Digitális bankszámla rendes számla helyett

Zoltán keresett egy digitális bankot, mert nem szereti a bankfiókokat és a banki ügyintézést. Valaki ajánlotta neki a Peak Financial Services szolgáltatásait, ami egy modern, újhullámos fintech szolgáltató és kérdezte, nekem mi róla a véleményem.

Hosszú keresgélés után megtaláltam azt, amit kerestem, az árlistát.

Havidíj 600 forint, feltöltés 2%, pénzváltás 2% és a többi. Ennél olcsóbban találni hagyományos bankszámlákat.

Nagyon divatosak lettek a fintech cégek, de én még nem találtam egyet se, ami igazán megérné a számlaszolgáltatás területén.

Az igazság szerint a bankoknak nem is nagy üzlet a számlaszolgáltatás, egész pontosan hatalmas üzlet, de nem maga a számla, hanem az ügyfél, aki a számlát használja. Mert az majd hitelkártyát fog kérni a bankban, lakáshitelt és sok egyebet, amiken a bank sokat keres. A bankadó és a tranzakciós adó előtt sok bank adott tényleg teljesen díjmentes számlacsomagot ingyen bankkártyával és készpénzfelvétellel. Erre ráfizettek, de ennyit megért az ügyfél megszerzése.

Ezért sem igazán lehet olcsóbban adni ezeket a számlacsomagokat, mint a bankok. (Legalábbis tartósan nem. Amíg a befektetők pénzét égeti az induló cég, addig esetleg.)

Zoltán helyében én nyitnék online mondjuk egy Gránit bankos számlát, ami olcsóbb, mint ez a csomag és teljesen jól kezelhető a mobilos applikációja. Ha pedig nem szeretne bemenni a bankfiókba, hát nem megy be, mert minek?  Most már online is nyithat számlát, videóchaten keresztül. Azonban jó az a lehetőség, ha valamiért egyszer mégis be kell menni (mondjuk megkeresni egy elveszett utalást vagy indokolatlan kártyás terhelést), akkor van hová bemenni és az asztalra csapni szükség esetén.

De ha te tudsz Zoltánnak ajánlani valami másik lehetőséget, ami olcsóbb, mint egy hagyományos olcsó számlacsomag bankkártyával és ugyanúgy használható utalásra, fizetés beérkezésére, vásárlásra, stb, akkor ne tartsd magadban.

Share

53 hozzászólás

 • Péter
  sajnos a munkáltatóm nem utal Revolutra, így van egy magyar banknál vezetett számlám, arról mindig egy az egyben megy a havi bérem Revolutra. Készpénzt nem használok, mindent Revoluttal fizetek.
 • Belzebub
  A héten kaptam levelet a Raiffeisen Bankomtól, hogy 2019.01.15-ig felmondják a Gold Prémium számlacsomagom (300.000.-Ft jóváírás felett 0 Ft-os szinte mindent), és válthatok két félére, az egyik a Prémium 2.0, ahol 400.000.-Ft. jóváírás szükséges adott hónapban, hogy elkerülje az ember fia a 10.000.-Ft-os havi számlavezetési költséget.
  Más is kapott felmondólevelet? 12.31-ig 3 részletben is érkezhet a 400.000.-Ft, a kérdés az, hogy meghosszabbítják-e újra ezt, különben én nem fogom tudni teljesíteni egy összegben a feltételt.
 • callmebalazs
  KBC+Revolut kivalo ha nem forintban vasarolsz. Forintot feltolteni Revolutra, atvaltani, ingyen KBChez beutalni az USD/EUR/etc-t.