20% kamat havonta, euroban? Olyan naivak vagytok!

Előljáróban szeretnék bocsánatot kérni minden lelkes követőmtől, a posztok száma azért zuhant mostanában, mert

a, elmentem dolgozni egy tanácsadó céghez, ahol egész nap cikkeket írok,

b, a szakdolgozatomat is most írom,

c, az Akadémia anyagán is dolgoznom kell.

Úgyhogy ennyi írnivaló mellett naponta már nem marad se erőm, se időm, hogy a blogot is a régi intenzítással írjam. Még egy hónap és várhatóan újra lesz időm a bloggal foglalkozni. (Cserébe a türelmetekért majd közkinccsé teszem a jelenlegi pénzügyi válságról szóló korszakalkotó szakdolgozatomat. 🙂  )

Amiről ma írni akarom, az a végtelen naivitás, amivel minden kamu befektetési “lehetőséget” megesztek.

Rendszeresen kapok e-maileket, hogy mi a véleményem erről és erről a szuper, az életben csak egyszer adodó befektetésről, szerintetek teljesen korrekt, de azért engem is megkérdeznétek a döntés előtt.

Az egyik ilyen új lehúzás szagú dologról szeretnék most írni, amit már több helyről több verzióban is megkaptam.

Ez a legújabb divat a PPP, PPIP és egyéb néven futó projektek. Kaptam már erről mindenféle e-mailt, dokumentumot, powerpoint előadást és amit csak el tudtok képzelni.

A PPP lényege (illetve a közös dumák ezekben a szuper lehetőségekben), hogy nagy beruházásokat finanszíroznak magánbefektetők pénzéből, amit a bankok törvényi okokból nem finanszírozhatnak(?????) (A PPP a Private Placement Program rövidítése). Aki befektet ezekbe a kockázatmentes projektekbe, mesébe illő hasznot kap a befektetései után. Szó szerint mesébe illőeket.

Nem is értem, hogy gondolja valaki komolyan azt, hogy van olyan tisztességes befektetés, ami euroban 20%-ot hoz havonta, természetesen kockázat nélkül. A leírásokban közös, hogy az ügyletek kockázatmentes arbitrázsügyletek (vajon a bepalizott “befektetők” hány százaléka tudja, hogy ez a szó mit jelent?) és jóhírű biztosítócég is garantálja, hogy a pénzünk mindig biztonságban van. Az egyik cégnél 100 millió forint a beugró, a másiknál 50 ezer euro, tehát nem aprópénzt kell feldobni a bizonytalanba.

(Kíváncsi vagyok, a PSZÁF-nál bejelentkeztek-e ezek a cégek, hogy betétgyűjtést és befektetés-közvetítést végeznek Magyarországon.)

Idézek az egyik ilyen szuper ajánlatból:

Mindazonáltal ezen a „nyílt piacon“ belül létezik egy „zártkörű magánpiac“ is, ahol korlátozott számú „fő commitment holder“ található a belső körben. Ezek a fő commintment holder-ek nagy mennyiségű pénzzel rendelkező Trust-ok, melyek szerződéses megállapodásra lépnek bankokkal, hogy bizonyos számú, bank által frissen kibocsátott (fresh cut) instrumentumot vásároljanak megadott áron, egy megadott időtartamra. Az a munkájuk, hogy ezeket az instrumentumokat továbbadják, így kapcsolatba lépnek az alsóbb szintű commintment holder-ekkel, akik aztán kapcsolatba lépnek a külső vásárlókkal.

Ezek a „programok” mind arbitrázs vételi-eladási tranzakciókon alapulnak, előre meghatározott árakkal, így ebben az esetben a tradereknek soha nem szükséges a Befektető pénzeszközei fölött ellenőrzést gyakorolni. Mindazonáltal egy program sem indulhat el, ha nincs elég pénz a vételi-eladási tranzakciók mögött. Itt van szükség a Befektetőkre, mert a résztvevő bankoknak és commitment holder-eknek nem szabad a saját pénzükkel kereskedniük, hacsak nem tartalékoltak elegendő pénzeszközt a piacon, olyan pénzt, ami a Befektetőké, amit soha nem használnak fel, és nem kockáztatnak.

A résztvevő bankok (kereskedelmi bankok) pénzt kölcsönöznek a „tradereknek”. Ez tipikusan 1:10 arányban történik, de bizonyos feltételek mellett ez elérheti az 1:20 arányt. Így, amennyiben a trader készletezni tud 100 millió $ összeget, akkor a bank 1 milliárd $ összeget tud kölcsönözni.”

Tehát mi van? Van a nyílt és valódi piac, ahol nem lehet nagyot szakítani, mert azt mindenki látja és minden a piaci áron fut. De szerencsére van egy belső piac is, csak nekünk, beavatottaknak, ahol a bank bocsátja ki az értékpapírt, majd mindjárt pénzt is ad kölcsön hozzá, hogy te azt meg tudd vásárolni. Mindezt a jótéteményt csak azért teszi, mert neki nem szabad ilyen kereskedést folytatni.

Idézek egy másik hasonló cég kínálatából:

“MONTHLY PROGRAM 20.000 EUR–100.000 EUR (Maximum 100.000 EUR)
Minimum 240 banki munkanapos futamidő, a szerződés a program lejáratakor meghosszabbítható.

Tőke kifizetés a szerződés lezárásakor történik.
Nyereség kifizetés havonta történik 20 banki munkanaponként).

Nettó nyereség mértéke: havonta 20%

Tehát egy picit vegyük elő az eszünket és gondolkodjunk: a kockázatmentes eurohozam olyan 1-1,5% évente.  Ezzel szemben ezek az ajánlatok azt tartalmazzák, hogy szintén kockázatmentesen évi 891%-os hozamot termelnek (kamatos kamatszámítás).

Néhány kérdés, amit tegyél fel magadnak:

– Mit tudsz a cégről? Segítek: semmit. Hivatkoznak ilyen-olyan nagynevű cégekre, bankokra, de öszíntén szólva fogalmad sincs, hogy tényleg a nagynevű X biztosító biztosít-e bármit is, vagy a XX befektetési cég egyáltalán létezik-e, vagy a svájci UBS bank hallott-e valaha arról, hogy ő garantálja ezt a csodálatos lehetőséget. Hogy az amerikai FED, azaz a jegybank hogy kerül a képbe a palimadár-fogó prospektusokban, arról már elképzelésem sincs.

– Tényleg van százmillió forintod arra, hogy ismeretleneknek odaad? Csak azért, mert már az üzlettársadat is bepalizták, attól még nem tudsz többet róluk. Az, hogy az ismerősödnek már kifizettek két hónap kamatot, az is csak azt jelenti, hogy minden horgász tudja, hogy kell csalit rakni a horogra, egyébként egyetlen hal sem kapja be a horgot.

– Miért kér egy bank azért kölcsön pénzt, hogy aztán kölcsönt is adjon, évi közel 900%-os kamatot bukva a dolgon?

– Milyen bank lehet az, amelyik nem a bankközi piacon vesz fel kölcsönt a hivatalos LIBOR árfolyamon, ami jelenleg 0.35%, azaz nulla egész harmincöt század százalék, hanem ad ugyanezért a hitelért 890%-ot évente valamint egy ügynöki hálozattal szövetkezik, ahelyett, hogy összegrundolna fél óra alatt erre egy külön céget, ami papíron független tőle? Ha létezne ilyen bank a világon, te mernél betétet elhelyezni náluk, ha már 900%-os kamatot is fizetnének érte? Mondjuk 100 milliót betennél hozzájuk?

A legutolsó kérdés: érted, miről szól ez az egész? Tudod, mi az az arbitrázs és vajon működne-e egy ilyen esetben? (Elárulom: a szóban forgó dolognak még akkor sem lenne semmi köze az arbitrázshoz, ha létező dologról lenne szó.)

Százszor elmondtam már, újra mondom, mert úgy tűnik még nem mondtam elégszer: kockázatmentesen csak kockázatmentes hozamot tudsz elérni, ami jelenleg euroban nagy jóindulattal is kevesebb, mint 2%. Ha 890% hozamot igérnek, akkor a befektetés kockázata is ezzel arányos. Olyan nem létezik, hogy csak te találsz kibúvót ez alól egy csodálatos lehetőséggel. Maximum annyi van, hogy nem érted a kockázatot, meg az, hogy hülyére vesznek emberek, akik a mohóságodat kihasználják, mert hinni akarsz a gyors meggazdagodásban.

Ha kíváncsi vagy, hogy fogsz te is járni, olvasd el ezt a friss cikket. De ha ez kevés és még mindig úgy gondolod, hogy te ennél okosabb vagy, olvasd el ezt a cikket is, hogyan vezettek meg embereket és cégeket 50 éven át 50 milliárd dollár(!) értékben.

Végezetül szeretném, ha megtanulnátok egy alapelvet: ez a KISS-elv.

Azaz: Keep It Simple, Stupid! Ez azt jelenti, hogyha valamit nem értesz, abba ne vágjál bele. Ha egy befektetést nem látsz át 100%-osan és nem érted annyira, hogy egy 12 éves gyereknek is el tudd magyarázni, pontosan hogyan is működik és mi benne a rizikó, akkor felejtsd el örökre az ilyen lehetőségeket.

Egyetért? Kiegészítené? Vitatkozna? Kérdése van? Ne habozzon leírni a véleményét a kommenteknél. (Ha még nem tette meg, egy rövid regisztráció szükséges lehet.)

Olvassa el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.postr.hu oldalon.

Ha szeretné tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelöljön be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-enShare

98 hozzászólás

 • Kiszmol
  én utána szoktam nézni 🙂

  A tőkemegfelelést és az elmúlt évek nyereség-veszteség adatait kell nézni.

  Persze a képlet nem ennyire egyszerű, hiszen a legtöbb bank csak leányvállalat.

 • Kiszmol
  én utána szoktam nézni 🙂

  A tőkemegfelelést és az elmúlt évek nyereség-veszteség adatait kell nézni.

  Persze a képlet nem ennyire egyszerű, hiszen a legtöbb bank csak leányvállalat.

 • Al64
  Félek hogy az egész pénzügyi rendszer a fenti modellt követi….
  Egyébként én is szakdolit kezdtem írni a deviza hitelekről, csak beletört a bicskám amikor a forrás oldalt kezdtem vizsgálni, nem volt egyértelmű válasz sehonnan…
 • uinvesthungary
  Köszi a jókívánságokat 🙂
  Egyébként ha szerintetek 200%-ot kell egy cégnek termelnie, hogy pl. egy 20%-os részesedésre eső havi 15%-os hozamot fizetni tudjon, akkor ott gondok vannak a matekkal. A cégtulajdonos átmeneti ideig saját osztalékából is fizethet, hogy megvalósuljon a fejlesztés (nehézkes banki finanszírozás nélkül), amikor pedig kész, visszavásárolhatja a részvényeket. Nem olyan bonyolult.
  http://uinvest.blog.hu
 • Kiszmol
  15% havonta az kamatos kamatszámítással szerény 535% éves kamat.

  Az ajánlatod többi részét már elemezni is kár, a linket is hiába teszed be, aligha gondolom, hogy lesz olyan balek itt, aki beugrik egy ilyen dolognak.

 • Kiszmol
  15% havonta az kamatos kamatszámítással szerény 535% éves kamat.

  Az ajánlatod többi részét már elemezni is kár, a linket is hiába teszed be, aligha gondolom, hogy lesz olyan balek itt, aki beugrik egy ilyen dolognak.

 • Kiszmol
  15% havonta az kamatos kamatszámítással szerény 535% éves kamat.

  Az ajánlatod többi részét már elemezni is kár, a linket is hiába teszed be, aligha gondolom, hogy lesz olyan balek itt, aki beugrik egy ilyen dolognak.

 • Kiszmol
  15% havonta az kamatos kamatszámítással szerény 535% éves kamat.

  Az ajánlatod többi részét már elemezni is kár, a linket is hiába teszed be, aligha gondolom, hogy lesz olyan balek itt, aki beugrik egy ilyen dolognak.

 • Kiszmol
  De ha szeretnéd, szívesen csinálok én is neked reklámot, ha gondolod, a következő poszt szólhat a te nagyszerű ajánlatod kivesézéséről.

  Mindjárt a PSZÁF-ot is megkérdezem, hogy beregisztráltál-e náluk, mint betétgyűjtéssel és befektetésközvetítéssel foglalkozó cég és a szükséges százmilliót bemutattad-e.

 • Kiszmol
  De ha szeretnéd, szívesen csinálok én is neked reklámot, ha gondolod, a következő poszt szólhat a te nagyszerű ajánlatod kivesézéséről.

  Mindjárt a PSZÁF-ot is megkérdezem, hogy beregisztráltál-e náluk, mint betétgyűjtéssel és befektetésközvetítéssel foglalkozó cég és a szükséges százmilliót bemutattad-e.

 • Kiszmol
  De ha szeretnéd, szívesen csinálok én is neked reklámot, ha gondolod, a következő poszt szólhat a te nagyszerű ajánlatod kivesézéséről.

  Mindjárt a PSZÁF-ot is megkérdezem, hogy beregisztráltál-e náluk, mint betétgyűjtéssel és befektetésközvetítéssel foglalkozó cég és a szükséges százmilliót bemutattad-e.

 • Kiszmol
  De ha szeretnéd, szívesen csinálok én is neked reklámot, ha gondolod, a következő poszt szólhat a te nagyszerű ajánlatod kivesézéséről.

  Mindjárt a PSZÁF-ot is megkérdezem, hogy beregisztráltál-e náluk, mint betétgyűjtéssel és befektetésközvetítéssel foglalkozó cég és a szükséges százmilliót bemutattad-e.

 • Vinyard
  Szerintem mindenképpen érdemes lenne a következő írást a te mesebeli ajánlatodnak szentelni a Kiszámolón. Máris elvesztenél pár száz balekot, pusztán azzal a baromságoddal, hogy pont itt próbáltad hirdetni a csalásodat. Azért meg kell vallani, ekkora öngólt még 50-es IQ-val is nehéz lett volna összehozni, de neked sikerült.
 • Vinyard
  Szerintem mindenképpen érdemes lenne a következő írást a te mesebeli ajánlatodnak szentelni a Kiszámolón. Máris elvesztenél pár száz balekot, pusztán azzal a baromságoddal, hogy pont itt próbáltad hirdetni a csalásodat. Azért meg kell vallani, ekkora öngólt még 50-es IQ-val is nehéz lett volna összehozni, de neked sikerült.
 • csizkek
  Ez a weblapodrol idezett mondat mindent elarul:
  “Aki az alábbi linkre kattintva regisztrál, annak első befektetéséből 5%-ot visszautalok. Emellett természetesen igyekszem minden felmerülő kérdésére válasszal szolgálni.”

  Magyarul beszervezosdi! Ponzi sema! Egy betut sem erdemes ra tovabb vesztegetni..

 • csizkek
  Ha mar felmerul ez a biztonsagos befektetes tema, akkor javasolnek egy temat ami eg ykicsit hatarterulet. A banki betek, folyoszamlak biztonsaga.
  A mai vilagban nem csak szemelyesen papirokkal intezzuk a penzugyeket, hanem webbankbol, telefonos ugyintezesen, mobil telefonos applikaciokrol.
  Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy 1db password vedi a penzunket! Na jo ezt meg kombinaljak sms-ben kuldott jelszoval, meg csak sms-ben engedelyezheto atutalasi kedvezmenyezett megadasaval. De pont a CIB malacperselyek ilyen vedelme eleg gyatra, a Raiffaissen detto. A leggyengebb lancszem meg mindiga telefonos ugyfelszolgalat. Altalaban 4 szemjegy es utaljak a penzed kukutyinba:)
  A kerdesem az lenne igazabol, hogy mit csinal egy ilyen esettel a bank? Hany ilyen eset fordulhat elo? Hogy bizonyithato, hogy nem utaltam el a penzem a vilag vegere? Szoval ilyen szempontbol milyen biztonsagban van a penzunk?:)
 • nnk
  Legyen. Elhiszem, hogy a céged képes évi 500%-os profitot termelni. De még egyszer megkérdezem: melyik az a cég, aki a 15%-os bankhitel helyett inkább az uinvesten keresztül vesz fel 200%-os hitelt?

  És még egy: a fejlesztés alatt (termelés még nincs), hogy kap a cégtulaj ekkora osztalékot, amiből a kamatot fizeti? Ráadásul könyvelési szempontból sem éri meg, és talán nem is szabályos.

  Légy szíves válaszolj a fenti kérdésekre!

 • Rand
  “Itt a piros, hol a piros”-ra is mindig van balek, aki beszáll… de az ilyenek azt is elhiszik, ha tudományosan/okosan érvelő emberek azt mondják nekik, hogy a Lánchidat estére betolják az Alagútba. 🙂
 • uinvesthungary
  Mi lenne, ha közvetlenül az oldal menedzsmentjétől kérdeznétek meg ezeket, mondjuk ma, chaten? Szerdánként van management chat, lehet kérdezni, ez a lényege!
  Aztán az alapján írjatok nyugodtan postot, ha úgy érzitek. Mondjuk abból az alapállásból nehéz kimozdulni, hogy szerintetek az alapkamatnál többet hozó befektetések csak kockázatosak lehetnek.
  Szóval nem linkelek semmit, ha van kérdésetek, ott fel tudjátok tenni.

  A PSZÁF-os betétgyűjtéses felvetésre inkább csak annyit reagálok, hogy nézz utána, mi számít betétgyűjtésnek és mi nem. Ennyi erővel minden affiliate rendszerre épülő üzlet betétgyűjtő, nem? Itt pl. a hirdető, reklámozó, partner vagy hívd aminek akarod, egy pillanatig sem látja a befektető pénzét. De neked vszínű hiába magyarázza ezt bárki.

 • Kiszmol
  Tökre igazad van, még ma megkérdezem a PSZÁF-ot, szerinte ez így törvényes-e.
  2-3 hét és megadom neked a választ.
 • Kiszmol
  Tökre igazad van, még ma megkérdezem a PSZÁF-ot, szerinte ez így törvényes-e.
  2-3 hét és megadom neked a választ.
 • Kiszmol
  Tökre igazad van, még ma megkérdezem a PSZÁF-ot, szerinte ez így törvényes-e.
  2-3 hét és megadom neked a választ.
 • Kiszmol
  Tökre igazad van, még ma megkérdezem a PSZÁF-ot, szerinte ez így törvényes-e.
  2-3 hét és megadom neked a választ.
 • Kiszmol
  Na, megkérdeztem, hamarosan lesz válasz.

  Tehát ha a menedzsment asszongya, hogy már pedig mi becsszó talpig becsületesek vagyunk, akkor ez már elég bizonyíték.

  Egyébként mennyit kapsz a bepalizott emberek után, ha rögtön vissza is tudsz nekik adni 5%-ot?

  Amit kapsz, azt hogy adózod le? EHO-t is fizetsz rendesen?

 • Kiszmol
  Na, megkérdeztem, hamarosan lesz válasz.

  Tehát ha a menedzsment asszongya, hogy már pedig mi becsszó talpig becsületesek vagyunk, akkor ez már elég bizonyíték.

  Egyébként mennyit kapsz a bepalizott emberek után, ha rögtön vissza is tudsz nekik adni 5%-ot?

  Amit kapsz, azt hogy adózod le? EHO-t is fizetsz rendesen?

 • Kiszmol
  Na, megkérdeztem, hamarosan lesz válasz.

  Tehát ha a menedzsment asszongya, hogy már pedig mi becsszó talpig becsületesek vagyunk, akkor ez már elég bizonyíték.

  Egyébként mennyit kapsz a bepalizott emberek után, ha rögtön vissza is tudsz nekik adni 5%-ot?

  Amit kapsz, azt hogy adózod le? EHO-t is fizetsz rendesen?

 • Kiszmol
  Na, megkérdeztem, hamarosan lesz válasz.

  Tehát ha a menedzsment asszongya, hogy már pedig mi becsszó talpig becsületesek vagyunk, akkor ez már elég bizonyíték.

  Egyébként mennyit kapsz a bepalizott emberek után, ha rögtön vissza is tudsz nekik adni 5%-ot?

  Amit kapsz, azt hogy adózod le? EHO-t is fizetsz rendesen?

 • uinvesthungary
  Nem látom értelmét egymás commentben való fikázásának. Itt Te vagy itthon, legyen hát igazad. Minden jót és sikeres befektetést, találd meg a számításod abban, amiben hiszel!
 • Vinyard
  Pfff. Igen, így kell fület-farkat behúzva elmenekülni, ha már érdemben nem tudsz válaszolni a felmerült kérdésekre. Nevetséges és szánalmas, hogy olyan irreleváns dologgal hárítod el a válaszadást, miszerint itt Kiszámoló van itthon, mert ez az ő oldala. Csak hogy tudd, a logikus és valóságtartalmú észérveknek ugyanolyan helye és súlya van a NŐk lapjában, a bepalizandóbefektetők.hun, meg itt is. Ez a téma nem a félig tele, félig üres pohár esete, ahol csak attól függ az igazság, ki melyik oldalról nézi.

  “Mondjuk abból az alapállásból nehéz kimozdulni, hogy szerintetek az alapkamatnál többet hozó befektetések csak kockázatosak lehetnek.”
  Hát igen, ezek szerint az alapkamatot hozó befektetések és az attól többet hozó befektetések is lehetnek kockázatmentesek. Ismétlem: kockázatMENTESEK. Hol maradtam le? Ezt melyik iskolában oktatják?
  Botor világ…nyilván csak azért nem fektetett eddig minden pénzes nagykutya hozzátok be pénzt, mert nem hallott még a dologról. De milyen szerencsések vagyunk, hogy mi már ismerjük az évezred tutibiztos befektetését!

  A hülyeség bizony fájdalmas.

 • mutyilufi
  “1 részvény ára 485 dollár (azaz ennyiért tudjuk megvenni)
  1 részvény havi osztaléka 88 dollár”

  18%-os sajáttőke arányos osztalék! Havonta!! Muhahahaha!!!! és még1x Muhahahaha!!!!!

 • Gorbag
  Az uinvest-es “befektetés” nem egyedi, számtalan hasonló programmal van tele a net, aki keresi megtalálja őket. Közös jellemzőjük, hogy MLM rendszerben működnek, piramisjátékra épülnek, valós pénzügyi tevékenység nem nagyon húzódik mögöttük.
  Mindezek ellenére ezzel lehet keresni ha jókor vagy jó helyen( illetve ha sikerül magad alá gyűjteni emberkéket, 5-10%-ot megkaphatsz az ő befizetésük után, de ehhez azért gyomor kell 🙂 ), vannak különböző szoftverek/emberek amik/akik különböző “stratégiák” alapján ajánlanak belépést vagy kiszállást.

  A lényeg, hogy aki az ilyen programokat a “valós” befektetésekkel hasonlítja össze hibát követ el, mert ezek közelebb vannak az online kaszinóhoz( csak az kevésbé rizikós és valószínűlek legálisabbak 🙂 ). Ott is lehet nyerni ha jókor tippeled meg mikor jön a nulla. Illetve itt is vannak nyeretesek( kisebb számban ), illetve vesztesek, egy cég ha úgy látja, hogy elérte a maximumot amit el tud érni csődöl és szaladhat mindenki az aktuálisan “befektetett” pénze után.

 • csizkek
  Ez az uinvestmutyi kapcsan ma ujat tanultam:) A kulcsszo, HYIP, High Yield Investment Program. A nev megteveszto, mert ez nem “befektetes”. Ponzi seman alapulo, befektetesnek latszo penzeloszto rendszer. (Termeszetesen nem a befizetok javara) Az elsok meg kereshetnek valamit, utana mar csak buknak.. Googlizva a hyip-re omlenek az ilyen weboldalak..
 • csizkek
  Akarom monadni befizeto helyett nem a “befektetok” javara. Ja es termeszetesen fejpenz is van az ujonnan behuzottak penzebol. Ebbol akarna a baratunk is visszaadni 5%-ot. 🙂
 • Zabalint
  “Mondjuk abból az alapállásból nehéz kimozdulni, hogy szerintetek az alapkamatnál többet hozó befektetések csak kockázatosak lehetnek.”

  Ezt senki nem állította. Lásd pl. prémium államkötvény hozama magasabb a jegybanki alapkamatnál. Léteznek 10-15% körüli Ft hozamot hozó befektetések, vagy 10% közelében lévő eurós vállalati kötvények(Mol, Richter), amelyek nem túl kamas kockázattal még bőven szép hozamot jelenthetnek, ha nincs csődesemény.

  Viszont te havonta beszélsz ennél magasabb kamatról, ami évente többszáz % kamatos kamatokkal. Olyan hozamot, amelynek a töredékéből hitelt kapna egy vállalkozás, nem lehet elhinni, csak a balekok hisznek ilyenben. Egyébként befektetési hitel is létezik a világon.

 • Zabalint
  Még egy dolog.

  Olyan, hogy kockázatmentes befektetés nem létezik. Vannak nagyon alacsony kockázatú befektetések és vannak magasabb kockázatú befektetések. Meg vannak helyből átverések is. A tietek utóbbi kategória.

 • Zabalint
  Nemrég találtam egy oldalt, amely HYIP rendszerekkel foglalkozik, ilyeneket gyűjtött össze. Az oldal szerzője nem tagadta, hogy ezek ponzi sémán alapulnak, hanem arra spekulált, hogy még a beetetés időszakában kilép(már ahol ez lehetséges), és akkor neki jó lesz, a többinek meg nem. Ugyanis a csalók napi szinten újabb és újabb ilyen rendszert hoznak létre, amelyek aztán élnek néhány hónapot, van köztük olyan is, amely napi 3% kamatot ígér.

  Sajnos már nem tudom az oldal címét, de mindenesetre vicces volt. Szerintem a szerző sem gondolhatta komolyan, vagy jutalékot kapott a bepalizás után.

 • Kiszmol
  Arra a pofonegyszerű kérdésre nem tudnak válaszolni, hogyha tényleg egy megbízható cégbe fektetnek be, akkor az miért nem
  – vesz fel rulirozó hitelt, ha csak pár hétre kell a pénz, 4%-os eurokamatra
  – vesz fel beruházási hitelt ha hosszabb távra kell a pénz.
  – vagy bocsát ki kötvényeket max. 10%-os euro kamatra, ha a bankoktól nem kap pénzt (bár ugye miért nem kap?)
 • Kiszmol
  Arra a pofonegyszerű kérdésre nem tudnak válaszolni, hogyha tényleg egy megbízható cégbe fektetnek be, akkor az miért nem
  – vesz fel rulirozó hitelt, ha csak pár hétre kell a pénz, 4%-os eurokamatra
  – vesz fel beruházási hitelt ha hosszabb távra kell a pénz.
  – vagy bocsát ki kötvényeket max. 10%-os euro kamatra, ha a bankoktól nem kap pénzt (bár ugye miért nem kap?)
 • Kiszmol
  Arra a pofonegyszerű kérdésre nem tudnak válaszolni, hogyha tényleg egy megbízható cégbe fektetnek be, akkor az miért nem
  – vesz fel rulirozó hitelt, ha csak pár hétre kell a pénz, 4%-os eurokamatra
  – vesz fel beruházási hitelt ha hosszabb távra kell a pénz.
  – vagy bocsát ki kötvényeket max. 10%-os euro kamatra, ha a bankoktól nem kap pénzt (bár ugye miért nem kap?)
 • Kiszmol
  Arra a pofonegyszerű kérdésre nem tudnak válaszolni, hogyha tényleg egy megbízható cégbe fektetnek be, akkor az miért nem
  – vesz fel rulirozó hitelt, ha csak pár hétre kell a pénz, 4%-os eurokamatra
  – vesz fel beruházási hitelt ha hosszabb távra kell a pénz.
  – vagy bocsát ki kötvényeket max. 10%-os euro kamatra, ha a bankoktól nem kap pénzt (bár ugye miért nem kap?)
 • csizkek
  Erre a kerdesre nem kell valaszolni!:) De ha megis, akkor az a valasz, hogy te nem erted a rendszert es nem vagy eleg motivalt arra, hogy elore mozditsd a jovodet! Es kulonben se beszelj le masokat, mert az o sikereiket nem szabad lerombolni! Mlm maszlag, muhaha:)
  Azt, hogy emberek, akar okos akar nem, miert harapnak ra az mlm-es maszlagokra es miert lehet hosszas meggyozessel az emberek tobbseget barmire rabeszelni, arrol ez a konyv hosszasan ir. Nem mlm-re kihegyezve, hanem azokra a modszerekre amik mukodnek a meggyozesben.
  http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Pratkanis_Aronson_A_rabeszelogep&id=41643&type=22
 • Mirella
  Mindenkinek a saját véleménye amiért vérre menne, és azt kellően tényszerűnek és alátámasztottnak gondolja..

  Annyit fűznék hozzá, hogy nekem személy szerint az első pillanattól fogva fizet a cég, mindig napra pontosan, ami nem jelenti azt, hogy holnap is fog, de hát ez MINDEN befektetés esetében úgy vélem így van. Mert ama bizonyos garanciákat, amik a pénzünket védik, bármikor egy tollvonással eltüntethetik. Láttunk erre már nem egy példát.
  Nem szándékom sem megváltani senki gondolkodását, nem is lehet, csak, amiről fentebb szó esik az esetek 98%-ban igaz a múltra tekintve, ám a fent említett cég esetében nem. És ezt tényekre alapozom. És még egyszer, mindez nem jelenti azt, hogy holnap is így lesz.

 • Péter
  origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20131025-buncselekmeny-gyanuja-is-felmerult-a-civis-global-brokerhaznal-amely-megkesett-a.html?sec-2

  Csak érdekességképp, 18 %-os kamatot ígértek D

 • Griff
  Be is dőlt a cég 🙂

  uinvest.blog.hu/