A balek soha nem fogy el, avagy Future Real Estate

Már sokat írtam a blogban átverésekről és pilótajátékokról, de úgy tűnik, még mindig nem eleget. Rendszeresen kapok leveleket, hogy akkor most belépjek ebbe a legújabba, vagy ne. Mert ez most más, mint a többi, ez úgy tűnik, működik. Meg itt nem havonta igérnek 20% kamatot euróban, csak évente és a weboldaluk is olyan meggyőző.

A legújabb játékosunk egy a sok hasonló közül, a Future Real Estate Network (fren) Angliából. A cég a nincstelen, vagy hitelcsapdába szorult emberekre gyúr, nekik ajánl “valódi és végleges megoldást minden ingatlanproblémára, kockázatok és korlátok nélkül.”Anélkül, hogy hitelt vennél fel, saját ingatlanhoz jutsz. Ez nem átverés, a regisztráció ingyenes és akkor is szerveznek alád embert, ha te nem teszed meg.

A cég weboldala picit félkész és csak magyarul létezik, de ezen nem is tudunk csodálkozni, hiszen az adatok alapján két hónapja jegyezték be az oldalt, magyar tulajdonosok. Ahogy a cégnek is csak két magyar tulajdonosa van. De ehhez miért kell akkor angliai domain és cégregisztráció? Attól komolyabbnak tűnik a cég?

A cég újra megtalálta a régi, elfelejtett rendszert, ahol az ember nem vesz fel hitelt, hanem bérlő lesz a futamidő alatt, majd a futamidő végén tulajdonossá válik. Csak halkan jegyzem meg, ezt hívják népiesen lízingnek, ebben még nincs olyan nagy forradalmi újdonság.

Nézzük tovább az ajánlatot. Bár a regisztráció ingyenes, azért nem árt, ha haladni is akarsz a rendszerben, ha kicsengetsz 0,5%-ot, ami egy tizmillás ingatlan-igénynél csoffadt 50 ezer forint. Ennyit megér a boldogulásod.

Ekkor belekerülsz a Boldogság Bináris Fájába, ahol elkezdheted felépíteni a rendszert magad alatt. De ha ez neked derogál, nem részletezett metódus alapján a cég tölt be jóságos tündérként alád az embereket. Ekkor csak várnod kell a sült galambot, ha ezek az emberek is befizetik a maguk kis 0,5%-át, 10 bináris mélységig (azaz alád kerülhet 2046 fő.), minden befizetésükből te is kapsz 0,5%-ot. Ha ebből összejön a te 0,5%-odnak a hatvanszorosa, de külön-külön a két ágon a piramisban, azaz 30-30-szorosa (gyengébbek kedvéért 30%), máris felugrottál a rendszerben és elérted a 10%-ot. De ha nem akarsz ezzel bohóckodni, a legegyszerűbb, ha mindjárt kifizeted indulásnál ezt a tíz százalékot a cégnek, és akkor mindjárt innen indulsz, beelőzve a sok molyolót. Igaz, így egy milliót toltál be a rendszerbe mindjárt indulásnál, de ne legyél már ilyen kishitű, ez a pénz elenyésző a gonosz bankoknak fizetendő kamatokhoz képest.

Mindezt egy képen is megcsodálhatjuk itt.

Innentől már majdnem elértél Kánaánba, már csak a következő lépcsőfokot kell elérned, a 20%-ot. De innentől aztán megcsináltad az életet, mert az alattad lévő emberek újabb és újabb embereket beléptetve biztosítják neked, hogy tudd fizetni a saját ingatlanodat, amit a cég vesz neked és te csak bérlő vagy benne 35 évig, vagy amíg teljesen ki nem fizeted, amiért mellesleg fizetsz is a cégnek havonta.

(Érdemes megjegyezni, hogy az angliai nyilvántartás szerint a cég májusban egyezer font, azaz bő 300 ezer forint alaptőkével rendelkezett. Fel kell tenni a kérdést, miből akarja finanszírozni a sok tízezer ingatlan megvásárlását. Persze egy kis gondolkodással rájövünk a válaszra…. A hivatalos verzió szerint persze majd befektetők adják össze a kérdéses összeget, de vajon van-e olyan befektető, aki egy ezer font alaptőkével rendelkező cégecskének kamatmentesen ad kölcsön több milliárd forintot?! Ha pedig kamatot kell fizetni a kölcsönért, akkor ez miért is jobb, mint egy bankhitel?)

A rendszerben az egyetlen gond, hogy a Föld lakossága csak 7 milliárd ember, ha most lépsz be, lehet, hogy neked már nem lesz elég, mire eljutsz a bináris fádban a meggazdagodáshoz.

Ezért is tanácsos gyorsan kifizetni a 10% beugrót, így talán még 3-4 milliárd ember is elég lesz, hogy időben feljuss a csúcsra.

Egy ilyen ajánlaton hogyan tudtok egyáltalán elgondolkodni? Amit eddig tárgyaltunk átveréseket, azok legalább tagadták, hogy piramisjátékok lennének, itt fehéren-feketén le van írva, hogy a kettes számrendszer szerint haladva kerülsz közelebb a célodhoz, az alattad lévők befizetéséből részesedve.

Picit gondolkodjál: mondjuk van már 20 ezer ember a rendszerben, amikor te belépsz. Mivel ez egy fantasztikus lehetőség, ennyien már biztos vannak. Ez a húszezer ember beléptet további negyven ezret, többek között téged is. Akkor nektek már csak 40.000×2.096 embert kell találni. Tehát újabb 80 millió ember belépése után, amennyiben azok befizették legalább a 0,5%-ot, már a startmezőre is állhatsz, eléred a 10%-os státuszt. (Persze kevesebb is elég lehet, ha annyiból is összejöhet az induló tőke.) Innen már csak az kell, hogy ez a 80 millió ember újabb pár tíz vagy százmillió embert beléptessen és akkor semmi nem ment meg attól, hogy saját lakásod legyen. Kivéve, ha a rendszer nem működik 35 éven át, hiszen az innen származó pénzáramból akarod fizetni a saját lakásod havi részleteit. (Természetesen ha a sok befizetett 0,5%-ból kapott 0,5%-odból hamarabb összejön a ház ára, akkor nem kell se 35 évig izgulnod, se 160 milliárd embert bevárnod, akkor elég lehet egy-két évtized és a 80 millió ember is.) Ha véletlenül valami globális gikszer miatt (például 2037-ben az indiai ág valamiért beszorulna és 800 millió tagnál megállna a növekedés) a rendszer nem működne tovább, akkor az ingatlanod 80%-a a cég nevén van (bár állítja, hogy lemond a javadra).

Ilyen apróságokkal, mint adófizetés, meg EHO, meg a többi zöldség, a cég nem foglalkozik, csak megjegyzi, hogy a kifizetések Angliából érkeznek. Csendben jelzem, a rendszerben szerzett jövedelmed után adót és járulékokat is kell még fizetned. 

Aztán játszunk el azzal az irreális gondolattal is, hogy mi lesz akkor, ha valami csoda folytán te még megveszed a házad 20% önerővel, de közben meghal a piramisjáték (ami persze soha nem történhet meg)?  Mivel a pénzáram, amiből fizetni akartad az ingatlanod, megszűnik, mit fog csinálni a cég? Elárverezi a lakásod? Átalakul az ingyen hitel kamatos hitellé?

Az egészben az a szomorú, hogy több ilyen cég van már a piacon, én csak kiemeltem egyet. A nincstelen emberek pedig elhiszik, hogy a tökéletes semmiből lesz nekik saját 10-20 milliós ingatlanuk. Ha megkérdezed, mégis honnan fog pénz kerülni a rendszerbe (az új belépőktől természetesen), arra csak a vállát vonogatja. Lényeg, hogy a Józsinak is mindjárt bejön, meglesz neki a 20% és veheti a saját házát.

Szomorú, hogy ezt bárki is komolyan tudja venni.

Egyetért? Kiegészítené? Vitatkozna? Kérdése van? Ne habozzon leírni a véleményét a kommenteknél. (Ha még nem tette meg, egy rövid regisztráció szükséges lehet.)

Olvassa el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretné tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelöljön be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Share

146 hozzászólás

 • Mókus
  Kedves mindenki! Végigolvastam a hozzászólásokat, őszintén szólva nem lepett meg, nem számítottam jobbra. Mi mást lehetne tenni ha valamit nem értünk, mint hogy azonnal átverésnek, csapdának hívni egy (cseppet sem) új megoldást azoknak a személyeknek akik nem tudják elképzelni az életüket albérletben, csak saját ingatlanban.
  Nézzünk néhány pontot. Nem ismerni a befektetőket. Na és? Amikor bankból vesz fel valaki hitelt ezt akkor is megkérdezitek? Vagy netalán ti szeretnétek, hogy amikor én felveszek hitelt megnézhessem, hogy nektek mennyi pénzetek van befektetve az adott bankba? Mert én nem örülnék ha kiadná bárki is ezeket az infókat.
  Nézzünk egy matematikai példát. Egy 12 milliós lakást bérlek havi 65 ezerért. Ha most leteszek 1,2 milliót (le tudom tenni, mert a banki hitelem az havi 140-180 ezerbe kerülne, ezért vagyok csak bérlő) akkor beköltözök, és fizetek havi 28570 Ft-ot (12m/420) bérleti díjat. Ez havi szinten 36430 Ft megtakarítás. Ha csak tartom otthon a párnámban, akkor 33 hónap alatt megtérül a kaucióként letett pénzem. Innentől kezdve minden egyes hónap már nyereség. Ez szőrnyű hír.
  Tegyük fel 3-4 év múlva tönkre megy a cég, mert túl jó a konstrukció, akkor már nyertem vele.
  Tételezzük fel, hogy ezeket a 36430 Ft-okat egy sima egyszerű folyószámlán kezdem el gyűjteni, semmi extra kockázat, mint egy befektetési alap, vagy netalán részvények. Éves 3%-os nettó kamattal merek számolni. Ebben az esetben 19 év múlva a kaució felhasználásával már ki is fizetem az ingatlanom. Sok a futamidő? Akkor tegyünk be több tőkét havonta a számlánkra, mintha banki hitelt fizetnénk, vagy vállaljunk nagyobb kockázatot. Ha már éves 7%-al számolok, akkor 15 év magasságában ki is fizetek mindent.
  Akinek van kedve az számoljon utána, hogy 19*12*65.000Ft=14.820.000 Ft, vagy 15*12*65000=11.700.000 Ft. Hogy miért kevesebb a visszafizetés mint a finanszírozás? A kamatok miatt…és nem számoltam semmilyen bináris vagy mlm jutalékkal…hisz nem kötelező!
  Nem tetszik valakinek? Akkor menjen bankba, tegyen le 30% önerőt, vagy vonjon be pótingatlant, és fizessen vissza 2-3x-os összeget a felvett hitelhez képest. Esetleg nézze meg, hogy hány ismerőse adósodott el a bankoknak köszönhetően, hátha kedvet kap ő is!
  Sok apróságba beleköttök, ebből csak azt veszem ki, hogy a legtöbbetek nem vezet saját üzletet, boltot. Akinek van egy kis esze, az nem vesz egy ingatlant, vagy nem kéri meg a nagyit, hogy hagy jegyezze be oda a székhelyét, hanem igénybe vesz egy székhelyszolgáltató céget. Mindent intéznek helyettem, átveszik a hivatalos leveleimet, értesítenek…és olcsóbb mint egy ház fenntartása.
  Az anyacég nem az országban van, de utána nézett valaki a magyar leányvállalatnak? Az budapesti címen van, és be lehet fáradni az irodába is. Lehet papírokat kérni, olvasgatni, ügyvéddel vagy az okos szomszéddal.
  Sorolhatnék még több 10 okot ami alaptalan, vagy nincs utánajárva, de ahogy a fren-t igénybevenni is könnyebb számítógép mögül, úgy interneten is könnyebb kutakodni, mintsem felállni és mozdítani valamit, hogy jobb legyen, vagyszemélyesen utána járni.
  Lehet, hogy Gaál úrnak nincs felhőtlen hírneve, de a kedvenc politikusainknak az van? Mégis támogatjátok őket. Miért? Mert bíztok abban, hogy jön egy jobb idő. Én gyűlölöm a bankokat, mert családomat eladósították, gyűlölöm a hiteleket, az a gazdagok kiváltsága, hisz ők képesek 2-3 szorosát kifizetni egy-egy tárgynak…
  Ezzel szemben a fren rendszere egy közel 100 éves elven alapszik, ahogy a R2O is, és még sok más hasonló cég. De akár a lízingeket is megkockáztatom ide sorolni.
  Ha nem tetszik, ne lépj be. Ha félsz várd ki, hogy mi lesz, átveszi-e valaki az ingatanát. De megalapozatlan állítások miatt ne a rendszert szidd.

  Üdv, Mókus

  u.i.:se nem regisztráltam, se nem fizettem be pénzt, mielőtt valaki ezért kezdene el mocskolni.

 • Kiszamolo
  Én meg azon vagyok meglepve, hogy van még olyan ember, aki hisz a mesékben.

  A semmiből nem lesz pénz, lesz (esetleg) 4% nyertes és 96% vesztes.

  Ez egyszerű matek, az összes többi közönséges átverés és parasztvakítás.

 • Kovács István
  Kedves Ágnes!

  Először is Köszönöm, hogy drukkol!Legalább már nem vagyok egyedül ebben a csapatban.
  És köszönöm Mókus hozzászólását is!
  Előrebocsájtom, hogy amikor az előző bejegyzést írtam, megfogadtam nem lesz több. De azért jó érzés látni, olvasni, nem mindenki egy hajóban “gondolkodik”.
  Azt kérdezi nem zavar e ez a nagy titkolózás? Nem nagyon vannak itt titkok. Kérdeznék mindenkit aki itt van, voltak e már FREN-es előadáson?
  Én voltam. Ajánlom mindenkinek, hasznos és minden kérdést megválaszolnak.
  Szép Napot!

 • Mókus
  Kedves Kiszamolo!

  Ki beszélt arról, hogy a semmiből lesz pénz?
  Igenis meg kell dolgozni a jutalékokért, vagy pedig tőkét kell fizetni külön! (A kedvencem: majd nyerek a lottón és abból kifizetem) Aki ezt nem mondja el, vagy aki ezt nem érti meg az már átverés, vagy átverésnek tűnik!
  Amikor veszel egy “Jar” mosogatószert, azt azért veszed meg mert bedőlsz a reklámnak, hogy 2 cseppel is eltudod mosni a zsíros edényeket? Az is egy marketing fogás, ahogy a hitelcsapdából az álomházba is.
  Ismételni tudom magam: aki nem bízik benne az ne vegye igénybe! Menjen bankba, vagy lakjon anyukánál, esetleg albérletben.

  Békés vasárnapot!

  Mókus

 • Kiszamolo
  nem megdolgozni kell érte, hanem felépíteni egy piramisjátékot.

  Honnan jön a pénz a rendszerbe?

  Az újak befizetéséből.

  Mindenki tud újakat beszervezni?

  Nem, mert villámgyorsan több embert kellene beléptetni, mint amennyi valaha is élt a Földön.

  Tehát a legtöbb ember megszívja.

  Minden piramisjáték így működik.

 • Janos
  Szerintem ezt nezd meg:
  http://www.pszaf.hu/bal_menu/figyelemfelhivo/hazai?pagenum=2

  Szerinted miert nincs enegedelye ennek a cegnek?

 • burisius
  felosztó-kirovó rendszer ua. nekem már nem lesz nyugdíjam. átverés? vagy a jelenlegi Fren csak egy klónja annak? egy biztos állami kézben volt-van-lesz és piramis :((
 • Nelli
  Kedves Róbert!
  A “vevő” saját szuverén joga, hogy kételkedjen!Remélem belátja!
  Amit itt olvasok, azt nem lejáratásnak érzékelem a Kiszámoló részéről, inkább az emberek kőkemény,érthető és egészséges kételkedését tükrözi.
  Az Ön vénájában pedig semmiképpen nem csergedez kereskedői vér. Önnek akkor is higgadtnak kellene maradjon, ha feszegetik a határait… különben nyista busines. :)De ha már így bele csúszott a válaszadás útvesztőjébe, akkor válaszokat kell adjon. Ami matematikailag, mentálisan, minden téren alátámasztott az Ön részéről.
  Én személy szerint nagy élvezettel olvasom az eszmecseréjüket, de válasz valóban nincs semmire, ezzel pedig növeli a bizonytalanságot.
  Ugye ezt Ön is belátja?
 • Sinkó Éva
  Emberek !
  Az MLM – működik.Bérlőből tulajdonossá válás – működik!
  A FREN- FREM NEM CSAK A BUTA EMBEREK GYÜLEKEZETE! I smerni kellene a rendszert,nem csak butaságokat hablatyolni feleslegesen. Sinkó Éva
 • Kiszamolo
  Egen? 🙂

  Majd megnézzük pár hónap múlva, hány ember szívta meg és hány ember nyert rajta.

 • Budai Éva
  Nagyon megörültem ennek a válasznak. Én is szándékoztam csatlakozni ehhez a rendszerhez, de előtte ugyanezeket a kérdéseket (hogy lehet hogy kamatmentesen adnak hitelt, kik a befektetők, stb…) feltettem. Nos igazi választ nem kaptam, mivel nem is tudott volna Gaál Róbert adni. Akkor azt mondta, hogy nincsenek befektetők (?). Hát valóban a csatlakozók (balekok) a befektetők. nagyon kíváncsi lennék, kik azon kevesek, akiknek a hitelét kiváltották. Egészen véletlenül ismerem az egyik munkatársukat, korábban a Carion-nál tevékenykedett, de mint sokan, Ő is belebukott. Atalán az Ő hitelét váltották most ki, vagy talán Gaál Róbertét?
 • Budai Éva
  Számoljunk csak! Ha befizeted az ingatlan értékének a 20 %-át, a maradék 80 %-ot 35 év alatt. Ezt az összeget 420-al osztjuk, s ezt az összeget kell havonta fizetni. Kamat nincs? A befektető sem kér kamatot? 35 év múlva is ugyanazt az összeget fizetem? Ilyen utoljára a szocializmusban volt, amikor bebetonozott árak voltak, minimális volt az infláció. Aki 20 évre vásárolt hitelre lakást még az is kicsivel többet fizetett vissza, mint a felvett hitel összege. Akkor a FREN megvalósítja most az igazi Kommunizmust, hurrá!!!!!
 • Walhalla
  Nem hiszem,hogy ebből FRENetikus siker lenne.Semmilyen érdemi választ nem olvastam az említett cégtől a kérdésekre.De aki kockáztatni akarja a pénzét,lelke rajta.Egy öreg barátom szokta mondani:Miért kell belelépni a ….-ba,hogy elhidd nekem,hogy büdös?
 • Szilvia
  Szia!
  Meg tudnád adni ennek a felmérésnek az eredeti forrását, hivatkozását? Nagyon kíváncsi lennék rá részletekbe menően is. Köszönöm.
 • Szilvia
  Nekem egy kérdésem lenne.
  Eddig főként azt a részt olvastunk, hogy mi van akkor, ha valaki a jutalékból próbálja kifizetni a lakást.
  De mi a helyzet akkor, ha az ember mondjuk lakást vesz és a banki hitel helyett az önerő fölötti hiányzó részt a Frennel kívánja finanszírozni, de nem épít hálózatot, nem jutalékból fizet, hanem a rendes munkahelyi fizetéséből a Frennek fizet és nem a banknak? Ekkor mi a helyzet, ekkor jól járhat valaki vagy inkább rosszul? Kisebb lenne így a havi teher, a kamatok, mint mondjuk egy bankhitel esetében? Milyen kockázatok lennének ebben az esetben, szemben mondjuk egy banki hitellel?
 • Darkosia
  Rosszul. Azon egyszerű oknál fogva, hogy fizetgetsz szorgalmasan aztán elszaladnak a pénzeddel, lakásod meg természetesen nem lesz. Nem is értem hogy nem nyilvánvaló valakinek, ki az aki komolyan veszi őket. Azzal nyugtatgatom magam, hogy a fren-t támogató kommentek mind a csalásban résztvevőktől jönnek, esetenként több néven regisztrálva.
 • pdw
  Amugy azon filoztam, hogy az itt kommentelokhoz meg ugy altalaban mindenkihez ez a FREN hogy jut el?
  En rengeteget olvasok a penzugyek temarol, ezer helyen van bankszamlam meg egyebem, sot meg penzem is van befektetni, de en sose hallottam se a Quantumrol, se errol, se a tobbi atveresrol amikrol itt szo van.

  Ez miert van?

  Van egy olyan megerzesem, hogy ez is olyasmi mint a szegenyemberado (ertsd: lotto), hogy akinek nincs penze az megtalalja ezeket a kamukat mert elkeseredett…

 • Nagy Pál
  Még egy érdekesség erről a “cégről”.
  163 társaság és 22 ember van még ezen a címen bejelentve.

  “Address
  UNIT 22 BULRUSHES FARM
  COOMBE HILL ROAD
  EAST GRINSTEAD
  WEST SUSSEX
  ENGLAND
  RH19 4LZ
  22 other people also use RH19 4LZ in their address
  163 companies are also registered at RH19 4LZ”

 • Rockxy
  Tök felesleges itt ezen vitatkozni.
  Mindenki ott szerez lakást, ahol akar.
  Ha nem tetszik a fren, menj a fundamentához, vagy máshová.
  Ha lakást akarsz, valamelyik cégben meg fogsz bízni.
  Aztán majd szentségelsz, vagy áldást osztasz.

  “Amíg a kondicionált sémákkal megtömött elméd irányít, addig mondd, milyen választási lehetőséged van?”

 • Kiszamolo
  Azért azon vitatkozni, hogy a fren egy nagy átverés-e, vagy sem, talán mégsem felesleges.
 • Himi tati
  haha, ez egy szantofoldre van beregisztralva!!! lattad? :DDD
 • Kiszamolo
  Kedves FREN- piramisjáték tagok!

  Ne gyertek ide embereket toborozni, mert nem fog megjelenni a hozzászólásotok.

  A cikkben és utána a kommentekben pár pofonegyszerű kérdés fel van téve, amit eddig senki nem akart és nem tudott megválaszolni, mint például honnan jön a pénz a rendszerbe.

  A hozzászólásodat kezd az erre való válaszokkal, miután ezen túl juttotál, kezd el a FREN-t éltető hozzászólásodat.

  Amíg ezekre senki nem válaszol, nem engedek ki embereket hülyítő FREN-es hozzászólásokat.

 • Gábor
  Üdv mindenkinek!

  Nem szeretnék állást foglalni itt, csupán egy pillanatra szakítanám félbe magasröptű vitájukat, hogy kimutassak az ablakon. Megmutatnám mi van idekint. Mi 5milliós hiteligénnyel fordultunk a bankokhoz annakidején. 230ezerrel induláskor levettek minket, ami normális ugyebár. 5éve fizetjük, tavaly kb 2,5Xesére nőt a havi törlesztő és jelenleg úgy állunk, hogy még 20 évig több, mint 100 ezres havi törlesztővel fizetjük azt a 4,7milliót, tehát már csak 25 millióval tartozunk. 2-3xos törlesztőkről beszélnek a legtöbben, hát nem az a sikertelenség felső határa. Vajon ez a jövő?? (20x12x110.000=26.400.000+ az elmúlt 5 év, ugye, amikor a másik irányba ingadozik a Chf árfolyama, olyankor nem kér kevesebbet a bank hó végén tehát számolhatunk minimumként a mostani törlesztőnkkel, mert kevesebb nemigen voöt annak ellenére, hogy tahely az árfolyam a mi javunkra is változott.

 • Kiszamolo
  Értem. És ha már úgyis elvitt a bank sok pénzt, akkor adjuk oda a maradékot egy egyértelmű csalásra?

  Bölcs gondolat…..

  Gaál úr személyesen nem cáfolta a csalás tényét, a legegyszerűbb kérdésekre nem akart, vagy nem tudott válaszolni.

 • Gábor
  Tisztelt Kiszámoló!

  Elvitte a sok pénzt? Hát ha ezt így fogja fel lenne az ön számára 1-2 kedvező személyi kölcsön ajánlatom (persze ez csak vicc, mivel uzsorakölcsön lenne és börtönbe kerülnék érte, mivel nem vagyok bank). Viszont a kommenteket végigolvasva pár dolog körvonalazódott bennem. Pl. a bevétel nagy része a használati díjból van és nem a 0,5%-ból. Ezt teljesen reálisnak tartom és járható útnak, mivel sokan nem is tartanak igényt saját házra, sőt gyereket sem akarnak, így nem érinti őket az öröklés, hogy valakire valamit hagyniuk kellene. Ha belegondolunk itt mifelénk 5-10 millióért gyönyörű, nagy családi házakat árulnak most, amikért a Frennel 25-50ezret kellene fizetni. Egy belvárosi egérlyuk havi bérlete 40ezer körül van. Szerintem lenne kereslet erre mindenhol, mint egyfajta “olcsó lízing” és a végére a ház is megmaradna talán a cégnek és az árát is megkapnák. Itt a profit

 • Gábor
  Szerintem a rendszer életképes, 1 dolog van, amit nem lehet kiszámolni. Gaál úr szándéka. Ha jóindulattal kezeli a pénzeket, akkor ez egy igen nagyszerű dolog és milliók életét teszi majd jobbá, de, ha önző és kicsinyes elvek vezérlik, akkor hamar meg fog pattanni egy “kis apróval” és végleg tönkreteszi ezt a lehetőséget. Ezt nem lehet kiszámolni, de van rá szerintem elég nagy kereslet, hogy életben maradjon a rendszer (némi tőkével) és hosszútávon biztosan nagyságrendekkel több hasznot hozna, mintha a kezdő befizetéseket fújnák meg. De minek lépne le 25ezerrel, amikor használati díjként havonta kapja majd a cég a 25ezret az adott ügyféltől éveken keresztül?
 • slyderman02
  Kedves Kiszámoló!

  Remélem a Gaál úr veszi a fáradságot, és közzéteszi azokat az adatokat, amiket kértél tőle, mert teljesen jogosnak tartom, ha már megkérdőjelezi a cikk hitelességét és az adatok pontatlanságára hivatkozik, akkor bizonyítsa be, hogy tévedsz-habár én ez kétlem-,és közölje a fent kért adatokat, hogy mindenki lássa, hogy miből működne a rendszer.

  De szerintem humbuk az egész, hiszen a semmiből nem lesz pénz…

  Mellékesen tetszett ez a cikk is ,mint a többi.Csak igazán azt nem értem, hogy hogyan lehetnek ennyire buták, hiszékenyek az emberek??Hogy majd a semmiből, meg az általuk beszervezett emberek befizetéseiből fogják a bérleti díjat kifizetni?

  Amúgy a Pszáf-nek, nem kellene vizsgálnia az ilyen cégek működését?Hiszen a piramis-játék szervezése,és az abban való részvétel tudtommal bűncslekmény…

 • slyderman02
  Kedves Horváth Katalin!

  Mint már fent írták többen, ez egy piramis játék, amiben a részvétel a szervezéssel együtt BŰNCSELEKMÉNY!!Ha feljelenti a céget, lehet a férje is bukik rajta, mint piramis-játékban való részvétel.Ki kell szállni minél hamarabb…Szerintem ez a megoldás.

 • Kiszamolo
  Kalkulálja újra, mert ez nem így működik.

  Kamatmentes hitelt senki nem ad ajándékba, főleg nem 35 évre.

  A kérdés egyszerű: akkor honnan van pénz a rendszerben?

  A válasz is egyszerű: a lúzer új tagok befizetéséből.

  Ha nem 7 milliárdan, hanem 70 milliárdan élnének a földön és mindenki be akarna lépni, akkor a rendszer még egy ideig működne. Így nem fog, ez a legegyszerűbb matek.

 • Kocsis Sándor
  Tisztelt Gaál Úr!! Már ne haragudjon de kezdem én is elhinni az itt leirtakat. Sajnos ugy mond én is beleestem a maga és társai csapdájába, befizettem az álomház 0.5%-át meg a 10%-át és már lassan ötödik honapja a szerzödés kötésre várok és valahogy nem jönn el.!! Ha ez nem csak kamu akkor jo lenne ha csinélna is valamit nem csak a száját járatná!!! A magyar embereknek a tettek kellenek nem a bizonytalanság. Maga pont olyan szépen mondja a maga meséjét mint Gyurcsány Ferenc!!! Akkor maga a 2.-ik Gyurcsány”Róbert” nem ferenc!! Igérgetni azt jol megtanult mintha olvasná. Vagy csak egy bábu amit ugy mozgatnak????????????
 • Máté
  Üdv!

  Mióta megtaláltam ezt a blogot,élvezettel olvasom ezt és az ehhez hasonló,tényleg jó cikkeket.
  Hogy hozzá is tegyek valamit:a cég angol nyelvű oldalán (https://www.fren-system.co.uk/?wid=NS82LzIwMTMgMjA6MTYgOTgy) szó szerint le van írva,hogy
  ” A regisztrációval elfoglalsz egy helyet a FREN-System egyedi, speciális nyilvántartási rendszerében, amely bármiféle vásárlás nélkül is tud számodra bevételt generálni” Ha ezt kiegészítenénk azzal,hogy az alattad levők befizetéséből jön a lé,akkor a piramisjáték definíciója lehetne
  Továbbá a szabályzatban le van írva,hogy emailen mindenféle reklámokat küldhetnek,és ehhez te abszolút hozzájárulsz.

  Hányan gondoltak bele,hogy attól,hogy eljutnak a 20%-hoz,semmijük sincs? Addig kell fizetniük a havi díjat,amelyet a videójukban is említenek,ameddig össze nem jön a pénzed. És ha az alattad levők nem fizetnek (ezt is leírták) a VÉGTELENSÉGIG mehet.

 • Zsolt
  Gábor, hogy jött ki ez a magas törlesztőrészlet 5 millió forintra?
  Az egyik barátom 8 milliót vett fel 20 évre és úgy fizet érte havonta kb. 90 ezret.
 • Zolikaaa
  Kérdés, mennyit ér egy közjegyzői okirat egy olyan céggel szemben, amely felszívódott? Mert hogy fel fog szívódni, az borítékolható. Vagyona, amely végrehajtható lenne, most sincs, és nyilván nem is lesz. Milyen biztosítékot jelent ilyenkor egy közjegyzői okirat. Járni jár, csak nem jut…
 • Zolikaaa
  Vagy ami még jobb: LESZ végrehajtható vagyona, mégpedig a bejegyzett ingatlan-tulajdoni hányadok révén. Szép is lesz, ha egy ingatlanra, amelyben a cég a többségi tulajdonos, a szerencsétlen flótás meg a kisebbségi, rárepül egy végrehajtó, mert a céget felszámolják. Garanciát vállal a cég… Ugyan már! Egy cég a vagyona erejéig elszámoltatható. Ha az nem elég fedezet, akkor egy közjegyzői okirat épp annyit ér, mint egy olcsóbb wc papír…
 • Zolikaaa
  Előrebocsátom, az én szemem is szúrja, amit M.o.-n a bankok műveltek, bár megjegyzem, törvényesen megtehették. Viszont: lehet köpködni a bankokra, de egy bank szavatol a gyűjtött betétért, mert erre törvény kötelezi. (OBA alap, stb.) Egy cég, amely angliai székhelyű, és a saját számlaszámára kapja a befizetéseket, simán felszívódhat a pénzzel egyik napról a másikra, és az Isten sem tudja behajtani rajta a követelését. Az ígéret nem azonos a garanciával. Nem véletlenül hangsúlyozza a PSZÁF folyamatosan, hogy a betétgyűjtés engedélyköteles tevékenység, ilyen engedélyekkel pedig a cég nem rendelkezik. Ezt is célszerű szem előtt tartani, mielőtt valaki úgy dönt, ilyen módon akarja megoldani az ingatlana finanszírozását.
 • Zolikaaa
  Mivel senki nem akar reagálni, majd én reagálok. (Nem vagyok FREN tag, de kezdettől fogva figyelemmel kísérem a “ténykedésüket.”) A pénz természetesen a résztvevők befizetéseiből kerül a rendszerbe, ez elég nyilvánvaló. A többi csak hablaty. Akinek van egy csöpp esze, az ezt pontosan tudja. (Tudom, a kérdés “költői” volt.)
  Én már az elején is azt mondtam: ez gyakorlatilag egy fogyasztói csoport, vastagon leöntve süket dumával. Jelenleg ott tartunk, hogy bent van a rendszerben X ezer tag, és én is feltettem a kérdést egy elvakult FREN tagnak: mi történik, ha SENKI nem tesz pénzt a rendszerbe? Gyakorlatilag a mai napig várok a válaszra. Merthogy állítólag akkor is gyűlik a pénz, de hogy honnan, az a mai napig rejtély. Pontosabban nagyon is egyértelmű…
 • Zolikaaa
  Minden irónia nélkül mondom, de egy ember jóindulatára bízni egy többmilliós összeg kezelését, gyakorlatilag garanciák nélkül, hááát, elég bátor döntésnek tűnik…
 • krisz56
  Elképesztő dolgokat olvastam itt. Mind “rettenetesen okos” emberek tollából. Mondjuk tudni kéne, mi a piramisjáték? Mik az ismérvei? Akkor talán nem kéne rögtön a rendőrséghez rohanni, de azonnal.3 ismérve van: a pénz mindig csak felfelé áramlik, a rendszerben csak annyi pénz van, amennyit a tagok befizettek, végül a belépési díjért a tag nem kap ellenértéket. Ez egyik sem igaz a FREN-re. Akik azt írogatták, hogy az újonnan belépők pénzéből lesz ez, vagy az és, ha egyszer nem lesz befizetés összeomlik a rendszer, azoktól megkérdezném, hogy mit gondolnak a bank kinek a pénzét adja nekik kölcsön? Vajon miért megy csődbe egy bank, ha nem tud hitelt kihelyezni, vagy a betétesek kiveszik a pénzüket?
  Aztán: azt írják, hogy az MLM-eket arról lehet felismerni, hogy nem a termék a lényeg, hanem a beszervezés és ezért piramisjátékok. A FREN-ben NEM KÖTELEZŐ szervezési munkát végezni!
 • Anita
  Szia Katalin!

  Én is érintett vagyok,voltam ebben a rendszerben.Nekem is a férjem 2012.04 óta benn van a rendszerben minket is rávett,hogy regisztráljunk be.Ő is teljesen megszállottan csinálja éjjel-nappal csak a fren volt egy idő óta nem is tudott másról beszélni csak a frenről.Nekünk a házasságunk is erre ment rá (többre tartotta a frennt mint két gyermekét1 és 7 évesek),most éppen válófélben vagyunk!!!A legszomorúbb az egészben,hogy mellette semmi keresete nem volt csak a csodát várta,sőt a kezdő0.5%-ot is a nagy fiam fizette be és most még a férjem a pénzét sem akarja neki visszaadni!!!!!Persze azóta sincs semmi jutaléka a férjemnek(legalábbis míg együtt voltunk nem volt)de szerintem ez semmit nem változott!!!!Ezek az internetes nagy pénzösszegeket ígérgető cégek mind átverés!!!Ha valaki ebből szeretné eltartani a családját hát nem fog sikerrel járni!!

 • Kelemen Jánosné
  Kedves Mindenki!

  A befektetőnek azért éri meg,mert megkapja a használati díjat. 20 %-kal nem is indítható utalványvásárlás, hiszen akkor nem épül fel a fizetőképesség.Az anyavállalat Angliában székel és csak a magyar leányvállalat a FREM foglalkozik az ingatlan bérbeadásával és vételével.
  Egy ember nem 1 pozíció,mert profitvisszaosztó egységek vannak a rendszerbe építve.Ez garantálja,hogy egy bizonyos idő után már önműködő a rendszer és nem kell a Föld teljes lakosságának regisztrálni. A Cég magyarországi oldalán az eredményeink menüpontban már olvashatóak azok a riportok,amik olyan emberekkel készültek, Akik már igénybe vették ezt a lehetőséget,akár hitelkiváltásról, akár vásárlásról van szó. EGY FREN-FREM tag.

 • Steve
  “profitvisszaosztó egység”, “önműködő a rendszer” 😀
  Ezt a baromságot, és ő is elhiszi! Nah itt a baj.
  Szívesen találkoznék vele 1 év múlva,………és mit mondana,” hát nem gondoltam volna,jól átvertek,vagy jó mélyen hallgatna szégyenében, hogy ilyen “barom” volt, hogy ezt mind elhitte.
 • Bakk László
  Ma felkeresett telefonon egy ember, aki még év elején próbált csőbe húzni. Mivel már voltam egy SiteTalk ismertetőn, és kiokosodtam a bináris rendszerek témájából, ezért most is feltettem egy létfontosságú kérdést a telefonbeszélgetésünk végén, ami innen letölthető: razide.hu/20130810-0937-+36706985740.mp3
  A kattanás a végén azt jelzi, hogy letettem a telefont.
 • Josh52
  Tisztelt Mindenki!

  Én nem vagyok sem Fren-el sem ellene. Lassan 10 éve MLM ezek, Network Marketinggel foglalkozom. Az ilyen rendszerekkel a tulajdonoson kívül még talán az első néhány tag jár jól. (mint ahogy az MLM rendszerekben is így van, mint írtam 10 év tapasztalata áll mögöttem)

  Egyébként egy közeli ismerősöm szorult helyzetében belevágott. Befizetett szép összeget és most a kiválasztott ingatlanban lakik! Talán ez lehet pozitív példa.

  De mi lesz ha csődbe megy a cég? Az angliai törvények fognak vonatkozni rá. (ezeket sajnos nem ismerem).

  Mi történik ha nem fizetik a “részleteket”? Soroljam még a kérdéseket? Egyébként ha matematikailag összerakja valaki a rendszert működőképes lehetne. De ugye mindig maradnak a végén pórul jártak. Ők miből lesznek kártalanítva? Talán a lakásokból, amik a cég nevén vannak?

  Mellékesen a cikk irója mélyebben elmerülhetne abban amiről i!

 • hajléktalant.támogató
  Kérdezte valaki, hogy honnan szerez tudomást az ember az ilyen cégekről… Hát ez a legmegdöbbentőbb, hogy hol találtam. Itt: otthontalanokert.freewb.hu/elfogado-nyilatkozat A “Fény és Szeretetegyház” oldalán. Hajléktalansággal kapcsolatban keresgéltem, az elérhető ellátó rendszereket, támogatásokat, megoldásokat keresve, hogy erre az egyházi oldalra honnan tévedtem, azt már nem tudom. 0_o
 • Laci
  Kanári szigeteki utazás lehetőségével megy tovább a parasztvakítás:)
 • Kovács Sándor
  A Kanári szigetekről nem hallottam még, de arról igen hogy a fren-system.co.uk címen elérhető weboldalon olvasható Vásárlási Feltételek 10. Jogügylettől való elállás és a 11. Pénz-visszafizetési Garancia is nagy ívben leszarja Gál Róbert úr, mert azok akik élni szerettek volna ezzel és visszakérték a befizetett 50-70-100 ezer Ft-jukat egyszerűen nem fizetik vissza, amivel a Gál Róbert úr a saját maga összetákolt szabályait se tartja be,számomra egyértelmű, hogy ennek az embernek börtönben lenne a helye, minél előbb, hogy ne tudjon még több hiszékeny embert becsapni.
 • attila
  olvastam a hirdetést egy zárt hirdető táblán ahol csak telefon szám volt megadva felhívtam pontos tájékoztatást nem tudott adni aszt mondta küldjek email címet és elküld regisztrációs linket hogy onnan bővebb információt kapok ingyenes regisztrációs eddig rendben elolvastam a honlapjukon és itt is a véleményeket és nagy a kockázati esély de nem tudom hogy kell kilépni belőle pedig aszt írták bárki bármikor kiléphet ha valaki volt benne és kilépet legyen szíves segítségét kérném
 • janos
  A lenyeg, hogy ne adj nekik penzt. Akkor se, ha igernek, es akkor se ha fenyegetnek. A PSzAF-nal megtalalod oket a feketelistas cegek kozott. Amig ott vannak es nem a feher listan, addig ignorald oket.
 • Zsolt
  MLM és MLM között is van jelentős különbség! Ráadásul a piramis játék és az MLM között nem annyi a különbség, hogy van-e termék, vagy nincs, mert az MLM-ben nem mások pénzét osztják szét, hanem a termékeken lévő árrést, amit a hagyományos kereskedelemben a reklámokra költenek, illetve a nagykereskedők és kiskereskedők teszik zsebre….. Ha megnézel egy boltban vásárolt terméket, sokszor még kisebb a százalékos értéke az előállításának mint az MLM-ben forgalmazottaknak. A jó MLM cégeknél pedig tényleg nem kell millió ember a hálózatodba, és nem az a cél, hogy te rengeteg terméket eladj…. a probléma azokkal van, akik itt is azt hiszik hogy pillanatok alatt, munka nélkül meg lehet gazdagodni…. Ha kiépítesz egy kis vásárlói kört, majd megtanítasz erre másokat, majd megtanulod, hogyan légy vezető, hogyan irányíts egy olyan csapatot, akiknek ráadásul nem vagy a főnöke, akkor jó ez a dolog!
 • Zsolt
  Azért az elgondolkodtató, hogy a szerződés szerint ha bárki visszakéri a befizetett 10% pénzét, azonnal visszakapja. A szerződés szerint! A valóság viszont egészen más!!!! Ismerek olyan céget, aki már több mint fél éve visszakérte, de folyamatosan csak azt kérik tőle, ne akarja vissza a pénzét, mert majd teljesítenek, ezért aztán jogi úton van a dolog…. A teljesítési szándék amúgy lehet is valós, de a tények meg makacs dolgok.
  Pál Zsolt