Az online Akadémia elérhető lett

Amit mindenki úgy várt, mint az epret, mostantól elérhetővé vált.

A Kiszámoló Akadémia teljes anyaga (cirka 15 óra vágás után) megnézhető. Az értéke a csillagos eget veri, az árát te döntöd el, hogy mennyit fizetsz érte. (Eredetileg 15-25 ezer forintért akartam adni.) Sőt, ráérsz utána is fizetni, ha belenéztél.

Ugyanis kitettem a youtube-ra, hogy aki el akarja lopni, annak ne kelljen torrenteznie.

Jól kattints ide és már nézheted is az összes videót. 

Egyelőre még csak utalni tudod a pénzt, a Kiszámoló Egyesület számlaszámára: Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002.

(Külföldről: SWIFT kód: UBRTHUHBXXX IBAN szám: HU82120204070155821900100002 )

Fontos! A közleménybe ne felejtsd el beleírni: támogatás, minthogy önkéntesen fizetsz a munkánkért.

Kártyás elfogadás hamarosan, de szerintem azért utalni mindenki tud, ha akar.

Jó szórakozást és jó tanulást mindenkinek.

 

Share

144 hozzászólás

 • Keller Emília
  Vigyázz, Miki, ha túlzásba viszed a filantrópiát, könnyen te lehetsz a Soros!
 • The Doctore
  Kedves Miklós!
  Szép gesztus, nagyvonalú és racionális döntés. Még nem láttam, majd megnezem és eldöntöm mennyit ér nekem. Az ETF-ek tényleg nem voltak kivesezve, hiány pótló lenne. Az előttem szólókhoz : való igaz sokan úgy tartják a jó dolgok nem ingyenesek, ezzel vitatkoznék, a jó dolgok ingyen vannak csak annyi dolog van ingyen, hogy az ember nem tudja kiválasztani a számára hasznosat. Azok akik fizetnek azért teszik mert hátha információs előnyhöz jutnak, néha így van és ez így jól is van. Mivel a társadalom folyamatos verseny helyzet elé állít, a legkisebb vélt vagy valós előny (információ) is számít. De azért a közös érdek mégis csak az, hogy a pénzügyi tudatosság terjedjen és ebben te élen jársz, ezt külön köszönöm. Biztos vagyok benne hogy az új projektjeid is sikeresek leszne. Üdvözlettel egy ezidáig ingyenese blog fogyasztód.
 • Tinaturner
  Income: szerintem nem azert nem nezik mert ha ingyenes akkor nem er semmit, hanem ejj raerek arra meg, ugyis ingyenes. Ugyanilyen lehet az is ha fizetos, de realative olcso tanfolyam.
  Sot.. Anno a fosulin kb 400-an indultunk es 100an vegeztunk ugy h kb a fele ugy bukott hozzank, es ebbol meg egy resznek nem volt nyelvvizsgaja igy at se vehette egy darabig. Pedig fizetos volt. A nappali. Hasonlo volt az elhullas.. Szal mas az oka, nem a penz
 • Kiszamolo
  Emília, állok elébe. 🙂

  Gondolom annyira frusztrálja Sorost, hogy pár diktátor és ilyen hajlamú ember vele hülyíti a népet Makedóniától Azerbajdzsánig.

  Ha majd annyi pénzem lesz, megírom, zavar-e. 🙂

 • Garbo
  Miklós, MaCedónia. Makedónia nem sokkal Nagy Sándor után ment a levesbe.
 • Kiszamolo
  nyest.hu/hirek/macedonia-es-makedonia
 • Fuff
  Gratulálok Miklós és köszönöm! Azt a munkát, amit végzel, hogy lavírozol a pénzügyi tudatossággal nem rendelkező emberek és az őket átverni szándékozó cégek/termékek között, hát le a kalappal! Nem sokan hánynák a borsót a falra hiába 🙂 De azért a követőid száma gyarapszik, reklámozlak én is eleget – hülyén is néznek rám néha 🙂
  Olyan közegben, ahol az a felfogás, hogy pénzügyekről tanulni annak kell, akinek pénze van – hát eléggé necces a Te blogodat emlegetni 🙂
 • Income

  “Anno a fosulin kb 400-an indultunk es 100an vegeztunk ugy h kb a fele ugy bukott hozzank (…) Pedig fizetos volt.”

  Most kérdezd meg ezeket a kibukottakat, hányan fizették diákhitelből, hánynak fizette a szülő? És hány kereste meg önmaga munkával?

  A hitel ugyanaz, mint az ingyen. Nem érzed, míg el nem kell kezdeni törleszteni. 100 és 100 tanulmány bizonyítja, hogy az ingyenest az emberek nem értékelik, nem érzik a súlyát.

  Az első főiskolámat diákhitelből fizettem, nem tanultam, kibuktam. A másodikat már (szintén nappali) munka mellett, 4-5 órás alvásokkal, és 4,5 feletti tanulmányi átlaggal…

  – melyiket értékeltem szerinted? melyiknek éreztem a súlyát? Hol nyertem el ösztöndíjat is? Ami a tandíjam felét jelentette?

  Kiszámoló is erre befektetésnek tekint, inkább az életbiztosítások irányába. De nem tartom jó ötletnek. A világot sosem az ingyen mozdította előre.

 • Peti
  Az egyik részben, az állampapírok kapcsán jegyezte meg Miklós, hogy nem érti, a gyűjtőévben miért kell az év végéig tartalékolni a befizetés(eke)t. Erre esetleg van valakinek valamilyen elmélete?
  Illetve az egészségpénztárral kapcsolatban is lenne kérdésem: a már befizetett, tehát a számlán lévő összeget miért az év végén érdemes lekötni? …feltételezve persze, hogy nem kell év közben hozzányúlni a számlán lévő pénzhez.

  @jami: miért nem gyorsítottad fel? 🙂 Én is inkább a hadaró beszédhez vagyok hozzászokva (munkahelyi ártalom), ezért 1,25x-ös sebességre “optimalizálva” játszottam le a videót. *<:o)

 • mephisto6
  valóban, ahogy is írja, a Kiszámoló Akadémia 2. előadás 6. rész második fele kétszer megy le.

  még csak itt járok, de már rengeteg újdonságot mondtál még a bloghoz képest is. óriási köszönet érte, megosztottam családdal, barátokkal.

  én informatikus vagyok, a feleségem pszichológus, de már ő is nagy rajongód. 🙂

 • Barnabás.Jog

  Az első csak egy hibás logika, amire felhívja a figyelmet Miklós. Mert minél később veszel állampapírt, annál magasabb az “árfolyama”, így igaz, hogy aki év végén vette ugyanúgy 4 Ft kamatot kap 100 Ft-ra, mint aki év elején (mondjuk hogy jan. 1 a kamatfizetés), csak aki év végén vette, az 100 Ft-nyi állampapírt majdnem 104 forintért vett, mert a felhalmozódott kamatot beépíti a kincstár az eladási árba.

  Az ep-t azért év végén érdemes lekötni, mert addig még van az adott évre vonatkozó pénzmozgás, oda/vissza-töltés, másrészt pár hónap múlva jön az adóvisszatérítés, harmadrészt pedig akkor tudod, hogy mennyit kell lekötnöd az adóvisszatérítés kimaxolásához. De ha feltételezed, hogy nincs hozzányúlás, akkor kösd le előbb. 🙂

 • Andru
  Köszönjük szépen.
  Megvan a program hétvégére 🙂
 • Andru
  Oké, előbb írtam, aztán kattintottam 🙂 Inkább jövő heti program 😀
  Ám akkor is nagyon köszönjük.
 • Peti
  @Barnabás: Köszi, így már tiszta!
 • Lőrincz Attila
  Végigolvastam az összes cikket, de ez az első hozzászólásom.
  Láttam, hogy többen szeretnék usb-n a videót. A youtube-ról úgy tudjátok letölteni, hogy beírjátok azt, hogy ‘ss’ a www. és a youtube közé. Az átvisz egy másik oldalra, ott vársz, aztán a download gombra kattintasz. Egy lifehack oldalon olvastam, kamunak tűnik, de azért működik. Például:
  ssyoutube.com/watch?v=lewbwZpDViY

  Más: Köszönjük Miklós! Már sok jó döntést hoztam a cikkek és a hozzászólások hatására. Reklámozom is ám rendesen 🙂

 • Goldfish
  Ez igen, le a kalappal!
  Köszönöm!
 • S&P 200 KBCnél?
  Üdv mindenki!

  S&P 200 ETF-et hogy az ördögbe vesztek KBCs értékpapír számlára?
  Akárhogy keresem, nem találok ilyet…
  Örülnék egy ISIN-nek, vagy hasonlónak.

 • Kiszamolo
  Biztos van, mert én vettem. Asszem egy amerikai etf, ami az S&P200-ba fektet. Talán Ishares?
 • N.
  Itt nézted?
  https://www.z LU0328474803 valami olyasmi, amit keresel.
  De ha véletlenül elírtad, és S&P 500-at keresel, abból sok van. Ezeknél érdemes odafigyelni a devizára is, mert például ha 3 hónapja vettél EUR alapút, annak az évesített hozama most -10%, míg ha USD alapút vettél ugyanakkor, az meg +11%, és az ISIN mindkettőnél ugyanaz (IE00B5BMR087).
 • N.
  Beírnám szívesen újra a linket, de ha a blognak nem barátja, akkor úgyis megint elrontja. A google viszonylag elől hozza ki a “ETF lista – KBC Equitas” keresésre, egy xlsx táblázatban van a lista.
 • S&P 200 KBCnél?
  Nem írtam el, S&P 200-at keresek.

  Akkor előbb USD-re váltódik a pénz, aztán AUD-ra, vagy hogy működik ez?
  Bárhogy keresek S&P 200-ra, nincs találat.
  iSharesnek van blackrock.com/au/individual/literature/fact-sheet/ioz-ishares-core-s-p-asx-200-etf-fund-fact-sheet-en-au.pdf ), de azt nem kapod meg KBCnél. Legalábbis én nem találom.

 • kridli
  XAUS néven találod. De rosszul ülsz a lovon, nem a KBC webbrokerén kell keresgélni, egyrészt mert elég rossz a keresője, másrészt miért szűkítenéd azokra a lehetőségeidet, amit jelenleg forgalmaznak? Valamilyen jobb etf keresőn keresd meg amit szeretnél, azt már a ticker vagy isin alapján könnyen megtalálod a KBC-nél ha forgalmazzák, ha meg nem forgalmazzák, akkor írj nekik, és felveszik. Nekem amikor ilyen volt egy nap alatt felvették.
 • F.Timi
  iShares Core S&P 500 UCITS ETF ISIN: IE00B5BMR087

  ishares.com/uk/individual/en/products/253743/ishares-sp-500-b-ucits-etf-acc-fund

  Ez van a kbc-nél, osztalék visszaforgató. CSPX USD-ként is kidobja a KBC keresője.

 • F.Timi
  Kiegészítés az előzőhöz, ha nem elírás és Ausztráliáról van szó, Ausztrál etf ez van náluk. ishares.com/uk/individual/en/products/251851/ishares-msci-australia-ucits-etf

  ISIN: IE00B5377D42

  A napokban írtam a KBC-nek, kértem pár etf felvételét a kereskedhető termékek közé. Kb. mennyi idő, amíg válaszolnak, illetve ez mennyire működik, mennyire készségesek? Van valakinek ezzel tapasztalata?

 • Kiszamolo
  Timi, nekem egy-két nap alatt meg szokott lenni.
 • H.John
  Utaltam! Az elmúlt 2-3 évben amióta rendszeres olvasód vagyok , sikerült rendbe raknom a pénzügyeim.Ezt nagyon köszönöm , ez a csekély összeg csak befektetés a jövőmbe.
 • Rhemedyl
  Most hogy felkerültek az újak, elkezdtem az első kettőtől kezdve újra megnézni őket, és ezúttal kijegyzetelni a számomra fontos dolgokat. Egy dolgot már régóta nem értek, hogy ebben mi a logika, ha valaki elmagyarázná, azt megköszönném:

  Az 1. előadás második részében 27.-30. perc között van szó arról hogy először legyen meg a 6 havi megélhetés, utána szabaduljon meg az ember a hitelektől. Mind a két dologgal abszolút egyetértek, de nekem minden szempontból fordítva logikusabb a sorrend…

  – kevesebb kamatot kell fizessek, ha azzal kezdem
  – a munkahely elvesztés egy esetleges dolog, míg a hiteleket kamatostul tutira kell fizetni (akkor is, ha nincs munkahely!)
  – amíg van hitelem, addig azoknak a törlesztése is beleszámít a havi megélhetésbe, így ha mondjuk havi 200-ból kijönnék, de kell fizessek havi 100at hitelre, akkor 1,8M-t kell félrerakjak, pedig aztán később 1,2M is elég lenne

 • TheFox
  Köszönet az anyag elérhetővé tételéért. PayPal-el fizettem. 🙂
 • Teddy

  Én még karácsonykor néztem a videót – most még idő hiányában nem láttam -, de mivel nekem is hiteleim vannak ugyanez a véleményem alakult ki. A 6 havi vésztartalékom nekem sincs még meg, de úgy próbálok egyensúlyt teremteni, hogy folyamatosan gyűjtök rövid- és hosszútávú célokra és közben előtörlesztek a hiteleimbe, hogy csökkenjen a tartozás, de elegendő tartalék is maradjon. A váratlan kiadásokra is fel kell készūlni, mint ahogy nálunk az utóbbi egy évben sok háztartási készülék tönkrement és ezt folyamatosan pótoljuk.
 • Teddy
  @kiszámoló
  Köszönöm a sok hasznos pénzügyi, életvezetési tanácsot amit e blogon önzetlenül átadtál. 3 éve még nagyon mély hitelválságban voltam mikor véletlenül idetaláltam.
  Az itt olvasottak segítségével tudtam új életet kezdeni pénzügyekben.
  Jövő hónapban én is utalok.
  Jó lenne ha könyveket is írnál én biztosan megvenném több példányban is – jó ajándék lenne olyan rokonoknak, barátoknak is akikre ráférne egy kis pénzügyi szemléletváltás.
 • Pojka75
  ,

  Gondolom azért előbb a 6 havi megélhetés, mert abba bele tudod számolni a törlesztődet is.
  Ha elveszted az állásod, akkor kell 6 havi megélhetés, hogy átvészeld, amíg újra lesz állásod. Viszont, ha nincs tartalékod, akkor megsütheted, hogy 3-5e Ft-al kevesebb a törlesztőd, ha nincs miből kifizetni (azt sem).
  Nekem így logikus, ahogy van.

 • Rhemedyl
  Alacsony kamatú hitelnél igaz lehet, de ha pl hitelkártyatartozás, folyószámlahitel, akkor kevésbé, pláne, hogy akinél ez van, annak valószínűleg nincs sok megtakarításra szánt pénze:
  Tegyük fel emberünk keres 180-at, költ 150-et megélhetésre, és van 450e hitelkártyatartozása 40% kamatra (havi 15 a kamat), és 600e folyószámlahitel tartozása 30% kamatra (szintén havi 15 a kamat). Rendbe akar jönni anyagilag, leszorítja a költéseit 120-ra, így havi 30at félre tud tenni.

  Ha először szedi össze a 6 havit, akkor az neki 900, szóval kell hozzá 30 hónap. Utána törleszti a hitelkártyát, 15 helyett 45öket fizetve 13,5 hónap alatt rendezi, majd a folyószámlahitelhez már havi 60-nal kell még 13,5 hónap.

  Másik esetben először fizeti vissza a tartozásokat 27 hónap alatt, majd a 6 havi neki 720, az megvan 12 hónap alatt, de a 900 is 15 hónap alatt a 30 helyett.

  Ilyenkor is inkább előbb a tartalék?

 • Pojányi Gábor

  Hát igen….. vannak szélsőséges esetek. Kivételek, amik erősítik a szabályt! 🙂
  Viszont ebben az esetben is, ha nincs tartalék, akkor ha nincs meg a havi 180, akkor baj van…..

 • Teddy

  Ilyen esetben legjobb a hitelkiváltás. Kiszámoló is írt erről korábban: Hitelkártya adósság helyett; illetve Folyószámla-hitelkeret csúnyán ráfizetsz című cikkjeiben. Én pont ilyen helyzetben voltam: 2 magas kamatozású (30 és 22 %-os) és nagy összegű személyi kölcsönöm, 520 e folyószámla-hitelkeret és 450 e hitelkártya tartozásom volt amelyeket a Sberbanknál váltottam ki. (Fair Adósságcsökkentő Személyi kölcsön). Havi 25 ezerrel kevesebb a törlesztőm. Ráadásul a hk és fszla-hkeret tartozás soha le nem járó hitelek, ha nem tudod egyszerre visszatölteni csak a kamatokat és egyéb költségeket fizeted. Az állandóan minuszos folyószámlám is erősen frusztrált. Most már csak pozitív számláim vannak (fszla mellett 2 megtakarítási szla). Most végtörlesztettem CHF-es gépjármű hitelemet. (Ez is volt).
 • mdavid626
  Online halado akademia is varhato? 🙂
 • Tamás
  Miki,

  Eltelt 10 nap, mi a tapasztalat utalgatott a jó nép a tanfolyamért?

  Üdv, T

 • Kiszamolo
  Tamás, korai még levonni a tanulságot. Fogok róla írni úgy két hónap múlva.
 • Mészáros Balázs
  Köszönöm, én is utaltam a támogatást!
 • Penge
  Maximális respect a gesztusért! Isten vagy, bár több ilyen ember lenne a világon! Én személy szerint lewarezoltam volna, mint mindent… elvből, mert véleményem szerint a tudásnak ingyenesnek és szabadon hozzáférhetőnek kell lennie… és mert a digitális tartalmak másolásáért(!) addig nem fizetek, amíg ne érem el a teljes anyagi stabilitást. Matematikailag nyilván megengedhetném magamnak, de van jobb helye annak a pénznek és soha senki nem tud meggyőzni róla, hogy másolás = lopás. Nem vagyok vulgármaterialista, de a másolás akkor sem lopás.

  Viszont rengeteg tudás és munkaóra van mögötte és ezt nem lehet szóban/írásban eléggé megköszönni, hogy MEGMARADT A GERINCED és nem akarsz Forbes listákon versenyezni a csilliárdosokkal, őszinte és korrekt vagy, nem “prédikálsz” mást, mint cselekszel és nem azon vagy, hogy a legújabb luxusyachtot vedd meg az olvasók pénzéből. Örök hálám!

 • Kiszamolo
  Penge és te eddig mennyit tettél hozzá ahhoz a tudástárhoz, amit szerinted ingyen kell mindenkinek odaadni? Mert ha még semmit….

  https://kiszamolo.hu/mi-szamit-lopasnak/

 • Peti
  Szerencsemre en meg tanultam a kozepiskolaban kozgazdasagtant… de pont jol jott ez a tanfolyam. ( bar egy csomo konkret tanacs itt romaniaban nem alkalmazhato.. de akkor is)
  En arra keszultem hogy elmegyek Temesvarrol Budapestere erre a tanfolyamra. ( kb 1 eve fedeztem fel es kovetgetem a blogot). Nagyon orulok hogy igy is hozzafertem az anyaghoz.
  En utalnek csak Romaniabol ugye csak SWIFT-el tudok utalni Magyarorszagra ( vagy barhova, mert a SEPA rendszer itt meg nincs bevezetve.. s ez egy 35 euros banki koltseggel jar ( mar egyszer jol reafizettem egy ilyen utalasra foleg ha az OUR opciot hasznalom.. ) .
  A TranferGo-val fogom megprobalni ha olcsobb mint a paypal.
  Bator lepes a youtubera feltenni az anyagot ingyen, de ugyanakkor a vilag barmely reszen elo magyar hozzaferhet !
  Aki valamit is tanul belole az fizet is, ejsze. ( legalabb is Cialdini szerint )
  Oszinten Koszonom !
 • Kornél
  Peti, Transferwise olcsóbb Neked is szerintem, nézd meg, milyen költséggel utalsz úgy.
 • Penge
  @Kiszamolo: Eszerint minden lehetne fizetős, a közoktatás is, mert a gyerekek még semmit sem tettek hozzá. Akinek nem volt lehetősége tanulni, annak durva dolog ilyesmit felróni. Ha arra törekedne a társadalom, hogy minden emberből kihozza a maximumot (ki is kampányol a Bagázsnak?), akkor talán sokkal többen tennének le hasznos dolgokat az asztalra.

  Kulturális vitát meg nem akarok szítani 900 karakterben, de ha már munkaóráknál tartunk, pl. egy Avatar költségvetéséből szerintem az összes neves magyarországi egyetem összes szakának összes szemeszterének anyaga fent lehetne 4K-ban a YouTube-on, online tesztekkel, dokumentációkkal, mindennel.

  Egyébként szerkesztettem már Wikipédiát, írtam blogot, moderáltam stb. ingyen, sőt Windowst is telepítettem már ingyen. De ezekkel nem dicsekszem, meg nyilván nem is ér fel ekkora munkával. De legalább a saját elveimhez hű vagyok.

 • Zsolt
  Nagyon szépen köszönöm, ment a támogatás!