Balesetbiztosítás mindenkinek havi 665 forintért

Meghallgatva az igényeiteket, intéztem csoportos balesetbiztosítást az egyesület tagjai és azok gyerekei számára. Így már az egész család biztosítva lehet.

Ki kössön balesetbiztosítást?

– Az, akinek nincs szüksége komplett kockázati életbiztosításra. Mert nem eltartója se a gyerekeinek, se esetleg az idős szüleinek, de szeretné magát biztosítani baleseti rokkantság vagy baleseti kórházi ápolás miatt.

– Akit a biztosító elutasított magas vérnyomás, testsúly, gyógyszerszedés vagy valami egyéb miatt, de valamilyen biztosítást szeretne kötni.

– Az 55 év felettiek, de 65 év alattiak, akik már nem léphetnek be a normál életbiztosításunkba.

– A szülők, akik a gyerekeket szeretnék biztosítani. Sajnos már voltam olyannál tanácsadáson, ahol a gyerek tolószékbe kényszerült egy autóbaleset miatt és ez minden családban komoly anyagi teher. De egy hosszú kórházi ápolás is komoly anyagi kiesés tud lenni az egész család számára.

Ki NEM köthet ilyen biztosítást?

– Aki már rendelkezik normál kockázati életbiztosítással az egyesületben. Ő nem köthet még egyet a saját nevére, csak a gyerekeinek.

– Aki elmúlt 65 éves, vagy még nincs 1 éves. Ez a biztosítás is automatikusan megszűnik, ha elérted a 65 éves kort.

– Cukorbetegek, náluk nagy az elvérzés esélye egy balesetnél.

– vakok, gyengénlátók, siketek, mozgássérültek a magas baleseti kockázat miatt. Már most leszázalékoltak, csökkent munkaképességűek.

– pszichiátriai kezelés alatt állók, pánikbetegek, epilepsziások.

– Veszélyes foglalkozást űzők. Ide tartozik a legtöbb építőipari munka (ács, bádogos, állványozó, magas és mélyépítő, villanyszerelő, stb.), tűzoltók nem irodai alkalmazottai, mentősök, tűzszerész, fegyveres biztonsági őr, cirkuszban dolgozók, faipari alkalmazott, fakitermelő, ipari alpinista, bányász, olajbányász, vájár, kohóipar, feldolgozóipari fizikai alkalmazott, veszélyes vegyszerekkel dolgozók, energiatermelésben dolgozók, stb.)

Katona, rendőrség fegyveres tagjai azzal a kizárással csatlakozhatnak, hogy a fegyveres munkavégzéssel összefüggő sérülések esetén nem fizet a biztosító.

Mikor fizet a biztosító és mennyit?

Baleseti halál esetén fizet 20 millió forintot.

Baleseti rokkantság esetén fizet 20 millió forintot, a végső rokkantság százaléka alapján 1 és 100% között. (Például 67%-os rokkantság esetén 13,4 millió forint.)

Ha a baleseti halál közlekedési balesetnek minősül, akkor további 10 milliót fizet a biztosító, vagyis összesen 30 milliót.

Ha a baleseti rokkantság közlekedési baleset miatt következett be és 10%-nál nagyobb rokkantságot jelent, akkor arányosan fizet még a biztosító 10 millió forintot. (67%-os rokkantságnál további 6,7 millió forintot.)

Baleset miatti kórházi ápolás esetén napi 15 ezer forint a 10. naptól.

Baleset miatti nagy műtét esetén egyszeri 200 ezer forint.

Amint látjátok, van benne kórházi ápolás miatti térítés és műtéti térítés is.

Mennyibe kerül ez évente?

7.990 Ft/év, csak éves díjfizetés lehetséges. Kauciót itt nem kérünk, de neked kell figyelni a lejáratára. Ha a bankod engedi, állíts be éves állandó utalási megbízást.

Miért ilyen olcsó ez, vagy másként miért olyan drága akkor az egyesületi kockázati életbiztosítás?

Ez azért ilyen olcsó, mert ez csak balesetbiztosítás.

A biztosítási kalkuláció szerint nyolcszor akkora az esélye, hogy betegségben halsz meg még nyugdíjas korod előtt, mint annak, hogy balesetben.

A másik biztosítás fizet kritikus betegségek esetén is. (Rák, infarktus, agyvérzés, stb.) Ennek esélye hússzor akkora lehet az árazás alapján, mint hogy meghalsz balesetben.

Ebben nincs 12 milliós rokkantsági térítés, ami betegség esetén is fizet 70% feletti rokkantságnál, mint a másik biztosításban. És a többi.

Ez sem olcsóbb, a másik sem drágább. A biztosítási fedezetek alapján mindkettő ugyanúgy van árazva.

Mindkettő meg azért sokkal olcsóbb, mint bármi a piacon, amit magadnak megvehetsz, mert 550-en kötjük meg a biztosítást, a biztosítónak sokkal egyszerűbben és olcsóbban.

Hogy lehet megkötni a biztosítást?

A biztosítást csak az egyesület tagjai számára, vagy azok 18 év alatti gyermekei számára elérhetőek.

Ha még nem vagy tag, egyszerűen csak lépj be pártoló tagként az egyesületbe. Tagdíjat nem kérünk, de önkéntesen fizethetsz az egyesület kiadásaira havi pár száz forintot (bankköltség, könyvelő, stb.) Ekkor tagdíj közleménnyel utald a pénzt.

Egészségügyi nyilatkozat itt nincs, így a biztosítónak semmit nem kell küldened. Azonban a kizáró okokkal (lásd feljebb és a biztosítási feltételeket) légy tisztában, mert utólag a biztosító ellenőrizni fogja egy esetleges kárkifizetés előtt. Így ha ács-állványozó vagy, éppen beléphetsz, de felesleges.

Először töltsd ki az online belépési kérelmet, utána pedig töltsd le innen és nyomtasd ki a papíralapú belépési nyilatkozatot és aláírva és két tanúval aláíratva küldd vissza az alábbi címre:

Kiszámoló Egyesület

2041 Budaörs

Postafiók 385

A levelet NEEEEEEEEEE küldd ajánlottan és elsőbbséggel is felesleges.

Az AJÁNLOTT LEVELEKET NEM VESZEM ÁT, nincs napi fél órám senki kedvéért üldögélni a postán. Ha ajánlottan küldted a levelet, majd visszakapod és újra tudod küldeni normál levélként.

Ezután az online belépési nyilatkozaton megadott e-mail címen értesítünk a következő lépésről. (Tagsági számod, utalás tárgya, stb.)

Nagyon fontos! Mindkét formában add be a felvételi kérelmedet, mert egy káreset esetén első lépésként bizonyítani kell, hogy te az Egyesület tagja voltál és így jogod volt megkötni a biztosítást. Ugyanezen oknál fogva ellenőrizd az adataid helyességét és saját kezűleg írd alá a kérelmet és a két tanút se felejtsd el.

Figyelem! Pénzt ne küldj addig, amíg a postai leveled beérkezése után e-mailben nem értesítünk a tagsági számodról és az utalás közleményéről.

A postai levelet MINDENKINEK fel kell adnia, a már egyesületi tagoknak csak az első oldalt nem kell kitöltenie, a belépési nyilatkozatot.

Egy utalásban csak egy személy összege szerepeljen. Ha több gyerekedet szeretnéd beléptetni, több nyilatkozatot kell kitöltened és külön-külön elutalni a 7.990 Ft-ot a közleményben az általunk megadott tagsági számmal.

A biztosítás a befizetést követő hónap elsejétől él és egy naptári évig érvényes.

A biztosítás létrejöttéről a kockázati életbiztosításhoz hasonlóan havonta teszünk fel listát, ahol ellenőrizheted és ellenőrizned is kell a tagsági számod alapján, hogy érvényes-e a biztosításod.

Az új, módosított kötvényt még nem kaptam meg, ha megérkezik, feltöltöm ide. A régit itt találjátok.

A lehetőség adott, havi 665 Ft-ért fejenként most már a családod minden tagját biztosíthatod baleseti halál és rokkantság ellen.

Ha kérdésed van, tedd fel a hozzászólásokban.

Share

66 hozzászólás

 • Garázs

  Nekem van két lakásbiztosításom, mindkettő tartalmaz baleseti biztosítást. Érdemes még ezt is megkötnöm?

 • Kiszamolo

  garázs, nézd meg, az mire fizet, mennyit és mennyiért.

  Ha elég és nem drága (mindkettőt kétlem, de ki tudja), akkor természetesen felesleges.

  Ha ez sokkal olcsóbb és szükséged van rá, akkor meg mondd le a két balesetbiztosítási modult és kösd meg ezt.

 • Kree

  Motorozok, nem sportolóként, csak mint hétköznapi jármű hajtom. Ez extrém hobbinak minősül, ha közlekedésre használom?

  “d) különösen kockázatos hobbi, sporttevékenység, extrém sport (többek között barlangászat, búvárkodás, szikla-, fal- és hegymászás, bungee jumping), valamint motoros meghajtású szárazföldi, vízi, illetve motoros vagy motor nélküli légi járművek használatával járó, és egyéb, rendkívüli felkészültséget és tudást feltételező sportágak űzése közben bekövetkezett eseményekkel;”

  Köszi!

 • Kiszamolo

  Kree, dehogy. Ha versenyszerűen cross motoroznál, az lenne kizáró ok.

 • Tomi

  De egyebkent tobb fennallo biztositas eseten fizet az osszes, nem? Tehat pl van a bankkartyamhoz egy, van a lakasbiztositashoz, biztosit a cegem is es meg ezt is megkotom, akkor fizet az osszes?

 • Kiszamolo

  tomi, igen, fizet mind egymástól függetlenül.

 • Sanyi.M

  Miért nem köthet, akinek van egyesületi életbiztosítása?

 • k2laci

  Az “egy naptári évig érvényes.” annyit jelent, hogy ha júliusban befizetem akkor 2017.08.01-2018.07.31- között érvényes ?

 • Kiszamolo

  sanyi, mert akkor már kettő lenne és a biztosító egy embert bizonyos összeg felett nem akar biztosítani.

  Így is már 50 millióba kerülnél a biztosítónak, ha közlekedési balesetben meghalnál, nem akar 80 milliót fizetni.

 • Kiszamolo

  klaci, igen

 • Pytyusz

  Tnx a lehetőséget!
  6 év alatti gyerekek esetében hogy történik a biztosítás? Tagsági nyilatkozat?

 • Kiszamolo

  Apja vagy anyja belép az egyesületbe és ő köt a gyerekre biztosítást.

 • pelydzs

  A barlangászatot már kivették a TB törvényből is, mint extrém sportot…
  A biztosító ettől gondolom eltérhet kedvezőtlenebb irányba mivel ez egy magánjogi szerződés.

  Amúgy érdekes konstrukció… 🙂

 • Tamás

  Közlekedési balesetnél a biztosító vizsgálja a felelősséget ill. az esetleges alkoholos befolyásoltságot (a kgfb-hez hasonlóan)?
  Mi a helyzet pl. egy benézett elsőbbségadás, vagy mondjuk egy gyorshajtással egybekötött piroson áthajtással okozott közlekedési baleset esetében?
  Illetve ha esetleg a közl.hatóság megosztott felelősséget állapít meg (amire a kgfb esetleg nem fizet, de a casco igen), akkor fizet a biztosító? Köszi!

 • Nagy Ferenc

  Buta kérdés sorry (még nem kötöttem ilyet), területi hatálya kizárólag Magyarország?

 • Ákos

  Szép munka, köszönet érte! 🙂
  Már csak egy egyesületi unit linked biztosítás kellene, “korrekt árazással”, hogy minél több lábon állhassak. Van pár eszközalap, ami jónak látszik hosszú távra.

 • Gooba

  Jól hangzik!

  Megkötném magamra és a feleségemre is. Neki német munkaszerződése van, havi 5-6 napot tölt Németországban, a többi itthon. A területi hatály külföldre is kitejred?

 • Tamás

  siketeknél mi a kizáró ok?

 • Családfő

  Miklós, ez (is) szép munka volt.

  +3 szerződéssel számolhatsz. Átolvassuk a feltételeket, aztán indítjuk a papírmunkát.

  Kérdés: egészségbiztosítás ügyben mikor lesz hír?

 • Kiszamolo

  Tamás, az hogy nem hallja, hogy jön az autó és lelép elé.

 • Kiszamolo

  Gooba, külföldön is.

 • Kiszamolo

  Tamás, nem fizet, ha súlyosan gondatlan módon követted el a balesetet.

  Ide tartozik az alkoholos befolyásoltság is, ha ez oka volt a balesetnek.

  Nem kell részegen autót vezetni.

 • Kiszamolo

  Nagy Ferenc, nem csak itthon érvényes.

 • Kiszamolo

  Ákos, nem olyan könnyű az.

  Mondtam, hogy köthetnénk lakásbiztosítást 20%-kal olcsóbban, vagyis jutalék nélkül.

  Nem lehet, mert a saját ügynökhálózat hátrányba kerül és fellázad, annyit nem ér nekik.

 • Tamás

  “Tamás, az hogy nem hallja, hogy jön az autó és lelép elé.”

  ez akkora hülyeség mint ide hadháza, már ne haragudj…
  ad1: a legtöbb siketnek vagy hallókészüléke, vagy implantja, vagy egyéb más kisegítője van, amelyekkel “viszonylag” jól hall, ha egyik sincs, akkor meg alapból nagyon figyel
  ad2: sok (hülye) ép halló telefonnyomkurászós lép úgy le a járdáról dudaszó mellett, hogy “nemlátnemhall” és történik vele baleset.. a svédeknél vagy hol már van erre tábla is..

 • Kiszamolo

  Tamás, mindegy, ha a biztosító nem akarja bevállalni, akkor nem fogja. És nem akarja.

 • fudosin

  Tudom, hogy én vagyok értetlen, elnézést érte, de az online form-ot a gyermekre is ki kell tölteni, vagy esetükben csak a papíralapút kell beküldeni és csak a szülő estén kell mindkettőt?

 • Kiszamolo

  Fudosin, a gyerekkel nem fogunk levelezni és az adatai kiderülnek a papírból.

  Így felesleges.

 • Balázs

  Szia Miklós!
  A másik biztosításnál nem látom aktívnak a hozzászólásokat, ezért itt teszem fel a kérdést:

  38 éves, egészséges életmódú vagyok, nem vagyok túlsúlyos sem, de 10+ éve kezelnek magas vérnyomással (gyógyszert szedek – fiatalkori magas vérnyomás, szervi ok nincs, jelenleg sincs károsodás). El fog utasítani a biztosító, vagy korlátozásokat tehet a biztosításra?

 • Kiszamolo

  Balázs, ilyenkor bekérnek további adatokat és eldöntik. Volt már példa erre is meg arra is.

  Küldd el nekik, mennyi az a magas vérnyomás és mit szedsz rá és mennyit.

 • Maki verem

  “cirkuszban dolgozók” akkor ezzel ki is estek a közalkalmazottak 😉

 • Banna

  Mi számít “versenyszerű sportolás, edzés”-nek? Ha én amatőrként országúti bringa versenyre készülök és elcsapnak edzés közben az úton, akkor fizet a biztosító? Vagy csak ha közlekedési eszköznek használom a bringát?

 • Böbe

  A közlekedési baleseti halálra miért fizetnek többet? Másutt is láttam ilyet, de nem értem mögötte a logikát. Kicsi a valószínűsége, de félnek tőle az emberek, ezért érdemes nagyobb összeget ígérni? Vagy aki közlekedési balesetben hal meg, annak több költsége keletkezik?

 • Kiszamolo

  Böbe, külön fizetsz azért, hogy a közlekedési halálra többet fizessenek.

 • Kiszamolo

  Banna, azt honnan lehet tudni, hogy pont versenyre készültél, nem csak úgy bicikliztél?

 • Györgyi

  Ha tényleg csak ennyiből áll, amit itt írsz, akkor a táppénz, a munkaképtelenség időszaka alatt nem fizet. Szerintem ezért ilyen olcsó a többi balesetbiztosításhoz képest. A balesetek 99%-a abból áll, hogy eltöröd valamid, aztán minimum 8-10 hétig otthon fekszel begipszelve. Még ha meg is műtenek (mondjuk már ez a NAGY műtét is elég homályos kifejezés, ha pár csavart betesznek a bokádba, az minek számít annak vennék?), néhány nap után kidobnak a kórházból. Minimális az esélye az olyan balesetnek, ahol mindjárt nagyműtét és hosszas kórházi tartózkodás a vége.

 • Kiszamolo

  györgyi, azért balesetbiztosítás. Amit te mondasz, azt egészségbiztosításnak hívják és havi 8-10 ezer forintba kerül.

  Abban még keresőképtelenség esetére is van biztosítás.

  De ne aggódj, már olyanunk is van, csak még nem publikus. 🙂

 • József

  @Kiszamolo: “De ne aggódj, már olyanunk is van, csak még nem publikus.”

  Annál is kizáró ok lesz, ha már van meglevő egyesületi biztosítás? Mert akkor kivárnék inkább, hátha azt érdemesebb megkötni.

  Vagy az mehet majd együtt az egyesületi baleset/életbiztosítással is?

 • Kiszamolo

  József, választható lesz négy csomag, így a mostani is. Vagy az új drágább csomagot kéred, vagy maradsz a mostaniban. De további nagy változások várhatóak, ezért várok vele.

 • Doki

  Cég is fizetheti?

 • Kiszamolo

  Doki, fizetni az fizeti, aki akarja, de mivel egyesületnek csak magánszemély lehet tagja, így a cég nem fogja tudni leírni költségként adómentesen. (Gondolom ez volt a kérdés).

  Ha nagyobb céged van (minimum 20-30 fő), kérünk neked árat a céged dolgozóira, amit már 100%-ban leírhatsz költségként.

  De nem lesz ilyen jó, ehhez 500 fő kell legalább.

  ps: most látom, öt fő van a cégben. 🙂

  Akkor marad a magánszemély.

 • Gábor

  Lányom fél év múlva lesz 18 éves. Hogy lenne érdemes csinálni?

 • József

  @Kiszamolo “választható lesz négy csomag, így a mostani is. Vagy az új drágább csomagot kéred, vagy maradsz a mostaniban.”

  Hozzávetőlegesen tudsz mondani valamit arról, hogy mikorra várhatók ezek? Viszonylag hamar? Mert ha most belépek a balesetibe, és kifizetem az éves díjat, akkor azt már gondolom nem kapom vissza, ha átlépek másik csomagba, szóval így kidobott pénz lenne, ha mondjuk 1 hónap múlva megjelennek ezek a csomagok, és abban lesz jobb, amire váltanék,

 • Kiszamolo

  Gábor, küldjétek el a lányoktól kitöltött belépési nyilatkozatát is, de írjátok rá egy cetlin, hogy mikor lesz 18 éves.

  Addig a ti neveteken fut, utána a sajátján.

 • Kiszamolo

  József, egy-két hónap. De a többi is mind annyi lesz, mint a mostani, vagy drágább.

 • Pytyusz

  Megnéztem a doksit. Ha valaki GYES-GYED-en van még kb. 2 évig az akkor mit kössön, mert ebben kizáró ok…

 • József

  @Kiszamolo: “egy-két hónap. De a többi is mind annyi lesz, mint a mostani, vagy drágább.”

  Ok, köszi. Gondolom, hogy a többi is drágább lesz, a kérdés csak azért volt, mert dilemmáztam ezen a balesetin, de éves díjjal nem érdemes gyorsan beleugranom, mert akkor bukom a befizetett éves díjat, ha esetleg másra váltok rövidesen, mert az egyes csomagok kizárják egymást.

 • Kiszamolo

  Pytyusz, az nem rád vonatkozik. Ezt eredetileg cégeknek találták ki. Mivel a GYED/GYES-en lévő nincs állományban, ezért nem is fizet utána biztosítási díjat a cég, viszont így nem is biztosítottak.

  Itt ennek nincs értelme, hiszen te fizeted a saját díjadat. Akár van munkád, akár nincs, akár GYES-en vagy, akár nem.

 • Alexandrew

  Azt szeretném megkérdezni, mert ezt nem értem, hogy balesetnél 20, közlekedési balesetnél 30 millió a kifizetés. Hogy lesz ebből 50, mert gondolom nem mindkét összeget fizeti. (Írtad, hogy azért nem lehet több biztosítás, mert közlekedésinél így is 50-be fájna a biztosítónak)?

 • Kiszamolo

  alex, az a másik biztosításra vonatkozik: https://kiszamolo.hu/kiszamolo-eletbiztositas/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 karakter még felhasználható

* 9+1=?