CIB Malacpersely helyett Erste Előrelátó Betét

Dávid megfogadva a tanácsaimat, félretette vésztartalékba a hat havi megélhetését és ezen túl a lakáshitelét is szeretné minél hamarabb letudni, mert sokkal magasabb kamatot fizet rá, mint amennyit kap a megtakarításaira. (Erről cikk itt)

Ezért jelenleg félretesz havonta három lakástakarék-pénztárba (szigorúan négy éves futamidő mellett, cikk itt) és még tud félretenni 50 ezer forintot ezen túl is havonta.

Az volt a kérdése, miben tartsa a félévre szóló vésztartalékát és mibe gyűjtse a havi 50 ezreket, amit szeretne mindig betörleszteni a lakáshitelébe, amint összejön egy értékelhető összeg.

Nos, pont neki találták ki az Erste Előrelátó Betétszámlát. Amennyiben legalább havi 40 ezer forinttal tudod növelni a megtakarításaidat, akkor jelenleg évi 6,09% kamatot fizet a bank azokra a hónapokra, amikor teljesül a negyvenezres feltétel. Amennyiben csak 10 ezer és 39.999 Ft között teszel félre egy hónapban, arra a hónapra csak 3,25%-ot kapsz. Ha nem teszel félre 10 ezret sem, vagy kiveszel belőle, arra a hónapra csak 0,15%-ot kapsz.

Sőt, innen az erstés lakáshiteledet évente kétszer ingyen előtörlesztheted, maximum a hitel tőkéjének 25-25%-a erejéig. Ha nekem lenne erstés lakáshitelem, tuti úgy törleszteném elő, hogy előtte két hónappal nyitok egy ilyen betétszámlát. Érted, ugye? (Igaz, az előtörlesztési díj 1%, ki kell számolni, megéri-e várni az évente két alkalomra.)

A betétszámla igényléséhez nyitni kell egy erstés folyószámlát, de ez egyáltalán nem nagy csapás, lévén hogy az Erste Szupernulla a legolcsóbb bankszámla jelenleg, ha 150 ezer forint felett keresel. (Kalkulátor itt). Ha pedig nem keresel ennyit, a Szimpla csomag csak 248 Ft havonta.

A betétszámlán nem fizetnek kamatot a 2,5 millió feletti állományra, de ezt ki tudod védeni, ha a feleséged/férjed nevére is kötsz egyet (ingyenes a betétszámla vezetése), vagy a többletet átteszed bankbetétbe.

Úgyhogy Dávidnak ezt javasoltam, tegye be a hathavi megélhetését és itt gyűjtse a lakáshitel előtörlesztésére szánt pénzét. Arra fontos figyelni, hogy még legyen mibe betörleszteni a 3 lakástakarékot négy év múlva, vagyis akkor és annyit kössön, amennyi hitele akkor még várhatóan megmarad.

Ja, ha már úgyis van és lesz számlád az Ersténél, a lakástakarék kezdeti költségeit is elengedik. (További infó itt)

Fontos! Ahogy a CIB Malacpersely kamatát is folyamatosan csökkentik (legközelebb májusban fogják 4,5%-ra, cikk itt), sajnos ez az Erste betétszámlával is megtörténhet, ahogy az Erste Aktív Betéttel éppen a napokban megtörtént. (Cikk itt)

Erre azért készülj fel és szemben a CIB-bel, az Erste nem közli előre a kamatcsökkentést.

Na, remélem valaki megint kapott egy jó tippet. 🙂

Ha szeretnél többet tudni a pénzügyekről, gyere el az Akadémiára, hamarosan indul a következő. Csekély 25 ezer forintért hat alkalom alatt megtanulsz mindent a pénzügyekről, amit alapfokon tudnod kellene.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Share

99 hozzászólás

 • zsolti
  Az évi 2x ingyenes előtörlesztést csak személyi hitelre találtam, de javítsatok ki ha lakáshitelre is érvényes.
 • Kiszamolo
  Pár hónapja kérdeztem bankban, azt mondták kell gyámügyi hozzájárulás.
 • pdw
  Onnet, hogy kell korabbi bankszamlakivonat (a korabbi bankom meg az Unicredit volt). Azon meg latszik.
 • Zabalint
  Az aktív betét feltételekhez kötött, ezért írtam, hogy ha nem teljesítesz valamilyen extra feltételt. Amikor 8% fölött volt az aktív betét, a CIB-nél meg 7%-os kamatot adtak bármiféle feltétel teljesítése nélkül, akkor az Ersténél 4,1% volt ugyanez, tehát feltételek nélküli lekötés. Amikor máshol 6-7%-ot adtak 5 éves bankbetétes TBSZ-re, akkor az Ersténél 5% volt ugyanez. Egyébként korábban az előrelátó sem volt ilyen kedvező, mint most, alulmaradt a többi bankhoz képest, azt hiszem ez most kivételes időszak.

  És igen alaposan végignéztem akkoriban az Ersténél, de a 4,1%-nál nem volt jobb éves lekötés, amit igénybe vehettem volna. Egyébként ha megnézed a hirdetményt, most ugyanez 3,78%. Ha nem tudsz legalább havi 40 ezret félretenni, nem tudod teljesíteni az aktív betét feltételeit, nem új forrásból jön a pénzed és nem akarod a pénzed egy részét befektetési alapba tenni, akkor ez van.

 • Mindenkinek köszi, aki a citis hitelkártyákra írt választ. Mondjuk nekem nem Life van, nem volt kedvem számolgatni havonta (magas nekem a havidíj, mert nincs nekem kedvem tokenekkel pöcsölni)hanem sima hitelkártya, egy régesrégi t-mobilos meg egy sima master, mondjuk újra kell néznem az éves díját, ha nagyon meglökték, az egyik a kettőből nyilván szintén repülni fog.
 • Tomy
  A halvány emlékfoszlányaim szerint a Fidesz a kormányrakerülést követően azonnal nekiugrott a bankoknak, és lényegében azonnal átverte rajtuk ezt, hogy lehessen díjmentesen előtörleszteni. A bankszektor szisztematikus kivéreztetéséhez csak ezt követően látott hozzá.
  Persze én nem vagyok szakember, és ha jól is emlékszem, akkor is ezek az infók max. az Indexről származnak.
  Nevertheless, nekem forint alapú lakáshitelem volt a K&H-nál, azt végtörlesztettem tavaly ingyen.
 • BLC
  Szerintem jogszabaly alapjan kell biztositsa az evente egyszeri ingyenes elotorlesztesi lehetoseget a bankod. Nezz utana az aktualis lakashiteles hirdetmenynek!
 • Tolnai István
  Ez az előtörlesztés engem is nagyon érdekelne. Mi a 2007-ben felvett szabadfelhasználású hitelünkbe 2012-ben előtörlesztettünk, és 2% előtörlesztési díjat vont le az OTP. Mikor rákérdeztünk az előtörlesztésre, akkor azt válaszolták, hogy a 2010 után kötött hitelekre vonatkozik csak az ingyenes előtörlesztés.

  Miklós, tudsz segíteni a kérdés tisztázásában?

 • Tomy
  Na ha ez tényleg igaz, hogy csak a 2010 utániakra vonatkozik, akkor ez megint csak egy amolyan ízig vérig Fideszes “nesze semmi fogd meg jól” típusú “óriási győzelem a Zemberek érdekében” dolog, lévén nem a 2010 után megkötött szerződésekkel ülnek emberek tömegei nagy kakiban.

  Közben én is utánakerestem már, mert most már én is kíváncsi lettem:

  http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/elfogadta-a-parlament-a-lakashiteleseket-segito-csomagot.html
  http://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/ingyenes_lesz_az__elotorlesztes_es__tilos_a_trukkozes_.html

  2010 októberében szavazták tehát meg, bár az egyik cikkben az van, hogy évente, a másikban meg az, hogy ötévente. Illetve, hogy mindez csak lakáshitelre vonatkozik.

  Az én hitelem mindenesetre 2004-es forint alapú lakáshitel volt, amit végtörlesztettem.

 • Tomy
  http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/10/25/elfogadtak_a_lakashiteleseket_segito_hetpontos_csomagot/

  Eddig egyikben sem olvastam olyat, hogy ez csak a 2010 után kötött szerződésekre vonatkozna. Persze ez nem jelent semmit, de ha így lenne, szerintem annak elég komoly hírértéke lett volna, és felkapta volna a média.

 • istvan
  kérem a dillemámat tisztázza (amit a legutóbbi cikke felvetett bennem) a Gránit Bankkal. most utalnék egy kissebb összeget oda lakossági folyószámlára és lekötném gránit felemelő betétben.

  az előző, vállalati számlákról szóló cikke elbizonytalanitott, hisz azt irta, hogy egyrészt veszteséges a bank, másrészt irta, hogy komoly cégeknek nem ajánlaná.

  Ön szerint lakossági betét elhelyezésére biztonságos a bank? (azt olvastam róla, hogy jobb helyzetben van mint más bankok, hisz nincs rossz ügyfelekkel, hitelekkel megterhelve)

 • Kiszamolo
  Mivel kellően pici bank, kevés ügyféllel és kevés pénzzel, az OBA valószínűleg ki tudná menteni, ha csődbe jutna.

  Ezért ha nem túl nagy összegről van szó, valószínűleg biztonságban lenne a pénze.

 • istvan
  Még annyit, hogy tudom hogy Ön nagyon tájékozott, kívülről-belülről ismeri a kondíciókat és egyértelmü hogy a Gránit felemelő betét a legjobbak között van (magas kamat, feltételek nélkül), de ezek ellenére ön sose ajánlotta itt a blogon. Lát ön bármit, ami miatt nem ajánlja? (az nem zavar hogy csak 1 fiókjuk van, csak a stabilitás, megbízhatóság számít)

  Köszönöm a választ!

 • istvan
  köszönöm a választ, még pár kérdést engedjen meg.

  Az axában jobban lehet bízni? (tudom, hogy csak fióktelep, belga betétbiztosítás védi…stb.) Az Axát tehát esetleg jobban ajánlaná?

 • Kiszamolo
  Ha egy bank túl kicsi, túl kevés az ügyfél és ennek ellenére mindent ingyen ad, tehát masszívan veszteséges, azt én nem szoktam ajánlani.

  Csak ennyi az oka.

 • Kiszamolo
  Nehéz ezekre a kérdésekre válaszolni. Az Axa mögött egy elég nagy bank (illetve biztosító áll).

  Attól is függ, mennyi pénzről van szó, egy-két milliót bárhová be lehet tenni, azt az OBA még biztos kifizeti.

 • pdw
  Mas lett a hirdetmeny szama (6 helyett 10), de a tartalom nem valtozott:
  http://erstebank.hu/static/internet/download/LBBH_m10_20130419.pdf
 • K. Istan
  Egyet mondj el nekem még kérlek.

  A Gránitbankról számos cikket olvastam (még akkor is ha ezek egy része nyilván marketing..bár nem jellemző rájuk a direkt hirdetés) és mind arról szól, hogy a bank pár éves múltjának köszönhetően nincs a portfoliójában beragadt, veszteséges hitel, olcsó a működtetés (mivel csak 1 fiók van és pár ügyfélpont), főleg az elektronikus csatornákra koncentrálnak és több 10 ezer ügyfelük van és számuk folyamatos nő, ahogy a nyereség is.

  MIndezek Ön szerint -az Ön kétkedő utalásaira gondolok- nem valósak és volt az elmúlt időszakban a Gránit bank működésével kapcsolatban probléma, veszteség, amiről tud?

  Nem szeretnék egy parttalan vitába bocsájtkozni, egyszerűen arról van szó, hogy bízom a véleményében és ha ön azt mondja, hogy vannak problémás elemek, elfogadom, ugyanakkor vonzó is a bank és szívesen hinnék a pozitiv véleményeknek, információknak is..

 • Ildiko
  Gábor azért kapott – szerintem – mert CSAK 100E Ft-ot tett el a 350E Ft-ból.
  Amúgy mi is elteszünk havi 30E Ft-ot a gyerekeknek és 100-100 E Ft-ot keresünk. Az összeg miatt nekünk még midig a CIB malacperselye a legjobb.
  De tényleg jó ilyesmiket olvasni – a szerződés megkötése előtt én is szétnéztem itt, hátha ajánl valaki jobbat.
 • Bud Fox
  Abszolút pozitív tapasztalataim vannak a Gránit Bankról, Demján Sándor áll mögötte, aki a Trigránit tulajdonosa, amely számos ipari fejlesztést visz véghez Lengyeloroszágban. A Gránitnál van lehetőség EUR, USD, angol font és svájci frank deviza számlát nyitni.
 • K. Istan
  Én is csak jókat hallottam róla.

  Mind netes fórumokon, mind egyéb helyeken.

  Egyetlen dolog bizonyított el, hogy a blogíró egy másik cikkben ezt írta:
  ” A bank hátránya, hogy nincsenek fiókjai egy kivétellel, mindössze 13 ügyfél pontja van, ahol nincs készpénz-forgalom. Ezen túl egy aprócska bank kevés ügyféllel, kicsi saját tőkével és veszteséges működéssel, ezért komoly cégeknek én nem merném javasolni. ”

  Igaz, a fenti írás cégekre vonatkozott, de magánszemélyekre is értelmeszerűen vonatkozik.

  Én ma végignéztem az ÖSSZES bank kondícióit és nem találtam olyan helyet, hova megérné átpozícionálni a CIB malacperselyen lévő pénzemet (csak a példa kedvéért), ugyanis az általában elérhető 1 százalékos kamattöblet mellett még havi folyószámlavezetési díjat is fizetni kell és a visszautalás is pénzbe kerülne, ha újból a CIB-be akarnám visszatenni.

 • K. Istan
  Igy marad a Gránit (és a fejemben a kételyek, hogy bízhatok e benne-függetlenül a betétbiztosítástól), hisz ott nincs havi számlavezetési díj és ingyenesen vissza is utalható a pénz.

  Ott van még az Erste előrelátó, ami egy kifejezetten jó ajánlat, de egyrészt havi számlavezetési díj van, másrészt nem szeretnék minden hónapban félretenni 40 ezret( nem is tudok ).

  Harmadik lehetőség az AXA lett volna, de ott most még tovább csökkentették a kamatot és az általam preferált 6 hónapos lekötésre még kisebb a kamat.

  Épp ezért szeretném, ha a Gránitot kicsit kiveséznénk és mindenki elmondaná a gondolatát, véleményét.

 • K. Istan
  Itt egy pozitiv videó a Gránitról.
 • pdw
  Szerintem meg hagyjuk mar a Granitot.

  Ha te nem csinalsz mast – mint millio mas ember – csak odakapod a fizetesed, utalgatsz nehanyat meg neha felveszel penzt/vasarolsz kartyaval akkor jo neked a Granit.

  Ezenkivul millio ember van akit erdekel a bank- es hitelkartyakinalat, a befektetesi szolgaltatasok vagy a biztositasi szolgaltatasok. Ezeknek a Granit egy vicc.

 • almastaska
  És ha a Demján áll mögötte, akkor mi van? Ő nem tévedhet? Mellesleg a bankvilágban nagyon fontos a bizalom. Akik nagyon nagy tételben űzik a pénzkeresést, azok jellemzően (tisztelet a kivételnek) NEM tisztességesen csinálják (nem azt mondom hogy nem törvényesen vagy nem legálisan!), vagy legalábbis vannak komoly aggályokat keltő tetteik…
  Aranyember?….
 • Kiszamolo
  Ezt én sem értettem soha, mi van akkor, ha egy ismert név alapított bankot?

  Szerintem Demján egy nagyon ügyes üzletember és tisztelem azért, amit elért, de ettől függetlenül a bank csak egy a sok cége közül, méghozzá a törvényi minimumot éppen csak meghaladó alaptőkével, ami nagyon kevés.

  Mivel a hitelek kihelyezése mögé saját tőkét kellene biztosítani, aminek hiányában nem lehet hitelt kihelyezni.

  Ezt lehet úgy is megfogalmazni, hogy konzervatív a portfóliónk, hiszen látszik, hogy alig hitelezünk és nagyon magas a betét/hitel arány a banknál, tehát ez egy szuper biztonságos bank.

  Meg úgy is, hogy tőkehiány miatt nem tudjuk kihelyezni a betétesek pénzét, ezért magas a betét/hitel arány. A betétekre kamatot kell fizetnünk, ami veszteség, mert maximum az MNB-be tudjuk elhelyezni azt, jegybanki alapkamaton.

 • Lomnici Tamara
  Demján Sándor nem egyszer kifejtette, hogy a (növekvő) milliárdos vagyonának 90%-át a külföldi befektetéseinek sikerei adják, ennek fényében nekem nagyon úgy tűnik, hogy a Gránitbankos történet olyan hobby projekt számára.
 • istvan
  erste előrelátó betétszámlát nyitottam. elhelyeztem a min. 40 ezret. A számla 4 napos most.

  egy olyan nagyon fontos kérésem lenne (megköszönném, ha akár a blogíró is választ adna, mert az erste telebanknál csak hadoválnak) , hogy a netbank számlainfó menüpontjánál, ahol kilistázza az aktuális számlák adatait, ott van egy olyan sor, hogy Felgyűlt betéti kamatok összege. Ez még mindig nulla!
  Ez fog aktualizálódni? Cibnél megszoktam hogy naponta látható volt az összegyűlt kamat.

  itt nem aktualkzálják naponta?

  kérem, akinek már van ilyen számlája, mondja el hogyan is van ez itt az ersténél..

  köszönöm!

 • krapulaxo
  hülye aki előtörleszt, inkább fektetem állampapírba ami tuti infláció fölött kamatozik, így dolgozik a pénzem, csökkenti a törlesztőmet, és ha tudom gyarapítani a megtakarításaimat egy idő után fedezi, a hitel lejárta után meg a pénzem is megmarad.
 • Kiszamolo
  Igen. Mennyit fizet most a prémium állampapír? 5,2%-ot? Mennyi az átlagos hitelkamat? 11%?

  Tényleg nyerő.

 • kristu
  le is csíptek belőle ~1%-ot, már csak 5.07% az EBKM
 • szocske
  Egy ismerősöm ERSTE előrelátó számlát kötött, lakáshitel előtörlesztéshez.
  Rá is kérdezett, hogy van-e bármi, amit az előtörlesztésről és feltételeiről tudni kellene.
  Válasz: semmi, csak jöjjön be amikor szeretne törleszteni.
  Ez tegnap meg is történt:
  – Hát ezt most nem lehet, csak minden hónap 15.én.
  – De ma 17. van, 15. pedig szombat volt, nyitva voltak???
  – Jaa, akkor ma lehet. De 8 nappal előtte bejelentette?
  – Nem, kérdeztem 2 hónapja, hogy van-e bármi teendőm, azt mondták csak be kell jönni.
  – Sajnálom, be kellett volna előre jelenteni.
  – Ok. Akkor most bejelenteném.
  – Ahhoz ki kell tölteni egy adatlapot.
  – Ok. Kérem az adatlapot.
  – Jajjj… – keresés – keresés – idő telik – nagy nehezen előkerült, jövő hónap 15-én majd törleszthet…

  Tényleg ez a normális ügymenet, vagy csak kezdő/sötét volt az ügyintéző???

 • Andreana
  Igen, ez kicsit megtévesztő lehet, csak hóvégén írják jóvá a kamatot, addig nem is látható. De nyugi, utána rendesen hozzácsapják. Arra érdemes figyelni, hogy előző hó utolsó munkanapján érdemes már ráutalni a 40-et, mert onnantól számítják a következő periódust.
  Így első perctől kezdve megy a magas kamat. Ha csak később utalsz, a kamat is kevesebb egy picivel….
 • Rozmár
  Jó régi komment, de hátha figyelmeztet valami…:)

  Szóval: az első befizetésedre is kaptál kamatot? Azaz megkötötted mondjuk 10-én a szerződést, beraktál x pénzt, a hó végén számoltak el kamatot?

 • pdw
  Persze. Napi kamatszamitas van.
 • kridli
  Az tényleg úgy van, hogy csak 15.-n lehet előtörleszteni, ez a normál előtörlesztésnél is így van náluk, nem csak az előrelátó számlásnál. Ha az hétvégére esik, akkor a következő munkanapon. Azt viszont nem tudom, hogy mennyivel előtte kell bejelenteni. Amikor én régen érdeklődtem, akkor azt mondták egy nappal előtte is lehet, de végül nem törlesztettem, úgyhogy nem tudom valóban elég-e előtte egy nappal, vagy tényleg 8 nappal előtte kell.
 • Gabail
  Mától megszűnt az Erste Előrelátó betétszámla értékesítése. Helyette bevezették a CélBetét nevű terméket. Lásd: http://www.erstebank.hu/hu/maganszemelyek/megtakaritasok/erste-celbetet

  Előrelátó most 3% kamat havi 40ezer befizetéssel, míg CélBetét 3.15% havi 20ezerrel.
  Részletes leírás a hírdetmények 1.3 és 1.4 pontjai alatt.

 • Gonoszpók
  egy igazán fontos különbséget látok az előrelátóhoz képest: a célbetétnél nincs lehetőség ingyenes előtörlesztésre.
 • Jan
  Most már csak 2,5%-ot ad az előrelátó
 • Csak Leti
  Hát, az előrelátó éppen 2,7%nál jár, míg a malacpersely 2,9-nél. jó lenne, ha lenne egy kalkulátor, ami a bankok hasonló számla ajánlatát összehasonlítja. A citi bank pl kemény 0,7%kal kecsegtet.

  Aztán volna még a kérdésem is, hogy és mit tegyek azzal az összeggel, amit bármyelyikben megspóroltam sok év alatt. A malacpersely pl csak 5 millióig számol. Utána muszáj elköltenem?

  Ugyan ez egy régi cikk, de örülnék ha kapnék választ. Köszi!!

 • mtoma73
  Nem kell elköltened az 5 milliós összeget. Az már akkora összeg, hogy átteheted egy másfajta befektetésbe kockázattűrő képességed szerint.
 • Andreana
  Egy másik posztnál is írtam, de itt is beírom, nem tudom melyik topic él még 😉 Nekem van most 2 célbetétem, az egyiket leürítettem, mert elértem a célom 🙂 A másikon van egy nagyobb összegem, kb 700 000 Ft, de egyelőre nem akarok ide pár hónapig havi plusz pénzt, 20e-t tenni, mert most megy a lakáskasszába. A kérdésem az lenne, hogyha minden hónap utolsó napján átpakolom ezt a 700-at a jelenleg üres betetszamlara, illetve a következő hónapban vissza, majd 3 hó múlva megint vissza es így tovabb, akkor is megkapom a kamatot? Vagy van valami megkötés erre vonatkozóan?
 • Zabalint

  Nem hiszem, hogy működne, biztos találsz valami apró betűst, de ha mégsem védték ki, akkor is hó elején és nem végén érdemes átpakolnod, ugyanis ugyan havonta írják jóvá, de naponta számolja a kamatot, tehát ha a hó végén nullázod A számlát az addig nullás B számlára pakolva a 700 ezret, akkor 1 napnyi kamatot fogsz kapni B számlán, mert idáig 0 volt rajta, de A számlán meg 0 kamatot fogsz kapni, mert csökkent az egyenleg. Viszont ha ugyanezt hó elején teszed, akkor B számlán nőtt az egyenleg, és B számlán volt 1 nap híján egy hónapig a 700 ezer, tehát ott lesz rendes kamatod. Már ha működik a dolog, mert lehet, hogy van valami apró betűs, ami kivédi.

  Ami biztos működik, hogy kiveszel X*20 ezret, erre a hónapra bukva a kamatot, majd havonta visszateszel ebből 20 ezret, ezekre a hónapokra kamatot kapva.

 • Andreana
  A Célbetét esetén az utolsó napi befizetés már a következő hónaphoz számít: Kamat jóváírása: az Erste CélBetét Megtakarítási számla adott havi kamatának megállapítása a hónap utolsó munkanapján történik, ezért a Kamatprémium eléréséhez az adott hónap utolsó előtti munkanapjáig végrehajtott, az Erste CélBetét Megtakarítási
  számlán jóváíródott, egyenlegnövelést veszi a Bank figyelembe. A hónap utolsó munkanapja a következő vizsgálandó időszak részét képezi. Az Alapkamat és az esetleges Kamatprémium jóváírása minden naptári hónap utolsó napján történik. A kamatjóváírást a Kamatprémium megállapításakor a Bank nem veszi figyelembe.
 • Andreana
  Betétszámla megszüntetésének hónapjára fizetendő kamat: ha a naptári hónap utolsó napját megelőzően kerül sor a betétszámla megszüntetésére, akkor a Bank a megszüntetésig az adott hónapban felgyűlt Alapkamatot fizet.
  Ebből nekem úgy jön le, hogy megszüntethetem utolsó nap, megkapom a kamatot a régire, és utolsó nap átrakom a saját számlára, majd a saját számláról újra lekötöm az újra, azon meg már megkapom az új kamatot…
 • GiNuS
  Sziasztok,

  Esetleg tudja valaki, hogy ha van előrelátó betétszámlám (még korábban nyitottam) azzal most is elő tudok törleszteni majd évi kétszer?
  Mert már maga a termék megszűnt/átalakult.

  Köszönöm.