CIB Malacpersely változások!

Kijött egy új hirdetménnyel a CIB Bank a Malacpersellyel kapcsolatban, aminek nem fogtok nagyon örülni.

A 2013.01.02.-től érvényes hirdetményben még 7,5% kamat van, a legújabb, január 14-től érvényes hirdetményben viszont sajnos már csak 6,75%.

Nem volt meglepetés, inkább azon csodálkoztam, hogy eddig nem követte le a CIB a 0,75%-os alapkamat-csökkentést.

A többi (ingyenes számlavezetés, ingyenes átvezetés CIB-es számlára) megmaradt.

A hirdetményt itt találjátok: http://www.cib.hu/system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/Malacpersely_20130114.pdf&type=related

Az elmaradt kamatot kompenzálhatod, ha jelentkezel most az akcióra, ahol havi 10 ezret minden hónapban eltevők 2.000, havi húszezret félretevők 4.000 Ft jóváírást kapnak egy év múlva.

(Ha még egy filléred sincs a Malacperselyben, és pont 10, vagy 20 ezret teszel el, ez nem kevesebb, mint 3,33% plusz kamat egy évben! Természetesen ha már van benn pénzed, akkor ez kevesebb kamatot fog jelenteni.)

Részletek itt: http://www.cib.hu/maganszemelyek/akciok/malacpersely_bonusz/index

Egyébkén még mindig ez maradt a legjobb megtakarítási számla, a következő legjobb Budapest Bankos számla kamata most is csak évi 6,5%.

Share

21 hozzászólás

 • Bence
  Viszont van most egy akciójuk, hogy 4000 Ft-ot írnak jóvá, ha 1 évig havonta 20 000 Ft-ot fizetsz be. Így viszont ha a 4000 Ft-ot is hozzávesszük a kamathoz, akkor egész szép EBKM jön ki.

  Ha valaki havi 20000-nél jóval többet akar betenni, akkor viszont jobban jár egy fél-egy éves lekötött betéttel. De ilyen infláció mellett hosszabb távra egyértelműen a prémium magyar államkötvény a nyerő forintban.

 • Laslow
  Úgy emlékszem csak évi 3 alkalommal módosíthatnak a MP hozamán, gondolom csak azt várták, hogy mennyit fog csökkenni az alapkamat, és most érezhették úgy, hogy igazodnak hozzá.
  Amúgy a januártól bevezetésre kerülő átutalási adó rontani fog a MP életképességén. Nem szívesen használják majd az emberek a MP-t, mivel folyton utalni kell rá, ami viszont nagyjából mindenhol pénzbe fog kerülni. Így rossz szájízt kap az egész dolog (“nehogy már azért fizessek, hogy leköthessem a pénzem”).
 • Vakmacska
  Aztaku….

  és igen, a folytonos utalás csak akkor nem kerül pénzbe, ha a CIB-nél van a folyószámla is, az úgy emlékszem ingyenes maradt, már a bankon belüli másik számlára utalás.

 • Kiszamolo
  Gond nélkül megadhatna alapkamat plusz x%-ot, ezen kívül a 2013.01.02.-i hirdetményben még 7,5% van.
 • NH3CL
  Azért még mindig jobb ez a konstrukció az összes hátrányát tekintve, mint a sok százezer lekötést követelő alternatíváinak.
 • Fairy
  Hmm, ha számolok a 16%-os kamatadóval, akkor ez csak 5.67%, vagyis az inflációt sem fedezi. Ráadásul a CIB folyószámlája sem a legjobb (az utalás költségét beépítették a kártyadíjba, de a pénzfelvétel pénzbe kerül (kb. 300-500 ft/alkalom). Kezd ez egyre fojtogatóbbá válni: bármit akarok csinálni a pénzemmel, azonnal veszít az értékéből.
  Egyre vonzóbb külföldi bankban, dollárban vagy euróban tartani a megtakarításaimat (akkor is, ha az átváltásért esetleg kétszer is fizetni kell majd…)
  Vagy egyszerűen nem megtakarítani, amíg ilyenek a viszonyok…
 • pdw
  Azert ovatosan ezekkel a kijelentesekkel.
  Megtakaritani mindig erdemes. Ha semmi masert nem, max azert mert csak ugy leszel gazdag ha kevesebbet koltesz mint keresel 🙂

  Masreszt: CIB folyoszamla nem kell a malacperselyhez, ha le akarod uriteni a szamlat, akkor nyitsz egy CIB Online, bankon belul atvezeted 0Ft-ert, onnet elutalod 0Ft-ert majd megszunteted az osszes szamlad. Igy Max 1 havidijert megvan az egesz.

  Harmadreszt: az lehet hogy a hivatalos inflaciot nem fedezi, de 1 ev mulva ugyanugy fogsz tudni 60ezerer ugyanolyan mosogepet venni mint most. Ugyanigy ha 2 ev mulva autot vennel igencsak valoszinu hogy akkor is talalnal mondjuk 4M-ert ugyanolyan mint most 4M-ert (ujakrol beszelek). Es bar nem vezettem naplot de sztem atlagban egy doboz sorer is nagyjabol (bolt/akciok fuggoen) ugyanannyit fizetek mint 2-3 eve.
  Szoval szerintem ezzel az inflaciodobalassal azert ovatosan kene banni.

 • PhoHo
  Üdv! Szerintetek malacpersely helyett januártól érdemes K&H biztos tartalék számlát nyitni és itt gyűjtögetni, illetve a nagyon nagy betétben lekötni? Egyébként is váltanék K&H zéró számlára és mellette nyitnék akkor egy ilyet is, de ennek van havidíja ellentétben a malacpersellyel, ugyanakkor a CIB-nél meg van egy másik számlám, ami szintén havidíjas, azt megszüntetném. Kiszámoló, abban tudnál segíteni, hogy egy második-harmadik lekötésnél mennyivel kell növelni a banknál lévő összeget, hogy újnak minősüljön és akciós kamat vonatkozzon rá újra? Elolvastam, hogy mik számítanak új pénznek, de arról nem találtam semmit, hogy arányaiban mennyivel kell növelni más forrásból a betétet. Nem szívesen váltanék mindig bankot, macera és plusz költség, nem is hiszem, hogy feltétlenül megéri. Köszönöm a segítséget!
 • OccsE
  az 1 ev utan adott ajandek 2e és 4e Ft csak ebben az idoszakban el:

  “2000/4000 forint takarékossági bónuszt kap Malacpersely Számlájára, amennyiben 2013. február 28. és 2014. február 27. között

  minden havi kamatperiódusban* elhelyez legalább 10 000/20 000 forintot CIB Malacpersely Számláján,
  és ugyanebben az időszakban egyetlen alkalommal sem terheli számláját.

 • Kiszamolo
  ez már az új akció.
 • OccsE
  miert ??? a regi mikortol mikorig el ???
 • Kiszamolo
  nemrég lett vége, asszem november végén.
 • Körtefa
  Még így is ez a legjobb ajánlat?
 • kj
  A kérdés jó 🙂
  Addigra lehet hogy 5%-ra csökkentik a jegybanki alapkamatot.
 • Katalin
  Gondoltuk, a gyerekeinknek a MP-ben rakosgatnánk az “örökséget”. Most elbizonytalanodtam. Mit ajánlanál helyette?
  A bloghoz egyébként gratulálok, mostanában kezdtük olvasni a férjemmel.
  Nagyon hasznos, sok mindenben találkozik az álláspontunk!
 • Réka
  Szia!

  Én se tudtam erről a változtatásról..nem tudom, hogy így van e értelme..vagy legalább is van e jobb. Az otpnél van még számlánk.
  Szerinted?
  Köszi

 • Viki
  Ismét változik a kamat március 18-tól (lásd honlap):
  Éves kamat
  A 0 – 5 millió forint közötti összegrészre
  Ha az adott havi kamatperiódusban megtakarított 5,75%!
  Hát ez egyre csökken… pedig akartam egy ilyen malacperselyt nyitni (más banknál vagyok), de ha így megy tovább nem éri már meg nekem.

  CIB Internet alapú Elektronikus Szolgáltatások
  (CIB Internet Bank, mobilCIB)
  Regisztráció 0 Ft
  Biztonsági SMS üzenetek elıfizetési díja (értesítés bejelentkezésekrıl és a letiltásokról) 52 Ft/hó/felhasználó
  Token, egyszer használatos jelszót generáló eszköz használati díja 52 Ft/hó/felhasználó
  Token igénylése 0 Ft
  Token pótlás egyszeri díja (elvesztés/lopás/károsodás esetén) 5 205 Ft
  CIB Mobilbank
  SMS üzenetek a bankszámlán történt terhelésekrıl és jóváírásokról
  (számlafigyelı szolgáltatás) 218 Ft/hó
  SMS darab díj 8 20 Ft/SMS

  A netbank használat így már nem igen ingyenes (2*52Ft/hó biztosan+esetleg smsek)… szerintem.

 • Viki
  2013. január 28. után a CIB Internet alapú Elektronikus Szolgáltatásra létrejött szerződés esetében a Biztonsági SMS szolgáltatás igénybevétele kötelezı a normál jelszavas azonosítást (normál jelszóval történő bejelentkezés, illetve aláírási kódszó alapján történő hitelesítés) igényli magánszemély Felhasználó részére.
  Az SMS díj a Bank által küldött SMS-ek alapján kerül felszámításra. Az SMS díj egy összegben a szolgáltatás igénylésének
  napjától kezdve havonta kerül felszámításra.
  Az erstes netbankomat ingyen használom, a belépéshez sms-t küld ugyan, de az (idáig) ingyenes, ha megbízást írok (küld sms-t a kóddal) ingyenes és nincs havidíj ezekért az smsekért.
  Az 5,75 májusban 4,75 lesz, mert ha így megy tovább az jön… .
 • Kiszamolo
  //kiszamolo.hu/cib-malacpersely-tovabb-csokken-a-kamat/
 • Jessypearl
  A kamatváltozás nemcsak az újonnan megkötött számlákra vonatkozik? Amikor én kötöttem, még 7.5%-ot ajánlottak… Nem emlékszem, hogy a kondíciós feltételekben szó lett volna egyoldalú módosításról…