Életbiztosítás: forradalmi változások

Három éve megkötöttük az egyesületi életbiztosítást, aminek mára lett 1700 tagja.

Azonban több igény felmerült a biztosítással kapcsolatban.

Az egyik, hogy sokan kevesellték a 20 milliós felső határt, többen szerettek volna ennél lényegesen nagyobb biztosítási összegeket. (Soknak tűnik a 20 millió forint haláleset vagy rokkantság esetén, de tulajdonképpen nem az. Ha a havi fizetésed 6-800 ezer forint, ez csak 2-3 éves fizetéseddel egyenértékű.Utána mi lesz a gyerekeiddel vagy veled, ha rokkantságról beszélünk?)

Másik kérés volt, hogy legyen biztosítás egyéb esetekre is. Ha valaki háromgyerekes apa vagy anya létére kerül táppénzre vagy kórházba, esetleg lesz rákos vagy kap szívinfarktust, akkor komolyabb biztosítási összegre van szüksége ezekre az esetekre is. Szerettek volna többen táppénz-kiegészítést és kórházi ápolási térítést is.

Volt akinek nincs gyereke vagy idős szülője, akit eltartana, ezért felesleges neki 20 milliós haláleseti biztosítás. Viszont szeretett volna biztosítást rokkantság, táppénz, műtét és egyéb esetekre.

Mások szerettek volna választható csomagokat.

Dobpergés.

Hatásszünet.

Függöny fel.

Reflektorok be.

Másfél év munka után megszületett a Kiszámoló Életbiztosítás 2.

Akár 40 milliós biztosítás akár havi 5.990 forinttért. (Egyesületi támogatással együtt számolva.)

A magasabb biztosítási díjat csak úgy lehetett elérni, hogy az NN biztosítónál is kötöttünk szerződést. Próbáltam az Uniqánál magasabb limiteket elérni, de nem engedték. (Egyébként az NN sem volt hajlandó 20 milliónál többet adni.)

Most lett 4-4 csomag a két biztosítónál, mindenki választhat egyet-egyet a két biztosító ajánlatából.

Mindenkinek kellene mindkét biztosítónál választani egy-egy csomagot. Ha nem szeretnél többet fizetni, mint most, a B és E csomag együtt olcsóbb is, mint az eddigi. Vagy a B és F alig drágább, viszont 40 milliós. Persze nincs benne pár dolog, ami a mostaniban igen, de hát ezért olcsóbb vagy add nagyobb haláleseti kártérítést. Ha te semmiképpen nem vagy hajlandó választani az NN-től, nem tudok veled mit csinálni, viszont a többség érdekében mégis megtehetnéd. (Az egyesületnek akkor is kell levelet küldened.)

Update 2: Elnézést kérek, de nem hiszem el, hogy ekkora kihívás és probléma sokaknak egy ilyen dolog. Direkt azért van mindkét biztosítónál 1.500 meg 2.700 forintos csomag, hogy akinek anyagi gondjai vannak, ő akár kevesebbet is fizessen, mint eddig. Kinyomtatni három nyomtatványt meg kitölteni egy űrlapot bőven számolva is 20 perc. Viszont egy csomóan problémáznak, hogy ő csak Uniqát akar, ő csak NN-t akar, ő csak később akar dönteni, ő most nem ér rá nyomtatni. Tényleg ekkora gond ez háromévente?!

Próbáljuk meg felfogni, hogy havonta 1700 ember adatait kell feldolgozni, megnézni, hogy fizetett-e, hogy pontosan annyit fizetett-e, nem utalt-e kétszer, ugyanazt a csomagot írta-e a biztosítónak, mint az egyesületnek és a végén melyiket fizette be és a többi. Ez a sok kavarás nélkül is embertelen feladat. Vannak jogi dolgok is, se én, se a biztosítók nem azért íratnak alá annyi papírt, mert unatkoznak. Hanem mert kell. Kérek mindenkit, vegyen már erőt magán és ha nincs kizáró ok (elmúltál 55 éves, azóta beteg lettél, stb. ) egyszer áldozzon rá 20 percet háromévente, hogy megtegyen ennyit, ha már fillérekért van neki biztosítása. Köszönöm előre is az együttműködést.

Azonban dolgod is lesz, el kell küldened három levelet és ki kell töltened egy online űrlapot. (Ez azoknak szól, akik már most is tagok és van biztosításuk is. Ha neked még nincs biztosításod nálunk, menj az eletbiztositas.kiszamolo.hu oldalra és csinálj mindent úgy, ahogy ott le van írva. Nézd meg a csoportos.kiszamolo.hu oldalt is, ott az NN tájékoztatóját találod.)

Első lépésként válassz magadnak egy-egy csomagot. Az Uniqa biztosításainak betűjelei A, B, C, D, az NN betűjelei E, F, G, H.

Jól fontold meg a választást. Kattints erre az oldalra: https://eletbiztositas.kiszamolo.hu/elerheto-biztositasi-csomagok/

(Az egyéb dokumentumokat, mint feltételek és egyebek, itt találod. Olvasd el őket.)

Update: Rolandnak hála itt találsz egy excel táblát, ahol az összes választási lehetőség fel van sorolva, díjakkal és biztosítási összegekkel. Ez segít dönteni.)

Miután megvan a két választott csomagod, töltsd ki ezt az online űrlapot.

Figyelj oda, hogy úgy tagold az adatfelvitelt, ahogy kérik. Ez a biztosítónak kell, így rögzít fel téged. Főleg a cím beírására figyelj. A számítógépes feldolgozás miatt van ilyen lehetetlenül tördelve.

Ezután nyomtasd ki ezt az oldalt, az első oldalt már egyszer beküldted, a második viszont új. Ezt a második oldalt töltsd ki, (tagsági szám is kell!) írd alá és küldd el az egyesületnek. (Az első oldalt értelemszerűen felesleges, hiszen azt már egyszer beküldted.)

Kiszámoló Egyesület

2041 Budaörs

Postafiók 385

Továbbra se küldd ajánlottan!!!!!!

Most az Uniqának írsz egy levelet, kivéve, ha maradsz az eddigi csomagban, ami most az A jelű. Tehát ha az Uniqánál maradsz az eddigi csomagban, akkor az Uniqának nem kell írnod. Ha másik csomagot választasz, csak akkor.

Nyomtasd ki ezt a nyomtatványt. (Elvileg géppel is kitölthető)

A biztosítotti nyilatkozatot is mindenkinek ki kell töltenie, ha változik a csomag!!!

Figyelj oda, hogy az első oldalon jó nagy “X”-szel jelöld be, melyik csomagot választottad.

Arra is figyelj, hogy minden, de minden helyen aláírj minden lapot, ahol kell.

Ha az A vagy B csomagot választod, nem kell egészségügyi nyilatkozat.

Ha a C vagy D csomagot, akkor viszont kell az egészségügyi nyilatkozat újra. Ekkor írd rá ennek is a jobb felső sarkába, hogy “CSOMAGVÁLASZTÁS” és a tagszámodat. (Ez azért kell, mert egyébként nem tudják, hogy új jelentkező vagy, vagy régi, aki csomagot választ.)

Haláleseti kedvezményezetti űrlap akkor kell csak, ha szeretnél most új kedvezményezettet megadni. Egyébként ne csinálj vele semmit, a régi marad érvényben. (Tipp: másold le magadnak, hogy neked is legyen egy másolat, mert a biztosító nem fogja visszaküldeni.)

Tehát: az első három oldalt MINDENKINEK ki kell töltenie, aki csomagot vált. A következő egészségügyi nyilatkozatot csak annak, aki a C vagy D csomagot választja és ő írja rá arra a lapra, hogy “CSOMAGVÁLASZTÁS” a jobb felső sarokba.

Ezután ezt a levelet küldd el a már ismert címre:

Uniqa Biztosító

Csuk Corina r. “Kiszámoló”

1134 Budapest,

Róbert Károly krt. 70-74.

Már csak az NN-nek kell egy levelet írnod.

Ezt a nyomtatványt nyisd meg és ha lehet, géppel töltsd ki és utána nyomtasd ki. (Ha nem megy, akkor tollal.) Itt is minden, de minden kérdésre válaszolj és mindenhol írd alá. Itt is másold le magadnak a haláleseti kedvezményezetti nyilatkozatot, hogy meglegyen.

Ezt küldd el az alábbi címre:

NN Biztosító 1364 Budapest, Pf. 247 címére, a borítékon feltüntetve, hogy KISZÁMOLÓ EGYESÜLET 

Már majdnem készen vagy.

Ezen az űrlapon jelezd, hogy ezt a cikket olvastad, hogy feleslegesen ne keressünk ezügyben e-mailben vagy telefonon.

Mivel január elsejétől indulunk, minél hamarabb kellene küldened a leveleket, hogy a biztosító el tudja bírálni a jelentkezésed. Mivel decemberben már az új díjat kell fizetned, még novemberben el kellene ezt intézni.

Novemberben még a régi díjat kell utalni, viszont decemberben már az újat januárra. Ezért ne felejtsd el visszamondani a jelenlegi fizetési megbízásodat és beállítani az újat.

A pontos utalnivalót és közleményt majd e-mailben küldjük el a biztosító visszajelzésével együtt.

(Az egyesületi támogatást kivettük a havi díjból, mert nem volt értelme eleve hozzáadni, hiszen úgysem lesz kerek a szám. Azt is majd külön kell utalni, de erről is bővebben az e-mailben.)

Share

300 hozzászólás

 • Kiszamolo
  Alfa, persze, az egyesület megszavazhatja, hogy mindenkinek kell, de nem akarom.

  Csak próbálják meg megérteni, hogy ez nem 10 ember, ahol 10 ember 10 külön dolgot akarhat.

 • Ancsi
  Hello!
  Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e olyan csomag, ami nem szűnik meg automatikusan egy bizonyos életkor elérésével?
  Mind az NN, mind az Uniqa feltételekben találtam egy 65. életévet.
  A hirdetésen szereplő “kortól függetlenül” csomag még elérhető?
  Köszönöm!
  Ancsi
 • Kiszamolo
  Ancsi, nincs a világon olyan életbiztosítás, ami nem szűnne meg egy kor felett, kivéve a temetési biztosításokat és az életjáradékot.

  Senki nem fogad arra, hogy egy 80 éves ember nem fog meghalni soha.

 • Alfa
  :
  Kiváncsi vagyok, mennyi idő alatt változik meg a véleményed 🙂
  Az ügyfelek mindig kitöltik a szabályok és rendszerek adta keretek közti teret, sőt általában túl is lógnak rajtuk és az elvben lehetetlen térbe is befurakodnak.
  Minden elképzelhető és elképzelhetetlen esetre is lesz pár példa.
  Szívni meg te fogsz velük…

  Mindenesetre hálásan köszönöm a lehetőséget!
  Az egyesületet lehet pénzadománnyal támogatni?

 • Kiszamolo
  Alfa, miért ne lehetne? 🙂
 • Laci

  Miklós! Jól értem, hogy akkor annak, aki az 55-öt már betöltötte, azt megtarthatja úgy az Uniqa-s biztosítását, hogy semmi tennivalója nincs? Vagy valamit így is vissza kellene küldenie?
 • Kiszamolo
  Laci, az egyesületnek a papírt. Írd rá, hogy NN kor miatt nem lehetséges.
 • recortebordes
  Az uniqás haláleseti kedvezményezett lapnál a “Kötvény szám” mezőbe a már létező biztosítási kötvényszámot kell beírni, vagy üresen hagyni? Továbbá mi az a “Csop. szám” mező?
 • Hasszan
  Na, megvagyok majdnem mindennel, ahogy ígértem, küldöm a kimutatást:
  1. A modell felfogása, ajánlatok áttekintése, minden anyag átböngészése, hogy ez mit is jelent: Kb. 2 óra
  2. Családi kupaktanács, a döntés meghozatala, hogy mi is kell, és miért: kb. 1 óra
  3. Anyagok kitöltése, kinyomtatása: Kb. 1 óra
  4. Postán még nem voltam, remélem hamar meglesz…
  és szerintem nem voltam lassú. Ezek a szövegek nem teljesen magyarul vannak, nagy koncentrációt igényel, ha pontosan fel szeretném fogni az odaírtakat, és emlékezni is szeretnék rájuk.

  Ehhez hozzájön, hogy extrém sok a meló, és nem volt szükségem másik csomagra. De most lett.

  Nem akarok hálátlannak tűnni, és ezúton köszönöm a lehetőséget,
  adja az ég, hogy ne legyen szükségem rá.

  Az NN-től csak azért választottam csomagot, mert Miklós többször is írtad, hogy ne variáljunk. Én így jelzem a támogatásomat.

  Kösz: Hasszan

 • Hasszan
  ÉS még valami: Kérhetnék egy rövid leírást, hogy ha “eset van” hova és hogyan kell jelezni?
  Azt kifüggeszteném itthon a faliújságra és a kedvezményezett el tud járni, ha kell.
 • Péter

  Miért hirdeted úgy a biztosítást, hogy “kortól függetlenül”, amikor nem is kortól független? Ez megtévesztés. És valaki fel fog jelenteni érte.
 • Dicere
  Szia!
  Belépni szeretnék, de nem tudom megítélni, hogy a férjem munkájával lehet-e: hivatalosan szervíz technikus, de előfordul, hogy szállítania is kell. Ez veszélyes munkakörnek számít?
 • Diceo
  Felületesen olvastam (mea culpa), és nem láttam: milyen dioptriáju szemüveggel kötnek meg szerződést?
 • Kiszamolo
  Diceo, a gyengénlátó egy kategória, szerintem tudnál róla, ha beletartoznál.
 • Kiszamolo
  Dicere, nem.
 • Kiszamolo
  Péter, mert kortól független a díj. Belépési kor MINDEN biztosításnál van.
 • Kiszamolo
  Hasszan, furcsa. Én kitöltöttem gépen majd kinyomtattam, kb 6 perc volt. Nyomtató elővétele, borítékolás másik három.

  Egy icipicit eltúlzod. 🙂

 • HáPé
  Köszönjük a munkád, Miklós!

  Én és a párom kifejezetten örülünk az új csomagoknak. Mivel ingázó vagyok ezért szuper, hogy az NN fedi a külföldi betegápolást, páromnak meg az Uniqás kibővült hazai lesz optimális. A kiválasztott párok pár ezer Ft-tal kerülnek csak többe. Köszi mégegyszer!

  Lakásbiztosítás lesz a jövőben esetleg?

 • HáPé
  A biztosítási esemény jelentéséhez szükséges a díjfizetés igazolása (pl. : V. 2. Uniqa).
  Az utálás(okról) egyesülettől kell kérni bizonylatot ez esetben?
 • Kiszamolo
  Hápé, azt látják, de ha gondjuk van, engem úgyis megkeresnek. Azzal ne tőrödj.
 • Kiszamolo
  Hápé, próbáltam. Csoportos biztos nem lesz (mert ilyen nincs), olyat próbáltam, hogy jutalék nélkül, úgy olcsóbb 15%-kal.
 • 1950
  Köszönöm a fáradozást a szervezéssel – sok sikert! 🙂

  Mikortól kell fizetni az új díjat? Lesz erről értesítő külön vagy ha a napokban megküldöm, akkor december 1-től él? (Ha ezzel kapcsolatban volt info valahol és nem olvastam elég figyelmesen, akkor elnézést!)

 • Laci
  Kedves Miklós!

  Jelenleg is van életbiztostásom a NN-nél. Jelenthet ez problémát?

 • Mozdony
  Végeztem, elküldtem mindent.
  Szerintem viszont nem tiszta az, hogy milyen életkorban szűnnek meg automatikusan ezek a biztosítások.
  A korábbi Uniqa-shoz Miklós azt írta a régi leírásban, hogy 60 éves korban megszűnik.
  A mostani új biztosításokról is ezt a 60 éves kort említette Miklós.
  Viszont mindkét biztosító feltételeiben 65 év szerepel megszűnési életkornak (ezek a leírások a Dokumentumok alatt letölthetők a kiszamolo.hu-n és a szövegükben is meg van említve a Kiszámoló Egyesület, tehát ez ránk is érvényes szabálynak tűnik.
  No akkor most mi a hivatalos, jogszerű megszűnési korhatár valójában, és biztosítók melyik dokumentuma igazolja ezt jogvita esetén?
  Nem kötözködni akarok, csak a jogszerű választ keresem hivatalosan leírva.
 • Gábor
  Nekem minden jó ahogy van.Akkor is ki kell töltenem a papírokat?
 • Atesz
  Sziasztok!
  Én kérdezném, hogy ha csomagot váltok akkor újra indulnak a várakozási idők? Az NN-nél nekem már van életbiztim, ez nem jelent problémát? Lehet butaság de egy biztosítón belül 2 csomag nem választható?
  Köszönöm a válaszokat!
 • Kiszamolo
  Atesz, nem és biztosítónként csak egy csomag választható.
 • Kiszamolo
  Gábor, akkor az egyesületnek kell elküldened a nyomtatványt.
 • Kiszamolo
  Mozdony, beszéltem az NN-nel, elírták a 65 évet. Valószínűleg módosítják a dokumentumokban valamikor később, szerencsére még senkit nem érint, mert senki nincs, aki 55 évesen belépett és három év alatt 60 felett lenne. 🙂
 • Kiszamolo
  LAci nem, nincs a kettőnek köze egymáshoz.
 • Atesz
  Még kérdezném hogy egészség biztosítás nincs esetleg tervben? Köszi.
 • tré
  Sziasztok!
  Küldött már bárkinek postán levelet akár az Egyesület, akár a biztosító? Levelezési címet nem látok egyiken sem. Az állandó lakcímről lassan/sosem érkeznek meg a leveleink. Email nekem teljesen megfelel.
 • Kiszamolo
  tré, nem levelezik veled senki hagyományos levélben.
 • Romi
  Szia!
  Ha változik a fizetendő díj akkor decemberben már azt utaljuk a Kiszámolónak vagy addigra kapunk információt arról, hogy hová, mennyit kell utalni?
  Köszönöm a választ!
 • Kiszamolo
  Romi, addigra megkapod, hogy mennyit és milyen közleménnyel kell utalni.
 • Szabi
  Engem az érdekelne, hogy ha maradok Uniqa A-ban, de szeretnék kedvezményezettet változtatni, illetve megadni, mert eddig nem volt, akkor mi a teendő? A kiszámolós dokumentumból küldjem a megfelelő oldalt, vagy a honlapjukról letölthetőt töltsem ki?
 • Kiszamolo
  Szabi, a Kiszámolóst ők adták, az biztos jó lesz nekik.
 • bobo
  Sokat gondolkodtam a következő kommenten, de mivel Miklós elég intelligens, úgy gondolom, megérti a dolgot. Azt írta, másfél év munkája van az új biztosításokban. Ez nem kevés energiát jelenthetett neki, minden elismerésem érte! Viszont az újdonságok bevezetése nem látszik könnyű dolognak. Még mindig itt van az oldalsó ablak, ahol most is olvasható: “20 millió forintos életbiztosítás havi 4.990 Ft-ért”. Aki ennyi ideje a módosításon dolgozik, annak talán már nem is tűnik fel, de szerintem sokan tényleg azért kötötték meg ezt a biztosítást, lemondva például másikat (én pont az NN-nél), mert ilyenre volt szükségük, és nem másra. Ezért lehet most csalódás, hogy úgy érezhetik, bele akarják kényszeríteni őket egy legalább 25%-os díjemelésre, pedig nekik megfelelőek a jelenlegi kondíciók is. Értem, hogy az NN felé van egy vállalás, de a régi is 500 fő körül indult, lehetnének kevésbé mohók.
 • Jean-Pierre
  Szia!
  De most akkor 60 vagy 65 év a biztosítottsági státusz kifutásának felső korhatára? (Nem a szerződéskötésről van szó.)
  Az ellentétes információk eloszlatásának érdekében kérdezem, valamint korábbi hozzászólók sem kaptak egyenes vagy egyáltalán bármiféle választ erre a kérdésre.
  A jelenlegi uniquas biztosítás esetében 60 év volt, viszont most mindkét biztosítónál 65 szerepel.
  Hogy is van ez most akkor?
  Válaszodat előre is köszönöm.
  JP
 • Gyöngyi
  Kedves Miklós!

  Ha Uniqa-nál A-ban maradok, akkor kell nyilatkozatot küldeni vagy nem? Mert azt írod Uniqa-nak csak akkor megy levél, ha díjcsomagot váltunk, viszont a megnyitott Uniqa-s nyomtatványban ugyanúgy benne van a csomagválasztásnál az A.
  Kell oda levelet küldeni?

 • Kiszamolo
  Gyöngyi, ha marad az A, akkor nem.
 • Kiszamolo
  bobo, ugye észrevetted, hogy direkt van olyan csomag, ami olcsóbb, mint eddig, akkor is, ha mindkét biztosítód választod?

  S igen, nem lehet olyat csinálni, hogy 1700 ember közül mindenkinek tetsszen. Ezért csoportos. A csoport nagyobb felének kell, hogy jobb legyen.

 • Tom69
  Miklós, Sajnos túl gyorsan küldtem el az online űrlapot mert elküldés után meggondoltam magam és más biztosítást választottam. (A leveleket még nem küldtem el a biztosítóknak.) Ha küldök egy új online űrlapot a számomra helyes adatokkal, nem lesz abból keveredés? Miként jelezzem, hogy a második egy módosítás? Köszi
 • Karl
  Haláleseti kedvezményezettet lehet módosítani menet közben (pl. 1-2 év múlva) ha úgy hozza az élet esetleg, hogy módosítani kell?
 • Karl
  A tisztánlátás végett az UNIQA C,D bármely okú keresőképtelenségbe bele tartozik pl. a munkanélküliség is vagy pl. valamilyen csonttörés miatti kiesett időszak is? A feltételekben nem nagyon részletezték ezt a részt.
 • Zsorzsi
  Szeretném megkérdezni, hogy kötelező-e választani csomagot.
  A jelenlegi biztosításommal és a 4990Ft-os díjával tökéletesen elégedett vagyok. (Uniqa A)
  Tudom hogy van ennél olcsóbb csomag is de abba nincs benne például a ” kiemelten súlyos betegségekre vonatkozó biztosítás’ mely fontos nekem és családomnak.
  Ha azt szeretném, hogy benne legyen akkor a legolcsóbb kombináció szerinti díjam 1466Ft-al azaz 30%-al emelkedne.
  Tudom, hogy a biztosítási összeg is nagyobb lenne, de mivel a teljes családom biztosítva van ez így nekem jelentős megterhelést jelentene.
 • Csabai papa
  Kedves Miklós!

  A Gyöngyi-féle esetben a beállított UNIQUA-s utalást sem kell változtatni, ugye?

 • Kiszamolo
  Csabai papa, jó lenne, hogy egységes legyen az utalás.

  Az új közlemény AQ1234 Kovács János biztosítási díj, ahol az AQ állandó, az 1234 helyén a tagszámod és értelemszerűen a neved.

 • Kiszamolo
  Karl, a munkanélküliség nem, csak ha van munkád, de az egészséged miatt nem tudod azt ellátni.

  Egyszerű: ha valami baleset vagy betegség miatt táppénzre kerülsz.

 • Kiszamolo
  KArl, igen, csak írd meg a biztosítónak, hogy ez az új és töröljék a régit.