Emel az Axa is

Nincs nagy meglepetés, az Axa Bank is áthárítja a megemelt tranzakciós adót, itt találjátok az erről szóló hirdetményt.

Az utalás hűen követi az adóemelést, 0,3% lesz interneten, a készpénzfelvétel belföldön ATM-ből 420 Ft, bankfiókban, vagy Postán pedig 1.430 Ft. Vagyis minden felvétel esetén ATM-nél 70 ezer forint után fizetünk tranzakciós adót, a Postán 238 ezer forint után. Ha ennél többet akarsz kivenni, akkor spórolsz az Axa kártyával.

Az Axa World MasterCard ingyenes pénzfelvétele nem változott, úgyhogy ha sokat költesz kártyával és szoktál is pénzt felvenni, ez továbbra is az egyik legjobb ajánlat lesz a számodra. Erről itt írtam még régebben.

Share

19 hozzászólás

 • DaniAlves
  Valóban megmarad az Axa World MasterCard kártyának kedvezménye, de cserébe 2000 Ft-tal magasabb lesz az éves díja. :/ Ettől függetlenül a sokat utazóknak és sokat költőknek szerintem ez most az egyik legjobb ajánlat.
 • Bence
  Eskü, hogy nem vagyok az AXA ügynöke, de én is most nyitottam náluk bankszámlát és ha kissé nehézkesen is, de sikerült World-ös bankkártyát igényelnem úgy hogy visszatérítik a kártyagyártás 10 ezer forintos díját. Így csak az éves kártyadíj 8(most már ezek szerint 10e díja marad)
  Van egy hirdetményük, ami szerint ha a netrisken futó promóció keretében kéred a számlanyitást + World bankkártyát, akkor ilyen-olyan nem túl vészes feltétel alapján 10 ezer forintot jóváírnak. A lényeg, hogy a netriskes promóciót lehetetlen megtalálni a netrisk oldalán, ezért felhívtam őket és elkértem a promócióra mutató linket, amit e-mailben meg is kaptam. De ehez vagy 5 percig tartottam a telefont mire a csaj a vonal másik végén sem találta a linket. Szóval nagyon el van dugva. Axa.hu-n nyitva a számlát csak 8e a jóváírás. netrisk.hu/axa-folyoszamla-visszahivas.html?edm=long
 • kridli
  Tegnap a Raiffeisen is kiadta a frissített hirdetményét, amint várható volt mindent emeltek 3 ezrelékre. Ott is fix összegű a kp felvét, viszont nálunk csak 249 forint lett saját atm-ből (díjnullázó csomag esetén), ami ugye 41500 forint 6 ezrelékének felel meg.
  Mostmár nagyon várom, hogy a gránit bank mit lép…
 • Kiszamolo
  Ja, csak a kártya 1100 forinttal drágább lesz hozzá, mint a másik díjcsomaghoz, a maximális felvétel meg nem lehet magasabb, mint 100 ezer, kivéve, ha egy-egy alkalommal ideiglenesen felemelteted, akkor sem lehet több, mint 300.000 Ft.
 • morbiczer
  Annak mi az oka, hogy mig az utalasnal az ezrelekkel szamolnak, addig a keszpenzfelvetelnel fix osszegek vannak?

  Legalabbis a fentiekbol nekem ez jon at.

 • Wnprt
  Sztem az egész Axa Bank nem egy nagy szám, inkább a Gránit Bank, amely jó választás.
 • steckler
  Nagyon egyszerű, a bankok a kis összegű készpénzfelvételeken keresnek a legtöbbet, pl. aki 5-10 vagy 20 ezer Ft-ot vesz fel ATM-ből havonta többször. Amennyiben itt is a 0,6%-ot vezetnék be az nem üzlet a bankoknak, ezért alkalmaznak min. díjat, mint pl. az Axa 420,-Ft.
  Az új tranzakciós adó bevezetése után kb. két hónappal fog letisztulni a kép, hogy melyik bank mennyit emelt, mivel a kondíciós listák itthon sajnos folyamatosan változnak.
 • kridli
  Na igen, de ha nem teljesíted a vásárlási feltételt, akkor az axás kártyának havidíja is van, és akkor meg már az a drágább.
  De ez is csak azt támasztja alá, hogy nincs általánosan legolcsóbb számla, mindenkinek a saját felhasználási szokása alapján kell kiszámolnia melyik éri meg legjobban.
 • DaniAlves
  Bence, meg tudod írni, hogy Te milyen hamar kaptad meg a bankkártyádat?
 • caminoi
  Ma jött a levél a CIB-től, hogy készüljek, mert július 30-án elárulják, hogy mik változnak szeptember 30-tól. 🙂 (A bank módosítással érintett dokumentumainak listájában szerepel a CIBEZZ és az Alapszámla is, de az Online számlacsomag elvileg nem változik, persze a bankkártya változni fog ott is.)
 • Edvárd
  Ez a Gránit Bank vajon ugyanabból a gránitból készült mint az alaptörvényünk? 😉
  Egyáltalán nem ismerem őket. Akkor már inkább a Magnet…

  Szerintem a bankok egyébként túlreagálják ezt a tranzakciós díjat és az amúgy is drága bankolást ezen ürügyből kifolyólag tovább drágítják. Az, hogy egy bankkártyáért pl. egyáltalán bármi díjat kérnek nonszensz. A használatból kifolyólag rengeteg bevétele lesz a kártyatársaságnak. (A kártya előállítási költségéről beszélni pedig végképp vicc kategóriája.)

  Valószínű kábé mindegy melyik banknál van az ember. A (gyakori) bankváltás költsége (kábé) nagyobb mint egy drága bankszámla vagy kártya díja.

 • Wnprt
  A Gránit Bank azért jó, mert ha beérkezik egy bizonyos összeg, akkor nem számítják fel a tranzakciós költségeket, a feltétel teljesülése esetén a tranzakciós adó tehát továbbra is megúszható. A Gránitnak jó a netbankja, Spectranet biztonság, 4 féle devizaszámla is van.
 • Wnprt
  A CIBEZZ az kiváló számla, egyelőre nem számítanak fel tranzakciós költséget az utalásért, még bankok kívülre sem. Sztem egyelőre ez a legjobb számla a piacon, nekem pont ilyen van, ráadásul bankkártya nélkül, csak a netes utalás miatt kell.
 • barna
  én pont a héten szüntettem meg az AXA-s számlámat.
  a feltételek változásának nem elfogadására hivatkozva, még pénzbe sem került (ugyanis éven belül voltam).
 • Szilvi
  Az AXÁ-val kapcsolatban egy kérdés, hogy ezt a bankot melyik alapot biztosítja? Azt olvastam régebben, hogy nem az OBA, hanem valamilyen belga alap, ezt jól tudom? Mivel az OBA tőkéje jóval kevesebb mint kellene, ez vajon jelenti-e azt, hogy az AXA betétvédelmi alapja nagyobb biztonságot jelent egy esetleges hazai bankcsőd esetén?
 • Szilvi
  Kiszámoló, erről mit tudsz, mi a véleményed?
  hvg.hu/gazdasag/20130314_Halalba_szekalna_a_kormany_a_megsebzett_k
  Keressek másik bankot, hiába ez az egyik legolcsóbb, vagy azért annyira nem veszélyes a helyzet?
 • Edvárd
  Azt hiszem a számlaértesítőn is rajta van, hogy a belga “OBA”.
  De én úgy vélem a magyar OBA is helytállt eddig, amikor kellett.
  Az AXA jóságát illetően szerintem nincs megbízható információ. Ahogy most a többi nagybankkal kapcsolatban is szkeptikusnak kell lenni. Ha nincs sok pénzed, a kockázat persze minimális. Amire átlagembernek kell a bank (számlavezetés, bankkártya, kisbetétek) abban amúgy sem hiszem, hogy nagy jelentősége lenne a bankválasztásnak. Havi pár száz forintokon rugózunk általában. Igazából ez mindőnk órabérénél kisebb, tehát szerintem nem megtérülő időpocséklás. (Az ügyfélállomány egy “bankcsődnél” is átkerül egy másik bankhoz talán.)

  AXA-ról még: https://www.axa.hu/hu/10106622.jsp kevés bank van, amely így reagálna a pletykákra szerintem. Ez egy kicsit elbizonytalanított. Ugye a magyar “nem zörög a haraszt”, meg “ha tagadja, akkor valamelyest igaz” dolog működik…

 • suhanc1@freemail.hu
  Nekem van Granit banknal szamlam. A telefonos ugyfelszolgalatuk rendben van, de a net bankjuk messze a legrosszabb amivel valaha is talalkoztam. Bonyolult, nehez…