Erste áremelés

A kiürített államkassza miatt a kormány ezermilliárdos nagyságban különadókkal sújtott több szektort, a Zembereket azzal nyugtatva, hogy senki nem fogja ezeket áthárítani a fogyasztókra.

Minő meglepetés, az érintett cégek nem akarják lenyelni a sokadik különadót, amit adhoc jelleggel kivetett rájuk a kormány.

Most éppen az Erste jelentette be, hogy hamarosan árat fog emelni az új adók miatt, ha nem tetszik, van két hónapod felmondani a számládat.

Csaba küldte át a kapott levelet, amit ezúton is köszönünk. Nem tudom, mennyire olvasható, elég kis felbontásban küldte. De ez a lényege, amit leírtam. Új költséglista július 15-től lesz.

 

 

Share

170 hozzászólás

 • Potter
  Olyan kis butuskák vagytok 😀 , azért emelkedik a forint, hogy beérje a hatósági áras üzemanyagot és így könnyebb legyen számolni 1 EUR / liter 🙂

  30 liter, 30 EUR

  később tervezik a sapka nélküli árat is beérje így majd 880 Ft = 1 EUR = 1 liter benzin= 1 liter étolja (majd 1kg kenyér, cukor, liszt, só,)

  😉 ki van találva a masterplan 😀

 • BlaZember
  @…. Mindegy ki lenne most kormányon, ez történne. Nem azért, mert ugyanolyan balfékek, mint Orbánék, hanem mert Orbánék elmúlt 12 évének egyenes következménye, ami most történik. Ezt semmilyen kormány nem tudná visszafordítani 1-2 hónap alatt. Normális, szakértői kormánnyal is hosszú idő lenne talpra állítani az országot. Amit egy másik kormány tudna tenni, hogy nem tolná tovább tökig az ostobaságot.

  És igen, ebből az őrült mókuskerékből reccsenéssel lesz csak kiszálló. Minél később, annál nagyobb reccsenéssel. Amikor már a kormány gazdasági főokosa is azt nyomja, hogy csak egy satufékkel és mesterséges recesszióval lehet megállítani a spirált, akkor – amellett, hogy ez lefordítva egy orbáni elkúrtuk volt – ott azért tiszta kéne legyen, hogy a jó kérdés nem az, hogy bárki jobb lenne-e, hanem hogy folytatnák-e ezt az aktív gazdasági ámokfutást, vagy csinálnának szinte bármi mást.

 • V.A.Laki
  Az a resze szerintem nagyon nagyon vicces, hogy ebben a forintarfolyamban tenyleg a teljes “NER gyumolcs” megert. Benne van a rezsicsokkentes, hiszen ha nem lett volna velunk es mindenki folyamatosan piaci aron vette volna az aramot es a gazt, akkor mindenki elkezdett volna marhara sporolni, korszerusiteni, ergo nem egetne mindenki a ket vegen a gyertyat egy energiavalsag kozepen, nem lett volna a kereskedelmi merleg a valsaga kezdete utan 3 pillanattal negativ. Es iden ugyanez a benzinnel. Zsenialis otlet volt szinten minden szogbol lekorlatozni a jegybanki politika hatasat, nehogy veletlenul mukodni tudjon, amit az MNB csinal. Zsenialis volt folyamatosan szivatni a kulfoldi befektetoket, akiktol kvazi fuggunk. Zsenialis volt a csukloztatni az EU-t.

  A sorsnak van humorerzeke es Isten nem ver bottal.

 • Imre
  Gránitnál nem csak a kamatok tűntek el, a bankkártya díj is nővekszik
  a 20e alatti utalások meg mindig is fizetősek voltak náluk a tr. adó óta
 • Ezeklegalábbkormányoznitudnak
  …..: Álnaív és demagóg ez a “mikor legutóbb ők voltak hatalmon” megfogalmazás. Mintha nem telt volna el közben 12 év és minden teljesen ugyanaz lenne. Félreértés ne essék, nem védem őket, mert bizonyos értelemben még lehet, rosszabb is ez, hogy 6 párt próbál úgy tenni, mint akik tudnak együtt működni és köztük a kontraszelekció miatt is kevesebb a szakember, tapasztalati hátrányban vannak. Velük annyit “nyertünk” volna, hogy a) könnyebben megkapjuk az EU-s pénzeket b) a FIDESZ/NER a túlélése érdekében konszolidálódni kényszerült volna. Helyette maradt a status quo, amikor is a Pénzügyminisztérium a nem kormány által fizetett sajtó kérdésére a teljes szervilizmust tükröző “háborús infláció van, mi a béke pártján állunk és békét akarunk” *szakpolitikai* választ adja arra kérdésre, hogy mi a retkes fene történik az ország fizetőeszközével. Meg is nyugodtam rögtön.
 • Karllagerfeld
  Meg sose volt ilyen rossz kormanya az orszagnak, de akik megszavaztak, ok az igazi felelosok, kar hogy mindenki mas is sziv miattuk 🙁

  416 az €
  Az egyik fizutol a masikig elo tobbseg fel se fogja mit jelent ez…

 • Slumbery
  @rezső “EZ nem forint-short, hanem euró long Mecsoda különbség ”

  Au euró durván gyengül az amerikai dollárhoz képest. Az euró – forint árfolyam valójában rózsaszín képet fest a forint helyzetéről, mert egész Európa süllyed, de mi még annál is gyorsabban.

 • Csinolina
  a hegyrôl, 360 1 eur? Ugyan mi indokolná? Melyik moziban ülsz??
 • biztositasi ugynok
  Off:
  410 Ft = 1 Eur,
  elvileg az elmúlt időszakban a forint jobban gyengült, mint az ukrán hrivnya.
  Ennek milyen racionális oka lehet? (Értem én, hogy sz…r a kormány, meg rossz helyzetben van a gazdaság, de ott meg lőnek és lassan minden a földdel lesz egyenlő…)
 • Emil Zatopek
  “A jövő térképén Magyarország helyén egy fehér folt lesz, ezzel a felírással: Ez Magyarország volt, de elsikkasztották.”
 • Kusen
  Gyerekek, át kell menni Tiborcz bankjához – Gránit Bank ott biztos nem lesz áthárítás!
 • Pali

  “Évek óta olvasom szakmai írásaid, de engedd meg, hogy most már jelezzem, szerintem kontraproduktív az a stílus, amire átálltál.”

  Úgy emlékszem, hogy Miklós már 10+ évvel ezelőtt is írt vitriolos stílusban mlm ügynökökről, unit linked biztosításokról, az emberi hülyeségről, meg bármiről, ami épp kicsit felbosszantotta. Rendszeresen voltak is nagy sértődések a kommentszekcióban. Újabban mégis sokan rácsodálkoznak, hogy nem titkolja a kormány gazdasági (és egyéb) intézkedései iránti ellenszenvét, és mostanában ez a sértődések egyik oka. (Kinek mi talál be.) Pedig ez még mindig egy személyes blog, és nem egy hírportál gazdasági rovata. Persze lehet bajod a stílussal, de azt nem mondhatod, hogy a kormánykritika mögött nincsenek bőven szakmai érvek, és sokszor akár megoldási javaslatok is a kritika mellett. A zelmúlt 12 évhez képest szerintem ez még kimondottan “elegáns”.

 • GZ
  : belenéztél az üveggömbbe és ezt dobta ki? Mármint hogy 360 lesz az EURO.
  Nem akarom a kedved elrontani, de 416 volt nemrég, ebből nagyon sokára lesz újra 360 (ha lesz egyáltalán).
 • Gromikó
  Kétkedőknek, fröcsögőknek: gondolom, nektek a 40%-os szja, a 900 forintos benzin, a tripla rezsiár, a KATA eltörlése, a 9%-os társaságiadó emelése 20%-ra, a 12%-os munkanélküliség, a 10%+ költségvetési deficit, kozmetikázott költségvetés, 120%+ államadósság, szochó emelés, minimálbér adómentessége miatti gyenge vagy semmilyen béremelés jobban megérte volna az ellenzékkel… Mint +ezer forint a számla havidíjban… Az ellenzék így kapásból leharmadolta volna első kormányzási évében a reálbéreket.

  Utána meg mentetek volna sírni meg tüntikézni, hogy a gyúrcsány megint átvert… Nem erről volt szó!

 • H.Peter
  Egyszerűen nem értem, miért a forint gyengül a legjobban. Tényleg nem tudom felfogni.
  Gondolom nyomásgyakorlás az EU részéről.. ami érthető is az elmúlt intézkedések nyomán, de ezt nem a felső réteg szívja meg, hanem a munkás, nyugdíjas, átlagember..
  emlékszek mennyien nevettek, kárörvendtek, amikor 370-nél váltottam euroba a pénzem..

  Az ugye megvan, hogy a piac alakítja az árfolyamokat és nem az EU?

  830 forint lenne a benzin, amennyi valójában, mindjárt százmilliárdokkal kevesebb devizát kellene elégetni, mert annyival kevesebben tankolnának.
  Ha a valódi áron lenne a rezsi (jelenleg a valódi ár hetedét(!!!!) fizeti az istenadta nép), mindenki spórolna, további forintban százmilliárdokkal kevesebb euró menne Oroszországba.

  S így tovább.

  Már ez is erősítené a forintot. Javulna a külkereskedelmi egyenleg.

  Na meg a bizalom, hogy nem adhoc jelleggel találnak ki brutál adókat egyes szektorokra.

  Sok éve vészhelyzeti kormányzás van. Még a kétharmados parlament se több, mint diszlet, viszont arra sincs szükség, a kormány azt csinál, amit akar.

  Ez sem tesz jót a forintnak.

 • Jani a hegyről
  a mostani árfolyamot nem indokolja semmi
 • András

  Hrivnya szerintem a egyrészt a sok külföldi segély (dollárban, euróban érkező pénz egy jó részét hrivnyára váltják és fizetik belőle az otthoni kiadásokat), másrészt az európában munkát vállaló menekültek hazautalásai miatt nő.

 • GZ
  : Milyen jó, hogy a Fidesz-szavazók körében ennyi jövőbe látó van, mint például Te.
  Akik BIZTOSAN tudják, hogy milyen események, intézkedések történtek VOLNA, ha az ellenzék nyer…
  Azt esetleg nem tudod, hogy a gazdád mikor és hogyan akarja az elszabadult inflációt és forintárfolyamot visszaterelni a normál mederbe? Mert az elég kevés, amit ma is kommunikáltak, hogy “hát ez azért van, mert háború van a szomszédban, meg Brüsszel”. (Tekintve, hogy a szomszédos országok közül messze nálunk a legmagasabb az infláció és a forint a legrosszabbul teljesítő nemzeti valuta.)
 • Ekvi
  – Kedves Bodobácsi! Tárgyilagos cikkekre nincs igény. A tömegek felháborodásuknak szeretnének hangot adni. Ezt az igényt elégíti ki Kiszámoló. #OutrageJournalism

  Mi a fenéért ne lenne tárgyilagos a cikk?

  Üres államkassza-brutál adók-az érintettek áthárítják, amint az látszik is. Az Erste így. Egyszerű tények, érzelmek nélkül.

  Olvastad te egyáltalán a cikket?

 • okosban megoldjuk
  Környezetemben egy bölcsöde alapkőletétele történt meg úgy, hogy utána a tényleges építés elmaradt. Hirtelen forráshiány, vagyis mivel az uniós pénzek vissza vannak tartva, elmaradtak bizonyos beruházások. Orbán tavasszal úgy szórta a pénzt, hogy közben számított az uniós pénzekre, mint járandóságra, amik viszont nem érkeztek meg. Ezért lett az extra profit adó, ami csak egy kétségbeesett próbálkozás. Végül is a hiányzó pénzt így beszedik és az ország alapjáraton elketyeg még, közben az unió tisztában van azzal, hogy mit jelent a pénz visszatartása.
  Az, hogy az ukrán hrivnya stabilabb mint a forint, az vicc. Mintha mi itt semmit nem csinálnánk, ők meg fejlődő szakaszban lennének. Vagy a pénzvilág (is) elrugaszkodott a valóságtól?
 • Ezeklegalábbkormányoznitudnak
  @gromiko: Úgy beszélsz fröcsögésről, hogy idedobsz egy alaptalan listát, amit egy párhuzamos világban bekövetkezett alternatív idővonalból tudsz maximum kiolvasni, miközben a valóságot meg teljesen figyelmen kívül hagyod. Mi ez, ha nem definíció szerinti fröcsögés? Azzal meg kb. kinevetteted magad, hogy elhiszed, hogy a matematika jobb-baloldal függő, és egyszerre lehetséges, hogy az ellenzéknek óriási megszorításokra meg adóemelésekre lenne szüksége a költségvetés helyrebillentéséhez, de ez a kormány meg tudja oldani kisujjból, ilyen fel sem tűnő havi ezer forintos számladíj emelkedésből. (ami amúgy máris cáfolja az állandóan hangoztatott ne az emberek fizessék meg szólamot, de biztos csak ebben hazudnak, az ellenzék meg mindenben).
 • dmry
  a nagyon népszerű halott pénz nevű formáció saját halottjának tekinti a forintot. köszönet
 • Gromikó
  Én nem tehetek róla, hogy a balliberális szavazók nincsenek tisztában a gazdájuk és a pártjaik politikai ígéreteivel, illetve korábbi 2002-2008 teljesítményével. De akkor áruld már el, hogy te hogy képzelted el az ellenzéki kormányt. És azt is áruld el, hogy ha szerinted olyan jó alternatíva lett volna a gazdád, miért csak 25%-nyi rekord alacsony támogatottsága lett a parlamentben? ez 1/4, tehát EGYNEGYED! A FIDESZ-nek meg 2/3, KÉTHARMAD. Az időközi választásokon már 3/4, HÁROMNEGYED! Márki-Zay többször elmondta, hogy eltörli a rezsicsökkentést, az árstopokat. Gyurcsány idején 12% volt a munkanélküliség, az államadósságot 52%-ról 84%-ra sikerült feltornázni, bezárattak egy csomó kórházat, elvették a 13. havi nyugdíjat, 10% feletti volt a deficit, szja 38%, 8% az infláció, békeidőben(az egész világon máshol 1-3% közötti infláció volt). Miből gondolod, hogy azóta megtanult kormányozni?

  Barátom, ez a stílus mindent elárul. Gazdájuk. Az, hogy hülyeségeket hordasz össze, már szóra sem érdemes példa kedvéért Gyurcsány nem vette el a 13. havi nyugdíjat. Írtam cikket, ami összehasonlítja 2002-2010 és 2010-2020 teljesítményét, de a kedvedért nincs kedvem előkeresni. Lehet újra kellene írni a mostani számokkal.

 • Gromikó
  + a fröcsögők ezt az örök érvényű bölcseletet is jobb, ha észben tartják:

  „A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.”

  (Margaret Thatcher)

 • dmry

  tényleg ennyire nehéz átlátni, észrevenni miként játszanak ki egymás ellen minket az “oldalak”, hogy aztán ránk hivatkozva tovább szedjék meg magukat?
 • Pampalini
  “A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.”

  Köszi, ez sajnos remekül passzol is ide. Évek óta mondom, hogy a magát jobboldalinak nevező állampárt nem csak nemzeti, de szocialista vonásokat is mutat.

  Nemzeti. Szocialista.

 • KL
  @gromiko:
  “+ a fröcsögők ezt az örök érvényű bölcseletet is jobb, ha észben tartják:
  „A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.”
  (Margaret Thatcher)”

  Háháhá, ironikus.
  Az extraprofitadó az pontosan a mások pénze…
  Az a rossz hírem, hogy te (ahogy gyakorlatilag az ország 99%-a is) szocialista vagy, ezért tetszik neked az árstop.
  Thatcher alapvetően ellenezte az állami beavatkozást a gazdaságban, a kis állam és a szabad piac pártján volt, valamint nem épített kihasználatlan és felesleges stadiont a kertje végébe (meg gyakorlatilag mindenki kertje végébe már lassan) állami pénzből.

 • Ekvi
  – olvastam a cikket. De minek? A politikusok hazudnak. A víz meg nedves. Viszont lesz 100+ komment, hogy O1G. #OutrageJournalism
 • Gromikó
  Miklós barátom! Ne gyalázkodj velem! Ne ködösíts, és ne forgasd ki a szavaimat! Ha tudod, nyugodtan cáfold meg adatokkal, tényekkel, amit leírtam, de nyilván nem tudod, ezért ködösítesz! A tényeket közöltem. A “gazda” kifejezést miatt GZ elvtársadnak hogy nem affektáltál a stílus miatt? Amikor ő kezdte, én csak tőle idéztem, illetve arra reagáltam. Te lehülyézhetsz engem, nektek mindent lehet! Tipikus… egyenlőbbnek hiszitek magatokat az egyenlőknél!

  Folyt. köv.

 • Gromikó
  Folyt.

  Lehet engem hülyézni, lehet Orbán Viktor miniszterelnök urat (a magyar történelem legnagyobb formátumát) “gazdámnak” hívni és lehet össze-vissza fröcsögni. Egy valamit ne felejtsetek el, kedves balliberális barátaim! Amíg ezt a gőgös, kioktató, valóságtagadó, gyalázkodó, manipulatív stílust nem fejezitek be, a FIDESZ támogatottsága egyre csak nőni fog! 2026=4/5!

  HAJRÁ, 2026! HAJRÁ, FIDESZ! HAJRÁ, NÉGYÖTÖD!!!

 • Főherceg

  Sajnos a kormánypártiak nem tartják észben, de lassan már tényleg elfogy a pénzünk.

 • Gromikó
  Még valami! Természetesen le is cenzúrázhatsz, törölhetsz innét kedved szerint! Mert ti ezt is megtehetitek! Nektek ezt is szabad! Imádjátok csinálni! Mi – jobboldaliak – az összes balliberális fórumról el vagyunk némítva. És imádom, amikor az orwelli cenzúrát alkalmazó balliberálisok leckéztetnek minket polgári jobboldaliakat szólásszabadságból, demokráciából meg jogállamiságból. Bár sokra nem mentetek vele! :)))) Csak még motiváltabbak lettünk, hogy elmenjünk szavazni! Én konkrétan minden egyes alkalommal a baloldali cenzúra ellen szavazok!

  HAJRÁ FIDESZ! HAJRÁ, NÉGYÖTÖD!!!!

  Nem az a baj, hogy istenként imádod Orbánt és nem veszed észre a gazdasági valóságot és nem is az, hogy ezt elmondod. Hanem hogy hülyeségeket hordasz össze. A hülyeség van maximum cenzúrázva, de amint látod, a te esetedben még az sem.

 • Gromikó
  Nézd, kb mindenki tisztában van vele, hogy ugyanazt hozták volna vissza a szocialisták, mint ami 2002-2010 között volt. Vagy még rosszabbat! Nem véletlenül lettek rekord módon leszavazva! A nép nem buta! A szocik az embereken szorítanának meg, és szétbarmolnának mindent, azt is ami működött eddig. Az a pár kevésbé kvalifikált ember, aki nincs képben ezekkel, és elhinné, amiket írtok, ferdítetek, ők nem ezt a blogot olvassák. Úgyhogy teljesen felesleges a terelés, a szoci propaganda, meg a mellébeszélős duma.
 • 1234567890987654321
  Gromiko, Tatcher-i értelemben a fidesz szocialista és éppen elfogyott az EU pénze.
 • GZ
  „A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.”

  …ezt a gondolatot épp annak a pártnak a szavazója idézi, amelynek a képviselői EU-s pénzekből gazdagodtak meg, és most pont másoknak a pénzéből próbálják meg befoltozni azt a krvanagy költségvetési lyukat, amelyet (nagyrészt) a választási osztogatások hoztak létre.
  LOL 🙂

 • .....
  Szó szerint azt írtam, hogy “A Fidesz leszerepelt a 410Ft-os euróval együtt”. Miért gondolod, hogy szerintem a Fidesz nem tudja államcsődbe vinni az országot? 🙂

  Azért tettem fel a kérdésemet, mert az előző választáson az MKKP-re szavaztam, mert szerintem a hatpárti ellenzék és a Fidesz ugyanolyan gazemberekből áll. Abban bíztam, hogy 2-3 ciklus alatt kiépül egy _valódi_ ellenzék ha a mostani elsorvad, csak nem vagyok benne biztos, hogy van 2-3 ciklus hátra, mert a Fidesz olyan ámokfutással indított, amiben nekem nem is az Euró fáj a legjobban.

  Szóval szerinted a mostani hatpárti ellenzék képes lehet kormányozni az országot? Ha igen, miért? MZP után van most egyáltalán olyan figura, aki mögé be tudnak állni?

 • Nehogymár
  Fuh, hát ez az utolsó előtti nagyon fárasztó volt, de azért megpróbálok érdemben reagálni:
  Először a fröcsögést kértem volna számon hogy mi ez ha nem az, de pl. a “gazdájuk” “gazdád” után igazából nem gondolom hogy bármit is elérne, szóval inkább csak tárgyilagosan igyekszem kérdéseket feltenni, vagy rámutatni logikai tévedésekre. Először is, az ígéretekkel tisztában vagyunk, és igen, azzal is hogy mit sikerült idézem “elkúrni”, de ugye itt és most nem erről van szó, ráadásul elmúltnyóccév, helyett most már elmúlt12 évről beszélünk. Szóval légyszíves a mostani kormány teljesítményéhez hozzászólni. Én hozzászólok hogy hogyan képzeltük volna el az ellenzéki kormányt: először is, programmal rendelkező hatpárti koalícióról lett volna szó, ahol ugye nem egyszemélyben összpontosult volna minden hatalom égen és földön, és akik ha semmit nem csinálnak, már azzal is előrébb járnánk…
 • Nehogymár
  Folyt: második kérdés: te ilyennek képzelted a jelenlegi kormányt? Illetve kérdésedre a válasz: Nem a szívem szerinti legjobb alternatíva, de ugye én demokráciásat nem autokráciásat játszom, és nem tökéletes pártban és vezetőben gondolkozom, hanem ütköző érvekben és vitában. A másik meg hogy, politikai sikerből extrapolálni a gazdasági teljesítményt, hát remélem nem mondod azt a jelenlegi események fényében hogy egyenesen aránylik a kettő egymáshoz… Szerintem az előző választásokon és a mostanin sem volt szavazatszámra elsöprő különbség, ugye tudjuk hogy az átrajzolt választókerületek, a győzteskompencázió, és az összemérhetetlen anyagi-propagandalehetőség-hozzáférés-önkéntesek stb. különbségek mind hozzájárultak a jelenlegi felálláshoz, ez van, ezek az okok, illetve hozzátenném ismét, és most bocsánat a nyelvezetért, de senki le se szarja az ellenzéket, a kormány érdekel most
 • Nehogymár
  folyt3: Utsó szarkazmus aztán befejezem: Gratulálunk az 2/3-adhoz, a 3/4-hez és majd a 6/5höz is, látjuk mi az eredménye, 12 virágzó világgazdasági konjunktúra után, fantasztikusan állunk. Viccet félretéve, ezen a blogon kár az eltörölt rezsicsökkentéstől rettegned, pont hogy megoldást jelentene, illetve mzp azt nyilatkozta hogy a jelenlegi formájával nem ért egyet, plusz az árstophoz annyit hogy nézz utána Argentína és Venezuela gazdaságához.
  Szóóóval végre gazdasági összehasonlítás: Gy idején munkanélküliség –> jelenleg munkaerő és szakképzett munkaerőhiány van, gazd. migráns 6-800e Magyar az EU-ban, mi meg hozzuk a migránsokat ide dolgozni, gratulálok. Ja és a közmunkaprogram, az gyakorlatilag 65%-ban gyárkapun belüli munkanélküliség. Államadósságot miért hozod fel ha arányosan ugyanannyi? Annyi hogy nem a katonai szövetségesek felé, hanem ruszkik és kína felé adósodtunk el,
 • Nehogymár
  folyt4: Gy idején bezárattak kórházakat? Most meg maguktól zárnak be intenzív osztályak, mondanak fel teljes orvoscsoportok. A háziorvosi ellátás kritikán aluli. (az elérhetősége) Gy idején elvették a 13. havi nyugdíjat? A regnáló hatalom anno elvette az összes magánnyugdíjpénztárat, illetve miért kell 13. havi, miért nem emeli az alapot? Ja mert akkor többet érne… Nézd meg most a külker deficitünket, nézd meg az inflációnkat, illetve az szja mellé nézd meg az áfa+szja+minden egyéb fogyasztást érintő adót. Ja és ugye a háború előtt, nézd meg mennyi volt az infláció… (segítek, 8%)
  Szóval ja, ennyit arról hogy ki tanult meg kormányozni, (btw ugye leváltani mzp-t politikai öngyilkosság lett volna az összes pártnak, szóval nem ő kormányzott volna puccsal) de mindez SENKIT sem érdekel, a JELENLEGI kormányról/országról alkoss egy épkézláb véleményt. (bocs a capslockért).
 • Pali
  @Gromikó

  „A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.”

  Közben gondolom hevesen bólogattál, mikor az volt a mondás, hogy a benzinkutasoknak eddig elég jól ment, itt az ideje, hogy visszaadjanak kicsit a közösbe. Az “extraprofit” kifejezésre se vontad fel a szemöldököd, és a magánnyugdíjpénztári megtakarítás se volt sose magántulajdon…

  Nyugodtan elfelejtheted a “szocialista”, “nemzeti”, “konzervatív”, “libsi”, “baloldali”, “jobboldali” stb. jelzőket, mert már rég elvesztették a jelentésüket a közbeszédben, és az egyetlen funkciójuk a törzsi háborúk szítása maradt.

 • expect

  „A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.”
  Az a legviccesebb, hogy ezt pont egy olyan párt hívőjeként sikerült leírnod, ami mások pénzére alapozza 12 éve a kormányzását :D:D
 • heh?
  Ezt a Tatcher-idézetet kormánypártiként lobogtatod most, ezzel mintegy vádolva az ellenzéket??? Akkor magyarázd meg, a benzinárstop, a fixált áras csirkefarhát és társai, a légitársaságokra kivetett extra adó utasonként és a többi, az nem pont erre példa? Hogy a kormány rámutat valakire, hozzávág egy nagy adóterhet valami hülye magyarázattal (mert ott “extra”profitot látnak, persze), aztán irgumburgum, ha a fogyasztókra merik terhelni!
 • greenOluve
  Én nagyon becsülöm Miklóst, hogy együtt él a kommentekkel, és a fontosabbakra válaszol is. Jó ezeket olvasni.

  Amúgy a forint már a háboú kitörése előtt gyengülni kezdett. 2019 márciusa óta eltelt idő alatt lehetett volna cselekedni, 316-ról indultunk…

 • Sanya
  Gromikó

  Akkora zűrzavar van a fejedben, hogy észre sem veszed, hogy te meg a barátaid vagytok a szocialisták. De sokkal inkább kádáristák. Kell nektek a kedves vezető, a rezsicsökkentés, az ársapka meg a védelem mindentől is. Kedves apád közölte, hogy nincs olyan, hogy Mr Piac, mert ők döntik el mi működik. Aztán kiderült, hogy mégsem. Igen most ott tartunk, hogy a kedves állampárt kifogyott más (az EU) pénzéből. Jönnek is a nemmegszorítások amit nem zemberek fizetnek meg. Közben meg Navracsics épp most készíti elő a tejes fegyverletételt az EU pénzek miatt. Oké nektek valószínűleg így kommunikálják, hogy kiegyezést, de mindenki érti mit jelent. Annyira vak vagy, hogy észre sem veszed, hogy ti vagytok itt a szocialisták. Csak leöntötték a kádárista szocializmust egy kis nemzeti cukormázzal. Ti meg zabáljátok. Élvezzétek a rekord inflációt meg a 410-és Eurót. Elvégre erre szavaztatok.

 • Zabalint

  A probléma az, hogy a szocialisták (inkább kommunisták) a mai magyar kontextusban a Fidesz. Lásd rezsicsökkentés, hatósági árak, választás előtti osztogatások, “családtámogatások”, ner közeli cégek beruházásainak támogatása, túlárazott állami megrendelések, MNB-ből az árfolyamgyengülés miatt keletkezett nyereség kilopása alapítványokba, hitelmoratórium, kamatstop stb., stb. Mind-mind arról szól, hogy mások pénzéből finanszírozzátok az elcseszett komcsi gazdaságpolitikát, és épp kifogyóban vagytok mások pénzéből

  De úgy egyáltalán nem érzed az ellentmondást, hogy egy kommentben azt írod, ha az ellenzék nyert volna, akkor kivezette volna az amúgy fenntarthatatlan populista intézkedéseket, mint pl. rezsicsökkentés, majd jössz Margareth Thatcherrel. Szegény forog a sírjában, mikor a magukat jobbosnak hazudó kommunisták idézik.

 • Dexter
  Igen, Orbán mindig kifogy a mások pénzéből, jól mondod (kutasok, boltosok, bankok, stb)
 • kritizator

  „A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.”

  Sajnos most a Fityesz is kifogyott. Szintén a másokéból. Tehát a mondás nem áll meg.

 • a bolti dolgozó családja
  és a többiek: Az a nap amikor nem harcolsz a Vezérért és a Pártért elveszett számodra!!
  Vissza nem térítendő támogatással kellett volna támogatni a házak minimum 15 cm-es szigetelését,nyílászáró cserét, napelemek telepítését az elmúlt 12 évben és akkor csak mellig érne a fekália,nem a szánkig!
 • Orákulum
  Nehéz eldönteni, hogy kőkeményen ironizálsz, vagy a haranggörbe bal oldalán karistolsz, több szórásnyira az átlagtól. (Igen, személyeskedem, kösz, hogy mondod.)

  Reagálva a “klasszikus” idézetedre: az megvan, hogy most fogyott el az EU-s adófizetők pénze? Legalább is a Magyarországon ész nélkül elégethető része.