Erste áremelés

A kiürített államkassza miatt a kormány ezermilliárdos nagyságban különadókkal sújtott több szektort, a Zembereket azzal nyugtatva, hogy senki nem fogja ezeket áthárítani a fogyasztókra.

Minő meglepetés, az érintett cégek nem akarják lenyelni a sokadik különadót, amit adhoc jelleggel kivetett rájuk a kormány.

Most éppen az Erste jelentette be, hogy hamarosan árat fog emelni az új adók miatt, ha nem tetszik, van két hónapod felmondani a számládat.

Csaba küldte át a kapott levelet, amit ezúton is köszönünk. Nem tudom, mennyire olvasható, elég kis felbontásban küldte. De ez a lényege, amit leírtam. Új költséglista július 15-től lesz.

 

 

Share

170 hozzászólás

 • Cat in the box
  Ez a 420-as felszúrás még csak ízelítő volt. Elkezd emelni az ECB, tovabb emel a FED, itt olyan bedőlés lesz őszre, jövő év elejére… Kíváncsi vagyok, hogy aki éhezik majd annak elég lesz-e annyit mondani hogy Brusszel meg Gyurcsany.
 • valaki I.
  Miklós!

  Többször olvastam a cikk alatt azokat akik nehezményezik a stílust a politikai (még ha nem is direkt, hanem mert enélkül egyszerűen nem lehet) vonalat. Én meg azt mondom, hogy csak így tovább! Én szívesen olvastam és olvasom is a jövőben ha marad ez a stílus és hangult is.

  A krumplileve az legyen krumplileves! -Hofi

  ui.

  kérdésem :Mi a törvényes fizetőeszköz idehaza? Hat betű *
  Hát nem tudom meddig lesz jó a válasz, mert lassan lehet jön a milpengő 😀

 • Körtefa

  “Gyurcsány idején … elvették a 13. havi nyugdíjat” – Sőt, nemcsak, hogy nem vette el Gyurcsány a 13. havi nyugdíjat, hanem az ő kormányzása alatt végig 100%-ban megkapták a nyugdíjasok. Segítek, Bajnai volt az, aki nem elvette, hanem felfüggesztette a 13. havi nyugdíjat, amit a Fidesz bármikor vissza tudta volna adni, ha akarta volna, de mostanáig nem volt neki fontos.

 • QTT

  Egyszer! Csak egyszer látnám már végre azt, hogy egy kormánypárti nem azt hozza fel ultimate érvnek, hogy bezzegazellenzék….

  Ki a fenét érdekel az ellenzék. Vesztettek, kész. Pont ezért nem is érdemes a mi lett volna, ha ők mantra. Nem ők vannak, mégis tankönyvi példa szerint lett elrontva minden. Közben meg megy a mutogatás, hogy nem ők tehetnek róla. Mint a régi nesquik reklám, hogy igyál még egyet és fogd rá a nyuszira…

  Azt vedd már észre, hogy teljesen mindegy, hogy bal vagy jobb, vagy bármi. Aki kormányon van, az vigye a legjobb irányba a hajót. Ebben a Fidesz is elbukott keményen. Ha jól csinálná, nem érdekelné az embereket a bal meg a jobb meg fidesz/gyúcsány. Értékelnék az érdemi munkát. Ez ugyanúgy nem az, mint a patásgyúcsányé sem. Ezt kellene belátni, ez a szemlélet kellene a népbe, nem az a megalkuvó szolga lélek, ami van.

 • sifarr
  Gromikó!
  ‘„A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.”
  (Margaret Thatcher)’
  Ez így igaz, ahogy idézed.
  És akkor én is idézek Kiszámolónak Bodobácsinak írt szavaiból:
  “Köszönöm az észrevételt, a probléma az, hogy nem én változtam meg, hanem itt lett kádárizmus és gazdasági csődtömeg.”
  Kádárizmus. Felfigyeltél a szóra, az értékelésre?
  És mit gondolsz, mi lenne ma Thatcher értékelése a honi állaporokról? Elárulom: ugyanez.
 • Csinolina
  semmi nem indokolja az árfolyamot?:D akkor az ikerdeficit, eu pénzek visszatartása, piactorzító adók, rekord államadósság/ infláció, Nagy Márton recessziós bejelentése csak olyan finom dolgok vagy mi? amúgy ha semmi nem indokolja, miért van majdnem minden héten lassan újabb rekord? Ja elfelejtettem, Soros!! Más itt soha semmiért nem felelôs..
 • Petya (az egyik a sok közül)
  Viktor éppen most kezd kifogyni a mások (EU) pénzéből. Szólhattál volna az istenednek korábban, hogy ne legyen komcsi, mert így jár.
 • Barics
  Ez még mindig jobb mint a WISE. Messze kerüljétek el és vegyetek ki mindent ami ott van.

  Biztonsági okokra hivatkozva bezárták a számlám és azóta zéró info csak egy ígéret hogy majd jelentkeznek, hogy hova utalják a számlán maradt pénzt.

  Nincs magyar ügyfélszolgálat csak angol nyelvű egy angol számon.

  Vigyázzatok!

 • hullapénz
  @gromikó: Gratulálunk, jól betanultad és visszaböfögted mindazt, amit az m1-en láttál…
 • D

  Gondolom a mostani megszorításokra is azért volt szükség, mert a kormány kifogyott a mások pénzéből 🙂
 • Dris

  Tartom magam ahhoz az elvemhez, hogy csak akkor írok bárhova, ha az nem szélviharba kántált szólam, hanem esetleg el is ér a címzetthez, így csak a 21:52-es kommentedre reagálnék – lévén a korábbiak kizárólag dühödt semmitmondások.

  „A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.”
  Kedves Fórumtársam, arra kérlek hogy ezt a mondatot olvasd fel hangosan, és gondold végig az elmúlt időszak lépéseit. Milyen lépések történtek a kormányzati oldalon, ami nem mások pénzét használta volna?
  Amikor vissza lett utalva a családosoknak az SZJA, akkor az szintén a közösből volt, amit mindannyian együtt gyűjtögettünk.
  Most amikor extraprofitadóról van szó – azt már csak mellékesen mondom, hogy ez sem jobboldali kifejezés, inkább szocialista/kommunista – akkor is mások pénzéből próbálják meg fenntartani a látszatát egy félig működő országnak.
  Folytköv.

 • Dris

  Folytatás:
  Hosszú lehetne a lista a fenti dolgokból, de sokan leírták már előttem. Egyedül csak arra kérlek, hogy amikor ilyen csodálatos mondatokat idézel, a küldés gomb megnyomása előtt olvasd fel hangosan. Lehet akkor már nem fogod elküldeni.
  Mindezek ellenére, baráti üdvözletem.
 • lakásárcsökkenés2022
  Imádom ezeket a cikk címeket: “Ugrik a forint a jegybank váratlan lépésére!”.
  Nézem az árfolyamot, az euró felment 408-ról 409 forintra… Tényleg ugrik, csak ellenkező irányba. De az ember ne kössön már mindenbe bele.
 • sittysutty
  @Gromikó
  Erre csak pár kérdőjelet érdemes írni válaszul. Hátha szeget üt a fejedbe egy kijózanító éjszakai alvás után.
 • matetoth

  Nagyon mókás, hogy ilyen komcsi kormány mellett másra mutogatva szocialistázol.
  Meséljek neked árszabályozásról, extraprofitadóról, központosított köztévéről, külföldi pénztől függő kormányzatról és a többiről? Mindez messze messze egy alternatív (szocialista valóságban). Thachernek igaza volt, pont ez most a probléma.

  Hogy te is megértsd: a fidesz hazudik neked, a nagy jobboldali párt egy szocialista/populista gazdaságpolitikát folytat. Hogy mennyire ügyesen, azt most meg is mutatták. Tudod, az apályban derül ki, hogy kin nincs gatya. 😉

 • Én is akarok kommentelni...
  @kiszamolo:
  Itt a hozzászólásokban rendre összekeveredik a forint short illetve az euró longolása.
  A mai 2%-os kamatemelés utáni portfóliós cikkben is arról írnak, hogy egyre drágább lesz a forint short.
  De ahogy te is és Zsiday is írtátok már számtalanszor, meg amit lassan mindenki csinál itthon: mi nem shortoljuk, hanem longoljuk az eurót, így ez az érvelés alapjaiban téves, hogy na majd akkor most zárják a short pozikat. Nem?

  Végül egész jól egyesítették a két kamatot a fiúk ott az MNB-ben nem?

 • Prakt
  @Gromikó
  Te #&@$.
  Gazdája maximum neked van, és legalább jó rövid pórázon tart.
  De hogy nincs annyi eszed, hogy felfogd, hogy attól még, hogy valaki JOGOSAN kritizálja a jelenlegi kormányt, (akik 12 éve alatt mindent megtettek, hogy a most ilyen lejtmenetbe kezdjen a forint, és a gazdaság) még nem biztos hogy akarja, a 6 párti ellenzék, (ami nem baloldali, főleg nem szocialista, nézz utána a fogalmaknak, majd nézd meg mi a rezsicsökkentés) kormányzását.

  De te csak egy f@sz vagy, aki mindent fekete-fehérbe próbál látni, aki fél beismerni, hogy akire szavazott átbaszta fejét, és nem az történik, amit a nagyvezír mond.

  Nézz utána mennyi adót fizetsz! Utalások után, 27% az áfa etc. áááááá hagyjuk, úgyse fogod…

 • nyman
  “a Zembereket azzal nyugtatva, hogy senki nem fogja ezeket áthárítani a fogyasztókra”

  Ez csak egyes Erste ügyfeleket érinti. Jelenleg Erste TOP (exCity TOP) számlám van. Ott nem látok semmit. Minden marad ingyenes (kp felvét, utalás, számlavezetés, stb.) Vagy elkerülte valami a figyelmemet?

  Persze bármikor felmondhatják a számlám. Van még Max hitelkártyám, ott sem látok semmit. Az enyémnek jelenleg 800 forintos díja van, havi 3-4 ezer forint átlagos visszatérítést hozok ki, ritkán 7-7500 is van. Plusz most a DKJ-val rájön havi kb. 5000 az 1M-es kerettel. Szóval még bőven pluszban vagyok.

  Kétségtelen, hogy sok szar van a gazdaságban, de nálam még minding pozitív a mérleg. Bokros és Gyurcsány miatt én már 2x elmentem külföldre, most még nem tartok itt. Beszélve a külföldön élő barátokkal, ők is panaszkodnak. Itt nagyobb gáz van szerintem, mint Orbán.

 • Gergő
  Miklós nagyon szépen kérlek hogy ezeket a hülye gazdázós, meg oroszbarát trollokat ne engedd ki, tényleg szépen kérlek erre, mint nagyon régi és flamelésmentes olvasód. Húzzál már kérlek egy határt ott, ahol már szétb*sszák a kommentszekciót. Pontosan azt csinálják a bloggal, ami az országgal is történik, hogy szépen lassan lehúzzák a szintet egy mindenki-egymásnak-feszül állapotra. Nincs hozzáadott érték, nulla. Hiába állsz bele, nagyon jól tudod, hogy soha nem fog olyan szavakat leírni, hogy “sorry, jogos”, “átgondoltam, igaz”, “van abban valami, amit írsz”, és hasonlók. Teszemhozzá te sem írsz sose ilyeneket, de ez most mellékes, te nem is hányod tele a saját blogod hülyeséggel.

  Légyszi, legalább teszt-jelleggel a következő 1-2 cikk alatt ne engedd ki az ilyen hozzászólásokat, nézzük meg változtat-e a hangulaton, meg a… szinten.
  Köszi ha megfontolod

 • Blicc
  Egyetértek -vel: van az a szint, amikor igenis el kell engedni ezeket a kommenteket, mert legtöbbünkben csak ingerültséget okoz a rengeteg alaptalan, tények teljes hiánya nélkül megosztott vádaskodás – épp eleget halljuk ezeket más forrásból, próbáljuk meg, hogy a komment szekciót egyfajta színvonal alá nem engedjük süllyedni.

  Miklós, kitartás és köszönjük!

 • Szomolya
  @Gromikó
  Egyszerűen mondom, hogy te is megértsd: Orbán Viktor tényleg felemeli a nemzetet. Csak nem a magyart…
 • Mentike
  Megszüntettem a HUF-os Erste számlámat idén, még az új adók előtt.
  Wise HUF és EUR számlám van. A kormány a Revolutot és a Wise-ot is adóztatni akarja a magyar ügyfelek után, ennek a módja és bevallása azért nem olyan egyszerű. Ha nincs állandó magyar lakcímed, akkor nem tartozol abba a körbe, akinek tranzakciói után plusz adót kellene fizetni, még akkor sem, ha magyar számlára utalsz Ft-ot.
  Ezzel én továbbra is vígan utalom a HUF-os Wise számlámról a magyar fizetendőket, utalásonként 85 Ft-ért.
 • Egyszerű honpolgár
  Mivel volt információ-tartalma a hozzászólásomnak, ezért jó magyar szokáshoz híven senki nem reagált rá.
  Telekomos – nem hárítom át az extraprofit-adót – áremeléses kiközlést senki más nem tapasztalta?
 • tumpara
  Gromiko: 2006-ban Gyurcsány levitte az áfát, az állam legnagyobb bevételét 25%-ról 20%-ra, hogy megnyerje a választást. Így kifogyott a pénzből, s jött a konvergenciaprogram (persze volt közben egy őszödi beszéd, amiért el kellett volna örökre takarodnia, de az politika, most pedig a gazdaságról beszélünk, mert azok hajlíthatatlan tények). Orbán 2022-ben kiosztott 600 milliárdnyi szja-visszatérítést, 300 milliárdnyi 13. havi nyugdíjat, hogy megnyerje a választást. Így kifogyott a pénzből, s … összerakod? Szemét unió nem küld pénzt, de az megvan, hogy uniós pénz híján nem áll meg a lábán Magyarország? Most látszik igazán! Erre volt elég 12 év 2/3 korlátlan hatalma? Most két út van:
  1. a recesszióval elkezd nőni a munkanélküliség, pont úgy, mint Gyurcsány idejében
  2. a kormány mindenképpen fenntartja a teljes foglalkoztatást (belenyúl a piacba), így mindenki egyenlően lesz szegény.
 • QTT

  Van egy tippem, hogy Gromikót nem kell “moderálni”, lelép ő magától, hiszen befejezte itt a harcot, jól végezte dolgát. Lelibsizett mindenkit, majd nagybetűkkel hajrá fideszezéssel lezártnak tekinti a vitát, ezzel elkönyvelve a győztes csatát továbbáll máshol is jólmegmondani.
  Legalábbis sok hozzá hasonló így csinálja, de hátha esetében tévedek.

  Amúgy meg bírom a sírást, hogy a mocskoslibsik szűrnek és cenzúráznak. Ja, kénytelenek sok platformon szűrni, mert az alpári egybites ócsárolásokat és a nyomtatott betűkkel kiirkált hajrá miniszterelnök úr, ne engedjen a ballibbantaknak kaliberű hozzászólásokat nyilván moderálni kell, mert érdemi eszmecsere 0.

  És igen, sokan okkal nézik le az ilyen módon megnyilvánuló embereket (mi mást lehet tenni, nem lehet értelmesen vitázni velük), azoknak meg utána habzik a szája, hogy ménézel le, te okosnakhiszed magadat te lipsi!

 • pdw
  Én azon csodálkozom, hogy a régi Szupernullásokat még nem vágták át vmi lehúzós (=”normális”) csomagba.
  Nincs bajom az Erstével, sőt tök kényelmes mint Erste Bróker használó, de évente félévente mindig nézni kell a B terv bankszámlacsomagokat, mert tuti, hogy előbb-utóbb bekövetkezik.
 • tumpara
  biztositasi ugynok: az ukrán hrivnya gyakorlatilag be van fagyasztva, azért teljesít jobban, mint a forint. A tőzsdén senki nem kereskedik vele, nincs értelme.
 • Trolldetektor
  Kedves kommentelők, miért dőltök be Gromikónak? Teljesen egyértelmű, hogy trollkodik. A neve, a direkt egymás mellé rakott és direkt eltúlzott önellentmondások a hozzászólásaiban, a beragadt caps lock, a felkiáltójelek tömege, a teljesen elborult állítások tényként beállítása… Kifejezetten könnyűvé teszi, hogy felismerjétek, és mégis megeszitek. Valójában azért ennyire nem hülye senki, aki képes elolvasni és értelmezni a hozzászólásokat, és még relevánsan válaszolni is rá. Márpedig ő képes. Csak élvezi, hogy ugrotok rá.
 • mazzola
  tök jó, hogy egy fogyatékos szétbarmolja az egész komment szekciót az alja megnyilvánulásával, de ha meg kibaszod innen akkor megy visítani, hogy elnyomás van meg liberális dktatúra. mit lehet ezzel a populációval kezdeni? vicc ez az egész, megyek inkább csomagolok.
 • Gergő
  de kell, mert kreált vagy 30-40 fölösleges egymást tépő, egymást lenéző lehülyéző, idegből írt kommentet (arról nem beszélve, hogy ezek a kommentek aztán végképp offtopicok), ami meg az összes komment jó egyharmada
  plusz az ideg, ami egyből az olvasókat elkapta, plusz az a végtelen szomorúság, amit feltételezem többen is érzünk, amikor látjuk hogy hol tart fejben az ország, és hogy a nagy számok törvénye alapján már ide is begyűrűzik facebookról, meg a többi szennyből ez a “szint”
  felteszem lehetne erről a témáról értelmesen is beszélgetni, de ami itt megy már hónapok óta, az nem az
 • 2022
  eddig csak mosolyogtam (andrej) gromiko “barát”unkon, de ennél :

  “A nép nem buta!”

  konkrétan hangosan felröhögtem. :DDDDD

  Válaszom pedig eme Churchill idézet :
  A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval.

 • n.
  > Írtam cikket, ami összehasonlítja 2002-2010 és 2010-2020 teljesítményét, de a kedvedért nincs kedvem előkeresni. Lehet újra kellene írni a mostani számokkal.

  Igény az vóna rá… 🙂

 • jami
  Hagyjátok már legalább nem a bibliából idézett..
  Kedvencem már régóta fideszben, hogy szerintük (miközben a párt liberálisnak indult és tele voltak olyan végzettségűekkel, akiknek törit kellett, hogy tudják) a liberális és a szocialista, de még a szocdem is ugyanaz.
 • András
  Miklós, nem lenne jobb ha csak rendes e-mail címes regisztráció után lehetne hozzászólni a blogon? Aki meg 2x trollkodik kitiltani?
  Jó lenne ha a kommentszekció nem süllyedne le a facebook szintjére.
 • jami
  Nem szeretek idézeteket használni, de van pár, amit szoktam, szintén Churchill:
  Olyan hülye, mint egy bizottság.
  Minden bizottság annyira értelmes, mint a leghülyébb tagja. (Nem szó szerintiek…)
 • valaki I.
  Gulyás: A forint a háború és a szankciók miatt gyengül

  Aztán meg:

  2021. július

  1 euró = 4,94 román lej
  1 euró = 4,55 zloty
  1 euró = 25,79 czk
  1 euró = 356 huf

  2022. július

  1 euró = 4,94 román lej
  1 euró = 4,78 zloty
  1 euró = 24,78 czk
  1 euró = 411 huf

  Ennyike.

 • Családfõ
  @gromikó

  Te új vagy itt – a nick-ed legalábbis -, és bizony rossz helyre keveredtél. Nem kicsit túltoltad, itt ennek nem lesz piaca. Egyfelől elpuffogtattál egy marék semmitmondó érvet, másfelől erősen agresszív jegyeket mutatsz. Biztos van másik fórum, ahol ezt folytathatod. 🙂

  @többiek, téyleg volt bármi értelme leállni vitatkozni vele?

 • Családfõ
  ,

  Ugyanaz a bankszámlám van, mint neked. Hozzám sem jött hír változásról. Ehhez egyelőre nem nyúlnak ezek szerint.

 • Nyaralni mennék
  hogy érdemes eu-t venni?
  Bankon belüli átvezetéssel és fizessek minden kártyával, vagy vigyek kp-t és váltasak a pénzváltónál?
 • Látnokzsálya
  Az EUR/HUF árfolyam tetejére emelt Szent Koronával fogunk ársapkát létrehozni a Mária Országa ellen fenekedők elrenttentésére.
  Ebben Gromikó lesz a segítségemre.
 • Zabalint

  Ha nem találkoznék időnként élőbben vags facebookon olyanokkal, akik komolyan tolják ezt a szintet, akkor egyértelműnek gondolnám, hogy csak troll, így viszont olyan 50-50% esélyt adnék, hogy trolll vagy egységsugarú Fidesz hívő. Igazából nem lehet akkora faszságokat trollkodni, hogy a valódi hívők ne tudnák felüllicitálni.
 • Györgyi
  Komolyan irigylem azokat, akiknek a legnagyobb bajuk az, miért nem fizeti mindenki piaci áron a rezsit. Ti tényleg azt hiszitek, hogy itt mindenki dőzsöl az “alacsony” árak miatt, és korszerűsítés helyett inkább a Maldív-szigeteken nyaral? A szigeteletlen Kádár-kockákban lakó emberek többsége már az eddigi rezsiárak mellett sem tudott összegyűjteni annyit, hogy korszerűsítse a házát. Ha hirtelen többszörösére emelkedne a rezsi, szimplán megfagynának télen. Itt egy nagyon szűk réteg, többnyire gazdasági/műszaki értelmiség osztja az észt, de a lakosság nagy része nem belőletek áll. Én is utálom a kormány (és az eddigi kormányok) gazdaságpolitikáját, de leginkább azért, mert hagyták, hogy az ország saját erőből való gazdasági fejlődés helyett gyakorlatilag Európa óccsó felvevő és munkaerőpiacává váljon.

  Györgyi, ugye az megvan, hogy most pont úgy kifizeti a rezsit. Annyi történt, hogy rárakták a rezsit a Lidl-re meg a Sparra, gyógyszerkereskedőkre, a biztosítókra és így tovább.

  Most majd a boltban fizeti ki a rezsi maradékát, a gyógyszertárban meg az áfában.

  Attól még mindig piaci áron vesszük a gázt, hogy Orbán Kádárt játszik. Ergo lesz egy 1500 milliárdos mínusz a büdzsében, amit ki kell fizetni MINDENKINEK.

  De cserébe senki nem spórol a gázzal, az árammal, mert occsó.

  Az emberek fele lerakná az autót, ha teljes áron tankolna. Mindjárt 200 millió dollárral kisebb lenne a kereskedelmi hiány havonta, 5-6 forinttal olcsóbb lenne az euró.

  De nem, mi megyünk tovább a kádári úton. Mert az annyira sikeres volt, látjuk a történelemből.

  Hülye németeknél meg spórolásra buzdítják az embereket meg olyan hülyeségekkel traktálják, hogy akkor is inkább vegyen fel otthon pulóvert, ha egyébként a mostani rezsit is ki tudja fizetni.

  De tudjuk, hogy a németek hülyék, a szittya magyarokat nem érdeklik a világpiaci árak, Kádár is megállította az olajválságot a határoknál, ő sem engedte be az országba a tényeket.

 • kritizator
  @györgyi

  Hogy mit fogsz te kapni. Popcorn bekészít 1,2,3.

 • Orákulum
  Komolyan, befXsás, hogy a kormányinfón a gulyás még most is elmútnyócévezik az államadósság mostani állása kapcsán. Nehéz higgadtnak maradni.. .
 • Zabalint

  És akkor mi legyen, végtelenségig kapják a hatósági áron az energiát? Hogy soha senki ne legyen motivált a korszerűsítésben, energiatakarékosságban? Az nem zavar, hogy ez így hosszútávon mindenkinek sokkal többe fog kerülni? Nyilván minél szegényebb valaki, annál korlátozottabbak a lehetőségei, de minden döntésünknél valahol figyelembe vesszük az energiaárakat, és sok éves távlatban az államilag támogatott rezsiár azt jelenti, hogy mindezt az optimálistól távol állva tesszük meg, így jóval többet fogyasztunk, mint ha nem lenne hatósági ár. Közvetve meg így is, úgy is kifizetjük, csak így többet.

  A szegényeknek meg lehetne külön kedvezményeket adni, vagy támogatni a korszerűsítést. De leginkább az segítene, ha populizmus helyett felelős gazdaságpolitika lenne, és akkor az egész ország gazdagabb lenne valamivel.

 • jami
  12 év alatt egy halom intézmény tetejét telerakták napelemmel – eredetileg, úgy emlékszem, hogy lakossági célra is mehetett volna az az eu-s forrás, amit erre ment.
  És még mások is, azaz ennyi idő alatt az összes Kádár-kocka áteshetett volna ablak és tetőcserén+ szigetelésen; kazáncserén; a társasházak is.

  Egy alap energetikai szintű új házban lakunk, télen 20 fok körülre tekerjük a termosztátot. A leghidegebb hónapban fizettem 24e-t (a meleg vizet is kazán csinálja). A tetőre, amint lehetett, felrakattam napelemeket (0%-os hitel, eu forrás), havi 7e-t fizetek; de előtte is 12e volt. (És ha vártam volna, akkor a tavalyi pályázattal meglett volna ue ingyen)

  Ha a duplája lenne a gáz-áram, akkor sem kerülnék bajba.
  A baj az, hogy most is kiszórtak egy halom pénzt a felújításokra, de bármire mehetett. Na most nem mindenki az energetia részt turbózta…

 • kissbéla
  Amikor már fáj a hazudozás… 🙁

  index.hu/belfold/2022/07/07/jonnek-a-kormany-bejelentesei-gulyas-gergely-tart-tajekoztatot/

  Ez elképesztő. :-(((

  “A szankciók miatt romlik a forint”
  “Mi állunk a legjobban infláció szempontjából a V4-ek közül”
  ….meg ilyenek. Teljesen hülyének néznek. :-((

 • SzaboZ
  Én a Fideszre szavaztam, mivel egyetértek azzal, hogy segély helyett adójóváírást kell adni.
  És még sok mással is.
  Illetve nem láttam alternatívát az ellenzék részéről.
  Viszont nagyon-nagyon nem tetszik az a gazdasági-politikai ámokfutás, amit csinálnak!!

  Vadul, két kézzel osztogatnak, szórják a pénzt.
  Szidják az EU-t (bocs, Brüsszelt), ahonnan a pénzt kapjuk.

  Nem értek egyet a hatósági árakkal sem.
  Viszont nagy kérdés, hogy sokan hogy tudnák kifizetni a piaci áron a gázfűtést…

 • 42
  Gromiko:
  – most akkor legyőztük Brüsszelt vagy Brüsszel megdöntötte a forintot? Vagy ezek most az amerikaiak? Soros?
  – sikerrel vívjuk a szabadságharcot vagy épp 4 ponton is engedünk a libcsi bürokratáknak, ami lesz még több is csak jöjjön az EU-s pénz? Vagy ez volt a great plan?
  – Mennyire tekinthető a mögöttes hónapok eseményeinek tükrében sikeresnek az elmúlt 12 év szembeutas politikája, a magyar okosság, kompország, illiberális demokrácia?
  – Magyarország kiemelkedő gazdaságpolitikát folytat vagy a magas államháztartási hiány miatt sérülékeny a forint?
  – Magyarország energiaellátása Oroszország egyetlen EU-s szövetségeseként biztosítva van vagy az európai szinten is magas kitettség miatt zuhan a forint?
  – Inkább mások pénzét költse a kormány és hatósági árakkal operáljon vagy folytasson kevésbé baloldali gazdaságpolitikát? Köszi, hogy segítesz az események értelmezésében

  Gromiko már leírta, amit le kellett neki, többet nem fog visszajönni szerintem. Megy tovább hinteni a néphülyítést máshol.

 • .....
  @Györgyi Ezt kultúrált (nem populista) helyeken célzott segélyekkel és sávos rezsivel oldják meg. Nem beszélve a hatósági áras üzemanyagról, az aztán mindennek a legalja. Ha valaki nem tudja kifizetni a piaci árú benzint, akkor menjen bármi mással, de miért akar kocsival járni? Mert az aztán nagyon jár vagy mi?

  Sok emberrel beszélgetek és valahogy azt látom, hogy az emberek szerint mi egy hatalmas kalapba bedobjuk az adót, onnantól ahhoz semmi közünk, de a másik oldalán meg kiveszünk dolgokat, a kettőnek meg semmi köze egymáshoz.

  Ahogy azt Miklós is írta, nincs ingyenebéd. Ha az ország 100Ft/m3 áron veszi a gázt, a lakosság pedig 10Ft/m3 áron jut hozzá, akkor valahonnan elő kell teremteni a maradék 90Ft/m3 különbözetet és amikor utoljára néztem, a honatyáinknak nincsenek táskák a szemük alatt attól a 23768123 állástól, amiből ezt kifizetik, szóval szerintem nem ők állják a számlát…