Erste Wizzair hitelkártya változások

Változik a Wizzair hitelkártya feltételrendszere és ahogy ahhoz már hozzászokhattak a hitelkártyások, nem előnyére. Szocske foglalta össze röviden a lényeget:

– Decemberben már elmaradt a szokásos negyedéves dupla pontos hétvége.
– Márciustól csak 1% jár az eddigi 2% helyett (wizz szolgáltatásokra 2% a 4% helyett)
– csak 250 ezer Ft/hó költésig jár a pont, nem az egyéni keretig.
– áprilistól automatikusan és azonnal átvezetik a pontokat a wizz számlára, így nem lehet évekig gyűjtögetni.
– júniustól a wizz discount klub tagság is csak standard lesz, ami 2 főre érvényes.
Köszönjük a hírt.
Share

235 hozzászólás

 • Danhadnagy
  Nagy érvágás ez nekem, évente 5-8-szor utaztam így ingyen a Wiszérrel. De továbbra is megtartom, mert ad hozzá biztosítást + mastercard váró (ami nem nagy eresztés, de jobb mint a semmi).

  A kártya és számlavezetés költségei nagyjából megegyezik a wizz klub tagsági éves díjával, tehát ha évente legalább egyszer repülsz velük, akkor már megéri.

  Sajnos a csoportos beszedésre már nem kapsz visszatérítést 🙁

  Irány a BB!

 • LSV
  Én pl repülnék most nyáron is, nálad több pont van mint jelenleg nálam. Ha neked nem nagy bukó az 1 repjegy ára (a desztinációra ahová tavaly mentünk 20e volt a retúr augusztusi jegy), akkor engem érdekel (Mi hatan megyünk). Miklós meg tudja adni az email címemet ha gondolod.
 • C.
  Szakértő, lehet csak a Bonus hitelkártyához netbankot kérni, lekérdező funkcióval, nincs díja. Verd az asztalt, szégyen, hogy ennyire kompetens némely ügyintéző.
 • attila
  off

  portfolio egészségről mi a véleményed ? megéri ?

 • FifiTheReal
  UPC ügyfélnek kell lenni a hitelszerződés megkötésekor, utána már senkit nem érdekel, hogy még mindig az vagy. Amióta van mobil szolgáltatásuk is bárki könnyen lehet UPC-s akár 1-2 hónapra csak …
 • A80
  K&H megszűnő kártyáról 15. kerületben azt mondták, hogy erre a pár napra is jár a visszatérítés, míg V. ker Arany János utca fiók szerint biztos nem. Mivel múltkor egy folyószámla bezárás is egy tortúra volt, így inkább elengedtem a témát, remélem képesek normálisan megszüntetni a terméket.
 • Tibor
  Engem is csak ez tartott az Ersténél már. Áprilistól minden kapcsolatot megszakítok velük. Wizzairnel még van 3 millió pontom. Azt elrepulom, aztán szerintem őket is elfelejtem. Egyre jobban nem tetszik amit művelnek.
 • L70
  Erstenél még mindig nem értem, mire ez a bohóckodás az ún Erste forintokkal. Mert ugye az nem jár automatice, nem, kérem, azt külön be kell váltani. Ez tényleg vicc, ha mindenáron közölni akarják, mennyi visszatérítést kaptam eddig, azt megtehetnék a bohóckodás nélkül is. Gondolom, a rezsicsökkentés számlákról vették az ötletet, hogy mindig lássuk, milyen sok pénzt adott nekünk eddig a bank. Úgy lenne fair, hogy az is szerepelne, hogy Öntől eddig összesen x Ft díjat szedtünk be.

  Na mindegy, 4% megy a család BKV bérleteire, a tankolásra meg a ruhára, ez elég.

 • Mozdony
  Igen, UPC ügyfélnek kell lenni a BB UPC hitelkártyához. Legalábbis 2 éve még így volt. Olyannyira, hogy 1 UPC ügyfélszámhoz csak 1 BB UPC főkártyát lehet kiadni. Magyarán a veled lakó családtagod már nem kaphat UPC-s főkártyát, csak társkártyát a te főkártyádhoz.
 • John Rambo
  Több mint 1 millió pontot kapartam össze de akkor itt a vége. A havi számlavezetési díj és a kártyadíj után ennek így nem sok értelme maradt.
 • kisorosz
  En amikor kötöttem a BB UPC kártyát, akkor előtte felhívtam a UPC-t, hogy mobil előfizetést szeretnék kötni. Megkötöttem a legolcsóbbat. Kiküldték emailben a szerződést amin rajta volt a UPC azonosító, azt kinyomtatták, bementem BB-be és megkotottem a hitelkártya szerződést. 1 hétre rá lemondtam a UPC mobil előfizetést. (SIM kártya ki se érkezett addigra). Közben volt egy keret emelési keresem, amit simán meg sinaltak, úgyhogy a UPC azonosítóm már nem is élt.
 • winnie
  OTP: Tavaly óta lehet kérni netbankot, akkor is ha csak hitelkártyád van. Nekem is így van. Előtte, gyakorlatilag minden egyes alkalommal, amikor OTPnél volt dolgom, rákérdeztem, hogy nem akar-e az OTP is belépni a XX. századba, és netbankot biztosítani az ügyfeleinek? Utána mindig eljátszottuk, hogy: de hát van nekik, akkor csináljunk, ügyintézést elkezdtük, nincs folyószámlám, ja – akkor nem tudunk. Viszont tavaly egy ügyintéző közölte, hogy most már tényleg van nekik és csodák csodájára meg is csinálta az accountomat hozzá, tényleg működik. Előnye, hogy így beregisztrálhatsz az OTP kedvezményprogramjába, amivel helyenként plusz százalékot kapsz vissza. Mostanában elég szar a választék, de régen közte volt a Tesco, a Kika, a Rossmann, stb, tehát értelmes helyeken is lehetet használni. Azt hiszem, Miklós is írt régen bejegyzést róla. Hátránya, hogy havi 109Ft ami 2019ben röhej, h. nem 0
 • winnie
  Még annyi az OTP netbankhoz, h jó ügyintéző kell, múlt héten zajlott le egyikükkel a következő beszélgetés:
  -Jó napot kívánok!
  -Jó napot, miben segíthetek?
  -A netbankom jelszavát szeretném reseteltetni.
  -És ehhez a hitel sorszámot húzta?
  -Tekintve, h netbank ügyintézés kategória nem volt, a netbank meg a hitelkártyámhoz kapcsolódik, igen.
  -A lakossági folyószámlavezetést kellett volna.
  -Nincs lakossági folyószámlám.
  -Akkor meg,h van netbankja?
  -Úgy h tavaly az OTP a világon utolsóként belépett a 20. századba és már ilyet is tud biztosítani.
  -Régebben nem lehetett…
  -Anyáztam is Önöket rendesen emiatt…
  Még folytattuk egy kicsit mire sikerült neki resetelni a jelszavam és a végén rám akart tukmálni valami opciót is,h 20e Ft feletti költésnél, a pin terminálon azonnal igényelhetek hagyományos hitelt is. Nem kértem.
  A lényeg, ha úgy döntesz, h. kell a netbank, kompetens ügyintézőt keress
 • combo
  @dani: Szerintem korrekt az OTP hitelkártya, bár bankot robbantani nem fogsz vele: A Bonusszal durván max. évi 23 ezret, a Bonus Golddal évi 30 ezret lehet keresni a költségek levonása után. A Goldnál persze ehhez jóval többet kell költeni, mert drága a kártya. Szóval szerintem a sima jobban megéri (nem olyan eget rengető a különbség szerintem), kevésbé kockázazos, bár te ismered a költéseid. Meg talán a Goldhoz jár extra (talán MC lounge), annyival tud többet, de engem ez sem hatott meg.
 • winnie
  Az Erste Forintokat nagyjából akkor vezették be, amikor átvették a Citis ügyfeleket. Nem tudom, hogy van-e a kettőnek köze egymáshoz, de a CitiLife hitelkártyákkal meg City Forintokat gyűjthettél, amiket szintén beválthattál, csak ott valahogy gördülékenyebben működött a dolog. Előtte (a Joker hitelkártyánál) az Erste szimplán jóváírta a visszatérítést, tehát azt vissza sem kellett fizetni, szerintem az volt a legtiszátbb/egyszerűbb, ezt kár volt elrontani a Citis minta lemásolásával, pláne, hogy ilyen vacakul másolták le. Ennek ellenére, szerintem még mindig az egyik leghasználhatóbb kártya, csak arra kell figyelni, hogy csak a kategóriákra használd, minden másra meg egy másik kártyát.
 • kergeba
  Mi történik a magyarországi bankokkal? Az utóbbi bő egy évben majdnem minden bank kihátrált a hitelkártya visszatérítésekből. A Budapest Bank is gyanítom, hogy arra készül, különben nem változtatta volna meg a kártyás elszámoló rendszerét pár hónapja, hogy MCC kód alapján differenciált visszatérítést tudjon adni. Mi az? Ennyire felvet mindenkit a pénz, hogy a hitelkártya termékek már nem jövedelmezők a bankoknak?

  Ma már 2% is jónak számít itthoni viszonylatban, holott például Szingapúrban simán adnak havi kb. 25e Ft-ig 3,5%-os visszatérítést (lásd: moneysmart.sg/credit-cards/cash-back), de egyes kategóriákban akár 8%-ot is. Vagy pl. Malajziában a Maybank hétvégente 5% visszatérítést ad a vásárlásokra (maybank2u.com.my/WebBank/M2C-wkndCB_tnc.pdf), más bankok pedig 5%-ot minden online vásárlásra.

 • jami
  A BB és Takarékbank összeolvadás után kíváncsi leszek, mit változtatnak pl. a hitelkártyákon…
 • almastaska
  A BB UPC kártya térít vissza MÁK-ra?
 • Némethy
  Szerintem KH-nál nagyot repül majd a projektfelelőse ennek a hitelkártya-kivezetésnek…
 • szocske
  novembertől már nem ad a bbupc mák vásárlásra
 • Fasianus
  Azért nem csak visszatérítés van egy hitelkártya mögött, hanem: utasbiztosítás, asszisztencia szolgáltatás, kedvezményes vásárlás, kártya díj elengedés, sőt, van bank, ahol a hitelkártyás vásárlás beleszámolódik a számlacsomag kártyás fizetés min. 100000Ft feltételébe, amitől (meg havi 500000Ft számlára érkezésével) már nincs havi dij, az utalások költsége csökken( vagy 0). Érdemes ezt csomagban nézni. Ja, és pl. külföldi vásárláskor nagyobb visszatérítés (szállás foglalás, autó bérlés, repjegy). Persze továbbra is alap, hogy hitelkártyával csak az amúgy is tervezett kiadásokat fizessük. Ahogy láthatjuk ez a tudarosság egyre jobban terjed, hiszen ezért módosítják a bankok a feltételeket, egyre kevesebb a “balek” ügyfél.
 • mzsombor
  Nem ad MÁK-ra.
 • mzsombor
  OFF: BB-nél tegnapról mára virradóra sok kártya eltűnt a mobil app-ból (nekem is mindkettő), és állítólag ezekkel fizetni sem lehet. Remélhetőleg javítják hamarosan, de ne ijedjen meg senki, ha nem megy a kártyája… 🙁
 • attila
  az upc oldalán azt írják hogy csak vezetékes telefon mellé lehet igényelni mobil előfizetést, viszont az én lakhelyemen nincsen upc vezetékes szolgáltatás, semmilyen, ilyenkor mi van ?
 • almastaska
  ééés az ttudja valaki, hogy a Cetelem klubkártya térít-e vissza MÁK-ra? 🙂

  Illetve ugyanebbe a kasztba tartozik a fundamenta is, a kérdés arra is vonatkozik.

 • Wizzkérdés
  Valaki nem tudja esetleg, hogy ilyen esetben nem lehet-e teljesen elállni a hitelkártya használatától, anélkül, hogy ráfizetnénk?
  Mi alapvetően nem ezt a szerződést írtuk alá, nem hiszem hogy kötelezhetőek vagyunk rá. Vagy igen?

  Mert jó lenne most elkölteni az összes meglévő pontot, és aztán azt mondani, hogy csókolom nem fogadjuk el az új feltételeket.

  (Szeptemberben kötöttük a szerződést, és nem akartuk amúgy sem tovább használni egy évnél, csak ha ez így van, akkor már most lemondanánk és kész.
  A 10.000forintos kezdő bónuszt úgyis elveszíti az ember, ha most lép ki azért, mert nem teljesítette az egy évet, ha viszont bent marad egy évet, akkor rögtön levonják gondolom éves kártyadíjként az 5400Ftot, plusz a kártyára való utalások költségével az kb pont 10.000 körüli.)

  Szóval a legegyszerűbb lenne most lemondani, a kérdés, hogy lehet-e ilyet azon az alapon, hogy nem ezt írtuk alá?

 • promontor
  Az Erste “magas” minőségét jól jelzi, hogy ugyan most már több sajtóhír is van a változásról, az ő honlapjuk még mindig a régi információkat tartalmazza. Nehéz dolog ez a weblapfrissítés… 🙁
 • Dani
  Koszi az infokat, most a BB UPC a legszimpibb, de sokan emlitettetek, hogy lehet hogy ezt is megvagjak.. szval megvarom a Wizz veget, aztan meglatjuk 🙂
 • promontor
  Egyébként a “hivatalos” Erste tájákoztatás hiánya azért kifejezetten bosszantó, mert a sajtóhírek nem teljesen azonosak, pl. a Discount Club tagság visszavágásáról csak ez a poszt ír, senki más nem említi.

  Az kevésbé lényeges, inkább csak “vicces”, hogy sokan azt írják a csak 250 ezer Ft/hó költési limit bevezetése kapcsán, hogy ez a limit 300 ezer Ft/hó-ról csökkent le, de ez tévedés, korábban nem volt ilyen limit (illetve a hitelkeret volt de facto a limit, de az mindenkinek egyéni volt).

  Annak meg, aki indoklásként le merte írni azt a mondatot, hogy a kedvezményeket “az elmúlt években megváltozott légi közlekedési szokásokhoz igazította a légitársaság”, annak egy kiadós tökönrúgás járna. Tudomásul veszem, ha visszavesznek egy kedvezményből, amikor ez a piaci trend, de az ilyen pofátlan magyarázatoktól mindig kinyílik a bicska a zsebemben.

 • Alfa
  MKB energia plusz
 • huhu
  BB UPC a postán hitelkártyával befizetett “sárga csekkre” ad-e visszatérítést? Nekem ez is fontos szempont, mert minden hónapban van egy nagyobb összegű ilyen tételem.
 • kergeba
  @jami: valószínűleg megszüntetik, legalábbis az új hitelkártyákat, ha valóban beolvadna a BB a Takarékbankba. Legalábbis az FHB bank beolvadása után sem lehetett már új hitelkártyát igényelni, csak azoké maradt meg, aki már korábban az FHB-nál igényelt. Kár, mert 1 éve pont gondolkodtam rajta, hogy Raiffeisen után esetleg hozzájuk megyek, akkor nem tettem, a Takarékbanknál pedig nem lehet már igényelni. De egy ideje az MKB sem hajlandó már hitelkeretet emelni, noha közben volt visszaadott hitelkártyám, tehát bőven terhelhető lennék. Lehet, hogy ők is készülnek a beolvadásra?
 • BalageHKK
  Nekem küldött az erste papiros levelet, benne van minden. Az itteni hír pontos.
 • yimshagin
  kösz az infot, nekem is letiltotta, el is kezdtem pánikolni, hogy annyira “megkopasztottam” őket a visszatérítésekkel, hogy fel is mondták gyorsan a kártyáimat és vége a “kánaánnak”.
 • Balazs
  MKB energia plusz: éves kártyadíj: 4900, Zárlati elszámolás díja havonta 499 Ft, azaz összesen havonta 907Ft.
  Cetelem klubkártya: éves kártyadíj: 2990 havi számlavezetés 260 Ft, azaz összesen havonta 509Ft (de ebben nincs még az SMS szolgáltatás, havonta 200Ft)
 • Hank
  Az mcc kód egy zsákbamacska. Sem az ügyfél, sem a kereskedő, sem a bank alkalmazást üzemeltető (pl simple Ügyfélszolgálat) nem tudja mi az és azt sem hogy ha veszek valamit, akkor milyen kóddal lesz rögzítve. Egyedüli mód, hogy fizetek valahol és felhívom a bankot, hogy ekkor és ekkor vettem itt és itt valamit, milyen mcc kód van hozzá.
  Számlakivonat, netbank sem tartalmazza.
  Szerintetek ez így renben van?
 • BTM
  Számomra is a BB új tulajdonosának szándékai okozzák a bizonytalanságot. Egyelőre persze csak szándék van az eladásról, ki tudja mikorra történik bármi. Addig várakozom.
 • szocske
  A BB kártyák nem csak a mobilappból tűntek el ma reggelre, sorban hallom ismerősöktől, hogy érkeznek a felmondó levelek.
  Én még nem kaptam, de a kártyákat nem látom, tehát azt hiszem csak nálunk lassú a posta 🙁

  Tegnap a Wizz ma a BB, merre haladunk, a végén még dolgozni kell a pénzért? 😀

 • Zoli
  akinek van bármilyen Aegon-os biztosítása, önkéntes nyp szlája…stb., annak ajánlom a BB-vel közös hk-jukat, további részletek itt:
  aegon.hu/landing/aegon-kartya.html
 • Szabolcs
  szocske
  2019-01-30 at 15:23
  appban nem néztem, ma simán fizettem vele, és a netbankon is látszik. És én sem kaptam felmondást.

  + javaslat: akinek nincs aegon és UPC, az a főgázoson is elgondolkozhat, ha főgáz szolgáltatója van. Jegyzem meg, nekem főgáz és upc van, mert akkor a főgázt nem 2%-on szedetem be, hanem 6-on, és nem kerül semmibe 🙂

  a rafi is gáz lett, azt felmondtam, a city volt a legjobb. 🙁

 • Zsolt

  A másik topikból:

  BB-s fiú
  2019-01-30 at 13:48
  Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Bb-ben dolgozom, bár csak IT részlegen. Hallottam reggel itt a hitelkártya felmondásokról. Konkrétumot nem mondhatok, de voltak akik havi több milliós visszatérítést generáltak maguknak. Nyilván, kijátszva a kiskapukat. Azért a bank sem hülye….

  De hogy lehet milliós visszatérítést generálni?
  Azt már én is észrevettem mondjuk, hogy a havi 20 ezres limit mintha nem létezne, tavaly volt nekem nem egyszer 21-22 ezres visszatérítés is, igaz azok kivételes hónapok voltak, nem költök havi 1 milkát azért.
  De 1 millás visszatérítéshez 50 milliós költés kell.

 • Balint
  Azt tudja valaki, hogy Erste Private banking ügyfélnek muszáj a 70 milliós bankszámla, vagy elég esetleg magasabb jövedelem érkezés a bankba? Megyünk Amerikába két hétre, s a Platinum kártyának elég jó az ajánlata, főleg biztosítást nézve, s érdemes lenne igényelni, amjd visszadni pár hónap múlva.
 • szocske
  ha ma még működött, akkor én úgy tippelem a te kártyádon nem ment át a fűnyíró.
 • kergeba
  Ajjaj, nem csak mobilappal voltak ma furcsaságok BB-nél. Ma a plasztik hitelkártyával szerettem volna vásárolni, és kétszer megpróbálkozva is 064-es hibakódot kaptam, pedig egyenlegem volt még bőven. Válaszkód: hibás v. hiányos adatbeolvasás/bevitel.
  Úgy látszik idén január 30. a hitelkártyások feketenapja lesz. Ma kaptam meg az Erste “felmondásra buzdító levelét”, a K&H is megszünteti a hitelkártyáját és úgy tűnik a mai napon a BB is kukázta a kártyámat. Pedig sosem költöttem túl/töltöttem újra a hitelkeretem egy hónapon belül.
 • AKK
  Az ERSTE NetBankja egy kalap … lett!! Hihetetlen lassú lett!
  Hogy lehet így elrontani egy működő rendszert ??? Remélem kirúgjak a tervezőket, kivitelezőket.
  De maga a bank is bezárhat, ha ezt nem látja és komolyan gondolja …
 • hapcibeno
  A Gránit Platinum kártyája feltétel nélküli, s a biztosítása talán a legjobb a piacon. Elég hozzá nyitni egy ingyenes Digitális számlát (akár otthonról), nincs semmilyen számlavezetési vagy egyéb díj. Még pénzt sem kell befizetni (a kártyadíjon kívül). A kártyadíjat pedig egy év múlva gyakorlatilag vissza is kapod, ha teljesíted az arra vonatkozó használati elvárást. Van, aki csak a biztosítás miatt nyit/kér ott bankszámlát és Platinum kártyát.
 • szocske
  A 20ezret azért tudtad túllépni, mert a régesrég igényelt UPC kártyáknál 25 volt a limit, és a BB kártyaszoftvere tavaly novemberig nem tudott különbséget tenni a kártyaigénylés dátuma alapján, ezért az ASZF ellenére a gyakorlatban mindenkinél 25 volt a visszatérítés határa.
  Ugyanez volt a “gond” a MÁK vásárlással is, a régi kártyákon nem volt tiltott, ezért a gyakorlatban az új kártyákra is járt.
  November végén a “nagy leállás” alatt elvégzett szoftvercsere ezeket kezelte.

  Havi több milliós visszatérítést nem tudom hogyan lehetett elérni, talán valamelyik típusú nagyonrégi kártyákon egyáltalán nem volt felső limit??

  Eddig sosem írtam számot azoknak, akik azt írták a kommentekbe, hogy havi párezerért ők nem vacakolnának ezzel.
  Most már le merem írni, úgyis mindegy – 100-150 ezer havi visszatérítés eddig havi fél óra “munkával” elérhető volt, persze nem 1 személynek, a családnak

 • Családfő
  ,
  Ahogy mondod. Ez nevetséges egyébként. Nem elég, hogy bohóckodni kell az Erste forint beváltás előtt a kategória kiválasztásával – de utána simán lehet, hogy a kategóriának megfelelő helyről vásárlás után derül ki, hogy az mcc kód mégsem jogosít fel az előre tervezett/lebeszélt visszatérítésre…

  ,
  Igen, sok szuper kártyaláncnak lesz hamarosan sajnos vége. 🙁
  A bankokat mondjuk nem lehet hibáztatni, a szempontjukból ésszerű a döntés.

 • G

  Akkor ezek szerint vagy millas koltes vagy minimum 5-6 hk lancban, ugye?
  Vagy meg mindig kicsiben gondolkodom 😉
  Felmerul a kerdes, bar az en BB kartyam csak leapasztottam, elvileg el, ki tudja meddig, tehat melyik hk lehetne opcionalis?
  Aegon, Fogaz, ezek sem elerhetoek, nincs is roluk hirdetmeny.
  Cetelem? Raffi? 1%? Nem tankolok, szoval ez nem mezesmadzag. Opciok, otletek? Valaki?
 • birzol
  Ezek a bankok megkergültek. Budapest Bankhoz senki se rohanjon. Minden kártyát felmondtak a családban. A tegnap még használtuk, 200e felett fizettünk boltban, pár óra múlva meg már nem lehetett használni. Még jó, hogy volt másik bank kártyája. Ma jön a levél 25.-i keltezéssel, hogy rendkívüli felmondás. A netbankból meg eltűnt a kártya, azt mondja nincs bank kártya. Pedig ott van a kabátom zsebében, de ha fel kelek innen a kukában lesz. Se egy SMS, se egy email a bevonásról, vagy egy üzenet a netbankban, semmi. Kritikán aluli a kommunikáció, ahogy maga a bank is. Ha valami nem tetszik nekik miért nem a feltételeken változtatnak mint most teszi a Wizz is. Senkinek nem ajánlom a BB-t. Ráadásul most kerül majd eladásra a bank, tudjuk, ettől csak még jóval rosszabbat lehet várni.

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.