Hatalmas változás az Axa Bank számlacsomagjaiban

Úgy tűnik, az ingyenes készpénzfelvételt már nem akarta elviselni az Axa Bank, ezért radikális változást hozott a számlacsomagjaiban.

Az eddigi csomagjait áprilisban megszünteti és másik csomagokat vezet be. A változások húsba vágóak lehetnek, ezért ha van Axa számlád, te is mindenképpen járj utána.

A feltétel nélküli ingyenes számlavezetés immáron a múlté, mostantól négy különböző csomagban 100 és 300 forint között változik a havi díj (akciós jelleggel 0 Ft marad az év végéig), de csak akkor, ha bizonyos feltételeknek megfelelsz, ezek közül a legenyhébb, hogy 500 ezer forintos megtakarításod van, vagy 125 ezer forintos havi jövedelmed érkezik a bankba.

Ha a megadott feltételt nem teljesíted, a havi díj 450 és 3.900 Ft(!!!!!) között változik.

Megszűnik a látraszóló kamat is a bankszámlákon (ez is több száz forint áremelkedést jelent), egyedül a betétszámlán marad meg, ami azért nagyon nem ugyanaz.

Az ingyenes netes utalás csak a legdrágább csomagban marad meg, máshol 25-100 Ft plusz tranzakciós adó lesz, a legolcsóbb csomagban még további 0,1%. (Illetve a nagyobb csomagokban van havi 1 vagy kettő vagy korlátlan ingyenes utalás, de esetenként maximum 100-200-300 ezer forintig. Itt a tranzakciós adót sem kell megfizetni. Ugyanez igaz a csoportosra, illetve az állandó átutalásra. Ezen nyersz a mostani csomagokhoz képest.)

A bankkártya kibocsátói díja is egyre drágább az olcsóbb csomagokban, akár 4.000 Ft is lehet a normál kártya díja is.

Ha ez kevés, havonta fizetsz 540 Ft-os a kártyádért. (Évente 6.480 Ft újabb költség.)

A pénzfelvétel minimum 650 Ft plusz 0,6% tranzakciós adó. (A havi kettő államilag kizsarolt felvételen kívül.)

A legolcsóbb csomagban vásárlásonként 0,3%-ot fizetsz a kártyahasználatért, a többi csomagban ingyenes.

Ha másként nem döntesz, automatikusan az első csomagba tesznek át. Ha másikat választasz, arra vigyázz, hogy a lefelé irányuló váltásnak komoly díja van, akár 4.500 Ft-ba is kerülhet, ha módosítani akarsz.

Ha axás vagy, itt találod az új kondíciókat. Szerintem érdemes átgondolnod, hogyan tovább. Ha teljesíted a feltételeket és ki is használod a kedvezményeket, akár még továbbra is jól jársz a csomaggal. (Például a legnagyobb csomagban a betéteid mindig új pénznek számítanak.) Egyébként itt tudsz kalkulálni másik számlacsomagot.

Köszönjük a kormánynak az újabb idióta populista intézkedést az “ingyenes” készpénzfelvétellel, aminek az árát persze megint nem a Zemberek fizetik meg. Volt egy jó, feltétel nélküli bankszámla, aminek vége.

Share

99 hozzászólás

 • Andreana

  Ez érinti vajon a Kamathozót is? Már rég nincs rajta pénzem az utalgatások miatt, de akkor a számlát is megszüntetem, ha azért is fizetnem kellene…

 • Kiszamolo

  A kamathozó megszűnik és automatikusan a legolcsóbb, de fizetős csomagba kerülsz.

 • balogh david

  Muszáj vagyok hozzászólni…

  2011 óta vagyok AXA-s, sok keresés utánanézés az OTP-től mentem át.
  Nagyon kiváló, hihetetlen banknak tűnt, a “mai” napig a legjobbnak találtam, persze az utóbbi hónapokban egyre kedvezőtlenebb volt az AXA is.

  Engem “sokkolt” az axa oldalán ez a hirdetmény… Reménykedtem, hogy akik már ügyfelek, megtarthatják a mostani Kamathozó számlacsomagot.

  De ez az OKÉ számlacsomag struktúra nem OKÉ. Bukás lesz a vége, mert most újra körbe fogok nézni, és szerintem mások is.

  Vállalhatatlan amiket most az AXA kínál.

  Nem értem, hogy miért kell a bankkártyás vásárlást trz. díjjal sújtani úgy, hogy akkor inkább kiveszem a havi 150e ft (ha van…) INGYEN, ami szerintem inkább nagyobb érvágás a bankoknak, mintha valaki a bankkártyával fizetne.

  Eddig mindig bankkártyás fizetést preferáltam, de ezek után nem fogom…

  Tud valaki ajánlani egy jó számlacsomagot?

 • Kiszamolo

  Ott a link a cikk végén a bankmonitorra, ott tudsz kalkulálni.

 • lotht

  Úgy tűnik, a vállalkozói számlák területén nincs meghirdetve hasonló nem-megszorítás.
  Remélem, nem is lesz.

 • Jenő

  A kérdés, hogy állnak a 0 Ft egyenlegű számlákhoz? Mint EURÓPÁBAN, az egyenleged díjak miatt nem mehet 0 alá, vagy pár havidíj elmaradása miatt mínuszba mész és akár rád küldik a végrehajtókat, ha engedetlenségből nem fizetsz? 😉

  Elméleti kérdés volt. 😉

 • Satyi

  Szerencsére a mastercard world-höz továbbra is járnak a kedvezmények (1-4 ingyenes kivétel, jóváírás műszaki cikkek, ruhák után)

 • kisvirag

  nem az Axa az egyetlen, aki most változtat, nemrég K&H-s ismerőseim hördültek fel hasonló okokból.
  Persze a 0-hoz képest minden forint sok, de ezek még egész tűrhető árak.
  én egyszer már eljátszottam azt, hogy megdrágult az AXA, ezért bankot váltottam. na, az két hónap tömény szívás volt, igazi rémálom (K&H). a számlanyitási hercehurca után az első online bankfelület (nem) használás után mentem is be, hogy heló, sziasztok (szegények, pedig épp arról akartak beszélgetni, milyen terveim vannak, milyen pénzmozgásokra lehet számítani (üzleti csomag volt).
  aztán felhomályosítottak, hogy e.v-ként nem kell üzleti csomag, így vissza AXAhoz. ennyiért nem éri meg megint szívni egyet…

 • gcs

  Jobban megnézve a kondíciókat én az OKÉ4-et simán teljesítem, és nincs náluk bankkártyám, így csak 100 ft a havidíj. A látra szóló kamat egy kicsit hiányozni fog, de szerintem ennyiért nem fogok váltani.
  @kiszamolo
  Miki, arról nem láttál valahol infót, hogy mi alapján sorolnak át? Tehát kérnem kell-e, hogy az OKÉ4-es csomagba kerüljek? Köszi.

 • kridli

  Azt se felejtsük el, hogy az ingyenes kp felvét mellett a másik nagy érvágás a bankoknak, hogy a kártyás vásárlásnál az interchange díjat 2 ezrelékre csökkentették, míg a tranzakciós illeték 3 ezrelék, így mostantól minden kártyás vásárlás nettó ráfizetés a banknak. (Eddig vásárlásnál a tranzakciós illeték csak csökkentette a hasznukat, mert az interchange díj fedezte, legalábbis mastercard esetén)
  Úgyhogy a többi banknál is hasonlóra lehet számítani.
  Az Erste is új, jóval drágább csomagot hozott ki az eddigiek helyett, csak ott a régi ügyfelek maradhatnak a régi csomagban (legalábbis eddig nem mondták, hogy nem…)

 • néhavasalok

  Ez lehet pozitív változás is:

  “OKÉ 4 Bank számláról indított betétlekötésnél a teljes betét lekötésben elhelyezhető ügyfél egyenleg a mindenkori új pénz akciónak megfelelően kerül lekötésre”

 • Steve

  Hát ez marha jó. Csak azért van axás visakártyám, mert 9500-ért van hozzá egész éves családi utasbizti. Mikor kitalálták a 150Ft/hó díjat, benyeltem, mert még így is jó ajánlatnak tűnt. De havi 540Ft már nagyon sok. De mit tudok tenni? Az utasbizti-t már kifizettem, még 11 hónap van belölle.

 • Marci

  5 perce nyomtattunk ki 4 db AXA-s felmondó nyilatkozatot 4 kollégára. Márciusban fogjuk postázni, addig hátha rájönnek, hogy nem kicsit lőttek túl a célon.
  Nagyon sajnálnánk, mert az internetbankját megszerettük, már a regisztrációs folyamata is meglepően innovatív és felhasználó eset alapúra tervezett. A felülete pedig könnyen kezelhető és gyors.

  Populista intézkedések vs megnövekedett terhek témában milyen jó lenne egy kitölthető összehasonlító Excel táblázat. Mindenki beírhatná, egyik oldalra, hogy mennyi az éves családi adókedvezmény, mennyi az éves rezsicsökkentése, mennyit spórol évente a KP-felvéttel, másik oldalra beírhatná mennyi lett az éves banki költség növekedése, mennyivel nőtt az éves devizahitele a +10%-os árfolyam miatt, mennyivel költ többet évente a +2% ÁFA miatt, mennyit adott oda nyugdíjából (2. pillér)… meglepő lenne sokaknál az egyenleg. A többit nem is említem.

 • Kiszamolo

  Meg azt is beirja, hány munkahely nem jött létre az ostoba populizmus miatt, mennyi az ország kára a recesszión, mennyivel fizet többet a devizahiteles, mennyivel drágább a telefonálás, mennyit visz el a megemelt áfa és a többi.

  Szerintem erősen negatív lesz a szám.

 • Imre

  Én tegnap szüntettem meg az AXA-s számlámat, miután már egy éve nem használtam. Mert bizony, mehet mínuszba a számla, ha nem használod és bevezetnek számlavezetési díjat. Így jártam a Raiffeisen devizaszámlával.
  Jelenleg a Magnet Bank az ideális választás, a bankkártya 200 Ft-os havidíján kívül semmiért nem kell fizetni. A számlavezetés, a havi 2 készpénzfelvétel (150.000 Ft-ig) és a (rendszeres) átutalás ingyenes (és minden átutalást be lehet adni rendszeresként).
  Egyébként eddig 16 bankszámlát nyitottam, ha érdekel, mikor, miért és hogyan, olvasd el a blogomban: bankszamlak.blog.hu/

 • Furgyele

  Évekig nekem is Axá-s számlám volt, de nekem már másfél éve elegem lett az áremelésikből. Szerintem a totális ingyenességnek kb akkor lett vége.
  Gyanítom, hogy az ingyenes készpénzfelvétellel azért egy időben láttak napvilágot ezek, mert így a Zemberek (sic!) úgyse a bankot, hanem a kormányt hibáztatják.
  Valószínű veszteséges az AXA, azért nyúlnak az áremeléshez, ill. azt is el tudom képzelni, hogy nemsokára kivonulnak az országból.

 • NxAlex

  Az itt lévő számlánkat csak személyesen lehet megszüntetni, vagy telefonon is? Mert a békéscsabai partnerirodájuk megszűnt 🙂

 • Frx

  Remek, még jó, hogy két AXA számlám is van, bár szerintem hamarosan csak 1 lesz. Az OKÉ1-2 nem annyira vészes egyébként, szerintem simán versenyképes ez az ajánlat elnézve a többi bank kínálatát… A kártyás vásárlás fizetőssé tétele szíven ütött, de nekem a kártya kényelme így is többet ér a három ezreléknél.

  A kormány bankellenes uszítása és populista intézkedései most már egyre nagyobb károkat okoznak! Én már 10 évvel ezelőtt is mosolyogtam azokon az embereken, akik fizetésnapon rohantak az automatákhoz, hogy felvegyék a pénzüket, majd besétáltak sárga csekkekkel a kezükben és a postán egy órát álltak a sorban. De hogy 2014-ben konkrétan erre nevelik az agymosott népet, ez egyszerűen szánalmas.

 • jurta

  @imre
  “Jelenleg a Magnet Bank az ideális választás, a bankkártya 200 Ft-os havidíján kívül semmiért nem kell fizetni.”

  Ez igaz, de a havi 200 Ft-ért egy elég korlátozott MasterCardot kapsz (interneten és külföldön csak ritkán fogadják el). Én is gondolkozom egy ideje, hogy a fő forgalmamat a magnetes számlán fogom intézni, de ha úgy váltasz, hogy csak a magnetes kártyád marad, akkor érdemesebb a havi 300 Ft-osat kérni (dombornyomott, széles körben elfogadott).

 • kridli

  @nxalex én úgy emlékszem anno fax-on szüntettem meg. Itt a link a nyomtatványhoz:
  axa.hu/static/axa_internet/sw/file/BA137_Szamlamegszuntetes_1.pdf

 • NxAlex

  @kridli
  Köszi! Megpróbálom így elintézni.

 • Andris

  nekem csak TBSZ. vagyis ” Tiszta haszon ” számlám van az AXÁ-nál remélem ez ingyenes marad.

 • Kiszamolo

  Valaki írt egy hozzászólást, valami olyan volt a lényege, hogy azért most emelnek árat, mert így mindenki a kormányt szidja és nem a bankokat.

  Nyomtam egy elfogadást, erre úgy eltűnt a hozzászólás, hogy fogalmam nincs, hogy hol van. Se a lomtárban, se a spamek között.

  Úgyhogy bocsi, írd újra.

 • kridli

  @kiszamolo nem tűnt el, én látom (Furgyele néven).

 • Kiszamolo

  Az hogy került oda? Az adminban nincs ott a hozzászólások között. Ideje frissíteni a motort…

 • Jelentéktelen Hangya

  “Ha másként nem döntesz, automatikusan az első csomagba tesznek át.”

  Ez az információ honnan van? Az oldalon elérhető a Kamathozó április 12-től érvényes kondíciós listája, mint nem értékesített bankszámla hirdetmény:

  axa.hu/static/axa_internet/sw/file/Nem_ertekesitett_Lakossagi_bankszamla_hirdetmeny_20140412.pdf

  Ezt én úgy értelmezem, hogy meglévő ügyfeleknek maradnak az eddigi feltételek, újak viszont csak az Oké csomagok közül választhatnak. Tévednék?

 • Jenő

  Mennyi idővel előtte kell a banknak jelenteni a változást?

  Azaz, mennyi időnként kell rápillantanom a hirdetményekre.

 • Palyika

  A KHB-nál sem jobb a helyzet. Eddigi start csomagom ~700 Ft/hó-jával szemben találtam két számlavezetési díjat tavaly november-decemnberre (ha jól emlékszem) 3690 Ft/hóra.
  Telefonálásomra a reakció, a Hírdetményben benne volt (82 oldal, naponta olvasom, mint mindenki), így tájékoztatottnak minősültem.

  Szép, mondhatom

 • tomkovi

  Az lenne a kérdésem, hogy az miből derül ki, hogy nem lehet a jelenlegi Kamathozó számlában maradni?

  Amikor utoljára néztem még volt olyan hirdetmény tervezet is, hogy a Kamathozó díjtételei a már nem értékesített számlák közé kerül, de arról nem volt benne szó, hogy megszűnik.

  Előre is köszönöm a választ!

 • Feri

  @jelentektelen-hangya
  Így van, én is így értelmezem! Szerencsére.

 • Kiszamolo

  Nekem telefonon mondták, hogy kivezetik a csomagot és az ügyfeleknek nyilatkozni kell, hogy melyikbe lépnek át, ha nem nyilatkoznak, akkor az elsőbe kerülnek.

 • tomkovi

  Ebben az esetben az lenne a kérdésem, hogy ilyen helyzetben lehet-e valamire hivatkozni, hogy a számla megszüntetésekor, amikor ugye a bankártyát is le kell hozzá tiltatni, ne kelljen kifizetni a 10000 Ft-os letiltási díjat (mastercard)?

  Mert akinek esetleg még társkártyája is van hozzá, a jelenlegi kondíciókkal nem biztos, hogy megéri megszüntetni a számlát, ha ki kell fizetni a kártya letiltásokat… 🙁

 • Kiszamolo

  Ilyenkor nem letiltod (elvesztés), csak visszaadod a kártyát. Az nem kerül pénzbe.

 • Jelentéktelen Hangya

  @kiszamolo : De akkor szerinted mi az a hirdetmény?

 • pxr

  @imre: na pont ezért (is) emelnek. A semmit nem csináló, vagy semmi díjat nem termelő ügyfél senkinek sem kell, maximum rövid ideig. Ld. Citi tömeges felmondásai…:)

 • Kiszamolo

  Hát igen, ha az ügyfél csak kiveszi a pénzt a bankkártyával a bank költségére, mást nem hoz, akkor gyorsan megválnak ezentúl tőle.

  Mert sokakban az a félreértés él, hogy a banknak muszáj velem szerződést kötni, vagy azt fenntartani.

  Ahogy neked sem muszáj egy banknál számlát vezetni, a banknak is joga van válogatni, akár tömeges felmondással, vagy számlacsomagok visszavonásával.

 • Vazul

  “Hát igen, ha az ügyfél csak kiveszi a pénzt a bankkártyával a bank költségére, mást nem hoz, akkor gyorsan megválnak ezentúl tőle.”

  Amikor nyilatkozni kellett a bankomnál, hogy honnan akarom az ingyenes felvételt, akkor megkérdeztem, hogy milyen előnnyel jár, ha egyáltalán nem nyilatkozom. Azt a választ kaptam, hogy semmivel, de ezek szerint azért mégsem járok rosszul, ha a inkább a bankkártyámat szeretem használni.

  Így viszont felvetődik a kérdés, hogy mi lesz azokkal, akiket egyik bank sem lát hosszabb távon szívesen? Vagy ők majd kapják kp-ben a fizetésüket? (Akkor meg minek az ingyenes felvétel? Vagy jön majd a törvény, hogy nem lehet a szerződéseket csak ezért felmondani? 🙂 )

 • Caruso

  Párszor átolvasva nem is olyan rosszak ezek a kondíciók, ha hosszú távon tartják az akciós díjakat. Persze aki 10 eFT-ot tárolt a bankszámláján annak rossz lesz, de például a VIP betétszámla nem is nagyon változik.

  Amit problémásnak látok, hogy az OKÉ 2-4-ig miért nem adnak rendes kamatot a bent tartott pénzre. Mondjuk valaki berak 1.000 eFT-ot, hogy ne kelljen havidíjat fizetnie az egy fillért se fog kapni az 1.000 eFT-ja után. Ugyanis ha leköti, akkor már bukja a kedvezményes havidíjat. Ezek a csomagok igazán azoknak éri csak meg, akik ide kapják a fizetésüket és legalább 125 eFT felett keresnek.

  Mi lesz azokkal akik 1 éven belül nyitottak számlát. A számlamegszüntetés most nekik egy ezresbe fog fájni. Vagy ilyenkor szó nélkül fel lehet mondani? Kérdés, hogy akkor mikortól.

 • Jan

  Nekem is úgy tűnik, hogy akinek Kamathozó számlája van, az marad abban a régi feltételekkel.
  Nem először lenne, h banki ügyintéző rossz infot mond.

 • banki manus

  A Kamathozós ügyfeleknek választaniuk kell majd, hogy melyik számlára szeretnének váltani. Nyilatkozat hiányában az OKÉ1 számlára állnak át a későbbiek során.

  A látra szóló kamattal kapcsolatban:
  1) MNB alapkamattal megegyező látra szóló kamat érhető el 5 M Ft fölött az új OKÉ Betétszámlán, de 500e Ft fölött is MNB-0,5%
  2) feltétel nélkül ingyenes a számlavezetés az OKÉ Betétszámlán
  3) internetbankon keresztül ingyenesen át lehet vezetni a pénzt oda-vissza a saját számlák között..

  Tehát ha valaki ezt hiányolja, akkor ingyenesen elérheti korlátlanul.

  A csomagokhoz tartozó minimum havi jövedelmek 2 részletben is érkezhetnek, tehát pl. ha a mai magyar átlagjövedelmet nézzük, ami ~150e nettó, akkor két kereső ide utalva a fizetését simán elérheti az OKÉ 4 számlát is, benne az összes kedvezménnyel.

  A kártyás vásárlás ingyenes az OKÉ2-OKÉ3-OKÉ4 számlákon. A TBSZ ingyenes maradt.

 • Jan

  De akkor miért van a Kamathozónak fent külön pdf-ben kondíciója áprilistól?

 • kerdezzbatran

  Ha valaki leadta az ingyenes készpénzfelvétel nyilatkozatot az AXA-hoz most pedig úgy dönt, hogy nem kér az oké számlákból ott hagyja az axa-t, az leadhatja másik bankhoz a nyilatkozatot?

  Az Oké 4 számla egyik lehetséges feltétele 3m-os egyenleg. Ha 2% kamattal számolunk, akkor az havi 5000 forint veszteség a nem kedvezményes díj 3900 forintja helyett.

  Erre az új számlacsomagra bizonyítsa be a kormány, hogy valójában az ingyenes készpénz, a tranzakciós adó, bankadó áthárítása.

  Az axa eddig jó vésztartalék számla volt. Ingyen volt, kamatozott is egy keveset. Tud valaki hasonlót?

 • kerdezzbatran

  @kiszamolo “(Illetve a nagyobb csomagokban van havi 1 vagy kettő vagy korlátlan ingyenes utalás, de esetenként maximum 100-200-300 ezer forintig.”

  A kondíciókban egyértelműen az van, hogy “maximum összesen” 2-300 ezer forint értékben. Tehát nem esetenként. Így nagyobb összeg utalását nem lehet megúszni.

 • Brendon

  Úristen.
  És én majdnem lemondtam a CIB online csomagomat, hogy mostantól csak az AXA legyen.
  15000/év a bankkártyára???
  50/25+0,3% utalásra??

  Na ne vicceljünk már, kérem!
  Még az OKÉ3 is a legdrágább csomagok közé emelkedik így, ha a káryadíjat is beleszámoljuk. (World MC-vel meg főleg!)

  Hol van már a kamatom, a visszatérítésem, az ingyen utalásom (jó, az már rég nincs)??

  Amúgy, úgy látom valóban van “Nem értékesített” kondíciós lista áprilistól. Csak épp letölteni nem lehet.

 • Tomi

  Hát, az Oké 3-4 még akár jó is lehet.

  Kedves Kiszamolo, nem tudnál csinálni egy összehasonlítást a jelenlegi, vagy várható helyzetről, hogy mely banknál érdemes bankolni? Hasznos lenne pl axásoknak(mint nekem is), hogy megéri-e lépni vagy nem.

  Első bikkre az oké3 nekem az ingyenes kp felvétel mellet minimális többlet költséget hozna a kamathozó-hoz viszonyítva.

 • Tibi

  Én is úgy gondolom, hogy a régi csomag megmarad, nem látom sehol, hogy nyilatkozni kéne a váltáshoz.
  Remélem, különben megszüntetem inkább az egészet.

 • BJanos

  Gránit Bank bajnok számlacsomagot ajánlom, mint ügyfél, nem mint ügynök. Eddig meg vagyok elégedve, repülnek a meglévő axa számláim…

 • valaki

  A hirdetményben pl az OKÉ1 számlavezetési díjánál ez áll:
  0 HUF, Akciós havi számlavezetés díja a feltétel teljesülése esetén.
  300 HUF, Kedvezményes havi számlavezetési díj a feltétel teljesülése esetén.

  Akciós / Kedvezményes havi számlavezetési díj feltétele (vizsgált időszak: a naptári hónap első napján 0 órától a naptári hónap utolsó nap 24 óráig tart)

  OKÉ1 feltétel: Legalább 500.000 Ft megtakarítási átlag egyenleg a Banknál

  Illetve: Az akciós havi számlavezetési díjat a Bank visszavonásig, de legalább 2014.12.31-ig biztosítja.

  Ezt most úgy kell értelmezni, hogy ha van 500eHUF a Kamathozó számlán és, az átkerül automatikusan OKÉ1-be, de december végéig ingyenes a számlavezetés?

 • valaki

  No, közben észrevettem, hogy a cikkben benne van a válasz. 🙂

 • Dávid

  Jó estét kívánok!

  A hirdetmény értelmezésében szeretnék segítséget kérni, mert az olvasottak számomra nem teljesen egyértelműek.

  “Akciós / Kedvezményes Havi számlavezetési díj feltétele (vizsgált időszak: a naptári hónap első napján 0 órától a naptári hónap utolsó nap 24 óráig tart)
  Legalább 500.000 Ft megtakarítási átlagegyenleg a Banknál.2
  Legalább havi 125.000 Ft jövedelem átutalás kerül jóváírásra a bankszámlára legfeljebb 2 részletben, vagy 1.000.000 Ft átlagegyenleg az adott OKÉ 2 Bankszámlán3
  Legalább havi 200.000 Ft jövedelem átutalás kerül jóváírásra a bankszámlára legfeljebb 2 részletben, vagy 2.000.000 Ft átlagegyenleg az adott OKÉ 3 Bankszámlán3
  Legalább havi 300.000 Ft jövedelem átutalás kerül jóváírásra a bankszámlára legfeljebb 2 részletben, vagy 3.000.000 Ft átlagegyenleg az adott OKÉ 4 Bankszámlán3
  -”

  folyt. köv.