Jaj ne már

Már megint egy csodalehetőség landolt a postaládámba, a Recyclix.

Már azt gondoltam, hogy minden létező hülyeséget kitaláltak a piramisjátékokban, a széndioxid kvótától a saját bitcoinig, az aranykereskedéstől a tárhelybérlésig, de újra és újra rá kell jönnöm, hogy az emberek fantáziája végtelen, ahogy a bepalizható balekok száma sem tűnik limitáltnak a jelek szerint.

Most éppen lengyel hulladék-felhasználásba fektethetsz, 1.700 euró befizetésével egy év alatt 233% profitot érhetsz el a kalkulátor szerint.

De ez nem piramisjáték, mert itt hulladékfelhasználásba fektetsz és másokat kell magad alá beszervezni, mert akkor négy szint mélységig kapsz a befizetéseik után akár 10%-ot is.

Én már nem is akarok erre semmit mondani, aki ezt elhiszi, talán meg is érdemli, hogy kifizessen pár ezer euró tanulópénzt. Hátha legközelebb legalább ennyire nem lesz balek.

(Csak egy kis segítség: vedd ki a humbugot az egészből és kapsz egy 100%-os piramisjátékot: fizess be sok pénzt évi 233% kamatra és szervezz be másokat is. Ha szerinted ekkora üzlet a hulladék, akkor tedd fel magadnak a kérdést, miért akarják neked adni ezt a pénzt, miért nem tartják meg maguknak? Miért nem vesznek fel bankhitelt évi 5% kamatra, hogy fejlesszék a céget? Ha nem kapnak ilyen nyereséges vállalkozásra hitelt egyetlen banktól sem, miért nem kapnak?)

Búcsúzóul egy kép a gyárról, nekem egyből szimpi lett ez a hatalmas, több hektáros gondozott gyáróriás. Az a sok zöld ruhás nem melós, hanem “befektető”, akik a busszal érkeztek üzemlátogatásra.

recyc

Share

120 hozzászólás

 • Conan the Barbarian
  Tehát 25% profitot feláldoztam, cserébe van 20 eszközöm, saját erőből meg tudtam volna indítani egyet. Újabbat már csak hitellel, amit vagy megkapok, vagy nem.

  Ez egy elég újszerű finanszírozási módszer. Leginkább az NyRt-k működésére hasonlít, leszámítva azt, hogy nem kell hozzá tőzsdére vonulni (és előteremteni hirtelen az ehhez szükséges összegeket).

  Én nem látok kivetni valót a Recyclix működésében. Ezt a modellt használják. Lehet, hogy náluk magasabb a haszonkulcs. Ezért tudnak 5 heti 14%-ot adni. Nálam “csak” 4 heti 5-6%-ot kapnál. Bár valószínűsítem, hogy ekkor is jönne az óbégatás mert adok 10%-ot ha hozol valakit akinek pénze van 🙂

  A legújabb lépése a recyclixnak, hogy a 4 szintű “piramist” lecsökkentik EGY szintre. Tehát HA “beszervezel” valakit, akkor az ő befizetéséből 12%-ot megkapsz. Ehhez mit szólsz?

  folyt köv2

 • Kiszamolo
  Conan, köszönjük elég volt.

  Csak a két kérdésre nem tudsz válaszolni:

  – miért adnak 233%-ot, amikor még hitelkártya-hitel sincs 40%, a vállalkozói hitel meg 3-5% maximum. Ha nem kapnak ilyen jövedelmező vállalkozásra hitelt senkitől, miközben a bankok kétségbeesetten keresik, hová lehetne hitelt kihelyezni, vajon miért nem kapnak?

  – évi 20% tőkearányos megtérülésre a vállalkozások 95%-a megnyalná a 10 ujját. Hogy lehet, hogy itt úgy fizetnek ki 233%-ot, hogy még nekik is brutálisan megéri?

  Csak egy picit kellene gondolkodni és nem a mesékben hinni.

 • Péter86
  Nem kell sokáig keresgélni fórumokon, hogy a pénzük után kétségbeesetten futni próbáló befizetőkre akadjatok. Meg panaszokra, hogy az oldal azt kéri, hogy tegyél még “ilyen, meg olyan” címen befizetéseket, hogy a pénzedhez jussál. Továbbá kamu cégpartnerségek, virtuális iroda, photoshoppolt teherautók, stb. Messziről bűzlik. Egyszerűen nevetséges, hogy valaki még védeni is próbálja…
 • Greta
  Már ne is haragudjatok… regisztráltatok már a recyclix oldalán??? aki nem tudja miről van szó, inkább hallgasson el… 1000 eurom van benn, s 5 hetente 140 eurot kitudok szedni…… akkor meg mi neked a szélhámosság??? jah és embert se hívtam meg magamhoz, az annak jó, akinek nincs pl. 100 euroja sem befektetni, s más emberek jutalékából akar pénzt magának….. szóval okosan az ilyen kijelentésekkel szerintem!!!
 • Kiszamolo
  Greta, tehát visszakapsz a saját pénzedből havi 140 eurót? Naccerű. 🙂
 • Greta
  Mondjuk úgy, hogy havonta 140 euroval több a pénzed….. aki nem csinálja, az szerintem hallgasson, és fa××ságokat ne állítson……
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  , 40 hét múlva írj, hogy akkor is megkapod-e a 140 eurót!

  (Amúgy tudod, miért 40-et írtam?)

 • Greta
  Már letelt a 40 hét 🙂
 • Péter86
  Greata, csak arra figyelj, hogy ne akkor lépjenek olajra, amikor megteszed az újabb 1000 eurós befizetést, mert a végére nagy bukó lesz…
 • Balázs
  Idézek:

  ” Kiszamolo
  2016-09-25 at 08:57

  [Mély sóhaj]

  Barátom, ha te elhiszed, hogy van bármilyen befektetés, ami évi 250% hozamot hoz és ezt neked oda is akarják adni, akkor vágj bele, tanulópénznek jó lesz. ”

  ????

  Kicsit nekiültem számolni. A recyclix 5 hetente ad 14% profitot. Ez ugye 35 nap, de legyek nagyvonalú ezért azt mondom havi 14% a profit. Ha ezt felszorzom 12 hónappal, akkor az 168% lesz egy év alatt, nem pedig 250%! Ha ehhez hozzáveszem, hogy ez a 168% a befizetett pénzemet is tartalmazza, akkor az első évben csak 68% nyereség marad, amit 12 felé osztva, máris kijön, hogy havi 5,66% profitom lett. Kihagytam volna valamit?

  Namármost, 7 hónap aktív Recyclixezés után már a pénzemnél vagyok, innentől nem fenyeget, hogy veszteségem lesz az üzletből, ha bezárna. Január óta vagyok benne a programban és most a 9. hónapot írjuk. Szerintetek megszívtam? A cikk sajnos felületes

 • Balázs
  Megint idézek
  “Péter86
  2016-09-28 at 13:39

  Nem kell sokáig keresgélni fórumokon, hogy a pénzük után kétségbeesetten futni próbáló befizetőkre akadjatok. Meg panaszokra, hogy az oldal azt kéri, hogy tegyél még “ilyen, meg olyan” címen befizetéseket, hogy a pénzedhez jussál. Továbbá kamu cégpartnerségek, virtuális iroda, photoshoppolt teherautók, stb. Messziről bűzlik. Egyszerűen nevetséges, hogy valaki még védeni is próbálja…”

  Kár hogy lemaradtál a hírekről. Mielőtt butaságokat írsz, legalább olvass előtte. Nincs kamu cégpartnerség, a photoshopolt kamion pedig egy túlbuzgó francia tag műve volt. Soha nem jelent meg a Recyclix hivatalos oldalán. A “teherautók” többesszám használata pedig egyenesen rosszindulatú hazugság.
  A többire hogy rákeress, rád bízom. De ne terjessz hazugságot…

 • Kiszamolo
  Aztán a kamatos kamatról hallotál-e? 🙂

  egyébként az ő saját kalkulátoruk mondja ezt, nem én.

  Tehát te időben beszálltál a piramisjátékba, csak más balek fog sokat veszteni. Akkor az mindjárt más, remélem már sok embert beszerveztél.

  S mégis miben felületes a cikk? Két egyszerű kérdés van benne, még senki nem válaszolt rá. Szerintem az összes ilyen félrebeszélő hozzászólás a felületes.

 • Kiszamolo
  A recyclix hivatalos oldalán konrétan semmi tény nincs, de ez nem is zavar senkit, aki piramisjátékot szeretne űzni.

  Üzleti jelentés, éves mérleg, beszámoló, partnerek, stb, stb.

  Mondjuk a célcsoport szerintem megnyitni sem tudná a fájlt, nem hogy értelmezni.

 • Balázs
  Az mindenesetre korrekt, hogy nem moderáltál ki.

  A kérdéseidre a cikkben, az első beírásomban már válaszoltam, csak éppen nem fogadtátok el 🙂 De ez a ti dolgotok és jogotok.

  A kamatos kamatról persze hallottam, de annyi eszem azért van, hogy addig ne foglalkozzak vele, amíg ki nem vettem a befizetett pénzemet. Botorság másképp csinálni (és ez a legenyhébb kifejezés). No, nem azért mert itt csalókról van szó, inkább ez amolyan biztonsági-óvatossági rutin.

  Ami nem fér a fejembe, hogy miért nem tudtok semmit elfogadni? Én is alapvetően szkeptikus vagyok a legtöbb biznisszel kapcsolatban, mondjuk az esetek 98%-ban, a Kairost is beleértve. De azért létezik az az 1-2% a mérleg másik serpenyőjében. Ez most itt a Szkeptikusok Klubja vagy pedig egy olyan társaság, ami néha legalább elismer egy-két bizonyítható tényt?

 • Kiszamolo
  ott a két pofonegyszerű kérdés, adj rá választ.

  Ha nem tudsz, akkor máris egyértelmű, hogy egy csalás az egész, ráadásul a legprimitívebb fajtából.

  Miért nem vesz fel bankhitelt, miért nem kap, ha nem kap egy ilyen bombaüzlet és hogy lehetséges 233%-os éves megtérülés úgy, hogy még nekik is megéri?

  Azt már kérdezni sem merem, hogy miért nincs felső limit, amikor korlátlan szemetet nem tudnak felvásárolni. Meg hogy miért nem tudunk semmit a cégről, hol az elmúlt évek adóbevallásai, mérlegei, stb. Ezek már csak apró nüanszok, elég válaszolni a többi kérdésre.

 • Családfő
  Az utóbbi néhány hozzászólás alapján pompásan látszik, hogy a gondolkodni nem tudó/akaró emberek a piramisjátékok célcsoportja. Már a számolás sem erősségük, de legalább önbizalmuk van és rendületlenül hisznek abban, amiben annyira szeretnének.

  A tények által nem hagyják magukat összezavarni, bármennyire nem életszagú az üzleti modell, nagyon erősen próbálnak hinni a dologban. Egy kis részük szerencsés is lesz (=időben szállt be), ez persze megerősíti a hitében. Számukra az a tény, hogy éppen folyik a pénz, már bőven elegendő ahhoz, hogy legitimizálják az egészet, és lelkesen terjesztik a sikert. Ez további gondolkodni nem tudó/akaró embereket, akik közben mohók (mit nekik a PMÁK kamata) vonz be. Aztán amint borul a bili, két dolog jön: a sírás és egy új bomba lehetőség.

  Majd kezdődik minden elölről.

 • QTT
  Minden ilyen cikk alatt megjelennek a gőgös megmondóemberek, hogy márpedig működik, a fórum népe pedig korlátolt… Azt nem értem, hogy miként találnak ide minden egyes cikknél. Sokan nem a blog rendszeres olvasói az egyértelmű… Beírják a google-ba a kedvencük nevét és keresik azokat az oldalakat, ahol rosszat írnak az üdvöskéről, hogy majd ők jól megvédik? 😀
 • antenna
  Agyzsibbasztó volt elolvasni az utolsó 15-20 hozzászólást. Nem az a baj, T. befektetők, hogy ti néhány hónapig kaptok egy kis visszapénzt a saját befizetéseitekből. A baj, ha másokat is meggyőztök és belerángattok, akik bukni fognak. Ha nincs szerencséjük, akkor nem kicsit, hanem k. nagyot. Ha kereshetnétek évente 200+%-ot a szeméttel, átengednétek másnak a bizniszt? Mi a fenének kéne mást bevonni?
  Apropó: Kairos telefon van már? :DD
 • Greta
  Őszintén… ki a fa***m mondta, hogy szállj be…. vagy piramisjáték??? Ha akarod 5 hetente kiveszed a saját pénzed, és a nyereséget is,,, 4 ciklus alatt, ami 4 hónap, már a pénzednél van. Választhatod azt is, mint pl. én , hogy befizetsz 1000 eurot, kiveszed havonta a nyereséget, vagy hagyod a fenébe akár fél-1-2-3 évig, és akkor a nyereséget is hozzáadják, és szép kis összeg jön ki belőle…. ha te csóró vagy, és nem akarsz befektetni te döntésed, de a kutya nem mondta neked, hogy csináljad te is… működik, neked vagy tetszik vagy nem…. ennyi…..
 • Janos82
  @Greata:

  a fortress is evekig fizetett. Naluk is ugyanez volt a sema:)

  Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan megint megcsinalja valaki, csak egy masik nevvel.

  Bamulatos…
  Ahogyan az is bamulatos, hogy mennyire ugyanaz a “vedok” semaja is. Ez most mas, meg csinald te is, es mar fizettek egy parszor.

  Persze, az elejen mindig fizetnek. Hiszen igy tobb penzt teszel majd be, es visszaforgatod a profitot is, sot, gyakran megtobbet… Es ezzel meggyozodheted az ismeroseidet is…:)