Karácsonyi ajándék Nektek

Gondolkodtam, mit kellene adni a hűséges olvasóknak az ünnepek alkalmából. Aztán eszembe jutott: elérhetővé teszem a Kiszámoló Akadémia első alkalmát, ami a pénzügyi tudatosságról, hitelekről és megtakarításokról szól.

Úgyhogy fogadjátok szeretettel. közel három óra pénzügyi oktatás csak Nektek. Ha tetszik, oszd meg a facebook-on, küldd el e-mailben a nagynénédnek, ha szerinted neki is hallania kell ezt.

(A teljes Akadémia januártól lesz megvásárolható itt a honlapon.)

Mindenkinek kellemes ünnepeket!

Videó felvétele és vágás: Mórocz Péter 70/283-3972

Share

168 hozzászólás

 • Gergő
  Köszönjük! Ettől hasznosabb karácsonyi ajándékot aligha tudnék elképzelni. A barátoknak is elküldve! 🙂
 • törekvés

  Szerintem nem 25k HUF lesz az ár, de ezt már Miklós dönti el.
 • szocske
  @törekvés, ezek szerint te még nem nézted meg az első részt 🙂
  (ki van írva többször a videoban, hogy 25ezer lesz az ár)
 • Andi
  Kedves Miklós!

  A Kiszámoló blog hatására tetőtér beépítésünk saját erőből valósulhat meg.
  Köszönjük a tanácsokat, és a sok nagyszerű cikket!

  Üdv.

  Andrea

 • Tegnap este maratonba vegre megneztem az egesz eloadast.
  Nagyon tetszett, varom a folytast. Az nem kerdes, hogy megveszem!
  Koszonom meg 1x.
 • Silverado
  Ez egy jó ötlet, szép ajándék, be is teszem a fa alá. 🙂
  Kellemes ünnepeket mindenkinek!
 • Apu hátrányos helyzetű fia vagyok
  hvg.hu/itthon/20161224_bag_egyesulet_ciganytelep

  Reméljük továbbra is jól működnek. Karácsonyra remélem sokan támogatják őket. Nálad láttam először őket Miklós, de öröm hogy nagyobb oldalak is felkapják Pl. : HVG.

  Boldog karácsonyt! 🙂

 • Feri78

  Köszönöm, végignéztem, tetszett, szép ajándék, mindenképpen megnézem majd januárban a többi részt, nagyon érdekel.

  Egyetértek az előttem szólóval, ismerve magyarországot szerintem az anyagot fél óra alatt lelopják majd, de gondolom ez kalkulált kockázat.

 • Carrie
  Kiszamolo 4 President!
  Csodas ajandek, neked is nagyon boldog Karacsonyt!
 • Teddy
  Köszönöm szépen ezt az értékes ajándékot és a sok hasznos cikket. Az itt olvasott pénzügyi tanácsok mély adósságválságól emeltek ki és egy hozzásegítettek egy pénzügyileg tudatos életvitel kialakításához. Azóta nagyon sokat javult anyagi helyzetem! Köszönet érte!
  Boldog karácsonyt kívánok Neked, családodnak és a blog olvasóközönségének!
 • Dénes
  Köszönöm. Boldog Karácsonyt kívánok neked!
 • Jenő
  Na, van itt fejlődés, egyrészt, hogy online adod a teljes képzést, illetve hogy az ingyenes mintával végre jobban felkelted a vevő érdeklődőst az akár az offline képzésre is. Évek óta mondja ezt pár olvasód, ezek szerint érdemes hallgatni rájuk. 🙂

  Seth Godin egy elég híres tanácsadó, szerinte nincs olyan tanácsadó, aki ne szeretné, ha a lehető legtöbb emberhez eljutna a cucca, beleértve mindenféle szürke csatornákon keresztül akár olyanokhoz is, akik nem fizetnek érte. : arra én is kíváncsi leszek, hogy dolgozza majd fel , ha az egész nem 5 ezerért, hanem ingyen lesz fenn az nCore-on. Szakmailag, emberileg. Nem én fogom feltenni, nekem nincs is nCore kontóm, csak hangosan gondolkodom. FYI, angolul sokkal nagyobb a választék legálisan ingyenes, vagy nagyon olcsó anyagokból, semmi extra, ez az élet rendje. Magyarul magasabb árat tudsz elkérni.

  Mindenkinek boldogat!

 • Laci bácsi
  Kedves Miklós!
  A videó anyag nagyon tetszett, egyetértek az általad elmondottakkal, én világ életemben ennek megfelelően éltem. Ezt a pénzügyi tudatosságot a szüleimtől tanultam, ill. vettem át.
  Egy dolgot hiányoltam az elmondottakból. Nevezetesen a párkapcsolat minőségét. Ugyanis rá tudja nyomni a bélyegét az anyagi hátterünkre egy rosszul sikerült házasság. Had ne részletezzem. Ergo, egy jól felépített egzisztenciának az egyik alapfeltétele, hogy az ember ne házasodjék sűrűn, és akkor is jól. / és itt nem csak elsősorban a pénzről van szó, tévedések elkerülése végett mondom / Hát, röviden ennyi részemről. Ja, nyáron voltam 20. éves házas.
 • Balázs
  Nagyon köszi a videókat!
 • Lakatos
  Kiváló ajándék! Mielőbb jöhet a megvásárolható változat!
 • imbuszkulcs
  Koszi, hogy felraktad az anyagot.
  Akik korabban voltak mar akademian es a blogot is rendszeresen olvassak, hozzajuk lenne egy kerdesem.
  A blogban posztoltak es az akademia anyagaban, mekkora az atfedes?
  Gondolkozom a video anyag megvasarlasan, azonban az elso reszben talalhato informaciok nagy reszet, mar olvastam a blogon, vagy valamilyen mas csatornan (totalcar, komment, etc.) – persze igy is hasznos volt feleleveniteni.
  Mit gondoltok, sok plusz informaciot tartalmaz a kepzes, az itteni bejegyzesek+kommentek informaciojahoz kepest, megeri a befektetest?
 • Ágnes
  Kedves Miklós!

  Köszönöm ezt a videót, a második videó végéig azt hittem, hogy jól csinálom, de ott rá kellett jönnöm, hogy van bőven hiányosságom!
  Boldog karácsonyt, és további sok sikert kívánok!!

 • Bac
  Ez egy remek ötlet volt, köszönjük. Kellemes ünnepeket!
 • P. G.
  Köszönjük. Másodszor is megnézem most (gyorsítva). Ha valaki megveszi majd januárban, akkor többször is megnézhető majd, vagyis hosszú távon is hozzáférhető lesz?

  Van, amiben megerősítést kaptam. Van 3+ millió forint megtakarításom, mindig úgy voltam vele, amíg nem ér el egy kritikus tömeget, nem érdemes variálni a befektetésével. Most egy takarékszámlán van. Hátránya, hogy időnként megdézsmálom egy kicsit, majd visszautalom. 🙂

  Egy kis pénzem sajnos benne ragadt egy vegyes biztosításban, pár évig még fizetnem kell a havidíjat. Annak idején rászedett minket a biztosítási ügynök. 10 évre kötöttük volna meg, biankó nyomtatványt írtunk alá, de ő 20 évre jegyezte be. Felvette érte a bónuszt, én meg még mindig nyögöm a havidíját. Számolom vissza az időt. 🙂

  Videóról: nekem nem mindig egyértelmű a példasztorikban, ha valaki x forintot keres, az nettó vagy bruttó, csak sejtem, mikor melyik.

 • gab
  Köszönöm a videókat, meg fogom nézni! Boldog Karácsonyt kívánok és köszönet az eddigi munkádért!
 • Expat
  Kedves Miklós mindenki nevében azt mondom, hogy köszönjük szépen a nagyvonalú ajándékot és Kellemes Ünnepeket Kívánunk az egész családnak.
  Ha lehetne egy kívánságom, akkor azt kérném, hogy szívesen vennék tőled egy olyan kiadványt ami legalább 20 általad bonyolított tanácsadást, esettanulmányt ölelne fel. Kíváncsisággal olvasnám emberek történetét, hogyan sikerült megváltoztatni pazarló életüket, vagy éppenséggel hirtelen meggazdagodásuk okait.
 • Feri78
  nagyon jó ötlet, engem is érdekelnének az esettanulmányok
 • Tamás
  @Jenő

  ncore ellen nem lehet védekezni, bár szerintem pont ők olyanok, hogy ha szól nekik a tulaj, akkor nem teszik ki az anyagot, illetve tiltják, valamint tiltott listán szerepeltetik (és aki ennek ellenére kiteszi, akkor azt elsőre talán csak talán figyelmeztetik) korábban ez volt a módi talán az ákos albumokkal.
  adni kell valami egyszer használatos bónt, vagy ilyesmi ami beváltható mondjuk egy tanácsadáson x eFt értékben.
  Azt ellen meg nem lehet védekezni sehogysem, hogy 2-n veszik meg, és nem kell nekik más.
  Ettől függetlenül kíváncsi leszek a dologra, nekem is megérné a megvétel, mert nem kell akkor x alkalommal elutazni, időt tölteni esetleg akkor, amikor nem optimális, a visszanézés lehetősége meg szintén magáért beszél.
  Talán optimális lett volna egy dec-i megjelenés az idei kimaxolós dolgok miatt..

 • Siculus
  Miklós,
  nagyon köszönöm a feltett videókat, valamint a sok-sok hasznos tanácsot, tippet amit a blogodon találtam!
  Mostanában egyre inkább az foglalkoztat a “továbbadás” gondolata, azaz hogy miképpen tudnám a 2 nagy kamasz gyermekem pénzügyi nevelését elmélyíteni, és azt hiszem, hogy ez a 2 videó esetükben kezdetnek tökéletes.
  (A 0. lépés az volt, hogy a múlt héten 0 forintos OTP junior számlát nyitottunk velük).
  A két kisebb gyermekem pü. “képzése” még ráér, de a zsebpénz már ott is motiváló eszköz 🙂

  Tényleg, nem gondolkodsz azon, hogy pl. kamaszoknak is oktass valamit kissé könnyedebb stílusban? Akár iskolákban, meghívott előadóként? Hiánypótló lenne…

  Áldott, Békés Karácsonyt Neked és családodnak, valamint tartalmas új Esztendőt kívánok!

 • hiddenlol
  Na, nyomjuk meg srácok. Én megveszem a videókat, ha majd meg lehet. Tetszett.
 • Laca79
  Végére értem én is, köszi Miklós!!
  Bejelentkezem én is a vásárlók közé s az sem fog érdekelni ha vki felteszi 5e-ért, nem táplálom a “fekete gazdaságot” 🙂
  Boldog ünnepeket mindenkinek!!
 • Bluestar
  Megnézve a két videót nagyon tetszett, azonnal megveszem ha elérhető lesz!
  Lopás ellen lehet védekezni, előre kell irni egy documentumot amely tartalmazza h a te anyagod szerzői jogvédelem alatt áll és kéretik minél előbb törölni, ezen a documentumon legyen ügyvédi – közjegyzői pecsét telefonszám miegyéb, be kell szkennelni és ha valahova felkerül mehet egyből az oldal tulajdonosának egy levél, abban megjelolod a linket amit el kell távolítani, csatolod a documentumot, illetve felszolitod, hogy amennyiben x napon belül nem kerül törlésre az illegális tartalom az oldalról, akkor kénytelen leszel a tárhely szolgáltató illetve a domain regisztráló cégek felé fordulni, hogy az általuk hostolt/regisztralt domain illegális tevékenységet folytat. Tuti siker 🙂 A két legnagyobb magyar torrent oldal bithu, ncore: előre irj nekik e-mailt, kérd meg őket legyen tiltólistás és adj kupont nekik :)))
 • hemond
  Kedves Miklos!

  Végre láttalak is és nem csak olvastalak, meg van az ember a gondolatok mögött!

  Kellemes ünnepeket kivanok!

 • Nickman
  Köszönöm a videót és a blogot is!!

  Áldott, Meghitt, Kellemes Ünnepeket kívánok!!!

 • Tudatlan
  Kedves Miklós! Köszönjük szépen a videókat és a sok hasznos tanácsot!

  Mindenkinek további szép ünnepeket és boldog új évet kívánok!

 • Mészáros László
  Talán ennek az ajándéknak örültem legjobban 🙂
  Nagyon szépen köszönöm!

  Békés Ünnepeket kívánok mindenkinek!

 • Zoltán
  Nekem csak az időzítéssel van bajom. Jobb lett volna karácsony előtt, mert akkor könnyebben megoldom az ajándékozást magamnak. 🙂
  Ha viszont jövő karácsonyra lenne időzítve, akkor lehetne használni profi felszerelést a felvétel rögzítéséhez, és a táblás rajzok helyett látványos animációkat. Persze nem panaszkodom, így is meg fogom majd venni.

  A másolás védelemhez lehetne egy olyan, ha csak itt az oldalon lehet majd megvenni a pakkot, hogy lenne a videóban valahol egy egyedi azonosító, amit vásárláskor feljegyzel, hogy ki kapta az adott azonosítójú videókat. Ha valahova felkerül, akkor rögtön lehet tudni, hogy ki volt a hunyó, és mehet a jogászkodás.

 • Lóri
  Szia Miklós!

  Köszönet! Viszont nem maradt el a 3. rész véletlen? A fejlécben közel 3 órát írtál, viszont ha jól számolok, akkor 2 óra 5 perc körüli tartalom van a két részben, a második rész ráadásul úgy ér véget, mintha nem is érne véget még:)

  Köszi

 • V
  igen egy egyedi azonosito bal felso sarokban vizjelkent ami vegigkiseri a videot, igy konkret szemelyhez lehetne kotni hogy ki osztotta meg ingyen. Viszont ez az egesz maceras dolog lenne, ha meg csak az elso 1-2 percben kapja meg az azonositot azt meg szimplan kivagjak mielott felteszik
 • Mucika
  Az Isten áldjon meg Téged és a családodat, kedves Miklós! Köszönjük az ajándékodat!
 • Enikő
  A mi családunkban nincsen karácsonyi ajándékozás évek óta, csak a gyerekeknek szolidan, ezért nagy örömmel vettem és néztem Miklós ajándékát.
  Az év végi jutalmamat félretettem, és januárban megveszem az előadásokat.
  Köszönöm az egyedülálló anyák nevében is, eddig nem sikerült az időmenedzselésem úgy, hogy Kiszámoló Akadémiára el tudjak jutni.
 • Kiszamolo
  Lori, a vágás miatt lett rövidebb, a valóságban majdnem 3 óra volt.
 • Zoltán
  @V: Én valami olyasmire gondoltam, hogy a letöltésnél kódszinten adná hozzá a videóhoz az egyedi azonosítót, mert így lehetne automatizálni. Tehát lejátszás közben nem látszódna semmi belőle a képernyőn. Viszont kérdés, hogy egy konvertálásnál mi maradna az egyedi azonosítóból.
 • Kiszamolo
  Zoltán: vdocipher.com/blog/2014/12/add-text-to-videos-with-watermark/

  Létezik, csak nagyon drága.

  Ami olcsóbb, ott meg könnyű kimaszkolni.

 • Usespanner
  Hát én eddig is hasonlóan tudatos voltam, mint amit Miklós felvázol “ideális” viselkedésnek.
  No hitel, jövedelmem több mint fele megtakaritva, befektetés ETF-ben a tőzsdén.
  De rám tökéletesen igaz, hogy ülök a langyos pocsolyában angolt tanitva havi 180-ért…
  Elég motiváló volt a videod!
 • om617
  Amennyiben minőségi termékről van szó, akkor két eset történik kiadás után:
  1. úgyis lewarezolja. Szerintem teljesen mindegy, hogy a kölcsönzőkben tiltva van-e vagy nem. Nem létezik nem megkerülhető másolásvédelem. (Lásd BluRay)
  2. úgyis megveszi, legfeljebb vár, amíg olyan ár kategóriába nem kerül, hogy “megérje”. (Lásd gog.com, ahol védelem nélkül adják a játékokat, mégsem mentek csődbe)

  Részemről a kettes opcióra fogok szavazni.

  Miklós: én is hálásan köszönöm a cikkeidet és természetesen a videókat is! (A hozzászólók véleményéről nem is beszélve!)

 • Paprikajancsi007
  Köszönjük!

  En is kedveskedek neked/nektek egy kis ajandekkal.:

  youtube.com/watch?v=-SAHxEWm-lA

  Ha jot akartok nevetni..:DD

 • Anyukica
  Kedves Miklós!
  Kb. két éve lettem rendszeres olvasója a blognak. Azóta átrendeztük a férjemmel a megtakarításainkat, és itt olvastam több nagyszerű lehetőségről, akcióról is, amelyek közül többet ki is használtunk. Szóval, ki nem hagynék egy írásod sem. Most a videók megnézése után mégis egy kis hiányérzetem van. Nagyon tanulságosak a történetek, csalinak jók, de ennél én többet szeretnék: megoldásokat, konkrétumokat. Remélem a folytatás valóban a tanításról, tanulásról fog szólni, ahogy eddig is megszoktam Tőled. Jó lenne egy rövid leírás arról, hogy milyen témakörök lesznek az online anyagban. A munkádat, elkötelezettségedet mélységesen tisztelve kívánok boldog új évet.
 • Attila

  Köszönjük, hogy megosztottad velünk a videót!
  Nagyon jó gondolatébresztő volt a feltöltött, “bevezetés” rész. Nagyon tetszett a legvégén a konkrét számolás, amikor a hosszú távú, költségeket osztod vissza és vonod le a havi fizetésből. Bizony itthon is nagy csend volt, amikor megnéztük.

  Az előadás során sokszor eszembe jutottak Dale Canegie, Sikerkalauz könyvei, abban is sok bölcsességet olvastam régebben. Valóban látszik az előadáson a teológia vonal, de nem csak a Bibliára való utalások miatt, hanem az előadásmód miatt is, ami szerintem jó irányba hatott, végig lekötötte a figyelmünket. Ezzel csak arra utalok, hogy ezek alapján a tudatos pénzügyi tervezés nagyobb része pszichológia. A saját célok és az elhatározás megerősítése.

 • Attila
  A jövőben, online megvásárolható előadások levédésére szerintem is célszerű némi erőforrást fordítani, de 100%-os védelem nem létezik. Ami a képernyőn megjelenik, azt fel lehet venni. Megnehezíteni lehet az esetleges lopást, ennyi energiát érdemes ráfordítani.

  mediacollege.com/video/streaming/protect/

 • Buci
  ha 1 hónapot kell gobdolkoznod rajta, akkor valószínűleg nem teheted meg, hogy megvedd 😀
  Nagyon jó anyag, köszönjük, nagyon egyetértek Miklóssal, én is ezen elvek szerint élek évek óta. Vonattal járok, nagyon kis költségű albérletbe lakok, a kocsim is nagyon gyenge és senki nem gondolná mennyi pénzem, befektetésem van. Igaz, lehet ennek az életmódnak hátulütője is van, a csajok közt nem aratok osztatlan sikert :-D. Az előadásanyagot megveszem, és tervezek konzultációt is összehozni, kiváncsi leszek mit szól a portfoliómhoz, stratégiámhoz Miklós.
 • Buci
  Kellemes ünnepeket kívánok Miklósnak és az olvasóknak is
 • 74s
  off:
  Régebben volt cikk egy jól diverzifikált etf portfólióról, ami az egész világgazdaságot lefedi. Ha valakinek megvan, légyszíves linkelje.
  Többet szeretnék megtudni arról, hogyan diverzifikáljak, kellenek-e nekem small cap részvény etf-ek, fejlődő országok kötvényei, nyersanyag etf, milyen országokkal érdemes egyáltalán foglalkozni?
 • jurta
  Szerintem Miklós többször átgondolta a fizetős részek ellopásának kárát, mint ti (és a mennyiségeket felbecsülve alighanem arra jutott, hogy a terjedés többet hoz tanácsadás-megrendelésben, mint amennyit visz akadémia-részvételben 🙂 ).
 • Tibor
  @Buci: addig orulj, a noknel nagyobb penznyelot meg nem talaltak fel 🙂