Kiszámoló életbiztosítás

A Kiszámoló Egyesület csoportos életbiztosítást kötött, melyhez az egyesület tagjai és pártoló tagjai jogosultak csatlakozni.

A biztosítás tisztán kockázati életbiztosítás, ha meghalnál, fizet 20 millió forintot, ha balesetben 35 milliót, baleseti rokkantság esetén 20 millió forint rokkantságnak megfelelő százalékát, 70% felett további 12 milliót, kritikus betegségek esetén 2 millió forintot és a többi. A pontos részleteket itt találod. (Az összegek összeadódnak, vagyis közlekedési baleseti halál esetén fizet a normál halál 20 milliót, a baleseti halál 15 milliót és a közlekedési halál biztosítás további 15 milliót.)

Ajánlott mindenkinek, aki családfenntartó, vagy csak szeretne védelmet baleset vagy kritikus betegségek esetén. A havidíj 4.990 Ft, amely tartalmazza már az egyesületi tagdíjat is.

Ha érdekel a lehetőség, olvasd el, hogyan tudsz csatlakozni. Ahhoz, hogy részt vehess a biztosításban, be kell lépned az egyesületbe. Ez további költséggel nem jár, minden költséget tartalmaz a havidíj.

Hogy mi az a csoportos életbiztosítás és mit kell tudni a mi biztosításunkról, azt az alábbi cikkekből tudod meg:

Kapcsolódó cikkek:

Megszületett a Kiszámoló Életbiztosítás! 

Ki kössön életbiztosítást?

Kiszámoló életbiztosítás kérdések és válaszok

Hogyan tudsz csatlakozni a csoportos életbiztosításhoz?

Pofon egyszerűen, három egyszerű lépésben. Kinyomtatsz két oldalt, két borítékban elküldöd két címre és kitöltesz egy online belépést.

Azonban fontos, hogy ezt a három pofonegyszerű lépést jól csináld meg. Kérlek, figyelmesen olvasd el, hova mit kell küldened.

Első lépés:

Töltsd le innen a biztosító egészségügyi nyilatkozatát, nyomtasd ki és töltsd ki értelemszerűen, majd saját kezűleg írd alá. (Ha nincs nyomtatód, a legtöbb városban találsz nyomtatási lehetőséget, ha máshol nem, fénymásoló szalonokban.)

Szerződő a Kiszámoló Egyesület, ezt írd a megfelelő helyre.

Figyelj oda, hogy minden kérdésre válaszolj, mint házi orvos neve, testmagasság, testsúly, foglalkozás, stb.

Fontos! 2018 májusától ezt a dokumentumot is töltsd le, nyomtasd ki, írd alá mindenhol és küldd el együtt az egészségügyi nyilatkozattal. Ezt a két dokumentumot pedig olvasd el mellé: GDPR és IPID. Ez utóbbi kettővel egyéb teendőd nincs.

A boritékot a két nyilatkozattal add fel postán az alábbi címre:

(Mindkét nyilatkozat kell!!!)

Uniqa Biztosító

Csuk Corina r. “Kiszámoló”

1134 Budapest,

Róbert Károly krt. 70-74.

Figyelj a pontos címzésre, különösen a Csuk Corina sort ne felejtsd el, egyébként bolyongani fog a leveled a biztosítónál.

Figyelem, hiába küldöd be a biztosítónak az egészségügyi nyilatkozatot, ha a másik levelet és az online belépést nem töltöd ki, nem tudunk értesíteni semmilyen úton.

Ha huszonötödikéig beér a nyilatkozatod és elfogadják, a következő hónaptól él a biztosításod, ha a befizetés is beérkezett még elseje előtt. (Huszadika után érdemes elsőbbségi levélben feladni.)

Néhány tipp, mikor nem érdemes beadnod a nyilatkozatot, mert jó eséllyel elutasítják:

– 55 éves elmúltál. (Utolsó belépési lehetőség az a hónap, amelyikben töltöd az 55. évet. A biztosítottságod automatikusan megszűnik abban a hónapban, amikor betöltöd a 60. életévedet.)

– Veszélyes foglalkozásod van. Ide tartozik a legtöbb építőipari munka (ács, bádogos, állványozó, magas és mélyépítő, villanyszerelő, stb.), tűzoltók nem irodai alkalmazottai, mentősök, tűzszerész, fegyveres biztonsági őr, cirkuszban dolgozók, faipari alkalmazott, fakitermelő, ipari alpinista, bányász, olajbányász, vájár, kohóipar, feldolgozóipari fizikai alkalmazott, veszélyes vegyszerekkel dolgozók, energiatermelésben dolgozók, stb.)

Katona, rendőrség fegyveres tagjai azzal a kizárással csatlakozhatnak, hogy a fegyveres munkavégzéssel összefüggő sérülések esetén nem fizet a biztosító.

– Vak, gyengénlátó, siket, mozgássérült vagy. (Nagy a balesetveszély.)

– Bármikor átestél infarktuson, agyvérzésen, stroke-on, rákon, továbbá sclerosis multiplex-ben szenvedők, cukorbetegek, szívbetegek, vérképzési rendellenességben szenvedők, pszichiátriai kezelés alatt állók.

– Erős túlsúllyal küzdesz, a BMI indexed 32,4 felett van. Itt tudod ellenőrizni az értékét. Ilyenkor érdemes egy hosszútávú fogyókúra és életmód-váltás után jelentkezni a biztosításba.

– Erős dohányos vagy, napi 15 szálnál többet szívsz.

– Napi egy üveg sörnél, vagy annak megfelelő alkoholmennyiségnél többet fogyasztasz.

– Droghasználó vagy.

(Ezektől függetlenül a biztosító még elutasíthatja indoklás nélkül a jelentkezésedet.)

Figyelj arra, hogy kárfizetés előtt a biztosító ha szükséges, születésedtől kezdve bekér minden egészségügyi papírod és az is kínos, ha munkaruhában találnak egy építkezésen, ahol munkavállaló voltál, rád dőlve az állvány, miközben azt nyilatkoztad, hogy irodai alkalmazott vagy. Ezért bár lehet hazudni, de nem érdemes, a biztosító elutasíthatja a kárfizetést, ha hamis adatokat adtál meg és ez összefüggésben áll a káresettel. Szóval ezzel ne játssz.

Második lépés:

Be kell lépned az egyesületbe, hogy jogosult legyél a csoportos életbiztosításba való csatlakozáshoz.

Egyrészt töltsd ki az online belépési kérelmet, utána pedig töltsd le innen és nyomtasd ki a papíralapú belépési nyilatkozatot és aláírva küldd vissza az alábbi címre:

Kiszámoló Egyesület

2041 Budaörs

Postafiók 385

A levelet NEEEEEEEEEE küldd ajánlottan és elsőbbséggel is felesleges.

Leírom még egyszer: az AJÁNLOTT LEVELEKET NEM VESZEM ÁT, nincs napi fél órám senki kedvéért üldögélni a postán. Ha ajánlottan küldted a levelet, majd visszakapod és újra tudod küldeni normál levélként.

Nagyon fontos! Mindkét formában add be a felvételi kérelmedet, mert egy káreset esetén első lépésként bizonyítani kell, hogy te az Egyesület tagja voltál. Ugyanezen oknál fogva ellenőrizd az adataid helyességét és saját kezűleg írd alá a kérelmet és a két tanút se felejtsd el. A saját érdeked, hogy papír alapon is elküld a jelentkezésedet!

Ha nem jelentkezel elektronikusan is, nem tudlak értesíteni semmilyen módon! Havonta 7-8 ilyen eset van. Ők teljesen feleslegesen adták fel a két levelet.

Tipp: szintén érdemes kitöltened a kedvezményezett jelölő nyilatkozatot is, ha nem a törvényes örököst szeretnéd, hogy örökölje a biztosítási összeget a halálod esetén. Ezt küldd be a BIZTOSÍTÓNAK az egészségügyi nyilatkozatoddal együtt. Itt is szerződő a Kiszámoló Egyesület és nekem kell majd aláírnom a szerződő cégszerű aláírásánál. Havonta megyek be a biztosítóhoz és ott aláírom.

Tipp: érdemes lemásolnod ezt a nyilatkozatot és együtt tartanod a kötvénnyel és a visszaküldött belépési nyilatkozattal.

Harmadik lépés:

Pénzt ne küldj, amíg nem jeleztek vissza a biztosítótól, hogy elfogadták az egészségügyi nyilatkozat alapján a jelentkezésedet. (Erről az általad megadott e-mail címen értesítünk.)

Ha pozitív választ kaptál e-mailben, kövesd az ott leírtakat. Az alábbi dolgokat kell majd megtenned (de csak az e-mail megérkezése után!):

Fizess be egyhavi kauciót, 4.990 Ft-ot a számlaszámunkra (Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 Kiszámoló Egyesület) Ez a pénz visszajár, ha kilépésnél nincs tartozásod. Fontos, hogy ezt külön utald, a tárgy legyen kaució és a tagsági számod és a neved. Figyelj arra, hogy a közlemény pontosan legyen feltüntetve. (01234567 Tóth Csaba kaució)

– Ezután minden hónapban legkésőbb elsejéig fizesd be a következő hónapra szóló biztosítás díját és a tagdíjat egy összegben (4.990 Ft. Se többet, se kevesebbet ne küldj, ne kerekítsd.).

(Az első -vagy inkább nulladik- hónapban még elseje előtt érkezzen be mind a kaució, mind az első havi díj!)

Figyelj arra, hogy a közleménybe ezt írd: tagsági számod, neved, tagdíj és biztosítási díj. Itt is fontos a pontos közlemény, figyelj oda. (01234567 Tóth Csaba Tagdíj és biztosítási díj, )

Tehát belépés utáni kétszer kell megfizetned a 4.990 Ft-ot, egyszer a kaucióra és egyszer az első havi díjra. Még egyszer: ne egyben küldd és figyelj oda a pontos közleményekre.

Nagyon fontos, hogy minden hónapban időben fizess. (A legjobb, ha állandó átutalást állítasz be és magától elutalják a pénzt minden hónapban, mindenképp még 25.-e előtt) Indokolt esetben, de csak akkor készpénzben is befizetheted az összeget egy Raiffeisen fiókban, de akkor se felejtsd a pontos közleményt.

Ha nem érkezik meg a befizetésed, akkor a kaucióból pótoljuk azt a következő hónapra, majd elkezdjük a kiléptetésedet az egyesületből. Ha pár napon belül nem érkezik meg az elmaradt összeg, ki is léptetünk. Aki háromszor késett, azt kizárjuk. (Ne haragudj, nincs időm szórakozni olyanokkal, akik nem képesek időben utalni, nem egy agysebészet beállítani egy állandó utalást 4.990 Ft-ról.)

Ha egyszer kiléptél, utána újra beléphetsz, de akkor már hathavi várakozásod lesz a biztosításban. Ez azt jelenti, hogy az első hat hónapban csak akkor fizet a biztosító, ha baleset miatt halsz meg. (Ennek oka, hogy ne az legyen, hogy nem fizeted a biztosítást, aztán egyszer az orvos rossz hírt közöl, erre gyorsan visszalépsz.)

Egyelőre még csak havi tagdíj fizetésre van lehetőség, ha lesz rá tömegigény, megpróbáljuk elérni, hogy féléves vagy éves lehetőség is lehessen. Ha szeretnéd ezt, jelezd a hozzászólásokban.

Nagyon-nagyon indokolt esetben (például külföldi munkavégzés) fizethetsz előre többet egy hónapnál, de kérlek, ha van egy mód rá, oldd meg magadtól, ne nekem kelljen erre is figyelnem és mindenképpen jelezd előre, ha ilyen szándékod van.

Mit kell tenned kár esetén?

Írj egy e-mailt a betegsegkar kukac uniqa.hu címre. Másik lehetőség: ezt a nyomtatványt töltsd le (vagy az örökösöd) és küldd be a rajta szereplő címre. Tipp: ne felejtsd el tudatni a hozzátartozóiddal, hogy kötöttél egy életbiztosítást.

Hogyan ellenőrizhetem, hogy él-e a biztosításom?

Egyrészt havonta felteszek egy listát a biztosítottakról rövidített névvel, ahol tagsági szám alapján ellenőrizheted, él-e a biztosításod. (Egy példa itt)

Ezen túl évente maximum egyszer megkérdezheted a biztosítót is. Írj egy e-mailt a betegseginfo kukac uniqa.hu címre. Tárgy Kiszámoló Egyesület kockázati biztosítás. Add meg a neved, születési dátumod és a tagszámod. Ekkor e-mailben visszaigazolják, van-e érvényes biztosításod. Figyelem! Ezeket az e-mail címeket bármi másra használni szigorúan tilos! Ha bármi kérdésed van, kérdezz engem, vagy hívd fel a biztosító központi ügyfélszolgálatát! Itt nem válaszolnak az egyéb kérdéseidre és nem leveleznek veled!

Mikor nem fizet a biztosító?

Mindenképpen olvasd el a biztosítási feltételeket. Itt most csak néhány esetet sorolok fel

– Olyan betegségek és sérülések esetén, ami a biztosítás megkötésének pillanatában már megvolt, a biztosított tudott róla, vagy tudnia kellett róla.

– Hamis adatszolgáltatás mellett keletkezett károk, ha az összefüggésbe hozható a káresettel. (Azt hazudtad, hogy irodai dolgozó vagy, közben leestél az állványról az építkezésen munka közben.)

– Háború, terrorcselekmény miatti sérülés, haláleset.

– Extrém sport (búvárkodás, barlangászat, vadvízi evezés, siklóernyőzés, sziklamászás, stb), nem polgári repülés közben szerzett sérülés.
– Versenyszerű sportolás közben bekövetkező balesetek.
– HIV fertőzés.
– Öngyilkosság, annak kísérlete, elme vagy tudatzavar miatt bekövetkező sérülés.
– A biztosított szándékos, vagy súlyosan gondatlan magatartása okozta a káresetet.
– Súlyosan ittas vagy kábító, bódító szer hatása alatt állt a biztosított és a káreset ezzel összefüggésben következett be.
– Érvényes jogosítvány nélkül vagy a biztosított ittas vezetése során keletkezett károk.

(Fontos: a feltételek úgy van megírva, hogy a munkáltató fizeti a munkavállalók után a biztosítást. Azért vannak benne olyan kitételek, hogy a GYES-en lévők és az egyéb állományon kívüliek nem biztosítottak. Ez ránk nem vonatkozik, mert itt te fizeted magad után a díjat, lényegtelen, hogy egyébként van-e munkád.)

Ha kérdésed van, tedd fel itt a hozzászólásokban.

Share