Ma jár le az adóbevallás határideje

Mint minden évben, idén is közel másfél millió ember az utolsó napokra hagyta a jövedelemadó-bevallás beadását, aminek a határideje ma jár le.

Szintén a mai napig tudsz rendelkezni az 1%-ról.

Tavaly óta a friss házasok kapnak havi 5 ezer forint adóvisszatérítést fejenként, ha ez legalább az egyik félnek az első házassága volt. Ezt sokan nem kérték. Ha te is tavaly házasodtál, a mai napon még igényelheted a visszatérítést.

Ha van ügyfélkapud, ott a legkényelmesebb beadni, egyébként marad a posta, több közülük ma hosszított nyitvatatással üzemel. (Ha nem sürgös az egyéb leveleidet feladni, akkor a helyedben nem ma mennék postára.)

Csak mondom, jobb rosszul kitöltve feladnod a bevallást, amit később ingyen korrigálhatsz, mint ha nem adod fel egyáltalán, amiért csúnyán meg is büntethetnek. Ja és legközelebb intézd még el legkésőbb februárban.

Share

53 hozzászólás

 • szocske
  félreérted. Nem az a kérdés, hogy hányszor 150ezer jár vissza, hanem az, hogy elég-e egy pénztárnak tagja lenni a 150 ezer eléréséhez.
  (régen az volt a szabály, hogy pénztáranként 100ezer, összesen 120ezer volt a visszaigényelhető pénz, a 150-re emeléskor ez az egyenként 100ezres korlát eltűnt)
 • Zabalint

  Bár 10-20 ezret átlag egy évben talán el tudnék költeni róla, de nekem az a 750 ezer nagyon-nagyon sok lenne. Vagy mondjik fél millió, mert önyupra azért megy valamennyi. Nyilván gyerekekkel vagy valamilyen krónikus betegséggel más lenne a helyzet. Kafetériaként gondolkoztam róla, mert maradt 42 ezer a keretből, de már minden számomra értelmes dolgot maxoltam azok közül, amiket lehetett választani, de végül inkább azt is az önyupba tettem, mert ennxiért nem akartam még több adminisztrációt.
 • szocske
  EP és ÖP esetén az a jó, hogy lekötéssel “önellátóvá” lehet tenni a rendszert fiatalon, később meg a többségnek vélhetően jól jön majd, mert ahogy öregszünk vagy családunk lesz egyre nő rá az igény.
  Pl. gyermekszületéskor elég komoly összeg elmegy, amit EP és ÖP visszatérít.
  Ha csak évek múlva tervezel gyereket, akkor ha most befizetsz, majd 2 évre rendszeresen lekötöd a pénzt, akkor a lekötés 10%-át megkapod adóvisszatérítésként.

  Elismerem van némi rizikó benne:
  – változhat az elszámolható termékek köre, mire neked szükséged lesz rá
  – csődbe mehet a pénztár

  Az elsőben csak reménykedni lehet, a második ellen több pénztári tagsággal lehet védekezni valamennyire.
  EP-be én is cafetériából teszem a pénzt évek óta, majd a befizetéseket lekötöm 2 évre, így kapok rá adóvisszatérítést is. Amikor szükség lesz rá, jól fog jönni…