OTP hitelkártya változás

Gábortól jött a hír, hogy változnak az OTP hitelkártya feltételei.

A MOL/Lidl/C&A extra +2% visszatérítés megszűnik:
https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/AMEX_MCBonus_BonusGold_Infinite_akcios_hirdetmeny_20180810.pdf

Helyette az OTP-nél is termékkategóriák lesznek:
https://www.otpbank.hu/portal/hu/Hitelkartyak/OTPBonus_akcio

Szigorítás, hogy szeptember 1-jétől maximalizálva van a havi
visszatérítés összege is az új szerződéseknél (dőlt betűs rész az 5.
oldalon):
https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/Hitelkartya_H_20170717_utani_20180901.pdf

Köszönjük az infót.

Share

95 hozzászólás

 • szocske
  , erre én is, gyakorilatilag a BB-UPC-nek már csak házon belül van versenytársa, azaz a többi BB partnerkártya a konkurencia, a többi szolgáltató messze lemaradt a sok-sok szigorítás, visszatérítési felső határ stb. módosítással az elmúlt években.
  Ez nagyon rossz hír, mert ha a BB változtat ezen a politikán, akkor gyakorlatilag vége a hitelkártyás bűvészkedésnek.

  A BB kártyákon kívül az Erste-Wizz ami még jó visszatérítést ad, Wizz pontokra viszont nincs mindenkinek szüksége.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Társkártyákkal bűvészkedve a K&H is elég jó (2%, max. kártyánként 150 ezer után, beszedésre sajnos nem ad vissztérítést). A kártyadíj viszont jóval magasabb a BB díjánál.
 • Zsolt

  Hát ha a BB UPC megszűnne, akkor erősen elgondolkoznék a jövőn. Jelenleg is ez az Erste Max alig termeli ki a két kártyánk havidíját, meg a tranzakciós jutalékot, kb 1-2 ezer Ft marad havonta mint nyereség. Ha nem lenne 4%-s kategória akkor meg mínuszba is menne. Csak mivel ez van ráállítva a BB kártyára, hogy szedjen be mindent, egyelőre elmegy így, mert a BB jó sokat hoz havonta.
  Jövő márciusban megszűnik az Erste Privilégium L számlám is, de már nyitottam Raiffeisen Prémium Gold 2.0-t helyette a 20 ezer Ft-s jóváírással még márciusban. Jelenleg 400 ezer Ft kering oda-vissza minden hónap elején. Így nincs havidíja sem addig, míg áttérek.
  Aztán ha ez is megszűnne, akkor ennyi volt a móka 🙂

  Ha viszont eltörölnék a tranzakciós díjakat, akkor szerintem megint elszaporodnának a 0 Ft-s számlák. Csányi lobbizik már ez irányba, hátha sikerrel jár 🙂

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Én azért reménykedem, hogy mégse szűnik meg a Privilégium. Ha már kitolták oda azt a kategóriát, ami idén megszűnt volna…
 • Zsolt
  milyen kategóriát? melyik számla az?
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Eredetileg úgy volt, hogy

  A Bank 2015. április 1. előtt nyílt bankszámlák esetében a jelen mellékletben feltüntetett kondíciókat határozatlan időre biztosítja.
  A Bank a 2015. április 1. és 2015. december 31. között nyílt és átminősített bankszámlák esetében a jelen mellékletben feltüntetett kondíciókat 2018. március 1-ig biztosítja.
  A Bank a 2016. január 4-től nyílt és átminősített bankszámlák esetében a jelen mellékletben feltüntetett kondíciókat 2019. március 1-ig biztosítja.

  A középső kategóriát tolták ki 2019-re.

 • Zsolt
  értem.
  Nekem a 3. kategória van, 2019 március 1-i lejárattal

  Mikor tolták ki a középső kategóriát?

 • kridli
  Én nem bíznék ebben. Ha elkezdték a szupernullások kiszórását, akkor a privilégiumot sem fogják többet hosszabbítani szerintem. Ott még egyszerűbb is a dolguk, nem kell felmondani.
 • szocske
  Néhányan kérdezték mit nyissanak Szupernulla helyett, véletlenül jött szembe egy hirdetés, ha a bankmonitoron keresztül nyitsz CIB ECO bankszámlát, akkor az első évben a tranzakciós adó is 0 Ft, és a számlavezetés is 0 Ft, amíg havonta jóváírják a mindenkori minimálbért.

  Ha most kéne gyorsan a szupernulla helyett új számlát nyitnom, és nincs meg a raiff gold 2.0-hoz a 400ezres havi jóváírásom, azt hiszem ezt választanám, igaz, hogy 1 év múlva lesz tranzakciós adó, de hátha addig eltörlik vagy adódik másik lehetőség.

  (az apróbetűket nem olvastam el, lehet, hogy van valami turpisság, aki érintett nézzen utána)

 • Zsolt
  CIB ECO 0Ft-s számla se rossz. Egyetlen korlát a max havi 150 ezres készpénzfelvétel lehet. Afelett már díjköteles. Mondjuk nem tudom mikor vettem fel én ennyi pénzt egy hónapban legutóbb..
  Na meg a max 1 év díjmentesség.
 • Gauchos

  Az OTP Smart számlacsomagja is jónak tűnik, ott szintén 0 Ft az alap havidíj, ha online intézed a bankos ügyeidet. Az extrákért (pl. SMS) persze fizetni kell, például a webkártya 100 Ft havonta.
 • Zsolt

  0 Ft-ra csak a Raiffeisen Premium Gold 2.0 és most ez a CIB ECO jött ki a következő paraméterekkel a bankmonitoros kalkulátorban:
  havi 500 ezer Ft utalás netbankon keresztül de bankon kívülre
  készpénzfelvétel 150 ezer Ft
  rendszeres utalás havi 25 ezer Ft
  sms értesítés nem kell, csoportos beszedés nincs

  Ha 150 ezernél többet akarnék kivenni, akkor csak a Raiffeisenes számla ingyenes. 1 év után meg szintén csak a Raiffeisen számla marad ingyenes, akkor ha 1 év alatt vásárolok legalább 500 ezer Ft-t a bankkártyával, mert akkor nincs bankkártyadíj sem. Ez könnyen megoldható.

  Nincs más számla már sajnos.

  Közben meg látom, hogy megy a sírás Varga Misitől, hogy sok a készpénz a gazdaságban. Tranzakciós adó??? Wazzeg..
  Na meg a szép combos fekete és szürkegazdaság, amiben vaskosan benne vannak ők is. Errefele kellene nézelődniük.

 • Gauchos

  Egyénfüggő a dolog, neked tényleg olcsóbb a CIB ECO, de webkártyával és minimális átutalással nekem csak kb. 83 Ft-tal lenne olcsóbb havonta, mint az OTP Smart. Ennyiért meg már nem éri meg váltani, maradok az OTP-nél.
 • Zsolt
  Visszatérve az eredeti témára, megnéztem a Raiffeisen OneCard hitelkártyát. Hát milyen gagyi. Először is alig ad pár helyről visszatérítést – az élelmiszerbolt azért még benne van 1%-l – másrészt az is korlátozott negyedévente. Negyedévente? Jó kis trükk, mert aki egy év lejárta előtt akarja felmondani, mert mégsem akar megint még egy év kártyadíjat (ha van), akkor be is bukott 3 hónapnyi visszatérítést. Jó kis húzás ez.
  CIB Cafe is ilyen, negyedéves.

  Csak ezt a kettőt néztem meg, mert ha ezekbe a bankokba váltok majd Erste Privilégium L számláról, akkor érdemes-e a hitelkártyát is mozgatni. Hát nem. Az Erste Max is bibis kicsit a havi 200 ezres limittel, de elmegy, mert a havi 2-8 ezres tartományba esik a visszatérítés, ami majdnem azonnal eléri a OneCard negyedéves (!) 10 ezres limitjét. A havidíj meg ugyanott lenne, magasan: 707 602 Ft :S

 • Körtefa
  “Közben meg látom, hogy megy a sírás Varga Misitől, hogy sok a készpénz a gazdaságban. Tranzakciós adó??? Wazzeg..
  Na meg a szép combos fekete és szürkegazdaság, amiben vaskosan benne vannak ők is. Errefele kellene nézelődniük.”

  Pedig egyszerű lenne ez, az átutalásos tradót eltörölni, a készpénzeset meg duplájára emelni a mostaninak, és kötelezően átterhelni minden szinten. Hamar átszoknának az emberek a nem-készpénzre.
  [Példa a minden szinten-re:
  – ha a nyugdíjat készpénzben kéri az ember, akkor annak tradójával csökkentve kapná azt meg
  – ha a fizetést készpénzben kapja, szintén tradóval csökketntve kapná meg
  – minden készpénzes számla után a vállalkozónak tradót kelljen fizetnie
  stb.]

 • Amália Nagymama
  Off:
  :
  A magymami csak magának is kérhet több társkartyat saját főkartyajan és szintén saját társkartyajan felül (1 mc, 1 visa), vagy, innentől már csak az unokáknak kérhető a többi fennmarado három?
 • Amália Nagymama
  Off:

  A magymami csak magának is kérhet több társkartyat saját főkartyajan és szintén saját társkartyajan felül (1 mc, 1 visa), vagy, innentől már csak az unokáknak kérhető a többi fennmarado három társkartya kh esetén?
 • highlander81
  Zsolt

  Az éves kártyadíj időarányosan visszajár.
  Tavaly nyitottam Onecard Gold-ot. Kaptam a 1/4 éves visszatérítést (többször is) 30.000 Ft-ot majd megváltoztatták a feltételeket. Vissza is adtam a kártyát ők meg az időarányos kártyadíjat.

 • Zsolt

  igen, mintha régebben több lett volna a OneCard-n a visszatérítés és mindenhol adtak legalább 1%-t. Most meg csak pár helyen van visszatérítés.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : Kétlem, hogy saját magadnak kérhetnél társkártyát, de kérdezd meg a bankot.
 • Jóska Pista
  Anomália OTP bankkártya.
  Az OTP devizakártya limit módosítás az OTP-nél három banki nap. Vagyis gyakorlatilag értelmetlen a limit rajta. Csak telefonon vagy személyesen lehet intézni, internetbank erre nem alkalmas.

  Gyakorlati példa: egy eseti, magasabb díj fizetése (ingatlan bérlés + kaució) nem fért bele a szokásos limitbe, ezért fel akartam emelni.
  Mivel neten nem sikerült, beugrottam egy fiókba. Csütörtökön.. Ott fel is vették, majd közölték 3 nap az átfutás. Mondom, 72 óra? Nem, három banki nap, vagyis csak a következő hét kedden használhatom a kártyát az új, megemelt limittel.
  A visszaállítás újabb 3 banki nap, vagyis a limit nem igazán használható, a szokásostól eltérő használatra.
  OTP, 2018.

 • Családfő
  72 óra???

  Ezt vajon mivel magyarázhatják, amin nem kacagja magát halálra az ügyfél?

 • Matetoth
  Szerintetek durva, ha a kh-s hitelkartyammal fizetem vissza a khs tartozast?

  Nem talalatam semmit ellene…

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : Én K&H kártyával egyszer véletlenül csináltam ezt, nem lett következménye. Korábban pedig, amikor az Erste átvette a Citit, az utolsó hónapban a citis kártyával direkt többször, gondolván, hogy a Citi már úgysem büntethet érte. Abból lett >20 ezer visszatérítés 🙂
 • szocske
  annyi van ellene, hogy a bank indoklás nélkül is szerződést bonthat veled. Citinek csináltak ezt sokan amikor a postai csekk befizetés kp vásárlás lett, voltak is szerződés megszüntetések. Persze lehet a kht nem zavarja.
 • Matetoth

  Köszi, majd ha felmondjak, leírom itt is.

 • Zsolt

  És mennyi visszatérítést ad egy postai visszafizetés? 1%?
  Ennél még mindig jobb ha beszedetem csoportosan BB UPC kártyáról, ahol 2%-t kapok.
  És még “legális” is a bank szemszögéből, mert idegen bankból jött a pénz.
 • szocske
  , mivel a postai befizetés egy sima vásárlás, az adott kártyától függ a visszatérítés mértéke. Erste Wizz duplapontos hétvégén pl. 4%-ot ad.
 • VAG
  Egy jelzálogitel-előtörlesztés után 2 hónap alatt számolják ki az új törlesztőrészletet. A fiókjukban leadott és bevételezett nyilatkozat ellenére a törlesztési díjat nem a plusz befizetésből, hanem a törlesztés összegéből vonják le, majd a túlfizetést nem vonják simán le a következő havi törlesztőrészletből, hanem külön “kérvényezni” kell, különben örök időkig a számlán marad. Amúgy az előtörlesztést sem bejelenteni, hanem “kérvényezni” kell, mintha nem azt csinálnál a saját pénzeddel, amit akarsz. Az egyik fiókból 50 perc várakozás után elküldenek, mondván nincs az előtörlesztés bejelentésésre nyomtatvány, írj szabadszöveges kérvényt. Másik fiókban a fejüket fogva előhúzzák a nyomtatványt, amikor viszed a levelet. Aréna fiókban 60 perc után sorra kerülsz, akkor derül ki, hogy az egyetlen dolgozó, aki ért a kölcsönökhöz, beteg. Nem Csajágaröcsögén, hanem az Arénában. Folyt. kö
 • VAG
  OTP folyt. De azért sorszámot adnak ki rá. Kamat-/törlesztőrészlet-változáskor nem küldenek levelet, SMS-t,csőpostát, disztáviratot, mert “az nálunk nem szokás”, majd megtudod 2 nappal az esedékesség előtt az SMS-ből (legalábbis az összeget). El nem tudtam képzelni, hogy egy ilyen, magát banknak nevező kupleráj hogyan tesz szert ügyfelekre. Életem legszomorúbb napja volt, amikor megvették az AXA-t a kölcsönömmel együtt és a legszebb lesz, amikor nemsokára végtörlesztek és soha többet közelébe sem megyek egyetlen OTP-nek sem.
 • Zsolt

  Erste Wizzair-nél nincs ez a 200 ezres havi limit a pontjóváírásra? Mert a Jokernél, Max-nál van. Szóval ha már költöttél az adott hónapban és még azzal is fizetsz akkor kb 0 lesz a visszatérítés. Már ha nem havi 100 ezer az össz költés.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : Én is AXA -> OTP. Nekem küldenek levelet a törlesztő változásáról.
 • VAG
  Nekem nem, pedig háromszor kérte m írásban. Mindig visszaírták, hogy náluk nem szokás (??).
 • kridli
  wizznél a keretig adnak. Szóval annyi van, hogyha újratöltöd, akkor arra már nem jár, de ha van mondjuk 1 millás kereted, akkor 1 millió költésig jár.
 • Szocske
  wizz kartyanal a kereted a havi limit. 3M a max keret, ha ennyit kapsz havi 60 ezer, dupla pontos hétvégén havi 120ezer a max. elméletileg elérhető visszatérítés
 • pék
  sziasztok, nem az a szabály, hogy ha a bank egyoldalúan módosít, akor 30 napon belül díjmentesen felmondhatom? ez azt is jelenti, hogy ekkor ki kell fizesség az addig felhalmozott visszatérítéseket, annak ellenére, hogy azok kifizetése decemberben lenne esedékes?
 • Zsolt

  Na akkor ez üdítő kivétel, repülővel gyakran utazóknak jól működhet. Csoda hogy a Wizzair még nem szólt, hogy nem kéne, a legutóbbi csomagfeladási drágítás után. Mert ugye a visszatérítés egy részét ők állják, ennyibe kerül a reklámjuk az Erste-nél.
 • Bandi'bá
  Off: Az Erste szegregált,nem mindenkinek modta fel a Szupernulla és Kolléga Extra számláját.Nagy cégnél dolgozom akinek van szerződése az Erstével és egyszerű volt megérdeklődni a kollégáktól,azonkivül a bank is “elszólta” magát a panaszkezelés során.Úgy tünik csak a haszontalanaktól válik meg !
 • kridli
  nekem is azt mondták egy fiókban, hogy egyelőre nem mindenki kap levelet, de nem nagyon volt bőbeszédű az ügyintéző. Az is lehet, hogy valamekkora csoporton tesztelik mi egy ilyen húzás eredménye, mennyien mondják fel, és annak fényében döntenek a többiekről. Ha a haszontalanoktól válnának meg, akkor tuti én is kapnék levelet, de egyelőre semmi.
 • szocske
  @kridli ha már elkezdődött egy ilyen folyamat, sztem előbb-utóbb mindenkit utolér, talán érdemesebb elébe menni és most nyitni máshol számlát, amíg még van máshol ingyenes számla, nehogy mikor később mindenkinek felmondja az erste már ne legyen hová menekülni.
 • Bandi'bá
  Nem reprezentatív felmérésem alapján azokat hagyták bent a körben akiknek egyéb dolgai is vannak a banknál(befektetés,biztosítás,megtakarítás,hitel,hitelkártya vagy legalább vásárol a betéti kártyájával),persze más is közrejátszhat.Az ügyintézőkről nagyon lesújtó véleményem van(általában),nem rendelkeznek elég infóval.

  Köszönöm ! Igazad van,én is úgy látom!Akkor megyek és egy kis csellel beveszem az utolsó banki bástyát,a másik labanc csapat aranyos számláját.

 • Tibi
  Sziasztok! Van aki a raffi premium gold2-t cetelem takarekszamlaval hasznalja? Mukodik az is?koszi, udv
 • kridli
  mire gondolsz? Miért ne működne?
 • headset

  “Van aki a raffi premium gold2-t cetelem takarekszamlaval hasznalja? Mukodik az is?”

  Szia!

  Én az alapforgalmazo.hu online-alapok befektetési számláról szoktam visszautalni, ha éppen nincs bejövő 400 ezrem.
  Az én nevemre szól, de nincs vele gond. Bankon kívülről mindegy, hogy kinek a számlájáról jön a pénz.

  A cetelem is jó.

 • Körtefa
  [Nyilván, hogy onnan teljesíti a 400-as feltételt, és gondolom igen, működik.]