Ragaszkodunk a bankunkhoz

Amikor még bankban dolgoztam, láttam, hogy az emberek mennyire ragaszkodnak a megszokott bankjukhoz. Nyitottak 25 éve egy számlát a nagy magyar bankban, azóta is ott vannak. Nem egyszer még abban a díjcsomagban is voltak, amit akkor választottak, annak ellenére, hogy még a bankon belül is találtak volna sokkal olcsóbbat. (Az első időben ki volt adva, hogy ne is említsük nekik, hogy vannak olcsóbb csomagok is, később ez változott, ha szóba került, ajánlhattunk neki sokkal olcsóbbat is.)

Hiába vezették be az egyszerűsített bankváltást, amikor a két bank egymás között átadja az ügyfelet, átvezeti az új számlára a meglévő csoportos beszedéseket és állandó átutalásokat, nem sokat javult a helyzet. A legtöbb ember semmi erőfeszítést nem tesz, hogy találjon egy olcsóbb csomagot. A legtöbben legyintenek arra a havi 1.500 forintra, amit spórolnának egy olcsóbb csomaggal, noha éves szinten közel 20 ezer forintot dobnak ki az ablakon felesleges bankköltségekre.

A legtöbbször az emberek nem is tudják, mennyi a bankköltségük, egész egyszerűen nem veszik a fáradságot, hogy egyszer összeszámolják, mennyit fizetnek havonta ilyen-olyan díjakra.

Egy friss amerikai felmérés szerint a tengerentúlon se jobb a helyzet. Átlagosan 16 évente váltanak számlát az emberek, minél idősebb valaki, annál ritkábban. 65 év felettiek 26 évig használják ugyanazt a számlát.

Ha a hűség oka az alacsony költségek lennének, még rendben is lenne a dolog, de az átlag ügyfél 14 dollárt fizet havonta a költségekre. Csak a megkérdezettek 12%-a mondta, hogy az alacsony költségek miatt választotta vagy tartja meg a mostani csomagját.

Kor alapján legtöbbet a huszonévesek fizetnek bankköltséget, náluk csak az alacsony keresetűek fizetnek többet, havonta 31 dollárt. Számlakeret-túllépésből, idegen ATM használatából gyorsan össze lehet szedni a havi 31 dollárnyi költséget.

A megkérdezettek 14%-a szerint túl nagy kihívás lenne egy bankváltás.

Pedig ez sokkal egyszerűbb, mint sokan gondolják.

Egy online kalkulátorral keresd meg a számodra legolcsóbb díjcsomagot. Használd a részletes adatbevitel lehetőségét, hogy ne csak nagyjából, hanem a te pontos számaiddal számoljon a kalkulátor.

Váltásnál fontos, hogy hányszor szoktál bankba mászkálni ügyet intézni. Ha te már az online világ embere vagy, nem érdekel, ha nincs a banknak fiókja a környékeden. Alig van olyan dolog, amit nem tudsz online elintézni.

Ma már be se kell menned a bankfiókba számlát nyitnod, egyre több bank kínál távoli, videós számlanyitást is. Érdeklődj a kiválasztott banknál, van-e ilyen funkciójuk.

Az új bankban kérd az “egyszerűsített bankváltás” lehetőségét, hogy a már beállított átutalásokat átemelje az új bank. (Ez nem mindig működik flottul, egy-két hónapig még érdemes megtartani a régi számlát.)

Ha leadtad a bankkártyádat a régi banknál, vagy nem is volt kártyád, elvileg nélküled is be tudják zárni a számlát, ha kéred. Ha viszont nem, menj be a régi bankba, mert tovább fognak ketyegni a díjak.

Nem csak egy számlád lehet. Ha elő is írja a bankod, hogy a lakáshiteledet miatt kell számlát vezetned az adott bankban, attól még nem kell onnan utalnod a rezsit drága pénzért.

Arra azért figyelj oda, hogy nem kaptál-e kamatkedvezményt a lakáshiteledre amiatt, mert mondjuk havonta több mint 400 ezer forint érkezik a számládra.

A legtöbb munkahelyen kérheted, hogy a fizetésed egyik felét az egyik számlára küldjék, a másikat a másikra. Ezzel is tudsz játszani, hogy több banknál megfelelj a kedvezményes számlavezetés feltételeinek.

A tanulság? Két évente érdemes felülvizsgálnod a bankszámládat is, nem kapnád-e meg ugyanazt a szolgáltatást máshol olcsóbban.

Online oktatás a pénzügyekről. 15 órányi anyag, nézz bele ingyen.

Valódi pénzügyi tanácsadás termékértékesítés nélkül csak 35 ezer forint.

20 millió forintos életbiztosítás havi 4.990 Ft-ért, életkortól függetlenül.

Share

131 hozzászólás

 • headset

  “NYESZ-R számlám van egy banknál és vegyünk egy egyszerű esetet, csak állampapír van rajta, akkor azt mennyire nehézkes átvinni bankváltáskor máshová?”

  Meg kell nyitni az új NYESZ-R számlát. A régi lezárásánál transzfer díjat kell fizetni, általában 5000 Ft-ot értékpapírfajtánként.

  Ha prémium lakossági kötvényről van szó, számlanyitás előtt tisztázni kell, hogy az új értékpapírkezelő befogadja-e.


  “az alap számla megszüntethető úgy, hogy a NYESZ marad?”
  Nekem évekig volt az ERSTE-nél NYESZ-R-em folyószámla nélkül. (Már átvittem máshova.)

 • headset

  “Nekem évekig volt az ERSTE-nél NYESZ-R-em folyószámla nélkül.”

  Bocs, ha jobban belegondolok, az UniCredit-nél volt.

  Szóval elvileg lehetséges. De bankfüggő, meg kell kérdezni.

 • GerzSonka
  (CIB Eco témakörben)

  A CIB Eco-ban az a csel, hogy csak adott határideig (jelenleg 2017 dec. 31., de lehet, hogy hosszabbítják) ígérik az ingyenes utalást, csop. beszedési megbízást, állandó megbízást. Ha a tranzakciód utáni várható illeték költséged havi szinten 345 forint felett (ez az összes mozgatott pénz 3 ezreléke, ha 2 milliónál kisebb tranzakcióid vannak, azaz 115000 forint értékű tranzakciót jelent) és teljesíted a kedvezményes havidíjhoz (ez a 345 ft) szükséges feltételeket, akkor a CIB Online csomag szerintem a jobb választás.

 • headset

  “kérdés mennyit vonnak le kezelési vagy egyéb költségként mikor átutalják a pénzem az uj bankomba bankváltásnál, erröl nem találok semmit”

  Ugyanannyit, mint amennyi a normál utalási díj.

  Csak annyi a különbség, hogy néhány a banknál az 1000 Ft alatti kifizetés számlazáráskor ingyenes.

 • headset
  @Dörnyei József
  “Az én bankszámlámon per pillanat ingyen utalok”

  @Kornél
  “gránit banknál vagyok, olyan csomagban, ahol szinte minden 0 ft.”


  “végül a Raiff.-nél kötöttem ki, ingyen van minden.”

  @Jóska Pista
  “keresni kell olyan bankot, aki átvállalja a tranzakciós sarcot, találtam is egyet.”


  “ugyanúgy használható az erstéé vagy az unicredité is”
  “mindkét számlám prémium, nulla költséggel”

  Az lenne az igazi segítség a közösségnek, ha a hozzászólásokban rögtön benne lenne, hogy melyik számlacsomagról van szó és köthető-e még.

  Tudom, utána lehet nézni a banki kondíciókban, de lehet, hogy bankonként félórás keresés után az derülne ki, hogy nincs semmi ilyesmi, mert megszünt, csak ügynökön keresztül köthető, stb.

 • attila
  @Tamás max 50db bankjegyet ad aki pl. a modernebb kh automata is vagyis 1 milla
 • expect
  Tényleg divat leszólni az otp-t, de igazából én is akárhányszor számolgattam át, sosem jött ki az, hogy más bankhoz átmenni olyan nagyon megérné.
  Ügyintézés: átlagosan évente egyszer-kétszer. S nem, ilyenkor nagyon nem mindegy, hogy megoldom 3 perc sétával vagy rá kell szánnom egy napot, mert ingáznom kell súlyos km-eket akár egy másik városba.
  takarékszámla: ingyen van
  atm: azt mondjuk lesz*rom
  számlavezetési díj: nincs
  tranzakciós díj: saját számlák között természetesen nincs, amúgy utalás 0,3%, állandó 37 Ft, beszedés 23 Ft
  Mellesleg rohadt jó az appjuk, meg a simple is, ha meg hozzácsapom a kedvezményprogramjukat is, akkor valójában nemhogy nullázza a számla díját, de még ők fizetnek nekem havonta annyit, mint amennyibe máshol kerülne a számlavezetés.
  _
  Egyébként a legtöbb ember azért nem vált, mert ott a hitele, két számlát fenntartani meg nagyon ritkán éri meg.
 • Géza
  – devizaszámlához csak külföldi bankot ajánlok, EUR esetében olyan országot, ahol EUR-al fizetnek, szóval ahol az alap az EUR számla.
 • Géza
  “kérdés mennyit vonnak le kezelési vagy egyéb költségként mikor átutalják a pénzem az uj bankomba bankváltásnál, erröl nem találok semmit” alapesetben annyit, amennyi a régi bankodnál az utalás költsége.

  De úgy tudom, hogy ha olyan van, hogy a bank kivezeti az eddigi kedvező számlacsomagodat, és nem fogadod el azt, amit ajánl, akkor ingyenes (tranzakciós illetéket sem számol). Felteszem, hogy erre törvény kötelezi őket, mindenesetre nekem volt ilyen esetem, és gondolom, hogy nem jófejségből voltak ilyen nagyvonalúak a távozó ügyféllel.

 • Simon Templar

  unicreditponthuperajanlomabankom oldalon fenn van minden, amit szükséges tudni. Nekem egy nagy komplex, éveken át finomhangolt rendszerbe kerül majd be új elemként az új számla. 45.000 úgy érhető el, hogy eleve ajánlással érkezel, prémium számlát nyitsz (ezért jár 15.000, ajánlod a párod prémium számlára, ezért kapsz 15.000-et megint, illetve a párod az ajánlós számlanyitásért megint kap 15.000-et. Máris 3x15e-nél járunk, de amolyan családi MLM rendszerben ez többszörözhető.

  Én Superior Gold számlát nyitottam, ehhez kapsz ingyé’ egy Gold betéti kártyát. Az apróbetű csak kb 2-3 oldalas. 😀 Nyelvtani értelmezésből ötösnek kell lenni, de 45.000-ért szerint megéri. A Superior Gold számlát pedig én ingyen (= full 0 Ft) fenn tudom tartani, mivel több olyan számlám is van, amiről ingyen tudok erre az UniCreditre utalni. Eggyel több helyen landol belső allokáció.

 • Simon Templar
  Tamás

  Elég hosszú a szabályzat az UniCredit promónál, azt értelmező olvasással le lehet vezetni. Nincs “hűségszerződés” vagy ilyesmi benne. Van egy egyszerűsített feltétel, amit teljesíteni kell az első 3 hónapban, de azt könnyű teljesíteni, sőt könnyebb, mint az általam választott bankszámlatípus standard feltételeit. 3 hónap, pontosabban a jóváírás után mehet a levesbe az egész, ha csak a promóra hajtasz. Régen FHB-nak, Sberbanknak illetve most a CIB-nek is volt hasonló promója, de ott kevesebb zsetont tettek a mézesmadzagra. A 15-30-45-60… ezres jóváírás már kellően gáláns, hogy családon belül többet is nyisson a nép itt nálunk. Mondom, tiszta MLM, szerintem nem gondolták ezt rendesen végig. Bár lehet pont ezzel tudnak rengeteg új számlát nyitni. Mondjuk a telebankjuk más bankéhoz képest sokkal jobb, pármásodperc és kapcsolja az ügyintézőt. Próbáld ezt Ersténél, ott vagy 20 perc.

 • Ati
  A valós bankköltség meghatározásánál a számlavezetési díj mellett a legfontosabb az éves kártyadíj, illetve, hogy van-e tranzakciós illeték.
  Én úgy fizetek 400 Ft-ot egy számláért, hogy nincs betéti kártyám (a családtagjaim közüzemi számláit fizetem ki hitelkártyával, ezért cserében időnként adnak készpénzt) és nincs tranzakciós illeték az utalásokon.
  Mivel az illetéket a szegény bank meg kell, hogy fizesse (a világon kb. egyedüli országként), így ezek a bankszámlák masszívan negatív valós költségűek.
  Ha a számlához jár a hitelkártya, akkor a visszatérítést még érdemes figyelembe venni.
  Ha valaki a tranzakciós illetékmentességet csak bizonyos betét mellett kapja, akkor az elérhető betéti kamat és a MÁK kötvények kamata közötti veszteséget szintén figyelembe kell venni.
 • kridli
  szerintem nem folyószámlára gondolt, hanem az alap értékpapírszámlára. Nekem egyébként az a tippem, hogy nem, de meg kell kérdezni.
 • exbankar
  Templar
  Ez az Unicredit promo érdekelne, nem találom a honlapon…
  Köszi.
 • Jalos
  @Gabor: CIB új netbank kipróbálható, használható, még nem tud mindent (gyk. azonos a mobilbank-kal, a felület is).

  CIB SMS értesítés: két féle van, a bankkártya műveletekre csak 59 Ft /hó (és állíthatóak a limitek mikor küldjön botrányos árú SMS-t), a teljes bankszámlára kerül igen sokba.
  Új Mobilbank alkalmazással (PUSH notification-s értesítés) már nem nagyon van rá szükség.

 • flashpo
  ez a “mindent lehet online intézni” általában csak utólag szokott kiderült hogy csak pont azt nem amit éppen kellene.
  Személyesen kellett bemennem az OTP-hez csak mert a telefonszámot nem lehetett megváltoztatni amire jön a biztonsági kód, aztán ott meg közölte az ügyintéző hogy csak magyar telefonszámot adhatok meg mert külföldi nem engedélyezett!
  Mondom az érdekes mert az asszonynak fél éve simán megváltoztatták. Aztán vagy 3 munkatárs közös munkával mégiscsak megoldotta 20 perc alatt úgyhogy vagy100 eurónyi munkaidőköltség egy számváltoztatás miatt, no comment. Mindegy 2018 végén lejár a kártyám addigra pont aktuális lesz a megszüntetés.
 • raven4x
  Érdekes, hogy az OTP mennyire megosztó, van aki szerint jó, mások meg köpnek, ha csak a nevét meghallják. (Nekem 666+106 a mobilbank, ehhez jön az esetleges tranzakciós adó.) Pár éve, amikor igazolni kellett, hogy én én vagyok, bementem, az ügyintéző magától ajánlott olcsóbb csomagot a forgalom alapján. Még azt is javasolta, hogy a dombornyomott kártyát cseréljem simára, sokkal olcsóbb. Nem kérek papír alapú kivonatot sem. A nagyobb összegeket bankkártyával fizettem be az Államkincstárnál vezetett TBSZ-számlámra. Így csak a limitállításért kellett 100 F-ot fizetni. Ahol lehet, már nem használom a csoportos beszedési megbízást, mert minden szolgáltató oldalán lehet regisztrálni, email-ban számlát igényelni és bankkártyával fizetni. Egyszer azonban egy hipermarketben fizetésnél ott maradt a kártyám, beküldték a bankba, aki letiltotta. Na az 6.500-ba fájt.
 • Nbazs
  @Garbo:
  “Arról az OTP-s takarékszámláról beszélsz, ami lehúz az ügyfelekről plusz egy havi számlavezetési díjat, de sokkal kevesebbet hoz, mint a Cetelemes?”

  Az első fele tévedés, a Smart mellé (ha jól emlékszem kettő) takarékszámla ingyenes. A kamatban igazad van, sajnos tényleg nevetségesen alacsony, alig ad valamit a sima látra szólóhoz képest, ezért viszem át én is a megtakarítást a Cetelemhez épp most. Szerencsére az Online tranzakciós csomaggal a hónapban az első 5 utalás/csoportos ingyenes, így elvileg ez se fog egy vasamba se kerülni. (Ha mégis, ígérem megírom…)

  Nem azt mondom, hogy nincs jobb mint az OTP, mert biztos lehet találni, de szerintem egyáltalán nem vészes. A vásárlási kedvezmények ügyes használatával hitelkártya nélkül is simán nullázni lehet a havi költséget.

 • Nbazs
  Jobban megnézve ha szigorúan veszem, nem téves amit írtál.
  A Kedvezményes számlavezetési díjam az eSzámlakivonattal 0 Ft, így igaz, hogy mégegyszer ennyit rászámolnak a takarékszámlára is. 🙂
 • Tudatlan
  “kb havi bankktg-em 4-6EFt-volt”

  Ez nagyon durva. Miből tevődött össze?

 • Kiszamolo
  Oszt headset, kiszámolót szoktál-e olvasni? 🙂

  Egyébként:

  Rafi Gold 2, csak akkor játszik, ha 400 ezer felett keresel.

  Gránit Hello, tudtommal nincs megkötés.

  MKB Digitall, ha nem veszel fel készpénzt a 150 ezren kívül, alapból nulla forint, de az utalásokért fizetsz

  Erste: Privilégium, csak ügynökön keresztül.

 • GZ
  Uli / 2017-10-31 at 13:25
  Nekem is OTP Smart számla van. Sajnos a költségek magasabbak esetemben, mint amit a legkedvezőbb szinten ki lehetne hozni belőle (egyéni vállalkozó vagyok, ezért a havi bejövő utalásokat nem “munkabérnek” veszik, így felszámolják a 700 Ft körüli havidíjat is).
  De a mobilos netbank alkalmazásuk az összes többi bankét veri, így egyelőre maradok náluk…
 • Uli

  Na igen… én 35 év alatti vagyok, és rendszeres munkabér érkezik a számlámra. Ezek mind előnyök ennél a fajta számlánál.

  Ja igen, még valami… az évi 4-5-6 ügyintézés nem sok, de az idő ahogy expect is írja, megfizethetetlen. Nem mindegy, hogy a város másik végére/más városba megyek ügyet intézni, vagy odasétálok 5 perc alatt. Az idő a legnagyobb kincs, sokkal többet ér, mint havi 100Ft spórolás…
  És ahogy NBazs írja, az OTP Smart számlához teljesen ingyen jár a 2db takarékszámla.

  +adalék, fel vagyok iratkozva én is az OTP kedvezményprogramra, havi 100Ft kb, ami visszajön, tehát az előző hozzászólásomban lévő levezetés még kevesebb is.

 • Rissa
  Akkor váltok bankot, ha elkezdenek romlani a kondíciók. Volt, amit 1,5 év után voltam kénytelen otthagyni, mert az ingyenes számlavezetés hirtelen 4-500 Ft-ba került havonta, igaz, valami más címszó alatt. Egyébként rendszeresen átfutom az új hirdetményeket, így képben vagyok. Szerintem érdemes időnként körülnézni, ismerősökkel beszélni, ha találnék sokkal jobbat, ismét váltanék.
 • Garbo

  Igen, van olyan, amelyik ingyen és bérmentve dolgozik, kártyadíj sincs, társkártyára sem. Aki régi Citi-s ügyfél volt, annak még ma is így van.
 • Garbo
  Leírtam már, de leírom újra: akkor hoztunk el számlát örökre az Otp-től, amikor megszüntették a férjem számláját, úgy, hogy bent sem volt a bankfiókban. Amikor pár hétre rá kiderült, az Otp javaslata: adnak neki folyószámlahitelt (!!!), asszem, A-hitel a neve, addig, amíg visszaállíás után vissza nem kerül rá a zsé. Kamatra. Majd, amikor nem fogadta el, felhívatták telefonon a nővel, aki megszüntette a számláját, és ott zokogott a telefonba a nő, hogy fogadjuk el az A-hitelt, majd ő fizeti a kamatokat ….
  Nyilván nem tettük. És sikítva hagytuk ott azt a bankot, ahol:
  a, ennyire nincs belső kontroll,
  b, kiadják egy ilyen cirkusz kapcsán a károsult ügyfél számát valakinek,
  c, azt tartották ez esetben elintézési módnak, hogy meghitelezik kamatra a saját pénzünket, és
  d, a szlamegszüntetésért fizettetni akartak ez után (!!!)

  Akkor se vinnék oda egy fillért sem, ha ők fizetnének nekem.

 • Garbo
  Egyébként fura, én nem voltam bent banki ügyet intézni kb.. soha, sehol. Max. lakáshitel megkötésénél. Minden egyéb online, telefonon stb.
 • Uli

  Ez tényleg durva… Én 7 éve vagyok OTP-s, ez már a 3. féle számlám náluk. Soha nem vártam 15 percnél tovább az ügyintézésre, mindig kedvesek, segítőkészek voltak velem (még akkor is amikor megszűntettem a 3 hitelemet pár éve). De ez durva amit leírtál… egy ilyen után én is húznék el a francba, bármilyen banktól.
 • Jóska Pista
  at 10:20
  elindítottam az itt ajánlott számlakeresőt. Prémium ügyfelek, és láss csodát:

  GRÁNIT Bajnok Plusz számlacsomag
  Részletek
  ___Tranzakciós illeték áthárítása nélkül____
  (kiemelés tőlem)

  Mivel már most is az ügyfelük vagyok (100 Ft/hó) havi 900 forinttal lesz több a havidíjam. Viszont a mostani (OTP) számlám máris csökken havi ~1400 forint állandó megbízás díjával. (lakástakarékok, nyugdíjpénztárak, befektetések, közösköltségek, stb)

  Hogy miért nem ezt a számlát kötöttem meg? Mert figyelmetlen voltam,
  “Legalább havi 280 000 Ft jóváírás legfeljebb 2 tételben”
  mondatnál leragadtam. Ezt fizetésnek számolják a bankok, az én jövedelmem viszont nem fizetésből származik. De,
  “vagy
  Legalább 150 000 Ft látra szóló egyenleg minden nap”
  ezt viszont képes vagyok megugrani.

 • Tamás
  “Személyesen kellett bemennem az OTP-hez csak mert a telefonszámot nem lehetett megváltoztatni amire jön a biztonsági kód, aztán ott meg közölte az ügyintéző hogy csak magyar telefonszámot adhatok meg mert külföldi nem engedélyezett!
  Mondom az érdekes mert az asszonynak fél éve simán megváltoztatták. ”

  ez (99%) azért került módosításra, mert az SMS küldés a külföldi számra nem garantált..
  sajnos olyan is lehet, hogy eddig ment, és mondjuk nov1-től meg már nem..

 • N.
  Az OTP Smarthoz egyébként lehet kérni devizaszámlát is (csak eurósat), aminek ingyenes a számlavezetési díja, de majdnem minden más fizetős (például az utalások fogadása is). Arra eddig még jónak tűnik, hogy értékpapírszámla mögött legyen eurós értékpapírok tranzakcióihoz.
  Az igénylés nem volt egyszerű, kb egy órám ment el rá a fiókban. Az ügyintéző elsőre simán nyitott egy normál deviza számlát, aminek van havi díja és nem vonható be a Smart számlakörbe. Majdnem sikerült elhajtania, hogy kell egy kis idő, mire látni fogom az otpdirektben, de szerencsére még ott helyben sikerült rávezetnem, hogy nem jó számlát nyitott. Megszüntette, megnyitotta a jót, ami azonnal látszott SmartBank appban is.
 • headset

  2017-11-01 at 15:36

  Én általában írtam, hogy mi lenne az értékes információ.

  Sok hozzászólásban a beküldő bekezdéseken keresztül fényezi magát, hogy Ő milyen ügyes az ingyen számlával, de fel sem merül benne, hogy másnak ez hogyan lehetne hasznos.

  És ez gyakori más témákban is.

  Amúgy köszönöm a számlacsomag neveket. Ha lejár az Eco ingyenessége, lecsekkolom ezeket is. 🙂

 • Smartmonler
  Az erste atm 40db bankjegyet ad ki egyszerre, tehát ha van benne 20.000-es, akkor 800.000 HUF. Napi 1mio a limit, tehát miután kiadja a pénzt, újra beteszed a kártyát és kiveszed a maradék 200-at.
 • Tamás

  az volt a beírás tartalma, hogy 4 ingyenes felvéttel “akár” 4m Ft-t is felveszel.. közben kiderült amire gondoltam kb: van olyan automata, ami kiad 50 bankjegyet + a nem saját automata is játszik az ingyen kp felvétben.
  CIB-nél tudom, hogy van olyan: meg tudod kérdezni a telefonos üf szolgálaton, hogy melyik automatában vannak 20k-sok, így ha több pénzre van szükséged, akkor így tudsz optimalizálni..

 • Tamás
  ,

  nekem ingyen van a CIB – szó szerint – de azért nem írom be, mert céges (egyébként az is Online), tehát átlagember nem fér hozzá.
  Esetleg valamilyen egyesületi kedvezményes bankszámla flotta lehet a jövő 🙂

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Erste Privilégium már nem nyitható.

  Vannak bankok, ahol a jóváírási elvárás nem csak munkabérrel teljesíthető, hanem bármilyen, külső forrásból érkező utalással.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Templar: Amikor elutalod majd a Superior Goldról a beutalt pénzt, akkor felszámolják a tranzakciós sarcot, nem? Ez csökkenti a 45000 bevételt…
 • Gábor
  Nagyon köszi, a weboldalon nem leltem, de a google megtalálta, így elsőre tényleg modern felületen ott van minden amit használok (kicsi a mobilom kijelzője, inkább PC-n szeretek bankolni). A java applethez képest minőségi ugrás.
 • gab
  @Tamás A CIB honlapján fent van, hogy melyik automata ad ki 20 ezres címletet (ált. BP-i főbb fiókok), VISZONT az ő automatáik max. 20 bankjegyet adnak ki egyszerre. Ergo 1 kp felvétel max 400e forint lehet. (Ha a napi limited 1m ft, akkor 3 részletben, 3x kp felvétel díjjal tudod csak felvenni.) Tehát ha CIB-esként sok kp-re van szükséged, másik bank automatájához kell menni, én is ezt csináltam, pl. az Erste max. 40 db címletet ad ki, olyan automatát kell keresni, ami kiad 20e címletet. Fentebb írták a K&H-t, azt még nem próbáltam. Így olcsóbban jössz ki, mint ha a CIB-nél vennéd fel a pénzed. Én lakásvásárláskor csináltam ezt, jobban jöttem ki, mintha bankfiókban vettem volna fel… Aki tudja, melyik bank automatája ad ki 50 db címletet, (ami egyben 20ezrest is kiad), az írja be légyszi, hátha másnak is hasznos.
 • Teddy
  Sokáig voltam a Raiffeisen bank ügyfele. Mikor hitelkiváltás miatt bankot kellett váltanom nagyon szemetek voltak, mindent megtettek, hogy akadályozzanak. Igy kb. 3 hónapig folyamatosan bankba jártam – a régibe és az újba (Sberbank) egyaránt. A Budapest banknál is volt két kiváltandó hitelem. Róluk csak jót tudok mondani. Néhány nap alatt lezajlott a kiváltás. Gyorsak, kedvesek, segítőkészek voltak. Még egy köszönő levelet is kaptam tőlük, hogy jól fizető ügyfélként visszavárnak.
 • Teddy
  Folyt.
  Az átélt nehézségek ellenére környezetemben mindenkit arra biztatok, hogy ha jobban jár merjen változtatni, bankot váltani, hiteleket kiváltani.
  Sokan ezt kênyelemből nem teszik
 • headset
  Megnéztem a Raiffeisen Premium Gold 2.0-t.

  Nem kell hozzá jövedelem utalás, csak bankon kívülről jövő havi 400 ezer Ft, legfeljebb 3 részletben. (2019-től 1 részletben.)
  Ez nem gond, ha az embernek van másik ingyenes utalású számlája. Pl. az alapforgalmazo.hu-nál ahol a tartalék pénz befektetési jegyekben lehet.

  Akkor teljesen ingyenes a számlavezetés, a netes utalás, a nem dombornyomott kártya 1 évre , stb.
  Kivéve az SMS-t a mozgásokról.
  A kártya később is ingyenes, ha van évi 500 ezer Ft vásárlás. Ez alig több, mint havi 40 ezer Ft.
  raiffeisen.hu/web/bank/kondiciok/premium-banking

 • Petike
  Erste Privilégium már nem nyitható? Pedig az egyetlen értelmes és valóban ingyenes számla volt…
 • Kiszamolo
  Headset, titkot mondok. Elég ha veszel x millió forintért Prémium állampapírt és ezzel is teljesíted a feltételeket.
 • Kari
  Sok banknál voltam már ügyfél. Az összesnél vannak problémák. Felsorolom mások okulására:
  Unicredit: (2002 körül) Mézesmadzag: Ingyen számlavezetés és ingyenes kp felvét. Megnyitottam, mert közel volt egy fiók. Utána szép lassacskán már nem lett ingyen a számla. Megszűnt az ingyen kp felvét is. Bezárni viszonylag könnyen be tudtam a számlát.
  BB: Számlazáráskor simán átvertek: plusz 2 havi számlavezetést befizettettek velem. Mikor hónapokkal később elküldték az elszámolást pozitív egyenlegem volt. pont a kéthavi számlavezetéssel. Bementem érte a bankba. Kinevettek, és nem adták vissza, mivel a pénztári kifizetés díja épp magasabb lett volna.
  OTP: Nem kell bemutatni. Ott nyitottam az első számlámat még a múlt évezredben. Az ügyintézésre mindig sokat kellett várnom, ahány rendszerük van, annyiban kell átírniuk a személyi igazolvány számát, ha változik. A hitel elbírálása 6 hónapig húzódott.
 • Kari
  Citi: Az eddigi legjobb bankom volt, de ott is voltak problémák: A csalás ellenes rendszerük túl éber (volt), ráadásul a működését a dolgozók sem (jól) ismerték. A külföldi kártyás fizetéseknél sok kellemetlenségem volt miattuk.
  Erste: A káosz melegágya. Nem is értem, hogy hogy működhet ilyen szervezetlenül egy bank. Nincsenek jól kialakított folyamatok, ha vannak, azt a számítógépes rendszerük nem támogatja. Mikor jelzem nekik a problémákat, ahelyett, hogy megköszönnék, még én vagyok a hunyó. Senkinek nem ajánlom, hogy kipróbálja. Borzasztó. Díjakat számolnak fel jogtalanul, letagadják, amit az ügyintézőjük mond, képzetlen, kultúrálatlan, idegbajos ügyintézők.
  Rafi: Közeli fiók miatt itt is nyitottam számlát. Mindenáron rá akartak beszélni minden hülyeségre, ami nekem nem jó, de szerintük az. Változtatják a feltételeket ezek is. Lásd hitelkártya, és számlavezetés.
 • Kari
  Rafi: Ha elhagyod bármelyik kártyádat, horror magas összeggel levesznek. 12500 Ft/ kártya !!! Kedves, mi?
 • headset
  A Premium Gold 2.0 díjmentességhez
  “Elég ha veszel x millió forintért Prémium állampapírt”

  Konkrétan az x millió = 8 millió.

  Köszönöm, de mostanában nem gondolkodom Prémium Állampapírban.

  De ha más ezt a trükköt akarja használni, vannak problémák:
  – a kondíciókban felsorolt vásárolható értékpapírok között nem szerepel a prémium. Meg kell kérdezni, hogy lehet-e.
  – az értékpapírszámla éves díja minimum 0,24%. Az KBC-nél 0,12%. 8 millóra a különbség 9600 Ft. Havi 800. Ennél a CIB Online olcsóbb.

 • headset

  “Erste Privilégium már nem nyitható?”

  A nem értékesített lakossági bankszámlák között szerepel, úgyhogy szerintem már nem elérhető.

  erstebank.hu/ebh_internet_hird_frontend/document/download?documentId={7C8EACFF-8546-4618-9728-13C53781D987}

 • headset

  Raiffeisen :
  “– a kondíciókban felsorolt vásárolható értékpapírok között nem szerepel a prémiumállampapír”

  Tévedtem. Közben egy másik kondíciós listában megtaláltam.

  Másodpiacon vásárolható. Vételi/eladási díj nincs. De vételi/eladási ár különbség -gondolom- van.