Raiffeisen Gold 2 és Prime Select csomagok vélemény

A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a végén a Raiffeisen Gold 2-nél maradtam.

A Gold 2 és a Select számlacsomagok egyaránt prémium számlacsomagok, a feltételek teljesülése esetén nincs havi díjuk és a legtöbb tranzakció is díjmentes.

A nullaforintos havi díjhoz 400 ezer forint (Gold 2) vagy egymillió forint (Select) beérkezett összegre van szükség minden hónapban. Alapértelmezetten egy összegben kell ennek érkezni, de év végéig jöhet három részletben is. (Szerintem ezt az akciót folyamatosan hosszabbítgatják már 2016 óta, de inkább kalkulálj az egyösszegű utalással.)

Ha bankon kívülről jön, akkor mindegy, hogy honnan érkezik, bankon belül csak jogi személytől (értsd cégtől) jöhet, de akkor sem kell munkabérnek lennie.

Ha nincs meg ez a beérkező összeg, akkor durva, tízezer forint feletti havi díjra számíthatsz. (12.092 és 17.777 forint)

Az utalás internetbankon keresztül ingyenes, a csoportos beszedés is, az első négy (Gold 2) vagy az összes (Select) pénzfelvétel Raiffeisen automatából szintén ingyenes.

A legolcsóbb bankkártya is ingyenes, ha legalább évi félmillió forint értékben használod, ami azért nem egy nagy kihívás éves viszonylatban. (Ez is akciónak tűnik, amit folyamatosan hosszabbítanak.)

Ha most nyitsz ilyen számlát és vállalod az egyéves hűséget, kapsz még húszezer forintot pluszban.

Ha csak ezeket használod, akár nulla forint is lehet a teljes számlaköltséged.

S akkor jöjjenek a rejtett aknák.

A Gold 2 esetében az értesítő SMS-ekért fizetni kell, de ez sem sok, havi 177 Ft, a Direktnetbe történő belépés esetén való figyelmeztető SMS havi 128 Ft. Ha ilyen oldschool vagy, hogy neked még kell az SMS, akkor fizess érte. (A Selectnél csak a Direktnet esetén kell fizetni havi 128 forintot.)

Az übergagyi, pofátlan, szánalmas és pitiáner lehúzás az, hogy a vásárlási és pénzfelvételi limitmódosításért minden egyes alkalommal 355 Ft-ot kell fizetned, ami mindenhol máshol ingyenes. Ha a pénzfelvételt és az utalást is átállítod, majd vissza, azt 1.420 forintod bánja.

Ennyire filléreskedő lehúzást nem tudom, hogy láttam-e valaha más banknál. (Persze más bank is tud pofátlan lenni.)

Annyira szánalmas, hogy Selecttel akár 30 millió forintot is ki tudok venni a számlámról ingyen a bankkártyával (persze jó sokáig tart ATM-ből), ami a banknak belekerül a tranzakciós adó miatt 180 ezer forintjába, de egy eldugott limitállítási költséggel le akarnak húzni 355 forintra.

Raiffeisen, ez nagyon égő, csak szólok. Ráadásul pont egy szuper-prémium csomagnál.

Mit tegyél, ha nem szeretnéd, hogy magas legyen a napi limited a biztonság miatt, de nem akarsz fizetni a limitállításért?

A megoldás egy Wise kártya. Tartsd alacsonyan a Raiffeisen-es kártyád limitét, amennyiért általában szoktál naponta vásárolni, ha nagyobb összegben akarsz vásárolni, ingyen utalsz a Wise kártyádra és azt használod.

Erre azért is szükséged lesz, mert a pénzt is borzasztó rosszul váltja a Raiffeisen. A vételi-eladási árfolyam között 5% van és ez a devizaárfolyam, pedig még valutának is túl drága lenne. Ezért ne vásárolj vele külföldön vagy az interneten más devizában. (Miközben nagyösszegű váltás esetén pont a Raiffeisen adja a legjobb egyedi árfolyamot, de kis összegnél nagyon rossz a váltás.)

Itt is a Wise (esetleg Revolut) kártya lesz a megoldás, mint második kártya külföldi vásárlásokhoz és utalásokhoz.

Virtuális bankkártya nincs, a limitmódosítás pofátlanul sokba kerül, ezért mindenképp legyen a biztonság miatt egy másik bankkártyád is netes vásárlásokhoz és külföldre. (S az online vásárlás limitét sem lehet külön beállítani, ezzel is le van maradva a bank úgy cirka húsz évet.)

További negatívum, hogy a számlatörténetedet csak 12 hónapra tudod lekérdezni, így a májusi adóbevallásnál már nem látod a tavalyi év felét. Nyilván annnnnyira sok helyet foglalna a szerveren, hogy elérhesd a régebbi adatokat. (Persze pénzért azért hozzáférsz ahhoz is.) Szintén nem az igazi, hogy nem lehet egyelőre hozzáadni a kártyádat a Google Pay-hez, szemben más bankok kártyáival.

Elméletileg online is tudsz számlát nyitni, a valóságban meg nem. Két nap szenvedés után odáig sikerült eljutni, hogy kifagy a rendszer beolvasás közben. A többi esetben már a személyi igazolványom beolvasásig sem jutott el a rendszer. Úgyhogy inkább vedd úgy, hogy nincs lehetőség online számlanyitásra.

A fiókban aktiváltak nekem egy biztosítást, amit nem is kértem. Szóltam a nőnek, hogy ezt nem kértem és nem is kérem. Szóval figyelj oda, mit is írsz alá.

Összefoglalva, szerintem egy jó számlacsomag, ahol tényleg ingyen van minden, amit a legtöbb esetben használsz. Kiegészítve egy Wise kártyával nagyon jól használható. Ha van ennyi állandó jövedelmed, érdemes megnézned. Költségek Gold2 és Select.

S ha azon gondolkodsz, miért is éri ez meg a banknak, hogy helyetted fizeti a tranzakciós adót? Ha csak egy-két millió forintod van a számlán lekötetlenül, azt a bank jelenleg 6,45%-on tudja kamatoztatni az MNB-nél. Ha sokat keresel és lakáshitelt veszel fel, nyilván sokat, azon is keres a bank és a neked eladott befektetési alapokon is szép haszon van. (Nincs ezekkel semmi baj, ebből élnek a bankok, csak hogy értsd, miért éri meg átvállalni a tranzakciós adót az ügyféltől.)

Nem, ez nem egy fizetett cikk, még mielőtt valamelyik okostojás megjegyzi. Egy fillért sem kaptam érte, azért írtam róla, mert sokaknak jó lehet.

Share

130 hozzászólás

 • Kommentháború
  T, te vagy az az [] ügyfél, akitől inkább szabadulnak a szolgáltatók bármi áron.
 • IDSx
  egyetemi professzorom mondása jut eszembe: “magának nem 2 pontja hiányzik hanem 52, a 2 pont, amiért idejött, az az elégségeshez elég”

  Évi 500eFt az havi átlag 41eFt. Ha ez csak a KATA-s befizetendökkel, mindennel együtt, cipökanállal jött össze, akkor esetetekben bizony leginkább nyerészkedni szerettetek volna a bank szolgáltatásán és nem egy olyan pénzügyi terméket választottatok, ami “úgyis kijön a matek” fentartható.

  Ha 10eFt hiányzott és ezt nem láttad elöre, akkor a költéseitek nem vagy nem eléggé követitek, egy fél tank benzint vagy egy éttermi ebédet kellett volna fizetnetek…

 • IDSx
  gyakran látom ezt a típusú megmondást az IT-sokra. Azon kéne elgondolkozni, hogy nem-e azért keresnek ennyit az illetök, mert a tökös beleállások, karakán, fekete/fehér kijelentések helyett képesek összetettebben gondolkozni, nem degradâl nekik pl. a banki kondíciós listák böngészése, a pénzügyi termékek kombinálása.

  Nyilván túl is lehet tolni, nekem is van ismerösöm aki egyszerüen képtelen bármit szimplán kifizetni, mindig variálni kell valamit…de pl. az én munkaidömben (infrastruktúra üzemeltetés) van k*5 perc holtidö, amíg fut a script, szürödik a több giga log, lefut a deploy, stb., amit hasznosan is eltölthetek, és ha ezzel fogok évente pár 1000 forintot (ami föként és végsö soron adó lesz, egy olyan rendszerben ahol ezt ellopják, nem a hasznomra fordítják) az nem rossz órabérben sem.

 • Belavoltam
  A hitelkartyaval “penzt termeles” (LOL) kb. annyira vilagmegvalto otlet, mint amikor a porszivougynok a sajat fizetesebol vesz porszivokat, es kapja utana a jutalekot. De orulok, hogy jobban tudod helyettem, hogy amikor osszeszedtuk az erstes ugynokkel, hogy en mire koltok, akkor az abbol eredo visszaterites nem is max. 2000/hora jott ki, hanem valojaban egy kocsi arat dobtam el konnyelmuen.
 • IDSx
  igen, így van. “kaotikus” nekem milyen tranzakció típusnál hogy van, hány db ingyenes, hány nem + az ingyenes számlavezetés és kártya feltételrendszere is.

  A K&H prémium csomagot viszont alapból MasterCard Gold kártyával adják. Ennek “értelmes” előnye a beépített utasbiztosítás, ami egy tipikus nyaralós-városnézős utat korrekt mód fedez.

  A Raifinál a Gold kártya aktuálisan promóciós “felára” az érvényesség 3 évére nézve havi 1460 Ft-ra adódik.
  Biztosítótól függően a hasonló fedezetű utasbiztosítások napidíja 600-1000 Ft.

  Szerintem a perdöntő a két csomag között igazából ez: az egyén használati szokásai alapján számított tranzakciós díj (K&H) hogyan aránylik ahhoz képest, mintha az utazási szokásai alapján akár esetileg kötne utasbiztosításokat, akár a Raifinál kifizeti a Gold kártya felárát.

 • IDSx
  a csomag kondíciós listájában ez szerepel, amit képernyőképen kiraktál. Viszont valójában egy díjtétel: ha egyben módosítod a vásárlási és kp felvételi limitet, az egy darab “napi limit módosítás” ügylet. Mindkét tétel oda-vissza módosítása “csak” 2×355 Ft, a gyakorlatban is.

  6 éve vagyok Raifi Select Gold 2.0 ügyfél. A havi SMS-díjon és a ritka limitmódosítási díjon felül soha, semmilyen más költségem nem volt náluk, forint alapú tranzakciókra nézve. A Premium Banking ügyfélkezelés is rendben van, Budapesten több fiókban vettem már igénybe személyes ügyintézést.

  Az én használati szokásom: napi “operatív” ügyek revolut, a havi vagy rendszeresebb kötelezettségek csoportos beszedés vagy állandó átutalás formájában “automatizálva” (kb 20 db tranzakció). Havi 177 Ft-t nekem megér egy SMS, hogy ezek rendben teljesültek + a fizetésem beérkezett….

 • IDSx
  az upselling a Raifinál is megy. Magasabb szintű vagy másodlagos kártyát igényelsz –> alapértelmezett limitek az “egyenleg erejéig” vagy valami nagyon magas összeg –> azonnal módosítja mindenki ezt –> 355 Ft…

  Az alap kártyájukon (“Start OKOSkártya”) most valóban van egy promóció, a prémium számlacsomag esetében az első évre 0 Ft a biztosítás, utána díjtáblázat szerint. Ez 3990 Ft/év, a 48-49. oldalon található táblázat “standard” biztosítás ez.

  raiffeisen.hu/documents/10423/0/UNIQA_kartyas_utasbiztositas_teljes_feltetel_IDD.pdf/a94aa590-f29e-c319-edf7-731c2b507e3b

  Átlagos utazásra ez bőven elég fedezet. Egyébként 4-6 napnyi, eseti utasbiztosítási díjért kapod ezt, összességében nem rossz termék. Meg is lep, hogy nem upsellingelik igazán.

  Az jogos, hogy egyébként ezt külön kell igényelni, ha nem kérted akkor ne aktiválja.

  Nem ezt akarta aktiválni, hanem a Gondoskodás életbiztosítást, 7,5 millió havi négyezerért. Hehe, 20 millió nálunk nincs 3 ezer.

  Meg se kérdezte, csak odatolta, hogy írjam alá gyorsan.

  Gondolom kell a tervszámhoz és semmi nem számít, hogyan.

 • IDSx
  szeretek utazni, a következő években is így tervezem, üzleti útra is (kontraktor vagyok). Kerestem beépített biztosításos kártyát, a sima Raifis most jár le. Extrém sportok, alpesi túrázás is a repertoár része – a sima MC Gold itt kiesik. A raifis MC Platinum viszont erre tökéletes, nagyon magas összegekig, mentésre is, poggyászbiztosítás, car assistance, stb.

  MC Platinumhoz alapból reptéren Fast-Track és ingyen MC Lounge nekem+1 személynek + vásárlási biztosítás, szerintem korrekt konstrukció, az AXA az MC partnere: mastercard.hu/hu-hu/te-es-a-mastercard/valassz-bankkartyat/premium-mastercard-elonyok/online-vasarlasi-biztositas.html

  Raifinál az alap prémiumhoz is igényelhető ilyen kártya (K&Hnál nem), promócióban most havi 1900 Ft-ra adódik, 3 évre nézve. Ha az ember extrém/kalandsportokat is űz külföldön is, ez a termék röhögve megéri, mégis alig igényelik…

 • IDSx
  az előzőhöz egyébként érdekes, ahogy “haveri” körben megemlítettem az MC Platina kártyát, mint nekem megfelelő pénzügyi terméket, egyből valamiféle sznob ficsúrnak kezdtek tartani. “Havi 2000 forintot fizetsz bankkártyáért? Hát az ingyen is van, nem?”

  Természetesen csak olyanoktól, akik hetente elszívnak 1-2 doboz dohányterméket / a céges büfében veszik 400 forintért a kávét, napi 2x, miközben ott a teakonyhában a standard kapszulás Nespresso, csak kapszulát kéne vegyen a Tescoban / rendszeresen rendelnek 1000-1500 Ft kiszállítási díjú ételfutárral / WC-re is autóval járnak…egyébként hasonló konstrukció, mint a raifis MC Platina a Revolutnál is van: magasabb havidíj, jóisten tudja ki a háttér mögötte és mi a folyamat, ha biztosítási esemény történik…ennyit arról, mennyire is találták fel a fintech cégek a spanyolviaszt. 🙂

 • Programozó
  “Ha valaki meg nem akarná az utalást elfogadni, csak kp-ban kérne 20 misit, azzal nyilván nem üzletelek…”

  Ha ilyen elveim lennének, akkor nem lenne lenne saját házam…

 • Programozó
  “gyakran látom ezt a típusú megmondást az IT-sokra. Azon kéne elgondolkozni, hogy…”

  Ha elmegyek szerződést kötni, fizetem a benzint, parkolást, telik az időm. Egyik bankból át kell utalni mindent a másikba, annak is van költsége (hiszen emiatt váltasz, nem?). Ha van lakáshiteled, bukod a kamatkedvezményt, mert máshova megy a fizu, vagy válthatod ki a 2-3%-os régi hiteledet egy 6-10%-osra. És akkor még nem számoltuk bele az időt, amit adminisztrációval töltesz. Ha vállalkozó vagy, vagy céged van, akkor megint van benne plusz egy csavar.

  Szerintem egész egyszerűen nem éri meg. Ki kell találnod, mi az a legkisebb összeg, amiért még hajlandó vagy ilyen mutatványokra, és ami nem éri ezt el, azt ott kell hagyni.

  Ha érdekelnek a pénzügyek, egységnyi idő alatt százszor, ezerszer ennyi pénzt kereshetsz, ha nem a bankszámlák díjjegyzékét böngészed, hanem valami mást. 🙂

 • Gépész

  Elég jelentős különbség a rafi és a kiszamolo biztosítás között, hogy kiszamolo indoklás nélkül visszadobta, a rafi meg kérdés nélkül megkötötte. Főleg, hogy ugyanaz a biztosító.

  Igen, ebben igazad van, de háromszor annyiba is kerül. Plusz nem fog fizetni meglévő betegség miatti halálesetre az sem.

 • Mindegy
  Régi Citibanktól átvett, full nullás csomag, tranzakciós illeték nincs, kártyadíj sincs, semmi. Sehová nem megyek innen.
 • Gabor
  #1/2
  3 éve vagyok ügyfél, MKB-tól váltottam.
  Az ügyintéző kedves, felkészült, segítőkész.
  Néha benne volt a levegőben, hogy leeshet a beérkező összeg a limit alá, végül nem történt így. Azt kérte az ügyintéző, hogy jelezzem, ha kockázat van és segít.
  A számlatörténetet én több, mint egy évre visszamenőleg le tudtam kérni kb. 2 hónapja, de lehet, hogy azóta változott valami.
  WISE/Revolutnál nem átutaltam, hanem az appban használtam a kártyás feltöltés opciót, valamelyiknél kp felvétnek regisztrálta, erre érdemes lehet figyelni.
  Apple-nél nincs az a kellemetlenség mobilos fizetésnél, mint amit korábban írtak androidos készülékekkel.
  Mind a mobil app, mind a webes felület jól kezelhető számomra, és stabil.
  Betétlekötés 100e Ft-nál kezdődik.
  Limitet egyszer kellett módosítani, de akkor nem örültem neki.
  Ritkán kellett ügyet intézni, de akkor gyorsak voltak.
 • Gabor
  #2/2

  Hitelt egyszer vettem fel, pár órán belül kiutalták, majd mikor 2 hétre rá végtörlesztettem, az is gyorsan és gördülékenyen ment.

 • IDSx
  3 évente (ahogy a bankkártyám lejár) megnézem, mi a piac, hátha máshova vagy más csomagra váltva, új ügyfélként ingyenes az újabb kártya is. Ez pont most volt, ezért vagyok viszonylag képben; 3 évente ~1 óra munkáról van szó.

  Az adminisztrációról: nem tudom, nálad milyen évet írnak. “ügyfélazonosításon” kívül + 2 aláírás nem kell más miatt befáradj. Azt a típusú ügyintézést, amit te közhelyként emlegetsz, a lassú, ósdi bankszektor is már rég meghaladta; lehet, egy generation gap-be futottunk, de nekem az ismerősi köreim (30-35 körüli értelmiség) nagy része sehova se jár már személyesen ügyintézni, csak ügyfélazonosítás+aláírás miatt. Egyébként minden 2. sarkon van kb minden banknak fiókja, vidéken meg nem gond se az utazás, se a parkolás.

 • IDSx
  egy darab papír kitöltésével (melyet online, a számlanyitási előregisztrációnál is megtehetsz) mindenféle beszedési megbízásod, csoportos átutalásod, stb. átmozgatják, intézik díjmentesen a bankok. Ez a típusú bankváltás jó ideje előírás MNB részről.

  A többire: ceteris paribus beszélgetünk, lakossági számlacsomagokról. Ahogy Miklós szokta mondani: “ha neked egyéb pénzügyi terméked is van, vagy más, egyedi konstrukciód, akkor ez a gondolatmenet nem neked szól, neked kell kiszámolnod, a te esetedre ebből mi igaz”

  A magasabb szintű számlacsomagokat pont emiatt nem is igazán lehet jól összehasonlítani, “bankmonitorozni”.
  Le kell ülni, átszámolni. Én pont ezt tettem meg, és ki is jött: megéri nekem egy más típusú betétikártya szolgáltatás.

  Szerintem azért, mert valaki “jól keres” (szégyen, hogy nettó 400 felett ezt mondjuk) még nem engedheti meg, hogy akkor szórja a pénzét.

 • IDSx
  itt a kommentrovatban is egyre inkább a 2 szélsőséges túlreprezentált:
  1. Aki aztán annyit keres, hogy húha, és ő aztán megenged mindent is, nem érti, miért téma ez
  2. Aki meg mindenen filléreskedik, darab vizes zsemlét is 3 fintech cégen át, 5 devizaváltás után, 2 féle törzsvásárlói kártya bemutatását követően hajlandó csak kifizetni, mert azzal 3 fillért spórol.

  Nagyon szépen látszik itt is az elmúlt 100 kommentben, hogy a “g#ci bank/biztosító lehúz”, az legtöbbször tájékozatlanság és user error. Az egész fintech buzériáról is ezt gondolom, mindenki nyitogatja a wiset, curvet, revot, tudomisén, de egyébként a létező legdzsunkább banki csomagban vannak, mert őbennük az él, mint benned: óriási hajcihő a bankváltás, utoljára 10+ éve nézték meg, hogy is van az. De otthon, mobilon kattintgatni az appokat, az már “pénzügyi tudatosság”.

 • IDSx
  távközlési területen dolgozom egyébként, a lakossági szolgáltatások terén konkrétan a magyar piacon az egyik legalacsonyabb a “churn rate”, azaz a természetes átvándorlás a mobil szolgálatók közt is. A banki szektorban is azt gondolom ez a jelenség van, agonizálás, szenvedés, “tudod te mennyi adminisztartív munka az”, konfrontációnak élik meg egy szolgáltatási szerződés felbontását és egy új kötését, a magyar ember meg azt az online téren kívül kerüli, ahogy csak lehet. Meg hát utána is kell olvasni, beletenni kis munkát, mennyivel egyszerűbb a jól bevált közhelyet bedobni: “lehúz a bank”

  Érdekes, engem sose húzott le bank, távközlési cég, senki, pedig nem 24/7 díjjegyzékeket böngészek, csak ha szükséges.

 • defi_obj
  1) Van RaiPay app, ami egyfajta virtuális kártyaként funkcionál, tehát miért is kellene Google Pay? Mivel tud többet az, amiért megérné?
  2) Amúgy már évek óta van Premium Gold 2 csomag, amikor még 0% körüli kamatok voltak, mégis megérte a Rafinak, pedig nem tudta 6,45%-on kamatoztatni. Kivi vok miért is érte meg a neki, hogy helyettünk fizette a tranzakciós adót?
 • T

  Látom, nagyon ráérsz kommentelni, de előtte célszerű olvasni is, továbbá nem kell feltételezned semmit olyan dolgokkal kapcsolatban, amikről fogalmad sincs.
  A feleségem csak a céges bejövő utalások fogadására használja a számlát és a KATA fizetésére. Semmilyen cipőkanalazás nincs, évi 12 KATA bőven elég (ezt biztos te is ki tudod számolni). Mivel 2-3 havi KATA kimaradt vis maior helyzet miatt, kivételesen mást is fizetett a kártyával, hogy pótolja a kiesést és úgy számoltunk, hogy megvan az 500 ezer. Egyébként a díjterhelés után ellenőriztük, meg is volt, nem tudom, a banknak hogy jött ki vagy mettől-meddig számolt, de nekik ezer forinttal kevesebb lett a végeredmény. Azt nem is igazán értem, hogy szerinted az 500 ezer és a 499 ezer között miért tízezer a különbség, illetve mi a faszt kellett volna még ennünk vagy tankolnunk, ha megvolt az 500 ezer költés, de te biztos tudod 🙂

 • T

  Valóban, nagyon rossz ügyfél vagyok. Szörnyű lehet, hogy a havi 1,2 millió forint hitelkártyás költésemen és a náluk tárolt pénzemen százezreket keresnek és cserébe néha elvárnék egy kis méltányosságot.
  Mennyivel jobb lenne, ha odamenne a minimálbérem és minden hónapban behajthatnák a 742 forint számlavezetési díjat.
  Egyébként ijesztő, hogy a magyar bankoknak, illetve az alkalmazottaiknak pont annyi eszük van, mint neked. Csak a citi értette, hogy nem az apróbetűhöz és a gecizéshez kell ragaszkodni, hanem piaci alapon kell eldönteni, ki a jó ügyfél.
  Ebben az országban a bankok ennyit tudnak. Amikor nem volt itthoni, bejelentett jövedelmem, sehol nem adtak hitelkártyát, akkor se, ha beteszek 50 millió forintot, de minimálbérre adtak volna, úgy hitelképes vagy 🙂 A citi közölte, hogy amennyi pénzt lekötök, akkora hitelkeretet ad. Így is történt. Ma ez sehol nem menne.

 • T

  Ostoba vagy sajnos. Írod a hülyeségedet, anélkül, hogy elolvasnád és megértenéd azt, amire próbálsz reagálni.

 • SKT
  Azért valahol érdekes szerintem, hogy mást se hallani a médiában csak a sikerpropagandát, mindezek ellenére Németországban kb 3mp alatt lehet találni teljesen ingyenes bankszámlát.

  A hanyatló nyugat ugyebár…

  A félreértések elkerülése végett: nem minden jobb. Mobil és vezetékes net fényévekkel jobb és megbízhatóbb otthon, mint itt.

 • Kommentháború
  T
  Attól, hogy keresnek rajtad, még nem vagy jó ügyfél 😉 itt a kommentszekcióban is (az általad bemutatott saját példád mellett) bemutattad, milyen ostoba tahó vagy (1 millás hitelkártyás költés ide vagy oda).

  Kiszámoló, jó lenne nem cenzúrázni, ha ugyanazokat a jelzőket használom, mint akinek válaszolok 😉

 • T

  Köszönjük, Emese.

 • Programozó
  “távközlési területen dolgozom egyébként, a lakossági szolgáltatások terén konkrétan a magyar piacon az egyik legalacsonyabb a “churn rate”, azaz a természetes átvándorlás a mobil szolgálatók közt is”

  A telkót inkább ne hozd ide, dolgoztam több ilyen cégnél is, egykutya az összes. Azért nincs churn, mert a piacon levő összes publikus csomagban többet kellene fizetnem, mint most. Ha véletlenül lenne olyan szereplő a piacon, aki boríthatná a status quo-t, azzal látod, mi történik. Mindenféle dzsunka flottában lehetne esetleg néhány száz forintot megtakarítanom, de azt inkább nem kérem, köszönöm.

 • nyman
  “Ennyire filléreskedő lehúzást nem tudom, hogy láttam-e valaha más banknál.”

  OTP-nél is van ilyen. otpbank.hu/static/portal/sw/file/Bankkartya_Lak_H_20220414.pdf

  De az tényleg filléreskedő ehhez képest.

  “1.5.3.4. Vásárlási limit módosítás minden csatornán 24 Ft/alkalom
  A konstans és az időkorlátos limit módosításának díjai megegyeznek.
  1.5.3.5. ATM limit módosítás minden csatornán 24 Ft/alkalom”

 • Bandi
  Én más bankoknál próbáltam on-line számlanyitást. Kínszevedés volt mindegyik, Az egyik végül sikerült, de gyorsabb lett volna még vidékről is beutazni a fővárosba. (Jó, nem lakok nagyon messze). Én nem tudom kinek van otthon olyan webkamerája amelyik a 10cm-re elé betolt személyi igazolványra rá tud fókuszálni, hogy olvasható is legyen. És ez csak az egyik probléma a sokból.
  Tükörreflexes kamerától kezdve minden technikai trükköt be kellett vetnem, hogy végül sikerüljön.
 • Csinolina
  Tervezek Gold számlát nyitni, az ajánlás hogy működik? Hogy tudnám valamelyikőtöket ajánlani?:)