15 hozzászólás

 • Mate12345
  Kedves Norbi!

  A kérdőívedben van egy hiba:
  A “Ön szerint kit/kiket adóztassanak meg jobban? *” kérdésre nem lehet úgy válaszolni, hogy Senkit.
  Ehelyett én a Nem tudok dönteni a kérdésben-t választottam.

 • jurta
  Kicsit túl általánosak a kérdések.
  Remélem, nem sértődsz meg nagyon (ha olvasod ezt a bejegyzést, Norbi), ha azt írom: úgy éreztem, egy nemzeti konzultáció kérdőívét olvasom. 😀
  Persze gondolom, faktoranalízist vagy mit szeretnél készíteni. Mármint hogy melyik réteg hogy válaszol.
 • Irvine
  Android böngésző megbolondul tőle…
 • Fuff a kismamut
  Túl sablonos és túl általános kérdések. A helyzet nem ennyire fekete-fehér. Ja és egy szó nem volt az adózási morálról. Vártam volna olyan kérdést – ha már anonim – hogy “ön szerint hány százalékos Magyarországon az adófizetési hajlandóság?” Valamint, hogy “Ön szerint megfelelő-e az adócsalásért járó büntetés Magyarországon?”
  Ha már morálról beszélünk…
 • Lomnici Tamara
  Kedves Norbert!

  Csak építő szándék kedvéért, a harmadik kérdésnél „Jelenleg jár-e iskolába”, majd nincs válaszadási lehetőség, de utána meg kell valamit választani (Ha igen, milyen iskolába?), és utána van az „igen” versus „nem”, magyarán kimaradt egy mező. Szerintem.

 • Gábor
  Aki momentán külföldön dolgozik, de nem örökké, az vajon kitöltse?
 • törzsmókus
  kedves Norbi!
  a kérdések nem adtak lehetőséget olyan vélemény megjelenítésére, miszerint túl vagyunk adóztatva, de erre az alacsony adózási morál miatt van szükség.
  a „kiket adóztassanak meg jobban” kérdésre én valami olyasmi választ adnék, hogy a feketézőket…
  + az én helyzetemmel (egyetem mellett dolgozom – nem ritka párosítás) sokszor nem volt egyértelmű, mit is jelöljek meg.
 • PNorbert
  Elnézést kérek mindenkitől , hogy nem külön válaszolok. A kérdőív életem első szakdolgozatának első kutatása, természetesen vannak benne hibák, nagyon köszönöm a sok észrevételt és építő kritikát amit a közösség tagjai adtak számomra. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ekkora publicitást sikerül – kedvenc blogomnak hála – elérnem. 🙂
  Ezúton is rendkívül hálás vagyok mindenkinek aki vette a fáradságot a kitöltésére, és külön szeretném megköszönni mindenki Kiszámolójának, Miklósnak ezt a hatalmas segítséget, amit egy külön blogposztal nekem nyújtott!

  Norbi

 • Peter
  Kitöltöttem. Bár a versenyszférában dolgozom és szinte minden kérdésre azt a választ jelöltem meg, hogy túl vagyunk adóztatva. Szóval lehet, hogy a kérdőív nagyon fals lesz.
 • tgwh
  Na igen, jól összerakott kérdőívet én még nem láttam 😀 pedig annyira nem bonyolult.
  Az összesítésnél ami nekem lejött, hogy átlagéletkor kb. 27 év, főiskolát, egyetemet végzettek vannak többségben, és nagyon féltik az egysávos adó okozta földi örömöket, valószínűleg jövőre meglesz a narancssárga x a fülkében 😀
 • Krisztián
  “Az összesítésnél ami nekem lejött, hogy átlagéletkor kb. 27 év, főiskolát, egyetemet végzettek vannak többségben, és nagyon féltik az egysávos adó okozta földi örömöket, valószínűleg jövőre meglesz a narancssárga x a fülkében.”

  Ezúton is csak gratulálni tudok nekik, egyrészt azért, mert iskolázott embereket is megvezetnek (akkor már ne is beszéljünk a másik típusú emberről), másrészt pedig még több embernek adják meg a kezdőlökést külföld felé.

  Mo.-n miért nincsen olyan adózás, mint pl. Angliában?

 • Álmos
  Kedves Norbi!

  Kitöltöttem a kérdőívet, de ahogyan mások is írták már, legközelebb érdemes kicsit jobban átgondolni, még egyszer leellenőrizni – esetleg egy hozzáértővel átnézetni.
  A korábbi észrevételek mellett nekem még a “Mi az általános vélemény az adókról Ön szerint az alkalmazotti munkakörben dolgozók között?” kérdéssel is voltak nehézségeim: bár azt tudom, hogy jelenleg alkalmazotti munkakörben dolgozóként nekem mi a saját véleményem az adózásról, de azt már nem, hogy mi az általános vélemény. Ez nem inkább egy hasonló kutatás eredményeként kellene hogy kiderüljön?

 • tgwh
  Na ez az a gond, amire céloztam, senki sem törődik mással, csak saját magával.

  A papírmunka miatt.
  Mert az angol megfoghatja kézzel a húst a piacon, és számlát sem kell adnia…

  De pont az maradt ki szerintem a kérdőívből, ami a lényeg, ami a címe…

 • Krisztián
  A többkulcsos (több sávos) adózásra gondoltam. 🙂
 • Petike
  Miért, mi baj vele?