Telekom Flip

Úgy tűnik, nemhogy hét, szinte nap sem telik el újabb és újabb távközlési ajánlat nélkül.

A mai nap híre a Telekom Flip almárkájának a megszületése.

Ez egy fapados verziója a Telekom otthoni ajánlatának, 100 Mbit-s internetet, 120 digitális IPTV adást és 5 Ft/perc hívásdíjat tartalmaz, jelenleg 4.000 Ft/hó összegért.

(Trükkösen azért el van dugva, hogy ez az ár bevezetési akciós ár, visszavonásig, igazából 6.000 Ft a rendes ár. Mivel nincs hűségidő, a szolgáltatót sem köti semmi az ajánlat fenntartásához. Vagyis ha három hónap múlva felugrik az ár hatezerre, akkor így jártál. Jogod lesz lemondani a szerződést, ha már nem tetszik az aktuális ár. Érdemes áttanulmányozni a hivatalos árlistát is.)

A honlap szerint már 500 ezer háztartás számára elérhető az ajánlat, nekem nem sikerült még olyan címet beírni, amire azt írta volna, hogy a szolgáltatás megrendelhető. Érthető, hogy a Telekomnak nem az a célja, hogy a saját előfizetőit terelje át egy sokkal olcsóbb ajánlatba, a rossz nyelvek szerint a Digi előfizetési területei a fő fókusz.

Az ügyfélszolgálat dedikáltan fapados lesz, nem lehet majd személyesen intézni az ügyeket, legalábbis a Telekom ügyfélszolgálati pontjain biztos nem.

Nem tudom, hol lesz elérhető az ajánlat és meddig fogják ennyiért adni, de ha másra nem, alkualapnak biztos jó lesz a mostani szolgáltatódnál. 🙂 (Cikk: Alkudj nyugodtan.)

Share

70 hozzászólás

 • Stanlee

  @antenna: nem kell tulzasokba esni. Egy STB-vel csak egy TV-n lehet musort nezni, tehat az “egyszerre nezek 3 adas”-hoz 3 STB es 3 TV kell(ene). Az viszont mondjuk az esti idoszakban tenyleg elofordulhat, hogy egyszerre 2-3 olyan adas fut, amit az ember szivesen megnezne majd valamikor. De volt olyan sorozat is, amit anyukam nezett, de keso este kezdodott, amikor mar reg aludt, es ha mondjuk a rendszeresen nezett sorozata es egy jo film egyszerre ment, azert nagy elony, hogy tobb adast is lehet egyszerre felvenni. Nem folyamatos TV elott ulesre kell rogton asszocialni, csak arra, hogy a flip az egy fapados szolgaltatas, kenyelmi funkciok nelkul.

 • Tiborg

  Hoffmann József: Ha már kötekedünk, akkor nézzük meg mit jelent a hűség. Ennek a szónak nem sok köze van ahhoz, amit a szolgáltatók így neveznek. Az valójában kényszer, mivel egyoldalú, kötve hiszem, hogy bárki aláírná jószántából ha nem lenne kötelező. Viszont én a Digivel szívesen aláírnék Hűséget!

 • Zoli62

  Nem minden Digis területen van Flip. Például egész Ny-Dunántúlon nincs. A 100 Mbs pedig elég erős feltétel.

 • pekseg

  kertvarosban lakunk pesten, egyik oldalt 4 emeletes panelek. Masik oldal csaladi hazas.
  A panelekhez jott a digi egy par eve. Amint bekotott a digi, elkezdett a tcom is akciozni, es kepes volt olyat csinalni hogy ugyanazt a szolgaltatast az utca egyik oldalan x ft-ert adta mig a masik oldalon (ahol nem volt konkurencia) 2x ft-ert.

  Irtam a versenyhivatalnak, 1 honap mulva valaszoltak egy olyan cinikusat hogy csak lestem, mi szerint az adot szolgaltatonak lehetosege van az egyik oldalon kedvezmenyt adni ez a sajat dontese….

  Nevetseges… amugy valami ertelme csak volt ennek a beadvanynak mert kesobb megszuntettek ezt a megkulonboztetest…idokoben mar a masik oldalon is van digi, 100/100. 3200ft -ert. soha tobbet tcomot.

 • antenna

  Stanlee: nekem az egyszerre rögzített 3 adás már kimaxolta a túlzás fogalmát, el nem tudom képzelni, hogy én ezért egy lépést vagy egy gombnyomást is tegyek. Nem is kértem stb-t, nekem ne legyen plussz egy távirányító az asztalon. Nincs olyan film/sorozat, amit ne vetítenének valahol, valamikor újra vagy ne lehetne letölteni. Igazi first world problem.

 • szocske

  @pekseg, ez így megy, és nem is titkolják.
  Mikor a telekomnál 2 éves szerződéssel ajánlgattak kedvezményt mondtam, hogy nem akarok ilyet aláírni, mert lehet, hogy 2 éven belül költöznék. De az nem gond, vihetem a szolgáltatást. Az oké, de ha esetleg olyan helyre költöznék, ahol van digi, akkor nyilván nem szeretnék ennyit fizetni. Jaa, az sem gond, ahol van digi mi is olcsóbban adjuk ugyanezt.
  És ezt így az arcomba mondták rögzített vonalon…

 • Olcsó János

  XIII. kerület Vizafogón ellenőriztem, nem érhető el a Flip. A Telekom pár éve jelent meg a házban és megvette a konkurens no name kis szolgáltatót, most mindkettő szolgáltat párhuzamosan.
  A no name-nél szimmetrikus a net és megbízható, amíg nem zárják be, maradok ott.

  Újabb Telekomos nesze semmi fogd meg jól. Szánalmas.

 • Halhal

  Az, hogy a Digi elérhetőségétől függ a Flip elérhetősége, egyértelműen versenykorlátozó. Nem területi alapú árdiszkrimináció, hanem a piaci szereplők számától függő. Ez az oligopol/monopol árazás, pont ezek üldözésére hivatottak a versenyhivatalok.
  A hozott példák mind más-más esetek. Benzinkút, Budai Vár: egyértelműen és eleve magasabbak a szolgáltató költségei (elsősorban a bérleti díj). A benzinkút felára a 25%-ot sem éri el az adott hálózat legolcsóbb kútjához képest. A kávé nemcsak termék, de szolgáltatás is, és valószínűleg nem ugyanaz a várban, mint egy újpesti kávézóban. Anyák napi virág: másnap azért olcsóbb, mert a felhalmozott készletek kiárusítása zajlik. Mint a szupermarketben a lejárat közeli termékekre ragasztott -30%.
  Tehát kb.ugyanazt a szolgáltatás két egymás melletti ház esetében 2x-es áron adni nem üzletpolitika, hanem erőfölénnyel való visszaélés egy oligopol piacon.

 • Tiborg

  Nálunk van T (rézdrót) és Tarr (koax kábel). Gyakorlatilag mindkettő olyan csomagokat árul, ahol drágább a net, mintha előfizetsz TV+net-re, sőt fizess elő a telefonjukra is ha olcsó netet akarsz. Nekem a TV nem kell, sok évi T-s előfizetés után rádiós netre váltottam, aminek a sebessége duplája a T féle ADSL-nek (40/5Mbps), az ára is kedvezőbb valamivel (4300Ft), hiba is ritkább, és ismerem az operátort, nem kell ügyfélszolgálattal küzdenem. Itt a város egyes részein szerelt a T optikát, de azon az áron amennyiért adják nem kellene ha lenne akkor sem: 10.000Ft a 100Mbps net+hoppá plusz telefonos csomag.
  Annak az esélye, hogy ide más szolgáltató jön kb. zero, mivel köteleznék arra, hogy földben vigye a kábelt, az pedig soha nem térülne meg. A meglevő 2 szolgáltató persze légvezetéken megy.
  A Tarr kábelen (és itt helyben) elérhető max. sebesség 200/12 Mbps, amit potom 13.465Ft-ért kínál

 • Tiborg

  1 év hűséggel. Aki nem hiszi, itt a link: tarr.hu/internet_vezetekes/internet-net-200m/300105_12189
  Szóval ahol van Digi, nagyon becsülje meg.

 • Jozsó

  Nálunk van digi, de ez a szolgáltatás nem érhető el. Egyébként nem értem mennyire lenne konkurencia, a net 4000 Ft, diginél hűség nélkül az 500 megabites 4100 nem látom azt a hatalmas versenyt

 • zuppa

  A flip esetében az iptv mellé elérhető az analog adás ,tudja valaki ?

 • Tamás

  – a T-nek szerintem nem kell digi adatbázist nyúlni, annyira azért nem kell tartani attól, hogy bármelyik szolgáltató nem tudná utca szinten – egy idő után – hogy milyen konkurencia jelent meg ott (laknak ott is dolgozók, pl 🙂 )
  – + ott vannak a kijárók (most kertvárosról beszélek), az ELMÜ oszlopokon meg ott fénylik az RCS/RDS doboz, ami a román Digi ottani neve. Innen nem nehéz kitalálni, hogy vagy van, vagy hamarosan lesz digi az adott utcában.
  – T-s vagyok, talán 9.5k körül van a triple payem 100 Mbit net-tel. Amikor utoljára néztem, a Digi 6.5k-ért jobbat adott (több éve van az utcában). Szóltunk is emiatt, nem történt semmi. Azt gondolom, hogy 2,5k különbségért már nem váltanék vissza.
  Megnéztem a címemet, az adatbázis látja, hogy T-s vagyok a flip nem elérhető, a szomszéd (digis) címére igen.. ügyes, mondaná Kohn bácsi..

 • Körtefa

  Én alapból úgy kerestem kiadó lakást anno, hogy 1. számú feltétel volt, hogy legyen Digi, nincs kedvem ilyen hulladék egyéb szolgáltatókkal foglalkozni. Nyilván van a Digi halmazán belül is olyan lakás, ami jó egyéb szempontok szerint is, és valóban volt. A sors úgy hozta, hogy pár hónappal később meg is vehettem a lakást jóárasítva.

 • Lacika Bácsika

  Alapvetően a Digivel elégedett vagyok (amióta újra van Discovery, na meg a sok minőségi sportcsatorna). 2 miskolci címem van, mindkettőnél Digi a szolgáltató. (Egyiknél csak volt, értelemszerűen nem lakok 2 helyen. így nem is fizetek elő 2 címen.) A 200 Mbp/s sávszélességgel elégedett vagyok, ez 25 MB-ot jelent másodpercenként, s a lényeg: a cucc valóban jön is ennyivel ! (Ha a garantált értéket nézem, náluk is csak valami minimális érték szerepel a leírásban !) Mindkét címet ellenőriztem, de egyiknél sem érhető el a flip. Bogarászva az ÁSZF-et nekem már nem tűnik annyira vonzónak ez a flip, mint amikor először olvastam róla. A Diginél egy dolog miatt voltam pipa nagyon: amikor a 2 éves hűségidőm lejárt, nem köthettem újra egy másik 2-éveset, hanem 3 hónapra teljesen meg kellett szüntetnem velük a kapcsolatot. Ennek letelte után tudtam kötni egy újabb 2 éves ciklust.

 • szabfer

  XVII. kerület családi házas övezet, 10+ éve vagyok a Tnél, tavaly megjelent a Digi, ellenőriztem is, természetesen a flip nálam elérhető lenne 🙂

  Jelenleg 8000-et fizetek a Tnek asszem 20-as netért, caládi TV csomagért (fele csatornaszám) és korlátlan telefonért. Gondoltam megpengetem a linkelt “Alkudj nyugodtan” topikban hogy mi lenne ha lelépnék, felhivtam a telekomot szépen meg is kértem az ügyintézőt hogy számolja már ki nekem hogy a 8 hónapja futő “hűségem” mégis mennyi kötbért jelentene ha lemondanám (2 évre kötöttem), Nem is nagyon vészes, csak 25000 HUF lenne, ami ha belegondolok hogy havonta +4000et fizetek nekik 6 hónap alatt vissza is jönne.

  Pengettem neki egy kicsit hogy itt van ugye a flip, duplaannyit ajánl feleannyiért, meg már ugye a digin is erősen gondolkodom, nem e akar ellenajánlatot tenni.. nem akart.. 🙁 DE hátha megflaggelte az accountom hogy potenciális lelépő

 • Peti

  flip.hu/myflip/ugyfelszolgalat/megrendeles/megrendelesek/uj;telepitesicim=1;cikkszam=BO_FIX_3P

 • Mr. Heisenberg

  egyelőre itt tartunk: hirado.hu/2017/06/01/ideiglenesen-tiltjak-a-telekom-flip-otthon-csomagjat/

 • yetmanus

  én megversenyeztettem a dolgot, ugyanis 3 évig volt digis netem, optikán, 100/50-es, tv és telefon nem kellett, viszont azt vettem észre, hogy hétköznapokon 18-22 óra között a le/feltöltés 30-50/20ra esett, és mivel egy asztali gép, 3 laptop, 4 okostelo, 2 tab volt fenn a hálón egyszerre, így kicsit ideges voltam néha, plusz optikához képest igen szakadozva jött párszor a dolog. Ezért 2700-2500 ft-ot fizettem, háség nélkül.
  Aztán 5 körül adták volna komplexen nálam a 3as tv tel net-et, viszont a csatornakiosztás nagyon nem jött be, és hiányzott a pvr is, meg nem kaptam hozzá routert, azt is vennem kellett még korábban.
  Volt T-s ismerősöm, utánakérdeztem, 7300ért adták a maxot koaxon, 120as net, kb 130 csatorna meg dísznek egy telefont felvétel funkcióval. Úgy érte meg, hogy az első 3 hónapot nem kellett kifizetni valami akcióval. Szuper a router, és az adás, én pozitívan csalódtam 🙂

 • yetmanus

  Ami érdekesség volt, hogy megcsináltam a régebbi routeremet switch-nek, így a lakás másik végében is van wifi, nem mintha a T-s routernek rossz lenne a jele, sőt! Egy Sagemcom típust kaptam, 480Megás névleges teljesítménnyel. 2,4 és 5GHz wifi frekvenciasávja is van, a párom laptopja meg teloja érzékeli, wifin simán kiad 60-70 Megát, az én telóm meg csak 2,4-est látja, de azzal is 20-30 mega lefele mindig megvan. Egy hetet méregettem estefelé az asztali gépen, 100 alá nem esett sosem 🙂 Mondjuk a gépemen nincs hdmi kimenet, ugyh ha uhd filmet akarok, akkor letöltöm, és a routerrel megosztom az okos tv-n, azt is viszi a wifi simán, akadozás mentesen, plusz a netflix uhd-k is zavartalanul mennek. Agyaltam a flipen is, de mindenképpen kellett a megállítható adás, na meg a lejáró mobilomhoz is pont kapóra jött. Ezt nekem nem tudta a digi.Van még Invitel a címen,de rézen 15 megát ad. Az vicc