Új telefonok használt árban

Már régóta cipelem a tepsi méretű telefonomat mindenhová magammal. Elkezdtem gondolkodni, hogy kell-e nekem ekkora telefon.

Ha dolgozni megyek, mindig van nálam egy tablet. (Arra jegyzetelek stylussal a tanácsadások alatt, így mindjárt el is tudom küldeni az ügyfélnek a jegyzetet e-mailben, ha fontos dolog van rajta.)

Otthon is kéznél van, ha kell, ugyanaz a tablet. Márpedig egy tableten kényelmesebb olvasni a kanapén, mint egy akármilyen nagyképernyős telefonon.

Általában biciklivel járok ahová csak lehet, tekerés közben úgysem fogom elővenni a telefont, hogy olvasgassak rajta.

Viszont ha nem dolgozni megyek, kénytelen vagyok kistáskát vinni, mert túl nagy a telefon a zsebembe.

Szóval elhatároztam, hogy veszek egy kisméretű telefont, ha lehet, négy coll környéki kijelzővel. Hívni tudnak rajta, BKK Futár, levelek, navigáció, mobilevoip és minden más azon is van, ami kellhet útközben is, lehet netezni is vele, ha éppen úgy alakul. Még a nyári nadrágaim zsebébe is gond nélkül elfér, mindig kéznél van, kicsi és könnyű.

Egy apró bökkenő volt: nem gyártanak ekkora androidos telefont. Néhány négy collos modell van a piacon, de azok inkább a katasztrófa kategória: 512 MB RAM, 4 GB háttértár, ótvar, olvashatatlan kijelző, noname gyártó. Kis telefont nem lehet venni minőségit, mert konkrétan senki nem gyárt. A Samsung is csak egy ázsiai piacra gyártott modellel van jelen a feketepiacon, a J1 mini prime-mal, de hát az is tragédia, milyen gyenge telefon. Pedig nem sokat várnék el tőle, de még azt sem tudja. Mindezt 25 ezerért, csempészáruként.

(Kínomban megnéztem az Iphone SE-t is, de végül nem vettem meg, mert egyrészt nagyon nem ér akciósan 100 ezer forintot, a paraméterei alapján a fele lenne a reális ára. Ezen túl nincs kétkártyás modell, nem lehet memóriakártyával bővíteni, ha jól láttam, még a fényérzékelő szenzort is kispórolták belőle és pofátlan módon le van tiltva az NFC, hogy csak az használhassa fizetésre, akinek a bankja gátlástalanul sokat fizet érte az Apple-nek. Mondjuk nem értem, ezt hogy engedi az EU, ennél kevesebbért is szénné büntették már a Google-t. De nem akarok vallásháborút, csak leírtam, miért nem vettem Iphone-t, amikor abból van négycollos modell. Nem csak méregdrága a tudásához képest, de nem is tudja azokat, amik nekem fontosak: kétkártyás, bővíthető és bankkártya-helyettesítő fizetés. Ettől te még szeretheted, meg minden, nem kell a vallásháború a hozzászólásokban. 🙂 )

Bezzeg régen minden jobb volt, csak a telefonok ész nélkül meghíztak az évek során. A Samsung S3 mini még négy collos volt, az S4 mini már 4,3, az S5 mini 4,5 collos, az utódja pedig 4,7 coll. A Sony Z1 Compact még 4,3 collos volt, az utódja, a ZX1 Compact már 4,5 és így tovább.

Akkor veszek egyet használtan, végül is a használt mobil is kicseng, ha kell. Na jó, de a nekem megfelelő méretű modelleket utoljára 2013-2014-ben mutatták be, azért 4-5 éves használt telefonokat venni már több, mint nagy lutri.

Az apróhirdetési oldalon minden második Sony Z1 compact-hoz oda van írva, hogy kis hibával, alkatrésznek, meg hasonlóak. S még így is 30 ezer forint körül akarják adni őket.

Az árösszehasonlító magyar oldalakon a fennlévő infók alapján meglepő módon még tavaly is árulták újként ezeket a telefonokat.

S itt jött az ötlet, amiről ez a cikk szólni fog: rákerestem az ebay-en az engem érdeklő modellekre. Csak a “Brand new” érdekelt, semmi visszacsomagolt, meg “New other” és csak európai forrásból, nem akarok a vámmal szórakozni. S láss csodát, nem csak lehet ezeket a telefonokat kapni, de még olcsóbb is újként például a Sony Z1 compact, mint itthon használtan.

Ennyiért veszek teljesen újként egy valamikori csúcsmodellt, NFC képes, LTE képes, vízálló és minden hasonló. Bőven többet tud, mint amit elvárok tőle és a legfontosabb, hogy kisméretű. Ha egy év múlva kidobnám a kukába, akkor is kevesebbet buknék rajta, mint a félévesen féláron vett telefonomon, amit most kilenc hónap múlva 35 ezerrel olcsóbban tudok csak majd eladni.

Kíváncsiságból rákerestem több modellre, szinte mindent lehet kapni.

A tavaly kifutott modellek nem igazán olcsók, azokat talán nem éri meg innen venni, főleg, hogy a garancia érvényesítése inkább csak elméleti lehetőség. De a 2-3-4 éves modellek jellemzően jó árban kaphatóak újonnan, a magyar használt árnak megfelelő árban.

Néhány példa (csak brand new és csak európai forrás, postaköltséggel):

Samsung S4 mini: 25 ezer forint. (Bár nem ajánlom, sokat fogsz szívni a 8 GB belső tárhellyel, mindig tele lesz és a kijelző felbontása sem éppen csúcskategória. Bár legalább olcsó, kicsi és könnyű, LTE és NFC ebben is van.)

Samsung S6 és S6 active: 64 ezer forinttól.

Samsung S7 76 ezer forinttól. S7 Edge Dual SIM 94 ezer forint:

Samsung Note 5: 89 ezer forint. (A hatos számot átugrották a számozásban, a hetes széria elfüstölt, így ez a legújabb régi Note. Mármint eltekintve attól, hogy tegnap bemutatták a legújabb Note 9-et. De az még nem kapható.)

A Huawei Mate 9 tavalyi csúcsmodell, de nem is olcsó relatív, 124 ezer forinttól van ajánlat. (Idehaza az utódja most 200 ezer forint rendes üzletben, csak az összehasonlítás végett, használtan pedig a Mate 9 75-80 ezer forint és azok még magyar garanciásak is.)

Érdemes lehet innen vásárolni egy három éve ünnepelt sztártelefont újként az idei csúcsmodellek és a 2-3-4 éves használt csúcsmodellek helyett. Inkább megveszek valamit újként ugyanannyiért, mint 3-4 évesen használtként és leharcoltként.

Amúgy csodálkozom, miért nincs tele a magyar net ilyen apróhirdetésekkel, minden ebay-es meg aliexpress-es dolgot rámelegítenek a tájékozatlan emberekre dupla áron.

Remélem, segítettem, ha te is vennél új telefont olcsóbban.

Online oktatás a pénzügyekről. 15 órányi anyag, nézz bele ingyen.

Valódi pénzügyi tanácsadás termékértékesítés nélkül csak 35 ezer forint.

20 millió forintos életbiztosítás havi 4.990 Ft-ért, életkortól függetlenül.

Share

126 hozzászólás

 • ügyvéd
  Valahogy még mindig nem érzem, hogy ilyesmi kéne nekem…. (Mármint okostelefon.)
 • David Dunn
  Valaki írta a navigációt. Az én telefonom 2010-es, 2.1-es (!) androiddal, nem frissíthető! Egyszer sem tévedtem el vele, külföldön sem, az Alacsony-Tátrában sem.
 • Kiszamolo
  LSV, láttam, hogy az pont valahogy trükközik. Engem nem érdekel, hogy csinálja. A többi mind echte európai, legalábbis a cégek címei alapján.

  Ja, belga postás tracking kódot adtak.

 • Kiszamolo
  ddk, ha veszel egy 2-3-4 éves használt telefont, ott is alap egy aksicsere.

  Én már vettem a magyar Vodafone-tól, hogy a márkaszervizben váltig állították, hogy ilyen telefon nem létezik, miközben ott fogta a kezében. Aztán csak kiderült, hogy valahol a Távol-Keleten vett a Voda egy raktárnyi telefont.

 • Sokatolvas
  Sok androidos telefonom volt, aztán egy iphone. Hát nem térek vissza rá. Nem kell törölgetni, rootolni, gépészkedni, csak használni. Próbálj ki egyet két hétig.
  Az se simán megéri.
  Amúgy 5s is kapható még újonnan, még mindig rámegy a legújabb ios. És nem lassú.
 • Kiszamolo
  sokatolvas, soha nem törölgettem, rootoltam, gépészkedtem egyetlen telefonommal se. (Már amiben van 8 GB-nál több ROM. )

  Azért az gyakran előjön, hogy valaki vesz egy gagyi, olcsó kínai telefont, ami akad, fagy, bug-os, aztán vesz egy Iphone-t 250 ezerért (vagy inkább két éves részletre) és az mennyivel jobb.

  Hát még szép.

  Hasonlítsd össze egy 250 ezer forintos Samsunggal, mennyit ad mennyiért. De ne kezdjünk bele a vallásháborúba.

 • ezmiez
  Garancia nélkül biztos hogy nem vennék telefont. Az meg aki csak használni akarja és nem gépészkedni neagyisten szeretné ha friss lenne az oprendszer ne vegyen 2-3-4 éves droidot, mert sosem lesz rá frissítés. Ahogy láttam a Samsung a flagshipeket már az újakat is 1 főverzióig támogatja csak – ha épp sikerül nekik kiadni egy jól működő frissítést.
  Nem kell sokat keresgélni az iPhone SE-t megkapod garival gyakrolatilag újan 70-80 ért is. Ajánlható azoknak akik csak használni akarják a telefont stabilan, gyorsan, egykézzel.
 • Sokatolvas
  Tudom, nem is akarlak meggyőzni hogy ios milyen jó, még nem is lehet, míg nem próbáltad mindkettőt;) jó, csak viccelek. Amugy 160-ért két éve vett sima hatosom van, nem vennék legújabb generációst annyiért amennyi. De van akinek kell, hogy lássák, megteheti. Egy ügyvéd sem suzuki stifttel jár, mert nem meggyőző.
 • jami
  Írjátok, hogy hírolvasásra, levelekre stb. kell a nagyobb kijelző. Ezek rögtön kellenek? Én a telefonomra direkt nem állítom be a levelezésem, itthon a wifit sem. A legtöbb levélre nem elég az igen/nem válasz; ha már valamit csinálni kell, ahhoz szükséges min. a laptop. Akkor már eleve azon olvasok; akinek sürgős az hív.
  No most nekem kicsi a kezem, utálok úgy telefonálni, hogy figyelnem kell – fogjam rendesen, nehogy kiessen. Így is minden telefonra első dolgom fóliát és tokot venni.

  A pasim it-s, no ő eleve utál telefonálni, programozza a telefont, csak épp nem használja.

  A jelenlegi telefonom szolgálati, a kamerája szuper. Plusz használom a naptárt, a jegyzeteket és ennyi.

 • Gábor
  “Azóta is dicséri, bár néha a 3 Gb memóriát is le tudja fogyasztani, hogy elfogy. (Persze, mert ő nem töröl, hiába mutattam…)”

  Ez mit jelent????

 • trogi

  Szerintem az ismerőseid rossz kínai telefont próbáltak ki. Sajnos velem megesett, hogy a Xiaomi Redmi 3S telefonomat kalapácsként használtam és semmi baja sem lett. (Igaz, védőtokban volt.) Nem törik, nem reped és működik ugyanúgy, mint előtte.
  Lehet, hogy az ismerőseid telefonnal a zsebben kötötték meg a cipőfűzőjüket?

  Ha ez a telefon kimúlik, gondban leszek én is, mert nekem meg 12,7 cm a lélektani határ, illetve az ahhoz tartozó kiterjedés. Félek, hogy csak sokkal nagyobb telefont fogok akkor kapni.

 • mitel hentes
  Kérdés mindenkihez: miért használtok két SIM kártyát? Én ugyanazt a számot használom évek óta, és egyetlen cégnek sem engedem, hogy valami buta flottás számot hozzám vágjon pórázként. A céges mobilflották – a tagok közötti ingyenes hívással – már el is veszítették a jelentőségüket, amióta ingyen lehet hívni viberen vagy facetime-on, vagy a többi 20 ingyenes alkalmazáson keresztül.

  Tehát: nektek miért kell 2 SIM?

 • Miska
  Sony Z3 Compact
  Sony XZ1 Compact
  ,sajnos egyik sem DualSIMes, ha nem kizáró ok és még remek üzemidővel is rendelkeznek.

  gsmarena.com/compare.php3?&idPhone2=8610&idPhone1=6538&idPhone3=7969

 • Kiszamolo
  mitel, mész külföldre, veszel helyi internet-kártyát vagy rendes SIM kártyát, hogy elérjenek, de kell az otthoni számod is, hogy kicsengjen. Van egy céges és egy privátszámod, de nem akarsz két telefont hordani. Vállalkozó vagy és azt a számot, amin az ügyfelek zaklatnak, 18 órakor automatikusan kikapcsolod másnap reggel hétig. Jó a díjcsomagod beszédre, de drágán akarják adni az internetet hozzá (ez benne a trükk), akkor kenjék a hajukra a drága netet, azt külön veszed meg egy második SIM kártyával. És a többi.

  Igazából azt nem értem, miért nem minden telefon kétkártyás. Ha nem kell, maximum nem használod a második slot-ot. Anyagköltsége úgy negyven forint a gyárban.

  Egyébként minden telefonból készül kétkártyás, a legpuccosabb Samsungokból, LG-ből is, csak valamiért Európába nem hozzák be őket. Én a mobilszolgáltatókkal való alkut sejtem a háttérben. (Nem vesszük be a telefonod az akciós kínálatba, ha kétkártyásként is árulod.)

 • mitel hentes

  Teljesen jó szempontok, értem ezeket – bár egyik sem vonatkozik rám.
  Ami viszont díjnyertes ötlet lenne az a 2 SIM minden telefonba. Nem is értem miért nem így gyártják őket. Van tippem, a szolgáltatók és a méregdrága díjcsomagjaik eladása igényként jelentkezhet a gyártók felé is. Nehogy az egyszerű embernek egy kicsit olcsóbb legyen valami…
 • szifonkutya
  mitel: nem mindenkinek van kedve ezzel tökölni, én pl. a viber és egyéb hívásokat soha fel nem veszem. ha nincs rám 10 forintja, akkor nem fontos, meg tudja írni üzenetként. másrészt ha sok emberrel vagy kapcsolatban jól jön a két kártya.
 • Pepe

  most nem kekeckedés, de őszintén: az elmúlt négy évben hány forintot költöttél hány telefonra? Mert kb félévente jön cikked arról, hogyan keresel új telefont.

  Megérzésem szerint legalább 150e forintot biztosan elköltöttél erre és akkor visszatérünk az alapfelvetéshez, hogy milyen telefon mennyit ér?

  pl.: egy iphone tulaj ha megnézed, akkor nem félévente keres új telefont, hanem akár 4-5 évig is telefon marad az a telefon. pl 4 éve vettél volna egy iphone 6-ot 220-240e forintért, az még ma is csere nélkül telefon és még két évig az lesz, tehát 6 évig használtad gond nélkül, frissítéssel (de lehet, hogy csak 5 évig)

  számold ki, hogy akkor évente mennyit költöttél volna ebben az esetben? 240/5= 48e évente és kapsz egy csúcskategóriás mobilt állandó frissítéssel?

  ehelyett itt szórakozol félévente az olcsó 30-40 ezer forintos telefonokkal és szerintem többet is költesz el…

 • Sipkabélés
  A telefonmérettel én is úgy jártam, hogy a feleségemnek új kellett volna a régi kis Sony Tipo helyett és akkor koppantam, hogy már csak pingpongütőket árulnak. Valamiért mobilból nincs női méret. 🙂

  Valószínűleg azért sincs kétkártyás modell, mert a UK-n kívül mindenhol illegális a függetlenítés. Itt alapból inkább veszek egy vadiúj telefont akciósan, függetlenül és a csillió mobilszolgáltató ingyenes (és ingyenesen kipostázott) SIM-jei és tarifacsomagjai közül válogathatok. Semmi előfizetés, semmi “kötelező” baromság (vagy ha van, akkor ésszerűen). Otthon a bankokál és a biztosítóknál talán csak a mobilszolgáltatók az arrogánsabbak: feltöltöm és x hónap alatt “lejár” az egyenlegem (jé, a pénznek szavatossága van?), vagy egy év múlva elvész az egész kártyád a francba, deaktiválják.

 • Maxi
  Kár, hogy nem fél éve írtad ezt a cikket. Én is pont így voltam, szerettem volna egy 4″ körüli smartphonet, de elbukott a terv. Azt pedig álmomban sem gondoltam volna, hogy 2015/2016-os nem felújított vagy használt, hanem bontatlan új modellek beszerezhetőek legális csatornán, garanciával.
 • Kiszamolo
  Pepe, persze, azért állnak tömött sorokban két napon keresztül hálózsákban az utcán, ha megjelent az új Iphone, mert öt évig használják.

  Ha iphone-os lennék, nem lenne semmi választékom, csak az, hogy a nagyon drága újat vagy a drága régit kérem. akkor lehet, hogy nem cserélgetném a telefont, de csak azért, mert nem lenne mire és miért. De a választék hiánya nem egyenlő a megelégedettséggel. Nem lennék boldog, ha össz-vissz 3-4 telefon közül választhatnék, amelyikek ráadásul leginkább csak az évjáratukban különböznek.

  Ha ütésálló kell, az nincs, ha nagyképernyős kell, az sincs, amelyiknek tudom használni az NFC chipjét, az sincs, bővíthető memóriás, kétkártyás, az sincs, ha a nagy akku fontos, olyan sincs, ha a szépen szóló hangszóró vagy a nagyon nagy képernyőfelbontás, olyan se.

  Így persze könnyű megállni, hogy ne cseréld le a telefonodat, mert mire is cserélnéd? Ez van, kell vagy nem kell.

  Egyébként a mostanit öt hónaposan vettem fél áron és közel egy éve használom. Most eladom 30 max 35 ezerrel olcsóbban. Más többet költ csak telefon-előfizetésre, mint én telefonra és feltöltőkártyákra összesen.

  Ja és ez is tavalyi csúcsmodell, szerintem többet tud, mint a mostani Iphone, de ezt most hagyjuk.

  De mondjuk buktam a telefonokon 150 ezret az elmúlt öt évben. Ha öt éve vettem volna egy iphone-t, az most mennyit érne?

 • Gábor
  @kiszamolo: igaz, hogy pont a presztizst meg a más emberek rolunk alkotott velemenyet kell letojni, de nem jartal meg úgy, hogy elmentel egy ugyfellel talalkozni, elovetted az androidos tabletet, telefont és megkoszontek az eddigi idodet és munkadat?
  Én biztos így tennék, egyszeruen nem tudnam elfogadni, hogy az ember, aki megmondja mit csinaljak tízmillió(százmillió?) forintokkal egy bugyuta jatektelefont és tabletet hasznaljon.
  Nem hiteles.
  Érdekes, az, hogy milyen autóval jön, egyáltalán nem érdekel, mert az nem munkaeszköz.
  Ez a többet tud mint az idei iPhone dolog meg nem érv. Nem tudják futtatni egymas alkalmazasait, teljesen más a mukodesi logika, egy közös pont van: lehet velük telefonalni.
  (az elmúlt két evben hasznaltam/hasznalok andoidos telefont/tabletet napi szinten és minden egyes alkalommal elborzadok tole, pedig 2+ gb ram, android 7.1, nem elavult keszulekek)
 • Kiszamolo
  Hát Gábor, ilyen ügyfél még szerencsére nem volt, aki sarkon fordult, mert nem Ipadet vettem elő egy iphone-nal. :))))

  Remélem nem is lesz, mert azzal talán még korai találkozni. Ott nem az a legfőbb gond, hogy mennyit kamatozik a pénze vagy milyen költség mellett.

  (Egyébként olyan tablet, amire stylus-sal lehet írni, nem létezik “bugyuta játék” kategóriában, de ez most lényegtelen.)

 • Andru

  Azért azt megjegyezném, hogy pont azt a vitát folytatjátok, amit deklaráltan nem szerettél volna. S a rossz hír: most te kezdted.
 • KawaBazsy
  Hasznos cikk, pont ebben a cipőben járok. S4 minit használok 4 éve, hibátlanul fut rajta most is minden, de elkezdett – időnként – újraindulgatni, úgyhogy valszeg cserés lesz. Nekem sem kell 4-4.5″-nál nagyobb telefon, de ugye csak nagyobbak vannak jelenleg. Megoldás lesz majd az összehajtható kijelző, ha kijönnek vele.
 • Kiszamolo
  Kawa, az ujraindulás gyakran aksi probléma. Hány éves az aksija?
 • Ákos
  Meg lehet kérdezni mikyen tabletet használsz a megbeszéléseiden?
 • TZS
  Kedves Kiszámoló! Milyen tableten jegyzetelsz, milyen applikációval? Köszönöm válaszodat.
 • Kiszamolo
  Huawei Mediapad M2 10.0 pro vagy mi. Ugyanaz, mint a normál verzió, csak 64 GB-os, nem 16 és adnak hozzá stylust. Egyébként a nem pro is kezeli a stylust, ezt nem szokták reklámozni.

  Volt rajta egy bamboo nevü progi alapból, azt használom. Elég fapados a Samsung hasonló progijához képest, de a célnak megfelel.

  Tavaly vettem 69 ezerért Black Friday-on az Edigitalban, az LTE verziót. Azóta is bánom, hogy csak egyet rendeltem ennyiért. 🙂

  Az új fapados (nem pro) Ipad is kezeli a stylust, már persze ha nem bánod, hogy a 130 ezer forintos tablethez további 36 ezer forint a toll.

  A Samsung S3 se rossz, most talán tovább esik az ára, hogy megjelent az utódja. Mondjuk nekem picit kicsi a kijelzője (9.7 coll)

  A legjobb a 12.2-es Samsung NotePro volt, de sajnos azt már vagy négy éve nem gyártják. (A nagyobbik Apple Pro nekem már túl nagy, a kisebb jó lenne, csak drágának tartom.)

  A Huawei MediaPad 5 pro szuper lenne, de itthon nem árulják. Az ebayen 150 ezer forint az LTE verzió. Az is kezeli a stylust. A nem pro verzió nem kezeli a stylust (állítólag).

  Na, most már leírtam mindent, amit én tudok a stylusos tabletekről.

 • Gábor
  kerlek (fejben) töröld az előző hozzászólásaim, most más a téma: megnéztem a tabletet amit használsz, nekem egy huawei mediapad t3 10 van, ami majdnem olyasmi, csak nekem 2 giga rammal.
  kérdésem hozzad és az esetleg ebben jaratos kozossegben: az rendeltetesszeru hogy folyton beszaggat? nem fagy le nem indul újra, nem lep ki az alkalmazasbol de például a bongeszes egy keserv vele, annyira szaggat. az oldalbetoltesnel az un. elugralas a legduhitobb benne. betolt az oldal, látod a linket, rakattintasz, de pont közben elugrik mert meg betoltott valami reklamot stb. chrome bongeszo.
  Egyre csak arra tudok gondolni hogy én rontottam el valamit. Volt már tobbszor is teljesen resetelve gyari szintig, új allapotaban is ilyen.
  ettol a hardvertol ennyit lehet elvarni, vagy van valami trukk, amit nem ismerek?
  Köszönöm!
 • Kiszamolo
  Gábor, nekem T1 volt, az ugyanez, mint a T3, csak még kevesebb RAM és ROM. Ahhoz kellett türelem, mindent nagyon ráérősen csinált, egyébként remek darab lett volna, főleg az árához képest.

  A T sorozat az olcsó sorozat, az M sorozat a puccos sorozat, az M lite pedig a normál sorozat a Huaweinél.

  A T jellemzően kompromisszumokat követel, de legalább nem drága. Miért nem használsz reklámblokkolót, ha ennyire gyenge a teljesítménye? A Samsung böngészőhöz lehet ilyet letölteni. Szerintem mindjárt gördülékenyebb lesz.

  Szóval szerintem “normális”, amit csinál, sajnos. De majd valaki megerősíti, vagy megcáfolja, akinek szintén van ilyen tabletje.

 • Zabalint

  Ha az Androidos telefonok mind bugyuta játéktelefonok, akkor az iPhone is az, hiszen nem számít az sem luxuskategóriában, ugyanúgy a kommersz és a premium telefonokkal versenyez a piacon. Inkább hit kérdés szokott lenni, ha volt olyan ügyfél, aki Anroidos telefon miatt nézett hülyének, akkor lesz olyan is, aki iPhone miatt fogja ezt tenni.
 • Zabalint

  Egyébként anno fejlesztettem iPhone-ra, nem tudom azóta mennyit fejlődött, de akkor nagyon megutáltam, nekem épp az a gagyi kategória, de nem lehet egyforma az ízlésünk. Igaz én nem voltam önigazolási kényszerben, hiszen nem én vettem.
 • trogi

  Az egyik a Vodafone előfizetésem SIM-kártyája, a másik a digi (=Telenor) internet SIM-kártyája.

  Nekem 2 GB adatforgalom kell egy hónapban, az 1 GB kevés, a 3 GB sok, a Vodafone pedig gyémántáron adja a netet, ezért használok két SIM kártyát. A 2 SIM-kártyának egy baja van telefonszempontból, hogy gyorsabban merül, 1 SIM-kártyával bírna 2,5 napot is.

 • pepe
  pont az iphone a legértékállóbb telefon a piacon. egy 4 éve megvett iphone 6-ot, ha vigyáztál rá, még ma is elpasszolsz 50-60 ezerért simán…

  de egy 1 éves iphone-t, amit megvettél mondjuk 240 ezerért, azt egy év múlva el tudsz adni 180-ért

  amúgy számomra felfoghatatlan, hogy miért akarsz állandóan úgy váltogatni telefont, mint az alsónadrágot, miközben azt mondod, hogy egyszerűek az igényeid! Ez hatalmas ellentmondásnak tűnik számomra.

  amúgy az ütésállóságra ott a gorilla glass+tok

 • Ákos

  Miklós, ne a kijelző méretéből indulj ki, hanem a telefon méretéből! A régi, 4 coll kijelzős telefon ugyanakkora, mint egy 2 éves 4,7 collos, ami ugyanakkora, mint egy mai 5-ös.

  Az én telefonom 5,5-ös (150 x 76 x 8.7 mm), méretre akkora, mint a régi 5-ösök, cserébe most kihozták az 5,99-es Mi Mix 2s-t 150.9 x 74.9 x 8.1 mm méretben.

  Az 55%-os képernyő/telefon arány ma már 85% körül van, ez kavarhat meg.

 • KawaBazsy
  Az akku egyidős a készülékkel.. akkor rendelek egyet, köszi. 🙂
 • Kiszamolo
  Ákos, gondolod nem néztem meg a tömeget is és a méretet is? Azzal kezdtem.

  Az új telefonok 18:9-esek, ami szerintem tök ostoba divat, mert szélességében akkora, mint egy jóval kisebb régi kijelző és ha állítva használod, feleslegesen hosszú, miközben nem szélesebb, mint a régi.

  Elég kevés telefon van ám 85%-kal, a jelenlegi csúcstartó Oppo X, aminek még a kamerája is felugrik, 86%, a Galaxy 9 83,6%, az Iphone X 82,9%.

  Összesen létezik konkrétan 20 telefon a világon, aminek jobb a kijelző-test aránya 74%-nál. Ebben minden kínai gyártó is benne van. (Xiaomi, Oppo, NEx, Apple, Samsung, LG, HTC, Huawei, Sony, Moto, Google.), s ezek kizárólag a legdrágább prémium telefonok, jellemzően 170-200 ezer forint felett.

  A legújabb Samsung A3 67,85%, az Apple SE 60,8%, Apple 8 pedig 65,6%. Ehhez képest a Samsung S4 mini 66,74% kifejezetten jó, főleg hogy sokkal kisebb a kijelzője.

 • Kiszamolo
  pepe, akkor vigyél be egy poros műhelybe egy iphone-t tokban, gorilla glass-sal, aztán nézd meg, mi lesz belőle a nap végére. 🙂

  Az ütésálló telefonnak nem csak annyi a lényege, hogy ha véletlenül leejted, esetleg túléli. Hanem akkor is használható, ha vastagon száll a cementpor meg ráesik a törmelék.

 • Zabalint

  Attól is függ, hogy a relatív vagy az abszolút értkvesztést nézzük. Sokan vesznek használtan pár éves iPhone-t a márkanév miatt, úgy hogy az újat nem tudnák megfizetni, ezért valóban komoly másodpiaca van. Ja, csak hiába 2 évesen a 240 ezres iPhone-t még eladod talán 80 ezerért (bár jó hülye, aki megveszi), csakhogy 160 ezerért képességekben az iPhone-nál sokkal jobb telefont tudtál volna venni (bár szerintem az az árkategória amúgy is pénzkidobás), és akkor vagy ugyanott, ha utóbbit 2 évesen eladás helyett kihajítod.
 • Ákos

  Ha magadat akarod meggyőzni, hogy miért ne vegyél telefont, akkor értem. 🙂
  Ott a Mi 6, bőven 100 alatt. Akkora, mint az A3, cserébe 5,15”, 16:9, 1080×1920 felbontással.
  (S4 mini: 540 x 960 pixel volt 😀 )
 • ezmiez

  Hadd kössek már bele a teljesen hibás matekba. Most a 4 éves iPhone 6s-t lehet eladni 70-80ért – ha az ember vigyázott rá természetesen. Értem az emberek ellenszenvét az almás telefonokkal szemben, vagyis a cég politikájának ellenszenvét, de inkább az ellenszenvet mint az objektivitást vélem felfedezni.

  Ki használja innen esztergálás/falbontási munka mellett a telefonját? Én csak két lakásfelújítást éltem túl vele sima tokban volt, de a fullface kijelzővédő üveg kell rá, mert a finom por valóban mindent szétkarcol – nem csak a iPhonet. Más igazán strapatelefon viszont nagyon kompromisszumos átlag felhasználásra vagy drága. Lásd Evolveo jobb szériái

 • Kiszamolo
  Mi6: 168 gramm 145.2 x 70.5 x 7.5 mm 100 ezer forint
  S4 mini: 107 gramm 124.6 x 61.3 x 8.9 mm 25 ezer forint

  Szerinted tényleg egy kategória bármilyen tekintetben?

  5 coll felett ezer telefont lehet kapni a legolcsóbbtól a legdrágábbig.

  De akkor megtartom az 5.9 collos mostani telefonomat 190 grammal és 77,5%-os képernyő-test aránnyal. Ezt lecserélni egy 5 coll felettire tényleg semmi értelme. A Mi6 2 dekával könnyebb és 1,1 centivel rövidebb, cserébe sokkal kisebb a kijelzője (90,6 cm2 helyett 73 cm2), sokkal rosszabb a kijelző-test aránya (71,4 vs. 77,5%) és ugyanúgy FHD mind a kettő.

  De ezt már nem akarom tovább magyarázni.

 • Kiszamolo
  ezmiez, a lényeg az, hogy létezik egyáltalán harcálló telefon. Akinek ilyen kell, tud venni és nyilván tisztában van azzal, hogy cserébe nehezebb lesz, vastagabb és biztos nem fog szép fotókat csinálni. Akinek a nagy aksi a fontos, az is tud venni 4, 6 de akár 10 ezer milliamperórás aksival telefont. (Tudom, vigyen magával powerbankot). Akinek 6 de akár 6,5 coll feletti kijelző kell, az is talál magának. (Tudom, vigyen magával nagyítót.) Akinek kevés a FHD felbontás, az is talál magának telefont nagyobb felbontással. (Tudom, nézze messzebbről és ugyanott van.) És a többi.
 • Stefidzsi
  Már kb. 2,5 éve is ezen problémakör miatt találtam nehezen magamnak telefont. Akkor egy 3,3′-os Xperia Ray-ről kellett váltanom és Z1C-nél landoltam. Sajnos 2 hete bedöglött a kijelzője (vagy inkább az érintés érzékelője), meg már az akksi teljesítménye is kezdett zavaróra gyengülni, így gazdasági totálkárosnak minősítettem.
  Redmi 4X-t akartam venni a mérete és teljesítménye miatt, de nem találtam csak csajos színben, így elengedtem és vettem egy Redmi 6-t. Eddig tetszik, bár még nem sok zsebemben próbáltam ki. 🙂
 • Barna
  Mennyi időt töltöttél azzal, hogy spórolj 15-20ezer forintot (vagy kevesebbet)? :))
  Erről írtál régebben…
 • Zabalint

  A 4 évea iPhone-t nem tudod annyiért eladni, elhiszem, hogy van aki ennyiért hirdeti, de láttam én már pl. használt PC-t is az új ár felett a jófogáso, az hogy valaki hirdeti, nem jelent eladást is.

  Az én ellenszenvem nem a cég iránt van, üzleti szempontból nagyon nagyra tartom az Apple-t. Ellenben fogyasztóként nem csak nagyon rossz ár-érték arányúnak találom a termékeiket is, de nagyon rossznak is. Nyilván az én véleményem is csak egy vélemény, ahogy azé is, aki szerint az iPhone az egy üzleti telefon, minden más meg max. játék. Az ilyen fanokkal szemben egyébként hq engem kérdeznek, lenne akinek épp iPhone-t ajánlanék, fordítva kétlem, hogy a fanok valami mást ajánlanának, ha az illetőnek láthatóan nem tetszik.

 • szocske
  Az én problémám is évek óta ugyanez: nem szeretnék 4″-tól nagyobb mobilt, mert sokat járok biciklivel, és ezt és a tárcámat csak zsebrevágom, nem akarok hátizsákkal izzadni azért, hogy telefont vihessek magammal.

  Sokáig androidos telefonokat használtam, egyáltalán nem akartam iOS-re váltani, ez számomra kényszer volt, 5S-t vettem kb. 3 éve kifutó modellként, olcsón. Ma is azt használnám, ha nem kaptam volna 1,5 éve egy SE-t ajándékba, az 5S-t azóta a testvérem használja gondtalanul.

  Annyira megtetszett, hogy problémamentes, sosem akad, minden fut rajta mindig, gyors még 3 év után is, hogy azóta minden családtagomnak ezt javasoltam. Ismerőseim között van több, aki új, 200ezres prémium android csúcsmodellről váltott olcsóbb, picit idősebb iphonera, és nem bánta meg.

  Nem akarok vallásháborút, csak leírtam a véleményem, mert ÉPP ÚGY fújtam a túlárazott iphonera, mint itt sokan, most meg..

 • jami
  A kereséshez rutin elég. Épp bárszéket akartam venni, pár kereséssel megtaláltam, ami jó és az ára is. Így vettem pár hete mosógépet is. A gyerekeknek pár száz forintos tokot is. HA van rutin, akkor nem sok idő – SOKKAL kevesebb, mint bemenni akár 1 szál boltba és ott nézelődni, sorban állni a pénztárhoz.
 • Warrior

  Hihihi, változnak az idők, változnak az igények, avagy a preferencia nem állandó ☺

  Év elején még 5.5 collnál húztad meg a határt, alatta egérmozi volt ☺

  Ne értsd félre, a legkevésbé sem hibáztatlak, sőt. Én azon a véleményen vagyok, hogy bizonyos dolgokhoz több idő és tapasztalat kell, hogy letisztuljon a kép, mire is van pontosan szüksége az embernek.

 • Sörhastáncos

  2018-08-12 at 14:21
  Ilyen ügyfele nem valószínű hogy lesz Kiszámolónak. Az ilyen hozzáállású _tudja_ hogy részvényt is csak Apple-t. Nem kell valaki aki megmondja, olyan meg pláne nem aki esetleg mást mond…
  🙂