Vége az Erste Szupernullának (is)

A bank szeptember 2.-ától áthárítja a teljes tranzakciós adót, azaz az eddigi ingyenes utalás 0,3% lesz, a készpénzfelvétel automatából 0,6%, felső korlát nélkül. (Amennyiben teljesíted a havi 150 ezres jövedelemérkeztetést, a netes utalás ingyenes marad.) Némileg emelkednek a havi díjak is. Vagyis már a nullás csomag is erősen fizetős lesz.

Hirdetmény itt.

Ugyanitt áthárítja az adót az MKB, a Budapestbank és a Volksbank is, a többiek még nem jöttek ki az új hirdetménnyel, de nem kell aggódni, az is meglesz hamarosan.

Ha teheted, nyiss számlát külföldön, mert ezek az adókulcsok már az agyrém kategória.

Share

60 hozzászólás

 • Kiszamolo
  A legszebb, hogy minden nemzetközi felmérés kimutatta előre, hogy ez lesz:
  //kiszamolo.hu/mar-tobb-orszagban-kudarcot-vallott-a-tranzakcios-ado/
 • Fasza, de mindegyik kérné a bérátutalást meg a kismicsodámat az ingyenes ehhez meg ahhoz, mindegyik máshoz, namármost én bért speciel egyetlen helyről kapok, most akkor ezt így hogy.
 • pdw
  Talald meg a legkisebb rosszt. En is egy helyrol kapok bert, mint az emberek 95%-a szerintem.
 • Istvan
  Ma voltam benn a fiókban, és megkérdeztem, hogy mi van az utalással, ha teljesítem a 150.000 forintos jóváírást, és akkor is fizetni kell a tranzakciós illetéket.
 • pdw
  Ez miert is volt kerdes eddig?
 • Jan
  Az Erstés VISA virtuális kártyát lehet a Webkincstárban használni? Ez ugye nem számít készpénz felvételnek?
 • N.
  Ha tudsz vele fizetni, akkor vásárlásnak számít, nem készpénzfelvétel.

  allamkincstar.gov.hu/kincstar/allampapir_forgalmazas_a_webkincstaron/2

  -> Természetes személy -> Tájékoztató interneten történõ bankkártyás fizetésre

  Itt írják, hogy mit fogadnak el (vagyis elküldenek a bankodhoz, hogyha nem vagy biztos benne, hogy jó-e a kártyád), valamint azt is, hogy vásárlás tranzakció lesz.

 • Andreana
  Azt esetleg megtudnátok mondani, hogy ha Erste Jokerrel veszek állampapírt webkincstáron, akkor arra járhat visszatérítés?
 • Janos
  jarni jarhat, de sok banknal arra nem jar. Nemreg meg mukodott ez a hitelkartyas penzcsinalas, hogy megveszed az allampapirt webkincstaron, majd eladod , penzt kiveszed, hitelkarrtyat feltoltod, es megint elorol minden. Aztan rajottek a bankok, hogy nekik ez sokba kerul, es mivel nem valoszinu, hogy megcsuszol, ezert vagy megszuntettek a bonuszt, vagy figyelik, es felmondjak ha tulzonak talaljak.

  AXA-nal pl nem jar, Citinel szerintem jar, de a jokerre neztem, de akkor arra nem jart ha jol emlekszem.

 • pdw
  Se Citi se Joker nem jó. Utoljára mikor volt erről szó más fórum a BB Tesco kártyára meg vmelyik másik bank UPC-s kártyájára volt már csak érvényes.