Vigyázz, ha feltöltőkártyás vagy

Kiderült, hogy egész Európa terroristái és piti bűnözői magyar feltöltőkártyás telefonelőfizetésekkel telefonálnak, ugyanis több százezer ilyen kártya került forgalomba. Csak egy magyar hajléktalan nevén volt mintegy negyedmillió ilyen előfizetés.

Ezeket a rossz életű emberek arra használják, hogy egyszer telefonálnak vele, aztán eldobják a kártyákat. Így nehéz lekövetni, ki kivel beszélt és mikor.

A magyar terrorelhárítás a helyzet magaslatán volt, ha már a több százezer előfizetés egy-egy ember nevén nem tűnt fel nekik, keresztülvertek egy törvényt, hogy minden feltöltőkártyás mobilt utólag ellenőrizni kell, annak ellenére, hogy húsz éve csak személyi igazolvánnyal lehet feltöltőkártyás telefont is venni. Ja, nem csak egyszer, hanem évenként újra és újra el kell ezt játszani.

Érted, ugye? Ha azokat nem tudjuk elkapni, akik egyszer használnak egy kártyát, akkor legalább azokat szívatjuk szénné, akik évek óta ugyanazt a kártyát használják. Mert azok nyilván a terroristák, akik 15 éve egy előfizetéssel beszélnek.

(Aki pedig eddig is szándékosan más nevére vette a kártyát, ezután is ezt fogja tenni, hiszen mindig lesz szegényember, aki egy ezresért megteszi, hogy a nevét adja, majd maximum nem félévente, hanem negyedévente dobja el a kártyát. Még nehezebb lesz lekövetni az ilyen embereket, mint eddig.)

Ahhoz bénák vagyunk, hogy a valódi veszélyt elhárítsuk, ezért csináljunk olyan látszatintézkedést, amivel milliók életét megkeserítjük minden évben. Mert tőlünk csak ennyi telik. Lehetne ésszel is csinálni, hogy csak azokat a kártyákat ellenőrizzük, amin nincs beszédforgalom évek óta, de aktívak vagy csak azokat az embereket, akiknek 15-nél több kártya van a nevén, de sajnos Józsi, aki gondolkodni szokott, éppen szabadságon volt..

(A másik lehetőség, hogy a Nagy Testvér csak naprakészen szeretné tudni, hogy ki melyik kártyát használja és az egész terroristás történet csak mese és indok a szigorú kontroll bevezetésére. Nem is tudom, melyik a rosszabb. Mondjuk elég nehéz elképzelni, hogy senkinek nem tűnt fel, hogy az összes magyar prepaid előfizetés 5%-a egyetlen ember nevén van és a rendszerben úgy 2.500 oldalon keresztül egyetlen előfizető telefonszámai szerepelnek.)

De a lényeg: a mobilszolgáltatód meg fog keresni, ha jól sejtem személyesen kell majd bevándorolnod az ügyfélszolgálatra az irataiddal. (Bár ne legyen igazam és ne kelljen személyesen bemenni.)

Ha ezt nem teszed meg, július eggyel lelövik a kártyádat. Mert a terrorveszély, ugye.

Azt se tudod, kinek a nevén van a kártya, amit 15 éve használsz? Akkor most gondban leszel,  hacsak nem engedik átiratni a nevedre a kártyát. Érdeklődj a mobilszolgáltatódnál, van-e erre mód.

Ugye nem felejtkezel el a riasztóban és egyéb helyeken használt SIM kártyákról sem? Azok is mennek a kukába, hacsak ki nem bányászod őket vagy legalább a szerződésüket és a telefonszámukat és mész adategyeztetésre a szolgáltatóhoz. Mert azokat hiába fogja hívni a szolgáltató ugye.

Külföldön élsz 10 éve, de megtartottad a magyar kártyát a szám miatt? Mert kell a magyar netbankhoz, meg hogy elérjenek a régi cimborák? Hát, lassan mondj búcsút neki, vagy repülj haza Ausztráliából, ha nem akarod, hogy letiltsák a számodat.

Az erről szóló rendeletet a Magyar Közlöny 64. oldalán találod.

Szóval vedd komolyan és keresd fel minél hamarabb a szolgáltatódat, ha nem akarod, hogy a számod elvesszen.

 

Share

142 hozzászólás

 • Kiszamolo
  A teherautó is fegyver, a tömegbe szoktak vele hajtani.

  Ticcsuk be az összes teherautót és csak úgy lehessen beülni bármelyikbe, hogy előtte SMS-ben bejelentkezik a sofőr.

  Rend lesz és tuggyuk, melyik teherautóban ki ül.

  Aki szerint ez meg csak egy ostoba és káros pótcselekvés, mert mindenkit megszívat, kivéve a terroristák, az csak vihart kavar a biliben.

  Ha ez kész, jöhet a konyhakés is.

  Meg a zinternet.

  A postai leveleket is bonccsuk fel, mint régen, mert úgy is lehet kommunikálni.

  Ja és a személyes találkozókat is ellenőrizzük. Régen is ezt csinálták.

  Volt is rend.

  Akinek meg nem teccett, nyugatra szökött. Pont úgy, mint most.

 • szocske
  a témában nekem örök kedvencem a reptéri szeku.
  ha valaki nagyon akarja, úgyis megoldja, hogy becsempéssze amit akar, max. nem az első, hanem az 5. öngyilkos merénylő jut át, az első 4 lebukása nekik bőven belefér.
  Ellenben közben becsületes utasok millióit szivatják agyon azzal, hogy néha 1 órát kell sorakozni, aztán szétpakolni a kézipoggyászt, rosszabb esetben félig-meddig levetkőzni, esetleg páran ezért lekésik a gépet stb.
  persze, a terrorista dolgát is megnehezítik, nade milyen áron?
 • attila
  sajnos nem érted a lényeget 🙁 így nem is nagyon érdemes magyarázni neked.
  mégis megpróbálom, ha x időpontban valamilyen szolgáltatást veszel hosszútávra ( értsd több évre ) y feltételekkel, majd x + fél év múlva megváltoztatják a feltételeket a te károdra akkor az szívatás ! ha nekem csak 1 embert kell felhívni és megadni az új számomat akkor az szívatás ! az állam kötelessége az hogy csökkentse a bürökrációval töltött időmet, nem az hogy növelje !
  más országban lehet regisztrált sim kártyát venni ? igen
  más országban műs módszerekkel ki tudják küszöbölni hogy bűnözők kezébe kerüljön több százezer sim kártya ? igen
  hol van a hiba akkor ? nem nálam hanem a kormánynál mert nem jó módszereket választ ismét !
 • Kiszamolo
  tenorista, attól tartok, baj lenne az aktiválással:

  We’ll text you to let you know we’ve started activating your SIM. Make sure you keep your phone switched on while we connect you to the Three network. This should only take about 30 minutes but during busy periods it make take longer
  When we’re nearly finished we’ll send you another text asking you turn your phone off and on again
  Your SIM will now be activated but we’ll send you another text just to confirm.

  Felhívnak adategyeztetésre, vagy sem? Kell angliai lakcím, vagy sem? Ha nem jelentkezek be az ottani helyi hálózatba, aktiválják a kártyámat? Letiltják, ha csak külföldön használom?

 • Gyula
  @Headset:
  1., Ez a 15 napos türelmi ido minek kellett? Ennyi idö alatt a Holdra is el lehet juttatni egy SIM.et, nemhogy a vilag barmelyik pontjara…
  2., Szerintem pedig jo otlet egy bizonyos szamu SIM felett megkovetelni az ellenorzest.
  2.a,. Az evenkenti ujraellenorzest pedig tenyleg baxtatasnak erzem
  3,. Ha jol tudom, azert van az ugynevezett “Rendorseg” illetve ugynevezett “Titkos szolgalat”, akik ugynevezettt bunuldozo szervek, akiknek – meglepo modon – a bun uldozese a feladatuk. Szoval, ha valakinek sunyi szandekai vannak, akkor az utan a 10000 ember utan kell nyomozni, es a tobbi 9,79 milliot meg beken hagyni.
  3.a,. Szerintem ez nem ad ujabb eszkozt a nyomozok kezebe. Nem mellesleg szerintem eddig is rendelkeztek a szukseges jogositvanyokkal es eszkozokkel. EN sokkal inkabb a hozzaallasban latom a problemat, es azt semmilyen szigoritas nem oldja meg.
 • Gyula
  4,. A rendpartisag: Igen, en is rendparti vagyok, de en valahogy egyben liberalis is (most nem a jelenlegi tartalmara gondolok a liberalis szonak, hanem az eredeti tartalmara). Teljesen egyetertek Benjamin Franklinnal:
  Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.
  Ugyanis a rendpartisagnak megvan az az oriasi kockazata, hogy konnyen atcsuszhat burkolt, majd kesobb nyilt diktaturaba/rendorallamba.
  Tehat, az en velemenyem szerint nincs szukseg az ilyesfele, kifejezetten karos, az atlagembert alaposan szivato, de a masik oldalon meg minimalisnak mondhato elonyoket sem biztosito szabalyozasra.
  Amire viszont szukseg van, az egy tehetseges, elszant, FÜGGETLEN nyomozo hatosag, es a FÜGGETTLEN birosagok.
  Csak ezek alazatot, es aldozatot kovetelnek meg. Ja es rengeteg munkat.
 • tip
  “magyar internet bankot hogy használsz ausztrál kártyával?” – Ausztráliai lakosoknak többnyire nincs magyar bankszámlájuk, úgyhogy ez nekik nem probléma. Valahogy megoldják nélküle, nem lehetetlen. Az is inkább a kivétel, mint a szabály, hogy bank vagy telko egyáltalán szerződik külföldi lakossal.

  A teherautót is kell regisztrálni, és a “szolgáltató” igen hamar “szerződést bont” (kivonja a forgalomból a járművet és körözni is fogja), ha az “ügyfél” az ismert lakóhelyén nem elérhető.

  Sőt, minden írásos szerződéses jogviszonyban ismerik egymás elérhetőségét az üzletfelek. Komolyan vehető cég előbb-utóbb szerződést bont, ha írásos megkeresésre nem reagál az ügyfél.

  Szóval szerintem az elv ugyanaz, mint eddig: távközlési eszközt csak ismert lakóhellyel lehet igénybe venni. Az újdonság, hogy ezt megpróbálják komolyan venni. Hogy pancser vagy diktátor módon, arról nem mondok véleményt.

 • Kiszamolo
  Tip, miért, eddig nem kellett hozzá személyigazolvány és nem küldtek ki levelet a lakcímre? ÚGy mondod, mintha eddig bárki vehetett volna összevissza kártyát.

  20 éve már csak azonosítás után lehet kártyát venni.

  Most nem csinálnak mást, mint megint baltával műtenek ostoba és dilettáns módon.

  Még a problémát sem értik, nemhogy a megoldást megtalálnák.

 • tip
  A vásárláskori ellenőrzés az egyszeri alkalom, a továbbadott prepaid SIM-ek problémáját nem oldja meg. A rendszeres postai ellenőrzés (ami mondjuk egy előfizetéses SIM vagy bankszámlaszerződés és hasonló esetén eleve adott) esetleg jelentősen csökkentheti azon SIM-ek számát, amik között kutakodniuk kell a szolgálatoknak. Vagyis a szénakazal méretét próbálják csökkenteni.
 • Kiszamolo
  ugyanmár tip, aki akar, szerez kártyát. Akár magyart, akár külföldit.

  Ma kimegyek a Blahára és ráveszek 10 hajléktalant, hogy vegyen nekem kártyát. Legközelebb egy év múlva akarják ellenőrizni, ha rejtegetnivalóm lenne, max. egy hónapig használnám. Az egész mutatvány nem kerülne 10 ezer forintba pluszban.

  El se merem árulni, hogy van már internet is és azon titkosított csevegőprogramok. Akinek van mit takargatni megoldja.

  De még a középhülyék is gond nélkül.

  Az egész egy értelmetlen pótcselekvés. A hozzánemértés újabb ékes bizonyítéka.

 • tip
  De az a titkosított csevegőprogram sem működik mobilinternet nélkül. A hozzáférési pont az, ahol személyhez lehet kötni a kommunikációt.

  Lehet, hogy értelmetlen az egész, nem tudom. De az egyszeri ügyfélnek nem igazán nagy teher, ha az eddigi éves nulla darab levél helyett kap egy darabot (ha tényleg ez lesz).

 • Zedder

  “Aki nem Magyarországon lakik, az elfogadhatja, hogy ebben a gazdasági, nem állampolgársági kérdésben úgy kezelik, mint egy külföldit.”

  Jajj de fel tudják k. az agyam az ilyen ostoba hozzászólások…

  Ez akkor lenne nagyon frankó, ha akkor minden egyéb kérdésben is külföldiként kezelnének, és nem kellene folyamatosan a gyámhivatallal, OEP-pel, NAV-val, stb-vel hadakoznunk. A kisfiam köszöni szépen teljesen jól elvan velünk itt külföldön, a magyar állam bábáskodása nélkül is.

  Meg ha mondjuk a magyar bankom elfogadná, hogy külföldi telefonszámot adok meg, és arra küldik az SMS-t, amire ugye minden tranzakciónál szükségem van. Vagy a közműcégek szedjék be SEPA megbízással a számláimat a külföldi bankomtól.

  Ja, hogy ezek nem mennek, csak az állampolgár csesztetése minden áron?

  Lásd még a hogyan főzzünk békát c. tanmesét…

 • Kiszamolo
  tip, esetleg wifi? Akár a szomszédé, vagy a bevásárlóközponté? Nem regisztrált angol internetkártya ingyen roaminggal?

  Még egy IQ50 is megoldja, akkor is, ha nem ért hozzá.

 • tip
  OEP-pel, gyámhivatallal, NAV-val akkor kell hadakozni, ha a külföldre költöző polgár “elfelejti” közölni a külföldre költözés tényét. Innentől kezdve a hivatal érthető módon abból indul ki, hogy az illető Magyarországon lakik. És ez még egy laza szabályozás, mert mindenféle kibúvók vannak. Nem tudom, melyik országban laksz, de alighanem nagyobb bajba kerülnél, ha “ottfelejtenéd” a címedet egy hazaköltözés után.

  SEPA beszedés tényleg nincs még?

 • Kiszamolo
  tip, na soha ne akarj itthon egy külföldön született gyerekedet regisztrálni, mert a végén még esetleg beleőrülsz.

  Tudom, sok magyarnak újdonság, de az állam van az állampolgárokért és nem fordítva, ahogy azt itt sokan természetesnek veszik.

  Az egyetlen ország egész Európában a magyar, ahol még soha nem váltottak le egyetlen kormányt se.

  Se korrupció, se csalás, se bénaság, se hozzánemértés, soha semmi nem okozta még, hogy a társadalom számonkérje a választott kormányát.

  Ha ez nem a birkaság jele, akkor mi?

 • tip
  Lehet. Az én mondanivalóm nem ez, hanem az, hogy az évenkénti címellenőrzés valószínűleg nem lesz megterhelő egy prepaid ügyfél számára.
 • tip
  Egyetértek a birkasággal. A külföldön született gyerek “regisztrációja” (hazai anyakönyvezése) hosszadalmas lehet, a hivatal szűkös kapacitása miatt. Itt azonban nem erről volt szó, hanem arról, hogy egy papíron Magyarországon, valójában másutt élő családnak kellemetlenségei adódhatnak. Erre nekem az a válaszom, hogy akkor a formális magyarországi lakcím megszüntetése a megoldás, más országokban ez természetes.
 • Zedder

  Plz kezelj már felnőttként és ne nézzél hülyének. Nyilván be lett jelentve minden időben. Csak pl. egy gyerek eléggé megkavarja a magyar bürokráciát, illetve ugye azt sem tiltja tudtommal semmi, hogy legyenek magyar ingatlanjaim és befektetéseim, nemde?

  Amíg nem szoptál ezzel és öregedtél éveket, addig kérlek maradj csendben.

  Soha nem fogjuk megbocsájtani a magyar államnak, hogy hivatalos papírok hiányában egy éven át kvázi embercsempészként kellett utaznunk bárhová, és repülőre sem ülhettünk a gyermekünkkel. Az ismerőseim elbeszélése alapján pedig a java még csak most fog jönni, hiszen mindjárt itt az óvodakötelesség!

 • headset
  VODAFONE-osoknak

  A voda küldött SMS-ben egy linket. vodafone.hu/adatok
  Ami ott hasznos info:
  – a lakcímet ügyfélszolgálatos telefonon is lehet módosítani
  – az online bejelentkezéses módosítás. De ez nekem sem működik (eltünt a menüpont)
  – a kártya saját névre íratását akkor is el lehet intézni, ha nem elérhető az eredeti tulaj, de csak márkaképviseleteken. Ezek a bevásárlóközpontokban általában 8-ig nyitva vannak.

  MÁS
  A saját fiókban találtam egy ajánlatot 5 nap ingyenes belföldi telefonálásra. Müködik, most 8637 percem van. Január 31-ig lehetett aktiválni.

 • tip
  azt nem vitattam, hogy hosszadalmas lehet, mire a külföldön született gyereknek útlevele lesz. De nem erről volt szó. Hanem arról, hogy a gyerek Magyarországon van lakcímre bejelentve, és ebből fakad az óvoda- és iskolakötelesség, a szülő Magyarországon van lakcímre bejelentve, és ebből fakad bizonyos adó- meg TB-kötelesség és hasonlók. Szinte mindenre van kibúvó megoldás, de a királyi út, hadd nem mondjam “felnőtt” megoldás a lakcím megszüntetése, amit bátran ajánlok neked is.

  Teljesen lényegtelen, de ha már rákérdeztél, “szoptam ezzel”.

 • Matúz Tibor
  200.000 SIM-kártya. Fel sem tűnik a szolgáltatónak. Röhej.
  Az viszont már nem vicces, ha a közeledben durran valami. Húsz-harminc halottal. Azon már senki nem fog kacagni.
  Tudom, ezt sem engeded be, de akkor is leírom.
  Tibor
 • Gyula

  Ja, a gyerekek miatt engem is minden felevben megkeresett a regi iskolajuk, hogy kuldjem mar el a felei/Evvegi bizonyitvanyukat, merhogy tankotelezettseg, satobbi.
  Az elso felevben meg el is kuldtem, meg le is forditottam, meg el is magyaraztam, hoyg itt, Nemetorszagban 1.tol 6-ig adnak jegyet, es az 1-es a legjobb.
  Aztan az evvegi bizonyitvanynal mar nem volt ekkora a lelkesedesem.
  Aztan a kovetkezo feleves bizonyitvanynal megkertem a medvet, hogy huzzon mar le a halallistajarol, aztan azota nem erdeklodnek…
  Komolyra forditva a szot, egy hosszabb email karate utan kertem az itteni iskolajukbol egy iskolalatogatasi igazolast, es bescannelve a lakcimbejelentovel egyutt elkuldtem az iskolanak. Azota nem kerestek. Ennek mar 2 het hijjan 2 eve.

 • Kiszamolo
  Tibor, persze, nem vicces. Az se, ha egy részeg leszúr egy konyhakéssel, egy őrült német pilóta a hegynek vezeti a repülőt, amin éppen ülsz, egy drogos teherautósofőr elgázol, leszúr egy pszihopata svájci a vonaton.

  De ez hogy jött most ide?

  Ticcsuk be a konyhakést, hallgassunk le mindenkit, bontsunk fel minden levelet, kémkedjünk minden pilóta után, minden svájcit vizsgáltassunk meg évente szakorvossal, nem elmebeteg-e?

 • domino
  nagyon hasonlít a biztosítási csalásokra, mikor az üzletkötő cég kamu szerződéseket értékesít ahhoz, hogy felnyalja a jutalékokat. Emiatt szűnt már meg biztosító.
 • Kopter Geza

  Koszi a cikket, nagyon sok kopteros kollega hasznal GPS trackert ami SMS-t kuld jelvesztes eseten.
 • Zedder

  Az állandó lakhelyünk külfödön van, de mint említettem, vannak magyarországi gazdasági érdekeltségeim, és mivel sejtésem szerint tudod mivel jár lakcímkártya / SZIG nélkül ezeket intézni, ezért NEM adtam le a papírjaimat. Ellenben ki vagyok jelentkezve a NAV-tól, OEP-től.

  Most jön a csavar: mivel a kisfiunk egyik szülőjének (nekem) van magyar lakcímem, ezért automatikusan neki is lesz – hiába van ott az opció az űrlapon, hogy külföldön lakik, ezt nem veszik figyelembe, és beindul a gépezet…

  Megintcsak kérdezem, hogy próbáltál-e kiskorú gyereket külföldi címre átjelenti. Sok sikert.

  50 éves komcsi őskövület szabályok uralkodnak, és a hivatal ott törli beléd a lábát, ahol csak tudja. Az ügyintézők is nyilván motiváltak…

 • Joy
  @attila: korábban írtad, azt se tudod kinek a nevén van az általad használt kártya. Szerinted szívatás, ha tisztázni akarják a tulajdonviszonyokat, szerintem nem. Pont.
  Szerinted más országokban ki tudják küszöbölni, hogy bűnözők kezébe kerüljenek sim kártyák, szerintem nem. (Ld. az összes többi terrorakciót) Pont.
  Máshol olvastam, elképzelhető, hogy alvilági hálózat épült ki a migránsok sim kártyával való ellátására. A terroristáknak elvegyültek köztük, így jutott nekik is.
  Nem értek hozzá, ezért kérdem: lehet másolni a sim kártyát, azaz mintha több ezren ugyanarról a számról telefonálnának,de értelemszerűen különböző helyről?
 • x
  Néhány éve a telenornál át tudtam íratni a saját nevemre, a korábban ajándékba kapott simet.
 • attila
  én nem tudom hogy kinek a nevén van ! Tehát ÉN nem tudom ! A magyar telekom tudja, ezáltal meg az állam is tudja ha akarja ! Illetve havonta töltöm a saját bankkártyámmal vagyis sakkor tisztáztuk is a tulajdonviszonyokat ugye ? ezzel egyet értesz ? és még bemennem sem kellett sehova. ennek így kéne működni ha nem dillettánsok vezetnék az országot.

  Németországban tudod hogyan működik az azonosítás ha bankszámlát akarsz nyitni ?? elmondjam ? nem kell bemenned a bankba elárulom….ja igen, ott nem dillettánsok vezetik az országot ! mivel ami logikus azt úgy is csinálják….

 • tip
  @zedder: sok tévedés és kevés konkrétum. Külföldi lakosnak is lehet ingatlantulajdona, és az sem igaz, hogy a gyerek a szülők akarata ellenére kötelezően bekerülne a magyar lakcímnyilvántartásba. (Ha ez mégis így történt, akkor valaki hibázott, és a hibát kell javítani, nem az óvodára/iskolára mutogatni.) Ellenben külföldön élő magyar állampolgárnak is lehet személyi igazolványa, ha annyira szeretne (habár ez új dolog).
 • Pallos Levente
  Amíg külföldön éltünk, minden évben írtam mindkét gyerekem iskolájának kikérőt. Erre beírtak, hogy külföldön él, nem volt soha semmi gond. Persze az önkormányzatnál is bejelentettem a külföldi tartózkodást.
 • jOy
  @attila: ha más autóját használod, és tankolod, akkor is tudja az állam, kié, megis megkérdezheti a rendőr, miért van nálad. Gondolom azt is tudod, minden feltöltés egyben új szerződéskötés is. Azaz ha változnak a feltételek, a feltöltéssel elfogadod őket.
  Bankszámlát nyitottam már itthon is otthonról, persze aki ilyet nem hallott, az könnyen dilettánsozik..
 • Vincent Vega
  ,
  Már percek óta a hozzászóláásodon röhögök..:) Hatalmas :D:D

  Tényleg kár hogy ez minden,ami a jól felduzzasztott, túltenyésztett hivatalnokainktól kitellik: idegesítö, hatástalan, drága intézkedések hozása. Közben meg szórják a fáradságos munkával megkeresett pénzünket(Igen az általunk összedobott,mi pénzünket)

  Talán eljön majd az időszak amikor szükségük lesz munkára a versenyszférában. Örömmel fogom kiküldeni öket az interjúról vissza az utcára.
  De addig inkább nem állok fél lábon..

 • attila
  megkérdezheti a rendőr, de ha nem körözik az autót akkor nem firtathatja hogy miért van nálam….amúgy nem értem mi az összefüggés.
  én nem azt mondtam hogy mo-n nem lehet úgy számlát nyitni, mivel lehet, én is így nyitottam az axánál, de: mi nem abba az irányba megyünk hogy minden banknál lehessen így nyitni, hanem inkább abba, hogy ne lehessen ! minél jobban szivasuk agyon az átlagmagyart.
 • Ostoba Mérnök
  Itt oldalt, az árfolyamok alatti reklámozó hogy a francba csinálja
  “legalább féléves fizetéssel áfamentes számlával”
  Jó, tudom, hogy reklám, de mégis 🙂
 • SzaboZ
  @szocske:
  Rendszeresen utazom repülőn, és én is minden alkalommal bosszankodok rajta;
  1. Elveszik a körömreszelőt, kisollót, stb; de ugyanakkor felviheted a DutyFree shopban vásárolt, literes italt. Egy literes üveg eltörve (a nyakánál megmarkolva) a kiálló szilánkokkal ezerszer jobb közelharcfegyver, mint egy kisolló..!
  2. Elveszik a 2 decis üdítőt, max 1 deciset vihetsz fel. Ha valaki így akarna felvinni robbanóanyagot (savat, bármit), akkor becsekkolnának 5-en, mindenki 1-1 decit vinne, aztán a biztonsági ellenőrzés után a terminálnál odaadnák az egy darab embernek, aki felviszi a repülőre.
 • LSV
  “nem kellene folyamatosan a gyámhivatallal, OEP-pel, NAV-val, stb-vel hadakoznunk. A kisfiam köszöni szépen teljesen jól elvan velünk itt külföldön, a magyar állam bábáskodása nélkül is.”
  Nekem írben született az első gyerkőc, de gond nélkül (2 hónap alatt) megvoltak a magyar papírjai kint, aztán itthon 2 hét alatt minden egyéb el lett intézve. Igaz mi már itthon élünk, meg az előzményeket sem ismerem nálad.

  “Meg ha mondjuk a magyar bankom elfogadná, hogy külföldi telefonszámot adok meg, és arra küldik az SMS-t, amire ugye minden tranzakciónál szükségem van.”
  Nekem fordítva sem működik a mai napig, ír bankban ugyan személyesen be lehetett erőltetni IT-s javítás után a telefonszámot (a magyar 11, az ír 12), de sem felhívni nem tudnak sem tranz. smst nem küldenek rá.. Szóval ez nem magyar sajátosság, inkább banki IT/management korlátoltság.

 • Zedder

  “sok tévedés és kevés konkrétum. Külföldi lakosnak is lehet ingatlantulajdona, és az sem igaz, hogy a gyerek a szülők akarata ellenére kötelezően bekerülne a magyar lakcímnyilvántartásba. (Ha ez mégis így történt, akkor valaki hibázott, és a hibát kell javítani, nem az óvodára/iskolára mutogatni.) ”

  Milyen konkrétumot akarsz, a hitelkártyaszámom nem kéne?

  Szerinted kamuzok? Ugyan miért tenném?

  Amikor kb. már a gyerek nemzésénél be kell jelentkezned a konzulátusra, hogy időpontot kapj? És amikor végre nagy kegyesen fogadnak, hiába töltesz ki mindent előre, olvasol utána mindennek, az ügyintéző annyival letudja, hogy “ez a szabál, lehet hazamenni, és új időpontot kérni fél évvel későbbre”?

  Inkább abba is hagyom, mert csak káromkodni tudnék, pedig már jó régi emlékekről van szó. De felk… így éjszaka, te mindent jobban tudó. Nyilván te élted át…

 • Zedder

  A tapasztalat az, hogy országról-országra változott a helyzet, volt, ahol tényleg relatíve hamar elintézték, és volt (van???) ahol nagyon nem hamar. Mi sajnos az utóbbiba tartozunk, tudom, a mi k. anyánkat, hogy kivándoroltunk, meg pont ide.

  Majd a következő költözésnél figyelembe vesszük, hogy milyen a helyi magyar konzulátus elérhetősége meg munkakedve. Ja, vagy nem.:))

 • tip
  te követed egyáltalán, hogy miről van szó, vagy csak találomra dühöngsz?
 • yamaha1301
  Akkor én is terrorista vagyok,mert már vagy 10 éve ua a számom..:)
 • Dominoooo
  Domino Most akció meghosszabbítódott nyárig.