Mennyibe kerül a használtautó?

2015-11-26
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A totalcaron van egy új cikk, ami a használtautók eladásáról szól és van benne egy tanulságos Eurotax grafikon, hogy egy-egy autókategóriában mennyibe kerül egy ötéves autó az újkori árához képest.

Ami nem meglepő, legjobban a kisautók tartják az árukat, ötévesen 43%-át érik az új áruknak.

Azonban a többi autó sem veszít sokkal többet az árából, egy középkategóriás autó 40%-ába kerül az új árának öt év után, egy luxusautóért is megadják az új árának 35%-át (ami persze milliókban brutális veszteség egy 30 milliós autónál).

A dízelek többet buknak, lévén az emberek kezdenek rájönni, mennyivel drágább ezeket szervizelni használtan. Legtöbbet a hibrid autók veszítenek az értékükből.

A cikkben még sok érdekes adat van (a vonóhorog árfelhajtó tényező, a fabetét árcsökkentő, Csongrád megyében 13%-kal drágábbak az autók, mint Vas megyében és a többi.)

 

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram