Erste ATM új költség külföldi kártyákra

Májustól változott az Erste ATM automaták igénybevételének feltétele. Az egyik változás, hogy idegen kártyára maximum 150 ezer forintot adnak ki naponta, a másik, hogy külföldi kártyák esetén (Revolut, Wise, Curve is ide tartozik) új díj kerül bevezetésre, tranzakciónként 1.200 forint.

S itt is lesz “dinamikus pénzváltás” aka csúnya lehúzás pénzváltás címén a külföldi kártyákra. De mint tudjuk, mindig nemet mondunk minden pénzváltási ajánlatra üzletben, ATM-nél és hasonló helyeken.

Továbbra is mondj nemet a pénzváltásra

Share

17 hozzászólás

 • sepa
  Igen! Az EuroNet automaták már régóta csinálnak hasonlót Revolut kártyákkal, illetve külföldön is futottunk már bele ilyesmibe.
 • ggg
  Egyébként mi költsége van az Erste-nek a külföldi kártyákkal?
 • 2023
  forbes.hu/penz/revolut-ugy-csalas-folytatas/

  revolut saga continued

  Írtam már róla azóta.

 • Belavoltam
  A “majustol valtozott” link nem jo.

  De jó! 🙂 (Most már… 🙂 )

 • Penzvalto
  Csehorszagban Revolut kartyaval keszpenzben koronat kivenni az Erste es a helyi K&H automata csak dij elleneben lett volna hajlando mar aprilis vegen is. Szerencsere volt olyan mas automata, ami kiadta ingyen.
 • O'koshka
  Na de ha a Curve-vel vásárlásnak veszi a készpénz felvételt (régebben próbáltam), hiszen pont ez a lényeg, ha hitelkártya van mögötte, akkor nem mindegy? Mire tesz 1200 forintot?
 • mad823
  Kedvenc Erstés díjtételem anno a “sikertelen ATM készpénzfelvétel díja” volt, amit akkor fizettél, ha pl. nem volt elegendő egyenleged a kártyán. Ezek szerint a kreativitás megmaradt. 🙂
 • Alfa
  ERSTE bank már régóta kerülendő, ezek szerint az automatái is.
 • Csaj
  Nemet mondtam a pénzváltásra, meg is bántam:

  erste kártyával 2023. 04. 19-én netes várárlásért (250,09Euro) fizettem 95.324Ft-ot (375Ft/Euro), ami három nap múlva, a “könyvelés” után 98.412-re (387,312Ft/Euro) változott.

  Ha előre tudom, hogy ilyen kedvezőtlenül számolják el, jobban jártam volna, ha a webáruház váltja át az eurót forintra 382-vel, de átvertek a fizetéskor megjelenített 375-tel.

 • Kiszamolo
  Csaj, azt mindenki tudja, hogy az Erste SMS-ben kapott “árfolyama” kamu, a középárfolyamot küldik ki, de nem azzal számolnak.
 • Bagett
  Az egyik legnagyobb lehúzás a bankok részéről a pénzváltás.
  Olyan mint a paypalnek a váltási árfolyama amit rá akarnak kényszeríteni mindenkire aki figyelmetlen…

  Anno nekem is volt egy heves beszélgetésem az ügyfélszolgálattal amikor a nagyon sokadik eurós vásárlás után teljesen véletlenül tűnt fel, hogy egy nagyobb vásárlásnál nem az az összeg szerepel a történetben, mint amit írtak a könyvelés alatt státuszban.

  Majd engem is képbe helyeztek, hogy ott középárfolyamot ír majd a vásárlás után 2-3 nappal jelenik csak meg a valós tétel ami jóval több lesz mint a középárfolyamon számolt (van rá valami képlet). Azóta csak Revolutot vagy más eurós kártyát használok csak ilyenre.

 • nyman
  Elhiszem azt az összeesküvés elméletet, hogy az ezredforduló körül OTP-nél dolgozó “kreatív díjalkotók” átmentek tizenegynéhány évvel ezelőtt a CIB-hez. Onnan pár éve pedig az Erstéhez igazoltak. 🙂

  Hogy pozitív dolgot is mondjak az Erste automatákról. Eddig még csak ott találkoztam azzal, hogy kp. felvétnél címleteket lehet választani. Ez már minimum 4-5 éve így van, de még nem láttam más banknál ilyet. Majd kijavít valaki.

 • gaborr
  igen, én is csak 40ezer forintot járok az erste atm-ből felvenni (40x1000ft), máshol mindig nagy címletet ad ki, amivel szívtam mindig, hogy fel kell váltani. na sebaj, ezentúl keresek más megoldást. (40db 1000-ftos kp felvét másik automatánál? ehh)
 • Daraltdio
  Már kb 1 éve nem lehet 150e Ft-nal többet felvenni sajnos…
 • Líra
  Ne keresd a megoldást, megtalál az téged magától. Nem lesz már szükséged ilyen apróra, a tízezres az új ezres.
 • Misi
  @Csaj:

  Minden emberfia tudja, hogy az Erste messze a leglehúzósabb devizaváltó. Annyira, hogy VISA kártya esetén – ahol a VISA végzi a váltást – bevezettek egy olyan felárat, ami nekik kompenzálja a devizás lehúzást. Azaz hiába fizetsz VISA kártyával, hiába terheli be a VISA forintban a kártyás fizetést, erre a forint összegre az Erste rárakja a saját “konverziós” költségét.

 • 2023
  “Az eszközhasználati díjról az ügyfelet az ATM képernyőjén tájékoztatjuk. El nem fogadás esetén az ügyfél megszakíthatja a tranzakciót”

  Úgy alakult a héten, hogy erste-s atm-nél vettem fel pénzt wise kártyával.
  Semmilyen tájékoztatás nem volt és (egyelőre) semmilyen extra költséget nem látok.

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.