Revolutnál tartott részvények változása

2023-05-05
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Gábor küldte át a hírt, miszerint komoly változás van a Revolutnál a részvények nyilvántartásával kapcsolatban. Következzen az ő, illetve a Revolut levele:

Az alábbi Revolutnál tartott részvények témáról nem tudom, volt-e már szó a blogon. Én nem találtam, érdekes lehet.

A lényeg: a részvényszámlákat áthelyezik EU-s cég alá és onnantól egy brókerszámlája lesz az összes Revolut ügyfélnek, így az amerikai részvényekre vonatkozó SIPC védelem összesítve vonatkozik majd mindenkire, nem pedig külön-külön, mint jelenleg.

A részletek:

Az USA-beli részvények utáni kártérítést érintő változások arra az esetre, ha a DriveWealth fizetésképtelenné válik

A számla áthelyezése előtt: A DriveWealth az amerikai székhelyű befektetővédelmi társulás, a Securities Investor Protection Corporation (SIPC) tagja. A DriveWealth-nél vezetett számládon lévő összes USA-beli részvény jogosult az SIPC által biztosított védelemre. Amennyiben a DriveWealth fizetésképtelenné válik és a részvényeid nem kerülnek vissza hozzád, érvényesíthető az SIPC általi védelem, akár 500 000 $ értékben. Az SIPC azonban nem véd a részvényeid piaci értékében bekövetkezett esés okozta veszteségek ellen.

A számla áthelyezése után: Ha a DriveWealth fizetésképtelenné válik és az RSEUAB-ügyfelek részvényeinek visszaszolgáltatására nincs lehetőség, az SIPC akár 500 000 $ értékben kártérítést nyújt. Ez a védelem az RSEUAB omnibuszszámláján szereplő összes vagyoni eszközre alkalmazható lesz. A jelenleg elérhető egyéni SIPC-védelemre nem leszel jogosult, és jelentősen kevesebbet kaphatsz kártérítésként, mint amennyit a számla áthelyezése előtt kaptál volna.
A részvény-kereskedelmi szolgáltatásokat számodra nyújtó Revolut-vállalat az egyesült királysági székhelyű RTL helyett a litvániai székhelyű RSEUAB lesz, és az RSEUAB lesz a személyes adataid kezelője is.
Az számodra nyújtott részvénykereskedelmi szolgáltatások felügyeletéért felelős szabályozó hatóság az egyesült királysági Financial Conduct Authority (FCA) helyett a litván jegybank, a Bank of Lithuania lesz.
Ha alternatív vitarendezési szervre lenne szükséged, az egyesült királysági Financial Ombudsman Service (FOS) helyett a Bank of Lithuaniahoz fordulhatsz majd.

A fent említett változások kizárólag a részvénykereskedési számládat érintik. A Revolut összes többi, számodra jelenleg elérhető szolgáltatása továbbra is változatlan marad.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram