Revolutnál tartott részvények változása

Gábor küldte át a hírt, miszerint komoly változás van a Revolutnál a részvények nyilvántartásával kapcsolatban. Következzen az ő, illetve a Revolut levele:

Az alábbi Revolutnál tartott részvények témáról nem tudom, volt-e már szó a blogon. Én nem találtam, érdekes lehet.

A lényeg: a részvényszámlákat áthelyezik EU-s cég alá és onnantól egy brókerszámlája lesz az összes Revolut ügyfélnek, így az amerikai részvényekre vonatkozó SIPC védelem összesítve vonatkozik majd mindenkire, nem pedig külön-külön, mint jelenleg.

A részletek:

Az USA-beli részvények utáni kártérítést érintő változások arra az esetre, ha a DriveWealth fizetésképtelenné válik

A számla áthelyezése előtt: A DriveWealth az amerikai székhelyű befektetővédelmi társulás, a Securities Investor Protection Corporation (SIPC) tagja. A DriveWealth-nél vezetett számládon lévő összes USA-beli részvény jogosult az SIPC által biztosított védelemre. Amennyiben a DriveWealth fizetésképtelenné válik és a részvényeid nem kerülnek vissza hozzád, érvényesíthető az SIPC általi védelem, akár 500 000 $ értékben. Az SIPC azonban nem véd a részvényeid piaci értékében bekövetkezett esés okozta veszteségek ellen.

A számla áthelyezése után: Ha a DriveWealth fizetésképtelenné válik és az RSEUAB-ügyfelek részvényeinek visszaszolgáltatására nincs lehetőség, az SIPC akár 500 000 $ értékben kártérítést nyújt. Ez a védelem az RSEUAB omnibuszszámláján szereplő összes vagyoni eszközre alkalmazható lesz. A jelenleg elérhető egyéni SIPC-védelemre nem leszel jogosult, és jelentősen kevesebbet kaphatsz kártérítésként, mint amennyit a számla áthelyezése előtt kaptál volna.
A részvény-kereskedelmi szolgáltatásokat számodra nyújtó Revolut-vállalat az egyesült királysági székhelyű RTL helyett a litvániai székhelyű RSEUAB lesz, és az RSEUAB lesz a személyes adataid kezelője is.
Az számodra nyújtott részvénykereskedelmi szolgáltatások felügyeletéért felelős szabályozó hatóság az egyesült királysági Financial Conduct Authority (FCA) helyett a litván jegybank, a Bank of Lithuania lesz.
Ha alternatív vitarendezési szervre lenne szükséged, az egyesült királysági Financial Ombudsman Service (FOS) helyett a Bank of Lithuaniahoz fordulhatsz majd.

A fent említett változások kizárólag a részvénykereskedési számládat érintik. A Revolut összes többi, számodra jelenleg elérhető szolgáltatása továbbra is változatlan marad.

Share

10 hozzászólás

 • V.A.Laki
  “- Biztonsagos?
  – Enhozzam beszel?
  – Biztonsagos?
  – Micsoda?

  – Biztonsagos?
  – Igen, biztonsagos, nagyon is, el sem hinne, hogy mennyire.
  – Biztonsagos?
  – Nem, nem biztonsagos, nagyon veszelyes, legyen ovatos.”

  Ez arrol jutott eszembe, hogy: After Migration … You will not be entitled to the individual SIPC protection which you have currently, and you might receive significantly less than you would have prior to the migration.

 • mad823
  Rosszmájúan azt gondolhatnám, hogy ezt ezért csinálják, mert így olcsóbb nekik. És hát valahol meg kell fogni a pénzt, ha már bevételt nem tudnak termelni…
 • Janos82
  Ez akkor előnyös nekünk ha valami gond van? Anglia helyett egy EUs ország lesz az, ahol a problémákat rendezni kell.
 • Peter
  Mondjuk eddig sem értettem, hogy ki tőzsdézik Revolut-n… Interactive Brokers-re Revolut-ról eurót, dollárt, forintot, svájci frankot is be lehet utalni díj nélkül…
 • Cíber
  Janos82 – ha jól értem, állatira nem előnyös, hanem előnytelen. Pont olyan, mint ha eddg itthon az OBA 100,000 Euro-s védelme minden ügyfélre küön vonatkozott volna, utána meg összevonja a cég az ügyfelek pénzét egy gyűjtőszámlára és ÖSSZESEN van nekik 100,000 Euro-ig védelmük…. Azaz ha mondjuk 100,000 ügyféle van a cégnek, akkor fejenként átlagosan 1 (egy) Euro-ig van védelmük! Gyakorlatilag nincs védelmed – ezen a litván jegybank semmit sem fog tudni segíteni. Kérdés, hogy ez csak költségmegtakarítás vagy épp dobják el a felelősségüket és csődre készülnek….
 • 1848
  Sajnálom, hogy ez lesz belőle. Gagyisága ellenére is használtam, mert ez a befektetés tényleg az USA-ban volt eddig, ottani védelemmel, jó távol a magyar államtól. Buy and hold befektetőnek, havi 1 vásárlással pont megfelelő volt. Végül átvittem mindent az IB-hez, viszont az IB is magyar… Most már csak a Lightyear maradt nekem, ami a külföldi bróker miatt is diverzifikáció.
 • Trixie
  OFF
  Nem tudom volt-e már:
  Az Erste az idegen kártyás ATM használatért tranzakciónként 1200 Ft kezelési költséget számít fel április 30-tól, és a napi limit 150.000 Ft idegenkártya esetén.
  gate.erstebank.hu/ebh_internet_hird_frontend/document/download?documentId=%7B10F745AB-ED07-4C4A-8936-B9CF01E582DE%7D
  ON
 • Kiszamolo
  Trixie, ez lett volna a holnapi téma. 🙂

  Illetve ez is lesz.

 • Dorka
  Ez is OFF
  de nem tudom hova írjam 🙂

  CIB Eco számla esetén az eddigi 20 e Ft-ot meg nem haladó átutalások ingyenesek voltak.
  Ha utalnom kellett ki is használtam, 20e Ft-os részletekben.
  A 05.01-től frissített hirdetményben tűnt fel, hogy mindez már csak 06.30-ig érvényes. Megkérdeztem CIB ügyfélszolgálaton, azt válaszolták, hogy jelenleg nincs információjuk arról, hogy a jövőben meghosszabbítanák, így valószínűleg ezentúl ennek is díja lesz.

  Tovább böngészve a hirdetményt ezt találtam: “Forint számla terhére a Magyar Államkincstárnál állampapír forgalmazás céljából fenntartott számlára indított forint utalás esetén: 0,061%, maximum 1 383 Ft”

  (Más számlára 0,467%, maximum 13.980 Ft az utalási költség.)

 • Belavoltam
  Ez nem az agazati kulonado tovabb haritasa az ugyfelekre, hanem a kartyas fizetesre motivacio 🙂