Timberland fizetési problémák?

Már nyolc éve, hogy írtam a Timberland alapokról, akkor is írtam, hogy az csak az egyik baj, hogy elképesztően drágák, a másik probléma, hogy nem normál befektetési alap, hanem egy speciális konstrukció, amiből gond lehet, ha nem akar vagy nem tud fizetni.

Timberland felmondása

Nem tudom, hogy nem akar vagy nem tud fizetni, de úgy tűnik, hogy gyűlnek a problémás esetek.

Zoltán küldte át az Index fórum linkjét, ahol találsz egy zárt facebook csoportra mutató linket is.

Ha érintett vagy, akkor érdemes ott körbenézni, hátha kapsz segítséget vagy legalább egy jó tippet.

Update: érdekes volt elolvasni az eredeti, 2015-ös cikk hozzászólásait újra. Vajon hol lehetnek most azok az értékesítő ügynökök, akik foggal-körömmel védték a védhetetlent? 🙂

Share

28 hozzászólás

 • RDLDR
  Hogy a francba lehet megtalalni ezeket a toxikus termekeket? En sose hallottam rola hala az egnek. Ezt ilyen porszivougynokok terjesztik?
 • a profi
  Elképesztő visszaolvasni a kommenteket az eredeti, legelső cikk alatt.
  Hogy kapálóztak a cég emberei a mellébeszélésükkel 😀

  Kiszámoló for the win, again 🙂

 • Gáborqa
  Na várom Kárászi Gábor meg tej hatalom kommentálását az esethez… :O
 • Brókernet
  Az ennek a trükkje, hogy a gerinctelen ügynök úgy adja el a terméket a pü-ileg “kevéssé” művelt ügyfélnek, mintha vmi titkos, kiváltságos dolgot venne. “csak most csak neked…” Horror ktg, de nem baj, mert a hipiszupi jövőbelátó alapkezelőink majd jól megverik az indexet, és akkor nem fog érdekelni az a légypiszok (inkább mamutx@r) jutalék. Aztán az indexverés érdeklődés (tudás) híján elmarad, de a juti ketyeg. A verebek megint megszivatva… Véreim, ne legyetek hülyék: mikor itt a KBC, Random/Erste, de inkább az Interactive Brokers, akkor ne ezeket a házaló csalókat tömjétek pénzzel. Titkos tudás meg nincs, de legalábbis Ti soha sem fogjátok megkapni, mert akinek van, az jobban vigyáz rá, mint a szeme világára. Vegyetek olcsó etf-eket (részvény, kötvény, némi nemesfém a szimpatikus arányban) üljetek rá, és 10 év múlva 99%, hogy az alapok 80+%-át megveritek hozamban. Szívesen;)
 • Timberlake
  Szeretném beidézni a 2015-ös kiszámoló bejegyzés kommentjei közül ha szabad:

  tej hatalom
  2015-01-12 at 19:32
  Kedves Kiszámoló!
  Egyre szomorúbban olvasom a korábban egészen ígéretesen és ügyfélközpontúan induló cikkeiteket. Már alig írtok tárgyilagosan, nem a valóságnak megfelelő tartalommal írtok, sőt konkrétan félrevezető információkat használtok az “elemzések” során. Nyilván nektek másfelé húz a szekeretek rúdja…
  Biztosan vannak olyan ügynökök, akik ígérnek hozamot / nyereséget, vagy tévesen, részlegesen tájékoztatják ügyfeleiket. De itt ebben a cikkben súlyos tárgyi tévedések sorjáznak, rosszindulattal fűszerezve, és tudatlansággal átitatva. Javaslom a cikkben jelzett termék (tulajdonképpen öt termék) alaposabb megismerését, a részletes dokumentáció, weboldalak és kapcsolódó információk áttanulmányozását…

  … és visszatérést a felelős, független (tudom, erre már képtelenek vagytok), és tisztességes elemzésekhez.

 • Timberlake

  Félreértések elkerülése végett, csak azért hogy kinek lett igaza 2015 óta.
 • Sándor
  Egy rokonom révén érintett vagyok timberland ügyben. Konkrétan bűnözők. Pár hete elkezdtek a címlistájuknak ijesztő leveleket kiküldeni, ügyvédekkel fenyegetőznek, stb. Ez most egy csomó ijedt embert terelt ilyen-olyan timberland károsult fórumokba, facebook csoportokba. A timberland levelek fenyegetőek, próbálnak jogi bükkfanyelvet használni, de nem megy nekik, szánalmas utánzatai a valódinak. A prospektusaik hasonlóak, próbálnak jogi nyelvet használni,de konkrétan értelmetlen mondatokat alkottak. A honlapjuk szánalmas, a budapesti irodájuk fényképe konkréat egy K and H bank irodát ábárázol. Bróker marcsi szint, csak egy kicsit profibb módon előadva, és erőszakosan.

  Tudomásom szerint jópár károsult tett rendőri feljelentést ellenük. Azt nem tudom, hogy a rendőrség nyomoz-e ilyen esetekben? Úgy tudom az MNB lerázta és lerázza magáról az egészet, mert nem tartozik a illetékességi körükbe

 • Sándor
  Biztos vagyok benne, hogy el fogják lepni a kiszámoló fórumot a timberlandos emberkék, mert arra figyelnek, hogy erőszakosan tartsák a pozícióikat.

  Ha van itt jogi végzettségű, esetleg nyomozói tapasztalattal rendelkező fórumlakó, akkor kérem írjon pár mondatot, mi az ügymenet, lehet-e számítani nyomozásra, bármire?

  Az én rokonomnak konkrétan lejárt a hétéves papírja, de nem fizetnek semmit, és még ők fenyegetőznek. Három millió forint ment a levesbe… Ezt a veszteséget még túl lehetne élni, de azt nehéz a dologban, hogy a bűnözők fenyegetőznek a jogi úttal. Nonszensz!

  Egy csomó kisembert megijesztenek. Azokat ijesztgetik, akiket amúgy is megloptak. Vannak hírek arról is, hogy időnként fizetnek ennek vagy annak, de gondolom ez a játék része, így lehet hosszútávon fenntartani egy piramisjátékot. Szeretném ha nem így lenne, de így van sajnos.

 • Sándor
  Kedves Kiszámoló! Belenyúltál a darászfészekbe, ezzel a rövidke kis cikkel! Én köszönöm személy szerint, mert a károsultaknak az a jó, ha az ügy minél nagyobb figyelmet és nyílvánosságot kap.

  Itt pedig el fog szabadulni a pokol. Téged ostorozni, rágalmazni, és fenyegetni fognak a csalók, ahogy már Timberlake úr (hölgy?) el is kezdte.

 • Timberlake
  Vettem a faradságot és írtam nekik egy levelet, kiváncsi vagyok mennyire érzik magukat jogilag bevédve.

  Kedves Károly!

  Érdeklődni szeretnék, most hogy a cég neve egyre többet forog a közbeszédben az MNB vizsgálat és az EU- feljelentések kapcsán milyen rövidtávú haszonnal kecsegtető ajánlatuk lenne, mivel gondolom hosszútávra már nem érdemes tervezni a cég kapcsán.

  Egyúttal kivánnék hosszú türelmet a várható jogi meghurcoltatáshoz és a várható következményekhez. Kiváncsi vagyok a fejleményekre tényleg minden rendben le volt -e papírozva, vagy felületesebb volt e ennél a fogalmazás.

  Köszönöm előre is

 • Timberlake

  Nem szövegértés volt a jeled az oviban ugye?
  Akkor elbábozom neked hosszabban: bemásoltam a kiszámoloblog 2015ös(!!!) cikke alól amint védi valaki Miklóssal szemben a védhetetlent, csak hogy lassuk kinek lett igaza.

  Ha 2015 óta a leendő károsultak szerződés aláírása előtt egy google keresést megejtettek volna lehet nem lennének károsultak. De végülis manyika azt mondta minden rendben lessz, ott kell aláírni.

  Rendben is lett. Valaki másra számított?

 • untermensch4
  ” Téged ostorozni, rágalmazni, és fenyegetni fognak a csalók, ahogy már Timberlake úr (hölgy?) el is kezdte.”
  Khmm… úgy tűnik vannak szövegértési problémáid.
 • Zsíros B. Ödön
  Azt kéne már végre megérteniük a „kisembereknek” Magyarországon, hogy aki mindenféle joginak tűnő halandzsával és ügyvéddel „fenyegetőzik”, azt ki kell röhögni

  Aki „jogi útra akar terelni” bármit is, az nem „fenyegetőzik” ügyvéddel meg bírósággal, hanem egy ügyvédtől kapsz a nevében egy hivatalos levelet normálisan, konkrét hivatkozásokkal. Ami a csalóknál sosem létezik.

  Volt egyébként történet, hogy egy ilyen szerencsétlen „cég” annyira eltelt nárcisztikus önmagától, hogy bíróságra is vitte az esetet, aztán meglepődött, hogy ott neki kellett volna konkrét tényekkel és adatokkal igazolnia és bizonyítania, hogy tulajdonképpen mivel is akarta vádolni a volt ügyfelét, nem a volt ügyfélnek kell magyarázkodnia. A bírónő világosította föl, hogy a bíróság nem nyomozóhatóság. (Ugye ez is ilyen tipikus „becsületsértés!” kiáltása ügy volt, mert valaki netes hsz-ekben leírt róluk valamit.)

 • Miki
  Érdekes időutazásnak lehetünk tanúi ha visszanézzük a régebbi linkelt cikkeket és hozzászólásokat. A cikkek dátuma alapján 2013-2017 körül bármit el lehetett adni. 2013:
  “A Q csoport eddig még mindíg tudta hozni az ajánlatban szereplő adatokat és az eddigi ügyfelei is megkapták a pénzüket !
  Mivel nem egy ponton csoportosul a befektetett összeg ezért nemkell attól tartani hogy kifizetési problémái lehetnek a csoportnak !!!”
  2015 márciusban lett vége a cégnek és ha jól értem a most lejáró Timberland akármiket akkor ők még vagy egy évig jól futottak… Vagy tovább is.
 • Sándor
  Sorry, felületesen olvastam Timberlake hozzászólását.
  Az a röhej, hogy most is gyűjtenek pénzt. Ha valakit érdekelne még ez a csodás befektetés…
 • Ex-nyomozó
  Sziasztok!
  Valaki kérte, hogy ha van itt nyomozó, szóljon hozzá.
  Már nem vagyok az, de gazdasági ügyekben és netes csalásokban voltam benne nyakig, amíg az volt a dolgom.
  A jó (jobb?) hír az, hogy ezekben az esetekben az elkövetői kör nagyon pontosan felderíthető, szemben a jól szervezett netes csalásokkal.
  A kevésbé jó hír, hogy a pénz jó eséllyel soha nem lesz meg, a károsultak nem igazán látnak belőle semennyit. Legalábbis ez a valószínű. Az ehhez hasonló piramisjátékok szervezői nagyon pontosan látják, mikor fog dőlni a kártyavár. Csak akkor van a nevükön vagyon, ha rendkívül ostobák. De rendkívül ostoba emberek ritkán csinálnak ekkora bulit.
  A tanácsom az, hogy minden károsult tegyen feljelentést. Ne legyintsetek rá, hogy ez úgyis elúszott. Lehet, hogy a pénz nem lesz meg, de a kiszabott büntetésnél nagyon nem mindegy, hogy mennyi a károsult és az összeg.
 • jurta
  “Az ehhez hasonló piramisjátékok szervezői… Csak akkor van a nevükön vagyon, ha rendkívül ostobák.” “a kiszabott büntetésnél nagyon nem mindegy, hogy mennyi a károsult és az összeg.”

  Ha a kártérítést “nem tudják kifizetni” (mert nincs vagyonuk), a büntetést hogy fogják?
  Vagy a pénzbüntetés végrehajtása szigorúbb, mint a jogerősen megítélt kártérítéseké?

 • Interactive Brokers ETF
  Off: Itt is sokan ajánlottátok az IBKR-t, mint olcsó, régóta működő, remek brókert. Megnyitottam a számlát, a mobil appban próbálok valami értelmes ETF-et vásárolni, és el vagyok hűlve, mennyire nem transzparens az egész. ISIN-kódokat nem ismeri, helyette valami saját tickert használ. Mindent IS kiír információnak, csak a TER, KID, Fact sheet nyomára nem sikerül rábukkannom.
  Elérhetőek ezek valahogy, csak én nem látok valamit, vagy tényleg emberek milliói vesznek ETF-eket az IBKR-nél pusztán név alapján? Ügyetlenek, sumákolnak, vagy egyszerűen én vagyok béna?
 • Ex-nyomozó

  Egyrészt, büntetés alatt a letöltendőt értettem. Persze ez sovány vigasz annak, aki sok pénzt bukott, de legalább ki lennének vonva a forgalomból jó időre az elkövetők.
  De pénzbüntetésre is vannak különböző végrehajtási megoldások, bár legtöbbször kevesebb sikerrel. Ez tényleg azon múlik, hogy mennyire rejtették el a vagyont.
  Az ezzel foglalkozók azért elég hatékony, meglepetésszerű rajtaütéseket tudnak produkálni. Olyankor elő szokott kerülni ez-az. 😀
  Másik oldalról: ezt nem fejthetem ki részletesen, de a rajtaütések előtti felderítés is tud szép eredményeket produkálni. Időnként azért a csalóknak is pénz kell, és olyankor “elmennek érte”….
  Ettől függetlenül a károsultaknak ne a pénz legyen a fő motiváció (tudom, könnyű mondani), hanem az elkövetők lecsukása kellemesen hosszú időre.
 • Belavoltam
  En abba is beleegyezek, hogy a buntetes osszeget leuljek, mondjuk napi 20 EUR-val szamolva.

  Meg mielott valaki kerdezne: nem vagyok timberlake “ugyfel”.

 • Béla10243
  Megértem a te véleményedet is, de nagyon sokan vannak (az igazság szolgáltatásban is) akiknek már az a véleményük, hogy már évtizedek óta rendszeresen, hasonló csalásokkal van tele minden, mégis mindig vannak olyan (kapzsi és mohó) balekok akik nem hajlandók mások hibáiból tanulni, ezért megérdemlik, hogy egy kicsit őket is lehúzzák, hátha a saját példájukból tanulni fognak, az elkövetők hosszú távú “leültetése” meg csak gond és költség, csalók meg úgy is mindig lesznek, amíg becsapható balekok vannak.
 • Kristóf

  Beírod az ETF ISIN kódját és nyomsz egy entert. Nálam így működik.

 • Értetlen
  Én minden rosszmájúság nélkül kérdezem: Nem lehet, hogy akik károsultnak vallják magukat, azok csak elsiklottak valami felett a szerződésben és megszegték azt? Biztos, hogy a szerződött lejárati idő végén akarták a károsultak kivenni a pénzüket? Tényleg nem az áldozathibáztatásra szeretnék rámenni, csak saját tapasztalatom, hogy ismerősök is voltak hasonló helyzetben és a végén kiderült, hogy a szerződés szegés miatt veszítették el a megspórolt pénzük egy részét.
 • Meepwn
  Ha már az átveréseknél tartunk, szerintem megérne egy cikket az álcripto átverések lélektana.
  Az egyik ismerősöm most a Mavie Ultron című átveréssel fáraszt, teljesen nyilvánvalóan egy ordas nagy kamu, 300%-os hozammal.
  De csak angol cikkek vannak a témában, szerintem ennek és a társainak is rengeteg károsultja lesz, mert “húcripto”, de valójában egy piramisjáték.

  Miért, a kripto maga nem az? 🙂

 • Atyaég....
  Ezt a csontot már százszor lerágtuk. Miért, bármelyik kripto ára nem akkor megy fel, ha sokan akarnak beszállni és nem akkor le, amikor sokan ki?

  Mögöttes értéke semmi nincs, csak amit a benne érdekelt emberek adni akarnak neki.

  Valaki kitalálta, aztán még több ezer másikat is kitaláltak, látva mennyit lehet vele keresni, valódi értéke egyiknek sincs és nem is hoz létre, azért szállnak be az emberek, hogy meggazdagodjanak abban bízva, hogy még többen be fognak szállni, ezzel felverve az árát. Ez a piramisjáték klasszikus definíciója is.

 • Atyaég....
  Na, ez vagy te. A kommentet nem mered kitenni, mert kizárólag a te nézőpontod jelenhet meg.
  Csak egyetlen alkalmat említs a több, mint 10 évből, amikor BÁRMIVEL kapcsolatban elismerted, hogy tévedtél! Nem volt ilyen. Azért ez mindennél többet elmond az egódról.

  Nem az “egómról” van szó. Már ezerszer lerágtuk a csontot, nekem és rengeteg másik embernek az a véleménye, hogy az összes bitcoin és hasonló nem befektetés, mert értékkel nem bír, csak egyszerű össznépi szerencsejáték.

  S teljesen offtopik volt a hozzászólásod és már mindenki rohadtul unja a bitcoinos hozzászólásokat minden egyes téma alatt.

  Most kevés van, mert kicsi az arc, de régen mindig mindenhol ott voltak.

  Ezért nem jelennek meg az ilyenek, ha nem kapcsolódik a témához.

  S nem kapcsolódik.

 • Atyaég....
  Idézd be légyszíves, melyik hozzászólásomban írtam le a bitcoin szót! (Ezen kívül) Mert ugyebár ilyen sem volt.
  Erről ennyit.

  Ja nem, kriptot írtál, az teljesen más.

  Tényleg ennyi.

 • Rumba
  Szó sincs kapzsiságról. Egy ügynök megtudta valahogyan hol van kb 2M befektetésem, amiről nyilvánvaló volt, hogy veszteséget termel a 10. év környékén is és tett egy ajánlatot a mínusz 20% szemben évi 6%-ot. 7 éves futamidővel. Egy összegű befektetéssel, 40M-ig növelhető opcióval. Ezekből minden másképp került a papirokra. Minden csak arról szól hogyan lehet a másiktól elvenni ami az övé, bármi is legyen az.