Éves Budapest bérletek

Adrienn írt, hogy figyelmünkbe ajánlja az éves Budapest bérletet, amivel 11 hónap áráért 12 hónapot lehet utazni. Ebből létezik naptári évre szóló és csúszó érvényességű, ez utóbbi bármikor megvásárolható év közben is.

Látszólag jó dolog megspórolni egyhavi bérlet árát, de én még soha nem vettem ilyen bérletet.

Ennek több oka van:

– Nem veszek 12 havi bérletet egy évben, hiszen megyünk nyaralni is, lehetek beteg is, év végén sem megyek sehová másfél hétig. Így nem is spórolok rajta egy teljes hónapot, hiszen általában csak 11 havi bérletet veszek meg, sőt esetleg annyit sem.

– A havi bérlettel lehet játszani 4-5 napot is egy évben, ha éppen hétvégére esik a lejárat, amikor amúgy sem használom és csak hétfőtől veszem a következőt.

– Időt sem nyerek rajta semmit, mert ahogy láttam, ezt is ugyanolyan igénytelen hőpapírra nyomtatják, mint az összes többit. A havibérlet gyakran már 20 nap után sem olvasható, még akkor sem, ha nem zsebben, hanem pénztárcában és táskában hordom, ahol nincs is hőhatásnak kitéve. Gyakran lehet izgulni a hónap vége felé, hogy ne találkozzak ellenőrrel. Nem azért, mert nem vettem bérletet, hanem mert az már olvashatatlan.

Ugyanúgy be kellene vinni havonta-kéthavonta cserélgetni az éves bérlet aktuális szelvényét is, mert a gagyi hőpapír miatt  újat kell kérni abból is, hiszen akár már 10-11 hónapja megkaptam, még ha nem is hordom mindet mindig magamnál.

– Ott a kockázat is, hogy elveszítem a munkámat és nem kell sehová bejárnom két hónapig, vagy jobbik esetben az új munkakörömben kapok cégautót és feleslegessé lesz a bérlet az év hátralévő részében.

– S végül: létezik negyedéves bérlet is, ami 100 napig érvényes 3 havi díjért, így végül ugyanúgy egy teljes hónapot nyerünk egy év alatt, csak sokkal kisebb beruházással és sokkal nagyobb szabadsággal.

Nos, ezért nem ajánlottam még soha a blogon ezt a lehetőséget. Egyébként én általában az 5/30-as jegyet használom, amiről itt írtam.

Share

73 hozzászólás

 • Nagy Vonalakban
  Plusz még egy dolog: èv közben akár meg is halhatsz…
 • Nagy Vonalakban
  Amúgy Boldog Új Èvet, Miklós!
 • Kiszamolo
  Meg a BKV is tönkremehet.
 • reader
  Az olvashatóság tényleg kérdéses. Én nadrágzsebben hordom igazolványtartóban, és így a negyedéves is alig olvasható már a végére.
 • Ádám
  Sziasztok,
  Teljesen egyetértek, én is mostanában mindig négyeséveset veszek, már automatából is kapható. A számlát pedig mindig elteszem, mert valóban 3 hónap utána már nagyon halvány lesz a felirat.
  Üdv, Ádám
 • szamoca
  Én már vettem ilyen csúszó bérletet. 12 db havi bérletet adnak, elég 1-2 db-ot magunknál tartani, a többit pedig otthon és addig nem kopik, így pénztárca elhagyás esetén nem buksz 1 éves bérlet árát. Amúgy nincs jelentős különbség a negyed éves és az éves bérlet között.
 • TG
  Pontosan, ahogy szamoca írja!

  “A bérlet 12 darab, egyenként egy hónapig érvényes szelvényen kerül kiadásra.”

  Ettől még Miklósnak minden másban igaza van természetesen! 🙂

  bkk.hu/kedvezmenyes-eves-budapest-berlet/

 • Kiszamolo
  A “Hogyan szoktam lopni az utazással?” típusú kommentelőknek sok szeretettel:

  //kiszamolo.hu/mi-szamit-lopasnak/

 • Kiszamolo
  TG, tudom, elolvastam, hogy 12 darabban adják ki, de egyszerre. A szelvények áltában is romlanak évközben.
 • wazelin
  Szerintem ez csak részben igaz.
  Ha veszel negyedéveset mindig (ott nehezebben kalkulálható egy kis szünet).

  Amúgy, ha kiszámolod, hogy egy évben 11 havi bérletet veszel, szemben mondjuk 4 negyedéves bérlettel, akkor az egy napra jutó költség 1 forinttal még több a havinál, cserébe rugalmatlanabba rendszered.

  A csúszó egy éves bérlet éri meg amúgy a legjobban, otthon tárolod a szelvényeket, havonta egyszer cseréled.

  Általában egyetértek az itteni tartalommal, de szerintem a számok azt mutatják, hogy ebben nincs igazad:

  11 havi bérlet (11*9500 forint)/365 = 286,3
  4 negyedéves bérlet (4*28500 forint)/400 = 285
  Éves bérlet (103000 forint)/365 = 282,2

  A negyedéves ellen szól, hogy ott éves szinten több pénzt költesz el, viszont az évesnél az összköltséged kevesebb, mint ha megveszed a havi bérleteket (év végi másfél hét, szabadságok ide vagy oda).

 • Kiszamolo
  wazelin, te érted, amit írtál?
 • Philosopher
  Én is épp idén próbálom meg az éves helyett a havi csúsztatós változatot (nyaralás, téli ünnepek, vidéki utak miatt sokszor tudnék pár napokat csúsztatni), az szinte biztos, hogy 11 bérlet elég lesz, de ugye akkor még drágább vagyok, mint az éves. Ha sikerülne 10 havi bérlettel megúszni, akkor lennék jobb. Bár így azért valamennyivel több lesz a jegyvásárlásra fordított idő, korábban nekem nem volt gond a 12 előre megváltott szelvény kopásával (otthon tároltam). Meg a Sabbatica cikk is felkeltette az érdeklődésemet, szóval most érdemes megpróbálom. Legrosszabb esetben év közben vissza lehet állni az éves csúszó bérletre.
 • Tamás74
  Szerintem egyszerűbb, mint a többi bérlet, mert itt alapból jár az egyhavi kedvezmény, nem kell sakkozzak a naptárban, hogy mikor is vegyem a következőt ahhoz, hogy egy év alatt nyerjek egy hónapot (ami nem is biztos, hogy mindig sikerül).
  Én mindig hitelkártyával veszem, 1% jóváírással.
  És ne aggódj, Kiszámoló, otthon a polcon nem fog tönkremenni áltában a szelvény, nem kell havonta-kéthavonta cserélgetni, ez szamárság.
 • merienn
  Felesleges megvenni. Ügyes kombinálással 1.5 havi bérlet vásárlása megúszható évente. Ráadásul miért is fizessünk előre a BKK-nak egy évre? 🙂
 • V
  en mig Bp-en laktam mindig sakkoztam a szabikkal berlet miatt, plusz ha pl csut-ig volt ervenyes akkor szep verofenyes penteken inkabb mentem bringaval. 10 berlet siman eleg volt
 • Kiszamolo
  Tamás, nekem rengeteg bérletem olvashatatlan, pedig direkt nem nadrágzsebben hordom.
 • Zabalint
  Nekem elvileg megérné, az olyan hétvégék miatt, mikor nem használtam, így tudtam csúsztatni egy évben összesen 2 napot tudtam nyerni havival. Ellenben nálam 2 ok van, ami miatt nem veszek éveset:
  1. A már sokat említett kopás. Ok, otthon tartom, de mondjuk egy nyári kánikulában 30 fok fölött amilyen rossz minőségű hőpapírra nyomtatják, még mindig elkophat.
  2. Ha az élethelyzetem változna, gondolok pl. külföldi melóra, akkor simán feleslegessé válhat az éves bérlet. És ha mondjuk év felével becsülök, akkor 6 évig nem szabad ilyesminek történnie, hogy megérje az éves bérlet.
 • L70
  Havi bérletet veszünk, mert teljesen kiszámíthatatlan, hogy
  – mikor mennyit nyaralunk, utazunk,
  – 12 hónapra előre hol fogok dolgozni (autós vagy BKV-s hely vagy otthonról végzett munka és ezek kombinációja előre) vagy dolgozom-e majd egyáltalán, vagy nem külföldön dolgozom-e,
  – elképesztő gagyi a nyomtatása, csoda, ha egy hónapot kibír tokba helyezve (és ugye naponta párszor mutogatni kell metrónál, elsőajtósnál),
  – sajnos 10 évente összejön egy olyan baleset, ami miatt kiesik egy-két hónap BKV.
  – tapasztalat szerint 2016-ban 11 bérletet vettem (január elsején nem is volt bérletem) és a 11. még csak majd a hónap közepén fog lejárni.
 • Tamás74
  Ez a 12 hónapra előre nem ruházunk be, mert mi van ha… hozzáállás eléggé furcsán hangzik, már ne haragudjatok. Akkor Ti biztosítást sem köttök még véletlenül sem éves díjra, távfelügyeletet nem rendeltek éves díjra, lakáshitelt sem vállaltok, LTP-t és NYESZ-t sem köttök, mert mi van ha érdekmúlás következik be?
  Most komolyan, az elmúlt 20 évben benneteket minden évben kirúgtak az aktuális állásotokból, vagy mi?
 • Garasdezső
  Viszont….
  Ha 12 havi bérletet vásárolok, akkor a papírgyűjtésen 12* annyi papírt tudok pénzre váltani!
  Vagy 12* több hőt tudok fejleszteni a kandallóban. Mekkora a papír fűtőértéke, mert enélkül csak hozzávetőlegesen tudom megbecsülni a megtakarítás egyébként érezhetőene nem elhanyagolható mértékét?
 • Zabalint
  @Tamás74:
  Ha átlagosan 5 évente jön közbe valami és átlagosan 6 hónapot tesz feleslegessé, akkor már nem érte meg évest venni. Manapság amúgy teljesen reális, ha valaki 2-3 évente munkahelyet vált.

  A másik, hogy én már vettem egyszer egy éves MÁV Start VIP kártyát, aminél az előkalkulációmhoz képest változott a helyzet, és így utólag már nem érte meg, többe került, mint ha mindig jegyeket vettem volna…

 • Warrior
  Azoknak, akik félnek a papír minőségétől:
  Két évben vettem éves bérletet, nem volt rossz tapasztalatom a papír és nyomtatás minőségével. Otthon a fiókban nem halványodott, használat közben is kibírta az adott hónapot. Nem tudom, van-e különbség az automatában és a pénztárban használt papír és technológia között, én pénztárban vettem.
  Tapasztalom szerint ritkán kell kivenni a bérletszelvényt a tokból, ezért akinek a használat módja miatt anyagilag megérné, szerintem vegye meg. Szerezzen hozzá egy áttetsző, de teljesen zárt felületű műanyag tokot, így a zsebből kivéve nem ér hozzá semmi a papírhoz, nem kopik.
  Abban a két évben (2014 és 2015) nekem bevállt, hozzáteszem, nem tudtam volna úgy trükközni a napokkal, hogy elég legyen 10, vagy 11 havi.
 • Slumbery
  “Időt sem nyerek rajta semmit, mert ahogy láttam, ezt is ugyanolyan igénytelen hőpapírra nyomtatják, mint az összes többit.”

  Csak én nem látok összefüggést a mondat első és második része között, a “mert” kötőszó ellenére?

  Én minden hónapban megspórolok vele egy órát, egy évben másfél munkanapot, mivel nem esik bérletpénztár a mindennapos (munkahely, bevásárlás) útvonalaimra, így minden alkalommal utaznom kellene. Bár nemrég megjelent egy buszmegállóban egy automata (amit folyton összetörnek). Nem tudom az ad e havi bérletet.

  Próbáltál valami műanyag tokot? Nekem soha életemben egyetlen bérletem sem vált olvashatatlanná vagy akár halványult észrevehetően el, pedig én pont hogy a zsebemben hordom. (Amúgy tényleg elég igénytelenül néz ki alapból.)

  Úgyhogy nekem abszolút az éves bérlet a nyerő. Igaz, én nem megyek több hetes nyaralásokra, ebben is különbözünk.

 • Slumbery
  Garasdezső
  Nem jön ki még poénnak se, mert az egy évre előre megvett bérlet is 12 darabos most éppen. Ugyanannyi papír. 🙂

  Amúgy nekem nem is annyira a megtakarítás a fő érv az éves mellett, hanem az, hogy utána egy évig egyszerűen nem kell foglalkoznom ezzel.

 • Kiszamolo
  Egy órát? A tiédet kézzel festik, ezért tart egy óráig? 🙂

  Ha vannak is előttem, pár perc egy bérlet megvásárlása.

 • Tudatlan
  “Milyen jegyeket és bérleteket árulnak az új automaták?
  A készülékekből a BKK legtöbb jegy- és bérlettípusa megvásárolható.”

  bkk.hu/automata/jegyek-berletek/

 • Dani2
  Évek óta éves bérletet veszek, de sosem volt gond a papír minőségével. Talán mert nem egy automata nyomtatja, hanem egy tömb, ami gondolom egy nyomdában készül. A 3-4 évvel ezelőtti szelvények ugyanúgy néznek ki, mint az újak. Egyébként nekem inkább megéri az éves, mert így nem kell sorban állni vagy az automatánál szenvedni (ami néha el is romlik a mi villamosmegállónkban), és persze olcsóbb is, mint havonta venni. Még azt kell kitalálnom, hogy cafetériában kérjem, vagy fizessem magamnak. Folyton bkv-vel járok, nincs autónk, így nem is kell gondolkodnom a dolgon, a havi bérletes csúsztatgatós játékot meg gagyinak érzem, ideig-óráig lehet vele szórakozni, de minek, ha van olcsóbb megoldás.
 • sz.krisz
  Én legalább 10 éve éveset veszek, korábban kéthavit lehetett spórolni vele (évközben mindig volt emelés).

  A mostaninál egyhavi, illetve ha nem cafeteriából veszi az ember (2017-ben már amúgy sem), akkor a természetes személy miatt még egy hónapnyi spórolás. Régen lehetett egyben kérni, és a három év alatt egyszer sem volt gond a megfakulással, persze nem a napon vagy a radiátoron tartottam. Nyilván, ha az ember kocsival jár, vagy Thaiföldön nyaral másfél hónapig, akkor nem éri meg, de ha napi szinten BKV-zik vagy vonatozik, akkor igen (kivéve, ha bliccel :)).

  Illetve lehet egy perc maga a megvásárlás (a Blahán hónap elején azért megnézném), de rá is kell készülni, van-e nálad plusz 10 rugó, stb…, de én pl. inkább a következő megbeszélésre szeretek készülni utazás közben és nem ezzel szórakozni.

 • F.Timi
  Én a haviról szeretnék váltani 5/30-ra, mivel itthonról dolgozom és csak alkalomszerűen utazok. Automatából vásárolható 5/30? Bkk honlapján csak annyit találtam, hogy a legtöbb jegy és bérlet vásárolható. Konkrét.
 • Péter
  Én 2 éve veszek éves bérletet (12 darab bérlet, 1 db/hó), a zsebben hordott aktuális havi bérlet hó végére tényleg közel olvashatatlanná válik, de a fiókban tartott többi szelvény minősége nem romlik. Úgyhogy ez nem érv ellene.
 • Móni
  Az, hogy elhalványul-e vagy sem, leginkább a toktól függ. A legtöbb tok PVC-ből van, ami tartalmaz egy olyan lágyítót, amitől a hőfesték elhalványul.
  Olyan tokot kell keresni, ami nem PVC. Kicsit vicces, hogy a BKV maga is árul PVC bérlettartót, amivel pont kitolnak a saját ügyfeleikkel. Polietilén vagy polipropilén tokban pl. nem halványul el akár egy év alatt sem.
 • Senki
  Miklós,
  amikor befektetésekről vagy lakáskiadásról kérdeztek téged itt az oldalon, akkor legtöbbször feltettél kérdéseket és odaírtad, hogy mindenki magának válaszoljon ezekre, árazza be és döntsön ezek alapján.
  Ez a cikk nem ilyen lett.

  Fel lehetne tenni például a következő kérdéseket:
  – Ki bírsz-e fizetni közel 100 ropit egyszerre az éves bérletért?
  – Mennyi kényelmetlenséget okoz, ha havonta kell vásárolni a bérletet?
  – Útba esik-e a pénztár?
  – Kell-e sokat sorban állni?
  – Kifakul-e a bérlet a használati időn belül?
  – Van-e olyan előre tervezhető szabadság vagy utazás, amikor felesleges a bérlet?
  – Milyen kockázata van az előre nem tervezhető eseményeknek? (például: betegség, baleset, bkv tönkremenése, munkanélküliség)

 • Senki
  Részemről ki bírnám fizetni az éves bérlet árát, de nem fogom.
  A havonta vásárlás minimális kényelmetlenséget okoz, a pénztár útba esik, legtöbbször 1-2 perc a sorban állás. Legutóbb 0 másodperc volt.
  2014 augusztusa óta az összes bérletszelvény nálam van, mindegyik olvasható. Nem kicsit, nagyon.
  Van tervezett szabadság év közben és év végén is, tudok spórolni.
  Az előre nem tervezhető események kockázata biztos, hogy 0-tól nagyobb. Volt ilyen az elmúlt években, jó, hogy nem volt éves bérletem.

  Én kijövök 11 bérletből évente, nekem nem éri meg az éves bérlet.

 • Zabalint
  Nem látom azt a nagy időmegtakarítást. Kb. 1 perc egy havi bérlet egy automatából. Az éveshez évente egyszer el kell menni egy jegypénztárba, utána meg ugyanúgy havonta cserélni kell, csak nem az automatából, hanem otthon a fiókból (ami akár jelenthet plusz fáradságot is, hiszen ha hófordulón elmegyek vidékre vonattal, akkor gondoskodni kell róla, hogy nálam legyen a következő, míg a havit meg tudom venni visszaérve az aluljátóban), mivel 2 havi már elkopna, ha az ember zsebben tartja.
 • Ahlan
  Nálunk napi rutin volt, hogy a vállalkozásunkba érkező hőpapíros számlákat még aznap lefénymásoltuk, majd az eredetihez tűztük a másolatot és így tettük be a könyvelésbe.
  Ennek eredményeképpen, ha bármi okból az eredeti elhalványodott, vagy olvashatatlanná vált, akkor nem okozott gondot az adott cégtől számlamásolatot kérni, mivel a fénymásolt példányon minden adat szerepelt az azonosításhoz.
  Kérdés: a bérleteknél ez nem járható út?
 • Shylock
  Ha már a napi költséget számoljuk a bérlet esetén akkor az éves költség kamatát illetve az inflációt is be kell számítani. Azaz a mostani 1 forint nem ugyanaz mind a majd a Novemberi lesz. Ha a kamat vagy az infláció 1% akkor az éves bérlet 3.65 napot veszít. Ha 4% akkor 14.6 napot veszít. Mivel csak 20 munkanap van a hónapban, no meg olyan is van hogy vakáció, nem sokat kell optimizalni hogy az éves bérlet előnye megszűnjön.

  A negyedéves esetén viszont már jó ötlet lehet. Köszi a tippet!

 • Xyz
  En az eves berletet preferalom. Soha nem volt meg gondom a fakulassal. Ez is 12 szelvenybol all, az adott havi szelveny van csak kiteve a strapanak, alatta vedve van a tobbi 11. Viszont en mind a 12 szelvenyt magamnal hordom, mert biztos kesve cserelnem minden honapban. A penztarcamban tartom, a nadragom bal elso zsebeben, szerintem eszrevennem, ha valaki ott kotoraszna 🙂
 • Kiszamolo
  F.Timi, igen.
 • YS
  Én is évek óta éves bérletet veszek. Most elgondolkodtam a negyedévesen.
  Az éves nem fakult meg nálam sem eddig. Igaz, csak egy oldalról érintkezett a pvc-vel, a másik oldalán papír volt.
  Egy tokban hordtam az egész éveset. Ami abból a szempontból nem jó ötlet, ha elhagyom.

  Heti 2 napot (szerda, péntek) távmunkázom. Viszont kiszámolva az 5 napos napijegy nem lenne jó. Így kénytelen vagyok bérletet venni. Kollégámtól, aki szokott a havibérletekkel sakkozni megkérdeztem, hogy sikerült-e tavaly 1 havit megspórolnia: nem igazán. Pedig ő rugalmasabban is kezelheti a távmunkáját, így ha pl. pénteken lejárt a bérlet, hétfőn-kedden otthonról dolgozott és így nyert 4 napot. Talán az is beleszólt ebbe, hogy tavaly a szabijait viszont nem tudta jól időzíteni.


  Amikor magasabb az infláció, vagy bajban a BKV, akkor általában szokott lenni év közbeni emelés is, amit meg Te nem számoltál. 🙂

 • F.Timi
  Köszönöm szépen. Megspóroltál nekem egy mailt a BKK felé.
 • Zabalint
  .krisz:
  “Illetve lehet egy perc maga a megvásárlás (a Blahán hónap elején azért megnézném), de rá is kell készülni, van-e nálad plusz 10 rugó, stb…,”

  Nem hinném, hogy lenne hó eleji torlódás, hiszen nem naptári hónapokra kell váltani a bérletet, így idővel a többségnek elcsúszik más napra. Fizetni meg kártyával is lehet.

 • Zabalint
  @Móni:
  A hőpapír a magas hőmérséklet miatt megy tönkre, nem a tok anyaga miatt. Ha nyáron 30 fok van a lakásban, az is veszélyes lehet, hiába van a fiókban.
 • kázsé
  OK, nem szorosan éves bérlet vs. negyedéves, de nekem az a taktikám, hogy mikor leteszem a biciklit tél elején (idén decemberig húztam), akkor veszek egy negyedévest. azzal kihúzom kb. a rendesebb idő kezdetéig, s onnan megint bicikli. kiegészítésként szoktam venni gyűjtőjegyet rémséges időjárás/cipekedés/kiöltözés esetére, ebből évente kb. 2 fogy el.
 • MZ/X
  En megvettem az eves berletet, ami 2018.Januar 9.ig ervenyes. Ha csusztatottat kerek akkor az csak 2018. Januar 1-ig ervenyes, igy nyertem plusz egy ingyenes hetet. En BKV-zom, nincs autom, hetvegente a gyerekekkel hasznalom, nekem megerte. Kinek a pap kinek a papne.
 • Móni
  @Zabalint: tévedés 🙂 A hőpapír a magas hőmérséklettől (illetve a nedvességtől és a fénytől) IS tönkremegy, de hiába nincs egyik sem, a pvc lágyító tönkreteszi.

  penztargeptekercs.hu/index_elemei/hopapir_tulajdonsagai.htm
  goo.gl/e7dIA1 – itt érdemes a kommentekbe is beleolvasni.

 • Slumbery
  Kiszámoló

  Elég világosan leírtam, hogy bérletvásárláshoz utaznom kell. Olyan irányba, amerre különben nem mennék. Nyilván az teszi ki az 1 óra nagy részét (plusz egy kis kerekítés).

 • Ervin
  Sziasztok!

  A negyedéves esetében éves szinten 12666 Ft spórolható, ez több, mint a 11000 Ft az évesnél.
  Plusz ennél még lehet játszani a napokkal, ha olyankor jár le, amikor pár napig nem kell BKV-val menni sehova.
  Meg mindenkinek könnyebb negyedévesre összeszedni a pénzt, mint egy évesre. 🙂

  Akkor lenne elég csalogató az éves, ha legalább két hónapot adnának ingyen, nem csak 1 hónapot.

 • Tamás74
  Idén nőttek az adóterhek, nálunk pl. kivették a cafeteria keretből, mondván ott van helyette a kedvezőbb adózású, hasonló összegű készpénz. (A cég által vásárolt bérlet eleve drágább)

  nekem a munka- és lakóhelyem közötti útvonalon 0.0 db automata van, minden más irányt tervezni kell. De nem kell figyelnem arra, hogy néha 2 havi szelvény legyen nálam, mert mindig annyi van :).
  És nem, nem kopik el a második szelvény sem az ő hónapjának végére (sem).

  “Én kijövök 11 bérletből évente, nekem nem éri meg az éves bérlet.”
  A szóban forgó éves bérlet pont ugyanezt nyújtja, csak naptárnézegetés nélkül, egyszerűbben.

  @Móni valószínűleg nálad a titkok és jó tokok kulcsa 🙂
  Ami most itt van a tárcámban, 2015.12.22-én lett vásárolva, 10 hónapot a polcot töltött (inkluzíve nyár), 2,5 hónapja pedig itt van a tárcámban és olyan 90-95%-os.

 • Ys

  Becsapós a dolog. Mivel a negyedéves hosszabb távú. Így inkább a napi költséget érdemes számítani. A negyedévesnél ez kb 285 Ft, az évesnél 282 Ft. Egy évre vetítve ez 3 x 365 Ft különbség az éves javára.
  Persze igaz, ha tudsz játszani a napokkal akkor ebből tudsz faragni.
  +Ha évközben emelik a bkv bérletek árát, akkor valószínűleg még lehet időd éveset venni, ha jól jön ki a negyedéves.
 • Dani85
  Az 5/30-as jegynek van egy hátránya is a többi napi- és a havijegyekkel szemben. Nem használható Volán és MÁV járatokon. Mivel gyakran vonatozom városon belül, ez számomra súlyos hiányosság. 🙁 Azért ki kell számolnom, hogy érdemes-e időnként vonatjeggyel kiegészítve használni. BKV-val +20 perc a menetidő.