Jövőre még használható lesz ez az ötlet

2017-01-03
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Túl vagyunk a karácsonyon, sokan lélegeztek fel, hogy nem kell újabb egy évig törni a fejüket, hogy kinek mit vegyenek, ami látványos, nem drága és nem látszik rajta, hogy aki vette, csak túl akart lenni az egész össznépi ajándékozási mánián. (Cikk)

Évekbe telt elérni a családon belül azt, hogy ne kelljen senkinek semmi haszontalan és használhatatlan vackot venni és kapni ugyanilyen tárgyakat, csak azért mert karácsony van, a fogyasztói társadalom legnagyobb ünnepe. Mindnyájan felnőttek vagyunk, pénzt keresünk, amire szükségünk van, megvesszük magunknak, amire pedig nincs, azt köszönjük, de ingyen sem kérjük. Nincs több számomra büdös illatszer, vagy rossz méretű ruha, fantáziátlan kozmetikai csomagok, soha nem használt aromalámpa és a többi kacat.

Legutoljára már csak a bátyám gyerekeinek vettünk ajándékot, de szerencsére már arról is sikerült leszokni.

(Állomások:

- Első év: Izgatott telefonálgatások, hogy itt vagyunk a Tescoban, ez vagy az a játék jó lesz-e, küldöm Viberen a képet.

- Második év: vegyétek meg ti nekik az ajándékot, amit a mi nevünkben adtok oda, mi is így teszünk a saját gyerekeinkkel.

- Harmadik év: mit bohóckodunk, így is éppen elég ajándékot kapnak a gyerekek mindenhonnan, sőt még többet is, mint kellene.)

Hatalmas szabadság, hogy nem kell másfél hónapot ezzel tölteni évente és rengeteg pénzt értelmetlenül kiszórni az ablakon, hogy részt vegyünk ebben a buta társasjátékban. A gyerekek kapnak ajándékot, a többiek megveszik maguknak, amire szükségük van.

A rokonaink és barátaink is fellélegeztek, hogy legalább miattunk nem fáj a fejük az év végén. Nagy szabadulás ez mindenkinek és még a szeretet is nagyobb, hogy nem kell görcsösen ajándékozgatni egymásnak.

Mátyás küldött át egy cikket, amiben egy nagyon használható ötlet van, ha neked még nem sikerült a rokonságot kinevelni a karácsonyi ajándékozási lázból.

Egyszerre teszel jót velük, magaddal és valaki mással is, aki rászorul a segítségre.

Bár már csak jövőre fogod hasznát venni, érdemes elolvasni a cikket, amit itt találsz meg.

Innen már csak egy-két lépés, hogy ezt is mindenki oldja meg magának és ne keresztbe utalgassunk, hanem mindenki a neki kedves célra adja oda a pénzét.

(Cikk: Az adakozásról még egyszer)

Ha szeretnél többet tudni a pénzügyekről, gyere el az Akadémiára, hamarosan indul a következő. Csekély 25 ezer forintért hat alkalom alatt megtanulsz mindent a pénzügyekről, amit alapfokon tudnod kellene.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram