Legolcsóbb bankszámla mikróvállalkozásoknak

2014-01-21
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Amint arról már írtam, tavaly átkerültem az áfakörbe, ezért vállalkozói bankszámlát kellett nyitnom. (A nem áfakörös egyéni vállalkozóknak nem kell vállalkozói számlát fenntartaniuk, mindenki másnak igen.)

Az újabb és újabb bankok elleni adóemelések miatt állandóan változnak a vállalkozói számlák költségei, az eddigi olcsó számlák hirtelen drágák lettek.

(Sokan kérdezitek, hogy pont az állandó változások miatt meddig várjatok a számlaváltással. A Bankmonitor vállalkozói számlakalkulátora tudja azt a ficsört, hogy be lehet állítani, melyik adatokra vagy kíváncsi, a most érvényesre, vagy a 2-3-6 hónap múlva életbelépő, már ismert költségekre. Nem akarok dicsekedni, de én mondtam nekik régebben, hogy igazán tudhatná ezt is. 🙂 )

Mivel a vállalkozói számlámat gyakorlatilag semmire nem használom, a legolcsóbbat kerestem, mert csak felesleges pénzkidobás minden forint, amit erre költök.

A Gránit Bank vállalkozói Alapszámlája lett a legjobb választás a számomra.

A havi díj nulla forint, havonta az első öt utalás ingyenes (a tranzakciós adót azért kell fizetni), a kártya az első évben ingyenes, utána évi 8.000 Ft. Én eleve nem is kértem kártyát, mert a forgalom zöme készpénzes, nem szoktam kivenni pénzt a bankból.

Így tökéletesen nulla a bankköltségem (a tranzakciós adótól eltekintve).

Amit vegyél figyelembe, ha te is a Gránit Bankot választod: elég nehéz elérni őket fióki szinten, lévén összesen van egy készpénzt is kezelő fiókjuk és még egy, ahol nincs készpénzforgalom.  ATM-ből vehetsz fel pénzt az egész országban 0,3%+250 Ft+0,6% tranzakciós adóért, de befizetni készpénzt csak Budapesten tudsz.

Ezen kívül le vannak szerződve országosan talán 10 ügynökkel, úgyhogy nem könnyű megnyitnod a számlát, ha nem budapesti vagy. (Itt a lista)

Ha el tudsz menni a fő fiókjukba, akkor gyorsan, aranyosan megnyitják a számlát, ha előtte odaszólsz, még parkolót is biztosítanak.

Úgyhogy a fiókhálózat hiánya miatt nagy számlaforgalom mellé nem biztos, hogy jó választás, de a mikrócégeknek most ez a legjobb.

Ha neked nem nulla közeli a céges számlaforgalmad, kalkulálj a saját adataiddal. Amire figyelj, hogy sok bank ad nagyon vonzó díjat az első egy vagy két évben, aztán lesz a havi 300 forintból havi 5500 forint. Ezért mindig nézd meg a második év költségeit is, ne csak az első évét.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram