Orbitális átverések

2018-08-15
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Akár okostelefont használsz, akár facebook-ozol, rengeteg reklámot kapsz, ami mindenféle csodaterméket akar eladni neked, töredék áron. Érdeklődési körödnek megfelelően ez lehet arckrém, okosóra, vagy bármi egyéb.

A legjobb esetben veszel valamit 10 dollárért, amit megkapnál az ebay-en vagy az aliexpress-en egy dollárért, ingyenes szállítással. (Ilyen például a most agyonreklámozott nano-mindenhová feltapadó-csoda-tartópárna. Tele van vele az ebay gombokért.)

Ez még a legszerencsésebb eset.

A legnagyobb eséllyel egy hulladékot fogsz venni, aminek a minősége köszönőviszonyban sincs a reklámban leírtakkal. Természetesen ezt is ötszörös áron, mintha egyenesen az ebayről rendelnéd.

Azonban most nagyon terjednek azok az átverések, amik konkrétan a lehúzásra mennek rá. Vagy a semmit küldik, vagy valamit aminek semmi köze ahhoz, amit megrendeltél.

Két hete létrehozott oldalon lopott reklámokkal hihetetlen és hiteltelen áron kínálnak eladásra mindent. Például egy Samsung Gear s3 okosórához hasonló órát kínálnak 25 ezer forintért. Azonban már a reklám is egy lopott Samsung reklám, tehát nem hasonló órát mutatnak, hanem loptak egy eredeti Samsung reklámot, amiről több-kevesebb sikerrel eltávolították az eredeti feliratokat. A weboldal is nagyon meggyőző, csak éppen minden kép lopott rajta.

Olyan termékeket is árulnak, aminek még folyik a Kickstarteren a gyűjtése, vagyis még nem is létezik a termék.

Az egyik "cég"-nek minimum nyolc weboldala van, mindegyiken ugyanazon a gmail-es e-mail címen lehet "elérni" az ügyfélszolgálatot.

A reklámozott óra, ahogy találkozol vele a Facebook vagy Google reklámban. (Több néven fut, az egyik például a Radiance A3, de kéthetente változik a neve, ahogy az első csomagokat megkapják az áldozatok. Ha új a neve, nem tudsz előtte rákeresni Google-lel, ki mit mond róla. Volt már Matrixblaze V3, Vapor S3, Trailbazer V3, stb.):

A valóság, amit az emberek kaptak, akik ezt rendelték:

(Ez valószínűleg ez vagy ennek a klónja lesz élőben.)

Más nem volt ekkora mázlista, mert ha lehet fokozni, ennél is nagyobb hulladékot kapott (a többség ezt kapta):

Ez egy egyhurkapálcás bóvli a céllövöldében, amit a gyerek már azelőtt kidob, hogy kiérnétek a búcsúból. Az akku üzemideje 3 óra, de még az is sok, mert úgyse tudod mire használni.

Ha volt annyi sütnivalód, hogy hitelkártyával vagy Paypallal fizettél érte, akkor visszaigényelheted a pénzed. Ehhez csak a feladó címét kell kiderítened, visszaküldeni Kínába ajánlottan a csomagot, hogy kezdeményezhesd a visszatérítést. A visszaküldés 4 ezer forintos költségét senki nem fogja kifizetni.

Most egy órán keresztül mutattam be, mit reklámoznak és mit küldenek. De nehogy azt gondold, hogy a fiatalítókrém, fogyasztószer vagy bármi egyéb rendelése esetén nem ugyanaz lesz a végeredmény.

Soha ne vásárolj semmi hasonlót, amit a Facebook-on vagy Google-ön keresztül számodra ismeretlen cég árul, akármilyen vonzó is az ajánlat. Nézd meg még egyszer a videót és azt, mit küldenek. S ne feledd, kéthetente új néven fog futni a termék, úgyhogy hiába keresel rá a neten, csak a cég saját reklámjait fogod megtalálni.

Online oktatás a pénzügyekről. 15 órányi anyag, nézz bele ingyen.

Valódi pénzügyi tanácsadás termékértékesítés nélkül csak 35 ezer forint.

20 millió forintos életbiztosítás havi 4.990 Ft-ért, életkortól függetlenül.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram