Orbitális átverések

Akár okostelefont használsz, akár facebook-ozol, rengeteg reklámot kapsz, ami mindenféle csodaterméket akar eladni neked, töredék áron. Érdeklődési körödnek megfelelően ez lehet arckrém, okosóra, vagy bármi egyéb.

A legjobb esetben veszel valamit 10 dollárért, amit megkapnál az ebay-en vagy az aliexpress-en egy dollárért, ingyenes szállítással. (Ilyen például a most agyonreklámozott nano-mindenhová feltapadó-csoda-tartópárna. Tele van vele az ebay gombokért.)

Ez még a legszerencsésebb eset.

A legnagyobb eséllyel egy hulladékot fogsz venni, aminek a minősége köszönőviszonyban sincs a reklámban leírtakkal. Természetesen ezt is ötszörös áron, mintha egyenesen az ebayről rendelnéd.

Azonban most nagyon terjednek azok az átverések, amik konkrétan a lehúzásra mennek rá. Vagy a semmit küldik, vagy valamit aminek semmi köze ahhoz, amit megrendeltél.

Két hete létrehozott oldalon lopott reklámokkal hihetetlen és hiteltelen áron kínálnak eladásra mindent. Például egy Samsung Gear s3 okosórához hasonló órát kínálnak 25 ezer forintért. Azonban már a reklám is egy lopott Samsung reklám, tehát nem hasonló órát mutatnak, hanem loptak egy eredeti Samsung reklámot, amiről több-kevesebb sikerrel eltávolították az eredeti feliratokat. A weboldal is nagyon meggyőző, csak éppen minden kép lopott rajta.

Olyan termékeket is árulnak, aminek még folyik a Kickstarteren a gyűjtése, vagyis még nem is létezik a termék.

Az egyik “cég”-nek minimum nyolc weboldala van, mindegyiken ugyanazon a gmail-es e-mail címen lehet “elérni” az ügyfélszolgálatot.

A reklámozott óra, ahogy találkozol vele a Facebook vagy Google reklámban. (Több néven fut, az egyik például a Radiance A3, de kéthetente változik a neve, ahogy az első csomagokat megkapják az áldozatok. Ha új a neve, nem tudsz előtte rákeresni Google-lel, ki mit mond róla. Volt már Matrixblaze V3, Vapor S3, Trailbazer V3, stb.):

A valóság, amit az emberek kaptak, akik ezt rendelték:

(Ez valószínűleg ez vagy ennek a klónja lesz élőben.)

Más nem volt ekkora mázlista, mert ha lehet fokozni, ennél is nagyobb hulladékot kapott (a többség ezt kapta):

Ez egy egyhurkapálcás bóvli a céllövöldében, amit a gyerek már azelőtt kidob, hogy kiérnétek a búcsúból. Az akku üzemideje 3 óra, de még az is sok, mert úgyse tudod mire használni.

Ha volt annyi sütnivalód, hogy hitelkártyával vagy Paypallal fizettél érte, akkor visszaigényelheted a pénzed. Ehhez csak a feladó címét kell kiderítened, visszaküldeni Kínába ajánlottan a csomagot, hogy kezdeményezhesd a visszatérítést. A visszaküldés 4 ezer forintos költségét senki nem fogja kifizetni.

Most egy órán keresztül mutattam be, mit reklámoznak és mit küldenek. De nehogy azt gondold, hogy a fiatalítókrém, fogyasztószer vagy bármi egyéb rendelése esetén nem ugyanaz lesz a végeredmény.

Soha ne vásárolj semmi hasonlót, amit a Facebook-on vagy Google-ön keresztül számodra ismeretlen cég árul, akármilyen vonzó is az ajánlat. Nézd meg még egyszer a videót és azt, mit küldenek. S ne feledd, kéthetente új néven fog futni a termék, úgyhogy hiába keresel rá a neten, csak a cég saját reklámjait fogod megtalálni.

Online oktatás a pénzügyekről. 15 órányi anyag, nézz bele ingyen.

Valódi pénzügyi tanácsadás termékértékesítés nélkül csak 35 ezer forint.

20 millió forintos életbiztosítás havi 4.990 Ft-ért, életkortól függetlenül.

Share

52 hozzászólás

 • PaprikaSandor
  Reklam? Milyen reklam?:D Kb 3 adblocker van fent..jo ha a kommenteket atengedi.:D
 • Tamás74
  Adblocker megment ettől – is 🙂
  Amúgy meg, mint tudjuk, ami túl szép hogy igaz legyen, az általában nem az.
  (további figyelemfelkeltő jelek: a https://-hez használt certifikátot a Let’s Encrypt-tel hitelesítették 1 hónapja, a Contact us csak egy form, a domain pedig alig idősebb a certifkátnál )
 • Gabsic
  Miklós, ha paypallal fizettél, és átvertek, akkor ha visszaküldöd a cuccot, (évente limitált darabszámban, és összegben) a paypal a szállítási költséget is megtéríti. Külön kell igényelni. paypal.com/webapps/mpp/refunded-returns
 • IT Knight
  Ezek kb a mai digitális világ alapszabályai.

  50 éve azt tanították a gyereknek, hogy ne nyúljon bele a konnektroba, ne szaladjon ki az útra, stb.

  Ma azt kell tanítanom, hogy mit osszon meg facebookon, mire kattinthat és mivel vigyázzon.

  Mi magyarok egyébként szerencsések vagyunk, mert viszonylag kevés scam mail és főleg scam call éri az országot, mivel magyarul sehol nem beszélnek, az indiai meg nigériai scammer nem tud magyarul.

  USA, UK, Franciaország sokkal rosszabb. Képzeld el, hogy gazdag ország vagy, de több száz millió mélyszegény beszéli a nyelvedet anyanyelvi szinten a volt gyarmatokról. Ráadásul a call centerjeidet is kiszervezted oda, tehát nem tudom, hogy az Apple hív indiai akcentussal vagy a csalók.

 • Családfő
  Eddig sosem figyeltem fel ilyen reklámokra – lehet, nem is jönnek? -, de kíváncsiságból figyelek majd.

  Egyébként nem lepődöm meg, “piaci rést” tömnek be. Ott lehet a zavarosban halászni, ahol sok a potenciális palimadár. Amíg felhasználók “like-old és nyerhetsz 100e Ft-ot” (egy példa) bejegyzéseket osztanak meg, addig ezek az oldalak virágozni fognak.

 • onoffon

  “a https://-hez használt certifikátot a Let’s Encrypt-tel hitelesítették 1 hónapja”
  Ebben semmi kivetni való sincs, 3 havonta meg kell újítani a Let’s Encrypt tanúsítványokat, szóval nem fogsz olyat látni, hogy 10 hónapja hitelesítették Let’s Encrypt-tel. A mai világban véleményem szerint tök fölösleges a weben jelenlévő oldalak 98%-ának fizetni SSL tanúsítványért, tökéletes a Let’s Encrypt.

  “Contact us csak egy form”
  Ezzel nem értem mi a bajod? Mi kellene még? Egy kamu cím, egy skype gomb, egy emeltdíjas telefonszám?

  “a domain pedig alig idősebb a certifkátnál ”
  Erről már korábban írtam, illetve akkor induló vállalkozásoktól ne rendeljen senki? Mennyit kell várni az első rendeléssel a weboldal indulása után? 3-6-12 hónap? 🙂

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Az én domainemre napi tucatszám érkeznek (merthogy a elé mindig mást tesznek) az egy kaptafára készült spamek emailben. Reklámoznak azok mindent kukachosszabbítótól lábbüdösödésgátlón keresztül villanyfogyasztás-csökkentőig. Sajnos a Spamassassin nem harap rájuk, kézzel kell szűrőket állítanom.
 • Tamás74
  egy ideális világban egyet is értenék veled, de ez sajnos nem az. És ebben a tökéletlen világban az általam felsorolt ismérvek már elégségesek ahhoz, hogy az ember – elég nagy találati aránnyal – gyanakodni kezdjen.

  Ismerem a lets encryptet magam is használom – de csak magán célra. Tudom, hogy nincs 3+ hónapos valid certifikát, de az utolsó ponttal együtt jól jelzi, ha egy cég csak most indult, ami más ismérvekkel együtt segíthet felismerni a scam oldalakat.

  Induló vállalkozástól is lehet rendelni, csak jól körül kell nézni.
  És bármilyen fájó, de a vaterán, az aliexpressen, az ebay-en is bizony előnyben részesítem a sok pozitív feedback-kel bíró eladót a kevesebbel rendelkezőhöz képest. Nekem egy 1000 szavazatos 4,5 sokkal többet ér, mint egy 10 szavazatos 4,9.

 • Tamás
  Sajnos akiket bepaliznak, azok nem olvassák el az ilyen cikkeket, de ha elolvasnák, akkor sem fogják fel a lényeget. Én anyámnak elmondtam ezerszer hogy ne vegyen semmi ilyen szart amit hirdetésben lát, de hiába mondom.
 • Dani2
  Gearbestről vagy Aliexpressről kell rendelni, akkor simán megkapja az ember. Ha hajlandó kicsit többet áldozni rá, van magyar webshop is, ahol a jobb cuccokat meg lehet rendelni 2 napos kiszállításra.
 • Summer
  Egy kicsit masfajta atveres, de nem csak a facebook/google reklamoktol kell felni, egy ismerosom az amazon.de-n keresztul rendelt telefont, csak 1 fadarabot kuldtek neki. Nagyon sokaig tartott mire elhittek neki es visszautaltak a penzt…
 • salaxx
  Kicsit off:
  Ez csak az elmúlt pár hét termése, ezeket az órákat Ausztriában töredékáron “dobják az ember után”
  kepfeltoltes.eu/view.php?filename=298received_2786211095357.png
  kepfeltoltes.eu/view.php?filename=410received_1021229292622.jpeg
  kepfeltoltes.eu/view.php?filename=975received_1021252753868.png
 • Tamás (másik)
  Egyszer igényeltem Paypal-en keresztül vissza pénzt. Nem ilyen átverős termék volt, egyszerűen elveszett szállítás közben, viszont az eladó nem akart felelősséget vállalni, mindig csak azt ismételgette, hogy várjak még. Az eredeti szállítási idő max 45 nap volt, én vártam 90-et (közben már leveleztem az eladóval), majd elindítottam a dispute-ot. Ez kb. 2 hónap volt, és végül azzal sikerült a paypal ügyintézőt meggyőzni, hogy word-be bekopiztam az egyébként paypal felületén is olvasható levelezésünket az eladóval. Az mégiscsak egy dokumentum. Kb. 2 hónap volt a dispute, legközelebb ilyet szerintem 30e Ft alatt nem csinálnék (ez sokkal kevesebb volt, és azért csináltam végig, hogy lássam, hogy megy).
 • Béla
  ” legjobb esetben veszel valamit 10 dollárért, amit megkapnál az ebay-en vagy az aliexpress-en egy dollárért, ingyenes szállítással.”

  Csak arra 1 hónapot kell várni, amíg megjön. Az emberek általában azonnal akarnak valamit, amit meglátnak, nem akarnak 1 hónapot várni rá.

 • Józsi
  Miklós, ezt láttad? 24.hu/fn/gazdasag/2018/08/16/ongyilkos-akciot-hirdetett-a-tesco/
 • Kiszamolo
  Béla, miért szerinted honnan fog jönni? Az is Kínából, arra is pont egy hónapot fogsz várni.
 • ügyvéd
  “Akár okostelefont használsz, akár facebook-ozol, rengeteg reklámot kapsz, ami mindenféle csodaterméket akar eladni neked, töredék áron.”

  Nem használok okostelefont, nem vagyok a faxbukon, nem rendelek a netről, csak ha BOLTJUKBAN a kezembe tudom venni az árut, aztán ha tetszik kifizetem. +Több blokkolót használok.
  A hüjjjjék meg haljanak meg,

 • senkifia
  “Erről már korábban írtam, illetve akkor induló vállalkozásoktól ne rendeljen senki? Mennyit kell várni az első rendeléssel a weboldal indulása után? 3-6-12 hónap?”

  Ne, ne rendelj ilyen noname vallalkozastol, mert manapsag MINDENT meg lehet talalni megbizhato kereskedonel neten. Kivetel az uj, innovativ startupok, akiknek hirtelen nagyon befut a termekuk, de ezekrol cikkeznek is rendesen a komolyabb oldaluk, azaz lesz referencia.

 • egybites
  Mondjuk azok akik ezt megeszik, azok biztos hogy nem olvassák ezt a blogot. Az ilyesmihez egybitesnek kell lenni…
 • Adam
  Én már többször csináltam PayPal claim-et számszerint 3-szor. Mind a három alkalommal visszakaptam a pénzem és még a terméket sem kellett visszaküldenem mert a paypal nem kérte. Egyik esetben adidas logós pólót árultak egész jó áron (nem volt feltünően alacsony ár) és persze mikor megkaptam akkor a legrosszabb anyagra nyomott kamu adidas minta volt. Egy ideig győzködött az eladó, hogy hát ő sehol nem állította, hogy ez eredeti adidas de ez nem győzte meg a paypal-t. Írtam, hogy ez így félrevezető és én adidas pólót akartam, paypal utalta a pénzt vissza a pólót azóta kerti melóra használom.
 • EgyBölcsész
  @ügyvéd
  Ha nem rendelsz netről, akkor valszeg nem vidéken élsz. Itt még egy kisvárosból is 30 km-t kell autózni (Kecskemét, Szolnok) vagy 1,5 órát vonatozni (Budapest) ha olyan boltba akarsz menni, ahol az alapokon túl valami speciálisat is lehet kapni. Jellemzően a középkategóriás butikok tönkrementek, így vagy a 3-4000 ft-os ócska kínai cipőt veszed meg, vagy találsz 30.000-ért valamit, a középkategória kiveszett. Ha nem lenne net, akkor rengeteg idő, pénz menne el arra, hogy vegyek egy 7000 ft-os cipőt a lányomnak, arra 2-3 hónapra, amíg ki nem növi. És egy csomó minden még postaköltséggel együtt is jobban megéri, mert pl a netről a bolti ár alatt rendelem meg és nincs egyéb költségem. A használtan rendelt cuccokról még szót sem ejtettem: 3 hónapot hordott 14.000 ft-os szandál 4000-ért pont tökéletes még 3 hónapra.
 • EgyBölcsész

  A most indult noname kis webshopok rejtenek némi kockázatot, de nekem kifejezetten jó tapasztalatom van velük. Drágább gyerekjátékok terén. A lányom ovis és ha az egyik ovistársának a játéka megtetszik neki, akkor azt szokta kérni karácsonyra, húsvétra, szülinapra stb… de addigra ezek kifutott termékek és jellemzően egyik nagy webshopban sem lehet kapni (általában addigra valami akcióban kifuttatják őket). Viszont a noname kis webshopoknak van elfekvő készletük. Már több játékot sikerült ilyen helyekről rendelnem. Nyilván nem 200.000 ft-ról van szó, hanem mondjuk 15 ezerről de akkor is.
 • Maki Verem
  Emlékszem a devizahitelekre, hogy reklámozták 🙂 Azt nem lehetett 4 ezer ft-ért visszaküldeni 🙂
 • Tamás74
  “ha az egyik ovistársának a játéka megtetszik neki, akkor azt szokta kérni”
  Hmm lehet, hogy erről le kéne szoktatni, hosszú távon ez nem túl jó. Mint innen a blogról is tudjuk, ez gyakran egyenes út az értelmetlen költekezés felé. Amikor valamit csak azért veszünk meg, mert a szomszédnak is van, nem pedig azért, mert szükségünk van rá 🙂
  Oké, értem hogy még kisgyerek, de …. 🙂
 • Tamás74
  Az a Tesco-s akció szerintem jobban hangzik, mint amilyen. Ha kimaxolod, akkor 14% kedvezményt érhetsz el (összesen 130.000-et fizetsz ki a 150.000 helyett.). Ami persze nem kevés, mondjuk pont iskolakezdésnél jól is jöhet, vagy a vasárnapi ebédből is marad fagyira való, de nem lesz ettől öngyilkos a Tesco, az biztos. Lehet, hogy valaki most vesz majd TV-t, de csak ezért senki sem fog 100.000-ért mondjuk konzervet felhalmozni, főleg ha már elköltött 50.000-et azért, hogy megszerezze a kedvezményt 🙂 Szerintem nagy átlagban a tesconak ez csak pár % bukó lesz.
  Na megyek konzervet válogatni 🙂
 • axt
  Szerintem az egyik legfontosabb dolog, hogy az ember tudja magáról, hogy mire van szüksége. Ha tudod mire van szükséged, akkor nem fog vágyat kelteni benned egy noname hülyeség reklámja. A legtöbb impulzív vásárlónak fogalma sincs arról, hogy mire van szüksége, csak ötletszerűen megvesz minden hülyeséget.

  Én szoktam nézni reklámot (bónusz jár érte néhány játékban) de csak röhögök a mindenféle noname szaron, amiket rá akarnak sózni az emberre.

 • ügyvéd

  Valóban! Mint az köztudomású Bp belvárosában lakom. Netes kereskedésben jobbára csak műszaki cikkeket, tv, laptop, házimozi erősítő, stb. vettem, de csak és kizárólag olyanban akiknek BOLTJA van, ahova oda tudok menni, kézbe venni/megnézni az árut, amit kipróbálok, és ha tetszik akkor megveszem.
  Ruhát, cipőt még nem vettem neten, és nem is szándékozom)
 • naa
  Ami még érdekes, hogy van csomó olyan bolt, ami teljesen normális webáruháznak tűnik, pl. náluk találtam meg legolcsóbban (de nem gyanúsan olcsón) az adott terméket száz másik közül kiválogatva, beteszem a kosárba, fizetnék, erre fizetéskor feldob egy sima titkosítatlan HTTP formot, hogy abba gépeljem be a hitelkártya adataimat. (Tehát nem HTTPS, hanem sima titkosítatlan HTTP – ez kb. annak a megfelelője, hogy a zsúfolt utcán mész és kiírod a hitelkártya adataidat a pólód elejére, hátuljára, a sapkádra, a kocsidra, közben pedig végtelenítve egy hangosbemondó a tömegbe kiabálja a kártyaszámot, lejárati dátumot és a 3-jegyű CCV kódot…
  Bár a Revolut virtuális kártyájával, amit a kevésbé bizalomgerjesztő fizetésekre használok, még akár ezt a kockázatot is bevállalhatnám, ez ma olymértékben igénytelen, hogy azonnal bezártam és máshol vettem meg a cuccot.
 • jami
  Többször reklamáltam az alin (elveszett/hamar selejt lett/nem az jött stb.), kép mellékelve, tök gyorsan jött a visszautalás. Várni csak a megadott határidőn belül szabad. Maga reklamálás időigénye kb. 2 perc.

  Engem is kerülnek a reklámok, blokkolom is; plusz nem akarok valami drágát baromi olcsón, márt az nyilván nem ok (vagy lopták vagy hamisították).
  Ezzel nincs mit tenni, aki hiszékeny akar lenni, azt nem védi meg az óvás.

 • daisy
  És ez megint miért van? Olyan dolgokat akarunk, amiket nem engedhetünk meg/nem akarunk megengedni azon az áron. A másolat legyen olyan, mint az eredeti, drága verzió, csak éppen kerüljön a töredékébe. Aztán persze jön a háborgás, hogy nem működik.. Tanulópénznek hívják.

  Volt párom nagymamája lószőrből meg sima fűből(!!) készült kapszulákat vásárolt egy kamu oldalról (34k/havi adag áron, és azt se tudta mi volt benne), és miután megmutattuk neki, hogyha rákeres a csodadokira /aki szerint mindent is gyógyít és két hónap után újra helyből ugorja majd át a kerítést/ nem is létezik, csak annyi volt a problémája, hogy három havi helyett két havi adagot küldtek. Még az ügyfélszolgálaton is megreklamálta. Rá akart beszélni minket a Kairosra és a tanulást elősegítő szuperszemüvegre is egyébként.

  A szüleimet tudatosan készítem fel erre, bármi megtetszik nekik, előbb megkérnek, hogy nézzek utána

 • EgyBölcsész
  Tamás74
  Válogat ám. 23 ovis társa van. És mindennap visz be mindenki magával valamilyen játékot és jellemzően abba szeret bele, amelyikkel nagyon jót játszanak együtt. Ez egy év alatt kb 3 játékot jelentett a több százból (ha felszorzod). Egyébként egy csomó mindenre a szükségletet külső források teremtik meg, a szomszéd, a reklám esetleg a szociális elvárás. Pl. ruházkodás terén, ha nem lenne elvárás egyes munkakörökben az öltöny, fehér ing, nyakkendő, melyik férfi járna olyanban? Alapfunkciót tekintve nyáron meleg, télen nem eléggé, ehelyett nyárra rövidnadrág télre bélelt maci-naci funkcionálisan sokkal jobb választás lenne. Mióta az idősebb korosztály is rendszeresen facebookozik megnőtt az igényük az okostelefonra, igen 60 fölött. Eddig elvoltak sima nyomógombos telefonnal. És nincs ezzel gond, csak a szükségleteink kulturálisan beágyazottak. Ezt el kell fogadni.
 • EgyBölcsész
  ügyvéd
  Igen, az egyetemi éveim alatt Budapesten laktam. Akkor én sem vettem semmit látatlanban. Volt bérletem, bárhová eljutottam, postaköltséget sem fizettem semmiért. Életforma kérdése is.
 • Krusty
  Btw az agyonreklámozott nano-mindenhová feltapadó-csoda-tartópárnáról van valakinek tapasztalata, rendelt-használ valaki? Több kisebb képet tennék a falra és ez ezerszer szimpatikusabb és tisztább, mint tízcentinként szögelni
 • Nikolas
  Sziasztok!

  Rosszul tudod, mivel a Paypalon kifizetett terméket ha visszaküldesz akkor a postaköltség díját visszatéríti a Paypal én már többször megléptem és működött.

  hvg.hu/tudomany/20170102_paypal_postakoltseg_megteritese_csomag_visszakuldese_kinaba_ebay_visszakuldesi_garancia

 • mitel hentes
  Igen, én is jártam így. A kirakatban öröklakásnak tűnt, közelebbről nézve frankhitel lett belőle. Még jó hogy vissza tudtam cserélni! Azóta első a lehetőség, második a tényleges szükség, és csak harmadik szempont a “megtetszett”

  Ismerős viszont megrendelte a kínai nagyestélyit gombokért, aztán babaruhát kapott, és csodálkozott, pedig még a termékleírásban is benne volt apró betűvel, lap alján, hogy ez játékbabáknak való ruha…

 • ügyvéd

  Szerintem minden barkácsboltban van olyan “Mini kampó” nevű bigyó, ami egy “tűből” meg egy pici műanyag korongból áll, és furkálás és NYOM nélkül lehet képet akasztani rá. Hihetetlen miket elbír…. Szívesen 😀
 • Dörnyei József
  Van sok olyan ember, aki a vásárlás öröméért vásárol. Nem is érdekli, hogy mi az, amit megvett. Megkapja az árút és rádobja a többi fölé a nagy halom bontatlan szarkupacra.

  Ezeket átverni sem lehet, mert csak azért vásárol, mert az elégíti ki.

 • Kopter Géza
  Krusty – az a tapadós izé falra ragasztani nem jó. Kb. egy félig megkötött zselatinra emlékeztet. A falon nem tart, ellenben minen olyan cuccon, amin egy tapadókorng is megtapad. Én pl. a versenykopterjaimon az akkut fogatom le.
  A papírüzletekben lehet kapni gyurmára emlékeztető ragacsot, amivel nem kell a falra szegelni a képet / posztert és relatíve egyszerűen leszedhető.
 • Kopter Géza
  @mitel-hentes:
  Én a karbonlaptól kezdve, csapágyakon át, billentyűzet tisztító taknyon keresztül már mindent rendeltem Kínából.
  Négy dologra nem vagyok hajlandó:
  – cipő
  – ruha
  – forrasz
  – guminő
 • Róbert
  Én tegnap futottam bele egybe: jblnow.club
  JBL hangszórót kínál fillérekért. Neten rákeresve kiderül, hogy utánzatról van szó, annak ellenére, hogy JBL-ként reklámozzák.
 • Krusty
  @ügyvéd
  Nem tudom pontosan mire gondolsz, de hasonlót használok szerintem (négy pici tű a kampón), jól láthatóan bontja a vakolatot. Tény hogy kalapáccsal, fúró nélkül applikálhatod betonfalra, de ettől még ha alamit belenyomsz a falba az nyomot hagy 😉

  A bostik blu-tackra gondolsz? Az nem viszi magával a vakolatot ha eltávolítja az ember?
 • Györgyi
  Ez mindenhol így megy, átverés nélkül is. Pont nemrég vettem telefontokot. Körülnéztem hazai webáruházakban, találtam is egy nekem tetszőt 6000 Ft + szállításért. A bibi az volt, hogy a szállítási idő 6 hét volt. Rögtön az ugrott be, hogy Kínából jön. Fel is mentem a AliExpress-re, megtaláltam és megrendeltem pontosan ugyanazt 3,6 dollárért.
  A másik a monitorom. Bementem egy helyi üzletbe, mondtam, mit keresek, mondta, hogy nincs, de berendeli nekem. Láttam, hogy az eMAG oldalt nyitja meg. Megköszöntem, hazamentem, és megrendeltem magam. Már másnap kiszállították.
 • V
  a blu-tack-al vigyazni kell, ha hosszabb ideig fenn van a falon akkor ilyen zsiros nyomot hagy, tapeta eseten kulonosen problemas.
 • ügyvéd

  Valójában nem kampó, és csak egy tű, csak ami nekem van itthon annak csomagolásán van: Mini kampó.

  Így néz ki
  shop.jkh.hu/Kepakaszto-falba/kepakaszto-fali-betonba-mini-10-7mm-3084316-p1377.html

 • jurta

  “A papírüzletekben lehet kapni gyurmára emlékeztető ragacsot, amivel nem kell a falra szegelni a képet / posztert és relatíve egyszerűen leszedhető.”

  Ha a Blu-Tekre és társaira gondolsz, az festett falról csak pár hétig szedhető le egyszerűen. Néhány hónap alatt összeragad a felső festékréteggel (gondolom, mert kiszárad), utána már leszedi. Saját tapasztalat, a fehérrel és a világoskékkel is.

 • Alfa
  Az aliexpressen is simán átbasznak, az a látszólag jó áron kívül semmire sem garancia.
  Keveset rendeltem onnan de sokszor vagy gagyi minőségű széteső hulladék (pl USB kábel) vagy átbaszás (a valós meretnél 16x nagyobbnak hazudott buherált pendrive) volt.
 • naa
  Gratulálok, feltalálták a szöget 🙂

  Online vásárlás: kétféle dolgot veszek online: ritkán filléres, Kínából ingyen kiküldött marhaság, és ami márkás cucc és a doboz pontosan azt tartalmazza, ami rá van írva, tökmindegy, hol veszed meg. Az elmúlt 15-20 évben a kezemen meg tudom számolni, hányszor érvényesítettem garanciát bármire – akár online vettem akár nem – ezért nekem a “magyar” garancia olyan tökmindegy. Ha nem értékes a holmi, kuka, ha viszont valami komolyabb, akkor visszaküldeném, és pl. az Amazon kérdés nélkül visszaveszi, 1 hónap múlva is akár azzal, hogy “nem tetszik” – igaz, ilyenkor van (pofátlan) postaköltség Postától. 10 eurós akárminek a visszaküldésével egyébként Amazon se vacakol, küldenek helyette másikat.
  (Inkább márkás dolgokat veszek, lehet ezért nincs sok problémám)
  Amazon.de már ingyen is szállított ide, aztán most megint nem – tudja vki miért szűnt meg?

 • ctrlaltdel
  brave bongeszot nagyon melegen tudom ajanlani android-re ios-ra ahol adblockert nehezen raksz fel a telefonodra. nagyon jol mukodik. egyebkent meg ha senki sem lenne kapzsi nem lenne szukseg ezeket a 20k huf-ert 200k-s telefont mukodesi elvu atvereseket. de mindent a legolcsobban akarunk (mar aki).
 • ügyvéd

  Ez sokkal vékonyabb mint egy átlagos szög, csak egy “tű” és ha kihúzod nem látszik a helye. Sokkal többet kibír mint egy ugyanilyen “vastag” szög, a műanyag bizbasz felfekszik a falra és így elosztja a terhet.
 • Petike
  @Krusty: nem tudom beltéren milyen én évekkel korábban a kocsiba tettem egyet a műszerfalra, mondván, hogy milyen jó lesz majd a mobiltelefon tárolására. Az is volt egész addig, míg az autó egy forró nyári napon kint nem maradt órákig, úgy szétfolyt ez a nanovacak, hogy alig bírtam levakarni, ráadásul a nyoma még mindig ott van a műszerfalon, semmivel nem tudom teljesen eltüntetni.