Az első könyvem: A Biblia és a pénz

Megírtam az első könyvem, aminek remélem rajtam kívül talán örül más is. 🙂

A címe A Biblia és a pénz, ami előrevetíti a témáját. Ez bizony bár a pénzről szól, de keresztényeknek készült és arról szól, hogyan kell egy kereszténynek a Biblia alapján élnie az anyagi életét. Ezért ne borulj ki, ha nem érted, vagy nem érdekel a téma.

Pdf-ben itt tudod letölteni: A Biblia és a pénz

Update: közkívánatra beleraktam egy új fejezetet április negyedikén. Remélem, hogy javított és nem rontott rajta. 🙂

Könyvolvasóra pedig a következő linken töltsd le (zip fájl, előtte még ki kell tömörítened, benne epub és mobi formátum. Az Amazon Kindle könyvolvasók a mobi formátumot kezelik, a többi könyvolvasó az epubot, de a jobbak a mobit is. Ha mobilon vagy tableten akarod olvasni, telepítsd előtte mondjuk ezt a programot. Kényelmesebb epub formában mobilon olvasni, mint pdf-ben.)

A Biblia és a pénz e-book formátumokban

Update: a Moon reader valamiért nem tördeli az e-könyv formátumot, ha neked is az van, használd a fentebb belinkelt e-book olvasó programot telefonra, az jól működik. 

Mindenkinek jó olvasást, remélem hasznos lesz és tanulsz belőle valamit.

Ha tetszett, nyugodtan küldd el az ismerőseidnek e-mailben vagy oszd meg a Facebookon, vagy terjeszd, ahogy csak szeretnéd. Amíg át nem írod és pénzt nem kérsz érte, azt csinálsz vele, amit csak szeretnél.

Share

133 hozzászólás

 • Egeristi
  Megteszel annyit, hogy belerakod a szerző nevét és elérhetőségét az anyagba? Így névtelenül elég furán hat.
 • Sandor
  Köszönjük szépen! Én biztosan elolvasom
 • GGG
  Tedd fel nCore-ra is 😀
  65 oldal, lehet kinyomtatom és úgy olvasom el, az még kevésbé terheli a szemet.
  Gondolom egy kis protestáns etika befigyel 🙂
 • Kiszamolo
  GGG, tedd fel te, én nem tudom, hogy kell.

  A fák pedig sírnak, hogy kinyomtatsz 65 oldalt…. 🙂

 • Kiszamolo
  Egeristi, szándékosan nincs benne. Nem akarom, hogy rólam szóljon a könyv.
 • papi
  Miklós, Mások ha könyvet publikálnak pénzügyekkel kapcsolatosan, azon gondolkoznak, hogy hogyan húzzanak belőle hasznot, azonban gyorsan átpörgetve a könyvet egy reklámot sem látok benne… nah jó egyet azért igen, az pedig az Istené. 🙂
  Biztosan el fogom olvasni.
 • Tamáss
  Köszi szépen!
 • Brado
  Szuper! Kérlek add a könyhöz a metaadatokat (cím, szerző). Ha kell átküldöm igy neked, megcsinálva emailben
 • Prepper Polyglot
  Megvan a hétvégi olvasnivaló, köszönjük Miklós a befektetett munkát és hogy megosztod velünk!
 • Kenrich
  Miklós, szuper! Viszont én évek óta keresek egy könyvet ami pont erről (Biblia/pénz) szól kifejezetten üzletembereknek. A bibliában minden pontosan benne van, hogy hogyan lehet sikeres/boldog az ember. Ez a könyv ezeket a tanításokat foglalta össze, és mutatta be azok sorsát akik a tanítások alapján hozták meg döntéseiket és lettek milliomosok. Dollárban. Nem tudod/tudjátok a címét?
 • Kiszamolo
  Kenrich, Larry Burkett: Pénz és üzlet a Biblia tükrében. (Business by the book)

  Ha magyarul megjelent könyvre gondoltál, szerintem erre gondoltál.

 • jami
  Köszi, mobiban ment az olvasóra; mert ugyan a keresztény rám már jó ideje nem igaz, de érdekel az írója miatt +1 szavazat a metaadatolásra!
 • Vakmacsek
  Köszönjük a remek ajándékot Nagyhétre.
 • José Luis Torrente
  Ha valakinek (mondjuk nekem) kedve támadna felolvasni a könyvet és hangoskönyvként kitenni Youtube-ra ahhoz mit szólnál? Vagy neked saját terveid vannak a könyv jövőbeli hangoskönyv formátumával?
 • Kiszamolo
  José, tedd meg bátran. Amíg pénzt nem kérsz érte és át nem írod, azt csinálsz vele, amit csak szeretnél.
 • Vonalas
  “remélem rajtam kívül talán örül más is.”

  Gratula!

  “Ez bizony bár a pénzről szól, de keresztényeknek készült”

  Aki nem eleve ezt hozta otthonról, az hogy lesz először keresztény felnőtt korában? Gondolom úgy, hogy keres valamit, aztán talál. Nyilván ezt 1000 másik helyen is megkérdezhetem, de ha már, gondoltam, itt is érdemes. Az egyes keresztény felekezetek sem értenek egyet mindenben. Te valami protestáns voltál, jól emlékszem. Engem mindegyik tradícióban a misztikus vonal fog meg.

  “Ha mobilon vagy tableten akarod olvasni, telepítsd”

  A javaslatodra ismét kipróbáltam Moon Readert, most, hogy már + is van a nevében. A nyílt forrású MuPDF még mindig sokkal jobb. A neve nem utal rá, de ebookot is olvas pöpecül. A Moon Reader aktuális üzleti modellje egy perc alatt nem derült ki, régen úgy emlékszem freemium, vagy reklámos volt. iOS-re a beépített olvasó is elég jó.

 • hitel
  Megrögzött, elvakult, szemellenzős, sőt, begyepesedett ateista vagyok, de kíváncsian vetem magam bele.
  🙂
  Köszönjük
 • Kiszamolo
  Vonalas, Moon Reader szerintem nagyon jó, a fizetős verzió kicsit többet tud (Drive-ról is beszedi a könyveket, meg ilyenek, nem túl fontos plusz funkciók). Egyébként is valami pár száz forint volt megvenni a fizetőst is. (Elég sűrűn akciós.)

  Én csak azért vettem meg, hogy legyen két programom (a normál és a fizetős), az egyikben az egyik könyv van megnyitva, a másikban a másik van félbehagyva.

 • 1gábor
  Nem semmi, gratula.

  Egyszerű városi parasztember tud tanulni a könyvből? Mert akkor elolvasom 🙂

  Vagy ez inkább ilyen szakmaibb, tömény történeti áttekintés, kb. folyóirat, vagy szakdoglozat szintű?

 • PJ
  Meglepő. A blog alapján azt gondoltam, hogy te inkább racionalista ember vagy.
 • Kiszamolo
  1gábor, szerintem ha beleolvasol, rájössz. 🙂

  Ha ismered a Bibliát, biztos érteni fogod, ha nem, akkor könnyen lehet, hogy nem.

 • Kiszamolo
  PJ, az is vagyok.
 • János
  A szerzoi joggal kapcsolatban javaslom, hogy inkabb valassz egy kiprobalt, ilyen celra valo licenset amihez rendes jogi szoveg is tartozik.

  creativecommons.org/choose/?lang=hu

 • PJ
  A mindennapokban elhiszem, hogy az vagy. Átfogóan gondoltam. Ha gyakorló hívő/keresztény vagy, akkor az életfilozófiád irracionáis alapra épül. (Hit a természetfelettiben.)

  Ezzel nincs semmi baj, nem kritikának szánom, csak megjegyeztem, hogy nekem meglepő volt. Téged valahogy olyannak képzeltelek, akinek nincs szüksége ilyesmire, de persze nem ismerlek személyesen.

 • Yoda
  És akkor majd a Kindle képernyőjén tudjuk dedikáltatni? 🙂

  Gratulálok hozzá, nincs is ennél jobb pénteki napozós program, köszönjük!

 • Kiszamolo
  János, attól nem félek, hogy ellopják, ahhoz túl ismert vagyok, hogy valaki a magáénak mondhassa két hónap múlva.

  Pénzt meg nem akarok kérni érte, tehát nincs mitől védenem magam.

 • KZoltán
  A Biblia és a pénz kapcsolatával már Michael Hudson is foglalkozott michael-hudson.com/2018/08/and-forgive-them-their-debts/. A könyve címét azzal magyarázza, hogy mára nem értjük az imádság szavait: és engedd el az adóságainkat, miképpen mi is elengedjük a nekünk tartozókét. Azt mondja, hogy számos nyelvben a bűn és az adósság szavak hasonló alakúak. Az arámit nem tudom idézni, de németül die Schuld.
 • Dani2
  Köszönjük szépen 🙂
 • Barna
  Köszönjük!
 • KZoltán
  Luk. 6.34 a kamatszedés tilalma, ill. Móz. megerősítése Ne végy ő tőle kamatot vagy uzsorát, hanem félj a te Istenedtől, hogy megélhessen melletted a te atyádfia.

  De a kamat már Arisztotelész torkán is fennakadt, aki megkülönbözteti a természetes vagyonszerzés körébe sorolt cserét és a természetellenes pénzkeresést. Az egyik a természettől van, a másik nem, mivel a pénz megszerzése határtalan vagyongyűjtés céljából „a pénzt nem arra használja, amire az eredetileg rendeltetett. Az a cserekereskedés céljaira keletkezett, s lám, az uzsora mégis őt magát szaporítja. Innen ered az uzsora görög neve is, ami azt jelenti, hogy »magzat«, a megszületett kicsinyek rendesen hasonlítanak az őket létrehozó lényekhez, márpedig az uzsora mi egyéb, mint mikor a pénz megfiadzik. Valóban elmondhatjuk, hogy ez a gazdálkodási mód valamennyi közt a legtermészetellenesebb.”

 • Kiszamolo
  Kz, azért tegyük hozzá, hogy csak zsidóktól nem lehetett kamatot szedni egy másik zsidónak és ezt is akkor, amikor az infláció még egy nem létező fogalom volt. De ezt most nem vitatjuk tovább, mert off-topic, hogy egy másik könyv miről mit mond.
 • HírBank.hu
  Gratulálok!
 • lvjtn
  hát nagyon nem a fillérb*szó holland-búr-svájci kálvinista protestáns etikáról szól, érdemes beleolvasni. így számomra sokkal értetőbb, hogy Miklós blogja miért nem áll be soha a profitmaximalizálást prédikáló pénzügyi oldalak sorába

  ez itt lehet, hogy nagyon off, de az a fajta “racionalitás”, amit te (meg sokan mások is) elképzelsz, egyáltalán nem létezik. a közgazdaságtan alapja, hogy a világ irracionális, ti. kiszámíthatlan a szó átvitt és szoros értelmében is, “racionálisnak” hitt döntéseink csak becslések és várakozások. egyszóval a racionalitásba vetett hit maga is egy irracionális elképzelés a te fogalmaiddal élve 😉

 • KZoltán
  Gratulálok a könyvhöz!
 • GGG
  Valaki megelőzött, már fenn van.
  Borító nélkül 32 lapra is ráfér, majd összefűzöm és bírod dedikálni.
 • Vonalas
  Moon Reader vs MuPDF

  Ja, nekem Moon Readerrel első ránézésre az a problémám, hogy pont úgy néz ki, mintha a Programozó Pistike csinálta volna. Meg a honlapját is. Az is érthetetlen, hogy alapesetben miért lefelé kell lapozni, miért nem oldalra, mint minden rendes olvasónál.

  Ezzel szemben a MuPDF csak teszi a dolgát, az alapfunkcióját magas színvonalon, esztétikus külcsínnel ellátja, “it just works.”

  “Drive-ról is beszedi a könyveket”

  Hm. Eddig hogy csináltam? Bérhonnan, de legyen a példának okáért a felhőtárhelyemből letöltöm a könyvet az Android Downloads könyvtárába, ahonnan még egy gombnyomással betöltöm a MuPDF-be, vagy akár bármelyik olvasóprogramba. Eszembe nem jutott, hogy a fenti funkcióval bármivel előrébb lennék.

  Azért kösz, hogy gondoltál rám, ízlésben nem fogunk vitatkozni.

 • Jozsó
  Jó lett. Az ugyan furcsa számomra, hogy az elején szélsőségnek állítod be a “bővölködés evangéliumát”, aztán írsz egy olyan tanulmányt, ami teljesen megfelel ennek a tanításnak.

  De mindenképpen nagyon pozitív, hogy elkészült, és itt közzé tetted.

 • Norbi
  Eddig sose kommenteltem, de most köszönöm az írást! Pont erre volt mlst nagy szükségem!
 • Pax et Bonum
  Laudetur!
 • Gergo
  Halasan koszonjuk! Rengeteget adsz az itteni es a szelesebb kosossegnek!
 • Abaffy
  Köszönöm.
 • gaborr
  Szerintem küldd el palferi-nek, biztos hálás lenne érte 😉
 • Mamma
  Köszönöm így húsvét előtt. Nem értem még a végére, majd este.
 • Szilárd
  Epub és mobi formátum nem elérhető 404 not found.
 • Kiszamolo
  José, nem akarlak sürgetni, de elkészültél már a hangos könyv verzióval? 🙂
 • Kiszamolo
  Szilárd és most?
 • S.István
  Köszönjük Miklós! ^.^
 • Szendrei Ádám
  Gratula, és köszi szépen!
 • Apuka
  Köszönjük szépen!
 • Árpi
  Sziasztok.
  Érdekelne a könyv mérete? Szeretném én is letölteni.