Erste Joker hitelkártya helyett itt a Max

Balázs találta a hírt, hogy január 16-tól már nem lehet igényelni Erste Joker kártyát, helyette a Max-ot ajánlja a bank. A két kártya elég hasonló, a Max annyiban rosszabb, hogy maximum 200 ezer forint után ad visszatérítést egy hónap alatt (a Joker 250 ezer forint után) és nem sima visszatérítést ad, hanem Erste forintokat, amit komplikáltabb levásárolni.

Ha már régóta terveztél Joker kártyát kiváltani, már csak pár napod maradt, utána már csak a Max-ot választhatod.

Share

190 hozzászólás

 • marci
  És akinek már eleve van Jokere, és lejár áprilisban?
  Ugye nem kapok automatikusan Max-ot?
  Nekem teljesen jó az, hogy visszaíródik a számlára. Nem akarom megmondani, hogy mikor és hol akarom levásárolni. Tuti ennek az lesz a vége, hogy kitalálják, hogy max 1 éven belül lehet felhasználni, én meg jól elfelejtem, mert megszoktam, hogy 5 éve Jokerem van.
  Ez a Citis móka miaat van? Ott volt ilyen pontgyűjtős a hitelkártya?
 • birzol
  Igen, pl. úgy húztak le több százezret, hogy voltak akik webkincstáron vettek két hetes kamatozó kincstárjegyet így kimaxolták a hitelkeretet, közben visszatöltötték, megint ugyanez akár többször, aztán meg ugye két hét múlva lejárt, lehetett folytatni mindezt a visszafizetési határidőig. Ezért nem adnak már a pénzügyi tranzakciókra visszatérítést, meg ezért van már visszatérítési limit.

  Akinek Erste Wizz-je van/lesz, két dolog. Tegnaptól nem adnak a postai és csoportos beszedésekre pontokat (díjnet és icsekk kérdéses), illetve a gyűjtött pontokból évente egyszer legalább 1 pontot át kell vezetni a Wizz-hez, különben az Erste teszi meg, de ő akkor az összeset átküldi, és a Wizznél további 1 év után elévülnek. Jól mondom szocske?

 • birzol
  Illetve kérdés aki járatos a Wizzes kártyában:
  1. Több Erste kártyáról lehet ugyanarra a Wizz számlára linkelni?
  2. Ha egyszer megadok egy Wizz számlaszámot az Erstében, amihez kapcsolják a Wizz-t, azt később meg lehet változtatni?
  3. Lehet más nevére/nevében venni repjegyet a pontokból, vagy a kártya tulajdonos nevére is mindenképpen venni kell? (azt hallottam talán lehet, csak akkor nem jár a Disc.Club kedvezmény?!)
  Köszi!
 • attila
  2009 óta vagyok ügyfél az ersténél, mostanára elég jelentős a megtakarításom náluk. Katás vállalkozó vagyok, nem kaptam sem hitelt sem hitelkártyát náluk 🙂
 • Kiszamolo
  real, ez egy hír, ami sokakat érinthet, lévén az egyik legnépszerűbb hitelkártya, van belőle vagy érzésre 200 ezer az országban.

  Tehát leírtam, akit érint elolvasta.

 • attila
  győri meki az omv-vel szemben még mindig nem tudja a visa payvawet 🙂 de pesten sem tudja sok….
 • szocske
  , az első kettőre nem tudom a választ.
  A 3.-ra igen, vehetsz más nevére, de csak teljes áron, a DC áraknak feltétele, hogy a klubtagnak is vegyél jegyet. (Sok főnél és olcsó jegynél van, hogy érdemesebb venni +1 jegyet, akkor is ha nem utazol, ki kell számolni)
 • Omnisapient
  BB-nek számomra egy, azaz 1 darab szolgáltatása vonzó. Ez pedig a UPC-s hitelkártya. 2% mindenre, max havi 10 ezerig (feljebb valaki max 20K-t írt) , plusz 6% a UPC számlára. Egyéb tekintetben a BB egy katasztrófa.
  Malév Citi kártyám van már régóta. Malév bukta után a pontokat forintosították és záráskor jóváírják, tapasztalatom szerint korlátlanul. Decemberben extra kiadások miatt 17K felett írtak jóvá. Ehhez képest a CitiLife nudli, mégis elcsábultam, de egy év után visszaadtam, mert nem tetszett és a keretemet, amit a kiváltáskor a Malévos kártyám keretéből kanyarítottak le, azt visszaírták a Malévos kártyámra.
  Ezt a Malévost tartom is amíg lehet. Amellett BB UPC és csók. Habár egy rokonom 2-3 évvel ezelőtt felderítette a terepet és akkor a Rafi kártyája tűnt a legjobbnak arra az esetre, ha valaki új kártyát akar, de annyira nem volt jó, hogy arra álljak át.
 • attila
  1,2 sosem próbáltam.
  3 lehet más nevére, én már vettem, de csak diszkont tagság nélkül.
 • szocske
  , így van, postai fizetés és csop.beszedésre nem adnak már pontot. Mondjuk ebből csak a posta a negatív változás, mert eddig nem is volt lehetőség csop.beszedést ráterhelni, csak a citisek miatt hozták be szvsz, de jóváírás nélkül.

  Államkincstárra jellemzően nem jár visszatérítés, de ha egy másik HK-val fizeted vissza a MÁK vásárlásra használt kártya tartozását, ott már nem látszik miből lett a tartozás 😉

  Mégha csak a MÁK-nál trükköztek volna, volt aki az ikeában/mediamarktan megvette a legdrágább bútort/tévét, majd sztornóztatta. A pénzt visszakapta kpban, a pontok jártak.
  Havi többszázezret lehetett az aranykorban ezzel keresni.
  Vagy pl. Citilifenál járt pont postai csekkbefizetésre, korlátlanul, és lehetett csekkel fizetni. A köv. munkanapon jóváírták. Tehát minden 2. munkanapon a teljes kereted felhasználható és visszafizethető saját magával. 2M keretnél havi 200k jóváírás.

 • attila
  “illetve a gyűjtött pontokból évente egyszer legalább 1 pontot át kell vezetni a Wizz-hez, különben az Erste teszi meg, de ő akkor az összeset átküldi, és a Wizznél további 1 év után elévülnek. ” ez hol van leírva ?
 • Janos

  2. Nekem változtattak számlaszámmot, de én néhány nappal a számlanyitás után kértem a változtatást, azaz még nem volt Erste – Wizz átvezetés korábban a számláról. Nem tudom, hogy már “használt” Wiz számlaszámot változtass, illetve azt sem, hogy arra van-e lehetőség, hogy pl. évente más Wizzair accountra kösd be az Erste visszatérítést.
  3. A Wizzair account tulajnak is a foglalásban kell lenni, ha pontokból kerül kifizetésre a foglalás. “Nem választhatja a wizz számláról való fizetést, ha számlaegyenlege 0, vagy ön a jelen foglalás keretében nem utazik “

 • Tamás
  na, dec 29-30 körül voltam bent a BB-nél, meggyütt ma a UPC-s kártya (a GO! mellé).. szuper, nem is gondoltam, hogy ennyire gyorsak….
  remélem a felhasználói élményem is hasonló lesz vele.. 🙂
 • attila
  én foglaltam másfél évvel ezelőtt pontokkal másnak 🙂
  Most valóban nem próbáltam…

  valóban csak évente 1 pontot kell átvezetni ahhoz hogy nem nyomja át az összes pontot az erste a wizz számlára ? ez hol van leírva ?

 • Erstés
  A katások, eva-sok és hasonló ev-k pont azért nem kapnak hitelkártyát, és egyéb hitelterméket sem (vagy nagyon nehezen pl jelzáloghitelt), mert minimálbéresnek tekintik őket a bankok. Vajon melyik sima alkalmazott adózik egy hónapban ~55000 Ft-ot? A legtöbb banknál a hitelkártya igénylés minimum feltétele a 80-100e Ft/hó nettó jövedelem.

  A Max hitelkártya egy CitiLife klón a Jokerrel ötvözve. A CitiLife-ot kvázi kiherélték, mivel a partnerek nem maradtak meg, igaz, már azóta romlott, mióta a Cinema City kikerült a partnerek közül. Helyette megkapja a Joker kategóriáit.

  A WizzAir hitelkártyával viszont lehet használni a Mastercard várót Ferihegyen!
  Minden vásárlásból 2%-ot kapsz vissza, wizzair vásárlásoknál 4 %-ot (hátránya, hogy csak Wizz szolgáltatásokra váltható be) Viszont van hozzá ajándék Wizzair csoportos klub tagsági, ami önmagában majd’ 20000 Ft/év, folyt. köv….

 • Erstés
  .. és 10000 ajándék pont jár kezdésnek hozzá. A Joker/Max pedig minden vásárlásból visszaad 1%-ot, és 3 általad választott kategóriában 4%-ot, de limitálva van: Joker: 250000 Ft/hó költésig, Max: 200000 Ft/hó költésig. Jokernél jóváírják a visszatérítést a hitelkártya számlán, annyival kevesebbet kell visszatölteni, a Max-nál pedig 5000 Erste Forintonként levásárolhatod – mint anno a Citi Forintokat.
  Egyébként aki Erstés, vagy az lesz, nemsokára egyszerre 2 hitelkártyád is lehet egyidejűleg, ha a hitelbírálaton megfelelsz! 🙂
 • birzol
  “ez hol van leírva ?”
  Másképp van leírva. Ha nem vezetsz át egy évig semmit, az erste adja át a pontokat a wizz-nek, ahol 1 évig él (ha igaz). Ha átvezetsz valamennyit, a többi megmarad az erstén.
  Ha nincs wizz számlád linkelve akkor is átadja, de nem könyvelődik sehova. Utólag kérheted a wizztől az account-odra (ha már létrehoztál egyet), hívhatod őket a 240 Ft/perc számukon.

  Az 1 pontos átvezetéses trükköt a mobil bankár mondta, amikor augusztusban kiváltottunk egy kártyát a feleségemnek.
  Ezt nézegesd:
  erstebank.hu/static/internet/download/wizzair_pontgyujto_feltetelek_20161222.pdf

  Még egy trükk amit hallottam: A repjegyet a pontokból érdemes teljes egészében megvenni mert így nincs plusz kártyadíj a jegyen, az extrákat (pl. pogyász) meg HK-val fizetve utólag.
  Jó lenne az ilyeneket itt megosztani, biztos van más is amit érdemes tudni.

 • birzol
  Már van egy jokerünk társkártyával; augusztus óta egy wizz, és most meg engem is a wizz-re tereltek a cititől, így most két wizz lesz. Jó lenne ugyanarra a wizz számlára linkelni a pontokat.
  Sok értelme nincs a két wizznek, inkább lenne két joker megtöbbszörözve a kategóriákat, de a citiről mentek a csoportosok, majd a feleségemét szüntetnénk meg 1 év múlva.
  Nem tudjátok, a citiseknek is jár a 10.000 kezdeti jóváírás?

  Más, a citi-n nem volt éves kártyadíj ha 400e felett költöttem/év. A csop.besz. rezsi simán hozta ezt az összeget. A díjmentesség megmarad az ersténél is?

  Nem értem én se ezt Maxot. Még megszorítósabb, azt hiszem az üzemanyag visszatérítés sem 30ezer, hanem már csak 20 ezerig/hó. Aki a Jokeren gondolkozott, váltsa ki gyorsan.

  A K&H-nál még még mintha lenne 2%-os kártya, valaki tud pontosabbat? (én még nem néztem) Ez a wizz macera, repjegy vadászat, egyre jobban unszimpi

 • birzol
  , azért az ikeás dologhoz kellett egy jó adag pofa és bőr, meg persze macera oda-vissza szállítgatni, míg a mák-ot a fotelből csinálták.

  Ezt a HK egymásba láncolást milyen kártyákkal lehet most megcsinálni? Olvastalak másik oldalon egy ltp-s cikk alatt, ott is említetted ezt, de Erste és Citivel nem tudtam megcsinálni korábban sem.
  Most is jól jött volna, citiről fizettem MÁK TBSZ-be, honnan kellene/lehetne beszedetni a tartozást? (tudom, már most nem lesz erre idő/mód, de máskorra)
  Mikor vasárnap olvastam a wizz pontgyűjtési feltételeket, hogy két nap múlva már nem jár pont a postára, beszedésre és átutalásra, gondoltam akkor gyorsan utalok a wizzről a citire, de nem lehetett, ahogy korábban sem.

 • V
  wizz kartyaval gyujtogettunk szorgosan egy evig, majd kb 14 honap eltelte utan eljott a pillanat hogy foglaljunk repjegyet. Ekkor tapasztaltam hogy kb 50k pont eltunt a sullyesztobe – ezek szerint van meg remeny hogy visszakapjuk.
 • attila
  elolvastam, ez alapján ha beváltok az utolsó pontbeváltás után mondjuk 11 hónappal 1 pontot akkor ismét 12 hónapig nem transzferálhat az erste a wizz-nek, kösz az infót !
 • Janos
  @Erstés
  Wizzair hitelkártyával nem lehet a Mastercard várót használni.
 • Janos

  “A repjegyet a pontokból érdemes teljes egészében megvenni mert így nincs plusz kártyadíj a jegyen, az extrákat (pl. pogyász) meg HK-val fizetve utólag.”
  Wizzairnél nincs kártyadíj fizetésnél, ua. az összeget fizeted ha kártyával vagy pontokból fizetsz szóval nincs ilyen trükk.
  Poggyászt azért sem éri meg utólag megvenni mert úgy drágább mint foglalásnál.
 • Tamás
  ,

  láncolás:
  – amíg volt citi, ők jóváírtak más HK csop beszedést is, ezt megkérdeztem
  – asszonynak KH hitelkártyája van – most szerintem kérek neki egy UPC társkártyát – a KH-nál nem tudtam elérni, hogy 1. elektronikus számlát adjanak 2. a hk számlát terheljék be csoportossal egy másik (hk citi) számlára. Hivatalosan beterhelni a teljes összeget nem tudják, csak töredékét 15 vagy 20%-t, nem is értettem ezt az egészet, amikor telefonon próbáltam velük egyezkedni, tiszta gáz az egész..

 • szocske
  , ikeában nem szállítottak semmit akik ezt játszották, kifizették a kanapét, de át sem vették, már mentek is a vevőszolgálatra a pénzért. Az ikea hamar rá is jött, hogy ez nem vicces, ezért visszafizetés helyett visszavonták inkább a tranzakciót a kártyán 🙂 Vastag bőr persze ehhez elengedhetetlen volt az tuti.
  A mediamarkt és egyéb nagyobb webshopoknál sztem még mindig lehet gép előtt ülve is trükközni, még szállítás előtt visszamondhatod a megrendelést, igaz itt nem azonnal kapod vissza a pénzt, hanem pár nap/hét mire átutalják.

  kártyák láncolása: citinél ment mindkét irányba a csop.beszedés, ennek sajnos vége, de az erstéhez migrált kártyákra elvileg megmarad a most élő.
  Ersténél csak a min. összeget lehet beszedetni, a terhelésre nincs visszatérítés.
  Raiff.nél elvileg mindkét irány megy.
  BB-UPC-re terhelni lehet, fizetni csak csekken.
  Talán K&H és FHB-nél van még csoportos…

 • szocske
  , én nem teszteltem, én eddig még minden éven felhasználtam a pontokat. Anno citi-malévnél bentragadt némi pontom, azóta ezt nem kockáztatom, kitudja mikro csődöl a wizz is 🙂

  A feltételekben kicsit ködösen van leírva, abból nem egyértelmű, de sokan állítják, hogy ha 1 pontot átvezetsz, onnantól van egy éved, szóval igaz lehet.

  Egyébként ha a bookingon foglaltok szállást, azt is érdemes a wizz oldalon lévő linkről nyitni, akkor van +1 mező a wizz tagsági számnak. A booking árai azonosak, de a szállás árából 5%-ot (néha akcióban 10-et) jóváírnak a wizz számlán. Annyi a hátránya, hogy csak 6 hónapig érvényesek ezek a pontok, de én mindig jóváíratom, aztán vagy sikerül felhasználni vagy nem, semmibe nem kerül…

 • birzol
  , megnéztem konkrétan, a fentebb linkelt pontgyűjtési feltételekben nézd meg az 5-ös fejezetet, konkrétan az 5.4, 5.10, 5.14 és 5.15 fejezeteket. Itt szerepelnek a wizz automatikus pontbeváltás, elévülés és érvényesség feltételei.
 • szocske
  ezzel “az extrákat (pl. pogyász) meg HK-val fizetve utólag” vigyázz, a wizznél egy ideje drágább a poggyász ha utólag adod hozzá, kb. 1000Ft/iránnyal, szóval a visszatérítés miatt nem éri meg.
  Esetleg fordítva éri meg, ha nincs elég pontod a jegyre, akkor fizesd HK-val, lehetőleg dupla pontos hétvégén, 8% visszatérítés, ebből már kijöhet utólag a poggyász..

  Én akkor szoktam külön hozzáadni a poggyászt, ha még van pár hónap az utazásig, és épp nincs elég pontom a jegyen felül a poggyászra is, mert akkor pár hónap alatt összegyűlik a poggyász ára és azt is pontokból tudom venni. Így is drágább persze, de mivel pontból van, nekem megéri.

  Még egy trükk egyébként, ha vki nem tudja beváltani a pontjait és azok lejárnának: veszel wizz flexszel jó drága jegyet minél későbbre. Ezt utána párezer Ft bukóval átválthatod olyanra, ami tényleg kell, így kitolhatod fél évvel a pontok érvénye

 • attila

  nem hogy van rá esély ! biztosan megvan mert 6 hónapig tartják ! 12+6 = 18

  meg kell lennie !

 • kridli
  FHB-nál van csop besz, de visszaterites arra nem jár, csak vásárlásra. Azt nem tudom lehet-e náluk csopbesszel fizetni a havi számlát, de csekket mindig küldenek a számla mellé, azon lehet. Azt nem néztem mondjuk a hirdetményben, hogy felszamolnak-e valami díjat ha azon fizetem be, sose használtam a csekket. Ja és ami még érdekes hogy ők államkincstáros vásárlásra is adnak visszatérítést. Viszont csak havi 4e a max
 • Tamás

  “BB-UPC-re terhelni lehet, fizetni csak csekken.”

  mire gondolsz pontosan? BB azt mondta, hogy van e-számla, mint a GO-nál..

 • Tamás
  FHB hitelkártyára nem lehet kérni csop beszedési megbízást..
 • szocske
  @Tamás, én úgy tudtam, hogy a BB-UPC teljes tartozását nem lehet másik hitelkártyával befizetni csoportos beszedéssel, csak csekket lehet kérni és postán befizetni. De lehet, hogy rosszul tudom.
 • birzol

  Ha nem volt eddig wizz számlád, az automatikus átvezetés után még 6 hónapod van kérni a számládra a wizznél, utána végleg eltűnik, úgyhogy gyorsan kérd 😉 (pont gyűjtő feltételek 5.15-ös pont)

  Valaki próbálta már esetleg, hogy hogy lehet a wizz ügyfélszolgálatot olcsóbban elérni mondjuk voip-al? Mintha az izlandi, ukrán, török, izraeli számok nem emelt díjas számok lennének, így valszeg külföldről is hívható?!
  Vagy ha a -sok országnál mint elérhetőség egy pesti vezetékes szám szerepel,- ha azt külföldi számról hívom fel, akkor nem hajtanak el? (ha magyar számról akkor tuti)

  Bocs Miklós, hogy ennyit wizzairezünk, de a citisek vagy maxosok vagy wizz-esek lesznek.

 • birzol
  “nem lehet másik hitelkártyával befizetni csoportos beszedéssel, csak csekket lehet kérni és postán befizetni”

  Lehet, hogy így is lehet láncolni a kártyákat. A wizz pl. biztosan adott (eddig) pontot az icsekk-re. Mostmár csak az a kérdés, hogy melyik másik HK ad még a postai befizetésre, vagy icsekkre pontot.

 • Családfő
  @Tallérosi Zebulon
  Igaz, de nem akarnám feladni az eddigi kényelmemet, hogy egyszer beállítok mindent (ltp-t stb. is beleértve) és onnan csak élvezem a visszatérítést – ahelyett, hogy mindenféle oldalakon havonta fizetgetek HK-val. El voltunk kényeztetve a Citinél.


  Majd megkérdezem Mrs. Családfőt.:) A havi átlagos HK költésünk mértéke egyébként messze nem indokol két kártyát – nem költünk feleslegesen -, csak nincs igazán kedvem az egész átszervezéshez. Lehet, nem fogom megúszni, és tényleg rá kell szánnom az időt átolvasni az ÁSZF-et majd teljesen átmigrálni mindent UPC BB-re. Kérdés, ott meddig maradnak a jelenlegi feltételek, hogy megéri-e a macerát. A trend ellene szól, sajnos.

 • FifiTheReal
  A BB UPC icsekkel biztos működik (súlyadó, gyerekek tankönyvdíja), normál “csekk” már kikopott az életemből, de más postai szolgáltatással (csomagfeladás) nincs gond, jön rá a visszatérítés.
 • Tsh
  Igen, több wizz kártyáról is tudod ugyanoda irányítani a pontokat. De sajnos később nem tudod változtatni hova menjen a pont. Foglalni csak úgy lehet, ha wizz tulaj is benne van, ténylegesen utazni nem kötelező.
  Az régen és rövid ideig volt, hogy wizz számláról nincs foglalási díj. Előtte wizz kártyáról nem volt, most pedig már mindenhogy van.
  Olcsó vonalas telefon 2-3 éve működött, ma már nem engedik sajnos.

  Erste wizz kártya legnagyobb előnye szerintem, hogy hitelkártya nélkül, betéti kártyával is lehet pontokat gyűjteni. Igaz, már nem jár mellé klub tagság. De így kata vállalkozó vagy diák stb is kaphat mindenre 2%-ot aki hitelkártyat nem kaphat.

 • Tamás

  BB UPC: valami félreértés volt, azt hittem, hogy arra gondolsz: a BB UPC hitelkártya tartozást csak csekken lehet befizetni.
  Az oda visszát – BB UPC tartozást ráterhelni másik kártyára, ami után jóváírás jár, vagy valamilyen HK-t ráterhelni a BB UPC-re – nem tudom, még túl friss az élmény.. 🙂

 • Imre

  Az Erste Max-szal sajnos nem engednek a Budapest Airport Mastercard Lounge-ba, csak az Erste wizzair-es kártyájával…
 • ulmiskatulya

  látom Te nagyon otthon vagy a témában, köszi a tippeket, tapasztalatokat. Raiffeisen One card és erste joker kártyát, hogyan célszerű láncolni? erste költéseim zárás utáni visszatöltését megadhatom onecard csoportos beszedéssel?
 • szocske
  , erste csak a minimum torlesztendot szedi be majd februartol, kiveve cititol atvett es privatbanki ugyfelek, szoval ez a parositas nem fog sokat hozni sajnos
 • Tamás
  mi történt?

  estihirlap.hu/gazdasag/2017/01/14/varatlanul-befagyasztottak-a-citibank-ugyfeleinek-a-szamlajat

  én otthagytam őket, a netbank tényleg nem működik..

 • szocske
  @tamás, már kezdtem reménykedni, hogy tényleg lezárták a számlákat, így az utolsó citis hitelkártya tartozásom eltűnik a ködben, de sajnos itt vagyok belépve a netbankban és épp úgy működik ahogy eddig…
  Viszont megkaptam az erste maxhoz a kártyám. Gondolkodom, hogy megszűntessem-e, mert nem olyan jó kártya, azonban
  – ehhez is van ingyen utasbiztosítás, mint wizzhez, így vajon duplán kérhetem a térítést?
  – ezt beszedik majd elvileg a raiffeisen onecardról, így itt akár MÁK-ra is van visszatérítés a 2. körben
  – barkácsáruház választható 4%-os kategória, lakásfelújításkor nem nehéz az obiban kimaxolni a 200 ezret, ha abból 8000 visszajár, az nem is olyan rossz…
 • Tamás
  ,

  visszanéztem rá 1,5h múlva, és akkor már ment. 4% vs OBI.. szerintem az OBI-t és ezeket a helyeket max a “megnézésre” érdemes használni, legutóbbi emlékeim szerint egy 7k-s alföldi mosdót 9,5k-ért adtak..ezzel azért remélem tisztában vagy.. 🙂
  citi: nekem még bedobtam egy vásárlási jutalékot is a végén az 1%-mellé.. x-be…

 • kridli
  halálesetre, rokkantságra kérhetsz duplán (ha van ilyen benne, és nem zárják ki kifejezetten a biztosítási feltételek), de költségtérítésre (pl. kórházi költség) nem. Az mondjuk érdekes kérdés (és nem is tudom a választ) hogy mondjuk ha nagyobb a kórházi költség mint az egyik biztosítás limitje, “folytathatod-e” a másikkal.
  Lakásfelújításnál amúgy a barkács, otthon, muszaki cikk hármassal elég sok 4% össze tud jönni, csak ugye a max 200… Amúgy én pár éve pl diegoból vettem felujitáskor a rengeteg szalagparkettát, az otthon kategória volt.
 • szocske
  @Tamás, ez tény, barkácsáruházban esetleg az van jó áron, ami épp akciós, az sem mindig, az előnye inkább az, hogy ha vasárnap kell valami, mert pl. kevés lett a cement, akkor nem áll meg a munka és lehet pótolni a hiányt, mégha drágán is…
 • szocske
  , ezt alapvetően tudom a biztosításokról, de itt most az az érdekes, hogy ugyanannál a biztosítónál van a két biztosítás, mindkettőnél erste ügyfélként, csak wizz és max kártyára. Nem biztos, hogy így is dupláznának…
 • V
  a hitelkartyahoz jaro biztositasok ha jol tudom csak abban az esetben ervenyesithetok ha az utazast – pl repjegy/vonatjegy/autoberles – azzal a kartyaval fizetted. Legalabbis biztos vagyok benne hogy pontosan ezt olvastam penzintezet ASZFjeben, illetve mintha mar lattam volna rola cikket hogy ez igy szokott lenni altalanossagban. Ebben az esetben viszont nem kerdes hogy lehet-e egyszerre tobb biztositast ervenyesiteni – ertelemszeruen repjegyet egyetlen kartyarol fizet az ember. Partnerrel utazva ha egyszerre foglalunk kettonknek akkor viszont sajnos az egyik nem lesz biztositva!?!!
 • attila
  melyik kártya ad visszatérítést a MÁK-ra ?