Vigyázz, ha feltöltőkártyás vagy

Kiderült, hogy egész Európa terroristái és piti bűnözői magyar feltöltőkártyás telefonelőfizetésekkel telefonálnak, ugyanis több százezer ilyen kártya került forgalomba. Csak egy magyar hajléktalan nevén volt mintegy negyedmillió ilyen előfizetés.

Ezeket a rossz életű emberek arra használják, hogy egyszer telefonálnak vele, aztán eldobják a kártyákat. Így nehéz lekövetni, ki kivel beszélt és mikor.

A magyar terrorelhárítás a helyzet magaslatán volt, ha már a több százezer előfizetés egy-egy ember nevén nem tűnt fel nekik, keresztülvertek egy törvényt, hogy minden feltöltőkártyás mobilt utólag ellenőrizni kell, annak ellenére, hogy húsz éve csak személyi igazolvánnyal lehet feltöltőkártyás telefont is venni. Ja, nem csak egyszer, hanem évenként újra és újra el kell ezt játszani.

Érted, ugye? Ha azokat nem tudjuk elkapni, akik egyszer használnak egy kártyát, akkor legalább azokat szívatjuk szénné, akik évek óta ugyanazt a kártyát használják. Mert azok nyilván a terroristák, akik 15 éve egy előfizetéssel beszélnek.

(Aki pedig eddig is szándékosan más nevére vette a kártyát, ezután is ezt fogja tenni, hiszen mindig lesz szegényember, aki egy ezresért megteszi, hogy a nevét adja, majd maximum nem félévente, hanem negyedévente dobja el a kártyát. Még nehezebb lesz lekövetni az ilyen embereket, mint eddig.)

Ahhoz bénák vagyunk, hogy a valódi veszélyt elhárítsuk, ezért csináljunk olyan látszatintézkedést, amivel milliók életét megkeserítjük minden évben. Mert tőlünk csak ennyi telik. Lehetne ésszel is csinálni, hogy csak azokat a kártyákat ellenőrizzük, amin nincs beszédforgalom évek óta, de aktívak vagy csak azokat az embereket, akiknek 15-nél több kártya van a nevén, de sajnos Józsi, aki gondolkodni szokott, éppen szabadságon volt..

(A másik lehetőség, hogy a Nagy Testvér csak naprakészen szeretné tudni, hogy ki melyik kártyát használja és az egész terroristás történet csak mese és indok a szigorú kontroll bevezetésére. Nem is tudom, melyik a rosszabb. Mondjuk elég nehéz elképzelni, hogy senkinek nem tűnt fel, hogy az összes magyar prepaid előfizetés 5%-a egyetlen ember nevén van és a rendszerben úgy 2.500 oldalon keresztül egyetlen előfizető telefonszámai szerepelnek.)

De a lényeg: a mobilszolgáltatód meg fog keresni, ha jól sejtem személyesen kell majd bevándorolnod az ügyfélszolgálatra az irataiddal. (Bár ne legyen igazam és ne kelljen személyesen bemenni.)

Ha ezt nem teszed meg, július eggyel lelövik a kártyádat. Mert a terrorveszély, ugye.

Azt se tudod, kinek a nevén van a kártya, amit 15 éve használsz? Akkor most gondban leszel,  hacsak nem engedik átiratni a nevedre a kártyát. Érdeklődj a mobilszolgáltatódnál, van-e erre mód.

Ugye nem felejtkezel el a riasztóban és egyéb helyeken használt SIM kártyákról sem? Azok is mennek a kukába, hacsak ki nem bányászod őket vagy legalább a szerződésüket és a telefonszámukat és mész adategyeztetésre a szolgáltatóhoz. Mert azokat hiába fogja hívni a szolgáltató ugye.

Külföldön élsz 10 éve, de megtartottad a magyar kártyát a szám miatt? Mert kell a magyar netbankhoz, meg hogy elérjenek a régi cimborák? Hát, lassan mondj búcsút neki, vagy repülj haza Ausztráliából, ha nem akarod, hogy letiltsák a számodat.

Az erről szóló rendeletet a Magyar Közlöny 64. oldalán találod.

Szóval vedd komolyan és keresd fel minél hamarabb a szolgáltatódat, ha nem akarod, hogy a számod elvesszen.

 

Share

142 hozzászólás

 • Árpád
  telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/segitunk/domino-adatellenorzes

  “Az adategyeztetésre online is lesz lehetőség, az online regisztrációs felület hamarosan elérhető lesz ezen weboldalunkon.”
  Tehát valószínűleg nem kell bemenni személyesen.

 • Nightbob
  1 hónapja a nyugdíjasoknak osztogatott ajándékot drága vezérünk a mi adónkból és okozott ezzel felfordulást a postákon, most meg ez. Kezdem úgy érezni, mintha egy Monty Python filmben szerepelne az egész ország. Csak keveset fizetnek, hogy statisztaként szerepelünk benne.
 • BGY
  Az online pénztárgépben is van SIM 🙂
 • Kiszamolo
  Ennek mi az értelme? Ugyanígy aktiválták a kártyát, még levelet is küldtek címre. Tartok attól, hogy az évenkénti adategyeztetésre lesz lehetőség online, az elsőhöz be kell majd mászni a szolgáltatóhoz, ha nem ott kötötted. Ha nem, annak végképp nincs semmi értelme a szívatáson kívül. Beírom még egyszer ugyanazokat az adatokat, amit egyszer beírtam?

  De legyen neked igazad.

  Miért is akarják egyébként ennyire tudni, hogy melyik kártya mikor kinél van? Mert nem a terroristák miatt, az is biztos.

 • santer
  Árpád: online regisztrálhatsz időpontért:)
 • Tamás
  “Az online pénztárgépben is van SIM ”

  bizony van.. .külföldi…

 • Alfa
  Az online pénztárgépben nem prepaid és nem magyar SIM van
 • Zsolt
  Az egyik mobilszolgáltatónál dolgozom. Van egy ilyen folyamat (nem tudom, hogy még mindig így van-e az új jogszabályokat követően) miszerint, ha valaki olyan SIM kártyát használ, ami nem a saját nevén lett regisztrálva anno, akkor ezesetben, hogyha telefonon felhívja a szolgáltatót a kártyahasználó, és hogyha a hívás során kiderül, hogy nem az ő nevén van ( mivel hívásban személyes adatok bediktálásával is belehet azonosítani a hívót, nem csak kóddal), akkor lehet kérni a szolgáltatót, hogy a saját nevére vehesse a SIM kártyát. Ennek az a folyamata, hogy a szolgáltató kiküld egy levelet annak a személynek, akinek a nevére és címére a kártya regisztrálva lett, és hogyha ez a személy nem jelez vissza erre a levélre egy meghatározott időn belül, hogy mondjuk nem mond le a nevén lévő számról, akkor aki kérte az átírást utána a saját nevére veheti a számot.
 • BGY
  Ha külföldi akkor miért a trének kell fizetni? Tudom ez itt már off, csak érdekel.
 • István
  Ezen a negyedmillión mindig jót nevetek, számoljunk csak:
  egy nagyon gyakorlott ügyintéző egy pre-paid SIM kártyát 10 perc alatt ad el vagy egy telefonos ügyintéző aktivál be.
  250 000 SIM x 10 perc = 2 500 000 perc vagyis 41 667 óra

  Tételezzük fel, hogy személyesen vették, egy olyan bevásárlóközpontban, ahol minden nap 10-21 vasárnap 10-19 van T bolt -> az heti 75 óra nyitva tartás, vagyis 41667/75=556 héten keresztül ez hajléktalan ember lekötött egy ügyintézőt, úgy, hogy minden nap dolgozott, csak vele, szünet nélkül.

  Ez egy átlag 52 hetes évvel számolva 10,7 év!!

  Ugye érezzük, hogy a kormány csak nagyot akart mondani?

 • Tamás74
  Még semmi sem tudunk a végrehajtó rendeletről (már ha lesz, hiszen a tv elég egyértelmű).
  Egyébként a tv szövege szerint az ellenőrzés azt jelenti, hogy a szolgáltató ellenőrzi az erre szolgáló központi(állami) nyilvántartásban, hogy érvényes-e az igazolványod. EHT tv 129.§ (2).
  Eddig is lehetett így dominót venni, hogy felhívtam, bediktáltam az adatokat ők meg ellenőrizték és ha minden oké, akkor aktiválták és jött az aláírni való.
  Most csak annyi történik, hogy évente megnézik, hogy érvényes-e még (pl. időközben nem lopták-e el) az igazolványod. Előtte kapsz egy értesítést, így a homlokodra csaphatsz, ha korábban elfelejtetted nekik bejelenti a változást.

  Szerintem ez csak ennyi, nem több.
  Úgyhogy a riasztóból sem kell kibányászni a SIM-et, nem is értem miért kellene kivenni.

  Ez a bejegyzés egyszerű pánikkeltés.

 • Imre
  Már máshol is olvastam, hogy már az alapsztori is hazugság lehet.

  Erre jön ez az elmebaj…

  Aki akar névtelen simet, úgyis megoldja. Vajon egy hajléktalan; kispénzű fiatal; sima szegényember nemet mond-e pár ezer forintra, hogy vegyen egy kártyát másnak a saját nevére? Aztán az egy évig jó.

  De mikor fog már végre kibolrulni a bili a birkák részéről?

 • Kiszamolo
  Tamás, miért kell újra ellenőrizni azt a kártyát, amit az adataim ellenőrzésével vettem egy hónapja?

  Tudsz egy értelmes magyarázatot adni?

  Miért akarja a kormány naprakészen tudni, hogy melyik kártya kinél van? Nyilván nem a párizsi bűnözők miatt.

 • Zedder
  Ez egy akkora értelmetlen újabb gumicsont (pontosabban sajnos úgy néz ki végigverték EZT IS, és Ti odahaza hagytátok), hogy kulturált keretek között inkább nem kommentelem.

  Majd az EU-s mobiltarifák egységesítése előbb-utóbb megoldja ezt a kérdést, és akkor az otthonmaradt rokonok is hívhatnak a választott hazámbeli telefonszámon, normál díjon. Vagy ugye VOIP.

  Már ameddig az őshaza még EU tag és nem cenzúrázzák fullra a netet… Ha így haladtok, egyik lehetőség sem sci-fi, hanem valós opció.:(

 • Lui
  Nem tudja valaki, hogy a dominó most meddig fog élni és hogyan? Most akarok számot hordozói, nem szivatnam meg magam
 • reader
  “Miért akarja a kormány naprakészen tudni, hogy melyik kártya kinél van? Nyilván nem a párizsi bűnözők miatt.”

  Nem biztos, hogy tudni akarják, valószínűbb, hogy ez egy látványos pótcselekvés, amivel csak el akarják leplezni, hogy nem vették észre, hogy mi folyik a szemük előtt.

  Így most látványosan intézkednek, érezheti a nép, hogy megvédik. A propagandahatás a lényeg. (Ami nem az értelmesebb embereknek szól, hanem az egyszerűbbeknek, ahogy a többi propaganda is).

 • Mopusz
  Off topic
  Kiszámoló,
  Cafeteria téma kinél mennyire érdekes? Tudom kb fél éve írtál róla de most már véglegesek a számok.
 • Tamás74
  Huhhh szerintem nálad elgurult, már bocs, de tényleg. Hol látsz ilyet, hogy naprakész infó?
  A tv tömören azt írja elő, hogy évente meg kell nézni, hogy az adott igazolványt nem lopták-e el még. Persze lehetne naponta is ellenőrizni, de nem kell. Vili?
  Ha meg egy hónapja vetted, akkor jó esetben Te csak annyit érzékelsz majd az egészből, hogy a szolgáltató értesít, hogy ellenőrzött (az állami adatbázisban), minden oké, örüljé’.

  Persze ettől még nincs értelme, mert ha augusztus elsején lopok egy igazolványt, amivel gyorsan veszek pár SIM-et, másodikán használom azokat és eldobom, akkor tök mindegy, hogy megnézik-e egy év múlva vagy sem.
 • Gábor1
  “Tudsz egy értelmes magyarázatot adni?”

  Látszatintézkedés.
  Lázár János a következő kormányinfón is elmondhatja, hogy ezen a héten is meg lettek védve az Emberek.
  Ettől persze még pont ugyanannyi aktív terrorista lesz Nyíregyházától Szombathelyig az országban, mint eddig – és ez az Emberek nagy szerencséje. Mert minket már meg se akarnak gyilkolni.
  Viszont az Emberek a választásokkor is emlékezni fognak, hogy ki az aki megvédi őket a terroristáktól, meg ki az aki csak dumálni tud, és hagyja kicsúszni a kezéből a helyzetet.

 • Tamás74
  , egységes mobiltarifa? Hát ne álljál addig féllábon. VOIP meg 15 éve van, mégsem terjedt el annyira…. Most sem igazán. Pedig azért okosteló van 10+ éve, nagyon adná magát.

  Ráadásul a telkócégeknek szerintem lesz akkora lobbiereje, hogy a VOIP-ot fékezni, kontrollálni lehessen, noha jelenleg is van már olyan EU direktíva ami ezt tiltja. Nyilván nem szívesen engednek valakit a saját infrastruktúrájukra, ha utána az elviszi az ügyfeleket.

  És azért telkó infrastruktúrát üzemeltetni nem olyan vicces dolog. Nem véletlen, hogy a Google is feladta a saját (műholdas) internet projtektjét, pedig aztán neki bizonyosan lenne erőforrása rá.

 • Tinaturner
  Nekem fel ev utan lelotte a vodafone a 14 eves simkartyam mert nem volt feltoltve fel evig kulfoldre koltozes utan
 • Simon
  “Egy-egy kártya egy olyan kis csinos borítékban van, biztosan láttatok már olyat. Egy olyan boríték 30-35 gramm. A 200 ezer boríték tömege minimum 6 tonna.”
  konteo.blogrepublik.eu/2016/10/07/villamkonteo-a-200-ezer-sim-kartya-esete/

  Szerintem ezt a 6 t kártyát kell kivonni a forgalomból. Utána lazaság.

 • headset
  Sajnos a modern világban a bűnözők lehetőségei is szélesebbek.

  Pl. a határ felé tartó lopott autó előtt megy egy másik és ha rendőri ellenőrzést lát, telefonon visszaszól. Vagy a fél országon átutazó bűnözőket csak úgy lehet elkapni, ha óvatlanul használják a telefonjukat.

  Eddig pl. a Lidl-ben úgy lehetett telefont és SIM kártyát venni, hogy 15 napig azonosítatlanul lehetett használni. Ezt szerintem meg kellene szüntetni. És az sem baj, ha a máshoz vándorolt, mondjuk aluljáróban eladott SIM-ek használóit tisztázzák vagy a kártyát letiltják.

  Én részemről elfogadom, hogy értelmes módon azonosítsák a SIM-emet, ha cserébe a rendőrség eredményesebbé válik a bűnüldözésben.

  Más kérdés, hogy a törvény alkalmas lesz-e erre.

 • Lomnici Tamara
  Ebben csak az a szépség, hogy itt Németországban vannak olyan SIM kártyák(pl.:Lebara), amik sokkal olcsóbbak, mint Magyarországon, sőt ha egyszer-kétszer hazamész, és használod normális telefonálásra, akár magyar telefonszámra is, olcsóbban kijösz, mint ha vennél egy magyar SIM kártyát – ez az én tapasztalatom. Miért kellene nekem magyar kártya?
  Bónusz: míg a Telenor egy 1500 forintos feltöltést három hónap alatt le kell(!!!!???) telefonálnod, mert különben elvész a számod (miért is???), addig itt egy 10 eurós feltöltés még 2021-ben is érvényes.
  Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
 • Eltévelyedés
  Jólvan, azért elég a pánikból, sok ilyen volt már az elmúlt pár évben, úristenmost mi lesz, armageddon, aztán csak megoldódott minden. Hamarosan valaki rá fog jönni, hogy ennyi embert személyesen ellenőrizni elég esélytelen, így lehet online is.
  Persze, annak esetleg szívás, aki 10 éve vette a vaterán valakitől, de valójában nem a világvége, ha telefonszámot kell cserélni. Macera, kényelmetlen, igen, lehet parázni, hogy a 10 éve nem beszéltünk cimbi majd nem fog elérni, node… oka van, hogy 10 éve nem beszéltetek. Aki meg nagyon meg akar keresni, így főleg 2017-ben, az felmegy a fészbúkra és ír neked. Vagy e-mail. LinkedIn. Bánattudja melyik platform.
 • Kispiri
  Ne felejtsük el megemlíteni, hogy minden egye adatlekérdezés a központból pénzbe kerül a szolgáltatónak. Vagyis bevétel az államnak…
  Egyébként azt is érdemes megemlíteni, hogy azt is törvénybe adták, hogy maximum csak 10 feltöltőkártya lehet egy magánszemély nevén. Ha több van akkor rendelkdzni kell róla, hogy mekyiket szeretné megtartani. A többi kuka vagy át kell írni más nevére.
 • almastaska
  @kiszamolo: hogy miért akarják tudni?
  Néhány lehetőség: vajnának már készítik elő a “nemzeti mobilszolgáltatóhoz” a terepet és kellenek infok.

  Ismét egy újabb teszt, hogy erre hogy reagálnak az emberek. Ha átmegy, akkor jöhet a következő forduló, miszerint a szolgáltatóknak minden hívás minden adatát (sőt lehet még a hívás hanganyagát is ) automatán be kell majd kötni állambácsihoz. Totális kontroll.

  Simán lehet hogy lesz majd egy kközponti feltöltőkártyás információs rendszer, amit a mészárosék már grundolnak ezerrel. És ha kész lesz, akkor egy újabb törvénymódosítás, hogy nem ám csak ellenőrizzük, ide is kell bekötni.

  Az is lehet, hogy csak a félelem és a “nagytestvér figyel” életérzés folyamatos fenntartása miatt csinálják. Tudd, hogy ez nem egy szabad ország. Így telefonálgass.

  Vagy a fentiek így együtt…

 • Erzsébet
  Szülőként: nálunk a 10 éves gyerek használja a feltöltő kártyást, hogy elérhető legyen. Kíváncsi vagyok majd mit fog szegéby hebegni-habogni ha felhívja a szolgáltató.
 • Tamás
  ,

  A hülyeség és/vagy látszatintézkedés mellett semmi értelme az egésznek, nyugodj meg 🙂
  – aki akart eldobható, 1x, használatos SIM-et venni, az ezután is, max nehezebben, vagy nem magyart. Ha a szabályozás nem egységes, akkor megette a fene az egészet.
  – ha te személy szerint megoldod, hogy nincs a neveden kártya, de korábban volt, és nem nagyon változtatsz dolgokon, akkor sincs semmi probléma, simán tudnak követni, csak lassabban. Pl azt látják, hogy uazt a készüléket használod, mint korábban (IMEI szám) + jellemzően uarról a helyről uazokat a számokat hívogatod mint eddig, akkor egy ügyes elemző sw úgyis rámondja az aktuális számra, hogy azt nagy valószínűséggel te használod.. kicsit hasonlít ahhoz, mint amikor a google rajzol rólad profilt, az teljesen rendben van, nem? 🙂

 • Kiszamolo
  Nem azt kell ellenőrizni évente, hogy ellopták-e a személyiét, hanem konkrétan kinél van a kártya. Vagy jó esetben felhívnak évente vagy neked kell online kitölteni az adatlapot újra meg újra. Ez a jobbik eset, ha nem személyesen kell.

  Miközben már senki nem mobiltelefonon telefonál, akinek rejtegetni valója van. Valaki szólhatna a srácoknak, hogy van már olyan, hogy internet.

  És igen, ilyen szintű hülyeségtől tényleg elgurult a gyógyszer. A baj az, hogy az embereknek 30 éve nem tud semmitől elgurulni a gyógyszerük. Lásd még birka.

 • Ildikó
  Mennyiért írják át a számot? Előfizetésnél ez 5000 Ft. Emiatt fogok lemondani egy előfizetést, amit 2 éve használok. Meg valószínűleg a másikat is, ami kártyás. Remélem, addig bejön a digi mobilja.
 • Regimodi
  A lakás- és autó riasztókban tényleg prepaid kártya van ?? Ne máár …
 • reader
  ” A baj az, hogy az embereknek 30 éve nem tud semmitől elgurulni a gyógyszerük. Lásd még birka. ”

  A baj az, hogy te sem teszel semmit, ahogy mások sem. Szervezel például utcai tömeges tiltakozást a blogodon keresztül ez ellen, hogy ne nehezítsék értelmetlen dolgokkal az emberek életét? Valószínűleg nem, mert van más dolgod is, mint hogy ezzel foglalkozz, és mások is így gondolják, hogy szervezzen tiltakozást inkább más. Ezért nem történik semmi.

  Más országokban, ahol van épkézláb ellenzék, az ilyen tiltakozásokat az ellenzék szervezi, de nálunk nincs ilyen, úgyhogy az embereken múlna a dolog, de ahogy feljebb írtam, ők meg másoktól várják, hogy tiltakozzanak, mert “nekem van más dolgom is”.

 • LeBigMac
  A Domino most-tal mi lesz január 31. után? Megszűnik vagy emelt díjas lesz? Kerestem az ászf módosulásban, de nem találtam.
 • Nem csak Magyarországon
  Nem csak Magyarországon kell. Az EU-s terrorizmus ellenes akcióterv része.
  europa.eu/rapid/press-release_IP-16-202_en.htm
  Nem kötelező pont ezt a mobilos dolgot csinálni, de pl. a lengyelek és németek is bevezették.
 • maveryck
  Á, dehogy! Soros áll a háttérben, támadást indított a mobilszolgáltatók ellen, és felhasználta a terroristákat.:)
  És kit tudja, a nagyinak is furcsa telefonálási szokásai vannak. Biztos, ami biztos, jelzem a TEK-nek.
  Egyébként talán félsz, hogy erről írsz a blogban? Gyanús vagy Te is:)
 • AAA
  Ennek is annyi értelme van, mint kiküldeni a TEK-et a keletihez meg a reptérre a párizsi terrortámadás után, hogy lássa a nép mennyire megvédik.
 • Handalamandala

  Nem a feltöltés hiánya miatt lőtte le, hanem mert fél évig nem jelentkezett be a kártya magyar tornyokon keresztül, és erről nem szóltál nekik. Ha szóltál volna, akkor mondták volna, hogy időnként valaki hozza haza a kártyát, különben kampec.

 • EasyRider
  “Miközben már senki nem mobiltelefonon telefonál, akinek rejtegetni valója van.”

  “Ezeket a rossz életű emberek arra használják, hogy egyszer telefonálnak vele, aztán eldobják a kártyákat.”

  Ellentmondás radarom bejelzett.

 • Tibor
  “de sajnos Józsi, aki gondolkodni szokott, éppen szabadságon volt.”

  optimista vagy Miklos, szerintem ot mar reg kirugtak…

 • Feri78
  Egyetértek, ez így nettó hülyeség. Semmi problémát nem okoz a terroristáknak, viszont mindenki mást szénné szívatnak vele.

  Nagyon optimista vagy, mert Józsi, aki gondolkodni szokott, soha nem is dolgozott ott – mivel gondolkodik, tíz éve elhúzott a versenyszférába, ahol 3X annyit keres.

  Az állami szektorban dolgozó emberek sajnos – sok kivétellel – a munkaerőpiac legalját adják, akiket már régen vissza kellett volna terelni a hivatali íróasztaluk mellől a gyártószalaghoz.

  Nem a feltöltős telefonkártyák robbantgatnak, hanem a közel-keleti muszlim terroristák. Erre nem az ilyen eszetlen látszatintézkedések jelentenek megoldást, hanem a határok hermetikus lezárása – lassan a nyugati határ kockázatosabb mint a déli – és szisztematikus rendőri kutatások, ahol minden illegális / kockázatos külföldit feltesznek az első repülőre, vagy kirakják a szerb határon a tranzitzónába.

 • vgaborka
  Én azt nem értem, hogy miért Mo-on vették a terroristák a prepaid kártyákat. Amikor utoljára ilyet vettem Mo-on, valami igazolvány félét kellett felmutatnom (volt időszak, hogy 2(!)-t kellett mutatni) és utána kaptam egyet.
  Eközben Angliában: volt olyan időszak, hogy a Wizz luton-i járatain úgy osztogatták az O2 angol prepaid simeket, mint a cukrot. Vagy bementél a Tesco-ba, levették egy sim-et a polcról, a pénztárnál kifizetted, mint egy kiflit és mentél a p-be. Semmi igazolvány. Ha akartál auto top-up-ot, akkor bereg-elted a simet a Tesco web oldálán és adtál egy direct debit megbízást (kb csoportos beszedés) és ha lementél 10 font alá, akkor ők top-up-oltak 10 fontért, amit 9-be került neked. Mindig volt egy pót sim-en, egy szutyok telefonnal, amit odaadtam a vendégeimnek, hogy legyen nekik angol számuk, hogy arról hívjanak, ha baj van (olcsóbb mint a roaming).
 • headset

  2017-01-12 at 07:04

  “Vagy jó esetben felhívnak évente vagy neked kell online kitölteni az adatlapot újra meg újra. Ez a jobbik eset, ha nem személyesen kell.”

  Követhetik pl. azt amit TUTI-nál csinált a Vodafone. Levélben kiküldenek egy számot a lakcímkártyán levő címre, amit SMS-ben vissza kell küldeni.

  Így a SIM valós lakcímhez kapcslódik.

 • Omegae
  “… de sajnos Józsi, aki gondolkodni szokott, éppen szabadságon volt …”
  Emigrált. Évek óta már.

  Ártunk és ormányunk hadat visel a józan ész ellen, és megint nyertek.
  Erősebbek vagyunk mint négy éve, de még mindig befelé nyomjuk a kifelé nyíló ajtót.

 • antenna
  Most komolyan az a cél, hogy évente megnézzék, nem változott-e a szig szám??? B+, ha ez így van, akkor elképesztő.
 • Vili
  @Kiszamolo: nem cinikusan, komolyan kérdezem (meg mindenkitől, aki birkázik): milyen a nem birka? Mi az, amit lehet tenni és hatása is van, nem csak magamat stresszelem vele?
 • WildBear23
  Pontosan ugyanez a helyzet a sportlövészekkel is, mivel az illegális fegyvertartókat nem tudják elkapni, ezért a legálisan, engedéllyel fegyvert tartókat szívatják.
 • promo921
  Elmebaj. 20 éve vettem 2db SIM-et apróneten, mert jó száma volt, most azok mennek a kukába, mert ki tudja kinek a nevén van. A legszebb az egészben az, hogy 652 helyen van megadva és majd mindenhol módosítani kell a számot. Lassan Észak-Koreában jobb életkörülmények lesznek, kezd betelni a pohár.
 • Robi
  Az a vicces ebben az egeszben, hogy angliaban az ember bemegy a Tescoba, leveszi a polcrol, fizet es tavozik. Ennyi. Nem hiszem, hogy a magyarok a terrorsim nagyhatalom 🙂
 • graphite
  @kiszamolo: költözz külföldre, amíg a birkákból farkasok lesznek. Bár lehet, az egy olyan napon lesz, ami sosem jön el…