Degiro számlák: fontos változás!!!

Ádámtól jött a hír: Nem lehet többet készpénzt tartani Degiro számlán. Ha semmit nem csinálsz vele, visszautalják forintban.

Bővebben a hivatalos levélben, illetve a weboldalukon:

Szeretnénk egy fontos változásról tájékoztatni DEGIRO számlájával kapcsolatban. A jövőben megszűnik DEGIRO számláján készpénz tartásának lehetősége.

Pénzpiaci alapok hamarosan elérhetetlenek lesznek

A DEGIRO nem tarthatja magánál Ügyfelei pénzét. A DEGIRO Ügyfeleinek pénze Pénzpiaci Alapokba (olyan befektetési alap, amely rövid lejáratú likvid eszközökbe fektet be, azzal a céllal, hogy megőrizze pénznemének értékét fiókja egyenlegében) kerül befektetésre. Ezért, amikor Ügyfelünkké válik Ön egy állandó megbízást ad, hogy be nem fektetett készpénze FundShare Fund Management UCITS pénzpiaci alapokba kerüljön befektetésre.  Az alapkezelő, FundShare Fund Management B.V. bejelentette, hogy 2019. június 14-től nem folytatja magyar tevékenységeit.

Ennek következtében 2019. június 14-itől kezdve a DEGIRO kiutalja az összes be nem fektetett készpénzét regisztrált bankszámlájára. Ha forinton kívül más pénznemet is tart számláján ez automatikusan konvertálásra fog forintra kerülni június 12-től. Az ezzel járó díjaktól el fogunk tekinteni.

Hogyan fogja ez Önt érinteni?

Amennyiben Ön készpénzzel rendelkezik számláján a DEGIRO kénytelen visszautalni ezt az összeget 2 munkanap után. A DEGIRO-nál tartott pozíciói érintetlenül maradnak, azokat szabadon tarthatja vagy bezárhatja. Az Ön pozícióinak későbbi értékesítéséből kapott pénzösszegek az említett időkeretben visszaküldésre fognak kerülni bankszámlájára, kivéve, ha újra befekteti ezeket az összegeket.

A készpénz tartásának megszűnése miatt, több szolgáltatás és termék is elérhetetlenné válik a magyar platformon:

 • CFD kereskedés a továbbiakban nem lesz elérhető.
 • Az Ügyfelek a továbbiakban nem lesznek képesek short pozícióba lépni.
 • Good-till-cancel (visszavonásig érvényes) megbízás típus a továbbiakban nem lehetséges az elérhető termékekre
 • Tőzsdei határidős ügyletek (futures contracts) szintén nem lesznek elérhetőek.
 • Csak hosszú derivatív pozíciók lesznek elérhetők a platformon.

2019. június 17-től, amikor beutal DEGIRO számlájára, 2 munkanap áll rendelkezésére, hogy befektesse ezt az összeget, máskülönben az visszaküldésre fog kerülni regisztrált bankszámlájára.

Share

51 hozzászólás

 • jenaux
  Hogy mi van?? !! Szerencsére nincs a Degiro-nál számlám, de ha lenne, akkor a Degiro-nál, mint brókernél innentől lehetetlen pl. limitvételi megbízást adni? Tehát ha pl. van szabad EUR-m, és venni akarok egy EUR-s ETF-et, aminek most az árfolyama 10 EUR, de én 9 EUR-n akarom megvenni (és tudok, és akarok is erre várni akár heteket), ezért 9 EUR-s limit-vételi megbízást adok rá, akkor a Degiro a saját, (még nem) befektetett EUR-mat (2 napon belül) visszatolja nekem, és még Ft-ra is váltja, mert nekik a be nem fektetett pénzem (legújabban) már “büdös”? Jól értem? Ezt büntetni kellene, ez nem egy brókercéghez való hozzáállás.
 • Viktor
  ez elég kellemetlen, pont azért tartok a számlán pénzt, hogy mindig legyen tartalék 1 hirtelen jött ‘jó vételre’.
 • naa
  Gondolom nem maguktól szívatják magukat meg az ügyfeleket, hanem valami okos szabályozás…

  Én a bankoktól, brókerektől jövő “tényleges tulajdonosi” meg “adategyeztetési” cunamitól kapok agymenést… A magánszemélyként 20 éve meglevő, vagy akár újabb számlámra mi a túróért kell “tényleges tulajdonosi” nyilatkozatot kitölteni? Persze ez is szabályozás, biztos jó sok gengsztert meg strómant kapnak el ezzel…

 • Belabelabelabelabelajovamma
  A buy and holdos passive portfoliosok maradnak, a swingtraderek, a stock pickerek, dividend portfoliosok es a value traderek tavoznak, ha eddig nem tettek meg.
 • Alfa155
  Gyakorlatilag ezzel a Degiro használhatatlanná vált a magyarok részére!
 • gaborr
  javaslom nyissatok eurós számlát degironál (degiro.ie, degiro.de) és kérjétek a portfolio transzfert.
  hátha lehet ilyet.
  csak kell hozzás eurós számla ahonnan tudtok utalni a számlára, transferwise és társai nem működik.

  vagy irány másik szolgáltató. ez így valóban nem nagyon használható. kérdés, hogy terveznek-e ezen változtatni?

 • kj
  Ezzel totálisan kinyírják a számláik TBSZ-ként történő hasznosítását. Az első visszautalásnál ugyanis már nyilván nem beszélhetünk TBSZ-ről. Arról nem is szólva, hogy hogyan lehetséges így a számla díjára (“kapcsolattartási díj”) ott tartani a megfelelő összeget. Vagy a TBSZ futamideje alatt esetleg eladsz egy értékpapírt, vagy osztalékot kapsz, és nem sikerül a szerzett összeget forintra pontosan befektetni.

  Egy ilyen változás után várnék valami alternatív lehetőséget, hogy a kisebb összegeket, melyek már nem elegendőek értékpapírvásárlásra, valamilyen módon mégis a számlán lehessen tartani, ha nem is készpénzként. Leszerződhetnének például egy másik pénzpiaci alappal.

  Sajnos úgy tűnik egyáltalán nem érdeklik őket a magyar ügyfelek, pedig a számlavezetési kondícióik nagyon vonzóak voltak, és valós alternatívát jelentettek.

 • V
  en nemetorszagi lakcimmel vagyok regisztralva, ram nem vonatkozik ugy tunik. limit megbizasbol a napon beluli mukodik. Ha napon belul eleri a 9EUR-t akkor megkapod az ETF-ed. Mondjuk en is szoktam hatarido nelkuli limit megbizasokkal jatszani, megertem a bosszankodast.
 • Adam
  jenaux “DEGIRO-nál tartott pozíciói érintetlenül maradnak, azokat szabadon tarthatja vagy bezárhatja.”
  Ergo ha a 9 eur limites vételt nem érinti…

  A degiro levél folytatódik a “Jutalékmentes ETF-ek listája”-val, amik ugyan nem HUF-osak, de azt a degiro “jutalék vagy FX díjak nélkül kínálja magyar Ügyfelei számára.”

 • József
  Akinek van 3 Ft maradék a számláján és TBSZ-ként használja, az jól bukja is a TBSZ státuszt ezzel, mert ebből a kis összegből semmit nem tud venni, tehát visszautalják. Aztán mi lesz az éves tőzsdekapcsolati díj levonásával? Gyűjtő év után beutalni nem lehet, kényszerértékesít valamit amiből kijön a díj és megint ott a maradék visszautalása. Custody számlán még margint se lehet használni.
 • Dezsido
  Keszpenz allomany nelkul lehetetlen ertelmesen kereskedni. Eleve nem lehet pontosan minden keszpenzt befektetni ezert ami visszamarad ki fogja utalni 2 nap mulva.

  Jutalekmentes ETF-bol eddig havi 1 volt, az uj listara ez nem igaz?

 • Laca
  nonszensz
  ott vagyok, de így mit kezdjen az ember a béna TBSZ NAV elfogadtatással???

  törvény szerint buktuk a TBSZt,….nincs értelme az egésznek, ha alapvető elvárásokat sem teljesítenek

  töketlen banda
  (konkrétan ezzel 99%ukat kinyírják Mao-on)

 • Dezsido
  így lehetetlen lesz értelmesen kereskedni. Hogy tudom megoldani, hogy mindig minden legyen befektetve? Ha marad vissza bármennyi kp. vissza fogja utalni?

  “visszavonásig érvényes”-t nem lehet beadni. Akkor minden nap újra állítsak be stop-loss-t?

  Valamint eddig havonta 1 jutalékmentes ETF volt. Ez változott vajon? Sajnos szokásos módon nem sok információt közöltek a változással kapcsolatban.

 • volt DEGIROs
  Nálam most kaszálták el magukat.
  Kezdem megérteni mit értenek mások az olcsó húsnak…mondáson.
  Köszi, de ennyi volt akkor.
 • ryo
  Ez semmiképpen nem jó de ezzel együtt én úgy értelmezem az email utolsó sorait, hogy ha valakinek Active/Trader profilja van, akkor tudja használni a margin-t és negatívba is tud menni a kp-val. Ez nyilván csak akkor lehet jó ha hirtelen vételi lehetőség adódik. Utána nyilván beutalja az ember a pénzt és kinulázza a kp-t. De hogy ez Jún 17 után is lesz-e az nem egyértelmű.
  Mindezzel együtt, a fentieket megcáfolja az, hogy nem lehet majd GTC order-t adni. De azt meg nem írják, hogy a GTC megszűnés csak a Basic fiókra vagy mindegyikre vonatkozik-e. Persze ha nem taglalják akkor elvileg mindegyikre. Nagyon szedett vedett roham munkában készült ez.
  Mindenesetre ez egy béna húzás tőlük mert nem igaz, hogy ha akarnának nem tudnának megoldást találni.
  Meg azt sem értem, hogy 10 nappal előtte szólnak? Ez így szabályos? Nem mintha nagyon fenn lennék akadva ilyeneken csak érdekel.
 • nikita
  a kerdes…

  mi legyen helyette?
  mobilos appjuk nagyon kezreallo, konnyen hasznalhato.

  egy bp kozepes lakas ara van/volt naluk

  hova erdemes atmenni?

 • jenaux
  Szerintem a Captrader-hez érdemes átmenni.
 • naa
  , nem próbáltam, de érzésre a Revolut saját nevedre szóló IBAN számlájáról érkező EUR (vagy GBP-ről GBP) utalást el kellene, hogy fogadják bárhol, mivel az saját számláról jön, nem?
 • Károly
  Ez csak a degiro.hu-ra vonatkozik? Ha nyitok egy számlát a degiro.de-n magyar lakcímmel, akkor is fog ez érinteni?
 • Ferenc.V
  Én is Degiros vagyok ActiveTrader-es fiókkal. Nekem is osztalékra épül a portfolióm ETF meg Deutsche Pfandbriefbank(osztalék adót átvállalja) mellette Warrantokkal kereskedek még. Én már hónapok ót kihasználom a Szabad egyenleg számlám ez a portfolió biztosítási értéke. KP számlám mindig nullás vagy enyhén pár ezer FT-al van mínuszba. Ennek terhére kereskedek mert ez nem KP vagy HUF pénzpiaci alap ebből bármikor vehetsz bármit. Nekem is közeleg az Osztalék jövő hetén meg júliusban.Most beszéltem az ügyfél szolgálattal. Ez a probléma a magyar ügyfelekre vonatkozik. Más országban a helyzet változatlan marad. Lehetséges országot váltani, amihez EUR Bankszámla kell és az értékpapírokat át transzferálják. Viszont országváltásnál az adott ország nyelvén lesz a kezelő felület és BÉT-en nem tudsz kereskedni csak a XETRÁN vagy más Tőzsdén keresztül lehetséges magyar részvényeket venni az adott ország devizájában.
 • akkor most mi legyen anya
  Transferwise-os sajat nevre szolo IBAN-t nem fogadnak el, szerintem Revolut-ot sem. Paraznak, hogy valami penzmosasi botranyt a nyakukba varrnak
 • joni1
  Üdvözletem!

  Off topic.

  Érdeklődnék, hogy mi történt a Kiszámoló mobil flottával? Elérhető még?

  Előre is köszönöm a segítséget!

 • speki
  Valószínűnek tartom, hogy ebben a MNB keze is benne van, kuszaszem igényt tart a magyarok pénzére és nem szereti, ha az esetleg más országokban kerülne befektetésre.
  Ezek minden honnan csak elvenni akarnak, így meg kell gondolni, hogy a magyar rendszerben befektetéseket tartani nem lehet, mivel egy ilyen rendszerben a tőke nincs biztonságban.
 • Akiaki
  @V: én is németországi lakcímmel vagyok regelve, és én is megkaptam a levelet a magyaroktól, így valószínűleg rád is vonatkozik ez a korlátozás.

  Bő egy éve kérdeztem őket, és akkor azt mondták, hogy a portfólió átvezetés költsége két DEGIRO számla között €7,50/ISIN.

 • Zupa

  “Ha nyitok egy számlát a degiro.de-n magyar lakcímmel, akkor is fog ez érinteni?”
  Kell hogy legyen egy nemetorszagi bankszamlad is, es akkor nem gond. Viszont ha eladsz valamit a BET-en, akkor egybol atvaltjak EUR-ra.
  A HUF-nal valoszinuleg nem lehet majd kikapcsolni az AutoFX-et.
 • Kiszamolo
  El. Írj a kiszamoloflotta kukac gmail pont com ra.
 • Károly
  ““Ha nyitok egy számlát a degiro.de-n magyar lakcímmel, akkor is fog ez érinteni?”

  “Kell hogy legyen egy nemetorszagi bankszamlad is, es akkor nem gond. ”

  Nincs német bankszámlám, de nem is akarok HUF-ban kereskedni, eurót, dollárt tartanék ott külföldi ETF-ekben. Ebben az esetben is kell magyarországi bankszámla, ha külföldi defgironál nyitok fiókot? Én csak odautalom a devizát egyből, nem akarok ott forintot tartani.

 • V
  en korabban kb Januar korul kaptam ertesitot hogy melyik penzpiaci alap fogja ezentul kezelni a szabadon allo penz egyenleget, azota mas ertesito nem jott. Ja mondjuk en nemet IBAN-al vagyok regisztralva es sem forintos papirom nincs sem pedig forint egyenlegem naluk. Ezek alapjan nem hinnem hogy erint engem. Raadasul szamomra egyelore az is mindegy hogy a magyar NAV fele mukodik-e a szamlajuk mint TBSZ mivel nem vagyok magyar adoilletosegu.
 • gaborr
  nem fogadnak el semmilyen nem bankszámlának minősülő számlát. tehát csak rendes hagyományos bankszámla kell hozzá. ez lehet akár magyar forintos is, csak az a lényeg, hogy eurót kell róla utalnod. (ami szívás ha a bankod rosszul vált)

  vagy keresgélj, hogy tudsz olcsó eurós banszámlát nyitni online. kérdés mekkora összeget mozgatsz, milyen sűrűn, hova, stb.

  még annyi nehezítés van, hogy degirónál csak akkor lesz 15%-os adód usa kereskedésre, ha a bankszámla egyezik a degiros számla országával, vagy az állampolgárságoddal. tehát ha van egy szlovák számlád magyarként, és német degiros számla, akkor a w8ben nyomtatványt nem fogja befogadni úgy, hogy ne 30%-ot tartson vissza. én az usa kereskedéseimet nem onnan intézem emiatt.

 • Márton
  Olvasom itt a nagy felháborodásokat, de nem is értem miért nem az Interactive Brokersnél vagytok? 1 $ a vétel / eladás. TBSZ tökéletesen működik itt is. Sőt TransferWise és Revolut feltöltés is működik, mindkettőt saját magam teszteltem. Tényleg érdekel, hogy miért nem IB.
 • Tiborc
  Ha van aktiv tbsz számlád ,zárd be azt a bankszámlát ahonan beutaltál degiroba és igy gondolom nem tudnak visszautalni és biztonságba marad a tbsz számlád .
 • Lali
  Sziasztok!
  Kerdezhetnek valakitol par dolgot Abgeltunssteuer-rel es Freibetrag-gal kalcsolatbam aki Nemetorszagban adorezidens es Degiro.de-t hasznal?
  Koszi!
 • kj
  Az Interactive Brokers által felszámolt havi inactivity fee elég komoly ellenérv. Persze, 100e dollár fölött nincs, de ha ez az összeg több TBSZ számlán helyezkedik el, máris nem olyan egyszerű mozgatni.
 • Stanlee
  mi lenne a kerdesed? Nekem van a degiro-nal szamlam es nemet adorezidens is vagyok…
 • jenaux
  IB-hez azért nem, mert 10 USD/hó-s inaktivitási díj van. (Én nem minden hónapban kereskedek, és erre ne kényszerítsen engem a bróker.)
 • Menyus
  Igen, én is akartam kérdezni, hogy miért nem Interactive Brokers, vagy TradeStation (itt maradtak amcsi ETF-ek is).
 • Tomi
  Hogyan tudsz Revolutrol feltolteni USD-t az Interactive Brokers-re? Vagy csak HUF kuldesere hasznalod?
 • Dezsido
  InteractiveBrokers: Az inaktivitási díj az 10USD – Jutalékok az adott hónapban. 1 dolláros minimál díj van szóval kb pár tranzakció oda vissza és nincs díj. Nekem egyelőre szimpatikus.
 • Lali
  Ugye a Degiro az holland es nem vonja automatikusan a 25% Abgeltungssteuert. Neked siman atment a Finanzamt-on a Degiro-n keresztul elert hozam 801€-ig torteno Freibetrag-kent valo jovahagyasa?
  Koszi.
 • xkp0
  Vannak IB közvetítő, partner, affiliate cégek (nem tudom, mi rájuk a megfelelő kifejezés). Ezeken keresztül az IB rendszerében kereskedhetsz, de jóval kisebb a minimum számlaméret és a költségek. Ezek közül én a TradeStation Globalt használom. Náluk történik a számla nyitás és a számla adminisztráció, de a kereskedés az IB-nél folyik.
  @Márton Revolut, TW feltöltést nem próbáltam, mert az IB magyar számlájára ingyenes a Ft utalás. Devizaváltás pedig még lehet, hogy kedvezőbb is az IB-nél, mint az említetteknél.
 • Stanlee
  Roviden igen, mivel a fel nem hasznalt Freibetrag-ot az adobevallast keszito program felismeri es automatikusan levonja a degiro-s szamlan levo nyereseg utan fizetendo adobol.

  Viszont ha osztalekfizeto reszvenyt tartasz, akkor az osztalek utan altalaban megtartja a tarsasag adozas szerinti orszaga az osztalekadot es ezen felul kell fizetni a 25%-os ertekig fennmarado Abgeltunssteuer-t. ETF-em csak nemet banknal van, mivel a Vorabpauschale-t nincs kedvem szamolgatni, azt meghagyom a nemet bankoknak.

 • SavingsRate
  Sziasztok,

  A kérdésre, hogy a közleményben megjelölt ETF-ekre ugyanaz az ingyenesség vonatkozik-e vagy korlátlan számban lehet őket adni venni a következő válasz érkezett:

  Thank you for your email.

  The provided list of ETFs will be consistently transaction free. You can complete more than 1 free trade per month in each of the listed ETFs.

  For any further queries, please do not hesitate to get in contact.

  Kind Regards,

  Daniel McCarthy

  DEGIRO

 • naa
  “IB-hez azért nem, mert 10 USD/hó-s inaktivitási díj van. (Én nem minden hónapban kereskedek, és erre ne kényszerítsen engem a bróker”
  Nem kényszerít, mindössze a szolgáltatásáért egy minimális díjat felszámít – vagy jutalékok, vagy ha nincs jutalék, akkor havidíj formájában.
  A lebeszélhető havidíjas mobilcég sem kényszerít, hogy folyton beszélj, de valamiből neki is meg kell élnie…
  Az egyéb alternatíva brókercég jutalékaihoz, bid-ask spread-jéhez viszonyíts mindig, ne ahhoz, hogy az IB-nél ez hány tranzakció. Lehet, hogy kevesebb tranzakcióval is ugyanott vagy, hiába van a minimum 10USD havidíj az IB-nél, de mondjuk annyival jobb árfolyamon adsz/veszel, annyival nagyobb lenne a jutalék máshol.
  Az IB jutalékai elég alacsonyak – az itt említett 1 USD minimumnál is lehet kisebb, én általában kisebb jutalékot fizetek, tőzsdétől függően pl. opciókiírásnál akár 0.25 USD…
 • Akiaki
  A németországi adózáshoz: melyik adószoftvert ajánljátok, amivel a legegyértelműbb bevallani a DEGIRO-s amerikai és európai ETF és részvény jövedelmeket?

  Szívesen támaszkodnék a program segítségére, ha rendesen elmagyaráz mindent, és így szeretném elkerülni az adó tanácsadókat.

  Még egyik program sincs megvéve, így bátran fogadok minden javaslatot. Köszönöm szépen!

 • Ricsi
  Lehetne azt is csinalni hogy a basic szamlat active-ra csereled igy mindig tudsz minuszban lenni (erre persze kamatot szamitanak fel de mondjuk par 1000 Ft-nal ez nem tetel) es akkor reszvenyt is vehetsz barmikor a hitelkereted erejeig, utana pedig beutalod a forintodat es jovairodik, ismet par ezres minuszban hagyva a szamlat.
  Ez mindenkepp szivas, de talan müködhet, engem szerencsere nem erint. Amugy a Degiro azert ilyen olcso mert abbol el hogy az ügyfelek között kölcsönzi a reszvenyeket, tehat pl Te shortolhatod az en reszvenyemet, Te fizetsz ezert a degiro pedig elteszi. Ha ezt nem szeretned akkor custody szamlat kell nyitni (konvertalni nem lehet), na annak mar mas a dijszabasa. valamiböl meg kell elni
  Az IB tenyleg 10$ viszont transzparens az arazasa, tudod miert es mennyit fizetsz (reszveny, penzvaltas, stb) a negativum hogy szerintem atlagembernek tul bonyolult a kezelöfelület.
 • hollandus
  ezek a ####Đ[]] tenyleg elinditottak a kiutalast! 🙂
  TBSZnek annyi…
  jaj de butak…
  tipli van! mindenki!
 • HS
  Nyílván ez relatív, de 10usd-s havi “számlavezetési díjat” én nem tartom minimálisnak, egyik másik Mo-i lehúzó pénzintézetnek is becsületére vállna; ráadásul vannak jóval olcsóbban dolgozó diszkont brókerek a piacon. Ezért is volt megfelelő alternatíva a Degiro, de sajnos az új feltételekkel ez igen kényelmetlenné vált.
  Biztos más lenne a helyzet, ha aktívabban kereskednék, de a szolgáltatás szinvonalának figyelembe vételével akkor is törekednék a költségek minél alacsonyabb szinten tartására.
 • HS
  Köszi mindenkinek az infókat és a tippeket!
  Mivel két napja kiutalás alatt áll a szabad pénz állományom, ma egyeztettem az ügyfélszolgálattal. Arra hivatkoztak, hogy sok átutalást kell indítaniuk, amit nem tudnak egyben elküldeni, csak csomagokban, így ez esetben ez néhány napig még eltarthat.
  Állítólag magyar rezidensként nincs lehetőségem EUR számlával sem másik Degiro site-on regisztrálni…
 • dobisa
  Nem csak állitólag.. Nyitottam a derigo.ie-n számlát, de pár napra rá törölték az új regisztációt (teszem hozzá mindenféle értesités nélkül..)

  A support szerint
  ‘The reason for why it no longer is possible to open an account at for instance the Irish platform as an Hungarian resident, is due to new regulation. Degiro can no longer offer cash funds to Hungarian residents and therefore it is only possible to have an Hungarian Degiro account as a Hungarian resident.’

  Szóval másik platform használata sajnos nem megoldás.

 • Omnisapient
  Nem egész négy éve nyitottam számlát a Degironál. Tetszett, hogy nincs havidíj, a tranzakciók árazása, különösen az amerikai részvényeké és az opcióké nagyon jó (mondjuk a magyar Erstebrókerhez és a kanadai Questradehez képest).
  A mostani változások eredményeképp viszont nagyon macerás lett náluk az élet. Trader fiókom van, tehát néhány ezer EUR-nyi negatív egyenleget pár napra el tudok érni, ez még elfogadható. Viszont nem lehet shortolni, ami azt is jelenti, hogy put opciót nem tudok kiírni (eladni). Még cash secured módon sem, mivel a cash-t visszautalják. Bár ezt ritkán vettem igénybe, a jövőben is igénybe akarom venni, ezért ez már elég ahhoz, hogy mást keressek helyettük. Szintén az agyrém kategóriába sorolom, hogy csak napi megbízást lehet adni. Ez ultragáz, ez az ami igazán betette a kaput. Bónusz, hogy ha a hét 5 napján érkezik valamennyi osztalék, azokat két nappal később küldi