Erste Joker hitelkártya helyett itt a Max

Balázs találta a hírt, hogy január 16-tól már nem lehet igényelni Erste Joker kártyát, helyette a Max-ot ajánlja a bank. A két kártya elég hasonló, a Max annyiban rosszabb, hogy maximum 200 ezer forint után ad visszatérítést egy hónap alatt (a Joker 250 ezer forint után) és nem sima visszatérítést ad, hanem Erste forintokat, amit komplikáltabb levásárolni.

Ha már régóta terveztél Joker kártyát kiváltani, már csak pár napod maradt, utána már csak a Max-ot választhatod.

Share

190 hozzászólás

 • attila
  ennek egy része butaság ! a wizz air bankkártya tulajdonosának nem kell utazni abban az esetben ha már eleve nem az ő nevére lett létrehozva a wizz számla a wizz air oldalán. Nekem az egyik szülőm nevén a kártya, azt használom, viszont a wizz számla az én nevemen van már a kezdetektől. Simán ment az egész, a pontok transzferálása illetve a wizz számla létrehozása.
 • Géza
  lehet, hogy van ilyen konstrukció is, de az én kártyás biztosításom fizetett akkor is, amikor céges úton voltam (így nyilván nem a saját kártyámmal vettem a repjegyet). Szóval semmiképp sem általános kitétel, hogy bármit fizetned kell az úton a kártyával.
 • szocske
  , az ersténél 100%, hogy nincs ilyen feltétel, volt már kárkifizetésem (külföldi gyógyszerköltsség) olyan utazáson, ahol nem is használtuk az adott kártyát.
  Ráadásul egy helyi nyelvű gyógyszertári nyugtára szó nélkül fizettek, amiből még csak nem is volt egyértelmű, hogy mit vettünk a gyógyszertárban (olyasmi volt, mint a vonalkód előtti időkben itthon a pénztárgépből kapott blokkok, pl. Gyűjtő1, 1300 Ft)

  Ha ott helyben nem a problémára, hanem a biztosításra koncentrálunk biztos kértünk volna rendes(ebb) számlát, de akkor eszembe sem volt, hogy elszámoljam majd a költséget, nem is volt egy nagy összeg, itthon jutott eszembe, hogy jéé, van ilyen bankkártyás biztosítás, kérdezzük meg, hátha kifizetik. Kifizették.

 • attila
  ezt nem tudom honnan szedted, de ez nem igaz 🙂

  erstebank.hu/static/internet/download/ugyfeltajekoztato_union_20160901.pdf

 • szocske
  , bármelyik ad MÁK-ra, amelyiket csoportos beszedéssel vagy csekken be tudod fizetni egy olyan kártyáról, amelyik postai/csoportos befizetésre ad visszatérítést 🙂
 • kridli
  Akit érint, módosult a joker visszatérítés feltétele, postai tranzakcióra ezentúl nem adnak visszatérítést.
 • Tsh
  Attila nem értem mit nevezel butaságnak. Természetesen nem kell ugyanarra a névre szóljon wizz kártya és számla, nekem is van több féle változatban, de ha egyszer megadtad utána sajnos nem változtatható. Senkinek sem kötelező ténylegesen utazni de ha wizz számla egyenlegbol akarsz utazni, akkor a wizzaires account tulaj nevére venni kell jegyet. Aztán ha nem jelenik meg reptéren attól még a többi utas repülhet.
 • Tamás
  , tehát magyarul 2 kártya kell hozzá… BB UPC-t kérdeztem ma, ott a direkt vásárlás nem játszik (szerintem már gyakorlatilag egy piacon lévő terméknél sem)..
  holnap befizetem az asszony kh-s kártyájának a csekkjét, kíváncsi vagyok, hogy arra lesz-e 2%..
 • Péter
  Bkk bérlet beleszámít az utazás kategóriába? Ez lenne a ‘városi közlekedés’?
 • Géza
  @Tamás – mi az a “direkt vásárlás”? Én eddig UPC BB-vel mindenre kaptam visszatérítést. Csop. beszedésre, és postai befizetésre is. A KH-s csekk is postai befizetés, hogy kinek megy ténylegesen a pénz, azt szerintem nem vizsgálják a bankok.

  A Wizz-nél pech, hogy megszüntették a csekkes befizetésre a visszatérítést, most akartam éppen nyitni.

 • kapasz
  Péter: Igen, a BKK automaták 1 + 3%-ot adnak.
 • VPéter
  Köszönöm az infót!
 • Tamás
  @Géza,

  DKJ-t, vagy KKJ-t akár tudsz úgy vásárolni direktben (MÁK honlapon), hogy arra is van jóváírás?
  Telefonon azt mondták, arra nem jár…

 • FifiTheReal
  @Géza Tamás arra a “direkt vásárlásnál” szerintem a MÁK-nál történő fizetésre gondolt.

  Ahogy írta ez nem megy csak úgy, ha annak a HK-nak a tartozását egy másik HK-val fizeti meg, így ez esetben a 2. kártyánál lesz csak visszatérítés.

  @Tamás “holnap befizetem az asszony kh-s kártyájának a csekkjét” ez működni fog, kapod a 2%-ot a BB-s kártyával.

 • snasim
  kridli érdekelne az fhb-s hitelkártya. Tényleg működik az államkincstáros visszatérítés? Illetve el tudod mondani, hogy a csoportos beszedést hogyan kell beállítani. Attól tartok, ha nem sikerül a beállítása, akkor fizethetem a kamatot, ami nem buli. Egyébként a csekkes befizetése 210Ft befizetésenként.
 • kridli
  igen jár az államkincstáros vásárlásra is visszatérítés, de mivel csak max 400ezer forint vásárlásig jár a visszatérítés, így max havi 4ezer lehet a visszatérítés, ami nem egy gigantikus összeg, de a semminél jobb.
  Csoportos beszedésnél én arra az oldalra írtam hogy van, hogy lehet a kártyával csoportos beszedéseket fizetni, tehát mondjuk a közüzemi számláidat tudod a kártyáról csoportos beszedéssel fizetni. Bár mivel arra nem jár visszatérítés, sok értelme nincs. Azt nem tudom, hogy a hitelkártyatartozást be lehet-e szedetni máshonnan csoportos beszedéssel.
 • mzsombor

  Működik.

 • szocske
  Érdekes kérdés, hogy ahol nem jár visszatérítés a csop.beszedésre, ott csökkenti-e a keretet?

  Jokernél, Maxnál ugye az első 200ezer számít, ha kimerítettem a keretet 1%-os helyen, utána pedig vásárolok 4%-ért, akkor csak 2000 visszatérítést kapok.
  Sőt erste-wizz kártyánál is igaz ez a dupla pontos hétvégékre, ha előtte már kimerült a hitelkeret 2%-kal, akkor nincs lehetőség 4%-os visszatérítésre.

  Februártól mehet az erste kártyákra is csoportos beszedés, de erre 0 a visszatérítés, ahogy pl. postai csekkre is.
  Ha a fenti szabály igaz lesz nullás keretfelhasználásra is, akkor elég kellemetlen, ha számlazárás után levonnak egy 50ezres gázszámlát, azzal rögtön negyedével csökken a max. visszatérítés :S
  Erre nem árt majd figyelni…

 • Gabor
  Sziasztok.
  Én is most leszek citiből wizzair hk birtokos.
  A wizzair pontokat a wizztours honlapján is fel lehet használni? A pontbeváltási feltételek közt az van, hogy a wizzair.hu oldalon található szolgáltatásokra. a wizztours ugye külön oldal, így ez szerintem nem egyértelmű.
 • szocske
  , tudomasom szerint wizztours nem mukodik
 • Attila
  Sziasztok, már egy hete keresgélem hogy mivel lehetne pótolni a Citi hitelkártyát, és szembesültem azzal, hogy bizony a Citi konstrukciója nagyon jó volt! Mi a párommal havi 400-450e-t költöttünk vele, és nem kevés Citi forintot gyűjtöttünk össze az évek alatt. Ha jól látom, a többieknél komoly korlátozások vannak, leginkább a havi max. visszatérítés összege durván alacsony. (A wizzair-kártyát hülyeségnek tartom: durván be van korlátozva, hogy mire használhatom a visszatérítést – éves szinten 100-150 ezer Ft-ot nem wizzair utazásokra akarok elkölteni (ahol eleve az olcsó utakat keresem)).
  Az itt olvasottak és a személyes keresgélés alapján jelenleg úgy tűnik, hogy a BB UPC kártya adja még a legnagyobb szabadságot a mindenre érvényes 2% és a havi max. 20e Ft visszatérítési összeggel. Csoportos beszedésre is érvényes a 2%?
  Tudtok ennél jobbat?
 • Attila
  Ahogy említettem, a BB UPC kondícióit tartottam a legjobbnak – apró probléma, hogy jelenleg nincs UPC szolgáltatásom… :-(((
  Valakinek van más jó ötlete?
 • szocske
  , attól függ mennyit költesz havonta. Van sok jó kártya, de általában havi 2-3000ezer Ftban limitált a visszatérítés. Ha ez neked elég, mert 2-300ezertől többet úgysem költenél, akkor nézz szét a K&H, FHB, Raiffeisen kínálatában és válaszd a neked legjobbat.
  Ha szoktál tescoban vásárolni, akkor a BB-tesco sem rossz opció.

  Ha kihasználnád a havi 1M keretet a BB-UPC-nél, amiért 20ezer visszatérítés jár, akkor érdemes lehet átmeneti időre UPC ügyfél lenni 🙂

 • kridli
  amúgy nem tudod UPC mobillal is lehet igényelni? Ha igen, van prepaid upc mobil előfizetés, vagy kell hozzá kötni egy normál postpaid előfizetést? Mert a honlapjukon én nem találtam prepaid-et.
 • mzsombor

  Persze, lehet. Prepaid nincs, de Mobil S-t köthetsz hűség nélkül, készülék nélkül. Megkötöd a szerződést, kérsz egy igazolást, hogy van szerződésed, átsétálsz a BB fiókba, elindítod a kártyaigénylést. Ha megvan a bírálat, meg is szüntetheted a UPC előfizetést. Én ez utóbbival megvártam, míg a kezemben volt a kártya.

 • szocske
  , de, mobillal működik, csak erről attilát nem tudom meggyőzni, mert neki azt mondta valamelyik upcs kezitcsókolom, hogy ő nem kaphat upc mobilt mert rossz a lakcíme.
 • Attila
  , @mzsombor: köszönöm a kiváló tippeket! UPC-nél nem fognak gyanút, hogy miért kérem az igazolást? vagy őket nem zavarja?
  (amúgy BB ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy alapvetően a UPC-nél köthetem meg a HK szerződést, de ha úgy szeretném, akkor persze BB fiókban is)
 • linda
  sziasztok,
  kező JOKERes kérdés: a visszatérítési 250e ft limit hogyan értelmezett? Résztranzakcióra is?
  Magyarul nem költöttem még semmit a hónapban a kártyáról, s most bejön egy 260e ftos vásárlás. Ezt most 250e ft-ig téríti (mondjuk sima 1%os visszatérítéssel 250e ft 1%: 2500 ft-ot kapok utána, a 250 feletti 10e ft után semmi sem jár)?
  Ugyanez pepitában 60at a jelen számítási időszakban már költöttem s most bejön egy 220e Ftot vásárlás. A 250e-ig már csak 190e-t számolhatnak el, így a maradék (220-190) 30e Ft után nem kapok visszatérítést?
  Vagy ilyenkor azon tranzakció, amellyel túllógnék, az teljes bukó, nem vesz részt a visszatérítésben? Nagyon nem mindegy sajnos.
  Kinek mi az élettapasztalata?
  Köszi!!
 • xK

  Nekem már volt, hogy túlléptem a 250 ezret egy viszonylag nagyobb költséggel. Ilyenkor megadják a 250 ezerig a visszatérítést a fölötti rész pedig kuka. Azaz tapasztalatom szerint mindegy hogy hogyan éred el a 250 ezret, akkor is csak 250-ig nézik (de addig viszont egyértelműen nézik).
 • birzol
  Linda, így van, a 250ezren túli összegre nem kapsz visszatéritést. Az időrendi sorrend (is) számít, tehát ha elköltessz 200ezret 1%-ossal majd másik 100ezret 4%-ossal, akkor vissza kapsz 2000+2000 Ft.-ot a 200ezer+50ezer után.
 • birzol
  A fenti esetet nézve ha fordítva költesz, azaz előbb a 100ezer majd a 200ezer, akkor 4000+1500 -at kapsz vissza, tehát 1500.-al többet.
  Ezért érdemes mondjuk hónap elején tankolni, bérletet venni (utazás kategória esetén), s az egyéb kiemelt kategóriáidban költeni elsődlegesen. Nem egyszerű, kell tudni tervezni előre ha többet költesz mint 250ezer.
  Egy jó megoldás lehet még a párodnak is kiváltani egy kártyát (társkártya helyett) és más kategóriákat bejelölni.
  Egyébként félévente ingyenesen lehet változtatni a kategóriákat, pl nyárra cserélni utazásra, barkácsra, kultúrára, stb.
 • L70
  Az Erste – Citibank páros vagy szándékosan vagy spontán bénázással kitalálta, hogy
  – február 6. bankszünnap Ersténél
  – február 3-ig Citibanknál
  – utána Ersténél lehet befizetni a Citibank HK aktuális tartozást, és
  – február 6. a fiz határidő az aktuális Citibank HK kivonatnak.

  Hogy ebből hány panasz lesz, nem tudom, de sejtem, hogy sok.

  Az ügyfelek nevében is fogadják gratulációmat, remélem sok-sok jól fizetett okos vezető órákig brainstormingolt mindezen, és a feletteseik meg jóvá is hagyták. Szerintem sikerült kitalálni a legvacakabb kombinációt.

 • Családfő
  L70, nézd meg a januári részletes levelet. Tudják, hogy ez többeknek ütközik, és emiatt nem fognak késedelmi díjat felszámolni.

  Ui: egy ilyen átállást nem lehet 2 óra alatt megcsinálni, szóval egy hosszú hétvégét be kellett áldozniuk

 • kridli
  , bár én már több éve nem vagyok Citis, de nek úgy rémlik, hogy náluk nem egységes a hitelkártya fordulónap és így a fizetési határidő, sőt, nekem úgy rémlik az igénylésnél szabadon lehetett választani. Így bármilyen hétvégére időzítik, valószínűleg valakinek pont akkorra esne a fiz. határidő.
 • Tamás
  “Ui: egy ilyen átállást nem lehet 2 óra alatt megcsinálni, szóval egy hosszú hétvégét be kellett áldozniuk”

  műszakilag mi az akadálya?
  mennyi efi-ről beszélünk? legyen 500k?
  az, hogy az előre beállított dolgok áttöltődjenek (tartozás, keret, ilyesmi), annak meg kellene lenni pár perc alatt, vagy eleve a két rendszernek már együtt kellene futni az utolsó hetekben, és ilyenkor csak átkapcsolnának a másikra… mondom úgy, hogy látok ilyen szenvedéses migrálós sztorikat más területen is.. 🙂

 • Családfő
  Tamás, én is látok, azért írtam. Egy ilyen horderejű váltásnál alapos odafigyelés kell minden részletne, nem csak az átkapcsolásról szól. Ha bármi gikszer adódik, van idő reagálni stb.
 • Átvernek a reklámmal
  BB-UPC kártya hitelkeretét csak utalással lehet visszatölteni vagy van erre valami alternatív megoldás?
 • szocske
  @átvernek, csekkes fizetést is lehet kérni, de annak felára van. ha van másik kártyád, ami ad visszatérítést postai befizetésre, akkor megéri kifizetni.
  Csop.beszedés úgy emlékszem nincs, de lehet tévedek…
 • mzsombor
  Postai csekken is be lehet fizetni. Mondjuk egy másik hitelkártyával, ami ad rá visszatérítést… 🙂 210 Ft körüli díja van.
 • highlander81

  BB Főgáz kártya 162 Ft a csekkes fizetés

 • gab
  BB-UPC hitelkártyához be lehet lépni vmi netbankba, vagy meg kell várni a papír alapú kivonatot, és azt a pénzt rátölteni? Illetve, hogy jelenik meg a visszatérítés? Levonják az aktuális havi visszafizetendő összegből? Mintha 2% kedvezménnyel vásároltam volna azokat a tételeket?
 • mzsombor
  Be lehet lépni netbankba, onnan is le lehet tölteni az aktuális kivonatot. A kedvezményt a zárás után írják jóvá, szóval a következő hónapba számít csak bele pluszként.
 • Átvernek a reklámmal
  @szocske: kösz. A gyakorlatban ez egyébként úgy zajlik, hogy postán küldenek egy csekket vagy nyomtatok magamnak?

  Másik kérdés: ha a hitelkeretem mondjuk 250k, akkor az elérhető visszatérítés maximuma 250k*0,02 (BB-UPC-nél), vagy menet közben tölthetem a kártyát, és ennél többet is ki lehet belőle facsarni?

 • L70
  @családfő

  Mondjuk nem lett volna túl bonyolult egy IF fizetési határidő = feb 3 – feb 7, THEN legyen most az egyszer inkább feb 8 jellegű dolgot beépíteni a Citinél egy alkalommal, és akkor még egy napot adnak is maguknak, ha baj lenne. Ugye már egy éve erre a hétvégére készülnek.

  Inkább beépítenek máshova egy ugyanilyet, ahol a késedelem miatti büntetőkamatokat és nyalánkságokat számítják. Ugyanannyi ha nem több munka van vele.

 • kapasz
  Átvernek a reklámmal: Nem érdemes belőle többet kicsavarni, mert könnyen kirúgnak.
 • mzsombor

  Nekem azt mondták a bankban, hogy a hitelkeretem erejéig nyugodtan feltölthetem havonta többször is a kártyát. A túltöltést nem nézik csak jó szemmel.

 • szocske
  A citi ügyfélátvétel egy pozitív fejleménye:

  “2017. február 4-től minden Wizz Air Hitelkártyával (fő- és társkártyával egyaránt) díjmentesen igénybe veheti a MasterCard Airport Lounge-ot. A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér SkyCourt terminálján egy kellemes, magas színvonalú váróban töltheti a repülés előtti pillanatokat, hogy utazása már az indulástól kezdve élmény legyen. A MasterCard Airport Lounge-ba hitelkártyája és aznapra szóló beszállókártyája felmutatása után van lehetősége belépni, így győződjön meg arról, hogy Wizz Air Hitelkártyája Önnél van!”

 • highlander81

  Én is Citi-s voltam és OTP-ről fizettem a törlesztőt!

  Most ugye Erste-s lettem és OTP-t is lecseréltem de így már csak a minimumot tudom csop.besz.megb.-al fizetni.

  Frankó!

 • szocske
  , ez elég szemét húzás tőlük, bár várható volt 🙁
  a tájékoztatásuk szerint prémium ügyfelek beszedethetik a teljes tartozást.
  Azt viszont nem tudom mi kell hozzá, hogy vki prémium ügyfél legyen náluk.
 • szocske
  kíváncsi leszek a meglévő joker kártyákra mikortól húzzák rá a max rosszabb feltételeit…