Így vásárolj az interneten

Minden apróhirdetési oldal, a Vatera és más fórum tele van olyan eladóval, aki meg sem vásárolt termékeket árul. Ha mondjuk leütjük a Vaterán a kínált mobiltelefont és ki is fizetjük, ő megrendeli az interneten féláron Kínából és a mi címünket adja meg postázási címnek. A semmin keres 70-80-100%-ot.

Mivel interneten mi is ugyanolyan egyszerűen tudunk vásárolni, mint a fenti huszárok, ablakon  kidobott pénz rajtuk keresztül vásárolni.

Ezért szeretném most röviden összefoglalni, hogyan tudod ezt megtenni.

Amint a bankkártyákról szóló bejegyzésben itt már jól megbeszéltük, bármilyen kártya alkalmas internetes vásárlásra, amelyiknek tudjuk a CVV kódját. Ezt általában a kártya hátulján találjuk, jellemzően egy 3 jegyű szám.

Internetes vásárláskor a CVV kód mellett meg kell adni a kártya sorszámát, amit az előlapon találunk és a lejárat dátumát is (hónap/év).

A legtöbb internetes vásárláshoz mindössze ennyi adatra van szükségünk, ezek az adatok már a legolcsóbb elektronikus (nem dombornyomott) kártyákon is megtalálhatóak.

(Ebből az is adódik, hogy bárki, aki ezeket az adatokat megszerzi, például egy rejtett kamerával lefényképezi a kártyánk elejét és hátulját, akadálytalanul le is tudja meríteni a kártyánkat. Ezért azt szoktam javasolni, hogy írjuk fel a CVV kódot magunknak, majd kaparjuk le a kártyáról, ha már volt olyan zseni a kártyatársaság, hogy belevéste a kártyánkba. Jó, hogy a PIN kódot nem gravírozzák bele. Másik trükk, hogy telefonon felhívnak, mintha a bankodból keresnének, hogy te vettél-e gyémánt nyakéket egymillió forintért? Ha nem, akkor bizonyítsd be, hogy nálad van a kártyád és nem lopták el tőled, diktáld be a számokat róla. SOHA nem adjuk meg telefonon se a PIN kódunkat, se a CVV kódunkat és a bank ilyet soha nem is kérdez! Inkább mondjuk azt ilyenkor, hogy adjon egy számot, ahol vissza tudjuk hívni. Egyszer majd szeretnék írni ezekről az átverésekről is.)

De vissza az online vásárláshoz. Bármennyire is furcsa, ennyi az egész. Ha veszünk bármit az interneten, ha van kártyás fizetési lehetőség, csak ezeket a számokat kell megadnunk.

(Néha van utalási lehetőség is, de a magyar banki tarifák mellett nem biztos, hogy megéri kiutalni 20 eurót majdnem 10 eurós költséggel.)

Fontos, hogy csak 100%-osan megbízható oldalon vásároljunk, hiszen az adatainkkal bármikor visszaélhetnek.

Legyünk józanok is, ha például új Iphone-t kínálnak egy oldalon 40 ezer forintért, az tuti átverés. Vagy a kártyaadataink kell nekik, vagy semmit nem fognak küldeni a pénzünkért.

A legjobb, ha úgynevezett virtuális kártyát használunk, ami csak egy kártyaszám és mindig csak annyi pénz van rajta, amennyit éppen rátöltünk a rendes számlánkról. Ezt némelyik bank némelyik számlacsomagjához kérhetjük. Két példa: Erste virtuális kártya, OTP virtuális kártya (lap alján)

A másik megoldás, hogy van egy külön számlánk, amelyiken kevés pénzt tartunk és ezt használjuk internetes vásárlásra. Én ilyen célból egy Axa számlát használok, amelyiknek nulla forint a havi díja. Soha nincs rajta több pénz, mint 30-40 ezer forint, így bátrabban adom meg a számát a világhálón.

A másik biztonságos vásárlási mód a Paypal. Ez egy fizetési rendszer, ahová regisztrálunk, egyedül ide adjuk meg a kártyaszámunkat és a mindenféle weboldalon csak a Paypalon keresztül fizetünk, így ők nem szerzik meg az adatainkat, tehát nem is tudnak vele visszaélni.

Ezt a számlát is könnyű megnyitni. Menjünk a Paypal oldalára és regisztráljunk. Sajnos ennyi év alatt sem tanult meg a Paypal magyarul, ezért egy kevés angol nyelvtudásra szükségünk lesz a regisztrációhoz. Nagyon fontos, hogy a nevünket úgy adjuk meg, ahogy a bankkártyán szerepel és a címünk legyen pontos, mert sok eladó a Paypalnál megadott címre küldi a megrendelt árut. Azért, hogy ellenőrizzék, hogy valóban miénk-e a bankszámla, először a Paypal levesz valami 400 Ft-ot a számlánkról és a tranzakció kódját el kell nekik küldeni a kivonatukból. Ezt az összeget utána jóváírják.

Ha Paypallal fizetünk, nem-teljesítés esetén 45 napig vissza tudjuk venni a pénzt az eladótól. Arra vigyázzunk, soha nem lépjük túl a 45 napot. Sok csaló addig húzza a dolgot, hogy kifussunk az időből. (“ha nem kaptad még meg, akkor a jövő héten újra postázom”)

Ha már rendelkezünk Paypal számlával, akkor az ebay-en is tudunk vásárolni. Itt megtalálható minden, amit valaha is gyártottak ezen a világon. Mi még a fogkefét is innen vesszük az Oral-B elektromos fogkeféhez, postaköltséggel együtt is negyedébe kerül, mint itthon, 3-4 nap alatt házhoz jön és van olyan jó minőségű, mint az eredeti.

Az ebay egy aukciós oldal, ez azt jelenti, hogy lehet licitálni is egy termékre és az viszi el, aki a legtöbbet adja érte. De rengeteg termék fix áras, azokat licit nélkül is azonnal megvehetjük.

De gyakran a legapróbb bigyót is interneten veszem, legyen az notebook-töltő (postaköltséggel együtt 2.400 forint házhoz szállítva, az itteni 10 ezer helyett.), telefonkábel, átalakító, LED izzó, tényleg mindent lehet kapni. Kevesebb pénzért még házhoz is hozzák.

Egyik kedvencem a Dealextreme.com, itt az árakban benne van a postaköltség is. (Bár sok minden az ebay-en olcsóbb.)

Az ebay.com-on meg tudjuk nézni, mi a többiek véleménye az eladóról. Ha már 7-800 tranzakción túl van az eladó és 98-99%-os a pozitív visszajelzés, akkor valószínűleg mi is megbízhatunk benne.

Például a fentebb említett fogkefe-fej árusról az alábbiakat tudhatjuk:

6.303 sikeres tranzakciója volt és a vásárlók 99.9%-a elégedett volt a termékkel.

De vettünk már ruhát az asszonynak az interneten, mert a magyar outletben nem volt az ő mérete. A postaköltség miatt egy lehelettel volt csak drágább a kabát Spanyolországból, mint idehaza az outletben.

Vám és ÁFA: Unión belül rendelt árura nem kell fizetni, máshonnan jövő postán küldött árura 150 euro felett kell csak fizetni vámot, viszont sajnos 22 euro felett már rávágják az ÁFÁ-t. Már ha fennakad az ellenőrzésen, de egy kisebb csomagoknak ritkán jut ilyen sanyarú osztályrész. Mindenesetre ezt kalkuláljuk bele a rendelésbe. Én a delextreme-ről ha több mindent rendelek, egymást követő napokon szoktam leadni a rendelést, hogy nehogy egybe csomagolják és átlépjem az értékhatárt. De ezek a kínai csomagküldök általában tudják a határokat és alacsonyabb értéket írnak a szállítólevélre.

Ha komoly amerikai cégtől vásárolunk, például az Amazontól, ők mindig kifizettetik a vámot és az ÁFA-t, nem fognak játszadozni, mint a kínai kis cégek. Ezt még kalkuláljuk bele az árba.

(Nagyon jó az origo összefoglalása a vám és áfa kérdésében, olvassa el mindenki itt.)

Minőség: erre figyeljünk, mert a szórás hatalmas. Érdemes rákeresni a termékre, amit venni akarunk és utánaolvasni a vásárlók véleményének. Aki pedig azt gondolja, hogy eredeti Gucci táskát fog venni a neten az eredeti ár huszadáért, az meg is érdemli.

Garancia: ez cégfüggő. Vettem olyan memóriakártyát, ami fél év múlva tönkrement. Írtam az eladónak, a Dealextreme-nek, minden további kérdezés nélkül küldték az újat, még azt sem kérték, hogy küldjem vissza a régit.

Szállítási idő: ez is változó. Európából sima postával is itt az áru maximum 4-5 nap alatt, Kínából jellemzően 3 hét a szállítási idő, de plusz pénzért kérhetünk gyorsabb szállítást is.

Összefoglalva: az internetes vásárlás olyan egyszerű dolog, mint a faék. Csak egy bankkártya, vagy Paypal regisztráció kell hozzá és akkor nem vesszük meg a Kindle olvasót 10 ezerrel drágábban egy magyar neppertől, hanem egyenesen az Amazontól rendelünk, ahogy a kínai termékekért sem fizetünk dupla árat a vaterán olyannak, aki csak megrendeli helyettünk az árut. Például nem vesszük meg ezt a mobilt 13.700 Ft-ért a vaterán garancia nélkül, Kínából, hanem megrendeljük ingyenes postázással közvetlenül az ebay-ről 6.070 Ft-ért. Mindjárt a fele pénzt megspóroltuk csak azért, mert megtanultunk vásárolni az interneten.

Ha tudsz megbízható külföldi internetes áruházakat, vagy jó/rossz tapasztalatod van internetes vásárlással kapcsolatban, osszd meg a közzel a kommentekben.

Egyetért? Kiegészítené? Vitatkozna? Kérdése van? Ne habozzon leírni a véleményét a kommenteknél. (Ha még nem tette meg, egy rövid regisztráció szükséges lehet.)

Olvassa el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretné tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelöljön be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Share

105 hozzászólás

 • Benke
  Nálam nem úgy működik, hogy előre tudom ezt vagy azt akarok venni. Hanem ha berángat az asszony, hogy nézelődne, akkor ha látok valamit, ha drágállom, nem veszem meg ha nem olyan drága megveszem. Persze utána lehet nézegetni a neten már ha kimondottan egy adott márka darabjait venném meg, de nem vagyok márka függő, sőt azt se tudom milyen márkájúak a rajtam lévő ruhák :o) Ruha aztán kész…

  Akkor várjuk a következő posztot a feleségedről 😀

 • Benke
  Nálam nem úgy működik, hogy előre tudom ezt vagy azt akarok venni. Hanem ha berángat az asszony, hogy nézelődne, akkor ha látok valamit, ha drágállom, nem veszem meg ha nem olyan drága megveszem. Persze utána lehet nézegetni a neten már ha kimondottan egy adott márka darabjait venném meg, de nem vagyok márka függő, sőt azt se tudom milyen márkájúak a rajtam lévő ruhák :o) Ruha aztán kész…

  Akkor várjuk a következő posztot a feleségedről 😀

 • Benke
  Nálam nem úgy működik, hogy előre tudom ezt vagy azt akarok venni. Hanem ha berángat az asszony, hogy nézelődne, akkor ha látok valamit, ha drágállom, nem veszem meg ha nem olyan drága megveszem. Persze utána lehet nézegetni a neten már ha kimondottan egy adott márka darabjait venném meg, de nem vagyok márka függő, sőt azt se tudom milyen márkájúak a rajtam lévő ruhák :o) Ruha aztán kész…

  Akkor várjuk a következő posztot a feleségedről 😀

 • Benke
  Nálam nem úgy működik, hogy előre tudom ezt vagy azt akarok venni. Hanem ha berángat az asszony, hogy nézelődne, akkor ha látok valamit, ha drágállom, nem veszem meg ha nem olyan drága megveszem. Persze utána lehet nézegetni a neten már ha kimondottan egy adott márka darabjait venném meg, de nem vagyok márka függő, sőt azt se tudom milyen márkájúak a rajtam lévő ruhák :o) Ruha aztán kész…

  Akkor várjuk a következő posztot a feleségedről 😀

 • Benke
  Nálam nem úgy működik, hogy előre tudom ezt vagy azt akarok venni. Hanem ha berángat az asszony, hogy nézelődne, akkor ha látok valamit, ha drágállom, nem veszem meg ha nem olyan drága megveszem. Persze utána lehet nézegetni a neten már ha kimondottan egy adott márka darabjait venném meg, de nem vagyok márka függő, sőt azt se tudom milyen márkájúak a rajtam lévő ruhák :o) Ruha aztán kész…

  Akkor várjuk a következő posztot a feleségedről 😀

 • Benke
  Nálam nem úgy működik, hogy előre tudom ezt vagy azt akarok venni. Hanem ha berángat az asszony, hogy nézelődne, akkor ha látok valamit, ha drágállom, nem veszem meg ha nem olyan drága megveszem. Persze utána lehet nézegetni a neten már ha kimondottan egy adott márka darabjait venném meg, de nem vagyok márka függő, sőt azt se tudom milyen márkájúak a rajtam lévő ruhák :o) Ruha aztán kész…

  Akkor várjuk a következő posztot a feleségedről 😀

 • Kiszmol
  Ugyehogy? 🙂
 • Kiszmol
  Ugyehogy? 🙂
 • Kiszmol
  Ugyehogy? 🙂
 • Kiszmol
  Ugyehogy? 🙂
 • Kiszmol
  Ugyehogy? 🙂
 • Kiszmol
  Ugyehogy? 🙂
 • Kiszmol
  Ugyehogy? 🙂
 • zaama
  :)))
 • pdw
  En inkabb odzkodom a Paypaltol. Googlezzatok csak a “Paypal security issues”-ra nyugodtan 🙂
 • hanga
  Én szigszalaggal leragasztottam a 3 jegyű kódot. Így normál használatkor nem egyszerű lefotózni, ha meg nekem kell csak leveszem. Bár neten legtöbbször én is egyszer használatos virtuális kártyát használok. Abból is hitelkártyát. Úgy tudom, hogy ha hitelkártyás fizetéssel van gond, az egyszerűbb, mert csak megóvom az összeget, nem fizetem ki a banknak és a bank fut a pénz után, ha jogtalan volt a terhelés. Erről tud valaki konkrétat, hogy ne csak pletyka szinten maradjon?
  Bár egyszer a bank túlzott óvatossága kényelmetlenséget is okozott: USA személyes vásárláskor letiltották a hitelkártyát, mert a banknak gyanús volt a hely. Telefonálhattam haza -a 6 órás időeltolódással nem is volt egyszerű-, hogy aktiválják vissza, minden rendben, tényleg én fizettem a kártyával.
 • hanga
  Asszonykádat csak visszafogottan promótáld, nehogy elkeljen! Lehet, hogy inkább a “hogyan válasszunk jól feleséget” megfogalmazást választanatám: így burkoltan dícsérheted is, de nem is az ő személye lesz tálcán. Ráadásul építed a blog “társas kapcsolatokat támogató szervező iroda” profilját is 🙂
 • Rand
  Ma rendeltem egy fényképezőgép-kiegészítőt az ebay-en, PayPalon fizetve. Miért? Mert itthon 2000 900 Ft szállítás lett volna az ára, Drezdából pedig 1200 1000 Ft-ért küldik…

  (A személyes átvételt nem oldottam volna meg 800 Ft-ból, mert messze van tőlem a bolt.)

 • vazsola1
  (Jó ötlet a CVV2 code letakarása. Köszi!)
  Ha mégis megszerzik a bankkártya adataimat és illegális netes vásárlásra használják, akkor ér -e az sms értesítés valamit? Leállítható -e csaló által elindított tranzakció?
 • outside
  Sziasztok

  Nagyon jók amit itt olvastam.Viszont lenne egy kérdésem ruhamérettel kapcsolatban… Nadrág… mi a fenét jelen ez 36W L? vagy R?
  Ilyen még nem láttam az első számot értem, de mit jelent az L-R?
  Merről gombolódik a nadrág?

 • Kiszmol
  Kapsz sms-t és azonnal reagálhatsz. Érdemes összeghatárt beállítani, hogy ne minden 100 forintos vásárlásról kapj sms-t 30 forintért.
 • Kiszmol
  Kapsz sms-t és azonnal reagálhatsz. Érdemes összeghatárt beállítani, hogy ne minden 100 forintos vásárlásról kapj sms-t 30 forintért.
 • Kiszmol
  Kapsz sms-t és azonnal reagálhatsz. Érdemes összeghatárt beállítani, hogy ne minden 100 forintos vásárlásról kapj sms-t 30 forintért.
 • Kiszmol
  Kapsz sms-t és azonnal reagálhatsz. Érdemes összeghatárt beállítani, hogy ne minden 100 forintos vásárlásról kapj sms-t 30 forintért.
 • Kiszmol
  Kapsz sms-t és azonnal reagálhatsz. Érdemes összeghatárt beállítani, hogy ne minden 100 forintos vásárlásról kapj sms-t 30 forintért.
 • Kiszmol
  Kapsz sms-t és azonnal reagálhatsz. Érdemes összeghatárt beállítani, hogy ne minden 100 forintos vásárlásról kapj sms-t 30 forintért.
 • Kiszmol
  Kapsz sms-t és azonnal reagálhatsz. Érdemes összeghatárt beállítani, hogy ne minden 100 forintos vásárlásról kapj sms-t 30 forintért.
 • Kiszmol
  Kapsz sms-t és azonnal reagálhatsz. Érdemes összeghatárt beállítani, hogy ne minden 100 forintos vásárlásról kapj sms-t 30 forintért.
 • Kiszmol
  Kapsz sms-t és azonnal reagálhatsz. Érdemes összeghatárt beállítani, hogy ne minden 100 forintos vásárlásról kapj sms-t 30 forintért.
 • Reahand
  Sziasztok.
  Tudtok abban segíteni, hogy a neten hol lehet utánanézni a boltban kiszemelt ruháknak?
 • Kiszmol
  keress rá a márkára és írj olyanokat, hogy online shop, meg outlet, vagy free shipping. Meg aztán a gyártó oldalán is érdemes szétnézni, hátha van ott is online shop.

  De beírhatod magát a cikkszámot is, meg egy méretet, hátha találsz valamit.

 • Kiszmol
  keress rá a márkára és írj olyanokat, hogy online shop, meg outlet, vagy free shipping. Meg aztán a gyártó oldalán is érdemes szétnézni, hátha van ott is online shop.

  De beírhatod magát a cikkszámot is, meg egy méretet, hátha találsz valamit.

 • Kiszmol
  keress rá a márkára és írj olyanokat, hogy online shop, meg outlet, vagy free shipping. Meg aztán a gyártó oldalán is érdemes szétnézni, hátha van ott is online shop.

  De beírhatod magát a cikkszámot is, meg egy méretet, hátha találsz valamit.

 • Kiszmol
  keress rá a márkára és írj olyanokat, hogy online shop, meg outlet, vagy free shipping. Meg aztán a gyártó oldalán is érdemes szétnézni, hátha van ott is online shop.

  De beírhatod magát a cikkszámot is, meg egy méretet, hátha találsz valamit.

 • OccsE
  Mostanaban rendeltem rola es minden rendben volt:
  http://www.sunsky-online.com/

  az eddigi legolcsobb oldal, amit talaltam (elektromos kutyuk, mobil tartozekok nevetseges aron)!

 • Varga Zoltán
  Sziasztok!

  Közelegnek az ünnepek és szeretnék a figyemetekbe ajánlani egy oldalt ahonnét már többször rendeltem és szerintem megbízható és olcsó. Itt főleg kínai klón telefonokat lehet vásárolni. Én nem vagyok híve a több 100eFtos kütyüknek. Szerintem nagyon túl vannnak árazva. http://www.cellphonemic.com
  Kedves kiszámoló! remélem nem lesz reklám szagú :)Szerintem a témába vág
  Köszi és mindentől függetlenül nagyszerű az oldalad.

 • Adri
  Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra :)Nagyon kezdő vagyok, az ebay-re most regisztráltam fel, már annyi minden jót találtam, egész bezsongtam:)
  Szeretnék is rendelni, Kínát néztem, mert ott sok ingyenes szállítást találtam. Ahogy rámegyek a tovább a fizetéshez-re, az ott megjelenő összeg a teljes, amit fizetnem kell? Más költség nem lesz tuti?
  Másik kérdésem a vámmal meg ÁFÁ-val kapcsolatban lenne. Pl. kinéztem egy blúzt, de rögtön vennék magamnak több színben, és így már a több darab miatt több, mint 22 euró az összeg. Ez az összeg-határ csomagonként értendő?
  Pl. megrendelek a blúzból egyet, egy hét múlva egy másikat, és akkor már nem kell ÁFÁ-t fizetnem utána, se semmit?
  Illetve ha más-más eladóktól rendelek egy napon, és külön van postázva, akkor se lesz + költségem rajta?
  Nincs pl. éves határ, hogy 1 évben mennyi értékben lehet rendelni?
  Köszönöm a segítséget előre is, ha lesz:)
 • Kiszamolo
  Összeghatár a vámhoz csomagokként értendő. Ezért érdemesebb több csomagban kérni, nem egy napon rendelni, mert akkor egybe fogják csomagolni.

  Egyébként okosak a kínaiak, annyit írnak rá árnak, hogy ne kelljen áfát fizetni…. 🙂

  Más költség? Attól függ, hol nézed. Ebayen a legvégső lépésként adja hozzá a postaköltséget, de már közben is látszik, hogy mennyi lesz.

  A fizetésnél kiírt összeg a tuti.

 • Adri
  Nagyon köszönöm a gyors segítséget! 🙂
  Megfogadom a fenti tanácsokat is.
  Most ugrok majd neki a PayPal regisztrációnak is, aztán majd elsőre valami apróbbakat rendelek próbának.
  Ezt az oldalt pedig még átnézegetem, nagyon hasznos és érthető.
  Köszönöm mégegyszer!
 • roland
  Hasznos a cikk.
  Ha paypalon keresztül veszek valamit és pl. 43 napra se jött még meg vagy sérült akkor beadhatok egy pénzvisszakérés igényt (45nap a határidő)
  És ezután el indul egy folyamat és vissza is kaphatom a pénzem. Jól értettem ezt a szabályzatot?
 • Kiszamolo
  Igen, így van.
 • Németh Anikó
  Tényleg nagyon hasznos cikk! Az internetes vásárlás során valóban nagyon sok mindenre kell figyelni. Én ha lehet mindig inkább a személyes átvételi és fizetési lehetőséget választom; főleg ha nagyon összegről van szó. Szerintem a netes vásárlásnál nagy hátrány, hogy némelyik webáruház nagyon magas szállítási költségekkel dolgozik.. volt olyan, hogy a szállítás többe került volna, mint maga a termék.
  Ha érdekel titeket néhány infó az online vásárlásról, nézzétek meg ezt a cikket is: beszerzok.blogspot.hu/2014/01/gondolatok-az-online-vasarlasrol.html
 • Annamari
  A kinai bóvli dicsérete. Mennyire ellentmond ez a cikk a magyar kisvállalkozásoknak íródott cikkel. Ott ugye ne áruljunk a zsugori embernek, aki két fillér előnyért elautóznak párizsit venni. Itt meg a kinai hamis cuccok reklámja folyik. A Vatera meg egy törvénysértés, már régen be kellett volna zárni. Ilyen eladókkal: 800 db Kínából érkező adidas hamisítványt árul számla nélkül nyugdíjas, vagy kismama. Ezt egy magyar tisztességes kereskedő, akinek ugye el kell tartania adóiból a kismamát, meg a nyugdíjast, nem teheti meg, mert ez büntetendő. Jött is a NAV elkobozni az árut, attól aki megpróbálta ezt kínjában. ( jah, csak a kismamának meg a nyugdíjasnak és munkanélkülinek lehet.) A kinai vásárlásra is jó sokan ráfáztak már. Ha meg is kapja( nem mindig), esetleg elromlik a kinai vacak, lehet visszaküldeni oda, ha még létezik az eladó. Senki nem fogja itt szervizelni. Na meg a minőség:(
 • Annamari
  Számomra kiderül, hogy mennyire nincs képben a cikk írója. Nem így működik, hogy majd az is megrendeli fele áron, akitől megrendeltük. Ez csak a kínai ócskaságra, meg a hamisítványra igaz. Esetleg arra amit feketén árulnak. A NAV meg nem működik elég hatékonyan, ha hagyja a vaterás és apróhirdetős eltartott( kismama, nyugdíjas, munkanélküli) feketézőket működni, áfacsalóként, hamis cuccokkal. A magyar szállítási költségek nem a webáruházon, hanem a futárcégen múlnak. A magyar költségekkel nem lehet nagyon olcsón messzire szállítani, alacsony áru terméket, mert akkor anyagilag veszít rajta az eladó. Nincs akkora árrés , mint a szállítási költég. Ezek nem tudnivalók voltak, bocs kiszámoló, hanem megtévesztések. Ha anyagilag jól áll valaki, akkor miért van rászorulva a kínai bóvlira. ( Ami nagyon olcsó, az nem jó minőség, ami jobb minőség az Kínából jőve sem a legolcsóbb…)
 • Annamari
  Ismerősöm cége majdnem ráment a kínai olcsóságok árulására. Több mint 70%-át az olcsó, Kínából importált cuccnak visszahordták hozzá. Azóta felhagyott ezzel. Megveszik gyorsan, használják néhány napot, majd visszahozzák, mert olyan rossz a minősége. Magyar cég volt, neki vissza kellett venni ezeket a holmikat. ( Jelentős internetes forgalom volt, profit nélkül…). A vaterás meg nem fizet sem áfát sem járulékot, ellenben nem is nagyon vesz vissza semmit, csak gyorsan eltűnik. Elolvasom ezeket a fórumokat, mert kiváncsi vagyok mi van az emberek fejében, de néha nagyon megdöbbenek.
 • Kiszamolo
  Az a vicces, hogy már rengeteget rendeltem és eddig minden rendben volt, a minőség sem rosszabb, mint ugyanaz háromszor annyiért idehaza.

  Egyszer romlott el egy memóriakártya fél év múlva, bemondásra küldtek másikat.

 • Zsoca
  A Kínából rendelt áru nem feltételen azért olcsóbb látványosan mert gagyi, valószínűleg arról lehet szó hogy nem megy át az importőrön, a nagykeren meg a kiskeren, hanem a webshop közvetlenül veszi a gyártótól és így csak egyszer lesz rátéve haszon nem háromszor, és mivel webshopról beszélünk valószínűleg még az a haszon se lehet túl nagy.
 • Mugerin
  Annamari!

  Úgy érzem a te üzleted a végét járja, éppen az olcsó internetes (netán kínai) vásárlási lehetőségek miatt.

  Én az alap bevásárlásainkat nem számítva a pénzem 90%-át online költöm el.
  Például most rendeltem 20 pár zoknit. Gyerekjátékokat, ruhákat, sőt cipőt is online szoktunk venni. Nem mindig, de elég sokszor.
  Műszaki cikket, háztartási gépet már csak online rendelünk. Fűnyíró, növényvédőszer, egyéb kerti holmik is online…

  Szinte csak azt nem online vásárolom, ami napi bevásárlás része, vagy olyan nagy méretű a csekély árához képest, hogy drága lenne a szállítás. (pl. seprű)
  Lehet többen elítélik, de olyan is van, hogy valamit megnézek személyesen, megtapogatom, majd a kiválasztott modellt megrendelem online.
  Nagyságrendileg 30%-ot spórolok így mindenen. Garanciális, minőségi problémám még nem volt. (Ha hibás valami, akkor jön a futár, viszi a régit, hozza az újat.)

 • Mikes János
  Én csak köszönni szeretném mindenkinek,akik vették a fáradságot,hogy megosszák másokkal tapasztalataikat,tudásukat,mert hiszem,hogy jó szándékból,segítőkészségből tették!
  Nekem új távlatokat nyitott ez a lehetőség is,mert sajnos minden Ft kiadást nagyon meg kell gondolnunk!
  Most kivételesen nem létszükségleti dolog(hanem egy utólagos karácsonyi+szülinapi ajándék)megfelelő ár-érték arányú beszerzésében csillant fel a remény az olvasottak láttán!
  Nevezetesen egy olcsóbb,de megbízható minőségű(pl.HengLong,Silverlit,stb.)RC infracsatás tank játékot szeretnék venni,lehetőleg az itthon kaphatók árainak feléért!
  Bármilyen segítőkész tanácsot,információt előre is köszönök!
  Tisztelettel Mikes János
 • ....
  Nekem tavaly óta van Visa Virtuon kártyám, amióta megpróbáltak visszaélni a kártyaadataimmal Norvégiában, ahol nem jártam persze. Mivel a bank nem foglalkozott vele, hogy netes vásárlás során lopták-e el az adataimat vagy pl. bankautomatánál másolták le, jónak láttam beszerezni egy ilyen kártyát (csak netes fizetésre alkalmas). Aki gyakran fizet a neten, annak ajánlom az ilyen kártyát.
  Ha a visszaélés pillanatában lett volna nagyobb elérhető egyenleg vitte volna a…, szerencsére akkor nem volt. Mivel nem jött össze a a visszaélés az illetőnek a bank nem is foglalkozott vele. Én viszont korábban frászt kaptam, mikor jöttek a kártyaőr sms-ek … . Mire elértem az ügyintézőt, hogy tiltsa le a kártyámat több, mint 5 perc eltelt, simán vitte volna a pénzem az illető ha az első 3 próbálkozása alakalmával “helyes” összeget ír be, a 3. helytelen után letiltotta a bank rendszere.