Izys Őrangyal szolgáltatás

Más pénztárokhoz hasonlóan az Izys is bevezette az általa Őrangyalnak nevezett szolgáltatást.

Ezt minden tagnak aktiválják, de bármikor lemondható, a havidíja 395 forint.

Amit kapsz érte: telefonos asszisztencia, ha jól tudom, itt is az Advance Medical a szolgáltató, amelyik a legtöbb egészségbiztosítás hátterét is adja a Medicover mellett. (Ez szokott a legolcsóbb csomag lenni az egészségbiztosításoknál, ahol több csomag van.)

CT, PET, MR vizsgálat 10 napon belül maximum évi 300 ezer forint értékben.

Kritikus betegségek (rák, agyvérzés, stroke, stb.) esetén egymillió forintig orvosi költségek térítése. Fontos, hogy nem pénzt kapsz, mint az összegbiztosításoknál, hanem csak az orvosi vizsgálatok költségét téríti.

Egynapos sebészet (ilyenek az epekő-, sérvműtét, stb.) 300 ezer forint maximális értékig évente.

Baleseti rokkantság esetén 3 millió forintig költségtérítés.

Baleseti segély, táppénz kiegészítés 60 nap után és sok egyéb juttatás, részletesen itt. Még részletesebben pedig a szabályzatban.

A nagy kérdés, megéri-e.

Havi négyszáz forintért szerintem elég sok minden van benne. S mivel adójóváírás is jár rá, ha a havi minimum 3.000 forint díjat fizeted, arra kapsz hatszáz forint adójóváírást. Ebből telik a négyszáz forintos havi díjra és a pénztár által levont költségekre is. (A kettő együtt 572 forint.)

Ha van szabad kereted adójóváírásra, innen nézve ingyen kapod, vagyis az állam fizeti a díját az adójóváíráson keresztül.

Felhívtam őket, ha már reklámozom a lehetőséget, kapunk-e valami kedvezményt. 🙂

November elsejétől nem lesz belépési díj (négyezer forint volt eddig), viszont az első kártyadíj az eddigi kettőezer forint helyett hatezer forint lesz. (A további években marad kétezer forint.)

Ha belépésnél hivatkozol a blogra, csak kétezer forintot kell fizetned, vagyis megspórolod a belépési költséget. Szívesen. 🙂

Köszönjük mindenkinek, aki beküldte a hírt.

Share

72 hozzászólás

 • attila
  ár érték arányban nagyon jó, akinek nem kell lemondja, mi itt a probléma ?? 😉
 • Mami
  Tisztelt Izys Pénztár!

  Kérdésem, hogy nem tesznek-e lépéseket az ügyben, hogy az OBA biztosítsa a pénztáruk betéteit? Szívesen
  használnám felhalmozásra a számlájukat, de az OBA védelem hiányában nem merem.

  Várom válaszukat tisztelettel: Mami

 • szocske
  nekem a módszer nem tetszik, ezért most kilépnek, ha nem tettem volna meg év elején, amikor megszivattak az előre nem kommunikált gyermekszuletesi kedvezmény változással.

  Ott akar meg jó is lehetett volna az emelés, de ezzel együtt a korábbi 2 alkalom egyre csökkent, ami megint nem katasztrófa önmagában, de nem volt korrekt hogy erről nem tájékoztattak előre, amikor felvettem pár hónappal korábban egy részösszeget azt feltételezve, hogy pár hónap múlva felveheted a maradékot

 • Vlad
  @izys-penztar köszi a választ!
 • IZYS Pénztár

  Otp-nél nincs hasonló. Egyszerű a váltás, egy átlépési nyilatkozatot kell küldened nekik és egy belépésit nekünk. Így a fedezet átkerül az IZYS Pénztárba.
  Másik megoldás az, hogy csak egy belépési nyilatkozatot küldesz nekünk és elhasználod az Otp-nél az egyenleged, de már itt töltesz fel.
 • IZYS Pénztár

  Ott a pont 🙂
 • IZYS Pénztár

  Nemrégiben készült egy törvénytervezet, hogy a pénztárakra OBA-hoz hasonló alapot hoznak létre. Mi kb. 10 éve kértük az akkori PSZÁF-ot, hogy PGA néven (pénztárak garancia alapja) hozzanak létre hasonlót.
  Reméljük hamarosan megvalósul!
 • Gábor
  Nekem az MKB-nál van egészségpénztáram. Ők szintén az advance medical szolgáltatásszervezőn keresztül végeztetik ezt a szolgáltatást/biztosítást. Nem is velük volt gond. Én is tapasztaltam, hogy a 85 Ft-os biztosítás keretében a telefonos ellátásszervezésen kívül a vizsgálatok csak akkor férnek bele, ha az általános szerződési feltételek alapján megtéríthetőek. Több esetben is próbáltam igénybe venni, de amikor szerettem volna egy vizsgálatot elvégeztetni a terhére, akkor kiderült, hogy a biztosítás nem terjed ki ezek költségeinek a fedezésére.
 • szocske
  ha egy termék/szolgáltatás ár/érték arányban nagyon jó, akkor eladja magát, az emberek lelkesen megveszik, nem kell kényszerrel rásózni a figyelmetlen emberekre.
  Nekem nagyon nem szimpatikus az ilyen típusú értékesítés. Nagyon sokan lustaságból nem fogják lemondani, mert mi az a párszáz forint. Közben számtalan helyen folyik ki így a zsebünkből a pénz és 10-20 ilyen tétel már havi 5000 Ft. Közben a másik cikk alá kommentelik a népek, hogy nem tudnak még havi 5ezret sem félretenni…
 • attila
  ha az ember nem tudja hogy létezik ilyen termék akkor nehezen veszi meg…..én nem tudtam ilyet és most már tudok és kell !
 • Mami
  Tisztelt Izys Pénztár!

  Köszönöm a választ, nagyon várom a fejleményeket. Megnyugtató lenne egy komoly pénzügyi védelem a pénztárakban lévő betétekre. Nekem pár millió forint megtakarítás jövőbeni eü. célú kiadásokra komoly összeg, adózott béremből rakosgattam össze, nem engedhetem meg magamnak, hogy egyszer csak “elszálljon”. Vannak rossz emlékeim sajnos, igaz nem pénztárakkal kapcsolatban. De azért ezek beégtek az ember tudatába……

  Most akartam elhagyni Önöket, de az Őrangyal miatt maradok. Hasznosnak találom és köszönöm.

  Üdvözlettel: Mami

 • Destephano
  Van valami fejlemény a kiszámolós biztosításról? Nagyon várom.
 • Petya
  Üdvözlet!Érdeklődnék, hogy van-e valami fejlemény a kiszàmoló féle egészségbiztosítàssal?
  Minden jót
  Petya
 • kroniq
  En is varom a kiszamolos egeszsegbiztositasi fejlemenyeket, mert nagyon kellene!
  Udv
 • Alfa
  Letöltöttem a tájékoztatót, megnéztem a leírásokat, hát ránézésre ez a szokásos olcsó parasztvakító biztosítás.
  Olyan tételekkel, amik ritkán fordulnak elő (lombikprogram), meg itt-ott pár kis apró kikötéssel, amit nem olvas el a jónép aztán koppan majd, amikor igényelné a kifizetést és közlik vele hogy nem jár, vagy nem annyi.
  Az egészség és balesetbiztosítás rész korrektnek tűnik és még jó is lehetne, csak ne lennének ott az elkeserítő kommentek és a 2.9-es értékelés az Advance Medicalról.

  Az egyéb szolgáltatások full kamu, legyek egy évig munkanélküli és utána segítenek?
  Mivan?
  Ki az a hülye aki ezt megvárja?
  Szánalmas ahogy az IZYS védi itt a mundért, ahogy a reklám is szánalmas, lényeges információkat hallgatnak el és gusztustalan módon ráterhelik a költséget az ÖSSZES “ügyfelükre” .
  Ez a módszer simán megérne egy felügyeleti vizsgálatatot.

 • Kiszamolo
  Alfa, olcsó is legyen és legyen benne minden? Legyen benne egy havi háromezer forintos munkanélküli biztosítás (ami szintén csak hat hónap után fizet és azt is csak akkor, ha kirúgtak és nem te mondtál fel), egy havi 3.000 forintos egészségbiztosítás és minden más, de lehetőleg ingyé’ adják?

  Kell egy kompromisszum az ár és a szolgáltatás között.

  Ha neked kevés, kötsz még hozzá biztosításokat.

  Ha szerinted nem ér ennyit, lemondod egy nyilatkozattal, aztán készen van.

 • Alfa

  Hogyne, tudom, de :
  ” lemondod egy nyilatkozattal, aztán készen van.”
  Francnak kellett a megkérdezésem nélkül felrakni…
  Ez bunkóság, innentől IZYS az első adandó alkalommal kuka, ha találok legalább azonos szintű alternatívát.
  Inkorrekt társaság.
 • Alfa
  Ja, és az MKB-nal kb ugyanez (a kamu 1 éves munkanélküliség után adott szolgáltatás nélkül) 83 ft/hó.
 • Kiszamolo
  Persze alfa, ugyanaz. Az egyik nem fizet, csak CT meg Mr-t, a másik pedig vagy 12 dologra, de tökre ugyanaz.

  Szerintem engedd el.

  Ha nem tetszik, le mondod. Ha az Izys nem tetszik, elmész egy másikhoz aztán kész.

 • Bela B.
  Szia Kiszámoló!

  Ismertem az oldalad, de úgy találtam rá erre fórumra, hogy a pénztári számlámra belépve észrevettem a 395 forintos terheléseket.

  Arról nincs véleményem, hogy jó-e jó ár/érték arányban a biztosítás, nem is nagyon érdekel. Szerintem sem védhető, hogy automatikusan aktiválják minden ügyfélnél a biztosítást. Képzeld el azt a helyzetet, hogy egyik hónapról a másikra mondjuk az összes számlavezető bankod, közműszolgáltatód, nyugdíjpénztárad kirukkol egy ugyanilyen jó ajánlattal, mindenhol csak egy havidíj esik le, mindenhol csak egy nyilatkozatot kell tenned, hogy lemondjad.

  Kedvelem az IZYS-t, mert közel van az irodájuk, eddig rugalmasan intézték a dolgokat, amit telefonban mondtak, teljesült. Viszont minden évben ott motoszkál a fejemben, hogy nem kellene-e egy nagyobb pénztárra váltanom, és ha lenne még néhány őrangyalos húzásuk, jövőre tuti lépnék.

 • Kiszamolo
  Béla, nem tisztem védeni az Izys-t, ha nem kommunikálták rendesen a bevezetést, az gáz. Persze a legtöbb ember ha postai levelet kap, azt sem olvassa el, aztán felháborodik, hogy neki senki nem szólt. De nem tudom, itt hogy volt.

  Azt tudom, hogy ilyen szolgáltatást csak úgy lehet bevezetni, ha mindenki megkapja, mert egyébként csak az kérné, aki kellően beteg hozzá.

  A vita csak azon ment, hogy a Patika 83 forintos szolgáltatása, ami csak MR és CT, egyenlő-e az Izys 12 pontos termékével, mert nagyon nem. Ettől még persze lehet drága, vagy szükségtelen, de ne az egy szem borsót az egy szem görögdinnyével hasonlítsuk össze, melyik az olcsóbb.

 • attila
  mégegyszer leírom h számomra teljesen érthetelen a felháborodás. okt.30-án küldtek emailt hogy bevezetik, az emailes linkre kattintva előjönnek a részletek az oldalon, ott lemegy valaki az oldal aljára a megszüntetésre, ír egy emailt 1 perc alatt és már meg is szűnt és nov10-ig az első díjat is visszafizették…..
  mi ebben a gusztustalan ?