K&H hitelkártya változás

Megváltozott a K&H hitelkártyáinak feltételei. Legfontosabb változás, hogy már nem kártyánként van limitálva a havi maximum visszatérítés, hanem számlánként, (vagyis a társkártyásoknak kisebb a felső limit), illetve kategóriánként eltérő lett a visszatérítés százaléka. Bővebb infó erre.

A változás csak az új szerződésekre vonatkozik.

Köszönjük Balázsnak a hírt.

Share

85 hozzászólás

 • kridli
  és simán felmondják, vagy van valami lehetőség kérni az új fajtát?
 • Névtelen
  @Amália Nagymama
  Hát ez érdekes infó. Engem már 2szer megszóltak telefonon, igaz,h erős túltöltés is volt.
  Az auchanban csekkérés is igen érdekes, kipróbálom… 🙂 (esélyes, h telefonon hívják az oney-t és postán küldenek csekket)
 • Norbi

  Normál levélben jött vagy ajánlottban?

  Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a kártyadíjjal. November elején kellene vonniuk az enyémet, és ha már tudják, hogy január 31-gyel megválunk egymástól, akkor akár az is lehetne, hogy csak 3 hónapnyi kártyadíjat terhelnek.

 • hapcibeno
  Úgy látom a kondíciós listában, náluk nincs csekkes visszafizetési lehetőség 🙁 (Így lánctagnak nem jó.)
 • zol37
  @Norbi
  Ajánlott levélben jött. Megújult kondíciókkal tovább lehet vinni, nem kell új hitelbírálat. Illetve, mivel nekünk különböző típusú a fő és társkártya az egyiket cserélni kell(ene).
 • Amália Nagymama
  @Névtelen: nem a túltöltés, a merítés és keret visszatöltése van rendben, túltöltést nem kérdeztem meg. Az tényleg szokatlan gyakorlat volna, ha az áruházban adnának csekket, de ugye nyomtatni ott is lehet elméletben, kaptam már más szolgáltatótól korábban helyben nyomtatott csekket.
 • szocske
  , nekünk a céges számla még a k&hnál van a közelmúltbeli kedvezőtlen módosítások ellenére is, nemrég valamiért be kellett mennem, megkérdezte az ügyintéző, hogy nincs ismerősöm (akár cég akár magánszemély) akinek ajánlanám őket, mert van vmi toborzó akció.
  Lefagyott a válaszomon, hogy inkább mi fogunk elbúcsúzni ha lesz végre időm elintézni 😀
 • gaborr
  a következő kifizetés előtt jelentik be a következő időszakra vonatkozó kamatot. 2023/j esetében ez 2019.09.28. A kamatbázis az 2018 egész éves ksh infláció lesz, amely nem tudjuk még mennyi lesz. Viszont jövő szeptemberig biztosan 3.8% kamatot fog fizetni. Amúgy érdekességként a pmáp 2022/i az 4.4%-ot, a pmáp 2021/i nov22-től meg 5.65%-ot fizet okt 20-tól. utóbbi kettő ugye nem vásárolható már, hacsak nincs prémium banki kontaktod aki esetleg tud eladót másodpiacon.
 • Grand
  szocske: mire valtanal cegesben K&H helyett?
 • szocske
  , konkrétan a CIBtől kaptunk a mi cégünk számára valamivel kedvezőbb ajánlatot.
  Nem lenne jelentősen olcsóbb, csak egy hajszállal, ezért nem is szaladtunk intézni, de a KH nem szimpatikus mostanában az erőből végrehajtott megoldásaival. Egy magánszemélynek is durva azt mondani, ha nem szerződsz át megszűnik a számlád, de egy cégnek különösen gusztustalan.
  Más bankok azért sokkal inkább meghagyták a régi csomagokat a régi ügyfeleknek.
  Szóval személyes indokból is tervezek menni, nem kizárólag anyagi okokból.
 • Géza
  meg is jött a korábbi kártyáról a felmondó levél. Szóval a régi ügyfeleket is igyekeznek átszerződtetni az új kondíciójú kártyákra.
 • balazs
  en mar mult heten megkaptam…uh majd kell keresnem uj hitelkartyat… ajanlasok?
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisparos
  : Evidens a BB UPC. Az MKB Energia Plusz kártya 10%-ot térít vissza az állami villany- és gázszámlából.
 • balazs
  Kálmán igen a bb upc az van…kh-s helyere kell egy masik…mindjart ranezek az ajanlottra…meg amit neztem a cib optimum.
 • Tamás
  Nálam is “megjött”, jan 31-s felmondással.
  Ha jól értem, akkor még addig jár a visszatérítéses móka, és utána off.
  Hát akkor ez ennyi vót, köszönjük az eddigieket is kedves kh.
 • snasim
  Az mkb kártya elég drága. Vajon lehet vele postai csekket is fizetni?
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : hát éppen átszerződhetsz az új konstrukcióra, de az már valószínűleg nem éri meg.
 • Ariadne
  A 2018. okt. 4-ig kötött hitelkártya szerződéseket most fel is mondja a K&H 2019. jan. 31-vel. Az összes opció rosszabb, mint eddig, már a visszatérítésért sem éri meg (vagy keveseknek).
  – Visa Classic 1900 Ft kártyadíj, max. évi 12.000 visszatérítés, 1% élelmiszernél
  – MC 5900 éves díj, max 48.000/év, 3% ruha és szórakozás, 1% élelmiszer és üzemanyag
  – World MC 13.900 éves díj, max 60.000/év, 5% utazás, 1% üzemanyag, 5% minden más kategória külföldi vásárlásra
 • Norbi
  Visára lenne érdemes váltani, mert alacsony az éves díja, Worldre lenne érdemes váltani, mert lehet, hogy ad majd visszatérítést transferwise feltöltésre, vagy maradni a sima mastercardnál, mert az be van regisztrálva pontgyűjtő programba, és az eddig gyűjtött pontokat nem lenne rossz megtartani (csak ez a program is változik, és nem biztos, hogy be lehet váltani olyan kedvezményekre a pontokat, aminek van értelme is).

  Mondjuk ha a másik hitelkártyám keretösszegét meg lehetne emelni annyival, mint ami a K&H-nál van, az lenne a legjobb, de szerintem ez esélytelen.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : ha nem a jelenlegi utódjára akarsz váltani (hanem pl. eddig sima volt és Worldöt akarsz), akkor új hitelbírálat kell. Én ezért fogom valószínűleg otthagyni őket.
 • Norbi

  Szeptemberben kértem keretemelést a mostanira (ez is új hitelbírálattal ment), épp mielőtt előjöttek az ötlettel, hogy megszüntetik a konstrukciót. Hát, nem mondom, hogy sok kedvem lenne újra eljátszani. Első alkalommal azt mondták, hogy jöjjek vissza másfél óra múlva, vagy beírnak a jövő hétre időpontra. Másodjára adatbekérés, papírozás, pár nap múlva meg mehettem aláírni az magasabb hitelkeretről szóló szerződést. Ez az OTP-nél például elsőre végigment volna, nem kell miatta háromszor meglátogatni őket személyesen.

  Szóval ez tényleg szívás, de ha tuti ki tudnám használni a havi 5 ezres visszatérítést, akkor bevállalnám.

  Amúgy meg szerintem mindenképpen kell ügyet intézni személyesen, mert azt nem részletezik, hogyan fizetik ki a kártyadíjból visszajáró összeget. Lehet, hogy kiutalnák postán lakcímre?

 • Névtelen
  CIB optimum hitelkartyaja van valakinek? mintha normalis lenne…
  -2800 eves dij/ 1400 elso ev.
  -12500 negyedeves visszaterites 1%
  – +2% jóváírás a választott kategóriában történő forint vásárlások után
  – csekkes befizetes 336 ft /alkalom
  – Hitelkártyaszámla vezetési díja 250 Ft
 • Péterboy
  A K&H felhívja ügyfeleit,hogy vàltoznak a visszatérítések. Lehet ingyen befizetni bankba pénzt hitelkàrtyàra. Ha utal valaki az nem ingyenes. Egyértelmű,hogy befizetek ingyen. Sajnos nemrég ismertem meg a K&H-t,ha ezt tudom,nem igénylek Rafisat ami élelmiszerre ad 1%-ot,csop beszedésre 1%. Nincs éves díj,de ha egy évben 20x befizetek az 20 x 300 Ft,tehàt minimum akkor éri meg a Rafi,ha minimum havi 10.000 a csop.besz és 60.000 élelmiszer=de kérdés,megéri-e a tiszta haszonért jàtszani(400 Ft)? Azért ne feledjük van olyan bank,aki utólag felszàmol fioklàtogatàsért 1000 Ft/alk.ha megszűnteted a szàmlàt. A K&H-nak a 2% ràfozetés lehetett. De az ügyintézők adjàk el a bankot Nekünk fogyasztóknak. A Csepeli K&H-ba gyors az ügyintézés,a Bikàs Parkinàl lassú,A Margit Hídiban meg VIP a kiszolgàlàs,kàvé,privàt ügyfél àpolàs- egy hónapos ügyfélnél is. Az Oney meg sztem remek,ha àruhitelről van szó.
 • Animé
  A csepeliben brutális lassú az ügyintézés ,és mindenbe belekötnek.Egy női ügyintéző (X.Istvánné)van aki nagyon kedves, es az ügyfél érdekeit is kèpviseli.
  Eddig amikor komolyabb ügyet kellett intéznem, a csepelit messzire elkerültem.
  A fiatal hitelügyintézők közt van pár igen beképzelt,magas lovon ülő.
  Es bmelyikben ha vki nagyon rá akar beszélni vmire,azon 100x el kell gondolkodni, mert ő a bank étdekeit képviseli,nem a lakosságét.
  A fiatal ügyintézők ebben is agresszívabbak,gondolom avanzsálni óhajtanak sok jól megkötött szerződéssel.Én egyszer majdnem bedőltem ,és nagyon megjártam volna./Ferenc körúti bankfiók ,X.Angéla/!

  Helyette a Ferenc krt-i es Obudai k&h -kat választottam .

 • Animé18
  A csepeliben brutális lassú az ügyintézés ,és mindenbe belekötnek.Egy női ügyintéző (X.Istvánné)van aki nagyon kedves, es az ügyfél érdekeit is kèpviseli.
  Eddig amikor komolyabb ügyet kellett intéznem, a csepelit messzire elkerültem.
  A fiatal hitelügyintézők közt van pár igen beképzelt,magas lovon ülő.
  Es bmelyikben ha vki nagyon rá akar beszélni vmire,azon 100x el kell gondolkodni, mert ő a bank étdekeit képviseli,nem a lakosságét.
  A fiatal ügyintézők ebben is agresszívabbak,gondolom avanzsálni óhajtanak sok jól megkötött szerződéssel.Én egyszer majdnem bedőltem ,és nagyon megjártam volna./Ferenc körúti bankfiók ,X.Angéla/!

  Helyette a Ferenc krt-i es Obudai k&h -kat választottam .

 • Bandi
  Valaki meg tudná erősíteni (vagy cáfolni), hogy a sok éve meglevő K&H hitelkártyára van visszatérítés a Webkincstárban?
 • Norbi

  A régi K&H Mastercard biztosan ad visszatérítést webkincstárra, a Visa kártyák is adnak szerintem, a K&H World Mastercard pedig nem ad. Az elsővel van tapasztalatom, a többit pedig a hirdetmény alapján gondolom.

 • kapasz
  Van.
 • Simon Templar
  A sok éve meglévőre jár, ah az nem World. Azonban elviekben 2019. január 31. után már az új kondíciók lesznek érvényben, újra kell szerződni,és ott már nem fog járni. Ez a rossz hír. Ellenben az meg jó, hogy webkincstárból 2019. január 1. után ingyenes lesz a kiutalás: Jövőre természetes személyek kincstárnál vezetett és állampapír-forgalmazás érdekében igénybe vett ügyfélszámlája és más számlavezetőnél vezetett fizetési számlája között lebonyolított fizetési művelet után sem kell majd pénzügyi tranzakciós illetéket fizetni.
 • Bandi
  @kapasz
  Köszönöm mindenkinek a választ!
  25-e után tudom kipróbálni, mert ebben a hónapban már elfogyott a keret.
 • balazs
  sziasztok!

  ezek után, ki milyen kártyát választ?
  bb van, de e helyet szeretnék egy másikat!

 • Matetoth
  Nekem is az allamkincstar miatt kene uj kartya. Sajnos kb vegigneztem az osszeset, penzugyi szolgaltatok 90%nal letiltva, egyedul a cetelemet neztem, de attol kicsit tartok, mert nincs bo lere eresztve a kommunikacio a visszateritesrol…

  Valakinek jobb otlet?

 • Gergő
  Én a CIB optimumon gondolkozom, nem találtam államkincstári tiltást benne. De erősítse meg valaki, lehet, hogy én voltam figyelmetlen.
 • FifiTheReal

  Én is a Cetelem Klubkártyát néztem a K&H helyére.

  A hirdetmény szerint éves kártyadíj 1. évben 2.990,-Ft, utána 2.500,-Ft. Van valami  760,-Ft-os elektronikus kedvezmény, de ez nem derült ki mikor jár. Az 1%-os visszatérítéshez 200,-Ft/hó SMS szolgáltatást kell megrendelni. Van 260,-Ft havi számlavezetési díj. Ezek alapján a havi díj max. 710,-Ft.
  cetelem.hu/sites/default/files/documents/cetelem-hitelkartya-hirdetmeny-20180901.pdf

  A kedvezmény a hitelkeret mértékéig végrehajtott POS vásárlási tranzakció után jár, mely max 1 millió Ft lehet, azaz max 10eFt havi kedvezmény érhető el. Ez alapján wcsekk kizárva, postára kell menni.
  cetelem.hu/sites/default/files/documents/cetelem-klubkartya-hirdetmeny-20160321.pdf

  Ami még bonyolítja a dolgot: az elszámolási időszakokkal történő variálás:
  cetelem.hu/doc/hitelkartya_elszamolasi_idoszak_2018.pdf

 • FifiTheReal
  Fentiek alapján én úgy gondolom, hogy ez a Cetelem Klubkártya alkalmas arra, hogy másik hitelkártya tartozását postán csekkel kifizessem.

  Jól gondolom vagy átsiklottam valami felett?