Lakáshitel-törlesztés önsegélyező pénztárból

Bálint hívta fel a figyelmemet, hogy levelet kapott az önsegélyező pénztárától, miszerint jövőre az önsegélyező pénztárból is lehet törleszteni a lakáshitelt, a minimálbér 15%-áig, ez havi 17.250 Ft, vagyis évi 207 ezer forint.

Az így törlesztett összegre is igénybeveheted a 20% adójóváírást, vagyis ennyivel kevesebb a havi kiadásod. (Mínusz persze a pénztár költsége a befizetésekre.)

A mókás az lesz, ha majd a maximum 3%-os támogatott hitelre is igénybe veheted majd ezt a támogatást, valószínűleg kevesebbet fogsz visszafizetni az adójóváírás miatt, mint amennyit felvettél.

Ez a törlesztési lehetőség nem érinti a cafeteriában igényelhető hiteltörlesztést, viszont a hathavi várakozási idő erre is vonatkozik, vagyis ha még idén befizetsz, júniustól veheted fel a pénzt erre a célra.

Részletek itt.

 

Share

196 hozzászólás

 • szro
  az MKB-s honlapon olvastam már a szabályzatot, meg emailt írtam nekik még korábban. Az emailre a válaszuk kimerült a honlapon található szöveg beollózásával. 🙁
  Majd elfelejtettem, személyesen is voltam egy bankfiókban egyik megyeszékhelyen, az ügyintézőnek kevesebb infója volt mint nekem. 🙁
  Végül újrahívtam őket, és kb. ugyanazt a választ kaptam, mint Te. Viszont nem kaptam vagy nemleges választ kaptam arra (már nem emlékszem), hogy fél évre visszamenőleg is visszautalják a pénzt a 180 nap után.
  Másik problémám a hitelszerződés hiteles másolata volt. Ezt sem tudták megmondani pontosan, hogy mit gondolnak ez alatt, de azt tisztáztuk, hogy nem közjegyző előtt kell hitelesíttetni.

  Kicsit sok a bizonytalanság az MKB kapcsán. Így most erősen gondolkodom, hogy nyitok egy másik számlát kifejezetten erre a szolgáltatásra (talán az IZYS-nél).

 • kridli
  a szerződés másolatára nekem azt mondták, hogy ha beviszem az eredetit, és ők másolják le, azt elfogadják.
  Azt, hogy visszamenőleg megadják-e 180 napra, azt én nem is kérdeztem. Igazából nekem már van náluk számlám, és egészségpénztárként is rengeteg pénzt átfolyattam rajtuk, ez csak egy plusz lenne, úgyhogy én magamnak semmiképpen sem nyitok másikat.
  Feleségemnek viszont célszerű lenne nyitni egyet valahol (neki nincs, az enyémen ment a család minden ilyen költése), ott még gondolkodom mi legyen, szerintem megvárom az OTP-s részleteket, szívesebben tartanám olyan pénztárban, ami mögött “nagyobb név” van. Mivel a tervek szerint majd gyerekes kifizetések is lennének, ezért lenne olyan idő, amikor nagy összeg parkolna rajta.
 • Bicajos Lacika
  Az Allianznál csak a hitelintézet számlájára utalnak, ez viszont nem magyar zöld banknál előtörlesztésnek számít. Szerintetek ez normális!!
 • kridli
  Na kicsit körbejártam a témát, számoltam, beszámolókat nézegettem stb. Pannoniába, Izys-be és Tempo-ba különböző okokból én nem raknék nagy mennyiségű pénzt, gondolok itt a gyerek körüli dolgokra, ami miatt tényleg nagy összeg csücsülhet a számlán. (konkrétumot inkább nem írok, mert az egyikről olyanokat kéne írnom, ami miatt még a végén beperelnének rágalmazásért)
  Életútból nem tudnék annyit kivenni, mint a többiből, mert gyed kiegészítésre keveset fizetnek. Allianzból meg azért, mert szülésre nem fizet egy fillért sem.
  Maradnak a “nagy nevek”: MKB, OTP. Mivel nálunk már van gy MKB, és a kettőnk pénztárát máshol szeretném hogy legyen, úgy néz ki ez eldőlt, pedig az OTP sem ideális.
 • szro
  nem kérem, hogy nyilvánosan, de légy szíves írd meg privátban (kiszamolo@freemail.hu) az utolsó bejegyzésedben mire gondolsz. Nagyban segítenél a választásomban.

  Köszönöm előre is.

 • viktor
  @kiszamolo
  Tudja valaki véletlenül, hogy a Tempo önsegélyező pénztár mennyire biztonságos?
  Mekkora vagyont kezelnek összességében? Lehet ott úgy pénzt hagyni, hogy aztán nyugodtan aludjon az ember? 🙂
 • FifiTheReal
  Engem is érdekelnének a konkrétumok. Ha privátba írnál, azt megköszönném és adok itt e-mail címet.

  3 hónapja Izys-nél vagyok tag, de csak a lakáshitel törlesztés-re kihegyezett összeget fizetem oda jelenleg. Év végén majd egy nagyobb pénztárba (Allianz, OTP, MKB, amiket Te is néztél) is tervezek be/átlépni, ahova ennél több pénzt szándékozom befizetni.

 • Db
  Kicsit játszottam a számokkal és arra jutottam, hogy nem feltétlen jobb az OTP EP, mint az Életút ÖEP. A kiinduló számok, asszonyka 322e-t keresett (bruttó), ez az alapja az egész számításnak, a kivett lóvét pedig ebben a sorrendben kell nézni: szülési támogatás (egyszeri), csed és gyed (hónap * különbözet (otp) vagy 40% (életút)):
  – OTP: 250 + 5.5 * (322*0.665 – 322*0.7*0.85) + 18.5 * (322*0.665 – 222*0.7*0.75) ~ 2179e
  – Életút: 900 + 5.5 * (322*0.7*0.85 * 0.4) + 18.5 * (222*0.7*0.75 * 0.4) ~ 2184e
  Természetesen ha ennél nagyobb a bruttó, akkor OTP javára valóban billenhet a mérleg, de érdemes figyelembe venni, hogy ekkora összeg kivételéhez már 2.5, de inkább 3 teljes év befizetése szükséges úgy, hogy az adó visszaigénylés is ki van maxolva.
  Végül egy utolsó adalék, Életútnál kisebbek a költségek és a hozamai is jobbak voltak (igaz, utóbbi nem garancia semmire)..
  Röviden. 🙂
 • Db
  Egyébként nagyjából én is átnéztem már a piacot és azt kell, hogy mondjam, szinte mindegyik alkalmazkodott. Egyedül az Új pillér lóg még ki a sorból, náluk a mai napig nem találtam olyan infót, ami az önsegélyező pénztárra utalna.
  A többi már vagy bevezette, összeolvadt, átalakult, a lényeg, hogy szinte mindegyiknél elérhető az egészségpénztári és önsegélyezős szolgáltatások.
  Ami a költségeket illeti, nálam ez a sorrend alakult ki (750e befizetés mellett):
  Generali EP, Új pillér EP, Életút ÖEP, Vasutas ÖEP, Pannónia ÖEP, Tempo EP, Mkb EP, Allianz EP (igaz, itt kimaradt a családalapítás támogatása, WTF?!?!), Otp EP, Prémium EP, Izys ÖP.

  Persze ez a költségoptimalizálás csak egy szempont, sok minden mást is figyelembe kell venni, taglétszámtól kezdve a számlák kifizetésig, de ezt már mindenki maga döntse el..

 • kridli
  elküldtem.

  Én a mi esetünkre kiszámoltam több pénztárra, és ha 2018ig minden évben befizetem a maxot, az életútnál nem tudnám 2018 végéig kivenni az egészet. A többinél igen, bár van ahol lakáshiteles kifizetést is igénybe kellene hozzá venni, de az életútnál nincs lakáshiteles kifizetés, így azzal se lehet javítani. Nálunk nagyobb a feleségem bruttója, ezért nekem máshogy jönnek ki a számok mint neked, meg nyilván számít mikori szüléssel számol az ember. Én a mi terveinkre számoltam ki, hogy nekünk az életút nem igazán jó. Amúgy a költségekben a legjobb lenne az összes közül.
  A Generaliról egyébként hol olvastad, hogy ők is felveszik ezeket? Én nem találtam a honlapjukon nyomát.

 • kridli
  Ja egyébként az MKB-nál annyi fejlemény van, hogy korábban azt mondták le kell szerződniük a bankokkal a lakáshiteles kifizetéshez. Azóta módosítottak, csak akkor kell szolgáltatói szerződést kötniük, ha banki gyűjtőszámlára kell utalniuk a pénzt.
  Tehát a legtipikusabb esetben, amikor a bank köttet egy folyószámlát a hitel mellé, és onnan vonja a hiteltörlesztőt (és ez le van írva a szerződésben), akkor nem kell szolgáltatói szerződés az MKB-nál, lehet menni beadni az igénylést.
  Én már beadtam, még nem kaptam visszajelzést.
 • Db
  Szerintem már itt is írtuk és mzsombor -nak a táblázatában is benne volt, az Életútnál van lakáshiteles kifizetés. Lásd itt, F2-es:
  eletut.hu/download.php?file=penztarak/onsegelyezo/download/s-szolgigeny.pdf

  Generali-nál ugyan nem írták le konkrétan, hogy mit vesznek fel, milyen szolgáltatásokkal fognak bővíteni, de azért a névváltozás és a szolgáltatási szabályzat módosítás tervezete erre utal:
  ep.generalipenztar.hu/kuldottkozgyules-2016-03-30/

  De hogy egy picit az Életút ellen is beszéljek, nem lehet befizetni hozzájuk se csekkel, se bankkártyával és még csop.beszedés sincs. E három befizetési mód legalább egyike megtalálható az összes többi pénztárnál, egyedül itt van “lekorlátozva”. Ez meg ugye egy elég nagy hátrány azoknak, akik okosan használnák mondjuk a hitelkártyájukat. 😉
  Igaz, erre a problémára is van már egy ötletem, csak egy picit macerás.. 😀

 • kridli
  köszi a generalis infót, szerintem megvárom náluk mi lesz.
  Tényleg van az Életutnál hitel, azt benéztem. Viszont most most átszámoltam, és az nekünk így sem jó, így sem tudnánk kivenni a maxot. De hátha a Generali jó lenne majd.
 • FifiTheReal
  Nekem is lennél oly kedves és elküldenéd a “nem publikus” konkrétumaid? A cím: fifithereal(kukac)gmail(pont)com. Előre is köszönöm!
 • szro
  köszönöm szépen.
 • FifiTheReal
  Itt is köszönöm az e-mailben küldötteket!
 • Fhunter
  Kicsit lemaradtam a sok kezdeti bizonytalanság között, úgyhogy segítséget kérnék, hátha valaki már ezt is körbejárta: Lehetséges, hogy a maximális keretet több ugyanarra a névre, de másik ÖP-nél nyitott számláról törtenő fizetéssel többszörözzük?
 • kridli
  Nekem ma jött meg az első hiteles utalás az MKB-tól. Viszonylag simán ment. Le kellett adnom a hitelszerződés másolatot, utolsó három hónapnyi törlesztő igazolásra elfogadták a bankszámlakivonatokat, amiről a bank beszedi a részleteket, nem kellett külön igazolást kérnem. Arra kell figyelni, hogy először nekem visszadobták, mert az MKB bankfiók rosszul hitelesítette a másolatokat, és mehettem megint leadni. Kell rá “eredetivel megegyező” pecsét, dátum, és az ügyintéző aláírása. Minden oldalra!
 • Janos82
  :

  Nem.

  Azert nem, mert az adovisszaigenyles van maximalizalva. Igy hiaba nyitsz 2 onsegelyezot, a maximum befizetest nem tudod megnovelni.

 • kridli
  attól függ mire gondol. Ha a hitelre felhasználható összeg megtöbbszörözésére gondol, akkor a válasz az hogy lehet. Azt nem tudom, hogy ez szabályos-e, de a különböző önsegélyezők nem fognak arról tudni, hogy már másik pénztárnál is veszel ilyet igénybe.
 • Géza
  nem egészen stimmel, amit kérdésére válaszoltál.

  Egyrészt maximalizálva van az össz adó-visszatérítés. Ezt valóban nem lehet többszörözni. De ezen belül maximálva van az az összeg, amit havonta a pénztár kifizethet lakás törlesztés címén. Ez bőven alatta van az össz adó visszatérítés maximumának, tehát ezt érdemes, és lehet lehet többszörözni.

  Ezt eléggé körüljártam. Egy pénztár egy ügyfélnek akkor sem fizet többszörös pénzt, ha több hitelszerződése van. Több pénztárral viszont többszörözheted a pénzt. Kicsit zavaros a szabályozás, valószínüleg az sem bukna ki, ha a ugyan azt a törlesztést fizettetnéd ki több pénztárból, de azt én nem csinálnám. De hogy a 2 hitelemhez 2 pénztárból vegyek ki pénzt, azt tervezem, szerintem nem tiltja semmi. Vagy ha egy nagyobb összegű hiteled van, szerintem az is OK.

 • Fhunter
  Köszönöm a válaszokat, lehet félreérthető voltam. Ha tag vagyok egy önsegélyezőben, akkor ők 16650 Ft maximum havi összeget utalnak a hitelem törlesztőjére. Ha a havi törlesztőm mondjuk 40000 Ft, akkor egy másik pénztárba belépve onnan is utalnak a befizetésből 16650 Ft-ot. Ez simán lehetséges úgy, hogy a maximális szja visszatérítés alatt maradjak. A párhuzamos tagság jogszabályilag lehetséges, most is két EP-m van, az adóbevallásban összadom a kettőbe fizetett összeget.
 • kridli
  Közben a Generalinál is megvolt a közgyűlés, és felvették az önsegélyező szolgáltatásokat. Gyerek témával kapcsolatban korrekt (mondjuk a szülésre itt is kevesebbet adnak, 500ezret, de a nagy nevek közül még mindig ez a legnagyobb), viszont a lakáshiteles kicsit problémásnak tűnik. Náluk nagyon úgy tűnik, mintha tényleg csak a hitelszámlára közvetlenül akarnának utalni. Kérnek az igénylésnél ilyet: “A bank nyilatkozata a törlesztés pénztár általi megfizetéséhez való hozzájárulásról, vagy a Pénztár és a Bank közötti megállapodás.”
  Persze lehet, hogy ezt kipuhítják, mint az MKB, de jelenleg hiteles fronton ez nem tűnik túl jónak.
  Ettől függetlenül nálam azt hiszem a Generali nyert családon belüli második pénztárnak. Az sokat nyom a latba, hogy max befizetésnél messze itt a legkisebb a költség, ráadásul nem is egy noname kis pénztár. Köszi hogy felhívtad rá a figyelmemet korábban.
 • Hirth Heni
  Sziasztok ! Nálam is megtörtént az első utalás az MKB-tól FHB-nak. Igaz valami hiba csúszott be, mert elsőre nem tudták elutalni, számlaszám egyeztetés miatt hívtak, persze napközben, pénteken. Mondtam, hogy sajnálom, de éppen nincsenek nálam a banki papírjaim, viszont náluk ott a hitel szerződés másolata, nézzék meg azon. Ma jött az email, hogy tegnap sikeresen elutalták “kézi utalással”. Hogy ez vajon mit jelenthet nem tudom, lényeg ,hogy sikerült. A baj most csak a 180 nappal lesz, mert ez az utalás az adójóváírásból ment. Arra még nem kaptam választ, hogy a tavaly ugye egészségpénztárba fizetett összegen is ketyeg a 180 nap, vagy csak az idei nyitó egyenleget/ vagy befizetéseket figyelik. Így majd mindig hó végén figyelhetem az egyenleget, hogy mikor mennyivel változik….
 • kridli
  nekem egyszer a telefonos ügyfélszolgálat megmondta, hogy mennyi a 180 napos egyenlegem, és azalapján a tavalyiakat is figyelembeveszik, nem csak idéntől számolják. Sőt, a lekötés is beleszámít, tehát ha mondjuk 0 a költhető egyenleged, de van 180 napnál régebbi pénzed lekötve, akkor ha ma befizetsz, akkor holnap már költheted.
 • sz.krisz
  Ez praktikus módosítás, viszont innentől külön önsegélyező pénztárba nem érdemes belépni (mnb.hu).

  “Egy 2016-tól hatályos törvénymódosítás révén a már működő önkéntes pénztári típusok mellett ezentúl egy pénztáron belül – ha annak alapszabályában szerepel – egyszerre is elérhetővé válhatnak az egészség- és önsegélyező szolgáltatások. Egy meglévő egészségpénztár például önsegélyező szolgáltatások felvételével vagy egy önsegélyező pénztárral való egyesüléssel bővítheti tevékenysége körét.

  A létrejövő új egészség- és önsegélyező pénztárak így egyszerre szervezhetnek és finanszírozhatnak az egészség védelmét szolgáló programokat, vásárolhatnak egészségügyi szolgáltatásokat, szociális probléma esetén adhatnak kiegészítő ellátást, s támogathatják gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök árát is. Az önsegélyező pénztárak hozzájárulhatnak a forint alapú lakáshitelek törlesztéséhez is.”

 • Gábor
  Megvolt a Medicina közgyűlése. Nem vették fel a hitel támogatást a szolgáltatási listára.
  Kereshetek másikat 🙁
 • szro
  MKB-soknak július 1-től bejön egy kis csavar a témához (szombaton jött emailben)

  “Változik a lakáscélú jelzáloghitel kifizetésének szabálya
  Ezúton tájékoztatjuk, hogy változik a lakáscélú jelzáloghitelre vonatkozóan az Önkéntes Pénztárakra vonatkozó 1993.évi XCVI. törvény 50/B. § (1) bekezdésének j) pontjában megfogalmazott rendelkezés. Ezek szerint 2016. július 1-jétől a „Lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének támogatása” – önsegélyező pénztári szolgáltatásnál a Pénztár vagy a pénztártag hitelt nyújtó pénzintézetnél vezetett saját hitelszámlájára, vagy a pénztártag lakossági folyószámlájára utalhatja a hitel összegét.
  A lakossági folyószámlára utalás feltétele, hogy a pénztártag által adott hónapban már teljesített havi hiteltörlesztéséről érkezzen be a pénztárba egy befizetést igazoló dokumentum, amely lehet vagy a folyószámla kivonat másolata,
  folyt. köv.

 • szro
  folyt.:
  melyen a törlesztő részlet megjelölésre került.

  A jelzálogcélú hiteltámogatás igénybevételekor fontos, hogy a fentiekben ismertetett bizonylat a pénztártag (igénylő) által eredetben aláírásra kerüljön, valamint készítési dátummal ellátottan papír alapon érkezzen be folyó hónap 20-ig pénztárunkhoz, csak ebben az esetben tudjuk biztosítani az adott hónapra vonatkozóan az elszámolást. A kifizetésről részletes leírást az Önsegélyező szolgáltatások / Lakáscélú jelzáloghitel támogatása menüpontban találnak.

  folyt. köv.

 • szro
  folyt. (utolsó):

  Amennyiben már folyósítunk Önnek lakáscélú jelzáloghitelt, úgy kérjük, ellenőrizze milyen bankszámlaszámra kérte, illetve kapja a támogatási összeget. Amennyiben lakossági folyószámlára és nem hitelszámlára történtek a kifizetések, akkor a továbbiakban – július hónaptól – a fentiek alapján már csak a beérkező dokumentumokat követően történhet a havi kifizetés. A megfelelő dokumentumnak pedig időben be kell érkeznie, hogy adott hónapra vonatkozóan teljesíteni tudjunk.”

  Kissé bosszantó ez a módosítás…

 • sz.krisz
  Sikerült jót találnod? A közgyűlés jegyzőkönyve fent van valahol? (A Gránit bankos számla miatt amúgy is problémás a Medicina)
 • FifiTheReal
  Ezek alapján érdemesebb lesz egy évben egyszer megigényelni az MKB pénztártól a havi papír alapú macera miatt …

  A törvény nem írja elő a papír alapú, aláírt igazolást, így szerintem egy elektronikus kivonat e-mailben történő megküldésével is be kellene érnie. Remélem IZYS-nek jó lesz az is.

  A törvény 2016.07.01-től hatályos szövege:
  “lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének támogatása: amelyet a pénztár a hitelintézet által kiadott, a pénztártag által teljesített hiteltörlesztés befizetését
  igazoló dokumentum alapján a pénztártag részére fizethet meg, amennyiben a támogatást a pénztártag igényelte. A pénztár közvetlenül a folyósító hitelintézet részére
  is megfizetheti a támogatást. A lakáscélú jelzáloghitel törlesztésére fordítható támogatás havi összege legfeljebb a tárgyév első napján érvényes havi minimálbér 15
  százalékának megfelelő összeg lehet”

 • kridli
  nekem azt mondta az mkb telefonos ügyfélszolgálata, hogy nem lehet egyben az egészet, havonta papír alapon kell levélben vagy személyesen…
  Azt hiszem nekem ennyi volt, ezt nem veszem többet igénybe.
 • FifiTheReal
  Ezt mi alapján mondta a “kezitcsókolom”? Mire hivatkozott? Valami belső szabályzat alapján? Nem ismerem az MKB-t, de nem tudom elképzelni, hogy legalább utólag negyedévente igazolás alapján ne lehetne megtenni hanem csak havonta.
 • FifiTheReal
  Felhívtam az IZYS-t. Szerencsére nekik nem kell havonta küldözgetni, az igazolást. 12 havonta egyszer kell beküldeni az utolsó 3 hónap bankkivonatát, amelyen látszik a hiteltörlesztés és ehhez elegendő a bank honlapjáról letöltött pdf kivonat, melyet én nyomtatok ki.
 • kridli
  ma küldött újabb e-mail-t erről a témáról az mkb, és végül elfogadják e-mail-ben scannelve is. Így már emészthetőbb a történet.
 • mzsombor
  Bepakoltam az újdonsült, önsegélyezővé is vált egészségpénztárakat a táblázatba, egyelőre csak a befizetésből történő levonásra és a gyerekszületés kapcsán igényelhető szolgáltatásokra fókuszálva:

  docs.google.com/spreadsheets/d/147ziYNyFBQSCUbqNqLVly2eDR-2AM9JQc6t-uySsBQs/edit?usp=sharing

 • mzsombor
  Frissítettem a táblázatot. A Pannónia október 1-gyel beolvadt az MKB-ba. Ami jó hír, hogy az MKB felemelte a szülési támogatást 120 000 Ft-ról 1M Ft-ra, és a temetési segély is fölment 200-ról 300e Ft-ra. Ami rossz hír, hogy a befizetési szabályok nem módosultak, míg a Pannónia az egyik legolcsóbb volt, az MKB csak a középmezőnyben van a befizetésekből való levonás tekintetében.
 • Kiszamolo
  zsombor, nincs kedved erről inkább egy cikket írni?
 • mzsombor
  Túl sokat spammelek hozzászólásokban? 🙂

  A viccet félretéve:
  Szerintem amit érdemes megírni a témában, azt te megírtad. Egyrészt egy újabb cikkben max egy statikus állapotot lehetne “lefényképezni”, a táblázatban meg le tudom követni, hogy épp mi és hol változik.
  Másrészt egy cikkhez rendesebben át kéne néznem újra az összes szolgáltatót, meg a felét felhívni telefonon is, ha valami nem teljesen világos a szolgáltatási szabályzatuk alapján. Az EP funkcióknak is utána kellene nézni. Ez most meghaladná kicsit az erőforrásaimat.

 • Kiszamolo
  zsombor, egy olyan cikk kellene, hogy melyik önsegélyező mire mennyit ad és mennyit von le.

  Persze hogy ez egy egyszeri állapot, de hát az ilyen cikkek már csak erről szólnak.

  Ha 3 percig tartana összeszedni, már rég megcsináltam volna én is. 🙂

 • mzsombor
  Miklós, még meggondolom a dolgot, ha rámszakad valamikor egy fél nap, végigzongorázom! 🙂

  Addig is egy újabb rövid hír: A Generali megemelte október 1-től a befizetésből való levonások mértékét, így sajnos ők is lesüllyedtek a középmezőnybe. Az Életút meg a Vasutas tartják még magukat, de ők meg elég kicsi pénztárak. Táblázatban frissítve a Generalinál a levonásos rész, meg az új alapszabályt is belinkeltem.

 • András
  Változnak az idők. Pár napja még Pannóniás voltam, most pedig már MKB-és vagyok. Szerintem több ilyen beolvadás lesz.
 • kridli
  Generalinál azért a középmezőny kissé túlzás szerintem. A nagyok közül (vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy ahova mernék pénzt rakni) a legolcsóbb, de abszolút mértékben sem sok a lemaradásuk mondjuk az Életúthoz képest.
  Mi ebben a hónapban fogunk oda belépni, szerintem jelenleg
  a legjobb választás költséget, biztonságot, és szolgáltatásokat együtt nézve.
 • kridli
  De amúgy az adóváltozások miatt jövőre úgyis durva átrendeződés lesz szerintem, költségemelések, összeolvadások, és egyéb kifizetési botrányok formájában.
 • rundmc
  mzsombor
  Egy update a táblázathoz.
  Az OTP Egészségpénztárba Simple alkalmazáson keresztül lehet befizetni bank/hitelkártyával.