Legolcsóbb lakásbiztosítás? Lakásbiztosítás 20+35% kedvezménnyel

Akartam írni egy cikket, hogy érdemes átnézned a lakásbiztosításodat, mert a legtöbb lakásbiztosítás már régen nem fedezi (fedezné) az ingatlan újjáépítési költségét. Annak ellenére sem, hogy elvileg évente indexálják (emelik a díjat és a biztosítási összegeket is) a hivatalos építőipari áremelkedés összegével. Sok embernek van olyan lakásbiztosítása, ami már régen nem elégséges se az ingatlan, se az ingóság tekintetében.

Aztán eszembe jutott, hogy az üzletkötőknek van lehetőségük, hogy lemondjanak a jutalékukról, hogy megköthessenek egy biztosítást. A lakásbiztosítást és a gépjármű biztosítást kopogtató terméknek hívják, gyakran nem éri meg megkötni az üzletkötőknek, ugyanannyi munka van vele, mint például egy unit linked biztosítással, töredék jutalék mellett. Azért érdemes vele mégis foglalkozni, mert ezáltal megszerzik az ügyfelet és utána már tudnak neki olyan terméket is eladni, aminek komoly jutaléka van. (Innen a kopogtató termék elnevezés.)

Megkérdeztem az Uniqát, nem kaphatnánk-e egy ilyen linket, ahol 20% kedvezménnyel tudnánk lakásbiztosítást kötni, lemondanánk a jutalékról, hogy olcsóbban köthessünk biztosítást. Az ötlet tetszett nekik, viszont eltartott néhány hónapig, mire megkaptuk a linket, amin már eleve 20% kedvezmény van. (Ez a kedvezmény egyébként nem adható csak személyes kötés esetén. Hiszen pont a személyes kapcsolat miatt mondana le az üzletkötő a jutalékról.)

(További akár 35%-ot is kaphatsz még díjlehívás, éves fizetés és 3 éves hűség vállalásával.)

De végre megszületett a lehetőség, használjátok egészséggel:

https://www.uniqa.hu/lakasbiztositas?pnrnum=4184565#/precalculation

(Ha kitörlöd a kérdőjelet és az utána lévő folytatást (pnrnum=4184565 stb), akkor a normál díjakat látod, amennyiért az Uniqa saját oldalán tudnál biztosítást kötni. A 20% kedvezmény csak ezen a linken jár. Fontos, hogy a kedvezmény végig jár, nem csak az első évben. A biztosító azt ígérte, maximum az indexálással, vagyis értékkövetéssel fog nőni a díj. )

Nyugodtan kalkulálj, próbálgasd, a legutolsó pillanatig nem fog létrejönni a szerződés.

(Update: előfordulhat, hogy nem látsz különbséget a normál ár és a kedvezményes ár között a két linken. Ez a böngésződ miatt van, töröld ki a sütiket vagy két különböző böngészőt használj és akkor fogod látni a különbséget a kedvezményes és a normál árazás között.)

Néhány tudnivaló:

– Ha van máshol lakásbiztosításod, de ez olcsóbbnak tűnik, akkor nézd meg, a másik mikor fordul (évforduló dátuma) és írd be azt a napot kezdő dátumnak. Akár egy évvel későbbi időpontot is megadhatsz, ahogy az az alábbi képen is látszik- Így nem fogsz feleslegesen két biztosítást fizetni párhuzamosan. A fogyasztóbarát lakásbiztosítást negyedévente is fel tudod mondani.

Ezután írj egy levelet a másik biztosítónak, hogy évfordulóra felmondod a biztosításod. (Legkésőbb fordulónap előtt 30 nappal kell jelezned, de küldd el most azonnal a felmondásod, hogy el ne felejtsd.)

Ha az Uniqánál van biztosításod, vagy kérd meg az üzletkötődet (ha volt), hogy adja meg neked is a kedvezményt, ha nem volt vagy nem éred el/nem akarod elérni, akkor írj egy e-mailt az info@uniqa.hu e-mailcímre, hogy módosítsák a szerződésed, mert a fenti linken újrakötötted. Ekkor ez csak átdolgozás, nem kell a forduló napját megadnod.

– Ha bankhitelhez kell a lakásbiztosítás, akár meglévő, akár új hitelhez, akkor pipáld ki az ennek megfelelő pipát. Bár elvileg a biztosító is intézi, de te inkább vidd be a hitelező bankhoz az új kötvényt, nehogy valami félremenjen. Mivel itt azonnal kapsz kötvényt, akár már eleve ezzel mehetsz a hitelszerződés megkötésére, nem kell várnod a kötvényre és nem kell a bank által kínált szerződést elfogadni. Ha van egy rosszabb szerződésed, ki tudod váltani erre évfordulóra, csak itt is add meg a bankot zálogjogosultnak.

(Ha hitelközvetítő vagy és nem kapsz egyébként jutalékot a lakásbiztosításból, küldd el bátran a linket az ügyfeleknek, jófejnek fognak tartani, aki még ezt is elintézi. 🙂 Itt azonnal lesz kötvény, nem úgy, mint sok másik biztosítónál, ahol arra is várni kell. Ez is fontos, ha gyorsan kell a hitel, hiszen a biztosítási kötvény megléte folyósítási feltétel.)

A harmadik oldalról csak akkor tudsz továbblépni, ha mindkét pirossal jelzett linkre rányomsz. Amíg ezt nem teszed meg, nem tűnik fel a továbblépés lehetősége.

Ha társasházban laksz és a társasháznak van saját biztosítása, akkor elég csak az ingóságra kötni biztosítást. Ebben az esetben válaszd ezt a lehetőséget.

Itt találjátok részletesen, melyik csomag mit tartalmaz. Véleményem szerint a legtöbb embernek elég az alap vagy a közepes csomag, ami a nagyobb mellett szólhat, az a nagyobb felelősségbiztosítás (kutyatartói felelősségbiztosítás is), a felső limit nélküli beázás biztosítás és talán a garázsban tartott járművek biztosítása. Te döntsd el, melyikre van szükséged. Olyan nagy különbség nincs a díjakban, döntsd el, neked szükséged van-e a drágább csomag többletszolgáltatásaira. Viszonylag sok minden benne van a biztosításban, nem fapados, ez fontos, ha egy másikkal hasonlítod össze.

Az árkalkulációnál előre be vannak jelölve azok, amikre kedvezmény jár. Ha akarod, tudod módosítani őket.

Úgy hallottam, hogy alapból is jók az Uniqa árai, az ország 80%-ában benne vannak az első három legolcsóbb biztosítóban még normál áron is. Ezzel a kedvezménnyel meg talán ők a legolcsóbbak. De ezt nem tudom neked garantálni, ezt a házi feladatot már magadnak kell elvégezni. S fontos, hogy azt is nézd meg, mi mindenre fizet vagy nem fizet az egyik és a másik biztosítás.

De ha olcsóbbak és/vagy jobbak, mint a mostani szerződésed, szerintem élj a lehetőséggel és kösd újra a biztosításod.

Fontos, hogy az ingatlan értékénél az úgynevezett újraépítési értéket kell nézni, vagyis azt, mennyiért lehetne újraépíteni az ingatlant. Ez független attól, hogy a Rózsadombon vagy Salgótarjánban van-e az ingatlan és attól is, hogy 10 milliót vagy 200 milliót ér a telek, amin áll az ingatlan.

Tehát ne a piaci árát nézd a lakásodnak/házadnak, hanem az újjáépítési költségét. (Vannak bankok, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a teljes vételárra biztosítsd az ingatlant. Akkor írd be azt a megfelelő helyre.)

Részlet a biztosítási feltételekből: “Ha a tényleges alapterület több, mint a szerződésben megjelölt hasznos alapterület, vagy a tényleges újraépítési érték nagyobb, mint a biztosítási összeg, akkor ez alulbiztosítást eredményez. Alulbiztosítás esetén a Biztosító a kárt csak a biztosítottság vizsgálat során megállapított arányban téríti meg.”

Fontos tudnod, hogy a biztosító csak “sugall” egy összeget, te vagy a felelős, hogy olyan összegre kösd a biztosítást, ami fedezi az ingatlan értékét. A törvény szerint te teszel ajánlatot a biztosítónak, amit ő elfogad.

Egy beázásnál nem is lesz abból baj, ha alul van biztosítva az épület, de egy tűzesetnél könnyen lehet, hogy gondod támad. Ha a ház 100 milliót ér, de csak 60 millióra volt biztosítva (60%-ra), akkor a biztosító a kár 60%-át fizeti ki, de maximum a 60 millió 60%-át. (Arányosítja az alulbiztosítottsággal a kár mértékét. Ezt a Kiszámoló Akadémia második előadásában elmagyarázom, keresd a youtube-on.)

Update: András, aki szintén biztosításokkal foglalkozik, egy táblázatban mutatta be, hogyan aránylik az aktuális biztosítási összeg a 2022-es hivatalos becsült árakkal:

Ha rám hallgatsz, érdemes inkább a piaci valóság alapján megbecsülni az ingatlanod újjáépítési költségét, még akkor is, ha ez miatt drágább lesz a biztosításod. Szóval írd át bátran a felajánlott biztosítási összeget egy magasabbra.

Az ingóságot is érdemes feljebb venni, ha az átlagnál jobban berendezett a lakásod. Amikor egy átlagos konyhabútor gépekkel 2 millió forint és egy jobb tévé is félmillió, akkor nem tűnik reálisnak 4 millió forint a teljes ingóságodra.

Használjátok egészséggel. 🙂

Share

101 hozzászólás

 • Buzgomocsing
  Részben off:
  Egy patinás záras boltban hagytam magam rábeszélni egy drága német hengeres zárbetétre, (BKS, 35000 Ft felett).

  (Egyébként a szerelés marha egyszerű, csak egy Phillips csavarhúzó kell hozzá. A hozzáadott csavarra viszont érdemes odafigyelni, mert lehet, hogy hosszabbat adnak hozzá – ilyenkor egyszerűen le kell vágni).

  Kiderült, hogy a méretek nem stimmelnek a dobozra írt adatokkal szemben, és a zárbetétet “természetesen” nyitott csomagolásban árulták. A probléma az, hogy beszerelés után a zárbetét jobban kilóg a fémlap síkjából (a lakás külső oldala felé), normál esetben. A lakásbiztosítás doksi szerint 1 mm-nél nem lóghat ki jobban – ezzel szemben amit vettem, az kb. 2mm-rel lóg túl. Asszimetrikus a zárbetét, ami azt jelenti, hogy megfordítva szerelve még jobban kilógna a zárbetét.

  Tanulság: mindenki tolómérővel (=sublerrel) felszerelkezve vegyen zárbetétet.

 • dinnyésbácsi
  miután a cikk átment egy level1 leírásba azoknak akik még soha életükben nem láttak weboldalt nem olvastam tovább, de kösz az infót 😀
 • peter
  nem felejtettél ki valamit, mielőtt a mennybe mész? 🙂 a fenntartási jutalékot ki fogja ezek után a megkötött szerződések után kapni? mert ha most köt 1000 olvasód, akkor annak szép kis éves jutaléka lesz.

  ezt miért nem emeled ki soha egyetlen, általad ajánlott terméknél sem?

  Az megvan ugye, hogy a további években is marad a 20% kedvezmény a jutalék terhére, nem csak az első évben olcsóbb? Így a fenntartási jutaléka is kedvezménnyé lesz.

  Így bár igazad lenne, de nincs. Egy év múlva sem járok jobban.

 • zotyadaf
  Levente

  Köbe. Még csak ki se jöttek megnézni a házat:)

 • Miki
  Csak annyit mondanék, hogy köszönöm Miklós! Épp május vége a fordulónapom a Groupamánál, ami éves laza 130eFt lenne. A mostaninál kicsit bővebb csomag most Uniqánál 34eFt évesre jött ki…. Kicsit úgy érzem, hogy lehúztak a hitefelvételnél az OTP-ben, amikor azt mondták, hogy ha a Groupamánál kötök, akkor elengedik a hitelfolyósítási díjat..
 • Dani85
  Én tuti reklamálnék a boltban, hogy nem akkora a zárbetét, mint ami a dobozra van írva, vegyék vissza/cseréljék ki.
 • mad823

  A zárbetétek jellemzően 5mm-es lépésközzel készülnek különböző méretekben, a rögzítő furat közepétől mérve. És igen, aszimmetrikus esetben eltérés van a jobb és bal oldal között (hosszban), de a lépésköz ott is 5mm. Szerintem egyszerűen nem jó méretűt vettél. Vidd vissza, cseréltesd ki. (A régit nem vitted el / mérted le?)

 • Robi
  OFF:

  Mostanában nem láttam cikket vállalati bankszámlákról és számlázó programokról.

  Szükségem lenne egy kisebb csomagra ahol a havi tanácsadói díjamat ki tudom számlázni EUR-ban és 1 számlát Foritnban.

  Ezt szeretném egy számlázó programmal összekötni, hogy lássam az utalásokat, hogy beérkeznek és tudjam fizetni is a számlákat.

  Tudtok valami párost ajánlani? arra is gondoltam, hogy EUR számlát külföldön nyitok.

 • Rose
  Ha társasházban lakom, érdemes kiegészítő lakásbiztosítást kötni? (Érdemes megérdeklődni mekkora összeget fedez, és ha keveslem akkor érdemes kiegészítőt kötni, de még úgy, hogy ne legyen túlbiztosítva?) Kiegészítő biztosításra is van így lehetőség ezen keresztül kötni?
 • KommentElek
  OFF:

  Új 5 évesnek álcázott 6 éves PMÁP jön jövő héten.
  index.hu/gazdasag/2022/04/22/akk-pmap-2028-j/
  Egyelőre marad a 6,6%.
  (Ha így haladunk és az infláció is így halad, akkor nem sokáig marad szvsz.)

 • Poli
  Off: Otp nyugdijpenztar akcio, 500 befizet, 100-et hozzairnak. Ma inteztem, mindkettonknek. Vélemenyek?
 • Buzgomocsing
  és

  Az eredeti hengeres zárbetét dobozára 30/45-ös méret van írva, és lemérve is pontosan ennyi. Az új zárbetét dobozán is pontosan ennyi szerepel, de a valóságban ettől eltér. Hogy mennyivel, azt nem tudom, mert a beszereléskor nem volt nálam tolómérő, így csak szemre tudtam lemérni, de egész biztos nincs 5 mm-es különbség.

  Már túl sok idő telt el a vásárlás óta, nem valószínű, hogy a boltban visszacserélik. Mindenesetre nem gondoltam, hogy ellenőriznem kell műszaki cuccnál, hogy tényleg az a méret van-e benne, mint ami a dobozára van írva…

  Az esetből tanultam: a zárbetétet a boltban le kell mérni tolómérővel, és a biztosítási papírok szerint nem lóghat túl 1 mm-nél. Különben nem fizet a biztosító egy fillért sem betörés esetén. (Állítólag egy szerszámmal ki lehet rángatni a helyéről a zárbetétet, ha a túllógás túl nagy.)

 • Buzgomocsing

  Nekem úgy tűnik, hogy a társasházam által kötött biztosítás egy “rendes” biztosításnak a light változata:. 222 Ft jön ki m2-re évente, (több részletet valószínűleg nem mondhatok). Ehhez tedd hozzá, hogy a bank a hitelhez kért ingatlanbiztosítást is.

  A közös képviselő azt ajánlotta, hogy elég csak a lakásomra ingóságbiztosítást kötnöm, szerinte lakásbiztosítást nem kell, (egyébként már nincs hitelem). Szerintem kérd el a közös képviselőtől a kötvény másolatát, és hasonlítsd össze a társasház biztosítás összegeit, és arra, hogy mire terjed ki – a kiszemelt “rendes” lakásbiztosítással. (Jó sok idő lesz).

  Én biztos kötnék lakásbiztosítást, nem csak ingóság biztosítást.

 • naa
  Havi 2 számlánál szerintem baromira felesleges olyan bankot keresni, ahol adnak számlázóprogramot is, nem is tudom van-e ilyen, főleg devizaszámlára. Veszel valami olcsó programot ami tud devizaszámlát, és kiválasztod a neked megfelelő legjobb bankot.
  Szerintem a Wise Business amúgy, mert jobban vált mint bármely bank és minden utalás fix kb. 80 forint, tranzakciós illeték nélkül, és ez utóbbi a nagy szó. Keresd vissza a Wise-ról szóló cikket akár itt a blogon is.
 • Doktor Sör Kálmán

  Meg kell kérdezni a közös képviselőt, hogy a társasház biztosítása pontosan mit áll. Nálunk például vízkárt addig fizet, amíg az egyedi mérőn kívül van a csőtörés, betörésnél ha jól tudom csak a zár/ajtócserét fizeti – amennyiben megrongálódott – , ingóságra nem terjed ki, ésatöbbi. Szerintem a legtöbb társasházban ugyanez, vagy hasonló a helyzet (hacsak nem mondta le, és lopta el a pénzt, mindegy régebbi albérletemben). Ökölszabályként arra számíts, hogy ami a lakáson belül van, az a te felelősséged.

 • Csiszi
  Nagyon köszi Miklós, hogy intézted!! Pont egy hete kezdtem el felülvizsgálni a házunk biztosítási értékét és terveztem felemeltetni az értékeket! Sokat spóroltál nekünk!
 • Szegedi lány
  Miklós, többek! Mondjátok, mi a tapasztalat, ez a biztosítási ajánlat csak egyéni megkeresések esetén működik, vagy társasházak esetében is?Vidéki kisváros, 10 lakásos, régebbi épület, jelenleg éves 400 felé közelít az érték, amit sokallok, tekintve hogy a pinceablakot kirúgta anno a hülyegyerek, de a biztosító azt nem fizeti.

  Szerintem el tudom intézni, hogy társasház is kapja meg a 20%-ot, szerintem a biztosítónak mindegy. De nem tudom megígérni. Küldd el e-mailben és rákérdezek.

  (Online biztos nem fog működni, de hátha van rá mód.)

 • Családfõ

  Szinte biztos, hogy érdemes kötnöd kiegészítőt. Kérd el a közös képviselőtől a biztosítási kötvényt, és abból le tudod szűrni, hogy a teljes ingóságon kívül mekkora fedezetre köss még biztosítást.

  Káresemény esetén mindig praktikus azt a társasházi bizotsítás terhére bejelenteni: ha az teljesen megtéríti, akkor nem a saját biztosításod díja emelkedik majd a jövőben.

 • Négyzetméter Áron
  Jó lenne már egy olyan lakásbiztosítás, ahol ügyfélként – ha már egyszer én adok ajánlatot a biztosítónak, amit az elfogad – én tudnám azt is kiválasztani, hogy pontosan mire van szükségem, minek van egyáltalán értelme számomra.

  Más biztosító is hasonlóan dolgozik, de néhány példa az Uniqa ajánlatából:
  Kisállattartó felelősség minek, ha nincs kisállatom?
  Napkollektor, napelem, hőszivattyú rendszerek biztosítása minek, ha nincs egyik sem?
  Baleset biztosítást miért kell kötnöm, ha már van, vagy nem akarok?
  Árvízkár és földcsuszamlás ellen miért kell biztosítanom a lakásomat, ha közel s távol nincs folyó, ami kiáradhat, és nincs egy domb se?

  Tudom, bilibe lóg a kezem. A fenti kötelező biztosítási elemek mellett a kegyeleti, leolvadt fagyasztó stb. kiegészítőkön lehet keresni igazán a biztosítóknak.

  Ez ugyanolyan, mint a kábeltévé előfizetés. Ott is kapsz 120 csatornát, pedig csak öt az, amit nézel is.

 • Ingatlan spekulációm
  Mi folyik az ingatlan piacon?
  Komolyan mondom ezt már nem hiszem el.
  3-4 éve láttam egy házat Budai agloban, 90 millióért, most 250 millió…
  Nincs se felujitva, se semmi.
  Tényleg nem tudom, hogy ebből mi lesz, de jó vége nem az tuti.
 • nyman
  “15 éve, hogy lemondtam a lakásbiztosításomat. És mivel nem vagyunk hülyék, nem gyújtjuk fel a lakást, ezért nem is hiányzik”

  Én sem gyújtom fel, meg nem töröm be az ablakot, stb. 🙂 De úgy vagyok, hogy az éves lakásbiztosítás ára jellemzően kevesebb, mint az ingatlan értékének egy ezreléke. Természetesen attól is függ, mit pakol bele az ember.

  Nekem ennyit megér. Lakásbiztosítással kapcsolatban eddig minimális károk voltak. Pl. beázás esetén nem is hívtam őket. Pont otthon voltam, így még időben észrevettem, kb. egy kis vödör festékkel javítható volt a kár, illetve le tudtam fóliázni egy napra azt a részt, amíg volt időm megjavítani. De simán lehetet volna, hogy jön pár nap folyamatos eső, mi meg éppen elutaztunk valahová.

  Volt arra példa, hogy egy erős viharos szél megmozgatott a házon pár cserepet. Ez megint lehet olyankor, mikor nem vagyunk otthon.

  .

 • Családfõ

  Igen, fontos megnézni a társasház kötvényét és a részleteket. Biztos vagy a vízkár ügyben, volt olyan esetetek?

  A mi társasházunkban a vízkár simán benne volt a társasházi biztosításban, akárhol is folyt a víz, a padlót, falakat, burkolatokat simán fedezte. Az évek alatt több szomszéd is járt így, kb. 3 különböző biztosítónál. A közös képviselő figyelte, hol olcsóbb ugyanaz a fedezet, és vitte át másik biztosítóhoz ügyesen.

  A legjobb ökölszabály az, hogy mindenki nézze meg a társasháza biztosítását. 🙂

 • Családfõ
  lama csak trollkodott, kár a szóért miatta
 • Zoli
  Értem, hogy nem jó alulbiztosítani , de mi van ha megemelte a biztosító által javasolt PL 90 misit mondjuk 150-re? lehet olyan hogy a biztosító azt mondja ezt a házat szerinte meg lehet oldani PL 110-ből és csak annyit fizet? (Pl teljesen leég a ház) és akkor hiába fizettem évekig az magasabb biztosítási díjat ?
  Illetve van itt valaki akinek volt már komoly kára (kb 10 millió+) és a biztosító fizetett gond nélkül? Azért kérdezem mert hallottam olyat ismerőstől hogy alig akart a biztosító 6m Ft kifizetni nekik (Az útról befolyt az esővíz a pincébe) hát akkor mi van ha 150-ről van szó, el tudom képzelni hogy az 500 oldalas feltételek között lesz olyan aminek nem felelek meg és arra hivatkozva nem fizetnek vagy csak jóval kevesebbet és akkor innentől semmi értelme a biztosításnak mert pár milliós kárt szerencsére ki tudok fizetni nagyobbat meg igazából sose kapnám meg.
 • Családfõ
  Köszönet a lehetőségért, Kiszámoló! Tényleg nagyon kedvező a biztosítás ára, a tartalma (prémium) pedig kifejezetten jó! Indul a váltás.
 • Négyzetméter Áron
  Olvasom az Ingatlanjog FB csoportban, a napokban leégett egy 120nm-es ház Makádon, ami 34MFt biztosítási összegre volt biztosítva 2021. januárjában, ami ugye 280eFt/nm-t jelent, amikor tavaly 500eFt/nm alatt nemigen lehetett építtetni, és hol vagyunk már attól azóta. Ha ennyire fizet majd a biztosító, az kb 50% önrészt jelent.

  Nézem az MNB kalkulátorát, 7 ajánlatból 5 most is 280eFt/nm körül vagy az alatti biztosítási összeget ajánl fel Makádon 120nm-es házra.

  Ez hatalmas átverés a biztosítóktól, a felajánlott biztosítási összeget az emberek jellemzően elfogadják, hiszen “a biztosító csak tudja” (tudja is, csak nem a te érdekedben jár el), és azt gondolják, hogy bármiféle garanciát kapnak a biztosítótól azzal, ha a felajánlott összeget fogadják el. Valójában ezzel verik át őket, az ügyfél pedig még örül is neki, hiszen olcsó lesz az éves díja.

 • Négyzetméter Áron
  “Ez ugyanolyan, mint a kábeltévé előfizetés. Ott is kapsz 120 csatornát, pedig csak öt az, amit nézel is.”

  Kétségkívül van hasonlóság, de egyrészt azt a 120 csatornát meg is kapom, és bármikor dönthetek úgy, hogy olyan csatornát nézek, amit eddig nem. Míg ha nincs folyó, ami árral fenyegethetné a házamat, akkor számomra ez soha nem is lesz reális veszély. Ha meg később úgy döntök, hogy kisállatot akarok tartani, akkor kellene tudnom hozzáadni a kisállat felelősségbiztosítást, ha az már releváns számomra.

  Még egy adalék a felajánlott biztosítási összeggel kapcsolatban: a Cherrisk-en (ami ugye szintén Uniqa) csak a felajánlott biztosítási összeg elfogadására van lehetőség, nem lehet módosítani, azt írják, az adatbázisuk jól tudja és kész. Ez komoly? Mert viccnek durva. Vagy talán a szerződéses feltételekben garantálják, hogy nem leszek alulbiztosítva? Nem találom, de csodálkoznék.

 • 4ron
  Barátnőm 2 éve vett lakást jelzáloghitellel, a K&H biztosítónál kötött szerződést, ahol muszáj volt lakásbiztosítást is kötni a kedvezőbb hitelhez.

  Ilyen esetben lehet lakásbiztosítást váltani, vagy a futamidő végéig muszáj a hitelintézetnél maradni?

 • jami
  ha látod, nektek volt Nissan leaf és Toyota prius is?
 • Katalin1974
  Miért nem kalkuláció UTÁN kell megadni az adatokat?
  Ez így gusztustalan.
 • Nacionalista

  Lehet biztosítót váltani, de egyrészt folyamatosan élnie kell biztosításnak a lakásra (tehát csak azután mondhatod fel az előzőt ha már él az új), továbbá köteles vagy bejelenteni a változást a bank felé. És ugyanúgy meg kell jelölni a bankot “biztosítási kedvezményezett” (vagy valami hasonló) mint a mostani biztosításnál.

  Persze ha komolyan gondolod, akkor menj be a bankba és kérdezed meg, ne random anoním arcoknak higgyj netes fórumokon 😉

 • Kukacos a cseresznye
  A Cherrisk még így is kb 30%-al olcsóbbnak tűnik, és nem kell egyben befizetni egy évet. Hol van a nyeletlen balta elásva?

  A kedvedért kalkuláltam. Ott kezdődik, hogy nem tudom növelni az ingatlan értékét, ezért már ki is esett. Ha arányosítom, akkor meg nem hogy nem 30%-kal olcsóbb, de alig, mint a normál csomag lenne a rendes Uniqánál. Talán évi ötezerrel lehet olcsóbb és fogalmam sincs, mi van benne és mi nincs, mert az nem derül ki.

 • Zkötelezett
  Azért a banki hitel folyósîtáshoz nem csak a kötvény kell, ezt bővebben is kifejthetnéd, hogy a zálogkötelezetti igazolás is szükséges és valahol kell a díjrendezettség igazolás is. Az pedig tovább bonyolítja a dolgot, hogy manapság 2 hitelt vesznek fel az emberek, kamattámogatott és mellette piaci. A legtöbb probléma a helytelenül kitöltött zkötelezetti nyilatkozattal van, szóval oké, hogy megköti, de ez a kérdés nem lesz ettől megoldva. Javaslom a cikk kiegészítését.

  A kötvény része a zálogkötelezetti igazolás is. A kötvényt a díjfizetés után állítják ki. Tehát nem igazán értelek.

  Nekünk tökéletesen elég volt az Uniqa kötvénye, a bank csont nélkül elfogadta és utalt.

 • Borka
  Társasházban lakom, a háznak van biztosítása, de ahogy nézem, kevés lenne a lakásonként kapott összeg, ha mondjuk leégne az egész épület.
  ilyenkor mi a jó megoldás? lakásbiztosítást kötök (nem csak ingóságra). Ebben az esetben mindkét biztosítás él? Vagy választhatnék, hogy kitől kérem a kártérítést? Köszönöm!
 • imy1105
  A múltkor nekem is szükségem volt (hitel mellé) lakasbiztositasra. Nem voltam rest, raszantam 3orat az életemből, és korbejartam néhány biztosítót, volt akitol visszahivast kértem, volt akikhez bementem.
  Elso korben kalkulaltattam a hitelkozvetitovel: kaptam 3 db ajanlatot 60ezer/evert.
  Es akkor elkezdtem a hazalast. Végül 60%(!) kedvezmennyel kötöttem meg a generalinal egy call centeres hölgynél. Utana azt meg elvittem a tarsashaz biztositojahoz (groupama), hogy ha tudnak, mondjanak ennél jobbat es jovok hozzajuk. A srac mar minden kedvezmenyes checkboxot bepipalt nekem, amit tudott, es mondta, hogy lehetetlen. Szerinte kossem meg a generalit, mert o ilyen ajanlatot meg nem látott 🙂 amugy a masodik legjobb ajanlat is 31ezer/ev volt. (kondíciók szinte ugyanazok)

  Szoval szerintem erdemes raszanni egy kis idot es hazalni, vinni mindig magaddal az addigi legjobb ajánlatot.

 • tzs
  Nekünk ennél 2,5x olcsóbb egy másiknál a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás…
 • Mentike
  Kalkuláltam, és felhívtam a jelenlegi biztosítómat, hogy ennyi az ajánlat, megadják-e (full online ügyintézésen vagyok, a központi számon beszéltem valakivel)? Kijött nekik kb. hasonló éves összeg. Még hátravan a részletes összehasonlítás, de minimális különbségnél nem fogunk váltani. Mindenképpen érdemes időnként ezekre ránézni, mert az éves indexálás tényleg semmit nem fedez, és az épületértéket tényleg meg kell nézni, mert az automata kalkuláció tényleg viccesen alacsony. Köszi Miklós!
 • Peti
  Felhívtam a társasházam biztosítóját. Az Aegon közölte, hogy hiába kötök ingatlanra és ingóságra is biztosítást az Uniqánál, bármilyen ingatlannal kapcsolatos kár esetén csak egy biztosító fog fizetni, ami a társasház. Úgyhogy bőven elég ingóságra kötni.
 • Nowhereman
  “Jó lenne már egy olyan lakásbiztosítás, ahol ügyfélként – ha már egyszer én adok ajánlatot a biztosítónak, amit az elfogad – én tudnám azt is kiválasztani, hogy pontosan mire van szükségem, minek van egyáltalán értelme számomra.”

  Van ilyen még ha nem is túl sok MFO-nak hívják (minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás). Van egy alapcsomag és hozzá válogathatsz a kiegészítők közül. Van kalkulátora is:

  mnb.hu/mfo

  (persze lehet, hogy rosszabbul jársz mint ha nem lenne fogyasztóbarát, de az alap elgondolás az volt, hogy összehasonlíthatóak legyenek a különböző biztosítók termékei)

 • H.Péter
  Kicsi off..
  1 százalékponttal !!! emelték ma a jegybanki alapkamatot…
 • Állatvédő
  OFF:
  Az állam megint nem teszi a dolgát, ahogy azt sajnos már megszokhattuk.:
  m.hvg.hu/itthon/20220426_Nincs_penz_a_sulyosan_halmozottan_serult_gyerekek_oktatasara_a_szuleikkel_tuntettek__video
  A közösség megint megmutathatná erejét egy adományozással!
  Ha érdemesnek gondolod őket akár egy cikket is kaphatnának!
 • Négyzetméter Áron
  Azt MFO-t azért hozta létre az MNB, hogy legalább az MFO lakásbiztosítások valamennyire egységesek legyenek “a háztartásokat tipikusan érintő káreseményeket” tekintve, gondolván, hogy így talán könnyebb őket összehasonlítani. Én pedig olyan biztosítást szeretnék, ami nagyobb flexibilitást nyújt már az alap csomag tartalmának kiválasztásánál is, tehát épp az MFO törekvésnek a fordítottját szorgalmaztam. Azt gondolom mindkét törekvésnek lehet haszna, ellentétes irányúak, de nem zárják ki egymást.

  Egy példa, hogy mennyire valósult meg az MFO egy-egy törekvése (www.mnb.hu/mfo 7.pont):
  “A biztosítási összeg (biztosított ingatlan és ingóságok értéke) és a biztosítási díj indexálása (módosítása) egységes módszertanhoz kötött.”

  Számolj egyet az MFO kalkulátorral. Mennyire egységesek a felajánlott biztosítási összegek, melyek “megállapítása egységes módszertanhoz kötött”? Nem nagyon.

 • Csigaboly

  Drágábbnak tűnt a minősített és kevés biztosító dolgozott ki erre csomagot. Szerintem kevésbé érdekük, mert ott akkor egyértelműen összehasonlítható. 2 biztosító ajánlatát képtelenség rendesen összehasonlítani.
  Nem lenne rossz, ha mindent össze lehetne válogatni. Ez olyan mint az autó, ott sem válogatod az extrákat, hanem csomagban veszed. Az egyedi mindig drágább.
  Nekem az Uniquánál van és drágábbra jött ki. Új év, új díjak.
  Groupamánál lehet válogatni, de elég drága.
 • nagydonati
  Az Aegonnál van lakásbiztosításom az ingóságokra (az épületet a társasház biztosítja). Ez az Uniqa ajánlat a prémium verizóval a harmadába kerül, mint a mostani biztosítás, meg is kötöttem.
 • Családfõ
  Peti,
  Nem jól tájékoztattak vagy félreértetted. Ha pl. a társasházé alulbiztosit, akkor a sajátod kiegészítheti. Annyi alapvető, hogy nem kaphatsz akkora kártérítést, amellyel nyereségre tennél szert.
 • Melinda
  Sziasztok, most kaptam hivatalos választ, és februárban tudom felmondani a jelenlegi biztosításomat…. Érdemes most megkötnöm az újat? 2023.02 től? oly messze van még..
 • Négyzetméter Áron
  “Lakásbiztosítás 20+35% kedvezménnyel”

  Mi történt ezzel az ajánlattal? Mintha 20% kedvezmény lett volna eredetileg a címben, és a cikk továbbra is 20%-ot emleget.
  Mitől lett 20+35% a kedvezmény, és ez mit jelent? 20-35% kedvezményt? (mitől függ?) vagy esetleg 55% kedvezményt?

  A plusz 35%, ha bepipáltad az éves díjfizetést, a 3 év hűséget és a díjlehívást is.

 • Mariann
  Az ajánlat lejárt? Linken keresztül és simán az oldalon is ugyanazok az ajánlatok jönnek ki, nem látok kedvezményt.

  A böngésződ az oka és valami cookie beállítás. Nyisd meg még egyszer másik böngészőben a két oldalt vagy töröld ki a sütiket és látni fogod a különbséget. Más is járt már így, de nem sokan.

 • Kedvezményvadász
  Érdéklődöm, hogy másoknak működik-e a kedvezményes link? Nálam ugyanazt a díjat hozza, ami a normál linken elérhető ugyanazokat a paramétereket használva.

  A süti miatt van, töröld ki a sütiket és/vagy használj két különböző böngészőt és látni fogod a különbséget-

 • Karcsika
  Arra nem láttam választ (bár néhány komment kapargatta a témát), hogy mi történik, ha a társasháznak (20+ lakás) és nekem is van lakásbiztosításom (akár ugyan annál, vagy más-más biztosítónál).

  Olvastam, ebben az esetben elég csak ingóságra biztosítást kötni.

  Na de. A társasház biztosítása messze nem fizet annyit (243 ezer/m2 az újjáépítési érték), amiből esetleg vehetnék egy új/másik lakást, ha ez porig ég.

  Ezért én kötnék egy saját biztosítást is az ingatlanra. De van e értelme?

  Az világos, hogy nem vehetem fel mindkét biztosításból a kártérítést, de mi alapján dől el, hogy én a társasház biztosítása alapján járó alacsony összegű kártérítést kapom, vagy a saját biztosításomban megadott magasabb összeget vehetem fel?

  Igen, van. A káron nem lehet hasznod, de a károdat több biztosításból is igényelheted egész addig, amíg az csak a károdat fedezi.