Meggazdagodni olajkutakból

Olyan régen volt már szó nagyszerű ajánlatokról, gondoltam, ideje újra írni erről.

Márk küldte át az olajkutam.com oldalt és érdeklődött, hogy vajon mi lehet ez. Komoly cég lehet, mert még a portfolion, az fm-businessen és a vg.hu-n is hirdet. (De elérhető volt az ajánlat a profitline-on is és még sok másik helyen.)

Az ajánlat több, mint mesés.

Már egyszeri 2,9 millió forint befektetéssel is vásárolhatunk részesedést egy olajkútból, amit a híres OMR-Oil üzemeltet. A várható hozam adózás után 30%, természetesen dollárban, ami igen remek lehetőség.

Kockázat sincsen, mert ha az a kút, amit mi vettünk, nem termel eleget, szó nélkül kicserélik egy másik kútra a weboldal szerint, jelentsen ez bármit is.

A cég hazai képviseletét a jónevű olajkutam.com cég végzi, sehol egy valódi név, egy arc, egy vállalkozás.

Az “anyacég” a weboldalát tikosítottan jegyezte be, hogy ne lehessen tudni, kié a domain. Ez mindig nagyon biztató szokott lenni.

Az anyacégnek neve ugyan van, de céges adatai, adószáma nincs sehol feltüntetve, ahogy árbevétel, bankszámlaszám és úgy általában semmi. Egy név, egy állítólagos cím, egy e-mail, telefon és ennyi, szevasz.

Ez nem akaszt meg minket, majd segít a Google.

Némi kereséssel megtaláljuk, hogy a céget Stefan Benno Dobay jegyezte be, ugyanaz, aki a magyar weboldalt is. Ennyire szívén viseli a céget, hogy még a magyar weboldalt is ő intézi.

Tovább keresve a hivatalos weboldalakon, Stefan az egyetlen tulajdonosa a cégnek, de legalábbis senki másnak nincs 5%-nál nagyobb részesedése a cégben. Nyilván kellően gazdag családból származik, hogy övé egy egész olajcég, vagy annak ő a legnagyobb részvényese.

Nem akartam fizetni azért, hogy megtudjam, hogy mennyi bevétele volt a cégnek, annyit tudok csak, hogy 5 millió dollár alatt és kevesebb, mint 25 főt foglalkoztat. Ja és nem olajkitermeléssel, hanem kiskereskedelemmel foglalkozik.

Az anyacég székhelyén van egy könyvtár, egy mozi, meg egy talán irodaház, de a cég neve sehol nem tűnik fel. Nem is csoda, mert tovább kutakodva, a cégbejegyzést végző JOSEPH W. JETER irodájának van itt a címe, ez lett az OMR-Oil “központi irodaházának” is a címe.

A cégregiszterben van egy másik cím is, 1131 Fairway St Bowling Green, KY, 42103-2487 United States, de nem árulok el nagy titkot, ott sem találunk semmit a Google szerint.

A londoni iroda is igen jól álcázott:

Nem állítom, hogy bármi baj lenne a céggel, csak azon gondolkodom, hogy ha Stefan ennyire gazdag, hogy saját olajkitermelő cége van, miért nem fordul inkább bankhoz kölcsönért vagy bocsát ki kötvényt 6-7%-os kamatra, miért kell neki a magyar kisbefektetők néhány millió forintja 30%-os kamat mellett?

Csak ezt az egyet nem értem a dologgal kapcsolatban.

Update: Stefan héliummal is üzletel, ha esetleg az olaj nem jönne be neked.

Share

61 hozzászólás

 • CsBalázs
  Garantált 10%+ hozam bárhol = scam.

  Lehetséges ennél többet is elérni sokféleképpen, tőzsde, kriptó, vállalkozás, stb… de ezek mind kockázattal járnak. Kriptónál pl teljesen normális, ha az egész pénzed huss eltűnik, de az is, hogy 2x annyi lesz. Tőzsdén az SNP500 átlag 10%-ot hozott az elmúlt 50 évben, ami egy évben lehet 30% is, és -20% is.

  Aki garantálja neked a pénz hozamot, az jellemzően jóval kisebb hozammal operál. Bankok most adnak 11,36% forint kamatot maximum 25% infláció mellett. Régebben amikor még normális volt a 4-8% jegybanki kamat, volt hogy reálkamat pozitív volt (1-2% max)

  Ennél jobbat garantálni nem nagyon lehet, egy bank és az állam is mehet csődbe, és akkor is futhatsz a pénzed után, de szerencsére ez azért ritka.

 • Katar Sejk
  A haverom atomerőművet épít, és kérdezi, hogy nem kell e belőle részesedés? Azt ígéri, hogy éves szinten a befizetett összeg 180%-át átutlaja neked, sőt még le is adózik belőle helyetted. Ha ez a projekt nem jönne be, mert elfogy az atom, akkor van még 5 ettől nagyobb erőműve is, és biztos hogy fizet.
 • Zolih
  és teljesen véletlenül pont a háború évében jött létre a domain, amikor is mindenki a nyersanyagarakról beszél.
 • Leolajozva
  companiesmarketcap.com/oil-gas/oil-and-gas-companies-ranked-by-dividend-yield/
 • Akos
  Ráadásul már nem az olaj, hanem a napenergia a menő (sunmoney) gondolom az is hasonló átverés.
 • Narphet
  Köszi az infót!
  Utaltam a 3 gurigát!
 • Kelemen
  Imádom az ilyen meséket, ha a tulaj ennyire kreatív, akkor az igazi munkaerő piacon is megállná a helyét.:D Ezek szerint még nem fogytak el a verebek. Mert ugye tudjuk, mindenki nekünk akar jót.:)
 • Átlagos magyar savazó polgár
  Mit nem értetek ezen? Stefan egy jólelkű üzletember aki nem irigy és sikerét megosztja a kisemberekkel! Azért kell rejtőzködnie mert az irigy tőkés osztály kicsinálná! Üdv, 1 a 3 millióból.
 • Harvy666
  Kicsit lekésték a Dallas hype-ot 😀
 • Hoppárézimi
  Csodásan hangzik, szerinted hány egységgel érdemes beszállni? Gondolom ami a csövön kifér..

  Az ilyesmit nem lehet valami szervnél bejelenteni, mielőtt lehúz egy halom embert? Vagy akár a komolyabb oldalaknál érdeklődni, ahol hirdetnek? Vagy minden mindegy, ha fizetett érte, akkor had szóljon? :O

 • Sötétben Bujkáló Rémhírterjesztő Ellenforradalmár
  Imádom, ahogyan úriember-stílusban roast-olod ezeket a jómadarakat… :DDDDD Mellesleg érthetetlen, hogy ez miként csúszott át a Portfolio védvonalain.
 • KL
  Abszolút tévedsz, mert nem “OML-Oil”, hanem “OMR Oil”.
  Nem tudjuk, hogy Stefané az egész, csak hogy ő az egyetlen min. 5%-os tulajdonos, lehet, van 24 4%-os tulaj rajta kívül.
  És ott van a képernyőfotódon is, hogy Gas Stations. Benzinkút-olajkút->krumpli-burgonya

  Stefannak egyébként van pénze, csak az OTP Lakáskasszába rakja mindet 30%-ra, mert ez csak 25-30%, és ő biztosra megy.

  🙂

 • Cinikus
  Úúúúú. Indul a buli.
 • Marek
  Azért vannak az “irodaházak” ilyen szakadt helyen, mert így sokkal költséghatékonyabb! Eképp tudja Stefan garantálni a 30%-ot! 🙂
 • NLR
  Ez csúcs, engem meggyözött!: “Másodszor: Az üzemeltető fő profilja a fúrás és üzemeltetés. Komoly szakma ez, komoly tapasztalat kell hozzá, aki látta az Armageddon című filmet tudhatja. Persze Kansas kellemesebb hely, mint egy aszteroida és Liv Tyler sajnos nem dolgozik nálunk. Szóval komoly tudást igénylő munka, értelemszerű, hogy ezt a tevékenységet az OMR saját magára bízza, ahogy a társtulajdonos, résztulajdont vásárlók is. Azaz 30-40 évre megvan előre a megbízása. Hasonló, mintha egy közös képviselő cég lakóparkokat épít, keres az eladáson, megtart ingyen magának pár lakást, de az egészet azért építette, hogy hosszú évekig legyen közös képviselői megbízása a társasháztól. Win-win, jól jár az olajcég mert pénze van a tulajdonból, a munkából, jól jár a résztulajdonos, mert részesülhet ő is a haszonból.” 😀
 • Hunt3r
  Nohátkéremszépen! Ez az egész cikk aljat támadás szegény Mr. Dobay ellen, aki egy kis jót akar tenni a magyar emberekkel. Hát el kell lökni a kinyújtott kezet? Ugyehogynem!

  Én is vettem egy kis darabka olajkutat, és kaptam is fotót a negyedik szivattyú bal beömlőjének a tömítéséről. Az bizony az enyém, senki el nem veheti!

  Kansasben egyébként is híresen becsületes emberek élnek, a mottójuk is erről szól. Ad aspera per astra, ami magyarra leginkább úgy fordítható “Adjatok mindenkinek egy kis darab olajkutat, ti becsületes kansasi polgárok!” Csak ugye latinul van, azért ilyen tömör, na! 🙂

  Vegyétek és vigyétek, mert ebből fogtok meggazdagodni!

 • NLR
  … ja és saját bevallása szerint potom 102 olajkútja van! Azt hiszem láttam már olyanokat amire gondol: olivaolaj tárolására használják őket az éttermekben. 😀
 • GABOR8
  Persze, hogy nem érted, Stefan nem magát es a bankokat akarja gazdagítani, hanem nekunk akar segíteni.
  En mar el is utaltam neki 10MFt-ot. 🙂
 • hupszi
  Leleplezted szerencsetlent most mi lesz? Ja semmi …
 • Crimson
  Elolvastam a portfolion megjelent PR cikket, és rá kellett jönnöm, hogy nekem eddig is ilyen “perspekticikus befektetésre” lett volna szükségem. Szóval ez egy hiánypótló ajánlat.
 • Viktor
  Társadalmi felossegvallalas! Ezért osztja meg a profitot velünk! Én egy olajkut cserét szívesen megneznék. Hihetetlen 🙂
 • Szaboz
  Úgy vagyok vele,hogy aki ennek bedől, valahol meg is érdemli.
  Nem tudjuk megvédeni az embereket ÖNMAGUKTÓL..
 • Elmint
  Köszönjük a cikket!
  Reméljük minél több befektető fog komolyan elgondolkodni, hogy tényleg élni szeretne e egy ilyen “remek” lehetőséggel.
 • kustela
  “miért kell neki a magyar kisbefektetők néhány millió forintja 30%-os kamat mellett?”

  Hát mert még jószívű is!

 • Komment
  Kiváló cikk, jót derültem rajta! 🙂 Én meg csak azt az egyet nem értem a dologgal kapcsolatban, hogy a portfolio.hu hogyan adhat teret egy ennyire egyértelmű átverésnek?!
 • Peti
  Azért nem semmi a pasas. Beáll a saját, filléresen, elég igénytelenül felmatricázott céglogos egy szem pick-upjával a egy nagy cég (Lockhart Geophysical Company) munkagépei elé s lefényképezteti magát. Persze napszemcsiben. Itt megnézhető

  omr-oil.net/assets/media/gallery/1500/20150114094913_1.jpg

 • QTT
  Engem mostanában ismerősök találnak meg egy bizonyos Aaron Segal nevét emlegetve, hogy húdejó stablecoin befektetés.
  Már a nulladik percben kiakadt a bullshitgenerátor, mivel már ott szokott bukni a történet, amikor olyan ismerős keres fel nagyszerű lehetőséggel, akivel eleve ritkán beszélgetek.

  Aztán rákeresve az ipsére youtube hülyeségeken kívül mást nem találtam, de úgy 4 percnél többet nem is szántam rá.

  Kíváncsian várom majd a nagy láz eredményét.

 • random
  A Dallasban volt egy jelenet anno, Cliff megszerezte egy olajkút használatának a jogát, majd amikor erre Jockey rájött (tulajdonos) lezárta a kutat, így semmi hasznot nem termelt. 🙁 Cliffet is átverték.
 • Komlósi Zsolt
  Nem kevés helyen jelentek meg a magyar interneten. Keressetek rá : “Glück Róza” olajkutam
 • Számok tükrében
  De jót nevettem!!
  Most hirtelen kettő érdekes esemény jutott eszembe. Az 1.a névre szóló csillag. Munkatársnőm kapta sok évvel ezelőtt Valentin napra. Be volt keretezve egy csillagász térkép/fénykép, megjelölve egy csillag a nevével, hogy az az övé. Ott semmiféle garancia nem volt arra, hogy kicserélik, ha egy fekete lyuk esetleg elnyeli a csillagot. Olyasmi ötlet volt, mint az állatkerti fogadj örökbe egy állatot. 2. Festményt vásárolthattál, fényképet kaptál róla, s a festményeket kiállításokra viszik, ahonnan te pénzt kapsz(hogy miért, honnan, hogyan arról nem szólt a termékleírás). Minél több kiállításraviszik, annál több pénzt kapsz.
 • Trebitsch Ignác
  Ez a Dobai Pista Angyalföldről!
  Én már vettem tőle több olajfúrótornyot és mind hibátlan volt.
  Ha nekem átadjátok a három misit, el tudom vinni hozzá! Megtaláltok a Csóri Mama Sörözőben!
 • NAR
  A portfolio nem szervezi ki a reklámokat külső reklámcégnek és annak a szervezőnek a szűrőjén csúszott át ez a hirdetés? Mondjuk ez is ciki…
 • Szabó Gábor
  “Mellesleg érthetetlen, hogy ez miként csúszott át a Portfolio védvonalain.” ?? Hogy min? Maga a portfolio is egy hasonló scam oldal. Jöjjön, kacérkodni a tőzsdézéssel tanfolyam, meg clickbait cikket. “Vallottak az akárik: leleplezték a titok” és a cikkből kiderül, hogy azért 100 ft a kifli, mert 30 ft-al emelték a liszt árát, micsoda leleplezés.
  Ráadásul szakmailag is csődtömegek, egy normális technikai elemzést képtelenek csinálni, bár gondolom veszik valahonnan az értéktelen, selejt tartalmat.
 • Norbert
  Első blikkre nem Ewing-mező, inkább Cliff Barnes lehet a TOP befektető. 🙂
 • jurta
  A károsultak hol jelentkezhetnek majd?

  Köszönöm, hogy időnként, megfelelő arányban keverve a cikkeid közé, meglepetésszerűen vidámságot viszel a napjaimba, Miklós. Ötszázadszor is mulattató (és bár láthatóan van vele munkád, talán nem is annyi, mint egy téma alapos elemzésével).

 • dafmadár
  akinek van ingerenciája, a fészbukon közzétett hirdetések alatt hagyhatja magát győzködni az olajkutas emberrel. ott is vannak jó kommentek 😀
 • jurta
  “A bevétel devizában érkezik havonta, utalással, emiatt nem érinti az infláció.” – Tiszteletet parancsoló ez a szakmai hozzáértés és precíz fogalmazás egy befektetési cégnél 😀
 • Attecte
  Nagyon rég röhögtem ekkorát posztokon és kommenteken is egyszerre 🙂 ha mindig ilyen színvonal lenne, kevesebben panaszkodnának, hogy olvashatatlan.

  A scam-et magát nem minősíteném, elhangzott már minden amit tudni “kell”.

 • K'man
  Akinek ez a putris fogalmazás nem dob fel egy hatalmas red flag-et, az csak vegyen magának olajkút részjegyet!
  A portfolio meg a több elég nívótlan lap, de attól még szűrhetnék ki vesz náluk felületet.
  Habár olyan is van, hogy külső cég kezeli a reklámokat, pl a google vagy hasonló és azon keresztül tesznek fel scam hirdetéseket. Pl a HVG hirdetéseiben is volt olyan, ami a Kargácsony Gergelyre meg hasonló ismert arcokra hivatkozva akarta scammelni a gyanútlan embereket.
  Tudom, hogy épp a bányász béka segge is ürrepülőgépnek tűnik a magyar oktatás szinvnaláról, de jó lenne ilyen alap gondolkodási foglalkozásokat tartani az embereknek. Habár az meg a rendszer végéhez vezetne, oszt azt sem akarja senki.
 • Pistu
  A pickupon a mágneses céglogó szerintem 5 percnél tovább nem volt fent
 • K'man
  Ha nagyban akartok játszani, talán a hélium bizniszbe is bevesz Stefán:
  Már 2 éve elkezdtek ezen is dolgozni 🙂
  youtu.be/9Yq2J9A9rh4
 • Olajos Alajos
  youtube.com/watch?v=qTieYVluvqM

  Első (és egyetlen) komment, 7 évvel ezelőtt:
  Scam Scam Scam…

 • Kezdő befektető
  digitalsolarbusiness.hu/prezentacio/

  Ez is csalás szerintetek? Én az állampapírba fektetek igazán szívesen, ez a Digital Solar is lehúzás, ha annyira tuti franchise akkor vigyék tőzsdére a céget mert anélkül én nem vennék tulajdoni részesedést.

 • Kezdő befektető
  Emlékeztek a Kairosra? Tudjátok ahol a számítógép tárhelyét kellett kölcsönadni ráadásul még pénzt is odaadni nekik? Ez is hasonló átverés, ott nem szálltam be mert mondtam ha én kölcsönadom akkor mért kéne fizetnem nektek hisz ha egyszer én adok kölcsön vmit akkor mért fizessek pluszba?
 • Kezdő befektető
  Ha ez olyan nagyszerű lenne akkor tőzsdére vinné a céget. Az MNB v vmelyik felügyelet szerv nem tudja ezeket ellenőrizni?
 • Nbazs
  Én ezt nem értem. Itt van 45 komment, és még sehol egy hittérítő. Vagy egy jogi lépésekkel fenyegetés. Sehol egy nem értesz hozzá, miért kell a másikat lehúzni gondolat.

  Felhígult ez a piac is úgy látom…

 • szervek
  Lécci küldjetek bejelentéseket a felügyeleti szerveknek (PSZÁF, fogyasztóvédelem, GVH).
 • Kićo
  A Portfólió egy szakmai oldal. Csak nincs olyan szakma.

  Egy mondás szerint amíg birka van, gyapjú is lesz.

 • Csoki Jújing
  Hé, ez az én bizniszem!
 • Copywriter
  Jaj, ne mondjuk már, hogy a fenti oldalakon hirdet, ezek SEO PR cikkek. Mi is tudunk ilyet intézni bárkinek pár tízezer forinttól, egészen a több százezres árig, a legnagyobb portálokkal bezárólag. Az újságok majdnem mindent kitesznek, a SEO ügynökség meg megírja a cikket, és elintézi ezt az ügyfélnek. Mi is kapunk pár naponta hasonló megkeresést, de normál SEO cég nem vállal ilyen ügyfeleket, mert utána még rajta csapódik le a dolog. De lehet, hogy az ügyfélnek van egy gátlástalan külföldi SEO-s kapcsolata vagy ő rendelte meg a PR cikkeket (ami ritka).