Olvass újságot digitális formában!

Ez egy kicsit rendhagyó poszt lesz, de arra gondoltam, másokat is érdekel a téma.

Egy szűk éve találtam rá a Zinio-ra, a legnagyobb digitális újságosstandra, ahol előfizethetsz szinte minden angol nyelvű újságot és magazint digitálisan.

Az árak korrektek, rengeteg magazin van évi 10 dollár alatt.

Az újságokat tudod olvasni számítógépen, tableten, sőt mobiltelefonon is. Az újság ugyanabban a kinézetben jön, ahogy megjelenik nyomtatásban, de bónuszként el tudod olvasni csak szöveges formátumban is. Ez utóbbi ficsör a mobiltelefonos olvasást segíti elő.

Az újság letöltődik a telefonod, tableted, számítógéped memóriájába, vagyis internetkapcsolat nélkül is bármikor eléred a letöltés után.

(Nekem már egyáltalán nem hiányzik a papír magazin, tableten ugyanolyan élmény olvasni, mint nyomtatva, csak helyet nem foglal annyit és az összes magazinom mindig kéznél van.)

Regisztrálni kell induláskor, ahol meg kell adnod, hogy mi a lakcímed. Ennek egyetlen értelme, hogy 27%-os áfát vágnak rá a vásárlásaidra (Magyarország), vagy mondjuk nulla százalékot (például Vietnam).

Fizetni egyszerűen bankkártyával lehet, kell a száma, az érvényessége és a hátuljáról a CVV kód, ami egy 3, vagy 4 számjegyű ellenőrző kód az aláírás mező mellett.

Ha van paypal számlád, azzal is tudsz fizetni.

Egy előfizetéssel (értelmes határon belül) korlátlan számú eszközön olvashatod az újságjaidat.

A legtöbb újságot végiglapozhatod megrendelés előtt és általában 3 dupla oldalt ki is nagyíthatsz, hogy el tudj olvasni egy-egy cikket. Így nem látatlanban kell megvenni egy újságot.

Vehetsz csak egy számot, vagy előfizethetsz egy egész évre is.

Elképesztő számú újság van egy-egy témában. Például fotós magazinból találsz 121 különféle fajtát, autósmagazin is van vagy 250 fajta, ahogy a hölgyeknek való témákban csak lakberendezés témában van 300-nál több újság, de esküvői magazinokból is van vagy nyolcvan. (Bármelyik linkre kattintva tovább tudsz navigálni a téged érdeklő témára, legyen az utazás, sport, vagy akármi más. Nem akartam mindet felsorolni. 🙂 )

Rendszeresen vannak akciók, most decemberben például ezek az újságok olcsóbbak.

Néhány jó tanács: ha előfizetsz, vedd ki a pipát a “Sign up for Continuous Service” pontnál, ez mindjárt a magazinok leírásánál van. Ha benne hagyod, automatikusan megújul az előfizetésed évről-évre és nem biztos, hogy azt szeretnéd.

A másik tanácsom: bármennyire is nagy rajongója vagy mondjuk az autóknak, vagy a fényképezésnek, először maximum 2-3 újságot fizess elő. Azért, mert nagyon sok újságban átfedés van, hiszen ugyanarról a modellekről írnak tesztet az összes újságban.

Itt a karácsony, ügyesen válogatva olcsón meglepheted a szeretteidet a hobbijuknak megfelelő előfizetésekkel, szinte minden témában találsz 10 dollár alatti éves előfizetést. Arra vigyázz, hogy mindenkinek új account-ot hozzál létre, így elég átadnod neki az e-mail címet és a hozzátartozó jelszót a karácsonyfa alatt, amivel letöltheti az újságjait.

 (Olvasóprogramokat itt tudod letölteni: Android Ipad és számítógép)

Share

8 hozzászólás

 • pdw
  Itt igazabol az a kerdes, hogy mennyi hozzaadott ertek van egy-egy ujsagban. Szerintem barmirol ingyen is tudsz olvasni, akkor minek fizetnel erte? ETtol fuggetlenul biztos van ami megeri, de Magyarorszag szerintem pont nem az az olvasos nemzet.
  (Lasd pl. a norvegokat ahol 2 felett van a napi elolvasott ujsagok szama/fo)
 • csak az appon keresztul lehet olvasni?
  az nagy szopas, a Nook e-book olvasomora nem engedi felrakni (legalabb 2.2-es Android kell neki, azon meg csak 2.1 van), pedig milyen jo lett volna… 🙁
 • Benoke
  Van magyar megfelelője is: digitalstand.hu
  Egy ideig sok újságot olvastam, volt egy kettő amit járattam is, de eleve a színvonal drasztikusan esett. Gyakorlatilag alig van lap amiben nincs politika. Harmadrészt majdnem minden információ megvan az interneten, igaz szétszórva. Kevés esetben érzem már hogy szükség lenne nyomtatott (digitális) újság olvasására. Amellett telefonon ilyeneket olvasgatni elég macerás a kis kijelzőről már nem is beszélve. Tabletet csak ezért beszerezni pedig drága mulatság. Akinek egyébként is van annál más kérdés. Persze számítógépen is lehet olvasni, na de ki az aki neki áll könyvet olvasni számítógépen? Újságot sem fognak sokkal többen olvasni. Mindenesetre aki szereti böngészni az újságokat annak valóban érdemesebb ez a megoldás, bár én papír párti vagyok.
 • Balogh László
  Én is ismerem a digitalstand.hu-t, de szerintem nem versenyképes. Vegyük a ma megjelent Nők Lapját, a standon 215 HUF egy példány, ha most erre befizetsz, akkor csak 189 digitálisan a tabletedre, (de ha egész évre előfizetsz, akkor is csak 186 forint lesz egy lapszám). Ha most előfizetsz hagyományosan egy évre, akkor 10.920 Ft, és minden szerdán a postaládádban van az újság, ha digitálisan, akkor 9.700. Szerintem röhej, ha fél áron adná, akkor talán elgondolkozna az ember.
 • tgwh
  Én a digitalstand.hu-ra regisztráltam, igaz csak az ingyenes újságokért. El sem olvastam… bár egyszer el fogom 😀 telefonra nem lehet letölteni, csak gép előtt lehet megnézni – mivel flash alapú -.
  A későbbiekben mindenképpen elő fogok fizetni, ha érdekel valami.
 • Kiszamolo
  Én azért fizettem elő egy pár újságra, mert egyrészt a hivatalos újságírók által írt és szerkesztett újságok még mindig magasabb színvonalúak mint egy átlag blog, másrészt havi átlag 200 forintért nem kell túrnom a netet, hogy összeszedjem ezeket az infókat. Órákat spórolok meg, ami nekem többet ér, mint havonta egy kávé ára.
 • Kiszamolo
  Szerintem keress a neten régebbi verziókat a zinio readerből, tuti hogy volt 2.1-esre való olvasó
 • Hans
  A Kindle olvasómra le tudom ezeket tölteni? Gondolom nem, pedig örülnék neki, bár az Amazon is jókat ajánl.