83 hozzászólás

 • Tét-ova
  A hitelkártyával Revoluteozásnál működik az, ami a Curve és EsteMax esetén? Tehát a visszatérítésbe beleszámolódik havonta a Revolutera való feltöltés is?

  Otp és Revo összefüggés érdekel főleg. 🙂

 • gaborr
  nem működik, sőt az erste még jól meg is k*r érte, mivel kp felvételnek számít 🙂
 • Belavoltam
  Szamomra a revolut meg mindig a vicc kategoria.
 • eLemlámpa
  Pedig oda szaladtál 420-ért eurót venni, vagy nem? 😀 Várj meg is nézem mennyi most 😀

  Mikor árulod el végre hogy jött ki az 1,73? 😀

 • Attecte
  Köszönjük a linket, Miklós!

  Nekem továbbra is fura ez a sok sötét felhő amit annyian emlegetnek vélt vagy (ez esetben) valós félelem miatt.

  Én a pénzem egy jelentős részét tartom ott, ~40%-ot én már annak érzek; másrészt nincsenek millióim, az tény. Költöttem már vele egyszer több százezer forintos összeget egyben, nem utasította el, nem kért be papírokat (igaz az elején már igazoltam magam személyi igazolvánnyal), soha nem baszott még ki velem semmilyen tranzakciónáé, és nagyságrendekkel kevesebb dologért számol fel díjakat mint bármelyik bank.

  2020 eleje óta használom, élelmiszer és háztartás költései miatt gyakorlatilag napi szinten. Igaz, nem utalok róla hagyományos bankszámlára, csak bankszámláról úgymond “kifelé” erre.

  Na mindegy, azért be van készítve a telefonomon a Wise, ha váltani kellene. Még azzal is járok egy kört de alapvetően a blogról szedtem az ötletet, köszönet érte

 • Otps
  Hitelkártyától függ. OTP nekem működik, de nekem már régi OTP-s hitelkártyám van, ott más az ÁSZF mint egy újnál, lehet ezért van szerencsém. Sok más hitelkártyámra is működik amúgy, viszont sokra nem, meg kell próbálni, aztán kiderül, nem tart semeddig.
 • Kérdés
  Miklós, segíts kérlek, a litván betétbiztosítás miért nem jó fedezet az esetleges gondok ellen? Köszi szépen a választ!
 • Valaki
  Engem csak az zavar, mikor az emberek kiröhögik a Revolutosokat, s az mondják, hogy menjen inkább a Wise-hoz, inkább tartsa ott a pénzét. A Revolutnál legalább 100000 euróig biztosítva van, annyid csőd esetén is megmarad, míg a wise-nál konkrétan megmondják, hogy ilyen esetben talán egy fityinget sem kapnál vissza.
 • Kiszamolo
  Vajon mennyi pénz van a litván betétbiztosításban és mennyibe kerülne kárpótolni a revolutosokat?

  A magyar OBA-t kétvállra fektette három takarékszövetkezet csődje, mert 132 milliárdba került.

  Litvánia ötödakkora ország.

  Egy revolut ügyfélnek átlag 400 angol font feletti a számlaállománya és van 16 millió ügyfél.

  Az 6,4 milliárd font, vagyis

 • Gergő
  Tehát a könyvvizsgáló cég azt mondta, hogy nem tudja ellenőrizni a kriptós ügyleteket, ezért biztosan nem valódiak. Hú, micsoda lángelme lehet.
 • Revolut-károsult
  Nekem 4 éve 2000 EUR-ba fájt a “revolutos kaland” (akit érdekel a sztori a Revolut Károsultak csoportjában fenn van a facebookon) azóta messze elkerülöm őket és minden ismerősömet lebeszélem róla.

  És most jöhetnek a hozzászólások, hogy “de én 30 éve használom, mindig ezzel veszek kiflit a Tescoban és sose volt még gond vele” de hidegen hagy.

  Egy cég aki minden jogi következmény nélkül elveheti a pénzed az nekem nem opció.

 • Revolut-Károsult
  :

  Az emberek (na jó ez tág fogalom) vagy inkább akiknek van egy kis eszük és nem fillérba*ók, hogy csak azért a Revolutnál vannak mert 50 fillérrel jobban vált mint az OTP, azok tudják, hogy a Revolut egy elhúzódó piramisjáték aminek nagyon csúnya vége lesz.

  Pár éve már csinált róluk a ZDNET egy leleplező riportot (reklamálni akart az akkor még Londonban lévő cékhelyen de persze egy postaláda várta csak), dehát minek is tájékozódni ha az ember pénzéről van szó ?!

 • tumpara
  Valaki: a Revolut véletlenszerűen zárolta az emberek – kis csoportjának a – pénzét, míg a Wise-nál ilyen elő se fordult. Persze, Veled ilyen nem fordult elő, és nem is fog, mint ahogy az autótulajdonosok is azt gondolják, őket sose éri baleset.
  A Revolutnak litván betétbiztosítása van, ami jól hangzik, csak éppen ahhoz, hogy minden ügyfelet kártalanítsanak, legalább 10 ilyen betétbiztosítás kéne, merthogy az egy kicsi ország, a Revoluton tárolt összegekhez képest kicsi betétbiztosítással. Értem, hogy kvázi állami garancia van rá, de azért pénzügyekben jó ha nem csak ígéret van, hanem rögtön fedezet is. Nem majd, meg majd elintézik, ha beüt a krach, hanem MOST, amikor ott tárolom a pénzem.
  A Wise meg ha jól tudom olyan bankoknál, letétkezelőnél tartja a pénzt, amelyek eleve benne vannak a helyi betétbiztosításban. Vagy valami ilyesmi, kicsit bonyolultan van megfogalmazva.
 • Endre bá
  Szenzációs cég a Revolut!
  Eurós jövedelmem van, évek óta ott váltom a szükséges mennyiséget forintra. Korrekt árfolyamon.
  Ingyen utalok forintot, eurót, belföldre, külföldre.
  Ismétlem: INGYEN.
  Soha nincs sunyin felszámolt költség, minden transzparens.
  Szóval a Jóisten tartsa meg őket sokáig!
 • Tiboro
  Van némi közöm az adozashoz, szamvitelhez. Nálam ez vörös jelzés. Sok szerencsét azoknak akik sok pénzt tartanak itt.
 • Tiboro

  Ez a BDO. Az egyik legnagyobb konyvvizsgalo.

 • EUROcent
  Ok, de akkor hol érdemes költséghatékonyan EURO-t felhalmozni (mondjuk egy nyaralási mennyiséget), amivel lehet fizetni majd pl. szállást?
 • Tét-ova

  Köszönöm, hát az szép. A KP felvét az igen fájdalmas annak aki belefut.


  Mi számít réginek?
  Nekem 24-ben jár le és a sima van, nem a gold. Talán 2021 augusztusában igényeltem.

  Van akinek van bevált módszere? Wise/Curve akármi?

 • Röff
  fio.sk (E cikk hatására indítottam is egy utalást Revolutról Fio-ra.)
 • Takács Bálint
  Nyereséges lett a Revolut
  forbes.hu/uzlet/revolut-2021-profit-beszamolo-novekedes/
 • Bandi

  Ok, hogy facebookon van, csak egy zárt csoportban. 3 mondatban összefoglalnád?
  (Van ugyanis olyan ember aki nincs FB-n!)

 • Charlie
  Revolut hamarosan irorszagi licenszet is kap, legalabbis nekem jott level, hogy valtozik az iban a kozeljivoben.
 • SzerintemJoARevo
  2023-03-02 at 16:18

  Ezt honnan veszed? Erstés vagyok, havi szinten 300-500k HUF-t pörgetek át revon, soha egyszersem volt le semmi ilyesmit a kártyás feltöltések során.

 • az igazi bankosok

  A litván betétbiztosítás biztos jó. A baj az, hogy amikor kiürítik, akkor újra fel kell tölteni a maradék litván bankoknak. Akik nyilván sikítva a boldogságtól fogják ezt megtenni egy a Gazprom köreiből érkezett fiatalember vállalkozásának és a sok külföldi ügyfélnek. Vagyis: ha probléma adódik, van esélye, hogy egy fillért sem fogsz látni.

  A nyereségességtől nem kell elájulni, pl. a céltartalékok ügyes képzésével kis túlzással ízlés szerinti eredményt lehet kihozni.

 • kl122
  Van itt egy jó és jól összeszedett cikk a “mi van ha csődbe megy a Revolut” c. témában, érdemes elolvasni:

  forbes.hu/penz/mnb-revolut-betetbiztositas-befektetes-oba/

 • Att
  Endrebá: szerintem olvasd el a hozzászólásod még egyszer. Szerinted mennyi ideig tartható fent, hogy egy bank (vagy bármely cég) a szolgáltatásait számodra teljesen ingyen nyújtja és nem megy csődbe?
 • Tibor
  Nyitott mostanában valaki céges számlát magyar kft-nek a szlovák FIO banknál? Ha igen, megírná a folyamatot? Köszi.
  Már egy ideje gondolkozom rajta, hogy nem a céges revoluton kéne tárolnom a cég pénzét, hanem inkább ott.
  Az ilyen cikkek mindig adnak egy kis motivációt.
 • Justin Time
  A joghoz nem értek, de a Wise feltételei tényleg elég obskúrusan vannak megfogalmazva. Ha csődbe menne, úgyse bogozná ki senki, hogy hol mire milyen helyi v. nemzetközi feltétel érvényes.

  Viszont tény, hogy ukmukfuk nem zárolják senki fiókját, vö. Revolut.

  Egy furcsa sztorim volt tavaly (UK): kb. 10 AUD értékű ismetetlen tranzakció. Nincs ozzi dollárom, szóval fontszámláról váltotta. Email mindenről jön, így azonnal jeleztem nekik, zárolták is a bankkártyám, rögtön adták is az új kártyaadatokat, fizikailag egy hét múlva jött a postán. Kérdés nélkül visszatérítették a pénzt AUD-ban – ami nem volt jó, mert én GBP-ben vesztettem el, ugye. Viszont: pár napra rá visszautalódott az eredeti AUD-tranzakció is…

  Gőzöm nincs, mi történt, mi ment félre, de végül is jól jártam.

 • Dávid
  @Revolut-Károsult A lapos földünkön már csak így zajlik az élet, nemde?
 • napalm

  Én is kíváncsi lennék, másold már be ide a hozzászólásodat légy szíves.
  Köszönöm.
 • Sándor
  picit off, de azért nem erről van szó pontosan, hogy “mert 50 fillérrel jobban vált mint az OTP”.

  Tipikusan például az OTP elképesztő rablásokra képes még felsőbb vevőkategóriákban is. Gondolok itt a havidíjak, tranzakciósköltségek és például a pénzfelvét eszméletlen magas díjára még prémium kategóriás (aka 10+ mHUF csücsül a számlákon) ügyfelek esetében is. csak egy példa: 2 mHUF felvétele pénztárból majdnem 30 eHUF díjjal jár… nevetséges.

  Én szerencsémre ex-Citis, jelenleg Erstes vagyok, ez tűrhető. De nevetséges, hogy mikor forintról euróra kellett váltanom pénzt, jobban megérte a kiutalom Wise-ra, átváltani ott és utána visszautalni a bankszámlámra, mint az Erstében netbankon keresztül lefolytatni az átváltást (pedig az jóval kedvezőbb árat ad, mintha a hivatalos listaáruk)

  Szóval mondd csak, mit történt a 2000 EURoddal?

 • Alfa
  : rendszeresen top-up-olok ERSTE debit kártyáról revolutra. Régebben milliókat is toltam át ezen a csatornán.
  SOHA nem számolták készpénzfelvételnek.
  Hirdetménnyel igazolnád az állításodat?
  Divat itt fikázni a Revolut-ot, de nálam egyelőre a saját pozitív tapasztalat áll szembe azzal, hogy néhány ügyfélnek zárolták pénzét (aminek nem ismerem a részleteit).
  Nekem is állítottak már meg USD 15K tranzakciót, mert kicsit hirtelen ment volna nagy összeg ki, meg kellett írni nekik hogy a címett számla is az enyém. Ok, rendben és már ment is tovább a pénz. Vagyis bekapcsolt az ügyfél védelem, nehogy lenyúlják a pénzem. Szörnyű, mi?
  Nem kell használni, aki akarja tőlem váltsa az OTP-nél a devizát és valóban, NE tarts ott túl sok pénzt, mert lehet hogy nem teljesen acélos a betétbiztosítás.
  De nagy összegű külföldi pénztranszferre jobb mint bármi más.
 • Laki Gizi
  en tovabbra is boldogan es teljes elegedettseggel hasznalom a revolutot, nagyobb osszeget nem tartva rajta (max. 1 napig amig bevaltom vagy levasarlom) 🙂 nekem ez a strategiam.
 • Bwoah
  @eurocent: Nyissál devizaszámlát bankban. Általában szokott rá lenni kedvezmény, ha annál a banknál nyitod, ahol már amúgyis van számlád.
 • edg
  sziasztok,

  ha már itt tartunk, mi lenne a reális szcenárió, ha bedőlne a Revolut, bármilyen oknál fogva is? Litvániában euró van, befolyásol ez bármit is a betétbiztosítás tekintetében a magyar takarékszövetkezet csődök utáni OBA esethez képest? (mondjuk azt sem tudom, hogy akkor mi történt)

  Tehát lehetséges, hogy ténylegesen elvesztik az emberek a pénzüket a revos számlájukról, még akkor is, ha 100000 eurónál jóval kevesebb van rajta?

 • Tét-ova
  Akinek fém Revolute kártyája van, jó ha tudja:
  revb.hu/elnyelheti-az-atm-a-revolut-metal-fem-kartyajat/
 • gaborr
  @szerintemjoarevo HITELkártyáról volt szó, nem debit kártyáról.

  Nálam aboszolút favorit a Revolut és a Wise is. Mindkettőnél rendszersen fennakadnak utalásaim (€100k+), de jellemzően néhány órán belül megoldódik, legdurvább eddig 2 nap volt (céges számlánál).

 • Kíváncsi
  Én úgy értelmezem a Wise működését, hogy mint cég nyitottak bankszámlát több országban több banknál és maguknál vezetik ezeken a pénzmozgásokat.
  Példa: Te beutalsz a Wise-ra HUF-ban egymilliót, akkor azt az ő magyar OTP-s számlájukra utalod, növelve az ott tartott HUF pénzüket. Amikor német cégnek kiutalod a milliót EUR-ban, akkor azt a ~2600 EUR-t a német banknál nyitott számlájukról vonják le és utalják ki. Ezt a német számlát meg a német ügyfeleik duzzasztják, ahogyan te a magyart. Így csökkentik a tranzakciós költségeket, belföldire redukálva, és tul.képpen a váltót is ők mondják meg.

  Amikor ők betétbiztosításra hivatkoznak, akkor ők csak azt mondják, hogyha pl. az OTP bedől, akkor őket kárpótolja majd az OTP, mint ahogy bármilyen más ügyfelet, az ő forint számlájukon tartott összeg után.
  De ha maga a Wise mint cég kerül csődeljárás alá, akkor isten se tudja mi lesz 🙂

 • Nyomd a gazt!
  peldaul MAK-ban is tudsz tartani eurot. Lehet kartyas vasarlassal is meg utalassal is berakni. Utalassal talan lekotes nelkul is tudod parkoltatni az eurot. De “rosszabb” esetben veszel rajta PEMAP-ot, csak ki kell szamolni hogy a visszavaltasi dij miatt mi a legkorabbi idopont amikor ha feltorod nem lesz minuszos a mutatvany. (ha jol szamolom 4,5 honapnal mar pozitivban jossz ki) Revolutra ki lehet utalni MAK-bol az eurot, ket hete teszteltem. Igy talan egy fokkal biztonsagosabb helyen van, es ha megsem kellene a penz akkor egy minimalisat kamatozik is (2,85%)
 • csambo
  Csak megjegyzem, hogy a “nagy” hazai bankoknál is lehet bizonyos értékhatár felett egyedi árfolyamot (középárfolyamhoz közelítő) kérni. Sztem érdemes megkérdezni, mielőtt nagyobb összegeket utalgatunk váltás címen.
 • Sándor
  az az összeghatár nagyon mgasan van. Ha a havi megtakarítást akarom átteni forintból euróba (pl most amikor történelmi mélységeken van a forint, de 13-18%os kamatot két évnél tovább nem fogja bírni az államháztartás), akkor kicsi (max 300eHUF) összegekről beszélünk. Ekkora összegnél a kapott “egyedi” árfolyam még nem elég “egyedi” 😀

  Ilyen kispályás összegek esetében a teljes összeg 3% is volt amennyivel jobban jártam, ha kiutaltam átváltani a Wise-ra… az sok.

 • Tét-ova
  és
  Az én kérdésem mindenképpen hitelkártyás volt, a kis %-os visszatérítések miatt.
  Jelenleg OTP-sem van, Revolutetal, bár nem tudom kaptam-e rá, mert nem töltöttem még nagy összegeket, de szeretnék.
 • Attecte
  (/off: haha, milyen véletlen egybeesés névben) Van előfizetői modellje a Revolut-nak. Nem kizárt, hogy tud bevételre szert tenni annak segítségével is. Privilégiumok főleg utazáshoz, Metal kártya, de egyszeri fizetéses alkalommal lehet custom-made kártyákat is rendelni, stb.

  Nem állítom hogy megközelíti egy OTP bevételeit, de üzleti modellként miért ne? Tényleg nem akarom potyára védeni, csak gondolkodok és kérdezek.

  +1, mondom ezt úgy, hogy én is OTP-s vagyok normál banki oldalról, és nem valószínű hogy váltani fogok. 100 ezer forintonként 300 forintot levonnak utalási díj gyanánt, menjenek az anyjukba…

  azért végülis az nehezen cáfolható érv, hogy attól még veled, velem, velünk nem történt baj, még történhet. Erre én se tudok mit mondani

 • Tibor
  Már az index is megírta.
 • Zsolt
  A Revolut ingyen ad virtuális kártyát, illetve költség nélkül lehet bankkártyával átutalni pénzt.

  Wise kártya fizetős és ha Revolut kártyával akarok pénzt feltölteni akkor kb. 0.5%-os költséget számol fel.

  Én néztem el valamit, vagy ezek tényleg valós költségek?

 • kl122

  Nem, nem lehet a MÁK-nál €-t parkoltatni, mert ha csak nem 5-10€-ról van szó pár héten belül jön egy tértis levél a MÁK-tól hogy vagy lekötöd vagy kiutalod x időn belül, vagy felmondják a számládat.

 • Kulombos
  A K&H 6000 EUR felett ad egyedi árfolyamot.
 • Nyomd a gazt!
  Valami pletykat hallottam errol, de meg nem neztem ennek a verzionak utana. Esetleg sajat tapasztalatod ez?
  A lekotos verzio viszont mukodik, de annal nyilvan a 4,5 honap a vizvalaszto.
 • Bandi

  Revolut nem teljesen ingyenes. Pl. pénzváltásért is levon, összeghatár alatt nagyon keveset afölött 0.5%-ot. Vagy fizethetsz havidíjat akkor nem. Kripto kereskedés, ha jól emlékszem, kifejezetten horror áron megy. Valami 1% vagy ilyesmi. (Most nem nézek utána) Talán a tőzsdézés is.
  Továbbá nem fizet kamatot. Amikor indult akkor persze 0% vagy negatív volt mindenütt a kamat. De lehetett egy olyan business modell, hogy nem lesz ez mindig így, addig kihúzzuk valahogy és amint lesz kamat akkor majd nyerünk a nálunk parkoltatott pénzen. Wise pl. újabban fizet valami kamatot az ott tartott pénzre. Gondolom revolut is fialtatja valahol most, hogy már pozitívak a kamatok, csak nem adja tovább az ügyfélnek.

 • Éva
  Sziasztok!
  Ötlet arra, hogy hogyan vegyem ki az eurós állampapír eurós kamatát euróban – legkevesebb veszteséggel?

  OTP-s vagyok, így kézenfekvő lenne az eurós számla, de feltételezem, sokat levonnak, ha KP-t vennék fel (automatából/bankfiókból).

  Hogy ON is legyen: Valamennyi kollégám Revolutot használ (60+ fős IT fejlesztő cég), a befektetés náluk bitcoin és az állampapírtól nagyon fáznak.

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.