Oszd meg a költségvetésedet

2015-11-11
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Rengeteg hozzászólás született a napokban, hogy mennyiből lehet kijönni egy hónapban.

Van aki, azt állítja, hogy ő havi 30 ezerből egészségesen megoldja az étkezést, a másiknak havi 150 ezerből három gyerek mellett még marad is 30 ezer, mások szerint ez lehetetlen.

Arra gondoltam, hogy a hozzászólásokban oszd meg, mire mennyi pénzt költesz, vagy költ a családod egy hónapban. Ezt hogy sikerül kihozni, milyen lemondással jár, ha bármilyennel is, mit kellett változtatnod és a többi.

Így már konkrét tények és számok mellett sokkal könnyebb megnézni, mennyire reálisak a számok és lesz mihez mérni a saját költéseidet is.

Írj akkor is, ha havi 30 ezerből étkezel, akkor is, ha havi 300 ezerből sem sikerül megoldani ezt.

Mivel nemrég megjelentek a KSH számai is, viszonyítási alapnak leírom, mennyit költ a statisztikai átlagmagyar.

Egy főre jutó kiadás havi 72.214 Ft, ebből 19 ezer forint élelmiszerre és alkoholmentes italokra, lakásfenntartásra 16 ezer, közlekedésre 8 ezer, 4.700 Ft telefonra és internetre, 3.700 Ft kultúrára és szórakozásra, 2.500 Ft alkoholra és dohányárura ment el.

Természetesen ez a statisztikai átlag egy főre, egy négytagú család arányaiban kevesebbet költ, mint az, aki egyfős háztartást vezet és nyilván alkoholra és cigire is azért megy el ilyen kevés átlagban, mert sokan egy fillért sem költenek ilyenekre.

Ha úgy gondolod, hogy mások vagy éppen te tanulsz abból, ha közzé teszed mire mennyit költesz, akkor tedd ezt meg a hozzászólásokban.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram