20 hozzászólás

 • h-laszlo
  Kiszámoló! Te galád módon félreértelmezed a dolgot! A Kairosnál sem vizsgálat indult a cég ellen, hanem auditálták meg ilyesmi. Itt is azért írt róla az MNB, hogy kóser vállalat a Safis-Evo (mint a Kairos)! No utalom is a megtakarításom azon részét, amit még nem fektettem be tuti helyekre (pl: Bróker Marcsi, Questor , etc.) 😀
 • Egyszervolt
  Jól látható helyre, normálisan ki van írva, szerintem teljesen korrektek, még akkor is ha nyilvánvaló lehúzás az egész:

  “FIGYELMEZTETÉS! A Nyereség Részesedési Jog vásárlása startup vállalatokban magas kockázatú befektetés, amely akár a teljes befektetett tőke elvesztésével járhat! A befektetési szakemberek tanácsa, hogy legfeljebb a rendelkezésre álló anyagi tartalékaid 10-30%-át kitevő nagyságrendű pénzt fektess magas kockázattal járó befektetésekbe!”

  Amúgy egy zagyvaság az egész honlap, kb egy középiskolás gyerek fogalmazási stílusában.

 • Gézu
  Sziasztok!

  Köszönöm szépen Miklósnak a Salfis-EVO témát és főként az MNB-s sajtóközleményt.
  Kívülállóként – ma leltem az oldalra egy facebook hirdetésen keresztül, – azért is tartom érdekesnek a témát, mert elolvasva az MNB figyelmeztetését és a Salfis közleményét (safis.hu/index.php?route=product/category&path=147_154) valóban nem éppen releváns dologért (pl.: értékpapírok nyilvános forgalomba hozataláért) reguláz az MNB.
  Noha tény, hogy nem zörög a haraszt, ha… – mindenesetre kíváncsian várom majd a végeredményt és a konklúziót.

 • Olcsó János
  Nyilván csak egy újabb poszt, ami irigységből született. Ez egy remek befektetés, 10 Marcsikából 9 ezt ajánlja!
  Minden befektető kap ajándékba egy CE tanúsítással ellátott valódi svájci pénzmágnest, dísztokban.
 • -nb-
  húúú de felszólították az MNB-t 😀
  pihenéskéépen startup alapozó:
  southpark.cc.com/full-episodes/s18e01-go-fund-yourself
 • gaborr
  Érdekes, hogy az MNB figyelmeztetések listáján van évek óta tőzsdén listázott cég is. Lehet ideje elkezdenem shortolni! 🙂
  nem.
 • gaborr
  Közben rájöttem, hogy csak névhasonlóság van. sorry. 🙂
 • graphite
  “Az esetlegesen kilépő kültagok számára a Safis-EVO Zrt. 3 év elteltével a nyereség részesedési jog 120 százalékos áron történő visszavásárlását ígéri. Továbbá a Safis Befektető Társaság Bt. megszűnését követően a befektetők a Safis-EVO Zrt. részvényeseivé is válhatnak – áll az MNB közleményében.
  A nyereség részesedési jog a hatályos magyar jogszabályok által nem ismert jogintézmény.” Akárcsak anno a devizában nyilvántartott ingatlanhitelek, nem voltak leszabályozva állitólag, ennek ellenére nagy siker volt. A kis csalókat rugdossa az MNB, a nagyokat támogatja….
 • Andras
  En vettem naluk konyhai eszkozoket amik tenyleg nagyon jo minoseguek. Es ha mar ott jartam a kavejukat is megkostoltam, szinten vallalhato.
  Mondjuk ettol fuggetlenul a penzemet nem fektetnem belejuk, csak gondoltam legyen valami jo is roluk:)
 • jurta

  A Provident hitelhez időnként járt sporttáska, termosz is.
  (Igaz, fel kellett venni hozzá.)

 • Fairy
  Nem tudom, ki néz végig egy 54 perces BS videót – nagyon amatőr az, aki csinálta. Ha három perc alatt nem tudsz valamit eladni, akkor fél óra alatt se fogsz.
  Egyébként mi a trükk benne? Simán a semmit árulják pénzért? Vagy simán elköltik, amit kapnak?
  Egyébként a startupokról annyit – a Rowio-nak az Angry Birds a 38. próbálkozása volt. Nekik bejött. Másoknak soha nem lesz sikeres projectje.
 • Tibor
  Az otlet nem rossz hogy startupba fektessen az ember, DE! Nem startupOKba altalaban. Az vesztett ugy, mivel 5-bol 4 becsodol az elso evben, a maradekbol meg szinten 5bol 4 az elso ot evben.
  Szoval egy befalapszeru szetterites garantaltan buko lesz.

  Ha van ismeretsegi korodben aki vallalkozast indit, ES bizol benne/ugy gondolod hogy ert hozza, abba lehet fektetni, de nyilvan a kockazat tudataban.

  A legjobb viszont sajat magadba fektetni, a legnagyobb hozamot mindig az adja. Vagy tanulas, vagy sajat vallalkozas, akkor legalabb nem mutogathatsz masra ha elbuktad…

 • László
  Szerintem érdemes megnézni a videót, amin a vezérigazgató beszél. Igencsak elgondolkodtató, amit csinálnak. A safis.hu weboldalon megtalálod a startup fül alatt, de a youtube-on is fenn van a safis webáruház név alatt.

  Amit csinálnak, olyan eddig még nem volt. Magyar találmányokat karolnak fel és magyar embereknek biztosítanak lehetőséget, hogy ők is részesei legyenek ennek.

  Én elolvastam a közleményt, amit a weboldalukon nyilvánosan kitettek.
  Olvassa el mindenki, és döntse el maga, hogy kinek van igaza, de nekem úgy tűnik, hogy nem az MNB-nek. Én jogászként úgy látom, hogy minden rendben van velük és ebben a könyvvizsgáló barátom is megerősített.

  Mellesleg a legtöbb startup cég a nem megfelelő vezetés miatt bukik el, és nem a termék miatt.
  Ők több találmánnyal és termékkel is rendelkeznek és úgy tűnik értenek is hozzá.
  Voltam a Safis központjában és beszéltem is velük.

 • Kiszamolo
  László, ha valakik pénzéből másokat karolnak fel, azt úgy hívják, illegális, engedély nélküli forrásgyűjtés.

  Semmiben sem más, mint amikor más cégek csillió százalékos haszon kecsegtetésével szednek össze pénzt balekoktól.

  Csináljanak egy alapítványt, ha segíteni akarnak, bocsássanak ki hivatalos úton kötvényt, vagy vegyen fel a főnök a házára bankhitelt.

 • Guszti
  Hát akkor ehhez mit szóltok:

  manager.aurumcrowdfunding.com/landingpage/348/hu

 • Kiszamolo
  Újabb pilótajáték. Pár tízezer balekot ezek is fognak találni.
 • Bugyi Buci
  A 900 karakter roppant kevés,ahhoz,hogy átfogó képet vázolhassak,úgy,hogy azt mindenki megértse,elfogadja és befogadja.
 • Kiszamolo
  Ha ennél többet szeretnél írni, ajánlom figyelmedbe a blog.hu-t. A hozzászólás nem arra van, hogy oda írj cikkeket. Akkor nyiss egy blogot és olyan hosszú cikkeket írsz, amilyen hosszút csak szeretnél.
 • Budai László
  Miről is van szó? Arról, hogy volt egy 1 személyes Safis Kft. Nem működött. Átalakitották 5millió ft-ból 10-en Zrt-vé. Létrehoztak plusz egy Bt-t. Miért nem lehetett egyből egy Bt-t csinálni? Mert ha csak Bt lett volna, akkor a beltagok összes magán- és egyéb vagyonukkal feleltek volna a tartozásokért. De nem, ez ciki. A Zrt lett a beltag, igy csak 5 milkával vállal felelősséget a cég. A beltag Zrt-nek van 2000 szavazata és 5milkája. A kültag kb. 100 embernek összesen 100 szavazata és 80-300 milkája. Ha a Zrt sima szavazattöbbséggel kiszavazza a kültagokat, megszünteti a céget, 5 milkát kapnak vissza összesen max a kültagok. Mekkora üzlet! Ja, és a Bt bejegyzett tevékenysége pénzügyi tevékenység. Amit nem is űzhetnének, és akkor én még nem is vagyok jogász.
 • Simon Emőke
  Üdvözletem!

  Szeretnék ezen közlemény (safis.hu/index.php?route=product/category&path=152) után, további véleményeket kérni, mert zöldségfeldolgozó üzem létesítése ügyében kívánnánk együttműködni a céggel, de elbizonytalanított bennünket az MNB nyilatkozata, több kívülálló hozzászólására vagyunk kíváncsiak a párommal.

  Köszönjük!