3,6%-os bankbetét 12 hónapra vagy 3,75% lekötés nélkül is

A BNP Paribas az egyik legnagyobb francia, sőt európai bank, idehaza is már évtizedek óta jelen van, övék többek között a Cetelem bank és a Cardif biztosító is itthon.

Van lehetőség számlát nyitni náluk és ott bankbetétet lekötni, most éppen akár 3,6% kamatot is fizetnek és nem 2 hónapra, mint máshol, hanem egy évre.

Akciós kamatok itt, nem akciós kamatok itt.

A számlanyitás és betételhelyezés online történik annak minden előnyével és nyűgével együtt. Lépésről lépésre itt.

A betéteket a francia OBA védi, 100 ezer euróig.

Ha bankbetétet keresel és félsz a túl kicsi bankoktól és takarékszövetkezetektől, de a 0,8%-os kamat sem hoz tűzbe, amit sok nagy bank kínál, ahogy a két hónapos akciós időszakot is csak rossz viccnek tartod (mert az), akkor érdemes megfontolnod ezt az ajánlatot is.

Sőt, ha már belejöttél, nézd meg a BNP Paribas leányát, a Cetelem Bankot közvetlenül is, ott, 3,75%-ot adnak, ráadásul lekötés nélkül is. Részletek itt: Cetelem takarékszámla.

(Rossz hír, hogy július 20-tól már csak 3,5%-ot fog kamatozni (Hirdetmény), a jó hír, hogy ezt pénzpiaci alap helyett is használhatod, vagy Malacpersely helyett, ha nem csak havi 20 ezret tudsz eltenni.)

Share

216 hozzászólás

 • kridli
  véletlenül nem tbsz számlán van az állampapírod?
 • hungaroborg

  Normál értékpapírszámlán, bármikor hozzáférhető. Igyekszünk Beva kerethez minél közelebbi értékeket tartani mindenhol, a nagyobb összegeket szétdobáljuk. (Buda-Cash bebizonyította, hogy az értékpapírszámla sem biztonságos. Ha nincsenek meg az értékpapírjaid, akkor marad a Beva keret.) Rövidkötvény alapok helyett állampapír (én a hosszú kötvények helyett is PMÁK-ot vennék, de az most más kérdés), a már meglévő állampapírok MÁK-os számlára mennének. Állampapírt minek vegyek banknál pénzért, ha ingyen is lehet MÁK-nál, az állományi díjról és egyéb költségekről nem is beszélve. Családon belül pakolnánk egymás között.

 • vViktor
  MÁKon belül sem lehet, vissza kellett váltanom és TBSZen újra megvenni…
 • Cluster
  Szia, elvileg kellene tudniuk, broker cégetkől vittem már igy át.
 • Cluster
  Megigényeltem a cetelemes megtakarítási számlát. Emailben kiküldik.

  Még egy dolgot kérdeztem meg, lehet társtulajdonosa-e a számlának, NEM. (egyenlőre)

  Ez a levél jött:

  “A gyors ügyintézés érdekében kérjük kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Töltse ki és írja alá a Takarékszámla szerződését két példányban.

  Kérjük, adja meg e-mail címét, mert a terhelésekről és jóváírásokról e-mailes tájékoztatót küldünk.

  2. Csatolja szerződéséhez az alábbi dokumentumok másolatát:

  – Személyazonosságot igazoló okmány (érvényes személyi igazolvány, kártya formátumú vezetői engedély vagy útlevél)

  – Lakcímkártya

  – Elmúlt havi folyószámla kivonat vagy internetbankból nyomtatott igazolás.

  3. Az aláírt szerződést és a szükséges dokumentumokat adja át munkatársunknak az Ön által meghatározott személyes azonosítás időpontjában.

 • mardel
  Én is felhívtam ma a Cetelemet, egy dolgot nem értek: vajon miért kérnek bankszámlakivonatot a számlanyitáshoz?
 • L70

  ” egy dolgot nem értek: vajon miért kérnek bankszámlakivonatot a számlanyitáshoz?”

  Mivel 10 misi a minimum összeg, ezért nekik az a jó, ha ellenőrzött helyről származik, mert akkor nem kell jelenteniük a hatóságoknak. Egy másik bankszámla eléggé ellenőrzött hely.

 • Varázspálca
  A Cetelemnek nem a forrás kell, hanem az ügyfél. Az jelenti számukra a stratégiai problémát, hogy az ügyfél kifizeti az áruhitelt egy év alatt és eltűnik a semmibe. Szükségük van valamire, ami köti az ügyfeleket (lehetőleg a jókat) a bankhoz. Korábban a hitelkártyákkal próbálkoztak (nem emlékeztek: “ajándék” hitelkártya minden áruhitel mellé?), de a magyar ügyfél nem kezeli helyén a hitelkártyát, ezért ennél jobb kell.
 • mardel
  Nincs minimum összeg a Cetelemnél!
 • Cluster

  Nincs fix lekötési idő, és nincs minimum befizetendő összeg, sőt havi kötelező befizetés sem.

  Csak a legjobb kamat a 2.5 m felett van.

 • gszobi
  Az AXA-t miért nem ajánlod?
  axa.hu/hu/megtakaritas/lekotott-betet/#eves_kamat
 • Kiszamolo
  Arról már volt szó, ez egy másik cikk egy másik termékről. Amúgy meg csak 3,1%-ot ad, kivéve, ha oké4 számlád van.
 • Tisztelt címzett!

  A Grawe mint cégről mi a véleményed?

  velük szeretnék hitelt intézni a lakásomra.

  Milyen mailra tudok még kérdést feltenni?

  kösöznettel:

  Mikka makka

 • Tamás
  ” Elmúlt havi folyószámla kivonat vagy internetbankból nyomtatott igazolás.”

  Ennek szerintetek mi értelme van, hogy ha arról a számláról fogok utalni?
  Ki mit gondol a kamatváltozásról az elkövetkező 1 évre?
  Stagnál, csökken, vagy emelkedik? Kérem a téteket megtenni… 🙂
  (a takarékszámla és az 1 éves lekötés között vacillálok)

 • YS
  Nálam inkább az a kérdéses, hogy ha jól látom az előrejelzések szerint meglendül az infláció. Előbb 2015 közepére kb. 3% körülire, majd később 2%-ra csökken és nagyjából marad is több évre előretekintve. Ebben az esetben a 3.75%-os kamat már nem biztos, hogy olyan vonzó az inflációkövető állampapírokhoz képest. Ha levonom belőle a 22% kamatadót, akkor 2.925 kamat marad. Jól számolok, vagy tévedek?
 • antenna
  abban tévedsz, hogy ha nő az infláció, akkor a betéti kamatok is emelkedni fognak. Ha pedig nem tetszik a 2 hónapra előre bejelentett lépésük, akkor le lehet zárni a számlát és átmenni máshoz. Ráadásul a Cetelem ajánlata rugalmasabb az állampapíroknál. Nem nagy különbség, de most az EBKM 3,81%, ami nettó 2,97%. De ez lecsökken 3,56%, nettó 2,78%-ra 2 hónap múlva. És a Kincstárnál is van 0,3%-os tranzakciós költség. Írták itt a kártyás vásárlást, de nem tudom, azzal hogy lehet milliókat transzferálni a MÁK-tól bankszámlára.
 • Hudi
  :

  Szerintem ügyes lehetőség információ szerzésre (adatbázis épitéshez). Hiszen valószinüleg arról a számládról fogsz utalni, amelyiken keresztül a legtöbb pénz szoktad mozgatni, mivel számodra az a legkedvezőbb (erről töltöd föl a többi számládat, erre érkeznek a bevételek)

 • kridli
  a kártyás vásárlás csak az MÁK-ra transzferre működik, visszafele nem lehet megkerülni a tranzakciós adót.
 • Laowaidelar
  Ha jol ertem, akkor hiaba online lehet igenyelni a szamlat, akkor is be kell menni egyszer a bankba. Tud valaki olyan lehetosegrol, hogy szamlat nyithassak anelkul, hogy bemennek? jelenleg kulfoldon tartozkodom, es decemberig nem megyek haza, de szeretnek bankot valtani, mert ahol most vagyok (Citi) az nagyon nem jo.
 • antenna
  OK. Így világos.
 • bobo
  Az állambácsi szeretné tudni, hogy nem kamu emberkék nyitnak számlát kamu adatokkal, pénzmosási célból, ezért kell a személyes azonosítás mindenképp.
 • Laowaidelar
  Igen, ezt az oldalat ertem, de attol meg letezhet valamilyen megoldas. ha van mar szamlam az orszagban, akkor mar egyszer beazonositottak, vagy egy nemzetkozi banknal leztezhet, hogy egy masik orszagban levo fiokba setalok be…
  Tudom, hogy nem idealis a helyzet. Ha az lenne, nem kerdeznem.
 • gszobi
  Igen, persze tudom mennyit ad az AXA és milyen feltételekkel (amúgy többet ad és 3 hónapra, pont ma is kötöttem le: axa.hu/static/axa_internet/sw/file/Lekotott_Betet_Hirdetmeny_2015_05_05.pdf) és itt most éppen más lett kivesézve ezt is tudom, csak kérdezek, mert egyre kevesebb helyen van róla szó és remélem nem akarnak még lelépni..
 • bobo
  nekem csak axás tapasztalatom van: amikor megtakarítási számlát nyitottam, személyesen azonosítottak. mondjuk jó volt, hogy házhoz jött az ügynökük, nem nekem kellett bemenni egy fiókba. és amikor folyószámlát is csináltattam náluk, már nem volt szükség azonosításra.
  Sajnos nem hinném, hogy ez a rész megkerülhető, még ha nemzetközi bankról van is szó.
 • weros
  Először is, tegnap akadtam rá a blogra, megmentett egy UL biztosítástól. Szerencsére bőven akadtak kétségeim, de itt vált kristálytisztává, mekkora ökörség lenne. Köszönet érte.
  Azóta átböngésztem egy csomó bejegyzést, hozzászólást, rengeteget okosodtam, és már meg is igényeltem a Cetelem takarékszámlát. Személyes találkozó mindenképp kell, az azonosítás miatt (hacsak nem vagy Cetelem ügyfél), a bankszámlakivonat meg csak azért, hogy lássák, valóban a te neveden van az általad megadott folyószámla. A személyes találkozó után 5 napon belül aktív a számla, és gőzerővel dolgoznak a netbankáron.
 • Mindegy
  Lehet, hogy csak nekem furcsa, de nem vagyok elragadtatva a leánycég ügyintézésétől.

  Egy egyszerű számlanyitást ennyire komplikálni és ilyen lassan végrehajtani.

  Lassan elmegy a kedvem az egésztől.

 • Balázs
  Biztosan nagyon sok az új számlanyitó, mert én hétfő óta várom, hogy időpontot egyeztessenek a személyes adategyeztetéssel kapcsolatban.
 • Szilárd
  Én kedd óta szintén a személyes találkozóra várok, de nem hívnak. Tegnap újra hívtam őket, megígérték, hogy hívni fognak, persze azóta is várom.
  Egyébként már ügyfelük vagyok, de mégis kell a személyes azonosítás.
 • blu
  Én szerintetek féléves kincstárjegy vagy inkább cetelem takarékszámla?
 • okoska
  @szilard

  ez a cetelem vagy a bnp?

 • Ttt
  Sziasztok, végül nyitott a valóságban bárki a hozzászólók közül ilyen takarékszámlát?
  Én nyitottam. A szerződést emailben küldték el, amit kitöltöttem, csatoltam hozzá az okmányaim fénymásolatát és aztán személyesen felkeresett egy ügyintéző (nem a bank hanem vmilyen szerződött cég embere) aki átvette a papirokat, és beviszi a banknak iktatásra. Elvileg 2-3 napon belül elérhető lesz a számla.

  Valamiért én még mindig bizonytalan vagyok. Talán azért mert nem egy igazi bankfiókban nyitottam meg személyesen és nem ott pecsételték le az orrom előtt.

  Bárkinél tapasztalat, avagy hasonló bizonytalanság?

 • Stanlee
  nem szorosan ide tartozik, de en a bankszamlamat ugy nyitottam itt Nemetorszagban, hogy nem voltam bankfiokban, hanem kitoltottem a papirokat, elmentem a postara, ok leigazoltak, hogy en vagyok az, aki a szamlat nyitni akarja, lezartak a boritekot elottem, tovabbitottak a banknak, es ra egy hetre mar mukodott minden. Iden tavasztol ez a “bank” mar neten keresztul is nyit szamlat, ha a webkamera felbontasa eleg jo, akkor azon keresztul is beazonosithatod magad, meg csak a postara sem kell bemenni 🙂 Ilyen ez az uj vilag. Es ha az olcsobb szolgaltatasnak vagy magasabb kamatnak az az ara, hogy nincs bankfiok, en hajlando vagyok erte ezt megfizetni.
 • Attila
  Nyitott már valaki Cetelem Takarékszámlát?
  Érdekelne a személyes tapasztalat is.

  Attila

 • Zoli
  Miklós, köszi a cikket, a Cetelembe beszállok.

  Tapasztalatok eddig: Telefonban kérdezték, hogy postán kérem a szerződést vagy e-mailben. Mondtam, hogy e-mailben. Perceken belül ott volt. Kinyomtattam 2 példányban, kitöltöttem, aláírtam. Lemásoltam a személyimet és a lakcímkártyát is. Az előző havi számlakivonatnak csak az 1. oldalát másoltam és minden privát adatot kitakartam (egyenleg, partnerek). Rákérdeztem a telefonosnál és az ügynöknél is, hogy ez rendben van-e: igen. A számlakivonat azért kell, hogy lássák, hogy tényleg az én nevemen/címemen van a számlaszám, ennyi. Az ügynök tegnap jött, átadtam a papírokat, 5 perc volt az egész. Elvileg pár napon belül megnyitják a számlát. Amit én már csak az ügynöktől tudtam meg:
  – a 3. oldali kérdőív opcionális
  – a 4. oldaltól meg ki se kellett volna nyomtatni, az ügynök visszaadta
  Egy példányt aláírt és visszaadott, csak a másikat vitte el.

 • kag
  Tudja -e valaki, hogy lehet-e a a Cetelem nyitáshoz haláleseti rendelkezést adni?
 • Péter
  K&H-nál hónapok óta és ebben a hónapban is 4% (friss betétre 2 hónapos) kamatot adnak. Akinek több ingyenes számlája van különböző szolgáltatóknál egész jól ki tudja használni.
 • antenna
  Én úgy értelmezem, hogy csak új megtakarításra adja a 4%-ot, azt is csak 2 hónapig. Ráadásul nyitni kell náluk folyószámlát. Túl sok a feltétel. És mi van, ha a két hónapban kiveszed a pénz egy részét? Mert a Cetelem a maradékra ugyanúgy adja a kamatot.
 • okoska
  Elvileg akkor is ad 4%-ot a K&H ha egyszer oda utalják a fizetésed. Viszont akkor is csak 2 hónap.
  Kell nyitni egy számlát, pluszköltség, ide-oda utalás, az is pluszköltség.

  Egy ~10 milliós betétnél ha 2 havonta utalgatni kell 6000 forintért, az már vőven nem éri meg 0.5% különbségért.

  Persze ki tudja milyen ajánlatok lesznek 2-3-4 hónap múlva…

 • kridli
  lehet.
 • szocske
  – felejtsük már el ezt az ideoda utalás plusz költségét, akinek van annyi pénze, hogy érdemes legyen lekötni, az szinte bármelyik banknál nyithat olyan számlát, ahol nincsen díja az átutalásnak, még tranzakciós adó sem. Aki annyira nem tudatos banki ügyfél, hogy ilyen számlá(ka)t válasszon, ő nyilván eleve nem fog az akciós kamat miatt másik bankban számlát nyitni.
 • okoska
  Már miért felejtenénk el? Jelen poszt témája többek között a BNP betétje, ami pillanatnyilag az egyik legjobb ajánlat, és ott is van 6000 forintos átutalási költség, 10m forint felett is.

  Éppen hogy ezeket a körülményeket figyelembe kell vinni, és nem egyből rohanni oda ahol 2 hónapra adnak valami nagyon csábító kamatot…

 • szocske
  – jelen poszt témája nem 2 havi, hanem 12 havi lekötésről beszél, így elég nagy összegnél akár bele is férhet a 6000 Ft. abban igazad van, hogy 2 hónaposnál vagy nem érdemes ugrálni vagy ügyelni kell, hogy ingyenes legyen az utalás is.
 • Péter
  0,02% utalási díj 10 milla esetében 2000 forint. Ennyibe kerül nekem egy oda-vissza mozgatás két számla között.
  Az eredeti posztra visszatérve a likvid források diverzifikálására egész jó lehetőség.
 • Leninist

  “Egyébként csak akkor van igazad, ha van készpénzed (az emberek zömének nincs, főleg nem milliós nagyságrendben) és úgy akarod befizetni”

  Abból indultam ki, hogy az illetőnek havi max. 150000 HUF megtakarítani való pénze van (ez az átlag proli embernél alapvetően helytálló kijelentés), amely jelenleg ingyen hozzáférhető készpénzes formában (feltéve, hogy a költekezés kizárólag kártyáról megy, ez városi életmód esetében szintén hihető, főleg, mióta kártyával is lehet ingyen csekkeket feladni). Azt is feltételeztem, hogy nagy likviditású megtakarításról van szó, amihez a KTJ, ill. a KTJ_II. kiváló megoldás a lépcsős kamatozás miatt.

  “A két évest pedig ne vegyük ide, mert ott a kockázatod is nagyobb. Lehet, hogy egy év múlva már újra 6% lesz a nyerő.”

  A kétéves KTJ-nél (KTJ_II) ki lehet egy év után is szállni 2.85% bruttó éves kamattal (nettó 2.394%).

 • mzsombor
  Én egy hete várom, hogy hívjon az ügynökük (Cetelem), de egyelőre semmi. Elég rossz első benyomás mindenesetre. Ma megpróbáltam telefonon megsürgetni őket, de nem sikerült érzésem szerint túl sok eredményt elérni. Várok, nincs jobb ötletem.

  A K&H Friss betétről is volt szó feljebb, na azt ebben a hónapban egy nyereményjáték miatt úgy megbonyolították, hogy ember legyen a talpán, aki nem most nyit számlát náluk, és le tud kötni pénzt. (Ettől a hónaptól nem 1 hónapra, hanem 3 hónapra visszamenőleg nézik, hogy új-e a pénz, amit le akarsz kötni, plusz a mostani egyenlegedből levonják az összes eddigi friss lekötött betétedet, és úgy hasonlítják össze a 3 hónappal ezelőtti egyenleggel. Nézik, hogy nem kivett kp-t raktál-e vissza.) Júni végétől már a biztos tartalék számlájuk is csak valami 1,5% körül fog kamatozni, ha végre megnyílik a cetelemes számla, mennek oda át a likvid megtakarítások

 • okoska
  bnp-nél viszonylag simán ment minden, hétfőn kitöltöttem az online űrlapot, kb egyből hivott is emberünk időpontot egyeztetni, másnap reggel már bent is voltam, és ennyi.

  Akit érdekel: meghosszabbították a 3.6%-os “akciót”, tehát még e hónapban is lehet ilyen betétet kreálni.

 • antenna
  Én is épp ebben a helyzetben vagyok, tegnap sürgettem meg őket és másfél hete várom, hogy keressenek. Remélem, összejön nekik.
 • Tomy
  Halkan jegyzem meg, hogy a poszt után amint lehetett (máj 26) “megrendeltem” egy ilyen számlanyitást, és mai napig még nincs számlám.

  Rögtön a telefonhívást követően küldték a cuccot mailben, amit ki kell nyomtatni, kitölteni, aztán majd keresni fog a valaki, akivel időpontot kell egyeztetni, hogy kijöjjön azonosítani, és elvigye a papírokat. Én azt vártam, hogy még aznap fognak keresni, ehhez képest két nap múlva én hívtam fel őket, hogy na most akkor mi van?
  Kissé pökhendin adta elő a csaj akivel beszéltem, hogy nekem ezt be kell küldeni postán. Marhára nem értettem, hogy minek, ha egyszer úgyis ki kell jönnie az ügynöknek az azonosítás miatt, de kötötte az ebet a karóhoz, hogy “Uram, ha akar ilyen számlát, be kell küldenie a papírokat”. folyt…

 • Tomy
  Még jó, hogy nem kértem elnézést tőle a végén, mert a telefonbeszélgetés után visszakerestem az emailt, amiben kiküldték a papírokat, abban elég egyértelműen az szerepelt, hogy az ügynöknek kell odaadni. Úgyhogy vártam. 30-án szombat délután (!!!) csörög a telefonom -> az ügynök volt. Hétfőre beszéltük meg a találkát, kissé nem volt boldog, hogy nem tudunk Pesten találkozni és ki kell jönnie Vecsésre, de hát mondom, ilyen ez a pop szakma. Kijött, papírokat elvitte, kérdem mikor lesz számla. Azt mondja ő ezt szerdán leadja, úgyhogy még a héten mindenképp.
  Szerdától kezdve hívogatott engem egy ismeretlen szám, felvenni nem tudtam, mert konferencián ültem, visszahívni sem, mert ugye ismeretlen. Végül csütörtök délután fel tudtam venni: a bank volt az, és hogy úgy látják még nem küldtem be a papírokat, mikor tervezem? folyt…
 • Tomy
  Na erre hangosan felröhögtem, és elmeséltem neki a sztorit. Ő nem találta ennyire viccesnek, a hangjából még egy kis sértettséget is éreztem, de végülis teljesen udvariasan zárta nagyon gyorsan rövidre a beszélgetést, és mondta, hogy akkor semmi gond. Nos hát ez volt ma egy hete, és számlaszámom egyelőre nincs.:)