Az átvezetés nem átutalás

2014-05-13
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Béla írt egy levelet, hogy az Axánál van Oké 4 számlacsomagja, amiben minden átutalás ingyenes havi 300 ezer forintig. Ennek örömére el is utalt az öccsének, aki szintén axás, 250 ezer forintot. A számlakivonaton látta, hogy díjat számoltak fel neki az utalásért és nem értette, miért.

Nos, a hirdetmény szerint valóban ingyenes minden átutalás bizonyos összeghatárig, csakhogy a bankon belüli "átutalást" átvezetésnek hívják és így arra nem vonatkozik az ingyenesség. (Bankon belül: átvezetés. Bankok között: átutalás.)

Finoman szólva se egy úriemberhez illő dolog díjat felszámolni bankon belül, míg ingyenessé tenni bankok között, olyan ez, mint amikor a csigatészta akciós a hiperben és a tábla alá ki van vágva az összes tésztafajta, ami nem is akciós. Hát nem tud olvasni a paraszt, hogy csak a csigatészta az akciós? Ott is arra gyúrnak, hogy alig valaki fogja megnézni a blokkot, mennyiért is vette a tésztát.

Mindegy, addig is, amíg ez megváltozik, tudd, hogy az Axánál a bankon belüli utalás akkor is fizetős, ha a bankon kívüli ingyenes.

(Egyébként elég nagy a káosz, melyik bank mit ért átutalás és átvezetés alatt. Bár szerintem az Axa használja jól a kifejezést (bankon belül csak átvezeti az összeget ő saját maga a különböző ügyfelek számlái között, utalnia a GIRO-ba csak azt kell, amit ő maga nem tud átvezetni, vagyis az idegen bankba menő forgalmat), de például az OTP még a saját számlák közötti átirányítást is átutalásnak hívja, a Sopron Bank a bankon belüli tranzakciókat átutalásnak, a saját számlák közöttieket átvezetésnek nevezi. Úgyhogy teljes a katyvasz, nézd meg, a te bankod melyik alatt mit ért és mennyit számol fel érte.)

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram